Odpieluszkowe zapalenie mózgu cz. II - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-09, 22:27   #2101
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Dot.: Odpieluszkowe zapalenie mózgu cz. II

Cytat:
Napisane przez GrumpyCat Pokaż wiadomość
Dobrze powiedziane Problem XXI wieku - jakim prawem odbierać samotnym matkom zrobienie pazurków żelowych
Tjaaaa.....kurde, czuję się zawstydzona. Chyba przestanę ogryzać.

Matko jedyna, jak teraz ogryzam to strach pomyśleć, co będzie, gdy będę mlodą mamą bez pazurków żelowych

Ale serio to nie kumam problemu. Jeśli jest się samotną matką widzę 3 wyjścia:

1. Szuka się "przyjaznego" salonu

2. Wzywa się odpowiednią panią na wizytę domową (pacz ogłoszenia na OLX i inne)

3. Rezygnuje się z żeli i za tę kwotę kupuje dziecku zabawki.

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 22:28   #2102
coconaughty
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez glamorous90 Pokaż wiadomość
No ja naprawdę nie mogę czytać tych shitstormów internetowych rodzicielek, bo dochodzę do wniosku, że ja i mamy z mojego najbliższego otoczenia żyjemy w innej rzeczywistości.
Da się żyć bez suwaczków ze zdrobnionym imieniem. Da się. Wizażanki przeżyją bez wiedzy czy Julianek ma już 27 miesięcy czy tylko 26. Da się żyć i być dumnym rodzicem bez informowania całej społeczności, że nowonarodzona Nikola ma 52, a nie 51,5 cm i przyszła na świat 0 18.27. Nobody cares. Można egzystować bez paznokci żelowych u mobilnej kosmetyczki przyjaznej dzieciom.

Nie wiem jak mnie matka wychowała. Bez wsparcia internetów, bez wątków na wizażu, bez suwaczków.

Można. Ale co to za życie ? Jak żyć ?
Czytasz mi w myślach kobieto. Lepiej bym tego nie ujęła. Polewam Ci

biegam więc jestem .
hairmaniac
coconaughty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 22:38   #2103
glamorous90
Recenzentka Miesiąca - Maj 2020

Cytat:
Napisane przez coconaughty Pokaż wiadomość
Wiesz, zależy jakimi środkami taka mama dysponuje, ale nikt do chrupka wafla nie zabrania dbać o siebie Mam dokładnie takie samo podejście, jest dostępnych tyle fajnych i niedrogich lakierów, że przy odrobinie cierpliwości i chwili wolnego czasu, cuda można zrobić. I ile radości, kiedy naturalnie wyhodowane pazurska są zjawiskowo wymalowane Staraczka. Staranko. I tempka.
Nie no jasne, przecież nie bądźmy już tu skrajne: między zaniedbanym dziadem a odpicowaną laską z wypolerowanymi pazurami jest jeszcze całe multum opcji
Jak nie mam z kim zostawić, to nie mam - świat się nie zawali od tego. Oby los był łaskawy i tylko takie kłody pod nogi rzucał Jak sie ma z kim zostawić to super - zawsze to chwile odpoczynku i czas tylko dla siebie. Ale robienie dramy z tego, że cały świat jest przeciwko matkom, bo kosmetyczce nie odpowiada biegające dziecko klientki (które może dopaśc narzędzia, rozpuszczalniki i inne bajery) jest delikatnie mówiąc infantylne.

Tempka to tempa, ja się ostatnio dowiedziałam (gdy zbłądziłam w internetach i wylądowałam w końcu na tym mitycznym Mzk ), że się nie ma owulacji - to OWULKA

---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ----------

Cytat:
Czytasz mi w myślach kobieto. Lepiej bym tego nie ujęła. Polewam Ci
Stop, nie lej, bo o 5 do pracy wstaję

01.07.2014 =>
glamorous90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 22:49   #2104
ajah
wańka wstańka

[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;5017504 7]Nie pacz, na co paczysz

[/QUOTE]

Obiecuję, już nie będę
Cytat:
No ja naprawdę nie mogę czytać tych shitstormów internetowych rodzicielek, bo dochodzę do wniosku, że ja i mamy z mojego najbliższego otoczenia żyjemy w innej rzeczywistości.
Da się żyć bez suwaczków ze zdrobnionym imieniem. Da się. Wizażanki przeżyją bez wiedzy czy Julianek ma już 27 miesięcy czy tylko 26. Da się żyć i być dumnym rodzicem bez informowania całej społeczności, że nowonarodzona Nikola ma 52, a nie 51,5 cm i przyszła na świat 0 18.27. Nobody cares. Można egzystować bez paznokci żelowych u mobilnej kosmetyczki przyjaznej dzieciom.

Nie wiem jak mnie matka wychowała. Bez wsparcia internetów, bez wątków na wizażu, bez suwaczków.

Można, ale niektórzy chcą inaczej

Taka to rzeczywistość, że jak czegoś w internetach nie ma to to nie istnieje.
Suwaczków za czasów naszych rodzicielek nie było, nie było też mnóstwa rzeczy, rozwiążań, wyjść. Rola kobiety była inna, nie ma co porównywać i tak zupełnie przekreślać współczesne matki.
Ludzie sa rózni, kiedyś też mieli OZM, ale widocznie się objawało inaczej

Temat suwaczków był trzepany z milion razy: dla mam niektórych jest to istotne podczas rozmowy- widać ile lat ma dziecko rozmówczyni, wzrost i waga to kwestie zwyczajnie dodatkowe, jak plotka mało istotna informacji, przez którą można zagaić.
To samo jak ktoś ma suwak z utratą kg, długością włosów itd.

Rozumiem, ze niektórzy mają inne potrzeby ode mnie. W życiu bym sobie żelowych paznokci nie zrobiła; ale ogarniam, że dla kogoś to kwestia istotna. Są rzeczy, bez których nie chcę funkcjonować w moim życiu i nie wyobrażam sobie ich odpuszczać. Z drugiej strony wiadomo: jest miejsce i czas na wszystko.

---------- Dopisano o 00:49 ---------- Poprzedni post napisano o 00:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Mijanou Pokaż wiadomość

3. Rezygnuje się z żeli i za tę kwotę kupuje dziecku zabawki.
a w życiu
Stary 2015-02-09, 22:50   #2105
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:

Trafnie ujęłaś temat. Egzystuję bez paznokci żelowych już dobrze ponad 20 lat, maseczki sama robię sobie w domu, do fryzjera chodzę, bo muszę a gdybym umiała sama sobie podcinać to zapewne też bym się obyła. Nie przypuszczam, że moje ewentualne macierzyństwo nagle wywoła rewolucję i zacznę strzelać sobie żele i multuum zabiegów kosmetycznych. Niestety, o dzieciach wiem niewiele, wiem jednak, że są czasochłonne i chyba normą jest, że z części tych zabiegów trzeba zrezygnować lub nauczyć się przeprowadzac je samodzielnie. Z prostej przyczyny: ma się mniej czasu niż przed urodzeniem dziecka i to chyba jest normą. Dla normalnie myślącej osoby: nie mam z kim zostawić dziecka to nie zabieram go w miejsce, które nie jest dla niego przeznaczone, chocby ze względu na jego własne bezpieczeństwo, mój komfort, komfort kosmetyczki i innych klientów salonu.

Co do suwaczków i Nikolek/Julianków to mnie to nie drażni a własciwie w ogóle nie wywołuje żadnych reakcji, ponieważ, jakby powiedzieli starzy Rosjanie: I don't give a shit kim jest Nikolka, kiedy się urodziła i ile ważyła. Zapewne moją postawę powiela 90% internautek, więc te suwaczki istnieją zapewne tylko dla satysfakcji wstawiających je w podpis mam. W jakim celu ustawiają je w podpisie- to tylko one wiedzą.

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Stary 2015-02-09, 23:08   #2106
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Da się żyć bez suwaczków ze zdrobnionym imieniem. Da się. Wizażanki przeżyją bez wiedzy czy Julianek ma już 27 miesięcy czy tylko 26. Da się żyć i być dumnym rodzicem bez informowania całej społeczności, że nowonarodzona Nikola ma 52, a nie 51,5 cm i przyszła na świat 0 18.27.
Mnie np szczerze i z calego serducha nie obchodzi, ze ktos jest wlosomaniaczka, biega, skacze wzwyz czy nie pali lub kiedy sie zareczyl, bral slub i jak bardzo kocha swojego misienka. Albo kiedy sobie biust powiekszy, kupi perfumy czy tez jak dlugo uczestniczy w czyms co sie nazywa denko i jest dla mnie niezrozumiale, ale dla mnie nie musi przeciez.
Ale wiele wizazanek ma takie podpisy i niech maja, czy mnie przez to oczy wypali, ze one cos tam maja w podpisie? Po to jest to miejsce na podpis, zeby sobie tam umieszczac co nam tylko sie zamarzy, byle nie bylo to brzydliwe
Na tej samej zasadzie mamy maja w podpisach wiek, wage, kolor oczu swoich dzieci i nie rozumiem dlaczego akurat te podpisy draznia

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!

Edytowane przez Luba
Czas edycji: 2015-02-09 o 23:10
Luba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 23:12   #2107
Karinio
Zakorzenienie

No jeju,te mamy które mają suwaczki ile ich syn,córka ma lat,miesięcy,ząbków itd poprostu udzielaja się na dziale MzK.Pochwalić się też,alee to info między mamami zapewne,kto ile ma dzieci i jaki wiek.Tyle.
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-02-09, 23:16   #2108
coconaughty
Raczkowanie

Cytat:
Nie no jasne, przecież nie bądźmy już tu skrajne: między zaniedbanym dziadem a odpicowaną laską z wypolerowanymi pazurami jest jeszcze całe multum opcji
Jak nie mam z kim zostawić, to nie mam - świat się nie zawali od tego. Oby los był łaskawy i tylko takie kłody pod nogi rzucał Jak sie ma z kim zostawić to super - zawsze to chwile odpoczynku i czas tylko dla siebie.
To nie leję, musisz rano być trzeźwiutka
Bardzo mądrze powiedziane. A pojęcie dbania o siebie przez niektórych jest bardzo różnie rozumiane
Przytoczę przykład, ale to chyba jest bardziej głupota niż OZM. Jak juz pisałam wcześniej, pracuję w szkole i mam do czynienia zarówno z dziećmi, jak i z ich rodzicami. No i swego czasu sporządzałam listy z dzieciakami, które w szkolnej stołówce dostają w ramach tzw. dożywiania, darmowe obiady. Siedzę sobie kiedyś w papierach i wpada mamusia. Pazury zrobione takie,że oko by sobie wydłubała przez nieuwagę przy drapaniu się po nosie, blond włosy po pas, oczywiście botki, 14 centymetrów co najmniej, bo ledwo się poruszała w nich, rzęski uzupełnione metodą 1:1 (poznaję, bo siostra znajomej takie robi) leginsy w panterkę, dupcia wypięta, pikowana torebunia, no zrobiona, jakby jechała do nocnego klubu na łowy albo do pracy Pytamy ze współpracowniczką, co ją do nas sprowadza i oto pani nas informuje, że przyszła odebrać legitymację córki, która została wyrobiona końcem września (!!) na początku lutego I że przyniosła zaświadczenie z MOPSU ,żeby jej córka jadła te darmowe posiłki. W trakcie rozmowy oczywiście dowiedziałyśmy się, że bierze alimenty od byłego męża, który pracuje jako kierownik dużej spółki. A jest sporo sytuacji, kiedy serio dzieciak potrzebuje tych obiadów, a dochód na jedną osobę przekracza na przykład próg o jakieś 3 zł. Ludzie są zwykłymi fajami. Na modne ciuszki ją stać, ale na obiad dla dziecka nie, bo przecież można załatwić na lewo za darmochę. Czasami czuję się strasznie bezsilna.

biegam więc jestem .
hairmaniac

Edytowane przez coconaughty
Czas edycji: 2015-02-09 o 23:28
Stary 2015-02-09, 23:22   #2109
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
To nie leję, musisz rano być trzeźwiutka
Bardzo mądrze powiedziane. A pojęcie dbania o siebie przez niektórych jest bardzo różnie rozumiane
Przytoczę przykład, ale to chyba jest bardziej głupota niż OZM. Jak juz pisałam wcześniej, pracuję w szkole i mam do czynienia zarówno z dziećmi, jak i z ich rodzicami. No i swego czasu sporządzałam listy z dzieciakami, które w szkolnej stołówce dostają w ramach tzw. dożywiania, darmowe obiady. Siedzę sobie kiedyś w papierach i wpada mamusia. Pazury zrobione takie,że oko by sobie wydłubała przez nieuwagę przy drapaniu się po nosie, blond włosy po pas, oczywiście botki, 14 centymetrów co najmniej, bo ledwo się poruszała w nich, rzęski uzupełnione metodą 1:1 (poznaję, bo siostra znajomej takie robi) leginsy w panterkę, dupcia wypięta, pikowana torebunia, no zrobiona, jakby jechała do nocnego klubu na łowy albo do pracy Pytamy ze współpracowniczką, co ją do nas sprowadza i oto pani nas informuje, że przyszła odebrać legitymację córki, która została wyrobiona końcem września (!!) na początku lutego I że przyniosła zaświadczenie z MOPSU ,żeby jej córka jadła te darmowe posiłki. W trakcie rozmowy oczywiście dowiedziałyśmy się, że bierze alimenty od byłego męża, który jest pracuje jako kierownik dużej spółki. A jest sporo sytuacji, kiedy serio dzieciak potrzebuje tych obiadów, a dochód na jedną osobę przekracza na przykład próg o jakieś 3 zł. Ludzie są zwykłymi fajami. Na modne ciuszki ją stać, ale na obiad dla dziecka nie, bo przecież można załatwić na lewo za darmochę. Czasami czuję się strasznie bezsilna.
Niestety, masz rację. To jest niestety temat na inną dyskusję. W wątku o SZP dziewczyny szeroko opisywały problem wyłudzania darmowego i udawanej biedy. Mnie też zastanawia, że mamusia czasem żele ma zrobione a pod MOPSem wystaje co miesiąc. Za cenę tych żeli śmialo nabyłaby paczkę najtańszych pampersów.

No pasaran!
Stary 2015-02-09, 23:22   #2110
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Did to w literaturze też dziad wędrowny, taki bajarz i pieśniarz z lirą. Ale nie sądzę, by o tego dida chodziło [COLOR="Silver"](...)

A ja chodziłam z dzieckiem do kosmetyczki. Chciała brwi sobie robić, to chodziłyśmy.
laisla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 23:27   #2111
coconaughty
Raczkowanie

Cytat:
Niestety, masz rację. To jest niestety temat na inną dyskusję. W wątku o SZP dziewczyny szeroko opisywały problem wyłudzania darmowego i udawanej biedy. Mnie też zastanawia, że mamusia czasem żele ma zrobione a pod MOPSem wystaje co miesiąc. Za cenę tych żeli śmialo nabyłaby paczkę najtańszych pampersów.
A wiesz ci jest w tym wszystkim najgorsze? Że człowiek, u którego serio jest źle, uniesie się dumą i nie skorzysta z pomocy, bo mu zwyczajnie wstyd Czy podałabyś link do tamtego wątku? Tak się składa,ze trochę siedzę w tym temacie.

biegam więc jestem .
hairmaniac

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-02-09, 23:28   #2112
invisible_01
Zakorzeniona

Ja ogólnie nie rozumiem umieszczania w avatarze zdjęcia swojego dziecka. Nie dlatego, że to niby OZM i zachwyt nad swoim maluszkiem, ale dlatego, że ja bym nie chciała, żeby moja mama miała moje zdjęcie w avku na forum.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 23:29   #2113
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Ja ogólnie nie rozumiem umieszczania w avatarze zdjęcia swojego dziecka. Nie dlatego, że to niby OZM i zachwyt nad swoim maluszkiem, ale dlatego, że ja bym nie chciała, żeby moja mama miała moje zdjęcie w avku na forum.
Zgadzam się.

Ale zdjęcia zwierzaków w avkach jakoś lubię dziwnym trafem..
laisla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 23:33   #2114
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:

Ale to już tu było wyjaśniane.
Ja piszę w 90% na MzK.
Jak ktoś pisze post z pytaniem, klikam na suwaczek i już wiem, czy umiem w jakiś sposób pomóc czy nie.

Tak jak pisze Luba - jak ktoś się udziela na fitnessach, to ma w podpisie wagę.
Jak ktoś na włosowym - to ma te swoje centymetry

To już jest naprawdę ból tyłka czepiać się o takie rzeczy.

Rozumiem, jakbym miała (ja albo inne OZM-wiczki z suwaczkami/zdrobnieniami/itd., jeszcze tylko czekam, aż któraś wyskoczy z pretensjami o zawarcie w podpisie informacji o ciąży, która nie wyjszła) w podpisie zdjęcie kupy dziecka.
Ale imię?
Dżizas...

W temacie: ja bym Młodego na chwilę obecną nie wzięła do salonu kosmetycznego, bo taka wizyta byłaby bez sensu dla mnie, a dla niego niebezpieczna.
Do fryzjera muszę go niedługo zabrać, bo na wiosnę jak przestanie nosić czapkę, to wolę, żeby go obciachała profesjonalistka niż koślawo ja - w końcu [t.i. on] najpienkniejszy didek na osiedlu musi mieć fajny fryz [t.i. off] A tak poważnie, ja mam średnie zdolności manualne. Raz tak załatwiłam TŻa, że musiałam iść z nim do fryzjera i się tłumaczyć, żeby poprawiła moje dzieło, a on sam był taki wściekły, że nigdy tego nie zapomnę
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 23:33   #2115
Karinio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Ja zbytnio też nie rozumiem.

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
Zgadzam się.

Ale zdjęcia zwierzaków w avkach jakoś lubię dziwnym trafem..
A to co innego zwierzaki mogą być,bo to nie człowieki,nie prywatne osóbki,prywatnych rodziców.
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-02-09, 23:43   #2116
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
A wiesz ci jest w tym wszystkim najgorsze? Że człowiek, u którego serio jest źle, uniesie się dumą i nie skorzysta z pomocy, bo mu zwyczajnie wstyd Czy podałabyś link do tamtego wątku? Tak się składa,ze trochę siedzę w tym temacie.
Łap link: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=788360

---------- Dopisano o 00:43 ---------- Poprzedni post napisano o 00:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Persephone_ Pokaż wiadomość
Ale to już tu było wyjaśniane.
Ja piszę w 90% na MzK.
Jak ktoś pisze post z pytaniem, klikam na suwaczek i już wiem, czy umiem w jakiś sposób pomóc czy nie.

Tak jak pisze Luba - jak ktoś się udziela na fitnessach, to ma w podpisie wagę.
Jak ktoś na włosowym - to ma te swoje centymetry

To już jest naprawdę ból tyłka czepiać się o takie rzeczy.
Mnie serio guzik obchodzi, co kto ma w podpisie.

O wiem! Wstawię suwaczki z długością moich włosów, w avek ich zdjęcie i wszystkie włosomaniaczki będą mi zazdaraszczać!

No pasaran!
Stary 2015-02-09, 23:46   #2117
Konto usunięte

To nie jest śmieszne, jak ja widzę u kogoś w zdjęciu taką taflę albo nie wiem, 48 kg dajmy na to w podpisie, to owszem, załączają mi się nutki zazdrości
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 00:00   #2118
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;50175588]To nie jest śmieszne, jak ja widzę u kogoś w zdjęciu taką taflę albo nie wiem, 48 kg dajmy na to w podpisie, to owszem, załączają mi się nutki zazdrości [/QUOTE]
Mi tam nie. Wiadomo, każda z nas ma inne cele i inne "atrybuty".

Tak powaznie, po wszelkich suwaczkach prześlizgnę wzrokiem nawet nie czytając. Natomiast wszelkie cytaty w podpisach przykuwają moją uwagę. Nie wiem, dlaczego. Choć zapewne suwaczki z wiekiem dzieci na MzK bywają pomocne. Tylko ja na tym forum się nie udzielam, gdyż nie jestem w temacie ani (póki co) się nim nie interesuję. W ogóle boję się tam wejść.

No pasaran!
Stary 2015-02-10, 00:12   #2119
Konto usunięte

Ja w ogóle nie wiem, o co chodzi z tym MzK. Dobrze, że zaczęłam się tam udzielać, zanim poznałam opinię o tym podforum
A mam stamtąd naprawdę kilka świetnych znajomości, które przeniosły się do "reala".
Już nie mówiąc o tym, ile moich problemów to forum rozwiązało.

Na MzK siedzą takie same dziewczyny, jak na innych forach.
Też fitnessowe, też dbające o włosy, też piszące/czytające blogi, wreszcie też zafiksowane na punkcie zwierząt (i muszące walczyć z mądrościami ludowymi w stylu: kot ci w nocy udusi dziecko) itd.
Już więcej tytułowego OZM widzę na Intymnym, serio.

A co do podpisów - czytam i nie robią na mnie większego wrażenia. No chyba, że są z błędami, to owszem

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-02-10, 00:27   #2120
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Perse,
na MzK nie wchodzę dlatego, że jest ono adresowane do konkretnego grona Wizażanek, w tym przypadku mam. Lub przyszłych mam. Lub generalnie Wizażanek, które się tematem ciąży/macierzyństwa/wychowania/porodu/... interesują. Póki co nie mam nic konkretnego lub mniej konkretnego do powiedzenia na ten temat. Lub mogę nie zgodzić się z czyjąś wypowiedzią. A po co mam psuć innym zabawę i miłą atmosferę? Na Wizażu każdy znajdzie "niszę" dla siebie i nie trzeba przy tym psuć nikomu przyjemności korzystania z tego portalu. Więc troszkę na zasadzie: " Live and let live".

No pasaran!
Stary 2015-02-10, 00:32   #2121
Konto usunięte

Rozumiem, tylko napisałaś, że boisz się tam wejść - myślałam, że też Ci chodzi o tę "sławę" MzK.
Stary 2015-02-10, 00:39   #2122
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;50175697]Rozumiem, tylko napisałaś, że boisz się tam wejść - myślałam, że też Ci chodzi o tę "sławę" MzK.[/QUOTE]
Słyszałam to i owo
Jednak sama na tym forum nigdy nie byłam, więc nie oceniam. Generalnie jednak nie wchodzę ze względu na tematykę, która nie interesuje mnie i nie dotyczy w żadnym stopniu. Podobnie, jak nie wchodzę na forum o paznokciach (ogryzam no) czy fotografii. Nie widzę potrzeby i sensu udzielania się na tych forach

No pasaran!
Stary 2015-02-10, 00:44   #2123
OYE
Zakorzenienie

Cytat:
Trafnie ujęłaś temat. Egzystuję bez paznokci żelowych już dobrze ponad 20 lat, maseczki sama robię sobie w domu, do fryzjera chodzę, bo muszę a gdybym umiała sama sobie podcinać to zapewne też bym się obyła. Nie przypuszczam, że moje ewentualne macierzyństwo nagle wywoła rewolucję i zacznę strzelać sobie żele i multuum zabiegów kosmetycznych. Niestety, o dzieciach wiem niewiele, wiem jednak, że są czasochłonne i chyba normą jest, że z części tych zabiegów trzeba zrezygnować lub nauczyć się przeprowadzac je samodzielnie. Z prostej przyczyny: ma się mniej czasu niż przed urodzeniem dziecka i to chyba jest normą. Dla normalnie myślącej osoby: nie mam z kim zostawić dziecka to nie zabieram go w miejsce, które nie jest dla niego przeznaczone, chocby ze względu na jego własne bezpieczeństwo, mój komfort, komfort kosmetyczki i innych klientów salonu.

.
Ty, ale dlatego ten swiat jest piekny bo kazdy jest inny i ma inne wymagania. Ja sobie nie wyobrazam zycia bez zelowych paznokci
Teraz juz corka chodzi zemna na paznokcie(tylko malowanie), nie wiele razy ale zdarzylo sie ze dzieci szly zemna do kosmetyczki. Malowanki czy zabawki i bylo ok. Raz nawet zdarzylo sie ze wlascicielki 2 letnia wnuczka byla w salonie. Oczywiscie nie jest to idealna sytuacja ale bywa, coz zycie.

Haters Gonna Hate
OYE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 03:03   #2124
201604181004
Konto usunięte

Bez jaja ja sama przedluzam i maluje hybrydami paznokcie i to nie jest drogo jak sie robi samemu:P
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 07:51   #2125
Konto usunięte

A ja nigdy nie miałam żadnych żeli, tipsów ani niczego takiego Nawet na ślubie, miałam po prostu krótkie, pomalowane z jakimś tam wzorkiem i tyle. Tak, że ja sobie jak najbardziej życie wyobrażam
Stary 2015-02-10, 08:15   #2126
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Bez jaja ja sama przedluzam i maluje hybrydami paznokcie i to nie jest drogo jak sie robi samemu:P
Drabina, ale tu problem nie polega na posiadaniu/nie posiadaniu żelowych pazknokci przez Mamy. To, że ja ogryzam to nie znaczy, że każdy powinien a dłonie są u kobiety ważne. Abstrahujemy też od kosztów.
Ale jeśli (załóżmy) masz dwu-trzy latka z gatunku "zywe srebro", czyli wszędzie go pełno, wszystkiego musi dotknąć, przewrócić, wszędzie zajrzeć to zabierasz dziecko do salonu kosmetycznego bez "przyjaznego" pokoju dla dziecka, w którym mogłoby się bawić w warunkach bezpiecznych? Czy raczej narażasz je na zrobienie sobie krzywdy lub wychodzisz z założenia, że to kosmetyczka ma w obowiązkach pilnowanie pociechy? Gdyby dla mnie żele były ważne to w tym przypadku szukałabym przyjaznych salonów, wezwałabym panią z ogłoszenia do domu lub, tak jak Ty, nauczyłabym się sama w przypadku, gdybym dziecka nie miala z kim zostawić.

Ja nie wiem, czy dobrze zrozumiałam przesłanie Twojego postu. Jeśli nie- przepraszam i popraw mnie.

No pasaran!
Stary 2015-02-10, 08:20   #2127
coconaughty
Raczkowanie

[QUOTE=Mijanou;50175542]Łap link: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=788360

Bardzo dziękuję.

A co do suwaczków, opisów, nie ziębi mnie to, ani grzeje. Ale zdrobnienia owszem. Grzeją mnie. Brajanki, Vaneski, Nikolki

biegam więc jestem .
hairmaniac

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-02-10, 08:31   #2128
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Coco - Jak nie Brajanki i Wanesski, to Stefańcie, Marcelinki i Kajtusie :P

A wiecie co zauważyłam? Często siedzę na podforum "metamorfozy" i co chwilę widzę "młoda mama potrzebuje metamorfozy" albo "mama dwuletniej dziewczynki - metamorfoza potrzebna od zaraz", raz nawet widziałam "mama bliźniaków - potrzebuję metamorfozy". I po co to? To jakbym napisała "studentka drugiego roku resocjalizacji potrzebuje metamorfozy" albo "studentka weterynarii o profilu małych zwierząt potrzebuje metamorfozy". Po co?
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 08:31   #2129
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Cytat:
Napisane przez Karinio Pokaż wiadomość
No jeju,te mamy które mają suwaczki ile ich syn,córka ma lat,miesięcy,ząbków itd poprostu udzielaja się na dziale MzK.Pochwalić się też,alee to info między mamami zapewne,kto ile ma dzieci i jaki wiek.Tyle.
Dokładnie, ale to baardzo trudne do zrozumienia

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 08:33   #2130
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

[QUOTE=coconaughty;5017708 5]
Cytat:
Łap link: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=788360

Bardzo dziękuję.

A co do suwaczków, opisów, nie ziębi mnie to, ani grzeje. Ale zdrobnienia owszem. Grzeją mnie. Brajanki, Vaneski, Nikolki
Mnie zdrobnienia nie grzeją. Chyba, że są to te, które przytoczylaś- nie dość, że pełne brzmienie dziwacznie brzmi w spolszczonej pisowni to już zdrobnienia są kuriozalne. Vaneska, Nikolka, Brajanek ( a Majka też poznałam, z pisownią właśnie: Majk), Oliwka (brrrr....Oliwia jest ładnym imieniem, ale Oliwka już nie)- zawsze wtedy mam chęć się roześmiać.

No pasaran!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości