Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, część V - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-13, 15:54   #1981
rybka13
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś

Cytat:
Napisane przez sunfire Pokaż wiadomość
Uuu coś czuję, że jakiś żakiet może być Ci potrzebny, ale jak będzie te 30 stopni to ja się nie obrażę

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Beda mnie ratowac siostry "pogodynki"
Ja tez wole upal od zimna, mimo ze w ciazy mi duszno.
Do niedzieli juz niedaleko, wiec zobaczymy
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 16:20   #1982
debesciara
Zadomowienie

Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś

Cytat:
Napisane przez aga__tka Pokaż wiadomość
My wczoraj mielismy imieninki dzieci no i byl moj brat... dzieciaki na tę okoliczność tak szalały, że bym zamknęła w tej szopie o której piszecie i dzieci i Brata , szczególnie że na Wielkanoc dzięki takim wariactwom wylali mi kawę na obrus - niby nic strasznego, gdyby nie stało się to w wyniku rzucenia miśka na stół...
co do zachowania dzieci, to moj Jeremi sie zachowywal bardzo fajnie w stosunku do nowonarodzonej Oli... Teraz nie widzę tego aż tak różowo, bo dzieciaczki już są trochę zazdrosne o maluszka (Olę jeszcze podniosę czasem, ale Jeremka już nie, a przed ciążą jednak czasem go nosiłam - np przenosiłam w nocy do łóżka, dla niego to jest bardzo duża strata, prawdopodobnie i tak bym przestala go nosic, bo bardzo przytyl ostatnio = z 15 do 16kg , ale w krotkim czasie i wszyscy bardzo to odczuwaja, kto tylko go podnosi, mysle ze to też dlatego że jest nagle dużo wyższy...). No ale z drugiej strony dwuletnia Ola mowi do brzuszka moj dzidzius moj dzidzius, a Jeremi codziennie slucha czy mala nie kopnie, wiec jesli uda mi sie zapanowac nad ich sila i nadmiarem emocji, to powinno byc ok...
nie wiem z czym u Ciebie największy problem bo u mnie właśnie z tym (nagromadzone emocje, które trudno rozładować i boję się że mogliby malutką ścisnąć z tego powodu za mocno), ale na pewno nie wyobrażam sobie podejścia z jakim się spotkałam u niektórych rodziców typu: nie podchodź do dzidziusia, bo zrobisz mu krzywdę... Jeremi w wieku 2 lat był mało delikatny a i tak conajmniej 15min dziennie pozwalalam mu leżeć i głaskać maluszka, mógł też uczestniczyć w prawie każdej czynności którą wykonywaliśmy przy małej, w zakresie, który nie był dla niej zagrożeniem - przy kąpieli nalewanie wody, podawanie mydła itp, później nawet pozwalaliśmy mu umyć jej rączkę albo nóżkę... jedynie co to nie zostawiałam ich nigdy razem samych w pokoju, bo bałam się że będzie za bardzo chciał "pomóc" a przy takim pozwalaniu w naszej obecności mógłby nie zrozumieć że sam nie może np jej czegoś podać...

u synka nie występował bunt dwulatka, za to jako czterolatek jest okropny...
u córki bunt dwulatka (pojawił się znacznie wcześniej, gdzieś koło 1,5 roku) był bardzo silny, ale w sumie można powiedzieć że praktycznie już minął (mam nadzieję że już nie wróci, bo mała ma 28miesięcy już)
Jak czytam Twoje posty to się cieszę że u nas będzie dwójka, a potem trójka Fajna z Was rodzinka i jak widać da się Dzięki za wskazówki co do początków, tzn co robić żeby starsza córa w moim przypadku nie czuła się odtrącona w związku z nadejściem malucha, jak masz więcej rad to pisz pisz proszę
Z tym buntem to sama nie wiem... może to tylko narazie okresowe.. no cóż każde dziecko jest inne, podejmuję wyzwanie, napewno damy radę
Cytat:
Napisane przez Caramel 85 Pokaż wiadomość

W ogóle to strasznie mnie rozłożyło to przeziębienie w nocy miałam temperaturę i musiałam zażyć apap :/. Teraz trochę lepiej, ale w domu mam taką rozpierduchę że płakać się chce, dobrze że moi rodzice wzięli dziś małego do siebie.

Cytat:
Napisane przez framboise87 Pokaż wiadomość
Debesciara dresior kupiłam w bershce jakiś czas temu, ale jeszcze niedawno je widziałam, różne kolory były a bluzka z targowiska za dyszkę

Witaj Twój termin to moja rocznica ślubu, śmieję się, że nasz mały pewnie wtedy się urodzi

zastanawiam się właśnie nad jakimiś biszkoptami chociaż, tylko nie wiem jak to jest, bo jak się okaże w trakcie że np trzeba zrobić cesarkę, to nie trzeba być do operacji na czczo?
dzięki napewno do bershi zajrzę jak będę w galeri
z rocznicą może uda Wam się wcelować mi się udało urodzić kiedy chciałam
a co do cesarki to jak byłam w szpitalu, dwie dziewczyny w mojej sali na patologii czekały na planową cesarkę i miały nakaz niejedzenia 6 godzin przed porodem i pielęgniarki mówiły, że jeśliby coś zjadły to wtedy anastezjolog nie zrobi znieczulenia... Ale to cesarki planowe, jak jest w przypadku kiedy cesarka wychodzi w trakcie sn..
Cytat:
Napisane przez mamaya Pokaż wiadomość
Zmobilizowałam się do zrobienia zdjęcia wózka (sunfire, specjalnie dla Ciebie )

Na bałagan nie zwracajcie uwagi
Fajny wózeczek
Cytat:
Napisane przez kularek Pokaż wiadomość

Debeściara - serdeczne gratulacje !!! i jak Ty to zrobiłaś ? jest jeszcze jakiś konkurs ? sama bym wzięła udział
Kuruj się kochana, zdrówka życzymy
Konkurs ogłosiła fotografka Wiktoria Hyra, polub na fb jej fanpage Art-Photo Wiktoria Hyra Fanpage i wtedy wyświetli Ci się info o konkursie, teraz ma być z okazji dnia dziecka także obserwuj bacznie Jeszcze polub sobie firmę Adamex bo oni razem z fotografką ten konkurs organizowali
I próbuj szczęścia , jak mi się udało, to każdemu może się udać Ona dość często ogłasza konkursy

Gratulacje dzieisejszych wizyt i kciuki jeśli jeszcze jakieś się zbliżają
Yuza malutki brzuszek
Celebrinfea czekamy na wieści co u was
debesciara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 17:02   #1983
Integra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez debesciara Pokaż wiadomość
Aaaa no i muszę się pochwalić, że..... wygrałam w konkursie na fb sesję noworodkową u bardzo fajnej fotografki i wózek Jogger Sport firmy Adamex
Moje gratulacje Super sprawa
Cytat:
Napisane przez Nautiz Pokaż wiadomość
Biorę, moje włosy bez suszarki i okrągłej szczotki po myciu wyglądają okropnie. A myć muszę je codziennie
Mam to samo i na dodatek bez choć odrobiny pianki się nie obejdzie
Cytat:
Napisane przez dusia_tcv Pokaż wiadomość
akurat będziesz miała czas na suszenie i układanie w szpitalu włosów kochana niestety ale możesz nie mieć na to czasu
Bez przesady, przecież to nie trwa godzinę, na umycie się jest czas, to dodatkowe 5 minut nikogo nie zbawi... Poza tym poprzednio suszyłam włosy na sali, więc nawet młodego miałam pod kontrolą.

debesciara ja się strasznie boję tego czy damy sobie radę z dwójką i jak to będzie wyglądało, ale skoro ludzie ludzie potrafią wychować i piątkę, to chyba nie będzie tak źle

Integra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 17:06   #1984
i like it
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pszczola189 Pokaż wiadomość
Witajcie, czy mogę do Was dołączyć? Mam na imię Ania, mam 23 lata i TP wyznaczony na 21 lipca..
Witaj
Cytat:
Napisane przez Caramel 85 Pokaż wiadomość
Celebrinfea gratuluję Zobaczysz córcia szybko nabierze ciałka, wiesz już jak długo Was będą trzymali?

Debeściara fakt w jednym rożku rzep się zużył i doszywałam tasiemki w dwóch pozostałych rzepy są ok. Ja też mogę się doczekać kiedy pokoik będzie gotowy i kupimy meble Super ten wózek który wygrałaś, ma fajne kolorki. Co do sesji to fajny pomysł, choć ja akurat nie przepadam za pozowanymi zdjęciami.

Bambusiek mam w domu to samo co Ty, mimo foliowych kotar, ręczników pod drzwiami pył jest wszędzie na obu piętrach. Zasuwam co chwila z mopem. Dobrze że to koniec wyburzania, już panowie stawiają nową ścianę więc teraz z górki.

Agnes miałam ze sobą suszarkę w szpitalu i używałam. W domu też używam.

Mamaya u mnie w szpitalu przy CC mąż był obecny i bardzo mi to dodało odwagi. Siostra miała wręcz odwrotnie, mi się wydaje że jak obie strony chcą to super, a jak nie, to nic na siłę.

Yuza I jak usg? Dziwna apteka, wczoraj bez problemu kupiłam apap, prenalen i tantum verde.

W ogóle to strasznie mnie rozłożyło to przeziębienie w nocy miałam temperaturę i musiałam zażyć apap :/. Teraz trochę lepiej, ale w domu mam taką rozpierduchę że płakać się chce, dobrze że moi rodzice wzięli dziś małego do siebie.
Zdrowka życzę
Cytat:
Napisane przez Yuza Pokaż wiadomość
Melduje się po wizycie

Dziękuje za kciuki przydały się bo wszystko jest ok
Pan doktor stwierdził, że nie ma zastrzeżeń, więc mam spokojnie czekać do terminu dzieć waży 1647g dziś mamy 31 tydz. i 1 d, termin z om mam na 14-stego, a z usg wyszedł na 10-tego, ale to i tak się pewnie jeszcze zmieni poza tym, że główkę ma wielką bo z pomiarów wychodzi na 34 tydz. to wszystko ok zastanawiam się tylko teraz jak ja ją urodzę

Dzisiaj mam w planie zamówić apteczne rzeczy dla dziecka i siebie, bo zbieram się do tego już strasznie długo

Pani z apteki faktycznie była trochę dziwna, ale co zrobić dzisiaj lekarz też się zdziwił, że nie chciała mi wydać zwykłego magneb6, który podobno jest najlepszy dobrze, że nie muszę jej zaświadczenia przynieść, że mogę kupić

Debeściara Ty szczęściaro zazdroszczę wygranych super...
Pszczoła witaj
Carmel, kularek zdrowiejcie szybko

Chwalę się brzuszkiem
Sliczny

Cytat:
Napisane przez simka234 Pokaż wiadomość
Pszczółka witaj
vegetka kciuki za wizyte daj znac jak po
yuza brzuszek ślczny malutki.. to z tym porodem to chyba złosliwosć była..

Boze co za dzień a sie dzis kepsko czuje..
Byłam rano na badaniach potem mi niedobrze było i słabo, poszłam spać, wstałam i taka spiczniała jestem..
Zmierze sobie cukier zaraz..spac mi sie chce chyba dalej uderze w kimono
Muszę dopytac się mojego gin bo od kilku dni serducho mi pikota, tak mnie zatyka a szczególnie jak mały nogi pcha do góry..
Może ekg sobie zrobie dla spokojności..
Leże ciągle i odpoczywam a pobolewa mnie brzuch ciagle i to czasem tak okresowo..

Ehhh to się wyżaliłam..
Lepiej idź, ja poszłam uspokoiłam się i od razu mi lepiej się zrobiło
Debesciara ale zazdroszczę, wózek piękny
i like it jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 17:17   #1985
rybka13
Zakorzenienie

Dziewczyny, czy zamawiala ktoras rozek z motherhood? Bo chcialabym kupic otulak i zastanawiam sie czy kolor wrzosowy nie podchodzi pod roz i czy sie nadaje dla chlopca, groszki nie podobaja mi sie.
Z tego co pamietam mamaya cos kupowala?
Stary 2014-05-13, 17:35   #1986
mamaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy zamawiala ktoras rozek z motherhood? Bo chcialabym kupic otulak i zastanawiam sie czy kolor wrzosowy nie podchodzi pod roz i czy sie nadaje dla chlopca, groszki nie podobaja mi sie.
Z tego co pamietam mamaya cos kupowala?
Kupowała Tylko ja stacjonarnie w Świecie Dziecka. Według mnie ten wrzosowy niestety pod róż trochę podchodzi, a szkoda, bo jest ładny
Ja mam szary rożek z białymi zwierzakami i polecam te połączenie kolorystyczne
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 17:35   #1987
simka234
Wtajemniczenie

Zamówiłam dzis materac dla bobaska i komplet pościeli
Ten co Fame pokazała

Nc mi się niechce muszę męża zmobilizować żeby łóżeczko naszykował

,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem.
Kocham
simka234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 17:37   #1988
debesciara
Zadomowienie

Integra damy radę Początki napewno będą trudne, ale i piękne zarazem, a później jak się dzieci będą razem bawić, szaleć za sobą, albo nawet czasem tłuc... to serce będzie rosło.
I dzięki za gratki
Dziś mam jakiś optymistyczny dzień Może dlatego że tż mi przywiózł z ikei taki oto fotel , który będzie w sypialni i będzie mi służył do karmienia. Ah jak mi mało do szczęścia potrzeba
Stary 2014-05-13, 17:39   #1989
i like it
Rozeznanie

Aha a w sprawie kremów i filtrów do buzi to stwierdzilam, ze kupię jak się mala urodzi dopiero
i like it jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 17:42   #1990
Agata0606
Raczkowanie

Cytat:
Dziś mam jakiś optymistyczny dzień Może dlatego że tż mi przywiózł z ikei taki oto fotel , który będzie w sypialni i będzie mi służył do karmienia. Ah jak mi mało do szczęścia potrzeba
Fajny ten fotel ile kosztował ? też szukam czegoś takiego
Agata0606 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 17:44   #1991
debesciara
Zadomowienie

99zł więc można zaszaleć
Stary 2014-05-13, 17:46   #1992
Agata0606
Raczkowanie

Cytat:
99zł więc można zaszaleć
Cena . A jak na żywo się prezentuje? solidny?
Agata0606 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 17:53   #1993
mamaya
Zakorzenienie

Cytat:
Integra damy radę Początki napewno będą trudne, ale i piękne zarazem, a później jak się dzieci będą razem bawić, szaleć za sobą, albo nawet czasem tłuc... to serce będzie rosło.
I dzięki za gratki
Uwielbiam te fotele w wersji miniaturowej - dla dzieci
No i właśnie - nie gratulowałam Ci wygranej Farciaro Super sprawa. Ja bym sprawdziła dokładnie opinie na temat tego wózka i wybrała, który sprzedam
Stary 2014-05-13, 17:58   #1994
dusia_tcv
Zadomowienie

Ja mam taki ale wolała bym twój

Edytowane przez dusia_tcv
Czas edycji: 2014-05-13 o 18:01
dusia_tcv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 18:01   #1995
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamaya Pokaż wiadomość
Kupowała Tylko ja stacjonarnie w Świecie Dziecka. Według mnie ten wrzosowy niestety pod róż trochę podchodzi, a szkoda, bo jest ładny
Ja mam szary rożek z białymi zwierzakami i polecam te połączenie kolorystyczne
Dziekuje bardzo
Stary 2014-05-13, 18:15   #1996
debesciara
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Agata0606 Pokaż wiadomość
ten mój jeszcze nie złożony, ale już nie raz miałam okazję na takim siedzieć i bardzo to lubiłam i spokojnie siadały na nim osoby dużo większe ode mnie (a ja też do małych nie należę). Jedyną wadą jest wstawanie z niego... coś czuję ze nie jedną noc na nim spędzę z synkiem, bo usnę, albo nie będzie mi się chciało dźwignąć i wstać

mamaya zamierzam mu się przyjrzeć, pojeździć i porównać z tym co mamy. Ostatecznie pewnie obydwa wystawię na sprzedaż i sprzedam ten, na którego znajdzie się chętny Bo wózek generalnie ponoć niełatwo sprzedać...
A w ogóle tż mi oznajmił że starego wózka nie sprzedajemy, bo ma z nim za dużo pięknych wspomnień... Także tego.
Stary 2014-05-13, 18:19   #1997
mamaya
Zakorzenienie

debesciara, podpowiem Ci, że jest taka grupa na facebooku "Wózki dziecięce sprzedaż, kupno" I tak jak patrzę to dużo chętnych na każdy jeden wózek
Stary 2014-05-13, 18:19   #1998
kularek
Zadomowienie

debesciara - polubiłam w/g instrukcji - dziękuję

Yuza - dziękuję

a ja znowu narzekam :/ ale mi tak źle strasznie dziś cały dzień dobrze, że tż w domu ale jak leżę to mam taką straszną zgagę, że wytrzymać się nie da -dosłownie jak by mnie coś paliło od środka aż mi niedobrze od tego ...

ponarzekałam a z dobrych wiadomości to mojemu kochanemu tacie udało się zamówić dla mnie dodatkowy komplet pościeli taki jak już mam i jestem bardzo z niego zadowolona, już nie liczyłam, że drugi taki znajdę - zamówienie powinno być do miesiąca -ale najważniejsze, że będzie
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 18:20   #1999
dusia_tcv
Zadomowienie

Cytat:
ten mój jeszcze nie złożony, ale już nie raz miałam okazję na takim siedzieć i bardzo to lubiłam i spokojnie siadały na nim osoby dużo większe ode mnie (a ja też do małych nie należę). Jedyną wadą jest wstawanie z niego... coś czuję ze nie jedną noc na nim spędzę z synkiem, bo usnę, albo nie będzie mi się chciało dźwignąć i wstać

mamaya zamierzam mu się przyjrzeć, pojeździć i porównać z tym co mamy. Ostatecznie pewnie obydwa wystawię na sprzedaż i sprzedam ten, na którego znajdzie się chętny Bo wózek generalnie ponoć niełatwo sprzedać...
A w ogóle tż mi oznajmił że starego wózka nie sprzedajemy, bo ma z nim za dużo pięknych wspomnień... Także tego.
Kochana zachęciłaś mnie do zmiany fotela
dusia_tcv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 18:33   #2000
debesciara
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kularek Pokaż wiadomość
debesciara - polubiłam w/g instrukcji - dziękuję

Yuza - dziękuję

a ja znowu narzekam :/ ale mi tak źle strasznie dziś cały dzień dobrze, że tż w domu ale jak leżę to mam taką straszną zgagę, że wytrzymać się nie da -dosłownie jak by mnie coś paliło od środka aż mi niedobrze od tego ...

ponarzekałam a z dobrych wiadomości to mojemu kochanemu tacie udało się zamówić dla mnie dodatkowy komplet pościeli taki jak już mam i jestem bardzo z niego zadowolona, już nie liczyłam, że drugi taki znajdę - zamówienie powinno być do miesiąca -ale najważniejsze, że będzie
A próbowałas ten Gaviscon? Dziewczyny polecaly, kupiłam i rzeczywiście jest skuteczny czasem działa na krótko ale jednak. A też miewam zgage nie fo zniesienia i nic innego nie pomagało.

Sent from my GT-I8190N using Wizaz Forum mobile app
Stary 2014-05-13, 18:53   #2001
svelta
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Yuza Pokaż wiadomość
Ponawiam pytanie, czy kupujecie krem do twarzy dla noworodka? bo nie wiem czy kupować czy jest niepotrzebny...
A chodzi Ci o krem z filtrem przeciwsłonecznym? Ja póki co żadnego takiego kremu nie planuję kupować, bo wyczytałam pewną mądrość: zamiast smarować kremem, osłaniaj maluszka przed słońcem. Czy mi się nie odmieni to nie wiem. Na zajęciach szkoly rodzenia będzie o wyprawce i kosmetykach i czekam na opinię położnej prowadzącej. Może wtedy postanowię kupić.
svelta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 20:10   #2002
Integra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agata0606 Pokaż wiadomość
Kuzynka tami ma i nie była z niego zadowolona
Cytat:
Tylko, że u mnie będzie trzy lata różnicy, mam nadzieję, że jakoś się dogadają
Cytat:
Mam nadzieję, że Ci podpasuje. Moja kuzynka miała dokładnie taki sam i szczerze go odradzała. Mówiła, że niezbyt wygodny do karmienia i w ekspresowym tempie się wysiedział. Bardzo na niego narzekała, ale wiadomo, że każdemu coś innego podpasuje. Osobiście bardzo lubię takie fotele od "choroby sierocej" (jak się zaczniesz bujeć, to nie możesz przestać )

Aha, dołączyłam do pijaczek Radlera Dobre to

Edytowane przez Integra
Czas edycji: 2014-05-13 o 20:12
Stary 2014-05-13, 20:19   #2003
Lillian_
Rozeznanie

cześć brzuszki
nie było mnie tu daaaaaawno ale mniej więcej wiem co się dzieje bo podczytywałam wszystkim szyjkom i szpitalnym mamusiom życzę dużo zdrowia i cierpliwości i żeby dotrwały do terminu porodu !!!
a u mnie kręgosłup nawala mnie strasznie, ale generalnie leci to już 29 Tydzień jesteśmy po remoncie sypialni po gościach i teraz trochę odetchnę. Mam nadzieję
Pod moim sercem, inne bije serce, Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane, Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukaja do mojego serca, Myślę sobie wtedy: może być wspanialej? Nosze w sobie życie które Bog mi daje !
Lillian_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 20:22   #2004
Vegetka
Zakorzenienie

Dziewczyny, ja już po wizycie. Z małym wszystko ok, szyjka długa i zamknieta, wg ginki wszystko ok - powiedziała że generalnie nie mam się czym stresować. Przepisała luteinę dopochwowo 1 tabletka 2 razy dziennie i powiedziała, że po tym to twardnienie powinno przejść. i więcej leżeć... jak nie przejdzie to trzeba bedzie do szpitala po jakis lek w kroplówce.
Vegetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 20:28   #2005
kularek
Zadomowienie

debesciara - zapomniałam o nim -muszę jutro poprosić mamę żeby mi kupiła po pracy. wiesz Asiu zazdroszczę Ci tej pewności, że świadomie chcesz, wierzysz i będziesz mieć troje dzieciaczków i że dacie radę -tylko pogratulować takiego podejścia

Vegetka - to można powiedzieć, że wizyta udana - trzymam kciuki żeby ta nospa pomogła

dziewczyny co kupujecie swoim mamom na dzień matki ? bo ja jakoś nie mam pomysłu w tym roku ...
a no i teściowej też coś trzeba kupić

Edytowane przez kularek
Czas edycji: 2014-05-13 o 20:30
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 20:33   #2006
Integra
Zakorzenienie

Dziewczyny zobaczcie co jest od wczoraj w NETTO http://issuu.com/iulotka.pl/docs/net...073891/7806823 Może coś którejś podpasuje...

Stary 2014-05-13, 20:40   #2007
Lillian_
Rozeznanie

Svelta- mój tż też nie będzie przy porodzie. On nie chce, panikuje, mdleje będę sama albo z opłaconą położną. I nie martwię się tym wcale. O d zawsze staroświecko uważałam że poród to sprawa kobiet... każdy ma swoje zdanie na ten temat, i mimo ze z Tż się siebie nie wstydzimy i żadna fizjologiczna sprawa nie jest dla nas obca to wolę go nie mieć przy sobie.

Simka Masz cudowny podpis popłakałam sie czytając go mogę sobie też wziąć ten podpis.... pliss

Vegetka co do drętwienia pod biustem mam takie miejsce tez pod biustem i drętwieje jakby mi tam mięsień czy skóra.. no coś jakby mały zakwas w tym miejscu ale to ponoć jelita wysoko są...

Celebinfea Gratuluję !!!!! DUżo zdrowia i wspaniałości wam życzę !!!
Pod moim sercem, inne bije serce, Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane, Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukaja do mojego serca, Myślę sobie wtedy: może być wspanialej? Nosze w sobie życie które Bog mi daje !

Edytowane przez Lillian_
Czas edycji: 2014-05-13 o 20:41
Lillian_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 20:43   #2008
Vegetka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lillian_ Pokaż wiadomość
Svelta- mój tż też nie będzie przy porodzie. On nie chce, panikuje, mdleje będę sama albo z opłaconą położną. I nie martwię się tym wcale. O d zawsze staroświecko uważałam że poród to sprawa kobiet... każdy ma swoje zdanie na ten temat, i mimo ze z Tż się siebie nie wstydzimy i żadna fizjologiczna sprawa nie jest dla nas obca to wolę go nie mieć przy sobie.

Simka Masz cudowny podpis popłakałam sie czytając go mogę sobie też wziąć ten podpis.... pliss

Vegetka co do drętwienia pod biustem mam takie miejsce tez pod biustem i drętwieje jakby mi tam mięsień czy skóra.. no coś jakby mały zakwas w tym miejscu ale to ponoć jelita wysoko są...

Celebinfea Gratuluję !!!!! DUżo zdrowia i wspaniałości wam życzę !!!
tak tak, ginka powiedziała że tak wysoko ma prawo pobolewać bo teraz macica jest wysoko i uciska.
Vegetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 20:44   #2009
svelta
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Vegetka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja już po wizycie. Z małym wszystko ok, szyjka długa i zamknieta, wg ginki wszystko ok - powiedziała że generalnie nie mam się czym stresować. Przepisała luteinę dopochwowo 1 tabletka 2 razy dziennie i powiedziała, że po tym to twardnienie powinno przejść. i więcej leżeć... jak nie przejdzie to trzeba bedzie do szpitala po jakis lek w kroplówce.
za wizytę i szyjkę w normie też brałam luteinę dopochwowo, feh, strasznie tego nie lubiłam
svelta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 20:56   #2010
Integra
Zakorzenienie

Do Lidla też warto zajrzeć http://gazetka.lidl.pl/6051787f-a560...823/#/20:ehem:

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości