Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy - część XXIV - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury

Notka

Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-01, 13:48   #2101
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Dot.: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy - część XXIV

Kylie udanego urlopu Ty to masz dopiero cycki duże chociaż ja na swoje też nie narzekam super ten Twój stanik, też mi się podobał na stronie, ale na początek chciałam zamówić jakiś tani, żeby zobaczyć czy mi rozmiar odpowiada a potem mogę szaleć

Bunny piękne buciki chociaż ja nie lubię jak mi paluchy wyłażą i ja ogólnie nie mogę trafić na dobre szpilki, kiedyś kupiłam jedne w deichamnie i mogłam w nich chodzić i tańczyć i wszystko, tylko po 2 latach się rozpadły a teraz co nie kupię, to tak mnie obetrze albo nogi mnie bolą, że po godzinie nie mogę chodzić

Ex myślę,że się uda mój TŻ prawie całe to ciasto zjadł sam
aaa właśnie jak wróci to muszę go wysłać na pocztę, bo już paczuszkę dla Ciebie spakowałam

Dziewczyny w CCC jest -20% na wszystko, na przecenione rzeczy też. Ale tłumy ogromne, rozmiary poprzebierane, masakra jednym słowem
Chciałam sandałki kupić,ale w sumie żadne mnie nie zauroczyły i kupiłam jedynie spódniczkę w Bershce o tą http://www.bershka.com/webapp/wcs/st...%2BBershka/430

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

Cytat:
Napisane przez CherrryCat Pokaż wiadomość
a ja mam pytanie czy może mi ktoś wyjasnic co znaczy ''tż'' wiem, że chodzi o faceta ale nie wiem jak dokładnie to przetłumaczyc
taki żul
towarzysz życia
BLOND_PRINCESSKA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 13:55   #2102
CherrryCat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BLOND_PRINCESSKA Pokaż wiadomość

taki żul
towarzysz życia
Dzięki
CherrryCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 14:06   #2103
Ninedin
Zakorzenienie

Princessca
Stary 2013-07-01, 14:27   #2104
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:
Napisane przez Ninedin Pokaż wiadomość
Princessca
no co?
Stary 2013-07-01, 14:30   #2105
Ninedin
Zakorzenienie

Cytat:
no co?
Czasami to prawda
Stary 2013-07-01, 14:46   #2106
exclusivee
Zakorzenienie

Cytat:
aaa właśnie jak wróci to muszę go wysłać na pocztę, bo już paczuszkę dla Ciebie spakowałam
Problem w tym ze do tej pory robilam 2 ciasta i obydwa okazaly sie klapa wiec moj tz boi sie juz moich eksperymentow Tak samo dzisiaj robie ogorkowa i jak narazie wydaje mi sie byc bez smaku Macie na to jakis pomysl? Gotowalam na udku, dalam kostke rosolowa, warzywa, a jest taka mdla, nijaka Ogorki niedlugo dodam to moze smak sie troche poprawi...

Oo super

Własnie, mialam pisac ze Bunny piekne buciki kupilas! Drugie mi sie bardzo podobaja

Jasny popielaty brąz
exclusivee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 14:50   #2107
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:
Czasami to prawda
hahahaa
Cytat:
Napisane przez exclusivee Pokaż wiadomość
Problem w tym ze do tej pory robilam 2 ciasta i obydwa okazaly sie klapa wiec moj tz boi sie juz moich eksperymentow Tak samo dzisiaj robie ogorkowa i jak narazie wydaje mi sie byc bez smaku Macie na to jakis pomysl? Gotowalam na udku, dalam kostke rosolowa, warzywa, a jest taka mdla, nijaka Ogorki niedlugo dodam to moze smak sie troche poprawi...

Oo super

Własnie, mialam pisac ze Bunny piekne buciki kupilas! Drugie mi sie bardzo podobaja
ja nie cierpię robić ciast uwielbiam gotować, bo wtedy mogę eksperymentować, a w cieście wszystko musi być dokładnie wg przepisu

Ja gotuję ogórkową tak:
wrzucam mięsko, jak woda się zagotuję to daję 2 łyżki vegety i włoszczyznę- seler, marchewke i pietruszkę, liście laurowe, czosnek, pieprz jak warzywa zmiękną to wrzucam pora, wrzucam ogórki i tak jeszcze gotuję z 10 min na małym ogniu. Wyłączam zupkę i dodaję śmietanę 30 % i na koniec jeszcze doprawiam najczęściej magii z knorra

A i nie dawaj kostek rosołowych, to sama chemia, z tego wszystkiego najlepszy skład ma właśnie vegeta
Stary 2013-07-01, 15:07   #2108
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

Zazdroszczę możliwości noszenia takich butów Ja mam drugi palec dłuższy i zawsze taki "fiu...tek" mi wystaje, a reszty nie widać
ja mam dobrze widac mi 2 albo 3 paluszki

Cytat:
Napisane przez asiabb1983 Pokaż wiadomość
moje tez mają paseczek a i tak mi kłapią

sorry ale śmiesznie to opisałaś to faktycznie niefajnie masz
ale to wogóle klapeczków też nie nosisz?
oj no co ty mowisz, mi tez beda klapac a wrrrr...

Cytat:
Napisane przez shizaxa Pokaż wiadomość
dobrze ze w koncu urlop, odpoczywaj do woli, ale potem tez zadbaj o siebie!!

Dzieki bunny, to jutro kupuje inny szampon, mam nadzieje ze mnie znowu drapanie nie zlapie. A oprocz tej polleny cos jeszcze polecasz bo nie weim czy u mnie na miescie znajde:-( odzywki tak samo jak do tej pory uzywac czy mniej protein?

Ja mialam 70e, ubieram dzis stanik z la senzy a tu conajmniej jeden rozmiar za duzy...tak schudlam z biustu...musze na str kingi spr jaki u nich mam bo dawno od nich stanikow nie mialam...ale to w pracy bo przez komorke nic zrobic nie moge...

te drugie mi sie bardzo podobaja w ogole luie takie buciki open

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

Nine genetyki niestety nie zmienimy
pollena z ziolowych jest chyba najdelikatniejsza- przynajmniej mnie nie swedzialo i nie pekala skora... i wlosy choc domyte nie byly totalnym koltunem.
moze byc jeszcze joanna naturia czy barwa- ale z nimi to troche sie nawalczysz czeszac i mi np joanna robila lupiez po kilku myciach
odzywke na razie zostaw i zobacz jak bedzie z nia pod nowym szamponem.
a jeszcze powiedz ta nivea ma oprocz protein jakies ekstrakty albo olejki?

mnie tez sie podobaja buciki open zakochalam sie w nich jak krupa w top madl miala ciagle jakies boskie

Cytat:
Byłam w moich litach w lajdlu (dzisiaj tam maja udka taniej a ja ogórkową robię), i cholera przy palcach tak mnie obtarły że ledwo doszłam do domu Jak tak bedzie za kazdy razem to jednym slowem bede miala lipe a nie za☠☠☠iste buciki Ale poza tym ze mnie obtarly to fajnie sie chodzi

Milego odpoczynku Kochana a moze rozejrzyj sie za jakas inna praca? Moj tz po calym dniu w warsztacie normalnie funkcjonuje, a Tobie musza dawac przeokropnie w kosc jak ciagle czytam jaka jestes wymeczona Jeszcze zaczna sie coraz gorsze problemy zdrowotne i bedzie...

Wiesz, mi takie pituty jak mam teraz odpowiadaja tez, ale jak schudne to moje 70B bedzie ledwo widoczne... i to mnie najbardziej dobija. Teraz jest taki zarys ich ksztaltu zza bluzki i to mi sie podoba :Slina: .. az sie boje chudnac Poza tym po dziecku to jednak cycki nie te same.. Chociaz mam wrazenie ze ostatnio ich ksztalt sie poprawil
hehe no to piona bo mnie nowe pumki obtarly do krwi
poszlam z lola na spacer ok 4km do chinczyka i wrocilam okulała ale jak sie zamiast skarpet do nowych butow bierze takie jak do balerin to sie ma wpier*ol

Cytat:
shizaxa wiesz mi to, jakoś bardzo nie przeszkadza Po prostu wiem, że muszę unikać takiego fasonu butów. Zresztą teraz jest taki wybór różnych modeli, że każdy coś znajdzie
Gorszy, przynajmniej dla mnie, jest fakt, że mam bardzo delikatne stopy, skłonne do otarć. Odpadają buty z materiału i sztucznych skór. I ze względu na chory kręgosłup nie mogę na takie latanie po mieście nosić wysokich obcasów
Mały rozmiar (36) ogranicza mi również wybór.
A co ty też masz drugiego palca dłuższego?
ja tam na 36 nie narzekam... zawsze zostaje mnostwo przecenek z tego rozmiaru
Cytat:
Kylie udanego urlopu Ty to masz dopiero cycki duże chociaż ja na swoje też nie narzekam super ten Twój stanik, też mi się podobał na stronie, ale na początek chciałam zamówić jakiś tani, żeby zobaczyć czy mi rozmiar odpowiada a potem mogę szaleć

Bunny piękne buciki chociaż ja nie lubię jak mi paluchy wyłażą i ja ogólnie nie mogę trafić na dobre szpilki, kiedyś kupiłam jedne w deichamnie i mogłam w nich chodzić i tańczyć i wszystko, tylko po 2 latach się rozpadły a teraz co nie kupię, to tak mnie obetrze albo nogi mnie bolą, że po godzinie nie mogę chodzić

Dziewczyny w CCC jest -20% na wszystko, na przecenione rzeczy też. Ale tłumy ogromne, rozmiary poprzebierane, masakra jednym słowem
Chciałam sandałki kupić,ale w sumie żadne mnie nie zauroczyły i kupiłam jedynie spódniczkę w Bershce o tą http://www.bershka.com/webapp/wcs/st...%2BBershka/430

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

taki żul
towarzysz życia
teraz robia takie buty byle taniej
to i obcieraja i nogi bola, kiedys nigdy mnie nie bolaly
dlatego kupilam teraz buciki z materialu jak satyna to nie obetrze
a te buciki w ccc to ja wam przebralam hehe bo ja mialam te -20% juz caly zeszly tydzien ( mam ich karte klubowa i czasem dostaje sms ze np w ciagu tygodnia mam i 50% na wszystko )
spodniczka boska

---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ----------

Cytat:

Oo super

z moich kulinarnych doswiadczen- to pod ogorkowa najpierw robisz rosol jakby- ma byc smak jak rosolu i wtedy bedzie pyszna. jak juz mieso miekkie i warzywa to daje pociete w kostke ziemniaczki, to sie gotuje kolo 10 minut, potem ogorki przetarte na tartce, to pogotuje jeszcze 5 minut i dodaje 2-3 lyzki smietany 18% i to gotuje jeszcze z 2 minuty i gotowe.

i na garnek ok. 5l trzeba jakies 400g ogorkow.
Stary 2013-07-01, 15:13   #2109
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:
Napisane przez blond bunny Pokaż wiadomość
a te buciki w ccc to ja wam przebralam hehe bo ja mialam te -20% juz caly zeszly tydzien ( mam ich karte klubowa i czasem dostaje sms ze np w ciagu tygodnia mam i 50% na wszystko )
spodniczka boska

---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ----------

z moich kulinarnych doswiadczen- to pod ogorkowa najpierw robisz rosol jakby- ma byc smak jak rosolu i wtedy bedzie pyszna. jak juz mieso miekkie i warzywa to daje pociete w kostke ziemniaczki, to sie gotuje kolo 10 minut, potem ogorki przetarte na tartce, to pogotuje jeszcze 5 minut i dodaje 2-3 lyzki smietany 18% i to gotuje jeszcze z 2 minuty i gotowe.

Mi się właśnie najbardziej widzą jakieś zamszowe, tylko zazwyczaj nie mogę w nich chodzić i mam pełno szpilek, w których zazwyczaj nie chodzę też mi się wydaję, że kiedyś te buty lepsze były, musiałabym kupić jakieś skórzane i zobaczyć czy czuję różnicę
teraz jest -20 % dla wszystkich od dzisiaj i sajgon niesamowity

właśnie zapomniałam o ziemniakach do ogórkowej
Stary 2013-07-01, 15:16   #2110
Ninedin
Zakorzenienie

Ja zupełnie inaczej gotuję ogórkową

W środku mam tylko: ziemniaki, marchewkę, groszek zielony i ogórki

Bunny to kwestia gustu, czasami są w takim rozmiarze, ale nie w moim "typie" i często, jak już coś wypatrzę to niestety większy numer
Stary 2013-07-01, 15:35   #2111
shizaxa
Wtajemniczenie

Cytat:
shizaxa wiesz mi to, jakoś bardzo nie przeszkadza Po prostu wiem, że muszę unikać takiego fasonu butów. Zresztą teraz jest taki wybór różnych modeli, że każdy coś znajdzie
Gorszy, przynajmniej dla mnie, jest fakt, że mam bardzo delikatne stopy, skłonne do otarć. Odpadają buty z materiału i sztucznych skór. I ze względu na chory kręgosłup nie mogę na takie latanie po mieście nosić wysokich obcasów
Mały rozmiar (36) ogranicza mi również wybór.
A co ty też masz drugiego palca dłuższego?
nie, ja mam równy drugi z dużym palcem ale moja siostra ma lekko wystający i się nie przejmuje
Cytat:
Chyba sie skusze na ta pianke i bede dodawac jej troche do maski do wlosow zeby kolor odswiezac http://www.venita.com.pl/pianki-kolo...or-mousse.html (braz tiramisu)

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

Mam dzisiaj misje do spelnienia- a mianowicie namowic tz podczas zakupow zeby kupil skladniki na banoffe pie Jak myslicie, uda sie?
ja robiłam jak wkleiła to chyba Prineska link i wyszło to Tobie też wyjdzie a ja nie umiem za bardzo ciasto robić, tzn z każdym kolejnym się uczę a to bananoff to chyba się nawet nie piecze
Cytat:
ja mam dobrze widac mi 2 albo 3 paluszki

oj no co ty mowisz, mi tez beda klapac a wrrrr...

pollena z ziolowych jest chyba najdelikatniejsza- przynajmniej mnie nie swedzialo i nie pekala skora... i wlosy choc domyte nie byly totalnym koltunem.
moze byc jeszcze joanna naturia czy barwa- ale z nimi to troche sie nawalczysz czeszac i mi np joanna robila lupiez po kilku myciach

mnie tez sie podobaja buciki open zakochalam sie w nich jak krupa w top madl miala ciagle jakies boskie

poszlam z lola na spacer ok 4km do chinczyka i wrocilam okulała ale jak sie zamiast skarpet do nowych butow bierze takie jak do balerin to sie ma wpier*ol

spodniczka boska

ojj bunny, bunny, biedne nóżki ale same sobie winne

Co do składu intense repair to ma olejki, ściągnęłam skład z bloga caskady
agua, cetyl alkohol,myristyl alkohol ,dimethicone,stearomidopr opyl dimethylamine,hydrolized keratin ,hydrolyzed silk, persea gratissima oli,orbignya oleifera seed oil,oryzanol,silicone quaternium-18, guar hydroxypropyltrimonium chloride, trideceth-6,trideceth -12 ,C-12-15 pareth-3, coco betaine ,cocamidopropyl betaine ,sodium chloride, lactic acid,citric acid , phenoxyethanol, potassium sorbate ,ethylhexylglycerin , linalool, butylphenyl methylpropianol, geraniol, benzyl alkohol, perfum.

A jak długo taki szampon mocno oczyszczający stosować?? i do każdego mycia?

Ja do ogórkowej zawsze daję jeszcze ten "sok" z ogórków żeby była kwaśniejsza

---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

a w ogóle to mam jakąś czarną serię...
wczoraj uderzyłam się o drzwi w pracy w łokieć...boli nawet jak się na nim opieram...
a dziś na siłce z całej siły podczas rozgrzewki przez przepadek przywaliłam w przyrząd i mam od wskazującego palca do samego nadgarstka spuchnięte i siwe...
i to wszystko na prawej ręce...
W weekend całkowicie mi laptop padł...
A dziś listonosz na dokładkę mi podniósł ciśnienie bo czekałam na polecony priorytet z etui na telefon do biegania. Najpierw powiedział tż że nie ma do nas listu po czym tż wyciągnął ze skrzynki awizo...nie wierzę że etui wysłane było jako duży gabaryt!!! jutro złożę na niego skargę!! gruby buc któremu się nie chce nosić listów!!

Zapuszczam włosy:
było (styczeń '13)-40cm
jest (październik'13)-50cm
będzie-55cm

Farbuję: wella koleston 12/89
shizaxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 15:44   #2112
CherrryCat
Zakorzenienie

Bunny odnosnie CCC ja też mam ich karte klubowa i ani na telefon ani na email nic mi nie wysyłają

Ex ja ogólnie gotować nie umiem ale ze słodkosci to mogę Ci dwie rzeczy polecic jedną dziś nawet robie
Stary 2013-07-01, 15:46   #2113
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
nie, ja mam równy drugi z dużym palcem ale moja siostra ma lekko wystający i się nie przejmuje

ja robiłam jak wkleiła to chyba Prineska link i wyszło to Tobie też wyjdzie a ja nie umiem za bardzo ciasto robić, tzn z każdym kolejnym się uczę a to bananoff to chyba się nawet nie piecze

ojj bunny, bunny, biedne nóżki ale same sobie winne

Co do składu intense repair to ma olejki, ściągnęłam skład z bloga caskady
agua, cetyl alkohol,myristyl alkohol ,dimethicone,stearomidopr opyl dimethylamine,hydrolized keratin ,hydrolyzed silk, persea gratissima oli,orbignya oleifera seed oil,oryzanol,silicone quaternium-18, guar hydroxypropyltrimonium chloride, trideceth-6,trideceth -12 ,C-12-15 pareth-3, coco betaine ,cocamidopropyl betaine ,sodium chloride, lactic acid,citric acid , phenoxyethanol, potassium sorbate ,ethylhexylglycerin , linalool, butylphenyl methylpropianol, geraniol, benzyl alkohol, perfum.

A jak długo taki szampon mocno oczyszczający stosować?? i do każdego mycia?

Ja do ogórkowej zawsze daję jeszcze ten "sok" z ogórków żeby była kwaśniejsza

---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

wczoraj uderzyłam się o drzwi w pracy w łokieć...boli nawet jak się na nim opieram...
a dziś na siłce z całej siły podczas rozgrzewki przez przepadek przywaliłam w przyrząd i mam od wskazującego palca do samego nadgarstka spuchnięte i siwe...
A dziś listonosz na dokładkę mi podniósł ciśnienie bo czekałam na polecony priorytet z etui na telefon do biegania. Najpierw powiedział tż że nie ma do nas listu po czym tż wyciągnął ze skrzynki awizo...nie wierzę że etui wysłane było jako duży gabaryt!!! jutro złożę na niego skargę!! gruby buc któremu się nie chce nosić listów!!
zdaje mi sie ze ta odzywka nie przeproteinujesz wlosow nigdy albo jakbys uzywala jej wylacznie miesiacami dlatego ze raz- to odzywka dziala wiec powierzchniowo, dwa ma olejki wiec sklad jest zrownowazony- i ma alkohole nawilzajace tez.
wiec to nie jest jej wina.

na razie umyj wlosy tym szamponem ze 2x, zobaczysz czy klopot minie- podejrzewam ze wlosy od razu sie zrobia lekkie, puszyste jak u lwa i jesli masz krecone( nie pamietam , tzn. mieszaja mi sie wszyscy ) to zauwazysz od razu mocniejszy skret.
a mam ostatnio znow hocki ze skora glowy dzis w desperacji umylam wlosy tz clear men oprocz tego ze capie facetem to mam takie loki ciut nie nasza caskada i bez ugniatania
wiec to znak ze domylam wszystko co sie naodkladalo i wracam do ultra lekkiej pielegnacji bo przeciazylam wlosy maskami ostatnio- pojade z tydzien, dwa samymi odzywkami i mocnym szamponem tz
ale swedzenie jak reka odjął

wiec jak juz zauwazysz ze wlosy sa bardzo oczyszczone to mozesz potem znow uzywac j@j, a oczyszczac raz w tyg, raz na dwa- nie wiem jak czeto myjesz wlosy.

czarnej serii wspolczuje
ja mam tez chwilowa- pralka u dziadka padla po 1.5 roku pieprzony polar i teraz latam za serwisem, ciekawe czy nie zgonia ze to moja wina w ogole ze sie zepsula dziadostwo, nie wiem mi automat nie jest pisany kurde a tak o nia dbalam, nigdy nie przeladowalam jej max 3kg wsadu jej robilam choc jest 4-5kg...
dobry proszek i zawsze mniej nawet zeby nei bylo klopotu z niedoplukaniem i piana...
jestem wsciekla...
dziadek gada ze mi tare kupi... to juz chyba 5 raz w zyciu jak pralka sie zepsula w moich rekach

---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ----------

Cytat:
Bunny odnosnie CCC ja też mam ich karte klubowa i ani na telefon ani na email nic mi nie wysyłają

Ex ja ogólnie gotować nie umiem ale ze słodkosci to mogę Ci dwie rzeczy polecic jedną dziś nawet robie
co ty mowisz? a jak sie rejestrowalas to podalas im maila i nr tel czy tylko jedno? bo ja podalam tylko tel
i mam srednio raz w miesiacu jakas promo
Stary 2013-07-01, 16:13   #2114
CherrryCat
Zakorzenienie

Cytat:

co ty mowisz? a jak sie rejestrowalas to podalas im maila i nr tel czy tylko jedno? bo ja podalam tylko tel
ee ja się u nich w sklepie zapisywałam i podałam chyba maila :d.

---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

coś mi się wydaje że coś jest nie tak ;/ no ale mniejsza, aż tak mi na tym nie zalezy ;P

Edytowane przez CherrryCat
Czas edycji: 2013-07-01 o 16:04
Stary 2013-07-01, 16:30   #2115
shizaxa
Wtajemniczenie

Cytat:
zdaje mi sie ze ta odzywka nie przeproteinujesz wlosow nigdy albo jakbys uzywala jej wylacznie miesiacami dlatego ze raz- to odzywka dziala wiec powierzchniowo, dwa ma olejki wiec sklad jest zrownowazony- i ma alkohole nawilzajace tez.
wiec to nie jest jej wina.

na razie umyj wlosy tym szamponem ze 2x, zobaczysz czy klopot minie- podejrzewam ze wlosy od razu sie zrobia lekkie, puszyste jak u lwa i jesli masz krecone( nie pamietam , tzn. mieszaja mi sie wszyscy ) to zauwazysz od razu mocniejszy skret.
a mam ostatnio znow hocki ze skora glowy dzis w desperacji umylam wlosy tz clear men oprocz tego ze capie facetem to mam takie loki ciut nie nasza caskada i bez ugniatania
wiec to znak ze domylam wszystko co sie naodkladalo i wracam do ultra lekkiej pielegnacji bo przeciazylam wlosy maskami ostatnio- pojade z tydzien, dwa samymi odzywkami i mocnym szamponem tz
ale swedzenie jak reka odjął

wiec jak juz zauwazysz ze wlosy sa bardzo oczyszczone to mozesz potem znow uzywac j@j, a oczyszczac raz w tyg, raz na dwa- nie wiem jak czeto myjesz wlosy.

czarnej serii wspolczuje
ja mam tez chwilowa- pralka u dziadka padla po 1.5 roku pieprzony polar i teraz latam za serwisem, ciekawe czy nie zgonia ze to moja wina w ogole ze sie zepsula dziadostwo, nie wiem mi automat nie jest pisany kurde a tak o nia dbalam, nigdy nie przeladowalam jej max 3kg wsadu jej robilam choc jest 4-5kg...
dobry proszek i zawsze mniej nawet zeby nei bylo klopotu z niedoplukaniem i piana...
jestem wsciekla...
dziadek gada ze mi tare kupi... to juz chyba 5 raz w zyciu jak pralka sie zepsula w moich rekach

---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ----------

chyba masz pecha do pralek

czyli ewidentnie przeciążyłam włosy
dobra to kupie ten szampon i zobaczymy
bo mam jeszcze w domu clear jakiś, ale pamiętam, że coś mi po nim było on też dobrze domywa?
dobrze pamiętasz Króliczku, mam kręcone

Zapuszczam włosy:
było (styczeń '13)-40cm
będzie-55cm

Stary 2013-07-01, 16:51   #2116
kitkulka
Zakorzenienie

Odp: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy - część XXIV

Hejjj
Obiecalam cioci Kylie ze sie odezwe, ale w sumie nie wiem o czym paplac, wypadlam z obiegu chociaz nadrobilam

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
kitkulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 17:01   #2117
exclusivee
Zakorzenienie

Cytat:
hahahaa

ja nie cierpię robić ciast uwielbiam gotować, bo wtedy mogę eksperymentować, a w cieście wszystko musi być dokładnie wg przepisu

Ja gotuję ogórkową tak:
wrzucam mięsko, jak woda się zagotuję to daję 2 łyżki vegety i włoszczyznę- seler, marchewke i pietruszkę, liście laurowe, czosnek, pieprz jak warzywa zmiękną to wrzucam pora, wrzucam ogórki i tak jeszcze gotuję z 10 min na małym ogniu. Wyłączam zupkę i dodaję śmietanę 30 % i na koniec jeszcze doprawiam najczęściej magii z knorra

A i nie dawaj kostek rosołowych, to sama chemia, z tego wszystkiego najlepszy skład ma właśnie vegeta
Cytat:

spodniczka boska

Wspolczuje obtarc Ja mam pecherze na obydwu stopach

Problem w tym ze ja rosolu jeszcze nigdy nie robilam bo ani ja, ani tz za nim nie przepadamy Zrobilam tak- najpierw wlalam 2l wody, do tego udko, 2 liscie laurowe i 4 ziela angielskie, jak sie udko dogotowalo dodalam pokrojone w kosteczke ziemniaki, potem po 10-15 minutach dodalam starte na tarce 3 marchewki, 2 male pietruszki i pol selera. W miedzyczasie dalam kostke drobiowa tzn bulion drobiowy z lisciem laurowym i zielem angielskim jakos tak Potem jak juz bylo miekkie dodalam kawalek pokrojonego pora, ogorki i gotowalam. Doprawilam troche czosnkiem w proszku ,maga, vegeta, pieprzem kolorowym i czarnym i odrobinke ziol prowansalskich. Na samym koncu dalam koperku swiezego pokrojonego. No i w sumie jak sie przegotowalo to wszystko razem to wyszlo nawet smaczne A smietane to dodalam na talerzu sobie do smaku Moj synio sie zajadal, ale nie wiem co tz powie na to bo on to lubi wybrzydzac A na drugie danie dzis robic bede pierwszy raz w zyciu schabowe no i mam kapustke przesmazana z koperkiem i kielbaska od babci + mlode ziemniaczki

Cytat:

Wiem wiem, ale moj tz sie boi jak mowie ze chce cos robic nowego Ale chyba juz go namowilam i kupimy produkty na to

Wspolczuje czarnej serii

Cytat:
Jakie ?

Jasny popielaty brąz
Stary 2013-07-01, 17:06   #2118
exclusivee
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy - część XXIV

Cytat:
Napisane przez kitkulka Pokaż wiadomość
Hejjj
Obiecalam cioci Kylie ze sie odezwe, ale w sumie nie wiem o czym paplac, wypadlam z obiegu chociaz nadrobilam

Myslalam przedtem co tam u naszej Kiteczki wlasnie

Jak sie czujesz kochana? Jak brzucholek, urosl cos?

---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

W ogole to masakra, juz 18sta a my z tz jeszcze obiadu nie zjedlismy

Jasny popielaty brąz
Stary 2013-07-01, 18:18   #2119
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:
Hejjj

Miałaś się odzywać co u Ciebie słychać jak tam brzusio? Jak się czujesz?

Ex bo tak się zabierasz za to gotowanie ale spoko po czasie to Ci przyjdzie i będziesz wszystko robiła bez myślenia o tym
paczuszka poszła, myślę,że w środę powinnaś dostać

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-01, 18:54   #2120
CherrryCat
Zakorzenienie

Cytat:

Jakie ?
Andrut (wafle przekładane czekoladą-pyyyycha i mega szybko sie robi)
Lub takie pączki angielskie z serka homogenizowanego <3 też w sumie prosto się robi
Stary 2013-07-01, 19:05   #2121
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
chyba masz pecha do pralek

czyli ewidentnie przeciążyłam włosy
dobra to kupie ten szampon i zobaczymy
bo mam jeszcze w domu clear jakiś, ale pamiętam, że coś mi po nim było on też dobrze domywa?
dobrze pamiętasz Króliczku, mam kręcone
nie to ze przeciazylas... co od dawna ich porzadnie nie domylas.
moimzdaniem clear domywa extra- tz tluszcza sie wlosy to moze myc co 2-3 dni i sie po nim nie tluszcza, poza tym skora odreagowuje mrowieniem ( zawiera mentol)...wlosy sa bardzo puszyste ale i miekkie i ukladaja sie same.

Cytat:
Hejjj

jak tam maluszek i jak kitkowa mama sie czuje?
Stary 2013-07-01, 19:13   #2122
extreme7279
Raczkowanie

Dziewczyny, nie wiem, czy piszę w temacie ale niech mi wyjaśni jakaś mądra głowa co to za aktywator do farby o stężeniu 1,8%? Jak to się ma do tradycyjnych utleniaczy 3,6,9,12%?
extreme7279 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 19:15   #2123
shizaxa
Wtajemniczenie

Cytat:
nie to ze przeciazylas... co od dawna ich porzadnie nie domylas.
moimzdaniem clear domywa extra- tz tluszcza sie wlosy to moze myc co 2-3 dni i sie po nim nie tluszcza, poza tym skora odreagowuje mrowieniem ( zawiera mentol)...wlosy sa bardzo puszyste ale i miekkie i ukladaja sie same.

jak tam maluszek i jak kitkowa mama sie czuje?
to akurat prawda, same lekkie szampony mam ostatnio...
to jak nie kupię malwy to zobaczę czy clear mi drapacza głowy nie włączy

Ja też jestem ciekawa jak tam Kitkowy dzieciaczek się rozwija

Zapuszczam włosy:
było (styczeń '13)-40cm
będzie-55cm

Stary 2013-07-01, 19:23   #2124
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez extreme7279 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nie wiem, czy piszę w temacie ale niech mi wyjaśni jakaś mądra głowa co to za aktywator do farby o stężeniu 1,8%? Jak to się ma do tradycyjnych utleniaczy 3,6,9,12%?
to aktywator typowo tonujacy- do tonerow.

Cytat:
to akurat prawda, same lekkie szampony mam ostatnio...
to jak nie kupię malwy to zobaczę czy clear mi drapacza głowy nie włączy

Ja też jestem ciekawa jak tam Kitkowy dzieciaczek się rozwija
poczytalam jeszcze opinie o familijnym od polleny i jutro kupie i wytestuje czy to takie cudo jak pisza moze skora mi sie na nim uspokoi bez katowania tz cleara.
Stary 2013-07-02, 07:30   #2125
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

Wczoraj caly dzien miaam problem z netem
Gimbusy maja wakacje i siec jest przeciazona
na dodatek tak mnie but nowy obtarl do krwi, że boso z miasta wracalam do domudobrze,że mieszkam na obrzeżach

Ide nadrabiac co u was moje blond i nie tylko złośnice

Cytat:
Załącznik 5308409Załącznik 5308410Załącznik 5308411Załącznik 5308412Załącznik 5308413Załącznik 5308414

buciki za wszystko dalam 200zl tzn tz dal
szpileczki sa materialowe- innych peep toe nosic nie moge bo mam pozdzierane od razu paluszki a te jak ciapki
Butki sliczne, takie delikatne i kobiece, w sam raz wpisuja mi sie w Twoj styl "kokietki"
Ja niestety jestem " za duza" do tak delikatnych butkow. Do mnie pasuja lity własnie, koturny, masywny słupek...

Cytat:
moze i lepiej bo sie pochorujesz na dobre w koncu ja zawsze bylam zdania ze praca praca, ale nie wolno zatracic siebie i dawac sie ponizac i wykorzystywac tylko dlatego by prace zatrzymac- to sie zawsze zle konczy...
dla mnie strata pracy oznacza powrot na garnuszek babci i taty, a tego bym nie znioslateraz poki Tż jeszcze robi mgr, musze jakos zacisnac zeby, a potem zakladamy wlasny zaklad rehebilitacji, bo ja czyjegos bezmyslnego kierownictwa nie moge zniesc

Cytat:
Hej

Zazdroszczę możliwości noszenia takich butów Ja mam drugi palec dłuższy i zawsze taki "fiu...tek" mi wystaje, a reszty nie widać
Tez tak troszke mam
ale minimalnie

Jak juz jestemy przy paznokciach to Bunny mam do Ciebie pytanie.
Kiedys w pracy na palce spadla mi ciezka, szklana podstawa od manekina na palce.Na duzym palcu mialam czarna plame pod paznokciem, ktora juz odrosla i jej nie ma, ale za to z trzecim palcem, tzn paznokciem jest cos nie hallo. odkad mi to spadlo pazokiec na nim po jednej stronie bardziej rosnie taki zgrubialyi musze pilowac nie tylko normalnie pazury z dlugosci w nim ale i jeszcze musze jechac po samej plytce żeby go "odchudzic" i to nie jest na calym paznokciu tylko bardziej po lewej stronie tam gdzie wiekszy ciezar spadl. Nie wiem czy dobrze to wytlumaczylam

A,bo zapomne dziewczynki!
Wczoraj kupilam swoja pierwsza maxi spodnice w kolorze koralowym, jestem w niej oblednie zakochana, do japonek, koturn, a do litow to juz w ogole wyglada bosko i tylko 49 zl mnie kosztowala
xXxKYLIExXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 07:55   #2126
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

Cytat:
dobrze ze w koncu urlop, odpoczywaj do woli, ale potem tez zadbaj o siebie!!

Ja mialam 70e, ubieram dzis stanik z la senzy a tu conajmniej jeden rozmiar za duzy...tak schudlam z biustu...musze na str kingi spr jaki u nich mam bo dawno od nich stanikow nie mialam...ale to w pracy bo przez komorke nic zrobic nie moge...
dziekuje
widze podobny rozmiar mamy
Cytat:
Byłam w moich litach w lajdlu (dzisiaj tam maja udka taniej a ja ogórkową robię), i cholera przy palcach tak mnie obtarły że ledwo doszłam do domu Jak tak bedzie za kazdy razem to jednym slowem bede miala lipe a nie za☠☠☠iste buciki Ale poza tym ze mnie obtarly to fajnie sie chodzi

Milego odpoczynku Kochana a moze rozejrzyj sie za jakas inna praca? Moj tz po calym dniu w warsztacie normalnie funkcjonuje, a Tobie musza dawac przeokropnie w kosc jak ciagle czytam jaka jestes wymeczona Jeszcze zaczna sie coraz gorsze problemy zdrowotne i bedzie...

Wiesz, mi takie pituty jak mam teraz odpowiadaja tez, ale jak schudne to moje 70B bedzie ledwo widoczne... i to mnie najbardziej dobija. Teraz jest taki zarys ich ksztaltu zza bluzki i to mi sie podoba :Slina: .. az sie boje chudnac Poza tym po dziecku to jednak cycki nie te same.. Chociaz mam wrazenie ze ostatnio ich ksztalt sie poprawil
co Ty gadasz nasze lity Cie obtarly
Ja w Nich ost smigalam i nic
Tylko ze teraz jak wczesniej pisalam, sandaly z ccc tak mi zalatwily palce ze teraz to tylko w japonkach moge smigac
Co do pracy, to tak jak juz wczesniej Bunny pisalam, musze sie przemeczyc teraz i jakos dac rade
Cytat:

taki żul
towarzysz życia
Make my day

Przy tabsach mi sie takie zrobily
chociaz teraz zmienialam Regulona na Lesinelle i juz nie sa takie duze jak byly ale wystarcza, bynajmniej mi
widzialam te tlumy w ccc, ja tez mam ich karte i sms i meila dostaje o ich promocjach, zreszta mi sie malo butow w ccc podoba.
Teraz kupilam te sandaly co mi tak noge styraly i musze pomyslec z kumpela co pracowala w ccc wlasnie, co z nimi zrobic zeby je na reklamacje oddac
Cytat:
hahahaa

Ja gotuję ogórkową tak:

Ja tam prawie w ogole nie gotuje, bo po prostu nie mam czasu. Dla mnie totalnym zbawieniem sa warzywa na patelnie z Biedronki. Czasem jej je same, czasem jakiegos kotleta do nich zrobie, czasem z sosem i juz. Jak sie pracuje po tyle co ja to nie ma na to absolutnie czasu
Cytat:

.
Jesli chodzi o Pollene Aloesowa to sama z czystem sumieniem polecam
myłam nia dosc dlugo i na prawde nie przesuszala i nie koltunila mi wlosow
a wlosy mialam swieże nawet do 5 dni
Witam w klubie "obtartych przez buty"
Cytat:
Hejjj

Ciocia Kylie jest rzadna wiedzy co u pierworodnego syna Wizazu slychac i jak sie czuje mamusia

Cytat:
Miałaś się odzywać co u Ciebie słychać jak tam brzusio? Jak się czujesz?

Ex bo tak się zabierasz za to gotowanie ale spoko po czasie to Ci przyjdzie i będziesz wszystko robiła bez myślenia o tym
paczuszka poszła, myślę,że w środę powinnaś dostać
powalasz mnie dzisiaj

Edytowane przez xXxKYLIExXx
Czas edycji: 2013-07-02 o 07:59
Stary 2013-07-02, 08:08   #2127
Ninedin
Zakorzenienie

Hej

ex za dużo do tej zupy dodałaś Po co kostka skoro był rosołek z udka? Pietruszka i seler zdominują smak wszystkiego Do ogórkowej dodaje się wodę z ogórków, taka zupa musi być kwaśna Z przypraw wystarczy sól, pieprz i koperek. Zioła prowansalskie wykorzystaj do innych dań
Jak się uczysz gotować to polecam książki z serii "kuchnia polska", jak nauczysz się podstawowych zasad i dań to później możesz eksperymentować

Piec nie lubię i robię to tylko, jak muszę Widziałam ten przepis na ciasto bananowe wygląda pysznie (chyba Prinsesska go wstawiała kiedyś).

Mam anginę , pewnie będę musiała zrobić testy na alergię, ale cena, jaką usłyszałam zwaliła mnie z nóg - 2 tys. za komplet

Kylie pokaż kieckę
Stary 2013-07-02, 08:26   #2128
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

ex za dużo do tej zupy dodałaś Po co kostka skoro był rosołek z udka? Pietruszka i seler zdominują smak wszystkiego Do ogórkowej dodaje się wodę z ogórków, taka zupa musi być kwaśna Z przypraw wystarczy sól, pieprz i koperek. Zioła prowansalskie wykorzystaj do innych dań
Jak się uczysz gotować to polecam książki z serii "kuchnia polska", jak nauczysz się podstawowych zasad i dań to później możesz eksperymentować

Piec nie lubię i robię to tylko, jak muszę Widziałam ten przepis na ciasto bananowe wygląda pysznie (chyba Prinsesska go wstawiała kiedyś).

Mam anginę , pewnie będę musiała zrobić testy na alergię, ale cena, jaką usłyszałam zwaliła mnie z nóg - 2 tys. za komplet

Kylie pokaż kieckę
pokaze,pokaze ale pozniej,bo bede szla z Tż na spacer to pewnie wezmie swojego Nikosia ze soba

O matko jaka cena
Stary 2013-07-02, 09:06   #2129
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Kylie ahahahaha przynajmniej humor Ci poprawiałam

ja w sumie też nie gotuję jakiś wynalazków, no może czasami jak mi się chce, też często mnie nie ma jak latam praca, uczelnia, jak robię obiad to staram się po prostu, żeby na 2 dni był czasami jak nam się nic nie chce robić to smażymy frytki i to jest nasz obiad

Co do CCC to mi właśnie też nie bardzo, te sandały, które podobały mi się na stronie, jakoś w sklepie mnie nie zauroczyly. Muszę się jeszcze do deichamna wybrać

Ja muszę coś zrobić słodkiego do pracy za tydzień, bo mam urodziny i wymyśliłam sobie to http://mygreekshopping.blogspot.com/...-konkursu.html tylko zamiast budyniu dam krem karpatkowy. Dziewczyny a któraś z Was widziała gdzieś w sklepie takie babeczki?????
Stary 2013-07-02, 09:08   #2130
Skarb90
Zadomowienie

GG do Skarb90

umówiłam się za tydzien na sobote do fryza , cos takiego mi się podoba...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ddeb.jpg (40,7 KB, 50 załadowań)
Skarb90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości