Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ?
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 3 9,09%
Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 0 0%
Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 0 0%
W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 4 12,12%
W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 1 3,03%
Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 2 6,06%
Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 0 0%
Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 2 6,06%
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 0 0%
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 4 12,12%
Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 0 0%
Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 1 3,03%
Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 14 42,42%
Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. 2 6,06%
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-12, 19:04   #2101
ankaaa206
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-

Cytat:
Napisane przez NoBoTak Pokaż wiadomość
Jak ja bym tez tak chciała! Ja to musze odciagac z dwóch cyckow żeby taka nie duża porcja była, potem Młody się budzi, w cyckach pusto i musze mu dać to co odciagnelam... I tak w kółko :-(
ja jak potrzebuję mleko do butli, to ściągam w nocy jedną porcję i rano jak cycki sa przepełnione, wtedy nawet i 200 ml spokojnie uda się uzbierać

pospaliśmy sobie 1,5 h razem
Veronic o mamo co za pediatra, a z tym że gejem będzie od windi ona jakaś nienormalna jest

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 19:07   #2102
cloche
Zakorzenienie

Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
myśl intensywnie o Florku jak odciągasz powinno pomóc ja tylko pomyślę o młodym to zaraz czuję igiełki a ostatnio aż się ze mnie polało
mysle, ogladam foty, a nawet pompuje z nim na rekach (srednio wygodne ) - ale to nie to samo co miec go przy cycu... dziwne, na poczatku mialam duzo mleka i sie cieszylam, ze w koncu na cos sie ta moja cholerna podwyzszona prolaktyna przydala... nic to, zwalmy na stresy szpitalne
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 19:16   #2103
happy blue
Zadomowienie

Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
tak i tak, ale on na brzuchu max 2 min wytrzymuje
tak się zmęczyl patrzeniem że jak wzielam go na rece to odrazu zasnął
to nieźle

moją córkę mata przeraża, podejrzewam, że za dużo dobrego naraz. w ogóle wydaje mi się, że te maty są raczej dla większych dzieci, tak powiedziałabym od trzeciego, nawet czwartego miesiąca.

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
dzieki kochana

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Michal od rana spi pieknie moze dlatego ze w foteliku hiii ja zdazylam poscielic lozko obiadek zrobic popisac z Wami umyc glowe i siebie i pomalowac i fryzurke znalezc hehhe w koncu jutro fryz juz sie doczkac nie moge hehhe
może też wrócisz z bobem? skoro nie możemy go jeść, to chociaż ponosimy na głowach cheche

Cytat:
Napisane przez pearl87 Pokaż wiadomość
my też w woreczek i w tym do pojemnika zwykłego
ale hexa to jest 6w1, nie?
my mamy infanrix hib+ipv, czyli 5w1 i do tego żółtaczkę (engerix za 38zł), bo taniej wychodzi niż 6w1 a tylko przy pierwszej wizycie jedno wkłucie więcej (przy czym teraz juz mysle ze AZ jedno ) - i nam na dawkę rota przy całosci starczy różnica ceny - a trochę mamy bidnie przez ta przeprowadzke . Apteka damian w jastrzebiu zdroju
tak, racja, 6 w 1 robiliśmy. czyli porównywalna cena

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Ja już sama nie wiem czym szczepić...

A co do łapania moczu na badania to ja raz próbowałam z woreczkiem...nie poszło. Więcej było na nim kupy niż moczu w środku. Teraz chcę złapać do pojemnika prosto. Dzisiaj o rozebrałam małą i czekam aż będzie siku. Tak może z 10 minut. Dostałam taką kupę na przewijak, że aż dziś zrezygnowałam. Od poniedziałku znów bedę próbować. Sama chcę jej ten mocz sprawdzić.
Cytat:
Napisane przez pearl87 Pokaż wiadomość
kurcze, popros pania w aptece, zeby Ci pokazala roznych firm woreczki, maz kupil dwa rozne - jeden do d.., drugi fajnie się przykleił scisle wokol warg sromowych i nic tam innego nie moglo naleciec, niestety nie pamietam firmy..
my mielismy taki "bezfirmowy" doczytalam, ze importer Albert Polska, Wytworca Changshu Taining Medical .... nie sadze by panie wiedzialy...ale jak maja 2 rodzaje to mozesz przeczytac na dole.

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Hej dziewczeta, mam dzien lenia i mam to gdzies, dzis zadnych pudel nie ruszam (zostaly jeszcze 2 wielkie ) jak sie Sofia obudzi to idziemy na spacer. Znalazlam inny park - zaledwie 20min spacerkiem od nas (w Warszawie mielismy skaryszaka pod nosem wiec sie rozbestwilam dzis przyjechal kurier z lozeczkiem wiec od jutra nastapi separacja (dzis nie mam jak go zlozyc, tz w pracy do nocy) I juz zadnych paczek sie nie spodziewamy (ufff) wiec nie musze kwitnac w domu. Pogoda w Szkocji utrzymuje sie bardzo przyjemna wiec trzeba korzystac, bo nie wiadomo kiedy znow zaswieci slonce

Banka! Wszystkiego najpiekniejszego dla Ciebie!

Happy, od kiedy Helenki brzuszek sie uspokoil?

Salviae, a robilas jakies testy nabialowe? Bo ja od miesiace jedyne na co sobie pozwolilam to raz drozdzowka I raz mufinka - zapewne mialy w sobie mleko. Po obu byla brzydla kupa + bol brzuszka. Ale to samo jest ja nic nabialowego nie jem nie mamy ani stwierdzonej skazy ani nietolerancji. Wszystki to moje domysly

Co do smoczkow. Uzywacie 1 na raz? Bo u nas w uzyciu sa 3,zeby zawsze byl jakis wyparzony pod reka. Ciekawa jestem czy w takim razie tez powinnam zmieniac co miesiac (nadze smoczki sa z RPA wiec bede musiala zatrudnic tesciow ) e okole Sofia chyba powoli rezygnuje z nich... Od jakis dwoch dni jedyne momenty kiedy akceptuje smoczek to po kapieli w trakcie przebierania oraz e ostatniej fazie usypiania na noc. Za to ciagle by wisiala na cycku... Ale kurczr je aktywnie a nie ciumka, wiec jej pozwalam...

Nuna dzieki

Magiusa Dareczek jest sliczny I jak ladnie rosnie na Twym mleczku, czas zebys przestala w.nie watpic!
jakieś 2 tygodnie temu zauwazylam, ze Heleka wszystko ladnie, bezproblemowo trawi jakie lozeczko zamowiliscie? na ktorym pietrze mieszkacie?

Cytat:
Napisane przez Elusiek Pokaż wiadomość
może to naczyniaki, dziś pediatra u Adiego je stwierdziła i mają się wchłonąć

mamy pierwszy ząbek dolna jedynka wychodzi na świat

happy blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 19:17   #2104
NoBoTak
Rozeznanie

Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

[QUOTE=XxXJuSstiii;4176237 6]

w piersiach NIGDY nie jest pusto dziecko swoje wyciągnie, może trochę bardziej się pomęczy ale naje się

No wlasnie mnie zastanawia jak to faktycznie jest, bo jak pobudzam laktatorem (7 5 3) to czasami całe 7 minut moge pompowac i kropelka nie poleci:-\
NoBoTak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 19:23   #2105
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-

Cytat:
No wlasnie mnie zastanawia jak to faktycznie jest, bo jak pobudzam laktatorem (7 5 3) to czasami całe 7 minut moge pompowac i kropelka nie poleci:-\
laktator to nie dziecko już wiele razy pisałam, że są mamy, które laktatorem nic nie odciągną a karmią z powodzeniem
ja ostatnio odciągnęłam, nic już nie leciało a Mały mi się obudził za pól godziny i najadł się!
spróbuj podać pierś najpierw, jeśli będzie mało to wtedy daj butle z odciągniętym

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 19:24   #2106
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
ja jak potrzebuję mleko do butli, to ściągam w nocy jedną porcję i rano jak cycki sa przepełnione, wtedy nawet i 200 ml spokojnie uda się uzbierać

Veronic o mamo co za pediatra, a z tym że gejem będzie od windi ona jakaś nienormalna jest
no mówiłam, że nie mam do niej zaufaniai ze jest fatalna
teksty ma zarąbiste

mówiła też zeby nie przecierac niczym dziecku w buzi, ze nawet jak uleje serkiem to ma to miec w buzi
chyba ją porąbało, niech sama gęby sobie nie myje

==
wczoraj byłam u dentystki i sie pytała czym pielegnuje dziąsełka to mówię, że tetrą z wodą przecieram, to mówiła ze bardzo dobrze
no i poleciła też już teraz używac tą szczoteczkę silikonową na palec,zeby dziecko przyzwyczaić
wczoraj użyłam ją pierwszy raz i Młodemu się bardzo podobało

===
ile razy można użyć słowo mówiłam...... ;P masakra ..cofam sie chyba w rozwoju z tym magistrem;p

Edytowane przez Veronic
Czas edycji: 2013-07-12 o 19:25
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 19:25   #2107
NoBoTak
Rozeznanie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Ma

Cytat:
laktator to nie dziecko już wiele razy pisałam, że są mamy, które laktatorem nic nie odciągną a karmią z powodzeniem
ja ostatnio odciągnęłam, nic już nie leciało a Mały mi się obudził za pól godziny i najadł się!
spróbuj podać pierś najpierw, jeśli będzie mało to wtedy daj butle z odciągniętym
Caly czas tak robię. Daje obydwie piersi i dopiero jak dalej glodny to daje z butli.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-12, 19:35   #2108
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
a czemu nie karmisz z cyca?

---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

aa, widze ze karmisz... moze czesciej przystawiaj?
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 19:45   #2109
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
przyszła mata z tiny love, jest cudna tylko nie mam śrobukrętu by dostac sie do baterii więc póki co nie wiem jak gra, ale ogolnie wykonanie i zabawki bardzo fajne, i niby ona jest jedna z tych większych bo 100 cm na 75 a mi się wydaje mała zobaczymy jak mały zareaguje na nową zabawkę ale póki co śpi
Mi tez dzis przyszla z tiny love, 116x106, dzidzia zachwycona
Stary 2013-07-12, 20:25   #2110
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość

Melduję ze u nas wszystko ok. A nawet lepiej niż ok. Nie wiem czy to przypadek, ale od wczoraj podaje delicol i mały jest o wiele spokojniejszy, robi ładnie kupki i baczki i nie ma juz takiego stekania
Mam nadzieje ze tak juz zostanie..
Nuna putalas jak często podawać delicol..
Ja nie daje przed każdym karmieniem bo mały w dzien często je. Daje tak 3x dziennie.

I muszę sie pochwalić:
Dzisiaj zrobiliśmy sobie z Tz dzien shoppingu
Pojechaliśmy do innego miasta.. Przed samym wyjazdem o 11 odciagnelam butle mleka, nakarmilam małego drugim cycem, przewinelam i wyruszylismy. Mały mega grzeczny
Dopiero wracamy do domku wiec trochę go wymeczylismy..
Kupiłam sobie 4pary butów 2pary spodni i sukienkę
kurde u mnie to samo Podałam delicol dopiero przy 2 karmieniach a mała o niebo spokojniejsza!! Przespała 3 h, obudziła się, wykąpałąm ją, nakarmiłam, odbiło jej się to odłożyłam i sama usnęła A przez ostatnie 3 dni było non stop wielkie darcie z zanoszeniem

kurde zakupy Sama bym coś chciała. Pochwal się

Veronic spróbuję z początku co 2 karmienie.... A nóż widelec wystarczy

Pediatra obłędna... Jakby co napiszesz pracę skąd się biorą geje
Cytat:
o widzisz!

w piersiach NIGDY nie jest pusto dziecko swoje wyciągnie, może trochę bardziej się pomęczy ale naje się

myśl intensywnie o Florku jak odciągasz powinno pomóc ja tylko pomyślę o młodym to zaraz czuję igiełki a ostatnio aż się ze mnie polało

===
Chrzciny w kościele zgłoszone, w knajpie dogadane, mogę kupować zaproszenia
którego chrzcicie??

Co do zdania, że w piersiach nie jest pusto-zgadzam się
Stary 2013-07-12, 20:32   #2111
Magiusa
Zakorzenienie

Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1

Vil gratki dla synka !!!

Lonely mega zazdroszcze, jak czesto karmisz?

Dziewczyny ja znow z pytaniem o karmienie i dokarmianie. Pytan mam kilka

1.czy jest mozliwe by stopniwo w ciagu dnia ilosc mleka sie zmniejszala w cyckach? Bo w nocy mam naladowane i Mlody ladnie spi z 3h, nad ranem tez ok, pozniej widze ze stopniowo w ciagu dnia, im blizej wieczora przerwy coraz krotsze no i np. Teraz wieczorem sytuacja taka, ze Mlody ewidentnie za jedzeniem plakal wiec musialam dac mm...ale tu wkracza moje 2pyt.
2.no bo w koncu dalam mu mm, miedzy innymi dlatego ze myslalam sobie zw cycka bedzie ssal z 3h i nie wiem czy tak moze. I tutaj wlasnie pytanie, moze? Bo zgodnie ze zdaniem pediatry powinien miec przerwy 1,5h miedzy karmieniami i nie powinien ciagle ssac bo mu wtedy ciagle brzuszek pracuje i bedzie mial kolki...wiex jak mu dam cycka na 3h albo np.dam po 30min bo sie dopomina to beda te sensacje czy podawac do oporu ile chce?
3.dziewczyny, ktore mieszaja mm z karmieniem piersia. Skad wiecie ile mm dorabiac? No bo w cyckach miarki nie macie a ja mam wrazenie ze z butli przez latwosc ssania Mlody wypije kazda ilosc. Wiec jednym slowem czy Wasze dzieciaczki po prost sa tak rozsadne ze wiecej niz pewna ilosc nie wypijq i wypluwaja butle czy jakos inaczej ustalacie wielkosc?

Pytam bo cos mi sie widzi ze tymi wieczorami bede musiala podawac mm i zastanawiam sie jaka ilosc by nie przekarmic i nie powodowac problemow z brzuszkiem.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-12, 20:39   #2112
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
którego chrzcicie??
18 sierpnia

Stary 2013-07-12, 20:43   #2113
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
ja łapałam w woreczek Helence i wszystko poszło gładko. Te woreczki przeciekają, to prawda, dlatego to lab trzeba je zanieść w pojemniczku na mocz.
Moja mała wymiotuje od czasu do czasu albo tak strasznie ulewa, nie potrafię rozróżnić. Wiem jednak, że odwodniona nie jest i że przybiera, więc nic z tym nie robię?!

Ja też dzisiaj troszkę na rzęsach. A jak Twoja kontuzja? Rano pospałyście trochę?

Banieczko, wszystkiego najlepszego, najlepszych synków na świecie, najlepszego TŻ i najlepszych słodyczy

Wszystkiego najlepszego dla Dareczka, awansował na niemowlaczka, czyż nie? I za nockę!

nieustanne są za Jureczka, oby było już lepiej i lepiej! A Ty jesteś super vangogu, że zachowujesz pogodę ducha i nie marudzisz, nie narzekasz wcale.

ja tak robiłam, ale późno odkryłam, że to dobra rzecz. myślę, że jednak od pierwszych dni można, byle nie dłużej niż 2h bez przerwy, bo się kregosłupik męczy.

Dokładnie te przesłanki bardziej mnie przekonały niż ilość wkłuć. Ale tanioszkę macie, może drugą dawkę u Was kupię a pamiętasz nazwę? Ja płaciłam 190 za Infanrix Hexa.
Zasnęła po 5 i spała do 8 a ja z nią , a że mamy gości to nie mogłam się położyć na drugą turę spania

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Kuba od 3 dni łapie zabawki potrafi 15 min boksować zawieszki na macie

Cytat:
Napisane przez Elusiek Pokaż wiadomość
może to naczyniaki, dziś pediatra u Adiego je stwierdziła i mają się wchłonąć

mamy pierwszy ząbek dolna jedynka wychodzi na świat

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
Banka, ciągle zapominam napisać .... wszystkiego najpiękniejszego !!! spelnienia marzeń

qrcze, to chyba klasyczna kolka ... u nas było prężenie się i płacz po każdym posiłku i na to pomógł delicol, podawaliśmy po 6 kropli do 130 ml mleka. w Waszym przypadku też bym podawała cały dzień, nie po konkretnej godzinie.

gratki
nam się wczoraj przebiła jedynka nad dziąsełko, teraz czekamy na drugą bo już widać delikatną białą krechę

mąż nauczył Przemka podciągania się na łapkach ja z nim się bałam tak bawić, a jak mąż go podciąga do siedzenia to trzyma pięknie główkę i wystarczy go złapać za łapki a sam się podciąga do góry wiem że pewni późno ale ja się cieszę bo miał problem z takimi rzeczami, na brzuszku nadal nie chce wysoko łebka trzymać.
Nie wiem czemu, ale nie można tak dziecka podnosić za ręce, chyba, że jak samo się podnosi to inaczej i wcale nie późno myślę, że jest pierwszy

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
hej

vil- ale esktra ! już się nie mogę doczekać, ażz mój zacznie cos łapać, na razie tylko łapki pakuje do buzi

nuna- podawaj delicol przed każdym karmieniem, ja żałuję, że dopiero teraz zaczęłam to robić
bo widzę znaczną poprawę

lonely- super, że u was wszystko ok

===
my bylismy dzisiaj rano u pediatry, wiedziałam, ze nie ma po co isc do tej baby

oczywiscie stwierdziła, ze Młody wyje, bo "jest facetem" i ze jeszcze przez 46 lat swojej pracy nie spotkAŁA się, żeby jakaś dziewczynka tak wyła
generalnie niczego się od niej nie dowiedziałam, stwierdziła, że mamy nie używać za czesto rurki, bo Młody się przyzwyczai , a w dodatku moze odd tego będzie gejem

ja powiedziałam,ze podejrzewam nietolerancje laktozy to uznała, ze byc moze tak jest i moge podawac delicol

przy okazji się zważylismy i Mały ma 6070g
pediatra w szoku, ze tak szybko przybiera,..

Nadrobiłam po łebkach i idę dalej do gości. W sumie to mi dziwnie, bo siostra TŻ cały czas mi powtarza, że nie spotkała takiego grzecznego dziecka jeszcze. Pojechaliśmy do CH i znam tam sporo osób, bo tam pracowałam i znów wszyscy w szoku, bo co z małą przyjade to ona śpi i dziś 5 osób sie pytało, czy moje dziecko cały czas śpi czy robi jeszczew coś innego. Nie wiem no kurcze śpi w foteliku bo uwielbia to, w domu też sporo śpi, a jak nie śpi to je, ale się bawię z nią, godzina i drzemka, nie wiem już sama, czasami mi się wydaje, że głucha jest chyba

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 20:50   #2114
banka26
Zakorzenienie

Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1

Moj zasnal pospal 30 min i drze sie prezy
cryyyyy
Pociesza mnie tylko jutrzejsza wizyta i fryza
A i wszyscy oprocz tz zapomnieli o moich urodzinach
Poskarzylam sie jemu a on do mojego ojca zadzwonil i mu powiedzial ze mi przykro itp ojcoec dzwoni i ze niby mial dzwonic ale zapomnial heee za 10 min znowu dzwoni i slysze jak.mowi do mamy ze ja mam urodziny ze zapomnial a moj tz mu przypomnial niezle ..wrrr
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 21:02   #2115
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

hej, sprzedałam dziecko mężowi i mogę trochę ponadrabiać.
Odwiedziła mnie dzisiaj koleżanka, która ma termin na listopad, pożyczyłam jej kilka-czy kilkanaście ciuszków, z których Ninka już wyrosla Niektóre miała tylko raz na sobie tak szybko wyrosła...

I moje dziecie się jakieś spokojniejsze robi, mniej terrorystyczne. Dzisiaj mieliśmy naprawdę fajny dzień.

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
(aha, wyciaganie dziecka z kieszonki, znaczy sie rozplatywanie tego bez szkody dla dziecka , jest znacznie latwiejsze od rozbrajania tego wiazania X-owego!)
A ja właśnie ciągle nosiłam w kieszonce i dopiero niedawno odkryłam tego podwójnego x i dla mnie dużo łatwiejsze jest i motanie i wyciaganie. A i mam wrażenie że mniej mi dziecko ciąży w tej pozycji.

Cytat:
my bylismy dzisiaj rano u pediatry, wiedziałam, ze nie ma po co isc do tej baby

oczywiscie stwierdziła, ze Młody wyje, bo "jest facetem" i ze jeszcze przez 46 lat swojej pracy nie spotkAŁA się, żeby jakaś dziewczynka tak wyła
Dawaj adres baby, pojadę i udowodnię jak się potrafią drzeć dziewczynki

Cytat:
a kreację już masz ?

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
patrzcie co moje dziecko przed chwilą zrobiło bawił się tak z 20 min.

http://www.youtube.com/watch?v=gCiVw...ature=youtu.be

no normalnie mordka mi się cieszy ciągle
świetnie! masz dziecko z głowy !
Moja to narazie jeszcze nie kuma od czego są zabawki

Edytowane przez Ag_nes
Czas edycji: 2013-07-12 o 21:05
Ag_nes jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-12, 21:03   #2116
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
o widzisz!

===
dla mnie odciąganie pokarmu to też katorga, przez pół godziny 30ml ściągnę, raz mi się udało szybko ściągnąć dużą lość ale wtedy był karmiony butlą i miałam przerwę 7h

Cytat:

może bym spróbowała twojej metody, idę ściągać

Cytat:
no mówiłam, że nie mam do niej zaufaniai ze jest fatalna
teksty ma zarąbiste

mówiła też zeby nie przecierac niczym dziecku w buzi, ze nawet jak uleje serkiem to ma to miec w buzi
chyba ją porąbało, niech sama gęby sobie nie myje

==
wczoraj byłam u dentystki i sie pytała czym pielegnuje dziąsełka to mówię, że tetrą z wodą przecieram, to mówiła ze bardzo dobrze
no i poleciła też już teraz używac tą szczoteczkę silikonową na palec,zeby dziecko przyzwyczaić
wczoraj użyłam ją pierwszy raz i Młodemu się bardzo podobało

===
ile razy można użyć słowo mówiłam...... ;P masakra ..cofam sie chyba w rozwoju z tym magistrem;p
piersze słysze, że dziecku trzeba myć w buzi, możecie coś więcej na ten temat

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Zasnęła po 5 i spała do 8 a ja z nią , a że mamy gości to nie mogłam się położyć na drugą turę spania

śpicie wtedy kiedy wasze dzieci? Ja na palcach mogę policzyć takie sytuacje, często -padam na pysk ale nie idę spać

dzisiaj mam dzień ćwiczeń, tak strasznie mi się nie chce, ale nie mam wyjścia
barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 21:07   #2117
NoBoTak
Rozeznanie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Ma

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
a czemu nie karmisz z cyca?

[/COLOR]aa, widze ze karmisz... moze czesciej przystawiaj?
Caly czas przystawiam. Butla to już ostatecznosc, a laktatora używam tylko dla pobudzenia laktacji, bo mało tego mleczka. Chcialabym moc odciagnac cos więcej na zapas ale póki co nie ma na to niestety szans. :-\
Stary 2013-07-12, 21:12   #2118
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość

piersze słysze, że dziecku trzeba myć w buzi, możecie coś więcej na ten temat

śpicie wtedy kiedy wasze dzieci? Ja na palcach mogę policzyć takie sytuacje, często -padam na pysk ale nie idę spać

Ja przemywam kompresem niejałowym zamoczonym w przegotowanej wodzie i pędzluję jamę ustną.

Jak mam w domu w miarę porobione to sie położę z małą, ale rzadko, bo zazwyczaj mam od cholery roboty i żal mi czasu.

Ja od wczoraj zaczęłam ćwiczyć bo już 2 miesiące od porodu mija a mój brzuch pozostawia wiele do życzenia i sam nie chce zniknąć... Ale wieczorem nie miałabym sił, więc z rana robię to co mam zrobić i spokój.
Stary 2013-07-12, 21:18   #2119
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
A ja właśnie ciągle nosiłam w kieszonce i dopiero niedawno odkryłam tego podwójnego x i dla mnie dużo łatwiejsze jest i motanie i wyciaganie. A i mam wrażenie że mniej mi dziecko ciąży w tej pozycji.

a kreację już masz ?
ale podwójny X jest raczej dla dzieci trzymających główkę...

nie mam szukam intensywnie ale czarno to widzę

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-12, 21:26   #2120
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

Cytat:
ale podwójny X jest raczej dla dzieci trzymających główkę...

nie mam szukam intensywnie ale czarno to widzę
A gdzies czytalam że od zera tak jak kieszonka
tak czy siak ja sobie kładę pieluchę tetrową na biust a młoda oparta policzkiem o mojego cyca sobie kima. Ona w chuście jest spokojna. (i tylko w chuście )
Stary 2013-07-12, 21:37   #2121
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Nie wiem czemu, ale nie można tak dziecka podnosić za ręce, chyba, że jak samo się podnosi to inaczej i wcale nie późno myślę, że jest pierwszy
nam neurolog powiedziała że nie można tak robić z mniejszymi niemowlaczkami, a jak ma już 3mce to można popróbować bo on ćwiczy w ten sposób łepek też, ale trzeba bardzo uważać i nie ciągnąć za łapki. my w zasadzie mu podajemy tylko swoje łapki i łapiemy go i lekko do góry podnosimy a on się sam podciąga całym ciałkiem. tak mu się spodobało że jak siedzi u nas na kolanach to sam próbuje się posadzić i się strasznie wkurza że się nie da

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 21:37   #2122
ankaaa206
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Vil gratki dla synka !!!

Lonely mega zazdroszcze, jak czesto karmisz?

Dziewczyny ja znow z pytaniem o karmienie i dokarmianie. Pytan mam kilka

1.czy jest mozliwe by stopniwo w ciagu dnia ilosc mleka sie zmniejszala w cyckach? Bo w nocy mam naladowane i Mlody ladnie spi z 3h, nad ranem tez ok, pozniej widze ze stopniowo w ciagu dnia, im blizej wieczora przerwy coraz krotsze no i np. Teraz wieczorem sytuacja taka, ze Mlody ewidentnie za jedzeniem plakal wiec musialam dac mm...ale tu wkracza moje 2pyt.
2.no bo w koncu dalam mu mm, miedzy innymi dlatego ze myslalam sobie zw cycka bedzie ssal z 3h i nie wiem czy tak moze. I tutaj wlasnie pytanie, moze? Bo zgodnie ze zdaniem pediatry powinien miec przerwy 1,5h miedzy karmieniami i nie powinien ciagle ssac bo mu wtedy ciagle brzuszek pracuje i bedzie mial kolki...wiex jak mu dam cycka na 3h albo np.dam po 30min bo sie dopomina to beda te sensacje czy podawac do oporu ile chce?
3.dziewczyny, ktore mieszaja mm z karmieniem piersia. Skad wiecie ile mm dorabiac? No bo w cyckach miarki nie macie a ja mam wrazenie ze z butli przez latwosc ssania Mlody wypije kazda ilosc. Wiec jednym slowem czy Wasze dzieciaczki po prost sa tak rozsadne ze wiecej niz pewna ilosc nie wypijq i wypluwaja butle czy jakos inaczej ustalacie wielkosc?

Pytam bo cos mi sie widzi ze tymi wieczorami bede musiala podawac mm i zastanawiam sie jaka ilosc by nie przekarmic i nie powodowac problemow z brzuszkiem.

a odciągasz laktatorem wtedy gdy podajesz mm? po każde dokarmianie niestety zmniejsza ilość mleczka.
u mnie też rano jak cyce pełne mały śpi nawet do 13-14 potem już ma drzemki po 10 min lub pół godz i wtedy mamy czas na zabawę do 19, u mnie jak było mało mleka jakoś w 3 tyg życia malego to najpierw go do cyca dawałam a gdy się najadł to laktatorem jeszcze tą samą pierś katowałam po 2 dniach mleka było aż za dużo, teraz już laktacja jest stabilna i np ciężko coś odciągnąć do butli tzn tylko w nocy da radę.
a z tym ssaniem to pierś jest na żądanie i nie ma mowy że musi mieć przerwę 1,5 h bo czasami jest tak że je co 15 minut

Julka
Stary 2013-07-12, 21:38   #2123
banka26
Zakorzenienie

No i mialam jazne przez 30 min darl sie i zanosil ze 30 razy jestem mokra i wykonczona.... Wsadzilamu eferalgan caly 80 mam nadzieje ze p.bolowo zadziala

banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 21:39   #2124
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość

ja często z małym śpię w dzień, bo mi się oczy kleją albo siedzę na wizażu

Julka
Stary 2013-07-12, 21:40   #2125
Ashyshqa
Zakorzenienie

Re: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1

Happy lozeczki mamy tradycyjne, jak zlozymy to wstawie zdjecie. Mieszkamy na 3.pietrze w kamienicy. Schody sa strome i waskie. Jak ide z Sofia na rekach to mam wizje, ze zaraz upadne I polece na nia na,szczescie wozek moze stacjonowac na dole.

Lonely ja tez Ci zazdroszcze ilosci mleczka u nas,jest chyba,tak na styk. Pewnie w nocy moglabym cos odciagnac ale kiedys jednak spac musze wystarczy ze menu mam ograniczone do 5 pozycji na krzyz...

Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 21:41   #2126
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Mi tez dzis przyszla z tiny love, 116x106, dzidzia zachwycona
nasz mały najbardziej skupia się na tych światełkach co mrugają i gada do nich

Julka
Stary 2013-07-12, 21:50   #2127
Ashyshqa
Zakorzenienie

Re: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1

Ach, zapomnialam Wam pokazac mojej corki w samolocie conajmniej jakby na wakacje pod palemka leciala

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1373658501932.jpg (75,0 KB, 66 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1373658551028.jpg (64,7 KB, 64 załadowań)
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-12, 21:52   #2128
ankaaa206
Wtajemniczenie

kurczę trochę mam stres przed chrztem, że mały zgłodnieje, albo od tych hałasów będzie chciał sie przytulic do cycka i co wtedy?? z butlą nie da rady, bo zanim wypije to dobre 30 min płacze bo woli pierś, nie wiem wyjąć tak cyca w kościele i przykryć się pieluchą ? bo wyjść też głupio

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

Cytat:
Ach, zapomnialam Wam pokazac mojej corki w samolocie conajmniej jakby na wakacje pod palemka leciala

ale panienka a jakie wałeczki ma

Julka
Stary 2013-07-12, 22:06   #2129
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Diabli jak mowię coś w domu ze słowem diabli to momentalnie na myśl Ty mi przychodzisz
mow kochana jak najczęściej

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

Cytat:
Diabli wkladek z canpola nie probowalam. Lansinoc to ok 25zl za 60 wkladek, ja kupilam 180 za 55 wiec cenowo wyszly jak te z johnsona a sa o niebo lepsze.
To Ty pytalas czym rozni sie biogaia od dicofloru? I jedno I drugie to probiotyk tylko troche inne szczepy bakterii. Farmaceutka poradzila mi stosowac rozne probiotyki, ponoc to daje jeszcze lepsze efekty bo kolonizuja sie rozne dobroczynne bakterie. Skonczyl nam sie dicoflor, teraz podaje biogaie a nastepny dicoflor mam w pogotowiu. Ale sa pewnie jeszcze inne srodki.
dzięki. odgapie
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 22:25   #2130
maluska88
Raczkowanie

Dot.: Re: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013

Cytat:

a przy stracie i lądowaniu karmiłaś czy smoczek . Mnie czeka lot 4sierpnia a potem 11 powrót aż się boje co to bedzie.
maluska88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości