|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla os鏏, kt鏎e s na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od篡wianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno嗆 dobowa diet - musz one mie ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narz璠zia |
|
|
#2101 |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzie na Latarnianym Pustkowiu...:)
Wiadomo軼i: 6 518
|
Dot.: Nasze codzienne jad這spisy cz. XIX - OCENA JADΜSPIS紟
R
I 好iadanie owsianka na mleku z bananem, zielona herbata - (wiem ma這 bia趾a, ale od jutro b璠zie jajko i gar嗆 orzech闚 ) II 好iadanie tosty z dw鏂h kromek chleba razowego ze s這necznikiem: posmarowane twaro磬iem z og鏎kiem i szczypiorkiem, w 鈔odku kie豚asa z indyka, pomidorki koktajlowe, szczypta tartego 鄴速ego sera. sok pomara鎍zowy wyci郾i皻y z pomara鎍zy, bez cukru kawa z mlekiem Zupa warzywna gotowana na piersi z kurczaka z grzankami z jednej kromki chleba razowego Obiad pier z kurczaka, p馧 torebki ry簑, sa豉ta lodowa z pomidorkami koktajlowymi polana 造磬 oliwy z oliwek, porcja gotowanych broku堯w polanych sosem czosnkowym na bazie jogurtu naturalnego zielona herbata Przek御ka: ma豉 gar嗆 nerkowc闚 Kolacja jajko, pomidorki koktajlowe, reszta broku堯w polanych sosem czosnkowym, kromka chleba razowego
|
#2102 |
|
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 336
|
Czy to ju Ppp ? :
好iadanie : 2xkromki grahamka z twaro磬iem czoskowym ,pomidorem , papryka, ma造 jogurt naturalny z gar軼i musli ,jab趾o II 郾iadanie:jab趾o,jogobell a z musli <truskawka , kiwi > ![]() Obiat makaron z broku豉mi i marchewk z sosem podwieczorek:Big milk <3 kolacja :grahamka z srkirm i og鏎kiem kiszonym po:mleko |
|
|
|
#2103 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 3 325
|
Cytat:
Nie, to R. Od biedy s豉be U. 畝dnego porz康nego 廝鏚豉 bia趾a, 瘸dnych t逝szcz闚. Baaardzo kiepsko.
|
|
#2104 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2105 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 3 325
|
Cytat:
|
|
#2106 |
|
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 148
|
ahoj wreduszki ;D widz 瞠 od rana dzia豉cie na forum ;*
dzisiejszy R 7.30 - kawa z mlekiem, bu趾a pe軟oziarnista ze schabem pieczonym i 鄴速ym serem, po這wa awokado 11.30 - puszka tu鎍zyka wsw (ok. 250 kcal), bu趾a grahamka, 2 og鏎ki kiszone, szklanka soku z granatu 100% 15.00 - szklanka soku z granatu 100%, gar嗆 migda堯w 18.00 - pier kurczaka w jogurcie greckim z parmezanem- zapiekana, tagliatele z cukinii 21.00 - zupa og鏎kowa z ziemniakiem i jogurtem albo jajko sadzone z sals z pomidor闚 i bruchett ( niewiem czy zupa jeszcze dzi si nada ;p )
Edytowane przez agaczini Czas edycji: 2013-11-21 o 15:48 |
|
|
|
#2107 |
|
Przyczajenie
Wiadomo軼i: 5
|
Dziewczyny ja dwa lata temu schud豉m 13 kilo w 6 miesi璚y.
W jaki spos鏏 ? Zmieni豉m styl 篡cia i spos鏏 od篡wiania NA STAΒ ! Nie dopad mnie efekt jojo, jad豉m smacznie i nie katowa豉m si diet. [edit-link do w豉snej strony] Edytowane przez Eldo_rado Czas edycji: 2013-11-21 o 13:39 |
|
|
|
#2108 |
|
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 79
|
Poa_alpina, dzi瘯i ; ); nie, nie robi豉m jeszcze bada hormonalnych, zbieram si do wybrania przychodni z listy uczelnianej i zapisania si do gina; no zbieram si, ale zawsze CO.
edit: przyjecha造 papier闚ki i domowe d瞠my ![]() U I du瘸 micha owsianki z kasz j璚zmienn, cynamonem, 1/2 banana, wi鏎kami kokosowymi z dodatkiem ubitego bia趾a :P o rany jaka mega z tym bia趾iem! na mleku 3,2% II serek granulowany 200g + wkrojona dymka, 2 kanapki z 篡tniego z mas貫m i pomidorem, Inka O kasza j璚zmienna odgrzewana na cebulce sma穎nej na oliwie z oliwek, piecze rzymska z piersi indyczej i p豉tk闚 owsianych, kapusta kiszona, kefir 200g P kisiel wi郾iowy z 1/2 opakowania s這dzony 2 造磬ami bor闚ki czerwonej z jab趾ami ze s這iczka , kostka 85%K 1/2 makreli, 2 kanapki z mas貫m i warzywkami mi貫go dnia
jesiennie szcz窷liwa Edytowane przez buty_na_plaskim Czas edycji: 2013-11-21 o 17:51 |
|
|
|
#2109 | |
|
bez kija nie podchodz
Wiadomo軼i: 9 126
|
Moja Rrrrka
1. Owsianka 40 g platkow, mleko 2 %, wiorki kokos, slonecznik, jajo, jab趾o + kawa z mlekiem bez cukru 2. 2 tosty z chleba razowe z serem zoltym, szynka z piersi z kurczaka, posmarowane lekko mas貫m, odrobine ketchupu, pomidor 3. 2 klopsiki z idynka( ma貫)duszone w sosie pomidorowym ( w tym marchewka, seler, pomidory) + ok 1/2 woreczka ryzu + 2 ogorki kiszone + jajo sadzone 4. 2 kromki razowca posmarowane pasta z makreli z dodatkiem jajka, 1/2 pomdora, kilka listkow salaty na to
|
|
|
|
#2110 | ||
|
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 97
|
Cytat:
Cytat:
a co z貫go jest w zjedzeniu macy ? je郵i si nie ma na nic innego smaka, to mo積a przek御ic tak mace, mi smakuje a po 2 godzinach mia豉m zaraz obiad to nie by豉m tak g這dna 瞠by je嗆 razowca
|
||
|
|
|
#2111 |
|
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 119
|
Sama mam fiksa na punkcie "czystej miski", gdzie rzeczy typu chrupkie pieczywo czy maca nie maj wst瘼u. Ale wszystko jest dla ludzi i je郵i po prostu jeden dzie mia豉 smaka na mac, to nie jest jaki straszny grzech
Chocia by這by lepiej, jakby np. tego razowca z obiadu zjad豉 zamiast macy na drugie 郾iadanie.Czy da豉by rad (niekoniecznie w 100%, ale przynajmniej cz瘰ciowo, stopniowo) zast徙i w璠liny typu sopocka po prostu mi瘰em? B璠zie zdrowiej (kupne w璠liny zazwyczaj maj w sobie sporo chemii), na kieszeni si bardzo nie odbije (wiem po sobie) i b璠ziesz mia豉 廝鏚這 warto軼iowego bia趾a. I raczej wywal jogurty owocowe - jak lubisz, to zast徙 naturalnymi (mo積a do nich wszystko doda, a przynajmniej wie si co w nich tak naprawd siedzi ), a najlepiej twarozkiem naturalnym czy serkiem wiejskim. Zamiast teoretyzowa poka輳 Ci dok豉dniej na nast瘼nym jad這spisie, wi璚 wklejaj, wklejaj
|
|
|
|
#2112 |
|
Rozeznanie
Wiadomo軼i: 552
|
A oto i moje P
sniadanie: *4kromki razowca jako sandwiche,4 plastry gouda,4szynki+caly pomidor *pol litra mleka,3lyzki manny,lyzka migdalow,banan II *2duze jablka+tmandarynki+lyzka kokosa+ 250g wiejskiego obiad 3nalesniki z 255g twarogu tlustego rozmieszany z musem sliwkowym,kokosem poswieczorek 200g wiesniaka+2 kanapki z szynka,salata,maslrem,par mezanem,brie kolacja 2kromki razowca puszka makreli w pomidorach +2jaja po pudelko mascarpone i kromka razowca dosypalam wloskich polh spaceru dla lepszego samopoczucia+9h w szkole. |
|
|
|
#2113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sklepy Ci napadli i tylko to si osta這? Wys豉ne z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez DudiBoy Czas edycji: 2013-11-21 o 16:43 |
|
|
|
|
#2114 |
|
Rozeznanie
|
Cale zycie jem sery,twarogi,jaja,jak wsciekla. Kiedys majac 11 lat nawet chleba nie jadlam. Rano twarog,potem serek,na obiad jakies leniwe kluchy,racuchy czy cos,potem jaja np omlety i jadlam tak caly czas. Badania zawsze w normie,nerki tez,wiec czemu mam nie jesc tego co lubie i co gosci u mnie od zawsze? Chyba wlasnie o to chodzi,aby nauczyc sie jesc NORMALNIE.
|
|
|
|
#2115 | ||
|
bez kija nie podchodz
Wiadomo軼i: 9 126
|
Cytat:
Jedzenie przesadnych ilosci nabialu nie jest normalne. Powinnas jesc w odpowiednich proporcjach wszystko
||
|
|
|
#2116 |
|
Rozeznanie
|
Tak zle tak niedobrze. Jestem dumna,ze tyje,ze mam sie dobrze i ,ze jem mega duzo,ale wiem,ze na stabilizacji bede mogla polowe odlozyc w tym twarogi i serki. Poki co ciesze sie,ze moge wsuwac to co lubie. Jesli byloby cos nie tak ze mna,uwiezcie zmienilabym diete,aktualnie menu mi odpowiada,wazne,ze duzo,zdrowo,smacznie. Dziekuje.
|
|
|
|
#2117 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 88 472
|
Cytat:
|
|
#2118 |
|
Zakorzenienie
|
Zdrowa to jest dieta r騜norodna, bogata we wszystkie dost瘼ne grupy produkt闚 i odpowiednio zbilansowana pod wzgl璠em wszystkich sk豉dnik闚 od篡wczych. Jedzenie praktycznie samego nabia逝 zdrowe nie jest na pewno.
Wys豉ne z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2119 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 59
|
p
Sniadanie 3 kromki zytniego -twar鏬 pe軟ot逝sty i na niego 造磬a czubata miodu - ser kozi do smarowania to z 2 lub 3 造磬i - mas這 /roszponka /2 plastry szynki wo這wej / og鏎ek konserw. Jajecznica z 4 jaj xl z cebulk ( jaja wiejskie ) 2 sniadanie -Podw鎩na kanapka z chleba zytniego z Serem kozim/ 3 plastry szynki / roszponka/ pomidor -jab趾o - du篡 l鏚 w polewie karmelowej z maca ( ma豉 przyjemno嗆) Obiad Miska 0,5 pe軟a i g瘰ta barszczu ukrainskiego z fasola .. Z mieskiem Zabielany 鄉ietana Po : 2 造磬i miodu ze s這ika i lukier xd (zrobi豉m pierniki ) Podwieczorek - kefir 350 g - jab趾o - 9 albo 10 ciastek kokosowych z San Kolacja 2 pierniki z lukrem + du穎 lukru xd Beda kanapecKi z mase趾iem i szynszyla i twarogiem i jajeczka bed i pewnie mleczko Xd Bo瞠 , mowi wam laski tyle mam teraz nauki w liceum ,ze g這w urywa. ---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- [/COLOR] Cytat:
Edytowane przez essero Czas edycji: 2013-11-21 o 18:28 |
|
|
|
|
#2120 |
|
Rozeznanie
|
No oki w takim razie zamiast serka mascarpone zjem sobie tunczyka z pomidore,ogorkiem,jogurte m,parfeta i cebulka moze byk?
umieszczam,bo nie mam sie komu chwalic..
|
|
|
|
#2121 |
|
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 506
|
Bibianna zapytam powa積ie, bo rady i tak do Ciebie nie docieraj.
A nie 鄉ierdzi Ci czasem z buzi? ![]() ---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- Przyda這by si zacz望 od tego, 瞠 nie masz czym si chwali. |
|
|
|
#2122 |
|
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 204
|
dzisiejsza eRka:
好iadanie 10:30 : omlet z 2 jaj, 造磬i m彗i pe軟oziarnistej i czubatej 造磬i wi鏎k闚 kokosowych sma穎ny na 造瞠czce oleju kokosowego, 造磬a miodu, 80g twarogu, banan 100g. zielona herbata II 郾iadanie 14:00: 80g chleba razowego, cienko poci庵ni皻y mas貫m, sa豉ta, szynka Obiad 17:00: spaghetti (40g tagiatelle, 130g mi瘰a mielonego z indyka, cebulka, cukinia, papryka, 4 造zki kukurydzy kons, 造磬a ketchupu, ma造 s這iczek domowego przecieru pomidorowego, 造瞠czka oleju) Podwieczorek 19:30: serek homo nat 200g, 造瞠czka stewii, 5 migda堯w, kilka orzech闚 w這skich Kolacja 21:00: twar鏬 70g z 造磬 jogurtu nat, papryka, s鏊 i pieprz generalnie p騧no dzisiaj wsta豉m i wcze郾ie b璠 chcia豉 si po這篡, bo jutro na 7 do pracy, tak瞠 mo磧iwe 瞠 przesun sobie podwieczorek na p騧niej i zrezygnuj z kolacji
|
#2123 | |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzie na Latarnianym Pustkowiu...:)
Wiadomo軼i: 6 518
|
Cytat:
Dzi瘯uj.
|
|
#2124 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 97
|
Cytat:
![]() dzi pewnie te nie jest idealnie R 郾: po 30g p豉tk闚 kukurydzianych i b這nnika ze szklank mleka 1,5%, 造磬 p豉tk闚 migda堯w przek御ka 3 muszelki(makaron) nadziane pra穎nymi jab趾ami ob: 2 ga趾i ziemniak闚, udko, po ok 100g kalafiora, marchewki, buraczk闚 獞ik這wych, 造磬a keczupu przek御ka ma豉 gratka, po 造zeczce s這necznika, p豉tk闚 migda堯w, b這nnika p: oko這 100g kalafiora/, ok 100g serka wiejskiego z malutkim tartym jab趾iem, po 造瞠czce migda堯w, s這necznika i p豉tk闚 kukurydzianych k: 2 razowce z w璠lin drobiow,smarowane serkiem wiejskim, posypane odrobin serem 鄴速ym+ pomidor i ok 100g kalafiora oko這 1650 k Edytowane przez cukierkowa1 Czas edycji: 2013-11-21 o 19:22 |
|
|
|
|
#2125 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 7 036
|
Cytat:
generalnie do obiadu zaleca si inne 廝鏚豉 w璕lowodan闚 (ry br您owy, kasze, pe軟oziarnisty makaron), ale tu nie panikowa豉bym, ziemniaki te s warto軼iowe gratka to jogurt owocowy, dobrze kojarz? sam cukier, ju lepiej zje嗆 kawa貫k dobrej jako軼iowo gorzkiej czekolady. uwa瘸j z ilo軼i tego b這nnika, nadmiar te jest niekorzystny, mo瞠 powodowa zaparcia, wzd璚ia. aha, jeszcze jedna rzecz rzuci豉 mi si w oczy, podjadanie. jeste g這dna, czy to z nud闚/przyzwyczajenia? je郵i to pierwsze, to zwi瘯sz porcje
|
|
|
|
|
#2126 |
|
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 186
|
moje dzisiejsze R: (jakie 1650 kcal)
I:pyszna kasza manna z wi鏎kami kokosowymi na jajku (ubite smakuje 鈍ietnie! II:grahamka: - pasta z dyni + pomidor - pieczony pasztet indyczy + pomidor - dwie malusie cz窷ci z mas貫m i d瞠mem wi郾iowym III:duszona pier z indyka, szpinak z czosnkiem, cebul, oliw z oliwek, mieszana kasza gryczana z j璚zmienn, sur闚ka octowa z og鏎k闚 i papryki ~ dwie gruszki, jab趾o, gar嗆 orzech闚 w這skich IV:ma造 go陰bek z pieczarkami i ketchupem, kromka razowca z pasztetem indyczym i pomidorem V:zupa warzywna, jajko i mam pytanie... w sierpniu straci豉m 2 kg jedz帷 jakie 1500-600 kcal, ale potem nie mia豉m czasu na posi趾i (i ochoty) i od wrze郾ia moje jedzenie wygl康a這 mniej wi璚ej tak: 5 dni w tygodniu 1000-1200 kcal (nie liczy豉m dok豉dnie), sz鏀ty dzie kilka tys kcal, sobota zn闚 jakie 1000 kcal, niedziela zn闚 kilka tys i tydzie za tygodniem mniej wi璚ej tak samo. Teraz postanowi豉m liczy kcal, 瞠by mie nad tym wi瘯sz kontrol i od kilku dni jem po 1600-1700 kcal. I czytam, czytam. I ju sama nie wiem co robi. Obliczy豉m swoje zapotrzebowanie kcal i wysz這 mi 2478 kcal. 疾by traci 1.5 kg-2 miesi璚znie mam je嗆 1978 kcal. I ok, ale mam rozwalony metabolizm, bo jem 1600 i waga stoi w miejscu (jak jad豉m te 1000 kcal to tez sta豉, bo si wa篡豉m) i teraz nie wiem, czy mam stopniowo zwi瘯sza kaloryczno嗆 do 2500 i jaki czas tak je嗆, a potem delikatnie obcina, czy doj嗆 do 2000 i czeka, czeka.... |
|
|
|
#2127 |
|
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 269
|
By豉m dzisiaj u dietetyka. Powiedzia豉, 瞠 nie jest 幢e z moim jad這spisem. Wyznaczy豉 mi 瞠 mam je嗆 ok. 1800-2000 kcal (z tego co wyliczy豉 og馧em w zaokr庵leniu teraz zjadam oko這 1600kcal).
Wi璚 oto moje pierwsze (dzisiejsze) P. Oce鎍ie ![]() I 郾: 2 par闚ki (93% mi瘰a), 造瞠czka musztardy, 2 造瞠czki ketchupu, 2 kromki chleba z ziarnami (domowy na zakwasie i dro盥瘸ch, sama robi: m彗a pszenna, s這necznik, siemi lniane, otr瑿y) serek kanapkowy, ca造 pomidor, dwa li軼ie sa豉ty, par paseczk闚 papryki z zalewy octowo-olejowej, dwie 造磬i sur闚ki z kiszonej kapusty z marchewk (z olejem). II 郾: (by豉m dzisiaj u diet wi璚 troch w biegu by這 to jedzenie) p馧 precla z sol, 3 mandarynki. Ga趾a lod闚 orzech w這ski. Ciastko owsiane (duu瞠- wielko軼i ma貫go talerzyka na 郾iadanie)- kupne, podobno bez cukru i konserwant闚, z rodzynkami, suszon pomara鎍z, s這necznikiem i chyba jakimi orzechami bo by這 czu w smaku :P Bardzo po篡wne. O: 6 du篡ch pierog闚 z mi瘰em posypanych szczypiorkiem, p馧 szklanki barszczu, 1 ca造 burak, li嗆 sa豉ty, 2-3 造磬i sur闚ki z kiszonej kapusty (z rana). Jab趾o, kilka orzech闚 w這skich. K: 1 jajko sadzone na 獞iartce cebuli, 1 par闚ka 93% mi瘰a, 1,5 kromki chleba (ten co na 郾.)- wi璚ej ju nie zmie軼i豉m, mas這, li嗆 sa豉ty, p馧 pomidora, pasek papryki z zalewy octowo-olejowej. |
|
|
|
#2128 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 119
|
Cytat:
Grzech闚 jest sporo, spr鏏uj Ci to wszystko wyja郾i posi貫k po posi趾u. Jeden b陰d, kt鏎y przewija si przez ca造 jad這spis - ma這 warto軼iowego bia趾a. Na dobr spraw doszuka豉m si go tylko w obiedzie (udko) i w podwieczorku (serek wiejski). B陰d nr 2 - za ma這 t逝szczy. Je郵i liczysz, to dobij spokojnie do jakich 60g, a mo瞠 si okaza, 瞠 i wi璚ej b璠zie ok. 1. Wyeliminuj p豉tki kukurydziane. Zast徙 je jakimi mniej przetworzonymi - polecam owsiane, mo瞠sz sobie sama skombinowa musli z p豉tk闚 owsianych, nasion, orzech闚, suszonych owoc闚 itp. Co to jest "b這nnik"? To te jaki rodzaj p豉tk闚 郾iadaniowych? 2. Przek御ka to same cukry proste - w ten spos鏏 fundujesz sobie skoki insulinowe i utrudniasz redukcj. Wrzuci豉bym co bia趾owego zamiast tego. A jak ju masz takiego silnego smaka na makaron muszle, to nadziej je tak jak napisa豉m na czerwono. 3. Mo瞠 by Kalafiora w og鏊e nie licz do bilansu kcal. Pozosta貫 (marchew, burak) liczy si jako 廝鏚這 w璕lowodan闚, ale zastanawiam si, czy przy 100g ma to sens. Zak豉dam, 瞠 jakie 廝鏚這 t逝szczy si pojawi這?4. Cukier, cukier, cukier. Gratka na dobr spraw nie zawiera niemal nic poza ulepszaczami ![]() 5. Podwieczorek - by豚y w 100% ok, gdyby nie te p豉tki kukurydziane ![]() 6. Wydaje si ok. Ale - w豉郾ie tu mo積aby zast徙i w璠lin mi瘰em. Czyli zamiast kupowa pol璠wic sopock (bo to chyba ostatnio m闚i豉), kup pier z kurczaka albo kawa貫k schabu, zamarynuj w ulubionych przyprawach, a potem upiecz/udu/ nawet usma. Pokr鎩 na plastry i masz kilk porcji ok豉du do kanapek ![]() W razie jakich jeszcze w徠pliwo軼i - rzu okiem na to: http://www.sfd.pl/%5Bart%5D_Co_jedz%..._-t752315.html To nie jest tylko dla kobiet 獞icz帷ych si這wo Generalnie przyjmuje si, 瞠 na redukcji pierwszym krokiem jest "wyczyszczenie" menu, czyli pozbycie si produkt闚 wsoko przetworzonych. W tym arcie masz czarno na bia造m wyszczeg鏊nione, co jest wskazane a co nie.
|
|
|
|
|
#2129 |
|
Raczkowanie
|
Prosz o ocen mojej redukcji
)7:30 郾iadanie: owsianka z 2 kiwi, ziarnami dyni i otr瑿ami 8-15 2 郾iadanie: grahamka z wedlin i og鏎kiem, 2 jab趾a 15:30 obiad : zupa jarzynowa, kanapka z w璠lin i serem bia造m 18:00 podwieczorek: jogurt naturalny z otr瑿ami i s這necznikiem (po treningu, mo瞠 by? ma w sobie 14g bia趾a) 20:00 kolacja: kanapka z past jajeczn (jajko, jogurt, koperek, pieprz, s鏊) i pomidor z plasterkiem bia貫go sera posypane bazyli Dzisiaj akurat na obiad tylko zupa, wi璚 mi瘰a nie ma za du穎. Zwykle jest nieco inaczej.
|
#2130 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
1. dodaj do owsianki jajko 2.w璠lin zast徙 mi瘰em kt鏎e sama upieczesz 3. zamiast kanapki na szybko, jako uzupe軟ienie obiadu 鈍ietnie sprawdzi豚y si omlet z dodatkami/grilowane mi瘰o z dodatkami 4. otr瑿y proponuj wyeliminowa z diety (nie maj witamin i warto軼i od篡wczych, upo郵edzaj przyswajanie witamin), po treningu jogurt si nie nadaje tutaj mi瘰o/ryba + kasza/ry/ziemniaki + warzywa 5. w sumie jedyny w miar warto軼iowy posi貫k ponadto brak w twoim jad這spisie zdrowego t逝szczu (mas這, olej kokosowy, i 廝鏚e omega 3 jak awokado, ryby, orzechy w這skie)... ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe w徠ki na forum Dietetyka
|
|
|
«
Poprzedni w徠ek
|
Nast瘼ny w徠ek
»
| Ten w徠ek obecnie przegl康aj: 1 (0 u篡tkownik闚 i 1 go軼i) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:47.

a po 2 godzinach mia豉m zaraz obiad to nie by豉m tak g這dna 瞠by je嗆 razowca

105 --> 102,4