![]() |
#2071 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2072 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
My też mamy 2 pokoje (tzn na dole są 3 pokoje ale w jednym mieszka dziadek TŻ-ta) , w jednym mamy salon , a w drugim spimy my i Oskar. Jeszcze jak dojdzie dzidzia to będzie już tłok. Będziemy musieli kombinować , bo jednak też chcę na początku spać z dzieckiem w jednym pokoju. Cytat:
![]() W końcu jakaś normalna nocka , młody jak zasnął o 20 tak pobudka dopiero o 3.30 na mm i potem o 7 na dobre. Nie to co wczoraj pobudki co 2 godz ;/ Jak Oskar zje śniadanie to wybieramy się na badania, muszę oddać mocz i zrobić glukozę. Tak mi się nie chce tam iść , bo jest zimno na dworze a to jednak kawałek drogi jest , ale jak trzeba to trzeba. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2073 |
Wtajemniczenie
|
dzień dobry, ja jak zwykle na chwilę, melduje się co kilka dni
staram się być na bieżąco, ale ciężko, tu praca, po pracy synek i najchętniejo 21ej bym chodziła spac, bo pobudka o 5:30 Miminek bardzo mi przykro ![]()
![]() |
#2074 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry z rana.
Mialam dzis w planach lekkie ogarnięcie chałupy, ale jakos weny mi brak. Zaprowadzilam mlodego do przedszkola, zjadłam sniadanko i zamiast za sprzatanie do ja do kompa siadam i mysle czy się dalej spać nie położyć. Rozleniwiłam się strasznie. Jak w pierwszej ciązy poszłam na zwolnienie (fakt że troche później) to wszystko w domu lśniło,a teraz nic tylko bym spała ![]() Co do łóżeczek to my się chyba z pół roku przymierzamy żeby kupic, ale małż ma wymagania żeby było drewniane, a nie z płyty no i żeby było na tyle duze żeby on się tam zmieścił. Jak tak dalej pójdzie to Igor do18 bedzie spał w szczebelkowym ![]()
![]() |
#2075 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2076 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja jeszcze próbuje siebie namówić,żeby cos zrobic, ale marnie mi idzie... W ogole mam chęć na kawę, ciekawa jaka by była reakcja.Przestałam pić, bo strasznie niedobrze mi było jak wypiłam, ale mdlości chyba powoli mijają to może mi nie zaszkodzi.
![]() ![]() |
![]() |
#2077 | ||
Zakorzenienie
|
hope możesz być ze mnie dumna.
Wczoraj po pracy tylko pojechałam po młodego do żłobka, a potem razem z nim do urzędu po ten piekielny dowód. 18.30 byłam w domu. Pies nam uciekł, więc odpadł mi spacer. (znalazł się późnym wieczorem) o 19 wrócił z pracy mąż. Przekazałam mu syna i zaległam na kanapie. No i po jakimś czasie wszystkie bóle brzucha mi przeszły. Co do łóżeczka dla starszego dziecka to też mam zagwozdkę. Nie miałabym problemu z tym, żeby przenieść go do dorosłego łóżka. Tyle, że układ pokoju dziecięcego wymaga łóżek na antresoli (takich co pod spodem jest szafa a na górze łóżko). No a na coś takiego moje dziecko jest jeszcze za małe. No ale jeszcze kilka miesięcy mam, to sprawę przemyślę. Mój syn od nowości spał w swoim pokoju w swoim łóżeczku. Na początku wymagało to ode mnie troszkę wysiłku (wstawanie do karmienia co 3h), ale odpadł mi problem z wyprowadzaniem dziecka ze swojego łózka czy ze swojej sypialni. Teraz planuje tak samo. Obawiam się tylko, że maluch będzie budził starszego. No ale to wyjdzie w praniu. Cytat:
U mnie lekarz robi to chyba rutynowo. Na każdym usg mam wypisane wielkości poszczególnych organów. dwakolory bardzo się cieszę, że jesteś tu na wątku ![]() ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Cytat:
Czasem zaśnie na chwile w autobusie jak gdzieś jedziemy. Łącznie na dobę śpi maksymalnie 8h. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2078 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Do usług ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Dobrze, że krwiak zanika ![]() Cytat:
![]() My będziemy musieli dopiero Hanię przeprowadzić, tzn w zasadzie u nas to my się wyprowadzimy do drugiego pokoju, a Hania zostanie tam gdzie jest i chyba na razie łóżeczka nie będziemy zmieniać. Ona je lubi, jak chce iść spać to sama się na nie wspina, więc tylko będziemy musieli zrobić kurs wchodzenia i wychodzenia jak wyjmiemy te dwa szczebelki i póki co chyba zostanie w swoim łóżeczku. Dziękuję ![]() Cytat:
Z tymi badaniami nieźle widzę namieszały, one pewnie się same zagubiły i już nie wiedziały o co chodzi, w sumie to i ja nie wiem o co chodzi, jak one mogły z tym hiv tak wymyślić ![]() Co do prenatalnych to mój lekarz robi to u siebie, na swoim sprzęcie, oczywiście mówię o badaniu prenatalnym USG, bo testów z krwi nie miałam robionych. Cytat:
![]() U nas na szczęście od początku Hania ładnie spała, teraz przesypia normalnie 10-11 godzin. Teraz ogólnie jest łatwiej, no bo jak chodzi spać jest ciemno i rano też jest jeszcze ciemno, więc trochę dłużej śpi chyba dzięki temu ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2079 |
Przyczajenie
|
Ehh no i jedna kreska
![]() Pójdę na bete w tym tyg. Bo jak dla mnie to dziwne bo @powinna być 23 września a mamy już 1 października. No chyba że mam jakieś problemy z jajnikami czy coś. Miała ktoras z Was podobną sytuację. ?? |
![]() ![]() |
![]() |
#2080 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Rozmumiem cię, więc jak masz jakiś problem to pomyśl sobie że nie jesteś osamotniona w swoich rozterkach. A i mi też jest łatwiej, bo wiem że jest tu ktoś kto rozumie takie "problemy" z tż.
![]() ![]() |
![]() |
#2081 |
Wtajemniczenie
|
Witam,
Ale dziś pospałam ![]() W nocy budziłam się na siusiu, pierwszy raz ![]() I myślę co tu na obiad zrobić mężulkowi ![]() Jakieś pomysły?? Miłego dzionka i udanych wizyt ![]()
#2082 |
Wtajemniczenie
|
Mi się chce dzis ogórkowej....
![]() |
#2083 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko my mamy wersję chłopięcą łóżeczka, o takie: http://allegro.pl/lozko-lozka-auto-c...556829094.html Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Choć jak przyrosnę w ciąży to nie wiem czy nadal nas udźwignie ![]() Cytat:
![]() Dzisiaj oświeciłam Tżta że w kuchni jest bałagan, bo mnie tam straszy :p Jemu to trzeba łopatologicznie: dlatego teraz kochany mężu jakiś czas przejmujesz porządki w kuchni. Zrozumiał, a jak sugerowałam tylko to nie docierało ![]() Jeszcze mógłby gotować, ale wtedy jedlibyśmy tylko spaghetti pewnie ![]()
![]() |
#2084 |
Zakorzenienie
|
Zebrałam się wreszcie w sobie i chciałam zapisać do lekarza. Dzwonię do rejestracji. Jeden numer "nie ma takiego numeru", drugi ciągle zajęty albo nikt nie odbiera.
Jako ze jestem w pracy, musiałam wyjść 2x poza teren biura żeby zadzwonić i już zaczęły się pytania co ja tak wychodzę, czemu nie mogę normalnie przy wszystkich pogadać. Chyba jutro spóźnię się do pracy i pojadę tam osobiście się zapisać. Mam tylko nadzieję że jeszcze mają miejsca (na stronie piszą coś o limitach NFZ). |
![]() ![]() |
![]() |
#2085 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() acha- to prawda - czytalam o tym ze kawa często powoduje mdłości.. no i sam fakt że kofeina niewskazana jest w ciąży zze względu na małe. Ale ze parę razy wypiłam słabiutką rozpuszczalną. Teraz już wcale. Cytat:
![]() ![]() Najbardziej się cieszę że minęły ci bóle brzucha -i to najważniejsze.. ![]() kasian86 dziękuję Ci skarbo za kciukasy - ja nie wiem dlaczego wróciłam do czarnych myśli i nawet nocą mam tak złe sny... albo ronię w nich albo dają mi tabletki poronne, albo jakieś guzy... w nocy przezywam wszystko jeszcze mocniej bo we śnie nie opanuję stresu..;/ ogólnie nie wiem po co do jasnej anielki zrobiam z tamtymi badaniami dla siebie bhcg- znowu ledwo łapę się w przedział i ogolnie jak widze ze w Pappa biorąje pod uwagę i to ze w dodatku mam plamienia to się boję że dziecko źle się rozwija... niby przyrastał jak należy do tej pory ale czy wszystko z nim ok... ![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2086 | |||||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A co do spania to faktycznie mało śpi. Aktywny z niego chłopak ![]() ![]() Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2087 |
Zakorzenienie
|
Sam się nie bardzo chce bawić, więc albo mnie ciągnie do klocków, albo szaleje mi po łóżku, a ja usiłuję spać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2088 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() I proszę nie zamartwiaj się tak ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2089 |
Wtajemniczenie
|
Wróciłam z zakupów, trochę się zmachałam
![]() A nie chce mi się tak, że nie wiem. Dwa dni wolnego i rozleniwiłam się hihi
#2090 |
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny.
Musiałam nadrobić 4 dni, trochę czytania miałam. Widzę, że niektóre z Nas przynoszą dobre informacje, inne złe....Przykro mi. Ja nadal na L4 z moim krwiakiem, ale na szczęście bez plamień. Zajęłam się układaniem puzzli ![]() ![]() Poza tym zmieniam lekarza- po wizycie koleżanki, która jest w drugiej ciąży ( niezastąpiona kopalnia wiedzy ![]() Trzymam kciuki na wszystkie maluszki i ich mamuśki. Idę coś pogotować, a potem do puzzli ![]()
#2091 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Współczuję z tym spaniem, może trzeba jakoś poszukać przyczyny takiego snu?? Może za dużo wrażeń w dzień, TV itp? Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Byliśmy 2 godz na spacerze ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- 8mouse3 w poprzedniej ciąży też układałam puzzle ![]() ![]() A ja dziś nie gotuję od wczoraj mam fasolkę po bretońsku ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2092 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A męża masz na medal. ![]()
![]() |
#2093 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Napewno wszystko jest ok!!! Trzymam kciuki Cytat:
A u mnie już stygnie ogórkowa, bo młody dziś po 12 wraca ze szkoły
![]() ![]() |
![]() |
#2094 | |
404 Not Found
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2095 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnogości wrażeń nie wykluczam: żłobek, potem matka go po mieście ciąga, w domu robotnicy. Dzieje się. Pediatra mówi, że są różne dzieci i niektórym wystarczy tak mało snu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2096 |
Wtajemniczenie
|
#2097 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziewczyny mam do was pytanie. Czy robiłyście sobie glukozę? Albo macie jakąś widzę na jej temat? ja kurcze zrobiłam i ledwo mieszczę się w normie ... norma jest do 100 a ja mam wynik 98... jadlam sporo slodyczy przed badaniem, bo je mialam pod ręką, ale na drugi dzien do badan bylam na czczo. i się martwię czy skoro na czczo mialam taki to jaki mam po posiłkach ? albo kurcze może to jeszcze wcześniejsze obżarstwo mi się objawiło na badaniu. człowiek nie ma wiedzy. Nigdy mnie to nie dotyczyło zawsze wyniki byly ok. czyzby cukrzyca ciążowa ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2098 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A potem już 3 razy dziennie. Od tego weekendu który leżałam prowadzę sanatoryjny tryb życia ![]() Dbam o siebie i staram się nie martwić... I dzięki bogu plammienia nie wróciły. ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Cytat:
Oj ja też mam dziś dzień leniwca. Jestem w pracy, kupa roboty a mi się nic nie chce. Dobrze że nie ma szefowej... Najchętniej bym stąd poszła.
![]() |
#2099 | |
404 Not Found
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie pamiętam w którym tygodniu ciąży to się robi, ale tak coś kojarzę że koło połowy chyba. Wynik masz w normie. Mój lekarz daje skierowanie na powtórne badanie jak wyjdzie poza normą, a potem dopiero kieruje do specjalistycznej placówki na potwierdzenie cukrzycy, zaopatrzenie w gadżety dla cukrzycek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:36.