Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3. - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-04, 21:08   #2101
Tasia34
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość

Wyszedł i pilnował mojego wózka
Aaaaaa.... E, to fajnie
A z laktatorem nie mam pojęcia...
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 21:16   #2102
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Mały botanik
Nina rozbrajająca

Ale czego pilnował? Żeby nie wchodzić z wózkami..?

Brawoooo!

Pięk-not-ka!!!

1. a po ślubie "Enjoy the silence"

2. O. Kupiłam ten krem. Jeszcze nie używałam... Zobaczymy.
3. Hehe, od niedawna mam tak dobrze Wcześniej nie spał na spacerach, trochę patrzył, więcej marudził. Chyba lubi chłodek, jak rodzice
hehehe, a nie- "Strangelove"

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

BYou- http://wchwililuzu.blogspot.com/2013...chow-vol6.html
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 21:19   #2103
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
jak sprawic przyjemnosc mojemu 7 latkowi ?????
dac czekoladke ? lego? moze karty pilkarskie ?
NIE! wystarczy kupic tylko dla niego miete w doniczce tak MIETE Jakub oszalal -wacha ,smakuje ,i wypytuje -czy wytwarza tlen? co pije i kiedy? jak woda sie rozplywa po roslinie ...... i ciagle musze herbate robic a on wrzuca listki i pije,i pije listki sa wszedzie w butelkach z woda w bidonie .......... a takze probuje listki miety z ..keczupem .

i tekst mojej skromnej Niny :
- co tak na mnie patrzysz? bo jestem przesliczna?
Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki Ja tak na szybcika chwilowo. Kupiłam synkowi trampeczki i okazały się za małe Może któraś byłaby zainteresowana dla swojego synka, to rozmiar 18.
Załącznik 5434019
Załącznik 5434020
Załącznik 5434021
Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Ulala tyle nas nie było, a widzę że tu wszyscy świętują nasz półroczek!
Aż nam głupio ... ślicznie wszystkim dziękujemy!
Świętowałyśmy poza domkiem, bo śliczna pogoda, niby zimno ale słonecznie. Solenizantka dziś prezentowała się, jak na załączonym obrazku
sliczna cora i wszystkiego naj z okazji pol roczku
eluśka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 21:37   #2104
bzinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

[/COLOR]Śnieżynkowa Księżniczka wymiziaj ją ode mnie
Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
[/COLOR]Bzinka - Hania jest przepiękna. Zakochałam się.
Cytat:

uuuuuu sliczna ,cudowna solenizantka
Cytat:
Pięk-not-ka!!!
Cytat:
Słoneczna śliczna śnieżynka!

Cytat:
Napisane przez eluśka87 Pokaż wiadomość
sliczna cora i wszystkiego naj z okazji pol roczku
Dziękujemy za komplementy!

Fajowy ten czarny kombinezon. Mi się marzył jakiś w zdecydowanym kolorze, ale takich jest bardzo mało niestety. W sumie mamy teraz dwa, więc chyba więcej nie potrzebuję.

Z laktatorem to nie pomogę, bo ja codziennie odciągam późnym wieczorem i zawsze leci, tylko musi być odpowiednia przerwa od ostatniego karmienia. (u mnie to zwykle 4-5 godzin).

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 22:19   #2105
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87

Ale jestem zła...odniosłam się do postów napisałam co u nas i nie ma.. jakies aktywuj adobe flash sie pojawilo wrrr. specjalnie siedze czytam i odpisuje a tu masz

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

Siet, siet, siet

---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

Napiszę to co pamiętam...

Kasia, jutro jak synek pospi w dzien to postaram sie wstawic filmik, special for YOU

Malpka, u Ciebie cyc i cycus tylko.. ja sie boje swojego powrotu do pracy..? Ucze pic butelki, smoczka, kupilam nawet z mniejsza iloscia dziurek by sie nie krztusil tak bo z butli mu inaczej leci no zobaczymy jak to bedzie a musi byc dobrze..

Dragusia ale zaszalalas z zabawkami, ja czekam na przyplyw checi zakupowych ktore moga sie pojawic o kazdej porze dnia i nocy.. poki co siebie obkupie bo w pracy jakos musze wygladac i fryzjer czeka chyba

Z seri zapytanek:
Wasze dzieci ( ja swojego lulam by w dzien zasnal innej opcji u nas nie ma..;/) tak sie denerwuja przed zasypianiem, moj sie wierci na podusi, sztywnieje itd. Wariacje i dzikosc uprawia.. ahh nie wiem czy mam takiego typa czy co.

Myslicie ze zastapie o tej porze dziecku smokiem cyca?? skonczy zaraz pol roczku.. moze troche bym go nauczyla w co watpie.. ale mowia nie probujesz nie wiesz jak bedzie.

Moje dziecko w dzien ma kilka drzemek po 15, 20 30 minut badz bywalo ze 1, 1,5 lub 2 h..
w nocy jak zasnie 19-20 to spi.. kreci sie na jedzenie i tak 3 - 4 razy dostaje cyca w lozku, chyba z tego mojego lenistwa beda problemy bo teraz cyca chce jak ma trudnosci z zasnieciem w dzien.. kreci sie miota i szuka cyca.. sama nauczylam. Spi z nami i troche mi z tym zle ze nie nauczylam w lozeczku, moze tak mialo byc. Moja mama to sie dziwi ze tak krotko spi, ze tak sie wierci podczas usypiania ze to ze tamto... poglady sa same wiecie...
Moze taki typ.

Dzsiaj Pawcio jadl cukinie z marchewka, mal byc ziemniak ale mama dla rodziny posolila i juz zapomnialam o gotowanym ziemniaczku bez grama soli.. jedlismy tez nekatyne blendowana mniamocha

Byla tez polozna srodowiskowa i zaczela opowiadac o rozszerzaniu diety, wiec mowila ze zoladek malucha karionego piersia jest delikatniejszy i nalezy stopniowo rozszerzac..nie mowilam jej juz co my jedlismy i w ogole bo by sie za glowe zlapala pewnie.. Powiedzialam ze wracam do pracy to ta pani swkitowala ze pewnie juz zakoncze karmienie piersia... hm
a moze dam rade i bede karmic pomyslalam w duchu..! Nie wiem jak z lodowka w pracy, bo jak odchodzilam to remonty byly. Ale moze dam rade wyjsc odciagac i wozic do domu.

Snilo mi sie, ze karmie syna na parkingu moj tata go przywozi a ja wychodze i karmie.. koszmarny sen, mam nadzieje, ze jakos t bedzie... musi byc

Juz wiecej grzechow nie pamietam.. pisalam cos jeszcze ale nie wkleilo SIE

---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ----------

Kasia, oldzinx.. ja bywalo ze jadlam barszcz z ziemniakami... pycha.. ja rosol kiedys jadlam z iemniakami

Moj maz chrapocze jak szalony... syn spi.. lezy na srodku lozka rozwalony..a dla mnie nie ma miejsca.. znowu bede zwisac jak nietoperek. O nie, to mi sie mezczyzni udali

Dzisiaj juz 4, a ja nie mam prezentu dla tz na rocznice..... maz sie chwalil dzis ciagle z eon ma, i chodzil sie cieszyl .. nie wiem w koncu co to bedzie, siedze i mysle.

Edytowane przez eluśka87
Czas edycji: 2013-10-04 o 22:21
Stary 2013-10-04, 22:36   #2106
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87

Cytat:

chyba Cie pogielo z ta staroscia ..... no ale sama sie prosisz - w Twoim wieku juz zabieraja prawko
a tak na serio to rob kobieto -na co czekasz??? tylko moze lepiej w Nor.moze tam normalne egzaminy bo u nas szopka .
\.
Kasia ja slyszalam ze w Norwegi latwiej zdac. Mloda jestes rob prawko bedziecie jezdzic na wycieczki z Milusiem. Moja siostra teraz zdawala, za 2 razem zdala.. ale to co sie slyszy u nas w regionie lapówki były albo oblewanie ... teraz chyba mniej ale jednak..
Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
właśnie był kurier są zabawki jak się florek obudzi to dostanie młotek chichotek na poczatek
Jak sie spisal młoteczek i reszta?? Na stronie smyka taniej niz na all czy w sklepie? nie orientowalas sie?
Cytat:
Dzień dobry

Dziewczynki, jak zimno - brrr. Puszek śpi w salonie przy otwartym balkonie - spała na spacerze i śpi i śpi. Byłyśmy u ortopedy, ale usg w przyszłym tygodniu, bo wszystko wygląda bardzo dobrze, ale w tych fałdkach mało widać Moje maleństwo.
Byłyśmy w Lidlu - bardzo fajne ubranka dla naszych maluszków będą next week.

To idę po kawkę i nadrabiam.
Widzialam musze poprosic tesciow o zakupy male w lidlu moze sie uda
Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Hej!

Dziewczyny, jak z tym siadaniem jest ?
Bo mały ma 5 miesięcy skończone i jak siedzi u mnie na kolanach to ciągnie głowę do przodu, więc ja go za rączki i się podnosi do siadu i tak się kiwa mu głowa ale siedzi (oczywiście go trzymam za rączki). Chyba nogę mu już pozwolić ? Pamiętam, jak byłam u koleżanki co jej synek miał 5,5 miesiąca i ona mu poduszkami obstawiała plecy i tak sobie siedział.
Moj sie podnosi, i ja podaje mu raczki, to na chwile go podnosze, siada i potem kladziemy, poduszkami nie podpieram..ale wszystko w swoim czasie, synka opieram o siebie czesto...

Moja mama kilka razy probowala sadzac no nie przetlumaczysz
Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Zgadzam sie.
Bo dziecko ma nie siedzieć tylko siadać - SAMO.
Dokladnie..

Katka zdrowka dla Oliwki.Dobrze, ze juz w domku.
Stary 2013-10-05, 07:11   #2107
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Aż piszczy, żeby go dorwać.

Cytat:
Napisane przez monnagiovanna Pokaż wiadomość
Dzisiaj postanowiłam jednak pójść z małym do lekarza, na szczęście na razie nie widzi nic niepokojącego

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
Mnie ostatnio opieprzyła, bo W. nie miał butów, jak byliśmy w CH.
uwielbiam ludzi. Tyle w nich empatii
U mnie ostatnio były trzy hity:
- Proszę mu założyć kaptur, bo mu spadł (babka krzyczała do mnie podczas przechodzenia przez światła)
- Pani synek ma nazistowskie przy smoczku (smycz smoczkową z czachami)
- Stać panią - widzę buty drogie, wózek też (sprzedawczyni w sklepie. chyba jakaś świeżynka namawiała mnie na 3 białe bawełniane śliniaczki za 129 zł i jeszcze tekst: niektóre dzieci się nie brudzą). dodam, że drogi wózek to prawie sześciolatek i widać że nie próżnował choćby po tym, że na rączkach mam założone skarpetki, bo po jakimś czasie w Maclarenie się paskudnie rączki lepią (tak, można dokupić, ale wolę inaczej spożytkować 129 zł /popularna cena wśród produktów dla dzieci ))

Cytat:
Chyba lubi chłodek, jak rodzice
no mój też. ale ruch też - jak tata. wciąż ma czujnik ruchu i z książką nie usiądę...

Cytat:
Ja też.
i ja. Zwłaszcza jak podjeżdża któryś 'wysoki' tramwaj... albo jak samochód tarasuje chodnik... jeśli osoba na wózku jest bez towarzystwa? aaa
Kiedyś wydawało mi się że rozumiem problem wysokich krawężników. a teraz WIEM jakie to straszne.

Cytat:
I nic. Ani kropelki. Z żadnej piersi. Już tylko Róża da radę ściągać, czy się cycki odzwyczaiły i jeszcze im się przypomni?
nie umiem korzystać z laktatora. kiedyś mój rekord dzienny wynosił 60 ml. ale w środę miałam zastój (hehe T. za rzadko się w nocy budził ) i ściągał prawą pierś. Więc z lewej udoiłam aż 125 ml mój rekord i nadzieja na pójście do kosmetyczki
Jak często karmisz?!

Cytat:
Wasze dzieci ( ja swojego lulam by w dzien zasnal innej opcji u nas nie ma..;/) tak sie denerwuja przed zasypianiem, moj sie wierci na podusi, sztywnieje itd. Wariacje i dzikosc uprawia.. ahh nie wiem czy mam takiego typa czy co.
jak mój się denerwuje lub po prostu nie chce spać lub inaczej: nie padnie na cycku, to idzie na przetrzymanie do konkubenta. Przytulają się, opowiadają, czytają, bawią i przy kolejnym dostawieniu synek pada.
Nie miałam siły "usypiać". Zbyt mnie to denerwowało. A tak wszyscy zadowoleni

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-05, 07:49   #2108
maria28
Kniaginia

Witam

Dziś pół roczku

Cytat:

znowu bede zwisac jak nietoperek.
I co? Zwisałaś?

Cytat:
- Proszę mu założyć kaptur, bo mu spadł (babka krzyczała do mnie podczas przechodzenia przez światła)
- Stać panią - widzę buty drogie, wózek też (sprzedawczyni w sklepie. chyba jakaś świeżynka namawiała mnie na 3 białe bawełniane śliniaczki za 129 zł i jeszcze tekst: niektóre dzieci się nie brudzą). dodam, że drogi wózek to prawie sześciolatek i widać że nie próżnował choćby po tym, że na rączkach mam założone skarpetki, bo po jakimś czasie w Maclarenie się paskudnie rączki lepią (tak, można dokupić, ale wolę inaczej spożytkować 129 zł /popularna cena wśród produktów dla dzieci ))
O, nie!
To są prawdziwe hity!

Cytat:
Jak często karmisz?!
Jak było samo kp to 8-10 razy. Od kiedy rozszerzam dietę jest 7, wczoraj to nawet 6, tyle mi dziecko spało.
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 09:04   #2109
bzinka
Zadomowienie

helou! znowu piękny słoneczny poranek.. miłego weekendu życzę wszystkim!

Maria brawa dla Róży!

P.S.
Mam do oddania mleko NAN Pro 2 350 g, które dostałam w paczce w szpitalu, ważność 04.2014 jeśli któraś chce.

Stary 2013-10-05, 09:21   #2110
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Mały botanik
na poczatku przeczytalam "maly batonik" dlugo myslalam o co chodzi
Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
po czym poznać, że dziecko wyrasta z fotelika? bo kilogramy to jedno, ale co jeszcze? i jak długo mniej więcej dziecko jeździ w 0-13?
glowka nie moze wystawac .
u nas to bylo ok 8 -9 miesiaca
Cytat:
Spotkałyście się z następującym problemem?
Po kilku miesiącach nieużywania laktatora chciałam odciągnąć trochę mleka w nadziei na zrobienie początku zapasu (za tydzień chcemy iść na wesele i Różę zostawić babci).
I nic. Ani kropelki. Z żadnej piersi. Już tylko Róża da radę ściągać, czy się cycki odzwyczaiły i jeszcze im się przypomni?
nie pomoge nigdy nie uzywalam laktatora.
Cytat:
Z seri zapytanek:

Myslicie ze zastapie o tej porze dziecku smokiem cyca?? skonczy zaraz pol roczku.. moze troche bym go nauczyla w co watpie.. ale mowia nie probujesz nie wiesz jak bedzie.

Moje dziecko w dzien ma kilka drzemek po 15, 20 30 minut badz bywalo ze 1, 1,5 lub 2 h..
w nocy jak zasnie 19-20 to spi.. kreci sie na jedzenie i tak 3 - 4 razy dostaje cyca w lozku, chyba z tego mojego lenistwa beda problemy bo teraz cyca chce jak ma trudnosci z zasnieciem w dzien.. kreci sie miota i szuka cyca.. sama nauczylam. Spi z nami i troche mi z tym zle ze nie nauczylam w lozeczku, moze tak mialo byc. Moja mama to sie dziwi ze tak krotko spi, ze tak sie wierci podczas usypiania ze to ze tamto... poglady sa same wiecie...
Moze taki typ.

Dzsiaj Pawcio jadl cukinie z marchewka, mal byc ziemniak ale mama dla rodziny posolila i juz zapomnialam o gotowanym ziemniaczku bez grama soli.. jedlismy tez nekatyne blendowana mniamocha

Byla tez polozna srodowiskowa i zaczela opowiadac o rozszerzaniu diety, wiec mowila ze zoladek malucha karionego piersia jest delikatniejszy i nalezy stopniowo rozszerzac..nie mowilam jej juz co my jedlismy i w ogole bo by sie za glowe zlapala pewnie.. Powiedzialam ze wracam do pracy to ta pani swkitowala ze pewnie juz zakoncze karmienie piersia... hm
a moze dam rade i bede karmic pomyslalam w duchu..! Nie wiem jak z lodowka w pracy, bo jak odchodzilam to remonty byly. Ale moze dam rade wyjsc odciagac i wozic do domu.

Snilo mi sie, ze karmie syna na parkingu moj tata go przywozi a ja wychodze i karmie.. koszmarny sen, mam nadzieje, ze jakos t bedzie... musi byc

Dzisiaj juz 4, a ja nie mam prezentu dla tz na rocznice..... maz sie chwalil dzis ciagle z eon ma, i chodzil sie cieszyl .. nie wiem w koncu co to bedzie, siedze i mysle.
co do rocznicy to ja tztowi nie robie prezentow - raczej to ja na nie licze ,poza tym organizujemy jakos dzien-kino,kolacja itp.

co do dzieci -to mamy zupelnie rozne -o ile moj zasypia o 22 ze mna (ale trwa to 5 minut )to w dzien sam zasnie -kiedy jest spiacy to mruczy -tak glosno mruczy i powoli odplywa . spi raz dluzej w dzien ok 2 godzin a potem krotkie serie po 15 min. No i smoczka nigdy nie mielismy .

co do kp -trzymam kciuki ! jak sie uprzez to dasz rade ,choc pewnie bedzie trudno ...
Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość
Można prosić?
Pozdrawiam Mamusie
o co chodzi ? bo nie kumam?
Cytat:
aaaaaaaaaa prawdziwe hity !!!!!!!!!!!!!
Cytat:

Dziś pół roczku
no,no powazny wiek

a taki w ogole to czesc

Edytowane przez nestelle
Czas edycji: 2013-10-05 o 09:23
nestelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 10:45   #2111
Tasia34
Wtajemniczenie

Cześć

Cytat:

no mój też. ale ruch też - jak tata. wciąż ma czujnik ruchu i z książką nie usiądę...
omg
Ja kiedyś czekałam na TŻ na przystanku, Krzyś w chuście, a mi się but rozwiązał; wiedziałam, że TŻ mi zawiąże za chwilę, ale jakaś babka padła mi do stóp i wiązała ten but "bo ona nie może patrzeć, ja się zaraz potknę" Mimo moich protestów.
Czujnik ruchu - Krzyś miał. Co usiadłam na ławce - 3 minuty i pobudka, musiałam chodzić chodzić chodzić chodzić chodzić... Ale to właśnie w lecie było, teraz daje mi poczytać Może Torresowi też przejdzie? Ale zaraz za zimno będzie na siedzenie na ławce

Cytat:

Krzyś dziś urządził nam scenę, po chwili odkryliśmy przyczynę - obesrał się po przysłowiowe pachy, tyle kupy jeszcze nie widziałam A po wyczyszczeniu i zmianie pieluchy nadal płakał, dopóki jeść nie dostał - no ja się nie dziwię, po takiej bombie też bym była pusta

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Nie zacytowało mi Marii
Cytat:
Dziś pół roczku
Gratulacje!
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-05, 11:58   #2112
bmma
Zadomowienie

Witam
Nie było mnie tutaj kilka dni i widzę trafiłam na imprezkę...

Cytat:

Dziś pół roczku
sto lat

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 12:26   #2113
Agateczka*
Zakorzenienie

Cytat:

NIE! wystarczy kupic tylko dla niego miete w doniczce tak MIETE Jakub oszalal -wacha ,smakuje ,i wypytuje -czy wytwarza tlen? co pije i kiedy? jak woda sie rozplywa po roslinie ...... i ciagle musze herbate robic a on wrzuca listki i pije,i pije listki sa wszedzie w butelkach z woda w bidonie .......... a takze probuje listki miety z ..keczupem .

Uwielbiam twoje dzieci
Ninka
Fajna kurtka dla Roszka

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Hej

Dzisiaj tak na szybko, bez cytowania. Poczytałam Was ale nie mam siły pisać, porcjowałam mięso z królików do mrożenia pierwszy raz i jakoś nie bardzo wiedziałam jak się za to zabrać.

Chwalimy się, ze pierwszy ząbek jest dolna jedynka.

Pani świetne wiadomości

Cytat:
Witam

Dziś pół roczku
.
Najlepszego dla Róży

Cytat:
helou! znowu piękny słoneczny poranek.. miłego weekendu życzę wszystkim!

P.S.
Mam do oddania mleko NAN Pro 2 350 g, które dostałam w paczce w szpitalu, ważność 04.2014 jeśli któraś chce.
Jeśli nikt nie chętny to ja tak
napisz pw co jak za ile...

Hej hello...
Możecie mi dać klapsy po dupce ale nie mam nastroju ostatnio na pisanie
ale o tym później bo dziecię wstało see you...
Stary 2013-10-05, 16:33   #2114
maria28
Kniaginia

Cytat:
Ja właśnie wróciłam z zakupów. Kupiłam modyfikowane, ale my musimy MM HA.

Kupiłam też książeczkę i pilota z fp dla Róży z okazji półrocznicy. Dla siebie też coś - naszyjnik do sukienki na wesele.
Stary 2013-10-05, 18:22   #2115
bzinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość

Jeśli nikt nie chętny to ja tak
napisz pw co jak za ile...
Agateczka za friko, bo mi nie jest potrzebny. Piszę Ci PW

Stary 2013-10-05, 19:54   #2116
BYou
MBZ♥

Bzinko, Hania prześliczna

Nestelle:cmok: będziemy lansić nasze Szczęścia w kombinezonikach
A tekst Ninki zachwyt Kuby miętą w pelni podzielam

Kasia i jak tam wizyta u fryzjera

Córko kiedy macie sprawdzić wyniki Wojtusia?

Demeter też cerę mam ok, ale włosy jeszcze lecą

Oldzinx u mojej Babci się jadało barszcz czerwony z ziemniakami i rosół czasem-smaki dzieciństwa

Despa, dzięki za link

Moderna już wiem czemu nie znalazłam tego reomera bo szukałam w innej kategorii wagowejale dzięki
Sąsiadka się Marcelkowi nie spodobała?
Nie przejmuj się też często latam w trampach, w bluzie. Stroję się jak wychodzimy z Mężem

Pani dzięki za podpytanie o to sadzanie
a nazistowska smyczka mnie powaliła

Tasiu u nas też piękna, złota jesień, do słońca cudnie cieplutko. Ostatnio się zastanawiałam nad ubraniem sobie rękawiczek
Tego krzeseka nie znam:/
Kulę hulę mamy z vtecha, z fp inną kulę do nauki raczkowania z takimi mniejszymi kuleczkami na sznurkugarnuszek na klocuszek będę kupować z fp.

Moniccakaski: za ząbka

Megi u nas zaciesz jest do piechaodkurzcz jest uważnie obserwowany.

Monna cieszę się, że z Wktorkiem lepiej

Maria, dla Różyczki za pół roczku
a ręcznie dasz rady coś ściągnąć?

Agateczka wracaj do pisania

Eluśka, Roszpunka sama zasypia, wieczorem to przy jedzeniu, a tak to kładę do łóżeczka i miziam po pleckach czy po główce, a ona sobie nuci aaaaaaajak jest bardzo zmęczona to się wygina, ląduje w poprzek łóżeczka ale za chwilę to mija

Monika, główka nie może wystawać, bezwględnie trzeba jeśli wagowo się przekroczy.

Zmykam na wieczór filmowy z Mężem i popcornem

Edytowane przez BYou
Czas edycji: 2013-10-05 o 20:03
BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 19:56   #2117
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87

Cytat:
Witam

Dziś pół roczku

I co? Zwisałaś?

O, nie!
To są prawdziwe hity!

Jak było samo kp to 8-10 razy. Od kiedy rozszerzam dietę jest 7, wczoraj to nawet 6, tyle mi dziecko spało.
Kochana nie zwisalam przelozylam synka ale bylo ciezko..] brawo za pol roku )
Cytat:

jak mój się denerwuje lub po prostu nie chce spać lub inaczej: nie padnie na cycku, to idzie na przetrzymanie do konkubenta. Przytulają się, opowiadają, czytają, bawią i przy kolejnym dostawieniu synek pada.
Moze i ja to zastosuje chociaz dzis bylo lux miauł miauł tylko
Cytat:

co do dzieci -to mamy zupelnie rozne -o ile moj zasypia o 22 ze mna (ale trwa to 5 minut )to w dzien sam zasnie -kiedy jest spiacy to mruczy -tak glosno mruczy i powoli odplywa . spi raz dluzej w dzien ok 2 godzin a potem krotkie serie po 15 min. No i smoczka nigdy nie mielismy .

co do kp -trzymam kciuki ! jak sie uprzez to dasz rade ,choc pewnie bedzie trudno ...

a taki w ogole to czesc
Dzieki.. bede sie starala
Co do dzieci moj czasem mruczy np dzis w aucie z zabawka w buzi zasnal.. Ale Ty masz diecko aniolka a moj to pol aniolek )

Edytowane przez eluśka87
Czas edycji: 2013-10-05 o 19:59
Stary 2013-10-05, 20:01   #2118
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87

Cytat:
Ja właśnie wróciłam z zakupów. Kupiłam modyfikowane, ale my musimy MM HA.

Kupiłam też książeczkę i pilota z fp dla Róży z okazji półrocznicy. Dla siebie też coś - naszyjnik do sukienki na wesele.
ja tez sobie cos kupilam 2 super spodnice i marynarke, jutro poluje na buty i torebke
Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość

Eluśka, Roszpunka sama zasypia, wieczorem to przy jedzeniu, a tak to kładędo łóżeczka i miziam po pleckach czy po głóce, a ona sobie nuci aaaaaaajak jest bardzo zmęczona to sięwygina, ląduje w poprzek łóżeczka ale za chwilęto mija

To masz super z zasypianiem moze i moj sie nauczy...
Stary 2013-10-05, 20:19   #2119
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:

i ja. Zwłaszcza jak podjeżdża któryś 'wysoki' tramwaj... albo jak samochód tarasuje chodnik... jeśli osoba na wózku jest bez towarzystwa? aaa
Kiedyś wydawało mi się że rozumiem problem wysokich krawężników. a teraz WIEM jakie to straszne.

nie umiem korzystać z laktatora. kiedyś mój rekord dzienny wynosił 60 ml. ale w środę miałam zastój (hehe T. za rzadko się w nocy budził ) i ściągał prawą pierś. Więc z lewej udoiłam aż 125 ml mój rekord i nadzieja na pójście do kosmetyczki
Jak często karmisz?!

dlatego nosze przy sobie wydrukowanego karnego kutasa za parkowanie, na razie łaskawie wsadzam za wycieraczkę, ale chyba zacznę z super glue chodzić....no i generalnie w ulubionych numer do straży miejskiej

Cytat:

nie pomoge nigdy nie uzywalam laktatora.

co do rocznicy to ja tztowi nie robie prezentow - raczej to ja na nie licze ,poza tym organizujemy jakos dzien-kino,kolacja itp.

o co chodzi ? bo nie kumam?

aaaaaaaaaa prawdziwe hity !!!!!!!!!!!!!

no,no powazny wiek

a taki w ogole to czesc
akcja klikaczkowa

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-05, 20:27   #2120
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Ja kiedyś czekałam na TŻ na przystanku, Krzyś w chuście, a mi się but rozwiązał; wiedziałam, że TŻ mi zawiąże za chwilę, ale jakaś babka padła mi do stóp i wiązała ten but "bo ona nie może patrzeć, ja się zaraz potknę" Mimo moich protestów.

Krzyś dziś urządził nam scenę, po chwili odkryliśmy przyczynę - obesrał się po przysłowiowe pachy, tyle kupy jeszcze nie widziałam A po wyczyszczeniu i zmianie pieluchy nadal płakał, dopóki jeść nie dostał - no ja się nie dziwię, po takiej bombie też bym była pusta
no nie moge
Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
Możecie mi dać klapsy po dupce ale nie mam nastroju ostatnio na pisanie .
alez prosze Cie bardzo , do wyboru lub
.pisz czesciej !
Cytat:
jaka ksiazeczke?
Cytat:
Nestelle:cmok: będziemy lansić nasze Szczęścia w kombinezonikach
.
(odpisz na pw -bo ja ciemna masa i sie pogubilam )

ja z moim tztem tez czesto mamy w soboty seanse film. + jedzonko jakies dobre -no ale teraz sie wywinal i pojechal na ryby .
wiec sama bede ogladac -mam "sepa" i "bylo sobie klamstwo".
Cytat:
Dzieki.. bede sie starala
Co do dzieci moj czasem mruczy np dzis w aucie z zabawka w buzi zasnal.. Ale Ty masz diecko aniolka a moj to pol aniolek )

oj tam ,oj tam kazde dziecko to aniolek -tylko czasami im rogi wyrastaja
Stary 2013-10-05, 20:28   #2121
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:

A ja jestem w siódmym niebie na ósmym obłoku [COLOR=Silver][COLOR=Black]mój syn wskoczył oficjalnie na 25 centyl (8100, 71 cm). Pani od rehabilitacji chce go widzieć dopiero za 2 miesiące, bo jeśli nawet w tym czasie nie zrobi żadnych postępów to i tak jest bardzo dobrze (a gdzie mu do Małpkowego Karola ) mamy zawieszone wszystkie ćwiczenia i tylko podłogować Młodego i patrzeć jak się świetnie rozwija w ogóle u pani doktor T. zaczął pobukiwać, więc wyjęłam książeczkę i mu dałam. Doktorka patrzy i mówi: "On przewraca kartki???" hehe tak, od daaawna.
Lekarka prowadząca nie nakrzyczała na mnie za niskie żelazo. Wszystko jest do obserwacji na moje skargi, że nie chce jeść zupek, żółtka, że były probemy z kaszą, zapytała tylko ile razy cycujemy. No i jak usłyszała ile , to się zaczęła ze mnie śmiać i spytała jakim cudem to dziecko ma jeść. Wszak on głodny nie jest. I że zdziwiłaby się jakby jadł
I że to zadanie dla mnie: próbować ograniczać cyca (ale nic na siłę).
rajuuu, kocham tą kobietę. babeczka ma bardzo niskie oceny na Znanym lekarzu, a dla mnie jest idealna. Idealna na moją panikę, brak dystansu, histeryzowanie - nie ciumkająca nad dzieckiem, widząca wszystko (dziś pierwsze pytanie: dlaczego on ma takie policzki... wtedy uświadomiłam sobie, że posmarowałam go podejrzanym kremem - BD mial trzecią szansę i teraz ląduje na mojej półce ), merytorycznie bez zarzutu...
Na koniec mi powiedziała, że była taka sama. że przekarmiała syna (córka była chudzinką, więc się "cieszyła" że syn tak ładnie je), przegrzewała go (ale miała tyle rozsądku, że ubierała na cebulkę i tylko zdejmowała warstwy), panikowała strasznie. Że apogeum, to jak zjadł pastę do podłogi i krem Nivea i że przy dzieciach jest się przede wszystkim matką i ani trochę lekarzem :brzyda l: i że na szczęście mąż ją pionizował
wspaniale wiesci !!!

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
☠☠☠☠a....na jakie święta?
bozego narodzenia, chrzesta Milus bd mial

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
a dzisiaj Marcel po praz pierwszy sie rozplakal, jak sasiadka nas zagadala

a mi wstyd bylo ostatnio, bo spotkalam kobitke, ktora rowniez chodzila z nami na kurs przygotowujacy do porodu .. i ona sliczna fryzurka, umalowana, wystrojona... a ja .. w polarku i trampkach..
ad 1 - a moze kciala ci go uroka jakiesgos rzucic i Marcel wyczul

ad 2 - ona ''sexy mama'' a ty SZCZELIWA mama

Cytat:
Hello hello hello!
Ależ dziś pięęękna pogoda, cudowna jesień! W parku czytałam książkę, karmiłam kaczki, Krzyś spał 1,5 h
fiuu fiuu - dbasz widze o ptaszki :P

Cytat:

dla Kuby

a haslo Ninki - powalilo mnie na lopatki

cdn

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 20:29   #2122
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Hej

Chwalimy się, ze pierwszy ząbek jest dolna jedynka.
jupiii gratuluje

my nadal bez

Cytat:
Ulala tyle nas nie było, a widzę że tu wszyscy świętują nasz półroczek!
Aż nam głupio ... ślicznie wszystkim dziękujemy!
Świętowałyśmy poza domkiem, bo śliczna pogoda, niby zimno ale słonecznie. Solenizantka dziś prezentowała się, jak na załączonym obrazku
no slicznosci slicznosci !!!!
raz jeszcze najlepszego

Cytat:
soooryyy, no bonus!!! na patola trzeba sobie zasłużyć
nie powiem - przeczytałam - NA PITOLA
ehhh masakabra jakas - sexu sexu chyba mi trzeba hahaha

chyba nie da mi sie wiecej nadrobic, bo mlodsza siostra wrocila - i pewnie bd chciala kompa dalej

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 20:38   #2123
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
nie powiem - przeczytałam - NA PITOLA
ehhh masakabra jakas - sexu sexu chyba mi trzeba hahaha
Stary 2013-10-05, 20:40   #2124
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
dlatego nosze przy sobie wydrukowanego karnego kutasa za parkowanie, na razie łaskawie wsadzam za wycieraczkę, ale chyba zacznę z super glue chodzić....no i generalnie w ulubionych numer do straży miejskiej
O Q-wa - oplułam się. Też tak będę robiła.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 20:41   #2125
maria28
Kniaginia

Cytat:
a ręcznie dasz rady coś ściągnąć?
Nigdy nie próbowałam i nie sadzę, żebym potrafiła

Cytat:
jaka ksiazeczke?
A ta, co Pani tu kiedyś podawała, o głodnej gąsienicy.
Ale dam jej później, bo Róża póki co książki zjada, zamiast czytać. Widać woli zaspokajać swoje niskie instynkty, a nie się intelektualizować, a co mówić sama kartki przewracać
Stary 2013-10-05, 20:42   #2126
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Cytat:
Monika, główka nie może wystawać, bezwględnie trzeba jeśli wagowo się przekroczy.
dzięki dziewczyny. to główka jeszcze długo nie będzie wystawać bo Jakub raczej niski jest, bardzo wolno rośnie. ale mam wrażenie, że ciasno mu w tym foteliku. jeszcze teraz jak ubiorę cieplej to ledwo upycham go, a mamy maxi cosi do 13 kg.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 20:49   #2127
BYou
MBZ♥

Nestelle ja też czekam na Męża bo musiał coś pojechać załatwić
Sęp mnie rozczarował na końcu:/ tego drugiego nie znam jeszcze
na nas czeka Olimp w ogniu, daję nam rok i 3096 dni.
Odpisałam

Maria pokaż naszyjnik
Moja koleżanka ręcznie umiała odciągnąć sporo, a medelą prawie wcale

Despa dobry pomysł z karnym kutafollem

Edytowane przez BYou
Czas edycji: 2013-10-05 o 20:51
BYou jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-05, 21:02   #2128
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:

akcja klikaczkowa
aaaaa .

pogrubione - leze

Cytat:
A ta, co Pani tu kiedyś podawała, o głodnej gąsienicy.
Ale dam jej później, bo Róża póki co książki zjada, zamiast czytać. Widać woli zaspokajać swoje niskie instynkty, a nie się intelektualizować, a co mówić sama kartki przewracać

moj lubi nowinki techniczne -ksiazeczki tak ale interaktywne fp -wtedy sam str.przewraca
Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
dzięki dziewczyny. to główka jeszcze długo nie będzie wystawać bo Jakub raczej niski jest, bardzo wolno rośnie. ale mam wrażenie, że ciasno mu w tym foteliku. jeszcze teraz jak ubiorę cieplej to ledwo upycham go, a mamy maxi cosi do 13 kg.
my tez maxi cosi . starszaki byly w nim do 8-9 mies. ,mysle ze Roszkowi tez wystarczy do tego czasu .....

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

Cytat:
Odpisałam
dzieki
Stary 2013-10-05, 21:11   #2129
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja kiedyś czekałam na TŻ na przystanku, Krzyś w chuście, a mi się but rozwiązał; wiedziałam, że TŻ mi zawiąże za chwilę, ale jakaś babka padła mi do stóp i wiązała ten but "bo ona nie może patrzeć, ja się zaraz potknę"
cudo!!!!

Cytat:
Może Torresowi też przejdzie? Ale zaraz za zimno będzie na siedzenie na ławce

Cytat:
Dla siebie też coś - naszyjnik do sukienki na wesele.
poka, poka
Ściski dla Różaka

Cytat:
Widać woli zaspokajać swoje niskie instynkty, a nie się intelektualizować, a co mówić sama kartki przewracać

otwórz jej na tym co jadła gąsienica od poniedziałku do piątku i może się bardzo zdziwisz

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 21:12   #2130
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
O Q-wa - oplułam się. Też tak będę robiła.
Takie mam: https://www.google.pl/search?q=karny...2F%3B623%3B611

ale obiecuje zamówie naklejki i bede lepić ....
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości