|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2101 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2102 |
Rozeznanie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
party_girl jak fajnie, że piszesz i że wszystko dobrze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2103 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymaj się... Cytat:
![]() Aktualnie mam 4 flanelki, 5 kolorowych tetrówek i 20 białych. Ostatnio też tyle miałam i wszytkie się były w obiegu. Wszytko zależy od tego do czego będzie się ich używało. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2104 |
Raczkowanie
|
Trzymam kciuki za szpitalne mamy, wszystko będzie dobrze, lekarze pod ręką.
Właśnie też zakupiłam sobie pieluchy- 10 tetrowych i 3 fkanelki. Wiem z doświadczenia, że tetrowych mi nie starczy. Jak dziecko ulewa, to niestety śmierdzi zesutym twarożkiem, i trzeba je często prać. Jestem po wizycie, 30tc2d, mały żywej wagi 1500g, szyjka długa i zamkniętai jest gitara. Bałam się bo mam te okropne skurcze BH, ale gin twierdzi że tak ma być, macica ćwiczy i kropka. Na GBS mam dostać skierowanie po 35tc. Teraz morf i mocz i hiv |
![]() ![]() |
![]() |
#2105 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2106 | |||
Zakorzenienie
|
jeszcze "tysiac" stron i bede na biezaco
![]() bylam na tym szkoleniu dzis, trwalo dlugo, nic nie wzielam do czytania, przygotowalam sobie cos na poniedzialek do pracy i porobilam troche zagadek dla synka... Cytat:
![]() ![]() ![]() tzn ja nie pisalam zeby wzywac meza koniecznie, ale duzo daje swiadomosc ze on na pewno przyjedzie jak bedzie potrzebny - jasne ze mozna ja miec nawet bez zapewnien TZta, ale w moim przypadku na pewno by mi pomoglo jakbym z nim to wczesniej ustalila ![]() Ja to Cię nawet kojarzę z jakiegoś wątku ![]() Cytat:
Cytat:
![]() no i fotela ![]() ja fotela miec nie moge, bo nie mam gdzie - jestem typowym slonikiem w skladzie porcelany i nie moge miec na srodku pokoju bo bym sie ciagle o niego potykala, a boki zajete... co do dzieci, to mój syn córkę łatwo zaakceptował, mimo że nie skorzystaliśmy z porad typu: kupić mu prezent od nowonarodzonego dziecka - ale też tak można... najgorzej przeżył 5dniowe rozstanie ze mną na czas porodu - jak wróciłam to wszedł do pokoju (mała na szczęście spała) i nawet nie podszedł, tylko się odwrócił tyłem taki smutny, że mi się serce do tej pory kraja jak sobie przypomnę... zupełnie nie wiedziałam jak zareagować na tę jego reakcję i brak chęci przytulenia... po chwili minęło na szczęście, ale tego odrzucenia/obrażenia nie mogę zapomnieć... nie wiem jak wtedy mogłabym mu pomóc wcześniej to rozstanie przeżyć -mówiłam mu że będę musiała do szpitala iść i Pan doktor wyciągnie siostrzyczkę i chyba był przygotowany, ale jednak widać że nie do końca - może powinnam więcej go zostawiać ![]() My dużo mu pokazywaliśmy, pozwalaliśmy dotykać, głaskać Olę - na początku trzymając delikatnie jego rączkę żeby się nauczył delikatności, później sam umiał już delikatnie... angażowaliśmy go w wybór pieluszki (mieliśmy pampki z 6 różnymi obrazkami ![]() ![]() ![]() W moim odczuciu bardzo wazne jest zeby nie mówić: Mama teraz nie może Ci tego zrobić, bo musi zrobić coś przy Oli... wiadomo że jak akurat przebierałam Olę przy nim to i tak widział, ale wkurzało mnie jak byłam w drugim pokoju i teściowa takim tekstem rzucała... od razu zostawiałam Olę i szłam ratować relacje... no przecież skoro on nie widział co robię, to mogła mu powiedzieć że teraz nie mogę, bez mówienia co robię - nawet mąż bywa zazdrosny o dzieci jak ciągle mówię że mu czegoś nie dam/nie zrobię, bo jestem zajęta dziećmi, a co dopiero dwulatek... jeśli zawsze jak mama mu odmawia słyszy, bo siostra, to co się dziwić ze nie jest do niej pozytywnie nastawiony... a w sytuacji drugiego małego dziecka, mamy wiedzą że dzieciom trzeba dać więcej, więc rzadko odmawiają z innych powodów - tyle że jak szłam po pieluszkę, to nie musiałam mu mówić że po to akurat wychodzę... nie chodzi o to żeby kłamać, ale niekoniecznie trzeba z każdego kroku się dwulatkowi zwierzać ![]()
preferencje: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p=31714111&p ostcount=316 Edytowane przez aga__tka Czas edycji: 2014-05-14 o 18:05 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2107 |
Wtajemniczenie
|
Jak ja podziwiam mamy ktore wszystko potrafią pogodzic..
![]() Niby znam teorię ale w praktyce zawsze to jest trudne.. Ja z jednm teraz będę miala wyzwanie a co dopiero jak sie ma takie maluchy w domu.. ![]() Z jednej strony chciałabym już przytulic swoje maleństwo.. Ale wiem że musi jeszcze posiedzieć grzecznie w brzuszku.. Coraz częściej zastanawiam sie jak to wszystko będzie wygladac i czy dam radę to wszystko ogarnąć ![]()
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ![]() ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
![]() ![]() |
![]() |
#2108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() może wieczorkiem jak Ci zrobią KTG będzie lepsze już... dzidzia czasem śpi... synkowi robili ciągle KTG - leżałam z nim 2 tygodnie prawie na patologii i u mnie ciągle był problem że się za dużo ruszał... ale on się tak uaktywniał na ten hałas z KTG, jak w końcu to wytłumaczyłam położnym i trochę ściszały to było ciut lepiej i nie musiały do mnie biegać co 2min poprawić, bo dziecko uciekło gdzie indziej... ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- jutro mam wizytę... ciekawe co mi lekarz powie...
![]() |
#2109 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2110 |
Wtajemniczenie
|
Jeszcze tylko te 4 tyg i będe spokojna że z maluszkiem juz ok nawet jak by się urodził..
![]() Uświadomiłam sobie że to 1.5 miesiaca zostało.. ![]() dusia ja to cie podziwiam.. Ehh te moje obawy..coraz częściej o tym mysle jak to będze..
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ![]() ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
![]() ![]() |
![]() |
#2111 |
Zadomowienie
|
ja mam kochającą teściową ale także moje córeczki nie są jakieś upierdliwe młodsza to mały diabełek ale ta starsza to czasem mi się wydaje że za bardzo dojrzała
|
![]() ![]() |
![]() |
#2112 |
Rozeznanie
|
Taki już chyba urok najstarszych dzieci- zwłaszcza córek. Sama jestem najstarsza i zawsze mi wszyscy mówili, że jestem aż za bardzo dojrzała na swój wiek. Tylko u mnie to może wynikać też z tego, że szybko musiałam nauczyć się samodzielności, opiekować się młodszymi, szybko zaczęłąm gotować, sprzątać...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2113 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2114 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2115 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2117 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez svelta Czas edycji: 2014-05-14 o 19:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2118 |
Rozeznanie
|
Dobry wieczór
![]() Celebrinfea Gratuluję, dużo zdrówka i siły Wam życzę ![]() Mamaya trzymaj się dzielnie, odpoczywaj i nic się nie martw, jesteś w dobrych rękach Elcia powodzenia, oby wyniki były dobre, im dłużej dzidziuś w brzuszku tym lepiej a plessar to dobra rzecz Zamówiłam wyprawkę, czekam i czekam i już drugi dzień kurier nie może dostarczyć mi paczki ![]() Co do pieluszek mam 10 tetrowych i 5 flanelek, w pierwszej ciąży też tak miałam i wystarczyło mi. No i ze względu na moją dysplazję stawu biodrowego, moje dzieci są w grupie podwyższonego ryzyka (szczególnie dziewczynka) więc ja będę podwójnie pieluchować. Wczoraj byliśmy na USG. Kinia pięknie się rozwija, wszystko ładnie pracuje, waży już 2200g i ładny z niej pucuś ![]() Odkąd mam insulinę cukry mi strasznie szaleją ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2119 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2120 |
Zadomowienie
|
mamaya - trzymam kciuki żeby było ok i za dobre ktg
framboise - tak jak dziewczyny radzą wszystko wyjdzie w trakcie - poprzednio miałam 1 flanelową i na początku paczkę czyli 10 tetrowych ale u nas to było zdecydowanie za mało i w 2 tyg dokupił drugą paczkę i wtedy było ok. - a to zależy czy ich używasz i np. czy dzidzia ulewa -ba mój mały jak czasem chlusnoł to pielucha na raz i do prania teraz mam 3 flanelowe i 20 tetrowych agnes - ja nie będę podwójnie pieluchować chyba, że nasza pani doktor zaleci to oczywiście -przy pierwszym synku nie musieliśmy rożek prałam i wyprał się super - tylko suszyć trzeba taki rozłożony/rozwieszony całkiem ![]() party_girl - miło, że do nas wpadasz ![]() ![]() ja nadal przeziębiona ledwo żyję i dla siebie bardzo proszę, żebym chociaż pół nocy przespała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2121 |
Raczkowanie
|
mamaya trzymaj się dzielnie!
![]() ![]() robaczek ![]() Wróciłam właśnie ze szkoły rodzenia. Tym razem nawet jakoś szybko minęły te 2 h, głównie było o porodzie i w sumie krótko o połogu. Im więcej wiem o porodzie sn tym bardziej zaczynam się bać. Mam nadzieję, że to tylko w teorii brzmi tak źle ![]() Dzisiaj odebrałam kosmetyki dla małego i zamówiłam termometr, więcej zakupów planuję na przyszły tydzień, bo niestety, ale muszę się uczyć ![]() ![]() Zmęczona jestem, kładę się do łóżka, miłego wieczorka ![]()
#2122 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Znajoma ostatnio rodziła pierwsze dziecko i uwinęła się w niecałe 6 godzin. Myślę, że całkiem przyzwoity poród jak na pierworódkę. No i ona z tych BEZBIODRZASTYCH więc znów potwierdza się to, że szrokość bioder nie ma przy porodzie większego znaczenia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2123 |
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny. Nadrobiłam was pobieżnie. U nas coraz lepiej z zamkniętego inkubatora Jagoda przeniosła się do półotwartego. Dziś miałam Ją na rękach...
Mamaya... Co to ma byc?... Trzymaj się i dawaj znać! ![]() Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2124 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() i z tym spojrzeniem synka po powrocie umiem sobie wyobrazić co czułaś ![]() ![]() ![]() Dzięki za wszystkie rady ![]() ![]() ![]() ![]() kularek zdrowka ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2125 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2126 |
Wtajemniczenie
|
ktoś pytał gdzie tak tanio kupiłam Allesy - to tak: u nas w Askocie - (duży sklep dziecięcy) ich normalna cena to 80 zł (taniej niż w firmowym sklepie w domu handlowym) i tam kupiłam jeden, drugi na Allegro jak już znam rozmiar, ceny od 50-80 zł zależnie od modelu a trzeci w jakimś internetowym sklepie z bielizną na wyprzedaży za chyba 30 zł
|
![]() ![]() |
![]() |
#2127 |
Zakorzenienie
|
Celebrinfea, cieszę się bardzo, że u Was tak dobrze
![]() Ja się pokłóciłam z jedną doktor, bo by mi krzywdę zrobiła... przez nią o mało co nie trafiłam na cc ![]() ![]() A poza tą jedną doktor wszyscy są niesamowicie kompetentni, uprzejmi, troskliwi ![]()
![]() |
#2128 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2129 |
Zakorzenienie
|
agnes ja nie bede podwojnie pieluchowac, chyba ze zaleca.
xelia brawo za wizyte ![]() celebrinfea super ze u was coraz lepiej ![]() mamaya dobrze, ze jeszcze nie idziesz rodzic ![]() ![]() ![]() aga_tka ja tez mam jutro wizyte, ciekawa jestem jak sie trzyma moja szyjka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2130 |
Wtajemniczenie
|
Svelta nie przybrała, troche spadła natomiast podobno świetnie się adaptuje (po 12h odłączyli wspomaganie rurkami z tlenem) Dobrze że mleko u mnie ruszyło to Młoda ma obiadki jak u mamy.
Mamaya to co ona zrobila? I gdzie Ty w końcu wylądowałaś, bo jakoś mi to umknęło. Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Celebrinfea Czas edycji: 2014-05-14 o 23:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:12.