|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2101 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, Mamy, Wizażanki - rozgadane koleżanki PM2012
Kochane i ja chciałabym Wam życzyć cudownych i wyjątkowych Świąt Bożego Narodzenia! Niech będzie to wspaniały czas spędzony wśród tych, których kochacie
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2102 |
Zakorzenienie
|
Wpadłam na chwilkę przed pasterką złożyć wam życzenia:
Kochane zdrowych, spokojnych świąt Bożego Narodzenia Wam i waszym bliskim życzy Justyna ![]()
#2103 | |
Zakorzenienie
|
Malgos
no też mam nadzieję, że u mnie też tak będzie...zresztą widzę, jak mój TŻ opowiada o jakichś obcych "świetnych" dzieciach ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- justiii87 ale przeżyłaś chwile grozy!!!!!! Jej, oszczędzaj się tylko jak kazał lekarz!!!! Leż i kuruj się (!!!!!) ile się da (wiem, że to niełatwe), ale wyobraź sobie, że jak dzidziuś przyjdzie na świat, to już tyle leżeć nie będziesz mogła ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Wczoraj zupełnie nie miałam czasu , teraz mam go troszkę, więc skorzystam z okazji i złożę Wam życzenia Życzę Wam abyście te Święta spędziły w spokoju, zgodzie i wśród najbliższych, życzę Wam również samych sukcesów w życiu zawodowym jak i prywatnym, a Wam drogie Mamy i przyszłe Mamy aby Wam pociechy zdrowo i radośnie rosły! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2104 |
Zakorzenienie
|
porodu i tego co będzie potem
![]() człowiek zawsze ma lęk przed nieznanym a tu jeszcze taka odpowiedzialność do tego
#2105 |
Zakorzenienie
|
Magnusia każda z nas ma takie obawy...
Ja zastanawiam się jak dam sobie radę z człowieczkiem który nic nie mówi tylko płacze albo leży i się przygląda ![]() a poza tym ta odpowiedzialność no i zawsze pojawia sie kwestia finansowana itp. A;e jestem dobrej myśli inni sobie dają radę, to damy sobie i my, a co... ![]()
#2106 |
Zakorzenienie
|
Ja właśnie sobie czytam książkę o tym jak wprowadzać niemowlaka w nowe środowisko czyli jak się zachować po przyjeździe do domu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2107 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() wybaczcie, że z takim opóźnieniem, ale wpadam z serdecznymi życzeniami ![]() ![]() Monika, no to kciuki żebyś szybko "zaskoczyła" w takim razie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Właśnie kilka dni temu dowiedzieliśmy się, że nasza kumpela jest w drugiej ciąży ![]() ![]() ![]() Ja na początku listopada odstawiłam tabletki anty i zaczęłam wkręcać się w NPR, na razie tak z ciekawości, żeby poznać swój organizm, ocenić w którym dniu cyklu mam owulację. Od trzech tygodni mierzę temperaturę termometrem owulacyjnym i prowadzę wykres w ovufriend. Niestety wygląda na to, że ten cykl miałam bezowulacyjny, ale jakoś mnie to nie dziwi, w końcu tabletki łykałam przez lata a to dopiero drugi cykl po ich odstawieniu. Trzymajcie kciuki żeby płodność szybko mi wróciła ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2108 |
Zakorzenienie
|
Viollet - mam nadzieję, że szybko wszystko wróci do normy i plany wypalą tak jak sobie zakładacie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do koleżanki to podziwiam, że tak od razu zdecydowali się na drugie dziecko, Ja nie byłabym taka odważna, a po za tym nie wyobrażam sobie przechodzić tak ciąży jak teraz przechodzę i zajmować się małym dzieckiem. Ja najpierw chcę nacieszyć się jednym maleństwem. Nie podchodzę do tematu ciąża patrząc na zwolnienia i świadczenia, nigdy na to nie zwracałam uwagi i nie będę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- a jaka to książka?
![]() |
#2111 |
Zakorzenienie
|
Monika - ta książka to "Język niemowląt"
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2112 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2113 |
Zakorzenienie
|
na poczatku moze wydawac sie bardzo ogolna, ale im dalej tym wiecej fajnych informacji i daje takie inne i swieze spojrzenie na caly temat... mojej znajomej siostra dostala ja przy drugim dziecku i mowila ze ta ksiazka otworzyla jej oczy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2114 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ona bardzo łagodnie przeszła ciążę i poród (pierwsze dziecko rodziła tylko 3 godziny sn bez znieczulenia), więc pewnie łatwiej jej było się zdecydować ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2115 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2116 |
Zakorzenienie
|
Ja patrzę też trochę pod względem pracodawcy.
Dla mnie delikatnie mówiąc jest to nieodpowiedzialne i szczeniackie takie zachowanie, mam parę koleżanek, które tak postąpiły , czekały do końca umowy i przynosiły zwolnienie, Ja się nie dziwię, że później młoda kobieta ma ciężko znaleźć pracę. Ostatnio jedna z koleżanek poszła na rozmowę o pracę i zapytali ją o poprzednią pracę, jaką miała umowę, ile pracowała i na koniec ją skwitowali, że Oni unikają takich osób jak Ona bo przyjdzie do Nich do pracy, popracuje przez okres umowy i pod koniec zajdzie w drugą ciążę i przyniesie im zwolnienie. Dziewczyna ma 27 lat, małe dziecko i nigdzie jej nie chcą przyjąć do pracy, przez 9 miesięcy miała dochody no i na macierzyńskim, ale teraz zostali z jedną wypłatą i nie zapowiada się szybko druga wypłata, wysłała 140 CV, wszędzie gdzie mogła to była, ale każdy patrzy ma to, że to młoda kobieta z małym dzieckiem i na poprzedni okres pracy. Ja zawszę podchodzę do tematu, co będzie później. Nie ma się co oszukiwać, że zmieniając pracę nie ma takich profitów się jako młody pracownik, a przy małym dziecku trzeba liczyć się z chorobami, zwolnieniami itp. Wracając do starej pracy jednak człowiek już zna towarzystwo, wie na co może sobie pozwolić w nowej trzeba wszystko zaczynać od początku. ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Każdy robi jak uważa i wie najlepiej co jest dla Niego dobre, tylko, że Ja zawszę patrzę na obie strony medalu. To jest moje drugie zwolnienie od początku pracy, na pierwsze poszłam po operacji no i teraz od początku ciąży - chociaż myślałam, że będę pracować, ale niestety zdrowie pokazało co innego, mój dyrektor od razu zapytał się mnie czy chcę żeby przyjął kogoś na czas zastępstwa czy chcę przekazać moja premię koleżanką, a One podzielą się moimi obowiązkami. Jeśli była bym nowym pracownikiem nikt by się mnie nie pytał o zdanie i nie wiadomo czy miałabym po macierzyńskim swoje stanowisko pracy czy przenieśliby mnie gdzieś indziej, a tak to dziewczyny mają większą kasę, a moje obowiązki podzieliły się na 4 osoby i jakoś One nie odczuwają tego fizycznie i psychicznie, a jednak portfel grubszy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2117 |
Rozeznanie
|
Kochane nie zajrzałam do Was przez Święta, ale mam nadzieję, że ten magiczny czas minął Wam w atmosferze spokoju, radości i miłości! Niech spełnią się wszystkie życzenia składane przy wigilijnym stole!
Chyba nie pogratulowałam jeszcze Kasi... Zatem serdeczne gratulacje i dużo zdrówka dla całej Waszej trójki! Niech Córcia rośnie zdrowa, mądra i piękna ![]() Jestem przeszczęśliwa, bo ostatni raz byłam w pracy 20.12, a wracam 07.01 ![]() ![]() ![]() Dziewczynki, te obawy związane z porodem, ale też z pokazywaniem Maleństwu świata, wychowywaniem go są pewnie normalne i chyba nie ma kobiet, które by tych obaw nie miały. Na pewno wszystkie dzielnie poradzicie sobie podczas porodu i razem z Waszymi Mężami będziecie superrodzicami. Najważniejsze to chyba pamiętać, że nie ma cudownych recept i gotowych rozwiązań na wychowywanie dziecka ![]() Jakieś plany na Sylwestra dziewczynki?
Zapracowany Paidos Agogos ![]() ex-Damonowa Aparatka ![]() 17.12.2010 - 28.05.2012 Znalazłam Męża: 05.08.2004 r. ![]() Ślubowaliśmy: 07.06.2012 r. ![]() Et si tu n'existais pas J'essaierais d'inventer l'amour... |
![]() ![]() |
![]() |
#2118 |
Zakorzenienie
|
no dobra laski oto mój brzuch - stan na dzień dzisiejszy
![]()
#2119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o mnie to nie ryzykowałabym aż tak. Jak zostałam przyjęta do pracy to myślałam, aby minimum 1,5 roku popracować i ewentualnie wtedy zajść w ciążę. Nie chciałam i nie mogłam tak od razu, bo nie po szukałam nowej pracy aby zaraz iść na chorobowe i macierzyńskie. Chcę być uczciwym pracownikiem. A poza tym mi umowa konczy się 31.12 2015 r. Teraz patrzę, że jeśli miałabym zajść w ciążę to "już". Licząc że i tak pewnie poszłabym na jakieś chorobowe (już nie raz opisywałam sytuację z moją przełożoną, poza tym mam taką pracę, że muszę co chwilę wchodzić do chłodni, jest to praca również na wysokości oraz w hałasie, a miecierzyńskie to liczyłabym rok (nie miałabym z kim dziecka zostawić a na nianię to niestety by mnie nie było stać tak od razu). Planując to wszytsko chciałam po macierzyńskim wrócić do pracy i pracować przynajmniej jeszcze pół roku przed zakonczeniem umowy, aby oczywiście została mi przedłużona. Niestety nie zawsze wychodzi jak trzeba, a jakoś nie usmiecha mi się aby być powiedzmy na macierzyńskim i myśleć czy umowa zostanie mi przedłużona. Nie mam gwarancji, że jeśli miałabym dziecko to umowę by mi pracodawca przedłużył. I właśnie takie obawy ma mój TŻ. Bo co z tego, że będziemy mieli dziecko, jak mogę zostać bez pracy? Z drugiej strony, niby jeszcze 2 lata-to kupa czasu! Ale 9 mie.s ciąży + rok macierzyńskiego, to zostaje 3 mies. "luzu". Tu się strasznie obawiam, boję..... Ostatnio byłam na rozmowie kwalif. w innej firmie, ale....jeśli planuję dziecko to tym bardziej nie mogę sobie pozwolić na zmianę pracy. Nie wyobrażam sobie zmienić pracę i "zaraz" iść na zwolnienie. To byłoby dla mnie oszukiwanie, "naciąganie" pracodawcy. Tobie Justi z tego co piszesz to dobrze się trafiło. Ja przed świętami poczułam się meeeega oszukana. Mieliśmy audyty, pracowałam dużo więcej niż zazwyczaj ( miałam 32 nadgodziny) i nawet na chorobowym, siedząc w domu ze skręconą nogą wykonywałam swoje obowiązki. Dostałam "premię"- owszem-super. Ale tą premię dostał każdy pracownik, który był właścicielem jakiegoś procesu- jakieś 30 osób. Każdy dostał 50 zł mniej ode mnie. Ostatnio jak się zapytałam o wolne z nadgodzin to usłyszałam, że dostałam najwyższą premię od innych i że wzięto pod uwagę moje nadgodziny oraz pracę na chorobowym.....Myślałam, że źle słyszę.......Wolałabym jednak te 4 dni wolnego i święty spokój jak skręciłam nogę niż mieć 50 zł mniej w portfelu. No ale cóż, to , że ja chcę być uczciwa to nie znaczy , że pracodawcy są również uczciwi. ---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- ale z Ciebie laska! Marzę o takim ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez magnusia Czas edycji: 2013-12-27 o 15:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2121 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiadomo, że każdy człowiek ma inne podejście, trafi na innego pracodawcę, warunki pracy i wiele różnych czynników . Ja akurat mówię o swojej sytuacji w pracy i o sobie, ale to nie znaczy, że każdy musi w ten sposób podchodzić. Ty wiesz najlepiej jakie wyjście jest dla Was odpowiednie ![]() Twoja szefowa jest dziwnym przypadkiem i wielki szacunek dla Ciebie, że wytrzymujesz z taka osobą. Ja pewnie już dawno odeszła bym z takiej pracy. ---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- Ale piękny brzuszek, Ja mam dużo większy. Niezła dupa z Ciebie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2122 |
Zakorzenienie
|
A to mój brzuszek (35 tc) i cały zestaw brzuszkowy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2123 |
Zakorzenienie
|
ale super zestawienie ![]() ![]()
![]() |
#2124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez Viollet87 Czas edycji: 2013-12-27 o 17:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2125 | |
Zakorzenienie
|
no to widzę, że ładnie się przygotowujesz
![]() Cytat:
My Sylwestra będziemy spędzać w błogiej ciszy i spokoju w domku ![]() Magnusia - świetnie wyglądasz... mi się wydaje, że ja mam dwa razy większy brzuch... a ty masz taki zgrabniutki! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
w dzisiejszych czasach nie ma czegoś takiego jak pewna i stabilna praca a umowa na czas nieokreślony absolutnie nie gwarantuje stabilności zatrudnienia ![]() wiem co mówię bo ostatnio były u mnie w firmie zwolnienia i zwolniono osoby z umową na czas nieokreślony i to "starych" pracowników. W firmie obok wróciła dziewczyna po wychowawczym i dostała wypowiedzenie po 2 dniach pracy pomimo umowy na stałe
![]() |
#2127 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Cytat:
Ja też pracuje w budżetówce i dopiero po 3 latach dostałam umowę na czas nieokreślony, mogłam od razu zajść w ciążę, ale Ja mam inne podejście do tego tematu - to nie znaczy, że krytykuję Twoje. Moja praca mi odpowiada i chcę w niej pracować dlatego postępuje zgodnie z jakimiś tam zachowaniami - które według mnie są słuszne, ale to nie znaczy, że każdy tak musi. Ja nie neguję Twojego podejścia, Ty wiesz najlepiej jak powinnaś postąpić, oby wszystko się Wam ułożyło i skończyło się jak najlepiej ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2129 |
Zakorzenienie
|
Patrząc jeszcze na to ze strony pracodawcy, wcale się nie dziwię, że nie chcą przyjmować młodych kobiet, albo dostają umowy po kilku latach. Moja kuzynka musiała podpisać aneks do umowy, że przez najbliższe dwa lata nie zajdzie w ciąże - zakład pracy wysłał Ją na kilka szkoleń i nie chcieli żeby po szkoleniach wystawiła ich do wiatru (szkolenia dość kosztowne).
Ile jest takich przypadków (sama znam ze 4), że dostają prace i od razu idą na zwolnienie, przecież to można dostać obłędu, szkolisz pracownika, przekazujesz mu wiedzę i czas, a okazuje się, że za parę miesięcy znów musisz szkolić kolejnego i niech się trafią takie ze trzy przypadki pod rząd - będąc pracodawcą nie przyjęła bym więcej kobiety. Ja zanim ogarnęłam moje stanowisko pracy szkoliłam się prawie 2 lata- najpierw przy kobiecie po której zajęłam stanowisko pracy, a później z osobą z którą jestem w "parze". ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Twoja praca pod żadnym względem nie jest stabilna, czy Ty zajdziesz w ciąże czy będziesz walczyć o swoje prawa to i tak jesteś na przegranej pozycji. |
![]() ![]() |
![]() |
#2130 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o moją szefową- była ostatnio na rozmowie kwalif. ale jak już wcześniej pisałam- jak decydujemy się na dziecko to wolę pracy nie zmieniać- z wiadomej przyczyny. Chociaż mam momenty, że z miejsca bym się spakowała i wyszła ![]() ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- super zestaw! i świetna pamiątka! ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Cytat:
dość szybko dostałaś umowę na czas nieokreślony, u mnie w firmie, ludzie po 8 i więcej latach dostają taką umowę. Jakbym ja miała czekać za umową na czas nieokreślony to mogłabym zajść w ciążę dopiero za jakieś 7-8 lat ![]() No chyba, że zmienię pracę i może doczekałabym się szybciej takiej umowy. ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- A tak w ogóle...to jak Wam minęły Święta? my w Wigilię i 2 Święto byliśmy u Taty a w 1 Święto u teściów. W wigilię było trochę nerwów....chwaliłam Wam się, że kupiłam sukienkę (idealna!!) po długim szukaniu......założyłam ją w Wigilię i niestety moja siostra malując farbami witrażowymi niechcący za mocno nacisnęła tubę i pomarańczowa farba wylądowała na mojej sukience ( na plecach- od góry po sam tyłek). Mała wpadła w szał, zaczęła płakać, no ale wytłumaczyłam jej , że to tylko głupia sukienka i kupię sobie nową jak się nie da sprać......Ale tak naprawdę byłam mega zła, tylko nie chciałam aby małą przeżywała sukienkę, pokazałam jej jak umiałam, że nie zalezy mi na tej kiecce ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:19.