![]() |
#2101 | ||||
Kniaginia
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
Cytat:
![]() I mamy słonika z metkami ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Moderna, jak Twoje azs? Moje się mocno odezwało, oczy mi spuchły i swędzą. Pojutrze idę do lekarza (nie wiem, jak wytrzymam do środy ![]() Edytowane przez maria28 Czas edycji: 2013-06-10 o 21:08 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2102 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Mam nową pralkę ![]() Wczoraj minął rok od poczęcia mojego Skarba ![]() ![]() Malpka, brawa dla dzielnej Julki Mokka, wciąż trzymam kciuki za Was ![]() Ptaszysko ![]() Nestelle, brawo dla przewodniczki stada ![]() Liwka, gratuluję tesciowej ![]() I gratuluję dzieciaczkom nowych umiejętności. Mój niestety bardzo się ociąga, i jeszcze ma chyba ten skok rozwojowy bo taki wrażliwy się zrobił że szok (po akcji z płaczem u lekarza, była histeria u dziadków, a był tam wielokrotnie ![]() ![]() Co do maskotek/zabawek, to u nas praktycznie od początku na topie karuzelka. Od dwóch miesięcy lew z label label musi być non stop przy Jaśku, uwielbia go. Poza tym jest ośmiorniczka z Lamaze: https://www.google.pl/search?q=osmio...ml%3B500%3B500 jest za duża do miętolenia, ale sobie z nią gada i się do niej śmieje ![]() Teraz sie czaje na motyla emanuela i na tego oballa, ale w smyku wciąż nie mają ![]() I kurcze cos jeszcze miałam.... A , Malpka wykonczysz nas tymi ciastami ![]() Kasia, super że disco się udało ![]() I tekst Tasi o swietej makreli ...padłam ![]() Edytowane przez alliw Czas edycji: 2013-06-10 o 21:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2103 |
Zadomowienie
|
![]() |
#2104 | ||
Wtajemniczenie
|
Pięknie
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2105 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2106 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zapytam jeszcze, ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2107 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jakub też się rzucał ostatnio przy prawej piersi, ale z tego co piszesz to mniej niż Kacper. a prężenie się i nagły pisk też nie jest mi obcy.. myślisz, że to kwestia mleka/nabiału? ja sporo jem, jakoś bardzo potrzebuję. Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2108 | ||||
Zakorzenienie
|
padł?
hehe cierpliwości ![]() hehe bo ja cały czas czekam na przełom ![]() ![]() hehe nooo ![]() lew fajniejszy ![]() Cytat:
![]() mój brat w II klasie podstawówki na pokazowej lekcji religii (dyrekcja, ksiądz) rozwalił katechetce koncepcję lekcji, bo na pytanie co jest najważniejsze podczas Świąt Bożego Narodzenia z całą powagą odpowiedział: "żeby nikt nikomu nie zasłaniał telewizora" ![]() Cytat:
![]() ![]() nie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() nie znalazłam już ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ale od jutra nie jem nic, bo jestem już gruba jak świnia... Trochę się boję restrykcyjnej diety ze względu na kp - dotąd, tfu tfu, nic się nie działo...
![]() ![]() Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2013-06-10 o 21:27 Powód: lit. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2109 |
Kniaginia
|
Radość ze swobodnej nóżki!
To muszę spróbować znowu, parę dni temu nie chwytała. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja na pierwszy raz zjadłam 7 dużych truskawek (miało być 5 ale nie wytrzymałam), następnego dnia 10, resztę zamroziłam bo nie chciałam trzymać w lodówce za długo. teraz muszę poczekać do weekendu na nowe bo sklepowych/podsklepowych póki co nie tykam, tylko wsiowe. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2111 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja też jestem taka gruba, po ciąży taka spyra została, ale nie przeszkadza mi ![]() Pamiętam, dawniej to mały wałeczek przeszkadzał mi w schylaniu ![]()
![]() |
![]() |
#2112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#2113 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() zamierzam ![]() __________ właśnie, odnośnie brzuszka, u nas znowu kolka, strasznie Jakub dziś płakał późnym popołudniem... a ostatnio już było lepiej. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2114 | |
Zakorzenienie
|
ooo super!!!! to jest powód do radości
![]() ![]() ![]() tyż się czaję. tylko ja w Entliczku ![]() powiedzieć mężowi i niech on to wytłumaczy ![]() Cytat:
mój wczoraj wściku dostawał, aż mu konkubent nie zdjął skarpetek. dopiero jak leżał w samym bodziaku raczył zasnąć w 3 sekundy ![]() dla mnie to jest bomba, że takie 'małe ludzie' nam komunikują swoje termiczne potrzeby ![]() heh. no właśnie do dziś też mi nie przeszkadzało... ale mnie kg dodatkowe wchodzą jak malowanie... heh. schodzą trudniej ![]() wdzięczna bym była ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2115 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co do prawej strony - jak dla mnie: ma sens! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiecie co musze to wyrzucić z siebie- tak mnie ta szkoła Oliwii w☠☠☠☠ia, że szok i Ci durnowaci rodzice....Masakra... Mają naprawde zdolną klasę, dzieciaki starują w konkursach, wygrywają a nauczyciele mają ich totalnie w dupie- nie potrafią podać terminów następnych etapów, a juz usiąść z dzieckiem 5-10 minut żeby mu podpowiedzieć cokolwiek- nie...tylko zasługi sobie przypisują. Ja tego nie ogarniam- mam oboje rodziców nauczycieli i widzę jak pracowali /pracują z uczniami...nie było ważne że po godzinach, ze w soboty trzea było wesprzeć, poradzić, pozyczyć materiały nie było problemu a tu....Koleżanka opowiada,ze poszła do babki od polskiego bo jej córka jechała do W-wy na etap ogólnopolski jakiegos konkursu z polskiego, poszla do nauczycielki, zeby dziecku popowiedziała o kilku formach które sa wymagane i wiecie co usłyszala- ze dla pani to jest prestiż ze Weronika zaszla tak daleko i jak ona się do W-wy dostanie bo by chciała pojechać ![]() ![]() ![]() A klasa- jadą w środę do Gorczańskiego Parku- dzisiaj się dowiadujemy,ze trzeba kupić na wyjazd rzeczy na grilla i kurna na 28 osób w klasie nikt nie ma czasu. Rozumiem koleżankę, która jest przewodniczącą- bo dopiero w czwartek wraca do Krakowa, ale reszta....I siedziałyśmy jak durne na telefonie robiąc listę zakupów- bo muszę zrobić je ja....i nie dość że zrobię to znów był problem, bo ktoś to musi ode mnie wziąć i zanieść o 8 pod szkołę (mój chłop juz w pracy a ja nie bedę z Oli, wózkiem z Emi i zakupami do szkoły naginać) ech.... najlepiej na gotowe. Juz powiedziałam,ze w czwartek na zebraniu wygarniam wszystko trudno- mam niewyparzona mordę to powiem co mi leży... ---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- Pani- bo o skarpetkach pisałaś- u nas są pół sekundy, ubieram na drugą nogę to ta ubrana już zdjęta.
![]() |
![]() |
#2117 | ||
Zadomowienie
|
hej!
Cytat:
a próbuje na sroczce Lamazce http://www.lamaze.info.pl/index.php/...k-paw-lc27013/ (ja jak Twoja teściowa- myślałam, że to sroczka a to paw ![]() Cytat:
my ciągle czekamy na pierwszą kąpiel ;/ chyba jestem już jedyną mamą co dziecka jeszcze nie kąpała.. żeby nie było- myć myję ale w wanience jeszcze nie bo nadal nasz pępek nieładny ;/ dziś byliśmy u lekarza i znowu dostaliśmy antybiotyk.. mam nadzieję, że teraz już będzie ok! Eluśka super zdj i filmik ![]() Małpka ![]() ![]() eejj ja jeszcze nie jadłam truskawek ![]() ale am ochotę na galaretkę i może wrzucę tam truskawki.. dla mam karmiących przez nakładkę- udało się! od dobrych paru dni karmię już bez ![]() piszę to bo mój mąż też już psioczył, że zaprzepaściłam, że miałam wcześniej próbować, że to że tamto a ja zaparłam się jednego wieczora i Ewa zaskoczyła!! marudziła, jęczała i nawet momentami wyła ale głodna była to w końcu zrozumiała w czym rzecz ![]() także nie poddawać się bo naprawdę warto! a moja pierś nareszcie się opróżnia do porządku ![]() padam na twarz.. odciągnęłam przed chwilą 100kę ręcznym bo oczywiście moje dziecię śpi w najlepsze ![]() ![]() dobrej nocy! |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2118 |
Zakorzenienie
|
eeee co zlego to nie ja - przeciez wiecznie u mnie padac nie moze :P haha
aaa jaki slodziak - i widac ze kapiel mu sie podobala ![]() i witam sie - w sumie we Wtorek bo kiedy skoncze pisac bedzie juz Jutro haha - 2,h okno czekalo az zabiorem sie odpisze :P zawsze cos wazniejszego sie znalazlo posylam wam dwie foty 1 - Emilian pakeros, dragusia - po co kupowac Florkowi okulary uzycz mu swoich ![]() 2- Emilian i jedo 1wsza proba jazdy na rowerze - w tle moja starsza siostra, ktora mam nadzieje nie dowie sie iz ''istnieje'' inaczej Milian bd sierota ![]() ![]() Edytowane przez kasia86bgo Czas edycji: 2013-06-10 o 23:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2119 | |
Zakorzenienie
|
to ja Ci odpowiem - CALA KOBIAŁKĘ
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() no to lecem spac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2120 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Bry !
Synek dziś pospał od 20:30 do 6 rano...bez pobudki na jedzenie ![]() ![]() ![]() ![]() aa oczywiście najlepsze, że młody już przysypia bo mu brakuje jego godzinki, a ja oczywiście już nie zasnę ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() motyl emanule to to ? http://bawibobas.pl/zawieszki/10008-emanuel.html Cytat:
![]() jak poprzedniczki, nasłać chłopa radzę, no ale jak jemu nie przeszkadza, to pewnie nie będzie widział w tym problemu ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:20 ---------- Poprzedni post napisano o 07:16 ---------- Ja z moim robiłam tak, że on nie kumał tego łapania, ale kilka razy na dzień wkładałam mu to do łapki, i czasem z przypadku przy ściskania rączek udało mu się chwycić, potem kilka razy chwycił i przytrzymał i się nawet zdziwił że sam to trzyma, a potem jakoś załapał. Wyczytałam też, że żeby dziecku uświadamiać że ma rączki i że to jego ważne jest masowanie wew strony rąk, rozprężanie piąstek itp Więc od dawna tak się z nim bawię masując go po rączkach. ---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ---------- Ściema z tą dietą matki karmiącej więc jedz na zdrowie. Ja też miałam dziwne plany, ale w końcu wciągnęłam kilogram na początek. A jak się bardzo boisz to zacznij od kubeczka ![]()
![]() |
![]() |
#2121 | ||
Zakorzenienie
|
o rajuuu, dzieć sobie przysnąć nie może, bo mu mama wąsy wymaluje
![]() ![]() ślicznego masz synka Kasiu ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() moj musi dospac do 10ej, inaczej maruda sie wlacza ![]() a w nocy i rano nie budzi mnie juz krzykiem. konkubent pyta skad wiem, ze nie spi i twierdzi, ze budza mnie trzaskajace powieki synia ![]() Cytat:
![]() ![]() buhahaha wczoraj zobaczylam w witrynie sklepowej jakas babe, patrzylam na siebie jak na obca osobe. nie podobal mi sie ten widok ![]()
![]() ![]() Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2013-06-11 o 06:53 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2122 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Leos mina "O co kaman?" ![]() Cytat:
Cytat:
Ojcu swojemu, tżtowi- oni glosno ogladaja tv mowie po prostu:zcisz ten telewizor, ewentualnie grzeczniej"mozesz troszke zciszyć?" teściowi- tak samo tylko ze słodkim usmiechem :"moze tata sciszyc troszke telewizor?";p Te chłopy maja jakies wadu słuchu chyba,że tak bębnią... Cytat:
Co do skarpetek ![]() Cytat:
![]() U nas dziś Kacper pobił rekord spał od 20 do 3 ![]() CO do chwytania to u nas jest perfekcja w chwytaniu pieluchy i....moich włosów. Nie dośc,ze mam mało to systematycznie mały mi je przerzedza;p Do tej pory mielismy bujaczek fp taki druciany i on miał pałak z zabawakmi tak nisko, że niby do kopania, kupilismy ostatnio mu taki na rurkach- pdrubka fp tzn innej firmy jakiejsc i tam jest taka parasolka na pałąku, co jak sie ją pociagnie to gra i jest cały czas w obrotach...przypadła mu chyba do gustu, bo mało jej nie wyrwie z korzeniami ![]() A ja dzis moze zrobie te sławienne rogaliki...kupilam dzem jezynowy w Lidlu-pyyycha! ---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- CO do mylenia zwierzatek- to Kacper ma taka grzechotke -głowe słonia z wielkimi uszami i moja mama przyszla do Kacpra wziela tą grzechotke i mówi: ZObacz Kacperku jaki piękny motylek leci do Ciebie... ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2123 | |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2124 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2125 | |
Wtajemniczenie
|
dzien dobry,
kochane rodzące w wawie mam prośbę w imieniu koleżanki. W październiku zostanie mama i chce wybrać szpital. Co polecacie, co odradzacie, na co zwrócić uwagę? dziękuję. ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- Cytat:
wewnetrznych? bo ja zrozumialam ze lepiej zewnetrzne - ale to moze dlatego ze jak moja zaciska piastki zeby nie poglebiac u niej samego przetrwalego odruchu ktory ma z czasem zniknac. no w kazdym badz razie ze stopami czytalam ze nawet dotykajac to trzeba dlugie ruchy od palca do piety zeby wlasnie nie powodowac odruchowego zaciskania na sam bodziec.
25.02.2010 ![]() 25.04.2010. ![]() 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2126 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Moje chłopy śpią, to mogę w spokoju się przywitać, bez obaw, że KTOŚ mi wykasuje wszystko ![]() Z tego, co pamiętam: Małpka ![]() Strippi ja niestety też mam okres. Przez kilka dni chodzilam nabuzowana, że bez kija nie podchodź. Myślałam, że to przez tabsy i nawet chciałam je odstawić, a tu nagle olśnienie - PMS ![]() Kasia tak mi narobiłaś smaka na te rogaliki, że też je upiekłam. I co??? Przepadłam ![]() ![]() ![]() Agnjeska powodzenia w pracy. Na pewno nie jest Ci łatwo. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
A jeśli chodzi o nauczycieli - porażka. Przykre, że nie potrafią dać tak po prostu czegoś od siebie, poświęcić te kilka minut. Nic poza wytyczone obowiązki. Z wykształcenia też jestem nauczycielką, chociaż nigdy nie pracowałam w zawodzie ![]() Cytat:
![]() A i jeszcze się pochwalę - już 3 ubranka 62 pasują na Nikosia ![]() ![]() Dzisiaj rano podchodzę do łóżeczka, a tam Nikoś do polowy na golaska ![]() despa pytałaś gina o te tabsy? Kurczę, mialam Ci przypomnieć i zapomniałam ![]() ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- A jeszcze zapomniałam napisać. Dziewczyny, chcecie 40 odbitek zdjęć za darmo? Płaci się tylko za przesylkę. Jak coś to napiszcie mi maila na priv, nie chcę być posądzona o reklamę. Przed chwilą była u mnie pani sołtys z mojej wioski. Przyniosła Nikosiowi prezent na dzień dziecka, bo dzieciaki z wioski jadą na basen, a że on za malutki, to kupili mu zabawkę - takiego pluszowego jakby węża z zawieszkami ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2127 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
no i brava dla sołectwa!!!! ![]() ![]() patrzcie jakie boskie http://dziecisawazne.pl/zabawki-montessori/, ze tez wczesniej nie widzialam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2128 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() - co do Pani w Witrynie ![]() ale wam powiem bylam na tym disco - paczam a tam serio dwie GRUBE ( nie mylic z otyloscia ) babeczki tak jabe...ne ze szok - a jedna szpileczki czarne ( juz dziurawe rajstopki ) czerwone krotkie spodeneczki Potezny cyc na wierzchu .. - i kolezanka sie pyta ''boshe wiesz ale czy ona nie miala lustra'' - ja mowie * wiesz juz pijana jest wiec wszytsko jej jedno, jak wyglada* - ale wam powiem ze widok byl yhmm jakby to ujac 'Niesmaczny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ad 2 - ![]() ![]() Cytat:
![]() ad 2 - WIEDZIALAM ze bd smakowaly :p ad 3 - ![]() ![]() ad 4 - ![]() i witam sie w TEN PIEKNY SLONECZNY dzien ![]() ![]() ![]() Mlody dzis ladnie spal i budzil sie o 3.15 o 5.00 i o 8.45 ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2129 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2130 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:10.