Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 26 - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-29, 21:12   #2101
miSsia_a
Raczkowanie

Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 26

Cytat:
Napisane przez enamour Pokaż wiadomość
Może scriptina?
Dziękuję pięknie

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

Cytat:
Napisane przez koszyk Pokaż wiadomość
Aha, dzięki. W takim razie nie boję się już tej bawełny.

Ile tam taka pościel kosztuje (200x220cm)?
Około 200 zł
miSsia_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-29, 21:13   #2102
eibhlin87
Zakorzenienie

Cytat:
to satyna bawełniana jest ok? To nie jest sztuczne? nie poci się człowiek pod nią? Dobra, wcale się nie znam na materiałach (głąb ze mnie )
Jest ok, użytkuję taką od jakiegoś czasu, teraz tylko satynowa będę kupować, żadne zwykłe bawełny Moją kupiła mi mama na targu, nie wiem ile dokładnie kosztowała ale na pewno mniej niż 100zł (pościel 2x2,2 +2 70x80)
Stary 2014-08-29, 21:20   #2103
Malinaa97
Przyczajenie

studiuje Ktoś z Was medycynę? Potrzebuję wiarygodnych odpowiedzi na parę pytań dotyczących tych studiów
Stary 2014-08-29, 21:23   #2104
moja imaginacja
Zakorzenienie

Jakis czas temu tyle sie mowilo o operacyjnej korekcji wzroku (na zywca)
A od niedawna? Sa jakies nowe metody - w Polsce gdzieniegdzie dopiero, albo i nawet tylko w Warszawie. Laserowe, metoda smile, 5500 za jedno oko, i na czym to wlasciwie polega? Ktos wie, moze ktos robil?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez moja imaginacja
Czas edycji: 2014-08-29 o 21:48
moja imaginacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-29, 21:51   #2105
Neonka_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez moja imaginacja Pokaż wiadomość
A od niedawna? Sa jakies nowe metody - w Polsce gdzieniegdzie dopiero, albo i nawet tylko w Warszawie. Laserowe, 5500 za jedno oko, i na czym to wlasciwie polega? Ktos wie, moze ktos robil?
Hmm... a dotychczasowe metody nie były przypadkiem tez przeprowadzane laserowo? No i robi się je na żywca bo trzeba współpracować podczas zabiegu, ale znieczulenie miejscowe dostaje się. o niczym innym nie słyszałam
Neonka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-29, 22:03   #2106
201605300922
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Malinaa97 Pokaż wiadomość
studiuje Ktoś z Was medycynę? Potrzebuję wiarygodnych odpowiedzi na parę pytań dotyczących tych studiów
Napisz na privie, jeśli chcesz, jestem po drugim roku. Na podforum Edukacja jest też kilka wątków na temat tych studiów
201605300922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-29, 22:23   #2107
Kaataarzynaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patusia22 Pokaż wiadomość
wacik nasączony zmywaczem do paznokci
Niestety nie bardzo pomogło
Dlatego ponawiam:

Cytat:
Napisane przez Kaataarzynaa1 Pokaż wiadomość
Kupiłam krem do rąk z prezentem (pomadką do ust). Oba kosmetyki były oklejone taśmą, po jej zerwaniu na opakowaniu kremu został pasek lepkiego kleju. Macie jakiś sposób na pozbycie się go?
Stary 2014-08-29, 22:39   #2108
sheryl
szeryfcio

Cytat:
Napisane przez tekila901 Pokaż wiadomość

Czy ktoś mi może wyjaśnić co z tym garniturem jest nie tak: http://www.washingtonpost.com/blogs/...-suit/?hpid=z4 ? Jakaś ukryta symbolika? Jak dla mnie kolor garnituru nie powinien być probleme, przecież nie jest ubrany w T-shirt i trampki.
Gdzieś tam na dole w komentarzach było napisane tan suit = war i że to niedobre w stosunku do sojusznikówc

Cytat:
Kupiłam krem do rąk z prezentem (pomadką do ust). Oba kosmetyki były oklejone taśmą, po jej zerwaniu na opakowaniu kremu został pasek lepkiego kleju. Macie jakiś sposób na pozbycie się go?
My taki klej zmywamy rozpuszczalnikiem lub WD40.
Stary 2014-08-29, 22:44   #2109
martynusia222
Zakorzenienie

2 pytania z cyklu "co byście zrobiły"

1) Mieszkam od kilku dni u znajomych, opiekuje się ich zwierzęciem, ponieważ pojechali na urlop. Jak będę wracała do siebie, na ile powinnam posprzątać po sobie? Mycie podłóg, odkurzanie, sprzątanie łazienki i kuchni? Czy przesadzam? Nie brudzę za bardzo, praktycznie cały czas jestem w pracy, w zasadzie u nich śpię, jem i karmię kota.

2) Wybieram się na urlop do Polski. Pod jednym z moich postów na fb kilka dni temu moja siostra cioteczna napisała mi, że jak będę w kraju to zaprasza w odwiedziny do siebie. I tu pojawia się problem, bo za nie chcę jej odwiedzić. Nigdy wcześniej, jak mieszkałam w PL nie zapraszała mnie do siebie, nie zaprosiła mnie na ślub, na chrzciny dziecka. Mieszka niedaleko, więc wymówka odległości odpada. Niedawno urodziło jej się dziecko, więc pewnie myśli, że ja "taka bogata, bo w Anglii mieszkam to pewnie prezent kupie" ( taki typ z niej, ogólnie większość rodziny myśli, że miliardy tu zarabiam). Nie chcę jej odwiedzać, ale znów będę najgorsza, bo jak to można małego dzieciaczka nie odwiedzić. Pojechać dla świętego spokoju czy odmówić? Dodam, że nie przepadam za dziećmi i wpychanie w ramiona dziecka, bo zdjęcie musisz mieć strasznie mnie irytuje i czuje się niekomfortowo.

Edytowane przez martynusia222
Czas edycji: 2014-08-29 o 22:46
martynusia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-29, 23:17   #2110
201605300922
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez martynusia222 Pokaż wiadomość
2 pytania z cyklu "co byście zrobiły"

1) Mieszkam od kilku dni u znajomych, opiekuje się ich zwierzęciem, ponieważ pojechali na urlop. Jak będę wracała do siebie, na ile powinnam posprzątać po sobie? Mycie podłóg, odkurzanie, sprzątanie łazienki i kuchni? Czy przesadzam? Nie brudzę za bardzo, praktycznie cały czas jestem w pracy, w zasadzie u nich śpię, jem i karmię kota.

2) Wybieram się na urlop do Polski. Pod jednym z moich postów na fb kilka dni temu moja siostra cioteczna napisała mi, że jak będę w kraju to zaprasza w odwiedziny do siebie. I tu pojawia się problem, bo za nie chcę jej odwiedzić. Nigdy wcześniej, jak mieszkałam w PL nie zapraszała mnie do siebie, nie zaprosiła mnie na ślub, na chrzciny dziecka. Mieszka niedaleko, więc wymówka odległości odpada. Niedawno urodziło jej się dziecko, więc pewnie myśli, że ja "taka bogata, bo w Anglii mieszkam to pewnie prezent kupie" ( taki typ z niej, ogólnie większość rodziny myśli, że miliardy tu zarabiam). Nie chcę jej odwiedzać, ale znów będę najgorsza, bo jak to można małego dzieciaczka nie odwiedzić. Pojechać dla świętego spokoju czy odmówić? Dodam, że nie przepadam za dziećmi i wpychanie w ramiona dziecka, bo zdjęcie musisz mieć strasznie mnie irytuje i czuje się niekomfortowo.
1) Ja bym odkurzyła, posprzątała porządnie łazienkę, a w kuchni po prostu tak, żeby nie było brudno, tzn. blaty, kuchenkę itp. Wiele też zależy, w jakim stanie Ci mieszkanie zostawili, jak wymuskane, to dobrze też posprzątać fest, ale jak tak o tyle o ile to bym nie szalała.
2) Nie odwiedzałabym. Nie zaprosiła Cię na ślub, a to moim zdaniem jest naprawdę niefajne, nie chodzi mi o wesele. Na ślub tak bliską rodzinę jak kuzynka I stopnia wypada zaprosić, chyba że w ogóle bierze się ślub pt. para młoda i świadkowie. Skoro nie jesteście ze sobą blisko, Ty nie przepadasz za dziećmi, to zasłoń się brakiem czasu.
201605300922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-29, 23:55   #2111
Syla_
Zakorzenienie

Czy zmiana etatu bez podpisania nowej umowy przez pracownika jest możliwa (i legalna)?

Syla_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-29, 23:58   #2112
tekila901
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sheryl Pokaż wiadomość
Gdzieś tam na dole w komentarzach było napisane tan suit = war i że to niedobre w stosunku do sojusznikówc

My taki klej zmywamy rozpuszczalnikiem lub WD40.
Dziękuję Znalazłam też jakieś inne wyjaśnienie, ale jak dla mnie to czepianie się szczegółów. Aż za bardzo.
Stary 2014-08-30, 00:02   #2113
eibhlin87
Zakorzenienie

Cytat:
Dlatego ponawiam:

Wszelki klej po nalepkach zmywam olejem.

Cytat:
Napisane przez tekila901 Pokaż wiadomość
Dziękuję Znalazłam też jakieś inne wyjaśnienie, ale jak dla mnie to czepianie się szczegółów. Aż za bardzo.
Ogólnie jasny garnitur jest mniej elegancki i oficjalny niż ciemny, może zostało to odebrane jako brak szacunku?
Stary 2014-08-30, 02:03   #2114
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ygerna Pokaż wiadomość
Tylko wiesz, uważaj na oczka (kamienie itp), żeby nie odpadły
Ok

Cytat:
Napisane przez enamour Pokaż wiadomość
Bo tak na prawdę, to nie wiem w 100 procentach, czy to coś mnie dopadlo. Moze do rodzinnego przy okazji pojde i mi coś podpowie. Mama mówi, że może mi się wydaje, bo mam szczupłe stopy, ale ten palec idzie mi do środka..
Wizyta u ortopedy nie zaszkodzi, najwyżej rozwieje Twoje wątpliwości Ja nie przejmowałabym się do momentu gdy zaczęłabym odczuwać ból, a Ty o tym wspomniałaś i dlatego moim zdaniem masz prawo się niepokoić. W końcu po to ten lekarz też jest aby coś powiedzieć zainteresowanemu
Cytat:
Napisane przez dekra Pokaż wiadomość
Wątpie,wiele dzieci mam w bloku a tylko to towarzystwo słyszę bardzo dokładnie.
Niestety chyba sytuacja, o której wspominasz jest trudna do ogarnięcia ponieważ to rodzice musieliby dostrzegać, że coś jest nie tak i uspokoić te dzieci. Skoro oni tego nie widzą, nawet po rozmowie, to jak Ty miałabyś to uzyskać..(pomysł z próbą zawstydzenia dzieci nie jest zły, ale myślę, że nie odniósłby sukcesu niestety, raczej by nie załapały sensu bo dla nich krzyki to norma) W takich sytuacjach to już szkoda nerwów, lepiej w stopery się zaopatrzyć.
Wiesz, może teraz zaczęły to przedszkole po wakacjach i z tego powodu tak żywiołowo reagują, jakaś nadzieja jest, że stanie się codziennością i zauważą że te wrzaski do niczego nie doprowadzą
laisla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-30, 07:14   #2115
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Syla_ Pokaż wiadomość
Czy zmiana etatu bez podpisania nowej umowy przez pracownika jest możliwa (i legalna)?

na starej umowie masz napisane jaki to etat?
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-30, 08:30   #2116
Agniesia666
Lady of Harley-Davidson

Cytat:
Napisane przez Juli_Juli Pokaż wiadomość
Jak myślicie, czy w porządku jest powiedzenie swojej mamie, żeby rzadziej się ze mną kontaktowała? Wiem, że zrobi jej się przykro, ale zawsze była nadopiekuńcza. Odkąd się wyprowadziłam z domu dzwoni do mnie czasami po kilka razy dziennie żeby zapytać o jakąś głupotę, dodatkowo codziennie lub góra co dwa dni dzwoni do mnie i męczy mnie przez kilkanaście minut, także nie mówiąc o niczym ważnym. Z resztą rzadko rozmawiamy o ważnych sprawach, nigdy nie byłyśmy sobie bliskie. Nie wiem jak jej powiedzieć tak żeby zrozumiała, a równocześnie żeby nie zrobić jej przykrości. Tym bardziej, że jedynymi jej bliskim osobami są siostra i mama, nigdzie prawie nie wychodzi. Ale mam dość tej sytuacji, męczy mnie ona.
Jak nie chce mi sie rozmawiac to odbieram slowami: "nie moge gadac, jestem w pracy, cos waznego?" I w 99% moja mama mowi "a nie, ☠☠☠☠☠☠☠y chcialam" i sie rozlacza.
Stary 2014-08-30, 09:55   #2117
Varga
Wtajemniczenie

Cytat:
Poszukuję pościeli 200x220 cm.
Co to jest bawełna satynowa?
Jaka pościel jest najlepsza? 100% bawełny?
Lepiej kupować taką pościel(gdzie, żeby nie zbankrutować :-/) czy materiał i szyć (mam mame która da radę jak ją czymś przekupię)
Bawełna satynowa jest cudowna. Nie jest ślizga, jest po prostu bardzo przyjemna dla skóry.
Niedawno jedna Wizażanka tutaj poleciła mi pościel andropol (jest na allegro i mają sklep internetowy) i to jest najlepsza pościel jaką miałam w życiu

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

Cytat:
Napisane przez moja imaginacja Pokaż wiadomość
A od niedawna? Sa jakies nowe metody - w Polsce gdzieniegdzie dopiero, albo i nawet tylko w Warszawie. Laserowe, metoda smile, 5500 za jedno oko, i na czym to wlasciwie polega? Ktos wie, moze ktos robil?

Masz krótkowzroczność?

Nie słyszałam o innych metodach niż tych z wykorzystaniem laserów. Zmieniają się jedynie rodzaje używanych laserów.
Metoda Smile jest pokazana tutaj https://www.youtube.com/watch?v=Y13_83_SHRw
Przy tej metodzie jest używany laser femtosekundowy, którym robi się otwór o różnych głębokościach, tak aby uzyskać rozwarstwienie rogówki i możliwość usunięcia tyle warstw, by wada wzroku była mniejsza. Wszystko jest przeprowadzane "na żywca" Ale jeśli jesteś krótkowidzem to Relax Smile jest zdaje się najlepszą metodą, bo jest mało inwazyjna, nie uszkadza nerwów, tylko ta cena.
Varga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-30, 10:11   #2118
martynusia222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nadis Pokaż wiadomość
1) Ja bym odkurzyła, posprzątała porządnie łazienkę, a w kuchni po prostu tak, żeby nie było brudno, tzn. blaty, kuchenkę itp. Wiele też zależy, w jakim stanie Ci mieszkanie zostawili, jak wymuskane, to dobrze też posprzątać fest, ale jak tak o tyle o ile to bym nie szalała.
2) Nie odwiedzałabym. Nie zaprosiła Cię na ślub, a to moim zdaniem jest naprawdę niefajne, nie chodzi mi o wesele. Na ślub tak bliską rodzinę jak kuzynka I stopnia wypada zaprosić, chyba że w ogóle bierze się ślub pt. para młoda i świadkowie. Skoro nie jesteście ze sobą blisko, Ty nie przepadasz za dziećmi, to zasłoń się brakiem czasu.
1) No właśnie mieszkanie było bardzo wysprzątane, więc i ja w takim razie wszystko sprzątnę

2) I właśnie tak zrobię, nie odwiedzę jej, bo nie czuję takiej potrzeby
Stary 2014-08-30, 11:19   #2119
Syla_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
na starej umowie masz napisane jaki to etat?
Tak. Jest na niej informacja o wymiarze etatu.

Syla_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-30, 12:21   #2120
Agnieszka987
Zakorzenienie

Cytat:
Dlatego ponawiam:

Starcie go gumką do mazania, albo zdrapanie.
Agnieszka987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-30, 12:28   #2121
summerisgone
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martynusia222 Pokaż wiadomość
1) No właśnie mieszkanie było bardzo wysprzątane, więc i ja w takim razie wszystko sprzątnę

2) I właśnie tak zrobię, nie odwiedzę jej, bo nie czuję takiej potrzeby
Jesli opiekujesz się kotem w ramach przysługi to ja bym tylko ogarnęła - zamiotła, starła blaty no i wiadomo, jak gdzieś się coś nachlapało, nakruszyło to też. Ale darowałabym sobie dokładne odkurzanie, mycie podłogi, ścieranie kurzy.
summerisgone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-30, 12:40   #2122
panterarozyczka
Zadomowienie

Istnieje jakiś program etc. zebym mogla jakos usunąć zdublowane zdjęcia? Mam jakies 4tys zdjęć w folderze i chciałabym miec to pojedynczo a nie po 2, 3 lub nawet 4. Próbowałam usuwać samemu ale 100 sztuk zajmuje 2godziny

Wysłano z mojej lumii, której nie zawsze chce się zrobić polskie znaki
panterarozyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-30, 13:01   #2123
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267
Konto usunięte

Dziewczyny zna się któraś na aparatach?
Bo siostra dostała FujiFilm S4300 i wszystkie zdjęcia robią się nieostre ruszone itd.
Próbowałam na różnych programach i cały czas to samo..
Próbowałam wykrywanie twarzy ale nie łapie ostrości na twarzy.. już lepsze zdjęcia zwykłą małpką potrafię zrobić nie czaję tego aparatu a miałam już w rękach kilka podobnych w sensie z tych takich większych
Mogłaby mi któraś podsunąć jakieś wskazówki?
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-30, 14:05   #2124
wlosomaniaczkaaa
Zakorzenienie

Często spotykam takie oto grzyby w lesie. Zastanawiam się czy są one jadalne, bo zdania są podzielone. Po przecięciu bardzo silnie sinieją, potem sinizna znika.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_20140830_001.jpg (153,5 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20140830_002.jpg (119,1 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20140830_003.jpg (130,5 KB, 25 załadowań)
wlosomaniaczkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-30, 14:11   #2125
kawa_zmlekiem
damn good coffee

Cytat:
Napisane przez wlosomaniaczkaaa Pokaż wiadomość
Często spotykam takie oto grzyby w lesie. Zastanawiam się czy są one jadalne, bo zdania są podzielone. Po przecięciu bardzo silnie sinieją, potem sinizna znika.
To borowik ceglastopory, trochę mniej szlachetny niż te prawdziwe borowiki. Jadalny - tylko musi być dobrze przyrządzony (w sensie nie surowy).
kawa_zmlekiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-30, 14:13   #2126
NinaSimone
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wlosomaniaczkaaa Pokaż wiadomość
Trzeba probowac na jezyk- grzyby, owoce niejadalne sa gorzkie
NinaSimone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-30, 14:21   #2127
wlosomaniaczkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kawa_zmlekiem Pokaż wiadomość
To borowik ceglastopory, trochę mniej szlachetny niż te prawdziwe borowiki. Jadalny - tylko musi być dobrze przyrządzony (w sensie nie surowy).
Tak też obstawiałam.

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Cytat:
Napisane przez NinaSimone Pokaż wiadomość
Próbowałam, nie jest.
wlosomaniaczkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-30, 14:25   #2128
plywok
Zakorzenienie

kupiłam pierwszy raz olej kokosowy. na spróbowanie.

czy każdy olej jest dobry? czy mogłam kupić bubla? po czym to poznać?

w sumie w sklepie miałam do wyboru trzy słoiczki, podobnej pojemności za 7 z groszami, 13 i 35.

(;
plywok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-30, 14:48   #2129
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez plywok Pokaż wiadomość
kupiłam pierwszy raz olej kokosowy. na spróbowanie.

czy każdy olej jest dobry? czy mogłam kupić bubla? po czym to poznać?

w sumie w sklepie miałam do wyboru trzy słoiczki, podobnej pojemności za 7 z groszami, 13 i 35.
no nie każdy...
bo ja np miałam lniany z biedry... i myślałam, że jest ok
a teraz mam już drugą buteleczkę lnianego z ryneczku i jest o wiele lepszy, ładniej pachnie
chwast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-30, 14:54   #2130
kuki9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NinaSimone Pokaż wiadomość
Co za bzdura. Oczywiście, że nie. Gorzki jest goryczak ale on nie jest trujący. Za to wiele muchomorów ma nawet przyjemny, słodki smak. Tak więc - nie stosujcie nigdy tej zasady.

kuki9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości