|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Cytat:
![]() Ja tez wole upal od zimna, mimo ze w ciazy mi duszno. Do niedzieli juz niedaleko, wiec zobaczymy
|
|
|
|
|
#1982 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Cytat:
Fajna z Was rodzinka i jak widać da się ![]() ![]() Dzięki za wskazówki co do początków, tzn co robić żeby starsza córa w moim przypadku nie czuła się odtrącona w związku z nadejściem malucha, jak masz więcej rad to pisz pisz proszę ![]() Z tym buntem to sama nie wiem... może to tylko narazie okresowe.. no cóż każde dziecko jest inne, podejmuję wyzwanie, napewno damy radę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() z rocznicą może uda Wam się wcelować mi się udało urodzić kiedy chciałam ![]() a co do cesarki to jak byłam w szpitalu, dwie dziewczyny w mojej sali na patologii czekały na planową cesarkę i miały nakaz niejedzenia 6 godzin przed porodem i pielęgniarki mówiły, że jeśliby coś zjadły to wtedy anastezjolog nie zrobi znieczulenia... Ale to cesarki planowe, jak jest w przypadku kiedy cesarka wychodzi w trakcie sn.. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Konkurs ogłosiła fotografka Wiktoria Hyra, polub na fb jej fanpage Art-Photo Wiktoria Hyra Fanpage i wtedy wyświetli Ci się info o konkursie, teraz ma być z okazji dnia dziecka także obserwuj bacznie Jeszcze polub sobie firmę Adamex bo oni razem z fotografką ten konkurs organizowali ![]() I próbuj szczęścia Ona dość często ogłasza konkursy ![]() Gratulacje dzieisejszych wizyt i kciuki jeśli jeszcze jakieś się zbliżają ![]() Yuza malutki brzuszek ![]() Celebrinfea czekamy na wieści co u was
|
|||||
|
|
|
#1983 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
debesciara ja się strasznie boję tego czy damy sobie radę z dwójką i jak to będzie wyglądało, ale skoro ludzie ludzie potrafią wychować i piątkę, to chyba nie będzie tak źle |
|||
|
|
|
#1984 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Debesciara ale zazdroszczę, wózek piękny ![]()
|
||||
|
|
|
#1985 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy zamawiala ktoras rozek z motherhood? Bo chcialabym kupic otulak i zastanawiam sie czy kolor wrzosowy nie podchodzi pod roz
i czy sie nadaje dla chlopca, groszki nie podobaja mi sie.Z tego co pamietam mamaya cos kupowala? |
|
|
|
#1986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam szary rożek z białymi zwierzakami i polecam te połączenie kolorystyczne
|
|
|
#1987 |
|
Wtajemniczenie
|
Zamówiłam dzis materac dla bobaska i komplet pościeli
Ten co Fame pokazała Nc mi się niechce muszę męża zmobilizować żeby łóżeczko naszykował
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
|
|
|
#1988 |
|
Zadomowienie
|
Integra damy radę
I dzięki za gratki ![]() ![]() Dziś mam jakiś optymistyczny dzień Może dlatego że tż mi przywiózł z ikei taki oto fotel , który będzie w sypialni i będzie mi służył do karmienia. Ah jak mi mało do szczęścia potrzeba
|
|
|
|
#1989 |
|
Rozeznanie
|
Aha a w sprawie kremów i filtrów do buzi to stwierdzilam, ze kupię jak się mala urodzi dopiero
|
|
|
|
#1990 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1991 |
|
Zadomowienie
|
99zł więc można zaszaleć
|
|
|
|
#1992 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i właśnie - nie gratulowałam Ci wygranej Farciaro Super sprawa. Ja bym sprawdziła dokładnie opinie na temat tego wózka i wybrała, który sprzedam
|
|
|
#1994 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam taki ale wolała bym twój
Edytowane przez dusia_tcv Czas edycji: 2014-05-13 o 18:01 |
|
|
|
#1995 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1996 |
|
Zadomowienie
|
ten mój jeszcze nie złożony, ale już nie raz miałam okazję na takim siedzieć i bardzo to lubiłam
![]() mamaya zamierzam mu się przyjrzeć, pojeździć i porównać z tym co mamy. Ostatecznie pewnie obydwa wystawię na sprzedaż i sprzedam ten, na którego znajdzie się chętny Bo wózek generalnie ponoć niełatwo sprzedać... A w ogóle tż mi oznajmił że starego wózka nie sprzedajemy, bo ma z nim za dużo pięknych wspomnień... Także tego. |
|
|
|
#1997 |
|
Zakorzenienie
|
debesciara, podpowiem Ci, że jest taka grupa na facebooku "Wózki dziecięce sprzedaż, kupno"
|
|
#1998 |
|
Zadomowienie
|
debesciara - polubiłam w/g instrukcji - dziękuję
![]() Yuza - dziękuję ![]() a ja znowu narzekam :/ ale mi tak źle strasznie dziś cały dzień dobrze, że tż w domu ale jak leżę to mam taką straszną zgagę, że wytrzymać się nie da -dosłownie jak by mnie coś paliło od środka aż mi niedobrze od tego ... ponarzekałam a z dobrych wiadomości to mojemu kochanemu tacie udało się zamówić dla mnie dodatkowy komplet pościeli taki jak już mam i jestem bardzo z niego zadowolona, już nie liczyłam, że drugi taki znajdę - zamówienie powinno być do miesiąca -ale najważniejsze, że będzie
|
|
|
|
#1999 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2000 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sent from my GT-I8190N using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#2001 |
|
Rozeznanie
|
A chodzi Ci o krem z filtrem przeciwsłonecznym? Ja póki co żadnego takiego kremu nie planuję kupować, bo wyczytałam pewną mądrość: zamiast smarować kremem, osłaniaj maluszka przed słońcem. Czy mi się nie odmieni to nie wiem. Na zajęciach szkoly rodzenia będzie o wyprawce i kosmetykach i czekam na opinię położnej prowadzącej. Może wtedy postanowię kupić.
|
|
|
|
#2002 | ||
|
Zakorzenienie
|
Kuzynka tami ma i nie była z niego zadowolona
Cytat:
![]() Cytat:
(jak się zaczniesz bujeć, to nie możesz przestać )Aha, dołączyłam do pijaczek Radlera Edytowane przez Integra Czas edycji: 2014-05-13 o 20:12 |
||
|
|
|
#2003 |
|
Rozeznanie
|
cześć brzuszki
nie było mnie tu daaaaaawno ale mniej więcej wiem co się dzieje bo podczytywałam wszystkim szyjkom i szpitalnym mamusiom życzę dużo zdrowia i cierpliwości i żeby dotrwały do terminu porodu !!! a u mnie kręgosłup nawala mnie strasznie, ale generalnie leci to już 29 Tydzień jesteśmy po remoncie sypialni po gościach i teraz trochę odetchnę. Mam nadzieję
Pod moim sercem, inne bije serce, Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane, Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukaja do mojego serca, Myślę sobie wtedy: może być wspanialej? Nosze w sobie życie które Bog mi daje ! |
|
|
|
#2004 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ja już po wizycie. Z małym wszystko ok, szyjka długa i zamknieta, wg ginki wszystko ok - powiedziała że generalnie nie mam się czym stresować. Przepisała luteinę dopochwowo 1 tabletka 2 razy dziennie i powiedziała, że po tym to twardnienie powinno przejść. i więcej leżeć... jak nie przejdzie to trzeba bedzie do szpitala po jakis lek w kroplówce.
|
#2005 |
|
Zadomowienie
|
debesciara - zapomniałam o nim -muszę jutro poprosić mamę żeby mi kupiła po pracy. wiesz Asiu zazdroszczę Ci tej pewności, że świadomie chcesz, wierzysz i będziesz mieć troje dzieciaczków i że dacie radę -tylko pogratulować takiego podejścia
Vegetka - to można powiedzieć, że wizyta udana - trzymam kciuki żeby ta nospa pomogła dziewczyny co kupujecie swoim mamom na dzień matki ? bo ja jakoś nie mam pomysłu w tym roku ... a no i teściowej też coś trzeba kupić
http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6p07w9d1tq9yw.png http://www.suwaczki.com/tickers/2r8rp07wc0dgh62b.png Edytowane przez kularek Czas edycji: 2014-05-13 o 20:30 |
|
|
|
#2006 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny zobaczcie co jest od wczoraj w NETTO http://issuu.com/iulotka.pl/docs/net...073891/7806823 Może coś którejś podpasuje...
|
|
|
|
#2007 |
|
Rozeznanie
|
Svelta- mój tż też nie będzie przy porodzie. On nie chce, panikuje, mdleje będę sama albo z opłaconą położną. I nie martwię się tym wcale. O d zawsze staroświecko uważałam że poród to sprawa kobiet... każdy ma swoje zdanie na ten temat, i mimo ze z Tż się siebie nie wstydzimy i żadna fizjologiczna sprawa nie jest dla nas obca to wolę go nie mieć przy sobie.
Simka Masz cudowny podpis popłakałam sie czytając go mogę sobie też wziąć ten podpis.... pliss Vegetka co do drętwienia pod biustem mam takie miejsce tez pod biustem i drętwieje jakby mi tam mięsień czy skóra.. no coś jakby mały zakwas w tym miejscu ale to ponoć jelita wysoko są... Celebinfea Gratuluję !!!!! DUżo zdrowia i wspaniałości wam życzę !!!
Pod moim sercem, inne bije serce, Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane, Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukaja do mojego serca, Myślę sobie wtedy: może być wspanialej? Nosze w sobie życie które Bog mi daje ! Edytowane przez Lillian_ Czas edycji: 2014-05-13 o 20:41 |
|
|
|
#2008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2009 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za wizytę i szyjkę w normie też brałam luteinę dopochwowo, feh, strasznie tego nie lubiłam
|
|
|
|
|
#2010 |
|
Zakorzenienie
|
Do Lidla też warto zajrzeć http://gazetka.lidl.pl/6051787f-a560...823/#/20:ehem:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:29.

, ale w krotkim czasie i wszyscy bardzo to odczuwaja, kto tylko go podnosi, mysle ze to też dlatego że jest nagle dużo wyższy...). No ale z drugiej strony dwuletnia Ola mowi do brzuszka moj dzidzius moj dzidzius, a Jeremi codziennie slucha czy mala nie kopnie, wiec jesli uda mi sie zapanowac nad ich sila i nadmiarem emocji, to powinno byc ok... 

w nocy miałam temperaturę i musiałam zażyć apap :/. Teraz trochę lepiej, ale w domu mam taką rozpierduchę że płakać się chce, dobrze że moi rodzice wzięli dziś małego do siebie.

Super ten wózek który wygrałaś, ma fajne kolorki. Co do sesji to fajny pomysł, choć ja akurat nie przepadam za pozowanymi zdjęciami.

, który będzie w sypialni i będzie mi służył do karmienia. Ah jak mi mało do szczęścia potrzeba