![]() |
#2101 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. II
Cytat:
Baby, a może jej chodziło, że pewnie niedługo na urlop pójdziesz, myślisz, że aż tacy chamscy by byli, że od razu do zwolnienia, |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2102 |
Zadomowienie
|
A nie muszą Ci chociaż jakiegoś wypowiedzenia wręczyć???
|
![]() ![]() |
![]() |
#2103 |
Zadomowienie
|
Nie przyjmij wypowiedzenia jak cos i idz na zwolnienie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musza,ale Najpierw prawnik musi je ulozyc tak zebym nie mogla sie odwolac mimo ciazy.
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2106 |
Zakorzenienie
|
Baby, kurcze to faktycznie nie ciekawie, jeżeli mają takie plany to może idź jak najszybciej na zwolnienie, zanim znajda jakiś sensowny powód do zwolnienia to im dłużej zejdzie. Jak będziesz pracować to napiszą, że nie wywiązujesz się ze swoich obowiązków.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2107 |
Wtajemniczenie
|
Masakra jakas! W tych czasach zeby tak traktowac kobiety w ciazy!? Zenada. Dla mnie to jest nie do pomyslenia gdyby Cie rzeczywiscie zwolnili... wspolczuje naprawde. Niby Polska ma swoje za uszami ale chociaz respektuja jakies prawa.
#2108 |
Zakorzenienie
|
baby myślę, że to może taka pierwsza stresowa reakcja... ale lepiej nie ryzykować i zmykać na L4
#2109 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Niestety Tż się nie załapał na ten widok. Szkoda, że tego nie da się przewidzieć w żaden sposób |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2110 |
Zakorzenienie
|
Ueee a ja ani jednego ruchu nie czulam ani nawet serca nie slysze na angelsound! Niesprawiedliwe :-(
I tak,pracuje w miejscu w ktorym dyrekcja to skur#####,ale nie spodziewalam sie ze zareaguje az tak ostro. Kurcze no,nawet jesli bedzie placila 100e miesiecznie no to sorry ale...tak czasem bywa i tylem
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
![]() ![]() |
![]() |
#2111 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
styczen no szkoda ![]() baby ale beznadziejna sytuacja ... ---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Obejrzeliśmy dzisiaj "Hotel transylwania", że ja tego wcześniej nie widziałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2112 |
Zakorzenienie
|
Baby, masakra jakaś ... ale z drugiej strony jeśli taka praca jest niewdzieczna w stosunku do swoich pracowników, to lepiej tam nie pracować. Myślę że po ciąży sobie poradzisz i znajdziesz coś lepszego,a przynajmniej wobec nich nie będziesz mieć wyrzutów sumienia, ze nie pracujesz choć powinnaś itp.
Mi sie najpierw marzy kolyska, komode kupię na allegro a przewijak zrobi mi mąż sam, bo to mało skomplikowane ![]() U mnie dziś bardzo lekarsko. Ponieważ bolał mnie brzuch rano nadal, stwierdziłam że pójdę do jakiegokolwiek gina by mieć pewność, że to nic ginekologicznego i spokojnie iść do rodzinnego po coś na jelita. No i poszłam bez kolejki jako przypadek nagły i okazało się, że mam twardą macicę a tak być nie powinno, choć Zagrożenia poronienia bezpośrednio nie ma, więc dostałam skierowanie do szpitala tutaj na 5 dni, żeby dostać kroplowli z magnezem. Nie powiem, wystraszyłam się. Tylko mi ten szpital nie pasował tak id razu, bo nie mogłabym być we wtorek na wizycie U swojego gina prowadzącego (jeżdżę 50km do Rzeszowa) ,a on potem ma wolne... więc postanowiłam za wszelką cenę skonsultować się z nim i mi się udało że jeszcze dzisiaj przyjmował w jednej z przychodni. Dokładnie mnie zbadał, nie tylko paluchem jak u lekarz wcześniej, ale też wziernikiem i usg dopochwowym i przezbrzusznym. Diagnoza się potwierdziła ale nie widział potrzeby hospitalizacji, przynajmniej na razie. Mam leżeć kilka dni, nie chodzić po schodach w miarę możliwości, nie dźwigać i się nie forsować, brać no spę i magnez 3x dziennie, a we wtorek przyjść na tą wcześniej umówioną wizytę to zbada jeszcze raz i zleci badania dodatkowe. Zastrzegł, że nie ma zagrożenia poronieniem,ale gdyby brzuch stwardniał jak kamień i nie chciał przejść mam natychmiast jechać do jego szpitala i koledzy wezmą mnie na obserwację. ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- Tak więc uznałam że nie wykorzystam skierowania, bo jak sobie wyobrażałam leżenie plackiem dla kilku kroplowek tyle dni, bo NFZ dopiero od tylu im zwraca to mi się odechciewa
#2113 |
Zakorzenienie
|
Baby maskara jakaś
![]() ![]() Czarnula super jest ta bajka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2114 |
Zakorzenienie
|
Mi chyba juz wszystko jedno,po prostu nie wiem jak kobieta kobiecie moze cos takiego zrobic,tym bardziej ze jakbym poszla na zwolnienie z powodu ryzyka w pracy to firma nic by nir placila
![]() ![]() |
![]() |
#2115 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No to szybko Ci się zaczęła napinać. Ja tak miałam w pierwszej ciąży. Uważaj tez na takie czynności jak wieszanie prania. Po tym szczegolnie brzuch mi sie napinal. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2116 |
Zakorzenienie
|
Medeline, uwazaj na siebie!
Baby, ale beznadzieja.. A jakbys poszla na L4 teraz to co? Czarnula, ale ekstra! ![]() ![]() U mnie w poniedziałek powinno się rozjaśnić ![]() Co do ciuchów, to ja nie kupuję na 56 żadnych sukieneczek, sweterków, dresików itp., sorry - za bardzo skomplikowane to dla mnie ![]() Generalnie stawiam na zestaw body + pajac i takich zestawów chcę mieć najwięcej. Ja ciuchy kupuję w rozmiarze 56 i 62. |
![]() ![]() |
![]() |
#2117 |
Zakorzenienie
|
Jejku dziewczyny ile wy już macie kupione albo wybrane i zaplanowane
![]() ![]() Dotka u mnie rozjaśni się co do płci dopiero 2 września... Chyba nie wytrzymam tyle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2118 |
Konto usunięte
|
U Ciebie 2 września, a ja dopiero wizytę mam 14 i OBY coś udało mi się dowiedzieć, bo padam z ciekawości
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2119 |
Wtajemniczenie
|
A mi sie wydaje ze dzisiaj rano jak sie obudzilam to cos mi bulbotalo i to raczej nie byly jelita ani zoladek. Musze sie dobrze wsluchac tzn wczuc
![]()
![]() |
#2120 | ||
Zakorzenienie
|
Ooo, a ja myślałam, że gdzieś niedaleko mnie, skoro taka sama temperatura, pogoda itp.
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny, dzisiaj rano obudziłam się z mniejszym bólem głowy. Normalnie mogę funkcjonować. Ciesze się strasznie z tego powodu, bo już myślałam, że jak będzie się utrzymywał ten ból to bym pojechała w odpowiednie miejsce. Ciekawe od czego ten ból ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Cytat:
Ja mam tą http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00214553/ i jest w niej zdecydowanie za mało miejsca ![]() ![]()
L. - 10.2011 K. - 01.2016 F. - 11.2017 ![]() Edytowane przez uaoo Czas edycji: 2015-08-01 o 08:40 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2121 |
Zakorzenienie
|
[1=6963c1fb65109977f9c6bf6 49cbcc3d41e8cdb1e_65c0253 828816;52273165]U Ciebie 2 września, a ja dopiero wizytę mam 14 i OBY coś udało mi się dowiedzieć, bo padam z ciekawości
![]() ![]() A ja pod koniec września będę miała usg dopiero ![]() ![]() Medelaine - uważaj na siebie! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2122 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czemu dopiero pod koniec września? Wtedy masz wizytę czy jak? Bo ja mam usg na każdej wizycie czyli średnio wychodzi co 3 tygodnie.
![]() |
#2123 |
Zakorzenienie
|
Dotka-jakbym poszla na zwolnienie to nie mogliby mnie wyrzucic,ale zarabialabym 70% a nie 100,poza tym zwykla uczciwosc wobec kolezanek z pracy nie pozwala mi tego zrobic,bo jesli ja pojde na zwolnienie to one nie beda miec dni wolnych. Jak wariatka bede czekac az znajda kolejna osobe na moje miejsce,mnie wyrzuca i wtedy bede "zadowolona".
A inna sprawa ze tu tak latwo nie daja zwolnienia lekarskiego,w 14-15tyg bardzo watpie zeby lekarz dal mi zwolnienie dluzej niz na tydzien.
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce Edytowane przez baby montana Czas edycji: 2015-08-01 o 09:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#2124 |
Zakorzenienie
|
Baby, nie chce mi się wierzyć, że lekarz nie wypisze ci zaświadczenia z powodu plamien skoro byłaś już w szpitalu, nie mówiąc o warunkach niebezpiecznych dla twojej ciąży... mam sąsiadów w Hiszpanii i nie mieli problemów z takimi rzeczami, dwójka dzieci się urodziła i dostawala koleżanka nawet zasiłek, może warto spróbować patrzeć na siebie a nie na koleżanki z pracy? Nikt ci za bohaterskie czekanie na zwolnienie medalu nie da
---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Dzięki dziewczyny, mam zamiar uważać
#2125 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
[1=6963c1fb65109977f9c6bf6 49cbcc3d41e8cdb1e_65c0253 828816;52273165]U Ciebie 2 września, a ja dopiero wizytę mam 14 i OBY coś udało mi się dowiedzieć, bo padam z ciekawości ![]() ![]() Podobno później odczuwa się ruchy, gdy ma się silne mięśnie brzucha ![]() ![]() Ja się skupiam już od 16 tygodnia, a faktycznie udało mi się je wyczuć w 18. Cytat:
![]() Mój szef też nie zareagował najlepiej, chyba obawiał się, że będę co chwile chodzić na zwolnienia, albo ucieknę zaraz na stałe zwolnienie. Ale chyba już przetrawił, widzi, że pracuję normalnie i wszystko jest jak zawsze. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A i zasilki ponownie-zaleza od regionu. Na wyspach kanaryjskich nie ma zadnej formy pomocy w tej kwestii,no poza bezrobociem-ale musialabym pracowac do konca listopada zeby miec bezrobocie w normalnej kwocie.
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce Edytowane przez baby montana Czas edycji: 2015-08-01 o 10:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2127 |
Raczkowanie
|
Witajcie Kochane.
![]() ![]() Proszę o dopisanie, OM - 10.04.2015 , TP - 23.01.2016 ![]() Mój maluszek ma już 8,5 cm, jest to 14,5 tydzień ciąży. ![]() A jak duże są wasze maluszki? Pochwalcie się ![]()
![]() |
#2128 | |
Zakorzenienie
|
Baby, który Ty masz teraz tydzień, ile Ci jeszcze zostało do 20 ? Chory macie tam ten system zdrowia i całej opieki nad ciężarnymi. Może na tej drugiej wyspie jak się przeprowadzicie będzie chociaż opieka lekarska jakaś lepsza.
Cytat:
![]() Czemu tak późno miałaś pierwsze usg ? Powiedz coś o sobie, ile masz lat, jak długo się staraliście, czy to pierwsza Twoja ciąża. Ja nie wiem ile teraz dzidzia ma, ostatnio byłam 16.07 był to 14t4d i dzidzia miała 8,8 cm teraz następne usg mam dopiero 13.08 to jeszcze tak strasznie długo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2129 |
Konto usunięte
|
Ja nie wiem jaki jest duży, ale podobno w tym okresie już zbytnio się nie dowiem bo dzieciaczek jest zwinięty w kłębuszek i nie da rady do wymierzyć ;p zobaczymy czy faktycznie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2130 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No Wlasnie dopiero 14t3d mam,jeszcze 6 dlugich tygodni,ale najpierw musze byc na zwolnieniu zeby sie przeprowadzic....ide sie zdrzemnac,mam juz dosyc pracy do polnocy bo pozniej do 3 spac nie moge a budzi mnie pies o 7
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:20.