Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-) - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-01, 11:15   #2101
dwakolory1
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam do was pytanie. Czy robiłyście sobie glukozę? Albo macie jakąś widzę na jej temat?
ja kurcze zrobiłam i ledwo mieszczę się w normie ... norma jest do 100 a ja mam wynik 98... jadlam sporo slodyczy przed badaniem, bo je mialam pod ręką, ale na drugi dzien do badan bylam na czczo. i się martwię czy skoro na czczo mialam taki to jaki mam po posiłkach ? albo kurcze może to jeszcze wcześniejsze obżarstwo mi się objawiło na badaniu.
człowiek nie ma wiedzy. Nigdy mnie to nie dotyczyło zawsze wyniki byly ok. czyzby cukrzyca ciążowa
Nie orientuję się, ale jak masz dziś wizytę to lekarz ci wszystko powie.
Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość

Oj ja też mam dziś dzień leniwca. Jestem w pracy, kupa roboty a mi się nic nie chce. Dobrze że nie ma szefowej... Najchętniej bym stąd poszła.
Ja jutro jadę do pracy. Najpierw na wyniki do przychodni, a potem do pracy. Na samą myśl

17.02.2013 r. [*]- 10 tc
15.11.2013 r.[*]- Ania 16tc

dwakolory1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 11:15   #2102
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
Troszkę to źle napisałam brała po 1 tab co 20 min - 4 tabletki
A potem już 3 razy dziennie.
Od tego weekendu który leżałam prowadzę sanatoryjny tryb życia tak ładnie nazwała to moja pani gin.
Dbam o siebie i staram się nie martwić...
I dzięki bogu plammienia nie wróciły.[COLOR="Silver"]
Oj ja też mam dziś dzień leniwca. Jestem w pracy, kupa roboty a mi się nic nie chce. Dobrze że nie ma szefowej... Najchętniej bym stąd poszła.
dziękuje za informacje jak sie mozesz lenic to sie leeeń )) a co
h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 11:44   #2103
ZamyslonaRoztargniona
Zakorzenienie

Dodzwoniłam się wreszcie do przychodni.
Nie mogę się zapisać. Mają wyczerpany limit pacjentek. Musze czekać aż któraś urodzi. Podłamało mnie to, bo bardzo chcę zapisac się do tego lekarza, co poprzednio Będę dzwonić codziennie.
ZamyslonaRoztargniona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 12:09   #2104
paulka0212
Wtajemniczenie

Ale się przestraszyłam przed chwilką zerwałam się szybko z łóżka i poczułam mega silny ból w podbrzuszu trwał około 3 sek ale do pory jak wstaję mam uczucie "ciągnięcia".
Miała któraś z Was może podobnie ??

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 12:17   #2105
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Aaa, coś takiego. Też dobre rozwiązanie. Bo rozumiem, że on wychodzi tym tyłem łóżeczka? Ja właśnie muszę znaleźć takie rozwiązanie żeby Emilka nie spadła ale żeby też mogła sobie sama wyjść jak będzie chciała.
Tak, sam sobie schodzi Przy czym w trakcie snu spadł tylko raz, ale Olafo straszny wiercipiętek jest już od życia płodowego :p

Cytat:
Napisane przez ZamyslonaRoztargniona Pokaż wiadomość
Sam się nie bardzo chce bawić, więc albo mnie ciągnie do klocków, albo szaleje mi po łóżku, a ja usiłuję spać.
Ojej to musi Ci być ciężko, potem do pracy... A długo już tak trwa? A może powinien chodzić później spać

Cytat:
Oki prześlę ci za chwilkę. tak, dzisiaj o 19... chcialabym miec to juz za sobą...
Dziewczyny mam do was pytanie. Czy robiłyście sobie glukozę? Albo macie jakąś widzę na jej temat?
ja kurcze zrobiłam i ledwo mieszczę się w normie ... norma jest do 100 a ja mam wynik 98... jadlam sporo slodyczy przed badaniem, bo je mialam pod ręką, ale na drugi dzien do badan bylam na czczo. i się martwię czy skoro na czczo mialam taki to jaki mam po posiłkach ? albo kurcze może to jeszcze wcześniejsze obżarstwo mi się objawiło na badaniu.
człowiek nie ma wiedzy. Nigdy mnie to nie dotyczyło zawsze wyniki byly ok. czyzby cukrzyca ciążowa
Ale tą glukozę z krwi, nie ta połówkową co się pije to świństwo? Nie wiem jak z wynikami, ale pamiętam że na tą drugą wpływ miało opychanie się słodyczami :p

Cytat:
Nie mogę się zapisać. Mają wyczerpany limit pacjentek. Musze czekać aż któraś urodzi. Podłamało mnie to, bo bardzo chcę zapisac się do tego lekarza, co poprzednio Będę dzwonić codziennie.

Ojej nieciekawa sytuacja To oby jakaś mamuśka miała szybko rozwiązanie

A ja właściwie mam pytanie do podwójnych mamuś ALbo do kogoś w temacie - jest tu może jakaś mamusia na wychowawczym w ciąży? Bo ja jestem na wychowawczym ale do 19 października, rozmawiałam z pracodawcą oferucjąc powrót na 2-3 miesiące skoro młody żłobkowy. No ale pracodawca przemyślał i mu się nie opłaca (zanim z powrotem się wdróże, poza tym pewno pamięta moje perypetie szpitalne z pierwszej ciąży) i zaproponował bym od razu poszła na chorobowe. To bedzie 4 m-ąc ciąży. Orientujecie się, chyba prawnie nie będzie z tym żadnego problemu??

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 12:38   #2106
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
Ale się przestraszyłam przed chwilką zerwałam się szybko z łóżka i poczułam mega silny ból w podbrzuszu trwał około 3 sek ale do pory jak wstaję mam uczucie "ciągnięcia".
ja miewam podobnie np jak mną szarpnie przy kichnięciu. No jesli nie boli cię już to dobrze ale poleż może chwilę żeby ustapiło ciągnięcie i nie zrywaj się wiecej wszystko delikatniej i wolniej buzka

madziuuula nie to nie to połówkowe co się pije.
Z całym plikiem tamtych badan mialam zlecona tez glukoze i tylko ona mnie zaniepokoila ale juz tak jak dwakolory mowi -- zapytam lekarza nie bede truć tylka wam/ mam nadzieje ze to jakis glupi psikus od obzarstwa jednorazowy buziaki
h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 12:39   #2107
wiola883
Rozeznanie

Cytat:
A jeszcze tak poza tym to miałam dzisiaj wizytę Widziałam jak bije serduszko
Hehe, ogólnie tak mi było dziwnie..bo już przywykłam do oglądania na usg dużej dzidzi..poszczególnych części ciała itd .. a tutaj taka fajna mała fasoleczka Ma dokładnie 6 mm
No i miałam chyba jakiegoś krwiaka który się już zmniejsza i zanika, ale na wszelki wypadek dostałam duphaston 2x1. Mam do zrobienia cała listę badań i kolejna wizyta za około 2 tyg.
to super wiadomosc
Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
każdy organizm jest inny , więc trochę trudno tu stwierdzić. Bo możesz planować rodzić SN a jednak wyjdzie CC i wtedy człowiek ciężej do siebie dochodzi. Przynajmniej tak słyszałam od znajomych które miały CC.
Ja miałam SN, nawet dość łatwy poród, szwy rozpuszczalne, ale mimo tego czasem odczuwałam ból przy siadaniu tak do 1,5 m po porodzie. Krwawiłam bardzo 3 -4 dni potem już normalnie jak na @ tak do 4 tygodni.
3tygodnie po porodzie byliśmy na komunii chrześniaka TŻ-ta , cały dzień poza domem z dzieckiem w restauracji. I szczerze czułam się świetnie, a dziecko?? tak jakby go nie było spał grzecznie, budził się tylko na cyca
mysle ze nie bedzie zle tylko obawiam sie co ja zrobie z malenstwem na noc na weselu a to jeszce daleko jak choinka od domu a ciagnac takie male i zeby sie tam meczylo przy halasie no niewiem jak to ogarne .
Cytat:
a to nie fajnie , dzwon az wkoncu beda miec dosc i powiedza ze sie jednak znalazl termin

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-01, 12:45   #2108
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuje za informacje jak sie mozesz lenic to sie leeeń )) a co

No właśnie nie do końca mogę ta na beszczelnego się lenić, bo jest u nas w biurze dziewczyna, która mam szkolić, a która ma mnie zastąpić jak pójde na l4 albo na macierzyński. Więc po pierwsze nie mogę jej pokazać że w pracy się tylko lenie... A po drugie mam jakieś dziwne uczucie szkoląc kogoś kto potem mnie może wykopsać ze stanowiska...
chociaż szefowa mnie zapewnia że na mnie będzie czekało miejsce...

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

Cytat:
Musisz uważać jak się podnosisz. Ja też czuję czasem ukłucie jak się szybciej zerwę. Moim zdaniem to normalne...

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 12:47   #2109
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
ja miewam podobnie np jak mną szarpnie przy kichnięciu. No jesli nie boli cię już to dobrze ale poleż może chwilę żeby ustapiło ciągnięcie i nie zrywaj się wiecej wszystko delikatniej i wolniej buzka
To uspokoiłaś mnie troszkę, bo naprawdę się przeraziłam.
Teraz już jest wszystko ok, nic nie boli, nie ciągnie.

24.09.2013 3w1

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

Stary 2013-10-01, 12:51   #2110
Gosiiaczek
Raczkowanie

Hej dziewczynki musze was nadrobic bo 4 dni bez was to duzo ja wrocilam z wesela od kuzyna , rodzinka dowiedziala sie ze jestem w ciazy i wszyscy szczesliwii, siedzenie takie dwa dni bylo troche meczace ale juz jestem z wami , tylko troche poczytalam ale mamusie moje kochane uwazajcie na siebie naprawde nie wolno podnosic ciezkich rzeczy uwazajcie na nasze fasolki , i ciesze sie bardzo z tychmamus ktore juz maja zaokraglone brzusie i z tych ktorejedz sniadanka i zostaja hhhhaaa on w brzusiu uwazamy na siebie bo okres przeziebien chodzi nam za plecami ....... a tak pozatym ja sie czuje dobrze pomijajac piersi bo one bola strasznie i wiem ze nic pieczonego ani ciezkiego nie moge jesc bo to sie nie podoba fasolce w brzusiu ..... wiec ja jade na zupkach bo to najlepsze ummmm.... tezknilam za wami ale juz jestem caluje * potem poczytam i napisze do was*
Stary 2013-10-01, 12:57   #2111
muffinka90
Zakorzenienie

paulka ja dzis gotuje botwinke, pachnie wiosna w domu) mialam zamrozona swoja, teraz jak znalazl

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

madziuuula ogladalam to lozeczko w sklepie, ale jak pomyslalam, ze bede musiala sie od nog czolgac do malego czytac mu bajki, to mi sie odechcialo

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-01, 13:04   #2112
dwakolory1
Wtajemniczenie

Cytat:
To jest własnie świat w którym żyjemy. Paranoja jakaś. Dzwoń aż im się znudzi!!!! Od tego sa żeby cię przyjąć. Niech tam szybko jakaś mamusia urodzi i wskoczysz na jej miejsce.
Cytat:
To uspokoiłaś mnie troszkę, bo naprawdę się przeraziłam.
Teraz już jest wszystko ok, nic nie boli, nie ciągnie.
Też myślę że tak może się zdarzać. Trzeba uważać na gwałtowne ruchy, one mogą zaboleć

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
paulka ja dzis gotuje botwinke, pachnie wiosna w domu) mialam zamrozona swoja, teraz jak znalazl
Mmmmm
Dziś same zupki na obiad. My już zjedliśmy ogórkową.
A powiedz, skoro jesteś ze SZczecina, to masz jakiś upatrzony szpital do porodu?

17.02.2013 r. [*]- 10 tc

Stary 2013-10-01, 13:09   #2113
Zytus
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dwakolory1 Pokaż wiadomość
Jak masz ochotę to spróbuj się napić. Niby organizm wie czego chce, to jak twój chce kawy to nie powinno być ci niedobrze.
Zrezygnowalam z kawy na rzecz spania

Cytat:
mnie łamie popołudniami koło 14 ale nie spię bo nie mogę się do spania zebrać ale myślę że jak twoje małe woła spać to możesz się drzemnąć "tylko pół godzinki"
acha- to prawda - czytalam o tym ze kawa często powoduje mdłości.. no i sam fakt że kofeina niewskazana jest w ciąży zze względu na małe. Ale ze parę razy wypiłam słabiutką rozpuszczalną. Teraz już wcale.
Oj żeby on chcial tak sie zdrzemnąć chociaż z pół godzinki to byloby fajnie. Niestety jesli ma chcec na drzemke to ok 17,ale wtedy musze wszytko robic zeby z niej zrezygnowal.
A co do kawy to ja w pierwszej ciązy jak tylko mi przeszly mdłości to piłam i ginka powiedziala ze jedna kawa nie zaszkodzi i jak mam chec to moge spokojnie pic.

Cytat:
A czemu Twój mąż chce się w tym łóżeczku mieścić?
No bo młody przychodzi sobie do nas w nocy spać i czuje się jak u siebieZabiera kołdre,a w sumie na niej spi i kopie, no tż sie nie wysypia.A jak kupimy łóżeczko to małż się bezie przenosił

Cytat:
Ja mialam glukoze robioną na początku ciąży i tez jesli dobrze pamietam bylo blisko granicy,a ginka powiedziala ze jest dobrze.

moje dziecię dzis pierwszy raz bedzie w przedszkolu do 15!! Zawsze jest do 13, ale wczoraj go zapisalam na angielski dodatkowo i okazalo sie ze dzis ma te zajęcia. poszłam po niego, a pani kazala wrocic za 2 godzinki.
10.04.2014

Zytus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 13:11   #2114
muffinka90
Zakorzenienie

dwa kolory a no zupki, ja na mieso nawet patrzec nie moge, a gdzie jeszcze jesc, juz nie mowie o tych zapachach przy gotowaniu
Mlodego rodzilam na Pomorzanach i teraz tez zamierzam, bylam jak najbardziej zadowolona z opieki w trakcie porodu i po, fajnie bylo slyszalam ze w wojskowym jest fajna kadra na polozniczym, ale osobiscie nie sprawdzalam, wszystkie moje parkowe kolezanki rodzily na zdrojach i bardzo zadowolone byly, ale jak dla mnie to mieszkajac pod szpitalem szkoda sobie drogi nadkladac.

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx

Edytowane przez muffinka90
Czas edycji: 2013-10-01 o 13:12
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 13:15   #2115
ZamyslonaRoztargniona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
Ojej to musi Ci być ciężko, potem do pracy... A długo już tak trwa? A może powinien chodzić później spać

Ojej nieciekawa sytuacja To oby jakaś mamuśka miała szybko rozwiązanie
21 to chyba nie tak wcześnie.
Taki stan jest od września.
Wcześniej (chodził do prywatnego żłobka) chodził spać koło 22 i spał do 5.

Cytat:
Napisane przez wiola883 Pokaż wiadomość
to super wiadomosc

mysle ze nie bedzie zle tylko obawiam sie co ja zrobie z malenstwem na noc na weselu a to jeszce daleko jak choinka od domu a ciagnac takie male i zeby sie tam meczylo przy halasie no niewiem jak to ogarne .

a to nie fajnie , dzwon az wkoncu beda miec dosc i powiedza ze sie jednak znalazl termin
Będę dzwonić aż będą mieć mnie dość.

Co do wesela, to widzę 2 opcje.
1. Dziecko zostaje w domu z kimś zaufanym.
2. Dziecko zabierasz ze sobą. Kładziesz spać na zewnątrz sali weselnej (jakimś zacisznym korytarzu albo w pokoju hotelowym - gościnnym) i co jakiś czas: pół godziny - godzina zaglądasz do niego czy wszystko ok, czy śpi.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-01, 13:20   #2116
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dwakolory1 Pokaż wiadomość

Też myślę że tak może się zdarzać. Trzeba uważać na gwałtowne ruchy, one mogą zaboleć
Mmmmm
Dziś same zupki na obiad. My już zjedliśmy ogórkową
Jarzynówka dawno mi taka dobra nie wyszła zjadła bym strogonowa albo ziemniaczki zapiekane z kiełbaską albo lasagne mmmm, wszystko dzieła męża

24.09.2013 3w1

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

Stary 2013-10-01, 13:23   #2117
dwakolory1
Wtajemniczenie

Cytat:
dwa kolory a no zupki, ja na mieso nawet patrzec nie moge, a gdzie jeszcze jesc, juz nie mowie o tych zapachach przy gotowaniu
Mlodego rodzilam na Pomorzanach i teraz tez zamierzam, bylam jak najbardziej zadowolona z opieki w trakcie porodu i po, fajnie bylo slyszalam ze w wojskowym jest fajna kadra na polozniczym, ale osobiscie nie sprawdzalam, wszystkie moje parkowe kolezanki rodzily na zdrojach i bardzo zadowolone byly, ale jak dla mnie to mieszkajac pod szpitalem szkoda sobie drogi nadkladac.
Właśnie ja bym chciała w zdrojach. Nie znam tego szpitala, moja koleżanka tam rodziła, ale lekarz do którego chodzę tam pracuje. I tak chciałabym u niego- jeśli się da. Ostatnim razem miałam rodzić na pomorzanach (leżałam tam wcześniej na patologii ciąży i miałam umówioną cesarkę) ale nie dojechałam, dostałam skurczy i dojechałam karetką tylko do Gryfina (miasteczko bliżej mnie niż szczecin). Szpital jest tam komunistyczny- masakra jakaś, ale opieka bardzo dobra. Jednak teraz nie chciałabym znów tam rodzić.

17.02.2013 r. [*]- 10 tc

Stary 2013-10-01, 13:24   #2118
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja ostatnio słodyczy, lodów nie mogę jeść, a kiedyś UWIELBIAŁAM to mało powiedziane.

Kochane, ma może któraś z Was książkę "w oczekiwaniu na dziecko" w wersji pdf?? ;>

24.09.2013 3w1

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

Edytowane przez paulka0212
Czas edycji: 2013-10-01 o 13:27
Stary 2013-10-01, 13:33   #2119
asiulka_22
Zakorzenienie

Cytat:
Jarzynówka dawno mi taka dobra nie wyszła zjadła bym strogonowa albo ziemniaczki zapiekane z kiełbaską albo lasagne mmmm, wszystko dzieła męża
pozazdroeścic takiego męża .... / może pożyczysz na tydzień?? / hehe
mój wogóle nie garnie się do gotowania...ehh

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

Cytat:

Kochane, ma może któraś z Was książkę "w oczekiwaniu na dziecko" w wersji pdf?? ;>
ja właśnie patrzyłam na ellegro na nią, sprawdze czy na chomiku jest. jak coś dam zanć
asiulka_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 13:36   #2120
VwVampirka
Zakorzenienie

Witam
Ale się rozpisałyście... ale nadrobiłam

Ostatnio czuję się tak średnio, mam lepsze i gorsze momenty. Najgorzej jest wieczorem... dziś też czuję w kościach, że wieczór będzie ciężki... a na 18-tą mam wizytę u gina (ostatnio była u niego godzina opóźnienia, więc niewykluczone, że wejdę po 19-tej) mam nadzieję, że dam radę...

No i ząb mnie boli A puki mam te nudności, to nic z tym nie zrobię

Cytat:
Napisane przez Miminek Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny...
nie zostanę niestety mama majową 2014... Byłam dzisiaj rano na usg, serduszko biło, krwiak się wchłonął.
Niestety od godziny 13 męczyły mnie potworne skurcze. Najpierw co jakiś czas, później już co chwilę. Ok 15 wstalam do toalety i poczułam że coś że mnie wypadło ;-( najgorsze jest to że o 14 zgłaszałam położnym że mam silne skurcze i nie mogę już wytrzymać. Stwierdziły że nie będą wzywać lekarza bo i po co? później zgłosiłam im że coś że mnie wypadło, też stwierdziły że po co zgłaszać. Dopiero kiedy przyjechał mój mąż ok 16 i poszedł bezpośrednio do lekarza powiedzieć że poroniłam i nikt się mną nie interesuje to lekarz szybko przybiegł i zabrał mnie na usg. Tam diagnoza się potwierdziła. Ok 17.30 miałam zabieg łyżeczkowania. jutro wychodzę do domu. Jest mi ciężko, ale za 3 msc znowu będę mogła starać się o kruszynkę....

Życzę Wam dużo zdrowka dla Was i dla dzieci! Miło było Was poznać.
Bardzo mi przykro Nie jestem w stanie sobie wyobrazić, co teraz czujesz, ale jak już ktoś pisał wcześniej, zrobiłaś wszystko co mogłaś Zgłosiłaś się do szpitala, brałaś leki... Życzę Ci, byś od razu po tych 3 miesiącach zaszła w ciążę i byś szczęśliwie donosiła ją do końca
a te pielęgniary, to bym na dyscyplinarkę wysłała! Ciężko było babą dupę ruszyć by chociaż lekarza wezwać

Jej, jak mi się spać chce... a muszę się jeszcze wykąpać, ogolić, wymyć włosy... jak teraz zasnę, to nie zdążę...

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 13:37   #2121
ab_cd
Rozeznanie

Hej mamusie nie mam szans abym była na bieżąco na forum. Udało mi sie nadrobic kilka stron wczesniej dlatego ogolnie bez cytowania juz napisz.
Po pierwsze dziekuje za wszystkie rady zwiazane z przeziebieniem. Przez 4 dni piłam domowe soki z malin, czarnego bzu i porzeczki a na wieczor kanapka z maslem i czosnkiem. Kilka razy jeszcze jadłam łyzke miodu. Kuracja rewelacyjna juz jest wszystko wporzadku i nie trzeba było isc do lekarza.
Był poruszony temat badan genetycznych ja jestem zapisana na 24 pazdziernika i wtedy jade do łodzi bo tam mam skierowanie (jest to na kase chorych) i w sumie chce zrobic te badania aby wiedzieć na czym stoję.
Jutro ide na badania: mocz, cukier, i grupa krwi. A za tydzien w srode wizyta u mojej Pani Doktor. Mam nadzieje ze wszystko jest wporzadku chodz martwi mnie to ze od poczatku musze brac luteine biore ja 2*2 czyli 4 na dobe. Niby czytałam ze to nie zaszkodzi, ale została mi ona przepisana jak nie było jeszcze zarodka tylko sam pecherzyk ciazowy i caly czas kazano mi brac. Ale ani nie krwawie ani nie wykryto żadnego krwiak nie mam. Lekarz do ktoryego chodzilam prywatnie powiedzial ze dlatego ze brałam wczesniej tabletki hormonalnei i ze moge miec zamało tego progresteronu. No ale jak trzeba to biore.

Martwi mnie troche bol podbrzuszka, mam takie kucia raz z lewej strony raz prawej trwaja chwilke ale mnie juz niepokoja ;/

Widze ze juz czesc z was na l4 jest, ja dopoki tylko bede mogla chciałabym pracowac. Prace mam przyjemna dlatego nie zalezy mi na chorobowy. W domu siedziałabym sama i pewnie by mi sie wszystko dłuzyło a w pracy i mila atmosfera i czas szybciej leci.

Powoli z męzem zaczynami obmyslac wydatki, ktore coraz bardziej mi przerazaja ciezko nam jest cokolwiek zaoszczędzić a jak dzidzius przyjdzie to juz w ogole.... jednego miesiaca uda nam sie zaoszczedzic 400 zł a 2 nic. Wiec bedzie ciezko. No, ale jesli bym miala patrzec na finanse na dziecko bym sie pewnie nigdy nie zdecydowała.

Ale sie rozpisałam szkoda ze nie moge sie tu czesciej udzielac - tak fajnie na tym forum jest, ale mam nadzieje, że chociaz posty bede siedziła na bieząco.
A i jeszcze jedno, czy wy tez macie takie upławy? Bo u mnie bez wkładek higienicznych sie nie obędzie :/
ab_cd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 13:39   #2122
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asiulka_22 Pokaż wiadomość
pozazdroeścic takiego męża .... / może pożyczysz na tydzień?? / hehe
mój wogóle nie garnie się do gotowania...ehh
To mogę się pochwalić, że mój mąż uwielbia gotować.
Nie jest kucharzem ani nic z tych rzeczy, tzw. samouk.
Wstyd się przyznać ale gotuje częściej ode mnie i lepiej

24.09.2013 3w1

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

Stary 2013-10-01, 13:47   #2123
sylwia.gda
Wtajemniczenie

Witajcie Mamusie,
watek czytam codziennie i postaram sie czesciej wpisywac.

Dzis bylam znowu na usg, dziwie sie ze doktor mnie nie wyrzucila z gabinetu, bo usg mam juz 3 raz, tydzien po tygodniu ale moj niepokoj o dziecko siega zenitu. Przestalam odczuwac bol piersi i wkrecilam sobie, ze plod obumarl.
Ale serduszko bije, a ja moge spac spokojnie
Nadal nie mam zadnych objawow ciazy, oprocz obrazu usg.
Teraz kazala przyjsc 17go pazdziernika i nie czytac neta :p

Zarodek ma 1.2 cm, czyli rosnie 1 mm dziennie, wiek zarodka to 7 tydz 3 dzien.

Na szczescie temp w cieniu u nas spadla, jest znosnie 35 stopni i idzie ku lepszemu.

Sciskam Mamusie i Wasze brzuszki.

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

Cytat:
Napisane przez ab_cd Pokaż wiadomość
A i jeszcze jedno, czy wy tez macie takie upławy? Bo u mnie bez wkładek higienicznych sie nie obędzie :/

Takie a'la uplawy mialam na poczatku ciazy - jeszcze o niej nie wiedzac - i zafundowalam sobie 3x Fluzonazol 150 mg doustnie plus krem Gyno Daktarin dopochwowo. A to wcale nie musiala byc infekcja. Lepiej skonsultowac z lekarzem.

Edytowane przez sylwia.gda
Czas edycji: 2013-10-01 o 13:43
sylwia.gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 13:55   #2124
asiulka_22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwia.gda;43074630
Dzis bylam znowu na usg, dziwie sie ze doktor mnie nie wyrzucila z gabinetu, [B
bo usg mam juz 3 raz, tydzien po tygodniu[/B]
---------------
Na szczescie temp w cieniu u nas spadla, jest znosnie 35 stopni i idzie ku lepszemu.
ja słyszłam że częsciej nież jedno usg w miesiącu to nie mozna. jesli się robi co miesiąc to ok...
35 st, jak zazdroszcze!!!!!!!!! ja jestem ciepłolubna i uwielbiał upały....

Edytowane przez asiulka_22
Czas edycji: 2013-10-01 o 14:01
asiulka_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 14:11   #2125
ZamyslonaRoztargniona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwia.gda Pokaż wiadomość
Witajcie Mamusie,

Dzis bylam znowu na usg, dziwie sie ze doktor mnie nie wyrzucila z gabinetu, bo usg mam juz 3 raz, tydzien po tygodniu ale moj niepokoj o dziecko siega zenitu. Przestalam odczuwac bol piersi i wkrecilam sobie, ze plod obumarl.

Najchętniej bym Cię przez kolano przełożyła. Ból piersi ani mdłości nie są w ciąży obowiązkowe.
Ja cię nie chcę straszyć, ale nie rozumiem po co robisz tyle usg.
Do tej pory nie udowodniono że usg jest bezpieczne, tak samo jak nie udowodniono, że szkodzi. Kiedyś zdjęcia rtg też trzaskali bez opamiętania, a potem okazało się, że są szkodliwe.
Usg to potężna dawka fal ultradźwiękowych i nie ma co bombardować nimi maluszka.
Aha, i usg 3d/4d to więcej fal niż w zwykłym usg 2d.
Oczywiście jak są wskazania medyczne, to usg robić często należy, ale jak wszystko jest w porządku, to te 3 zalecane w PL są w zupełności wystarczające.
Stary 2013-10-01, 14:15   #2126
sylwia.gda
Wtajemniczenie

To bylo zwykle usg i trwalo moze z minute, poltorej, tylko pomiar i po wszystkim.
Gdybym nie zrobila tego dzis, nie spalabym pewnie kolejna noc, a to chyba mogloby zaszkodzic dziecku bardziej po wyjsciu z gabinetu az mi sie lzej oddycha. Oj, nie ma latwo ze mna to malenstwo, matka przewrazliwiona i spanikowana, nie moglo trafic gorzej :/
sylwia.gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 14:25   #2127
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:
Napisane przez hope
dziękuję Ci skarbo za kciukasy - ja nie wiem dlaczego wróciłam do czarnych myśli i nawet nocą mam tak złe sny... albo ronię w nich albo dają mi tabletki poronne, albo jakieś guzy... w nocy przezywam wszystko jeszcze mocniej bo we śnie nie opanuję stresu..;/
ogólnie nie wiem po co do jasnej anielki zrobiam z tamtymi badaniami dla siebie bhcg- znowu ledwo łapę się w przedział i ogolnie jak widze ze w Pappa biorąje pod uwagę i to ze w dodatku mam plamienia to się boję że dziecko źle się rozwija... niby przyrastał jak należy do tej pory ale czy wszystko z nim ok... dlatego tak bardzo boję się dzisiejszej wizyty... czy dorósł jak należy, co z serduszkiem itd... naprawdę kręcę głową i mam ochotę walić w mur... jestem przepełniona obawami.

majli leć na betę nawet teraz - ona nie musi być na czczo a po południu wynik i bedziesz miała świet spokój My nic lepszego nie możemy ci doradzic bo szczerze mówiąc skoro jesteś tydzień po terminie @ to test powinien już być wyraźny. także biegusiem.
Wiesz co to są niestety normalne objawy i to prawda ze w nocy potem sie wszystko 10 razy bardziej przeżywa. Mi tez juz sie śniło ze jednak okres dostałam
Dobrze ze dzisiaj wizyta mam nadzieję ze sie uspokoisz troszkę

Cytat:
Napisane przez 8mouse3 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny.
Musiałam nadrobić 4 dni, trochę czytania miałam. Widzę, że niektóre z Nas przynoszą dobre informacje, inne złe....Przykro mi.

Ja nadal na L4 z moim krwiakiem, ale na szczęście bez plamień. Zajęłam się układaniem puzzli B wciągające zajęcie, a jak się siedzi w domu, to czas szybciej mija

Poza tym zmieniam lekarza- po wizycie koleżanki, która jest w drugiej ciąży ( niezastąpiona kopalnia wiedzy ) uświadomiłam sobie, że najlepiej jest mieć lekarza i położną z tego szpitala, w którym chce się rodzić. Jutro idę na pierwszą wizytę, zobaczę jakie wrażenie na mnie zrobi nowa pani dr.

Trzymam kciuki na wszystkie maluszki i ich mamuśki.

Idę coś pogotować, a potem do puzzli
Ja nie patrzylam przy wyborze lekarza czy pracuje w danym szpitalu bo w sumie przy porodzie najważniejsza polozna a ja i tak miałam swoja opłacona położona z zewnątrz i dzieki niej potem tez lekarz będący na dyżurze tak dobrze mnie zszyl

Cytat:

Masakra to oby jakaś mamuska raz dwa urodziła

Cytat:
Napisane przez dwakolory

Mmmmm
Dziś same zupki na obiad. My już zjedliśmy ogórkową.
A powiedz, skoro jesteś ze SZczecina, to masz jakiś upatrzony szpital do porodu?

Ehehe u nas tez dzis zupka ale burakowa i to nie barszcz wbrew pozorom

Cytat:

Ja miałam tak samo w 1 ciąży absolutnie nie mogłam jeść a tym bardziej przygotowywać mięsa ale to minęło tak po 4 miesiącu

Cytat:
Napisane przez sylwia.gda Pokaż wiadomość
Witajcie Mamusie,

.
Rozumiem Cię i te obawy ja tak miałam całą ciążę a jak juz bylo czuć ruchy a mała sie jakiś czas nie ruszala to wtedy totalne schizy

Dziewczyny czekamy na wieści po dzisiejszych wizytach

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 14:27   #2128
Gosiiaczek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
Witam
Ale się rozpisałyście... ale nadrobiłam

Ostatnio czuję się tak średnio, mam lepsze i gorsze momenty. Najgorzej jest wieczorem... dziś też czuję w kościach, że wieczór będzie ciężki... a na 18-tą mam wizytę u gina (ostatnio była u niego godzina opóźnienia, więc niewykluczone, że wejdę po 19-tej) mam nadzieję, że dam radę...

No i ząb mnie boli A puki mam te nudności, to nic z tym nie zrobię

Bardzo mi przykro Nie jestem w stanie sobie wyobrazić, co teraz czujesz, ale jak już ktoś pisał wcześniej, zrobiłaś wszystko co mogłaś Zgłosiłaś się do szpitala, brałaś leki... Życzę Ci, byś od razu po tych 3 miesiącach zaszła w ciążę i byś szczęśliwie donosiła ją do końca
a te pielęgniary, to bym na dyscyplinarkę wysłała! Ciężko było babą dupę ruszyć by chociaż lekarza wezwać
Kochana jestesmy z toba ♡ mysl pozytywnie bedziesz miala dzidziusia na wakacje ..... dbaj o siebie i wracaj do nas 

Jej, jak mi się spać chce... a muszę się jeszcze wykąpać, ogolić, wymyć włosy... jak teraz zasnę, to nie zdążę...
Ja tez tak dzisaj mam zebralam sie do apteki po kubeczki na mocz bo jutro ide na badania ale lenia mam okropnego
Stary 2013-10-01, 14:33   #2129
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

A dziewczyny teraz mi sie przypomniało dzis bylam z Hania u jej pani doktor i ta poleciła mi na kaszel dla mnie syrop prenalen. To jest niby jakaś seria dla kobiet w ciąży i karmiacych na bazie naturalnych składników. Mąż ma mi kupić jak bedzie wracał. Używała któraś z Was?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 14:33   #2130
Gosiiaczek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Miminek Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny...
nie zostanę niestety mama majową 2014... Byłam dzisiaj rano na usg, serduszko biło, krwiak się wchłonął.
Niestety od godziny 13 męczyły mnie potworne skurcze. Najpierw co jakiś czas, później już co chwilę. Ok 15 wstalam do toalety i poczułam że coś że mnie wypadło ;-( najgorsze jest to że o 14 zgłaszałam położnym że mam silne skurcze i nie mogę już wytrzymać. Stwierdziły że nie będą wzywać lekarza bo i po co? później zgłosiłam im że coś że mnie wypadło, też stwierdziły że po co zgłaszać. Dopiero kiedy przyjechał mój mąż ok 16 i poszedł bezpośrednio do lekarza powiedzieć że poroniłam i nikt się mną nie interesuje to lekarz szybko przybiegł i zabrał mnie na usg. Tam diagnoza się potwierdziła. Ok 17.30 miałam zabieg łyżeczkowania. jutro wychodzę do domu. Jest mi ciężko, ale za 3 msc znowu będę mogła starać się o kruszynkę....

Życzę Wam dużo zdrowka dla Was i dla dzieci! Miło było Was poznać.
Kochana dbaj o siebie bo napewno bedziesz piekna wakacyjna mamusia  jestesmy serduszkami z toba ♡ uda sie napewno *****

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości