![]() |
#2101 |
Raczkowanie
|
Dot.: Hejsterskie filolożki
O ile na licencjacie nie do końca pasowałam do towarzystwa w tym temacie, tak na mgr czuję bezsens studiów, a problemów organizacyjnych miałam już tyle, że prawie osiwiałam
![]() Dziewczyny, gdzie pracujecie/chcecie pracować po swojej filologii? Tysiu, zostań ![]()
![]() |
#2103 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
1. masz językoznawstwo 2. bawi cię że ktoś w wolnej chwili czyta słowniki za 5 lat uznasz to za jak najbardziej normalne zachowanie. i też będą cię bawić przyklady, lol mam ochote siem pocionc heheeheheheh jezu moja magisterka to katastrofa ---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- ja jak nie znajdę pracy w państwowej szkole to oo o o oo o oo własna działalnosc. ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Cytat:
ale zaczynanie dwóch filologii naraz to nawet gorzej niż głupota to potężny debilizm, sori ![]() jak skończysz jedną i zaczniesz drugą, to chociaż przepiszą ci ☠☠☠☠☠☠☠ety pokroju informatyki wfu czy filozofii. a tak będziesz miała zdublowane przedmioty pomijam fakt że to po prostu nierealne do ogarnięcia na pierwszym roku. ja bym sugerowała po obronie licencjatu najlepiej. jak podchodzisz do wykładowcy z dyplomem mówiąc plis moze mnie pan zwolnic czy coś :d wyglada to poważnje ---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- Cytat:
mowie to jako studentka 2 filo |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2104 |
Konto usunięte
|
Mój plan A nie uwzględnia pracy związana w jakimkolwiek stopniu ze studiowana filologia. Dopiero plan B. Także jest to najglupsze, najbardziej czasochłonne, najbardziej wkuhwiajace eeeeeeeeeeee hobby ever. Polecam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2105 |
Animal Liberation
|
Pisałam tutaj wcześniej jako aisha21, jak pod górkę mi z pisaniem magisterki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2106 |
Konto usunięte
|
bzdura
jestem w połowie, mam za sobą kilkadziesiąt stron, ani troche nie jest latwiej xd |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2107 |
Wtajemniczenie
|
U mnie było im dalej tym szybciej (słowo lepiej chyba nie będzie tu odpowiednie), ale to z powodu zbliżającego się deadlinu a nie rozpędu, że tak fajnie mi się zaczelo pisać.
Praca skończona, ale wspominam pisanie jej jako piekło. W sumie czytanie jej było jeszcze gorszym doświadczeniem, wow wysłane z telefonu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2108 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2109 |
Animal Liberation
|
Mi akurat jest teraz łatwiej z pisaniem pracy niż na początku, na początku w ogóle nie wiedziałam jak się za to zabrać, jak opracować itd.
![]() Narzekałam na plan jak byłam w Polsce, Francuzi to dopiero mają dziwny. Rano mam zajęcia do 12, później zawsze jest przerwa co najmniej do 14 i na 17 prawie codziennie mamy najważniejsze zajęcia (gramatyka, pisanie, konwersacje). Nie można zaplanować żadnego większego wyjścia na południe, bo wieczorem trzeba być w dobrym stanie na trzech godzinach nauki. Studenci na miasto wychodzą dopiero w nocy, jak to Francuzi siedzieć w kawiarniach przy winie, ale tak, żeby się nie upić i na kolejny dzień być całkowicie trzeźwym. Na uczelni mają fisia na punkcie używania komórek, na zajęciach muszą być zawsze schowane i wyłączone, drzwi po przekroczeniu kwadransu akademickiego są zamykane i tylko wykładowca zna szyfr aby je otworzyć ponownie. Zwykle nie wpuszczają spóźnialskich ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2110 |
BAN stały
|
W sumie to w ten sposób nie przeszkadza się innym
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2111 |
Animal Liberation
|
Tylko rano trzeba się śpieszyć, żeby zdążyć przed zamknięciem drzwi, zwłaszcza, że zwracają uwagę na obecności/nieobecności
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2112 |
Konto usunięte
|
ja sie sama sobie dziwie, ze sie zdecydowałam na magisterke
chyba po cichu liczyłam, ze w koncu dostane kogos innego od pnjr ![]() żałuje tez, ze nie poszłam teraz równoczesnie na jakies inne filo |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2113 |
Zakorzenienie
|
Ja też od kilku tygodni na magisterce
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie rzucili do liceum i gimnazjum juz na pierwszych godzinach praktyk ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2115 |
Rozeznanie
|
czy jest tu może jakaś studentka z wydziału romanistyki na UJ? miałbym kilka pytań co do filo francuskiej na tym wydziale. najlepiej na priv.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2116 |
Raczkowanie
|
pytaj śmiało
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2117 |
Zakorzenienie
|
Hej hej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2118 |
Animal Liberation
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2119 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() chodzi mi o różnice pomiędzy grupą 0, a grupą zaawansowaną. na jakiej zasadzie dostaje się do danych grup? czy jest na początku jakiś test warunkujący poziom? i jestem samoukiem i na razie jestem na a1/a2 i może do przyszłego roku akademickiego doprowadzę się do b1, ale to wątpliwe i raczej wolałbym zacząć naukę od zera pod okiem lektorów. ![]() o, i czego mam się obawiać na pierwszym roku? z góry dziękuję za odpowiedzi. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2120 |
Zakorzeniona
|
Dziewczyny! Pisałam tu kiedyś, pewnie nikt mnie nie pamięta, ale chciałam się pochwalić, że niedługo mam wreszcie obronę magisterki i kończę na zawsze przygodę ze studiami filologicznymi! 5 lat studiów oceniam jako mnóstwo wiedzy niepraktycznej niestety. Plus jest taki, że w moim mieście nie ma żadnego problemu z pracą dla ludzi z językami obcymi, więc od ponad 2 lat pracuję już w zawodzie. Niemniej studia wspominam dość traumatycznie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2121 |
Animal Liberation
|
Invisible nie chcę być wścibska, ale dlaczego traumatycznie? Też już kończę na mgr, jestem zmęczona jednak trauma... chyba jeszcze nie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2122 |
Raczkowanie
|
Na magisterce mam 3 (!) zajęcia tygodniowo po hiszpańsku. Nie chcę jechać na Erasmusa, więc mam nadzieję podszkolić język tutaj w wolnych chwilach, ale natłok bezsenownych przedmiotów dużo tych wolnych chwil nie zostawia ;/
![]() |
#2123 |
Zakorzenienie
|
Mogę zapytać gdzie studiujesz? Ja na 3 roku mam tylko 2 godziny pnjh.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2124 |
Raczkowanie
|
Uniwersytet Wrocławski
![]()
![]() |
#2125 |
Animal Liberation
|
Filolodzy zapadli w sen zimowy i wątek tym samym też?
![]() Praca spoko, ludzie na razie też i włoski zawsze był dla mnie dużo łatwiejszy do nauki niż francuski, łatwiej mi było go opanować i łatwiej wytłumaczyć komuś innemu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2126 |
dead & alive
|
Czy ktoś tu jeszcze zagląda?
![]() Odkopałam wątek, bo siedzę właśnie nad dodawaniem słówek z Historii obszaru niemieckojęzycznego do Anki i mam dosyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2127 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie wiedziałam, że masz coś wspólnego z filologią. PS Gdzie avatar z Sheldonem?! Dlaczego nie ma Sheldona?! ![]()
Edytowane przez mell002 Czas edycji: 2016-11-07 o 23:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2128 | |
dead & alive
|
Cytat:
![]() Od zawsze chciałam studiować filologię i w tym roku w końcu się zdecydowałam ![]() ![]() Nie mam ostatnio czasu na seriale, w głowie mam tylko koty, stąd też zmiana avka ![]() Od razu zapytam: która część na egzaminie z PNJ jest najtrudniejsza? Do której warto przysiąść od samego początku? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2130 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:38.