|
|
#2101 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. III
Ani w domu na palcach chodzić. Dzięki takim doświadczeniom uodparnia się przez wytwarzanie kolejnych połączeń nerwowych ;-)
|
|
|
|
#2102 |
|
Wtajemniczenie
|
No w sumie moze macie i racje
to juz jestem spokojniejsza. Co nie zmienia faktu ze czasami mam za bardzo rozdarty ten ryjek:-P
|
#2103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2104 |
|
Zakorzenienie
|
U nas starosta roku na studiach miał przekichane. Nie dość, że mnóstwo użerania się Z ludźmi, to jeszcze mieliśmy maila, w którym anonimowo leciały obelgi, gdy coś komuś nie pasowało. Straszna sytuacja, czasem nie pojmuję, co kieruje ludźmi
MAGDA, teoria o połączeniach nerwowych przemawia do mnie
|
|
#2105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja rozumiem załatwienie sali na egzamin, ustalenie terminów. Ale latać z czyimś indeksem za wykładowca bo ten ktoś pojechał na wakacje sobie? No idiotyzm Ale jak chce to nie moja bajka.. Ja mieszkam za daleko i się nie łapie.
|
|
|
|
|
#2106 |
|
Zakorzenienie
|
U nas nie było takich nieprzyjemności. Jedynie niezorganizowanie na początku. Trzeba było chłopów ustawić do pionu i tyle
|
|
|
|
#2107 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moj maz tez wlasnie zrezygnowal z pracy bo byl w ciaglych delegacjach i tez ma robic remont a dopiero pozniej szukać pracy. Ja mam nadzieję ze jak cos znajdzie to zrozumieją ze zona rodzi i dzadza wolne
|
|
|
|
|
#2108 |
|
Zakorzenienie
|
U nas na szczęście są same baby
ale przy ustalaniu egzaminu każda chce coś powiedzieć i gorzej niż na targu hahaha
|
|
|
|
#2109 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mnie to było wszystko jedno.---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2110 |
|
Zakorzenienie
|
ja ogólnie to jestem bardzo rozdarta i nerwowa
jakoś mam opory krzyczeć czy przeklinać jak pomyślę o lokatorze i dzięki temu naprawdę jak mnie TŻ zdenerwuje to po prostu odwracam się i idę się wyciszyć, a nie wybucham, luuuubię to! ![]() A dzisiaj TŻ zrobił śniadanie - on zawsze jak robi to są to jakieś powymyślane nalesniczki z owocami, serkami, dżemami, budyniami itp i młodemu chyba strasznie posmakowało bo od sniadania skacze jak szalony - TŻ musi nas częściej rozpieszczać
27 IX 2014 jesteśmy jedno jedno ze stali 1+1=3 Edytowane przez mojakaren Czas edycji: 2015-09-03 o 11:06 |
|
|
|
#2111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wczoraj jakas babka wydarla się na mnie ze parkuje w miejscu gdzie ona przechodzi do kosza na śmieci. I że tu jest znak (nie ma bo patrzyłam) że nie wolno parkować i że jest przejście dla pieszych. Jak powiedziałam że znaku nie ma to powiedziała mi że oni często dzwonią na policję. Nie lubię takich akcji, straszenia i uwazania że skoro jestem młodsza to można na mnie krzyczeć.z okna. Kurna jestem człowiekiem mam.rozum i wystarczy przyjść, poprosić i tyle. No ale. Ludzie.
|
|
|
|
|
#2112 |
|
Zakorzenienie
|
Med, dlatego pisalam, ze fizjo owszem wiecej moze, zwlaszcza jesli porobi dodatkowe kursy ale wiem tez jak wygladaja praktyki i masazu az tak wiele nie ma aleeee ja np zrobilam kurs masazu ktory trwal dosc dlugo, a dzieki temu zalapalam 2 etaty w tym jeden u mojego instruktora z kursu ;-)
Sam technik masazysta bedzie tylko masazysta i ja nie umniejszam mu wiedzy bo anatomie, fizjologie, biomechanike musi znac ale juz nie zrobi dobrej diagnostyki i planu leczenia jak fizjo imo wysylanie technika masazu do worka dla masazy relaksacyjnych jest krzywdzace ;-) no ale nie o tym mamy watek ![]() Imho generalnie jest to dobry kierunek ale praca zajmuje duzo czasu i jest wymagajaca fizycznie ![]() Dotka, super ze juz wychodzisz ![]() No chyba rzeczywiscie to co czuje to sa ruchy, w nocy mnie obudzily na lewym boku chyba gdzies mlodego przyciskalam bo pukal w brzuch :PJa na wszystkich studiach bylam staroscina, funkcja bardzo przydatna, bo kontakt z wykladowcami sie przydaje ;-) Wyslane z Lumia920. Edytowane przez Casaa Czas edycji: 2015-09-03 o 11:24 |
|
|
|
#2113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale ty masz fajnie z tż też bym chciała takie śniadanka.
|
|
#2114 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratki, oby było tylko lepiej No i anemia po szpitalu... Hmm ciekawe dlaczego![]() Cytat:
Do dzieci też krzyczą na pełen regulator. Cytat:
|
|
#2115 |
|
Zakorzenienie
|
A mam pytanie: od kiedy planujecie czytać dziecku i jaki czas temu poświęcić?
Głównie mi zależy okiem pedagogicznym i psychologicznym, kiedy to ma sens itp
|
|
#2116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ja jestem maniaczką książek i czytania, dlatego planuję zacząć od baśni Braci Grimm jeszcze jak młody będzie w brzuchu
|
|
#2117 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak przez Tżta robione to jeszcze lepiej smakują ![]() Cytat:
I śpiewam jej kołysankę na dobranoc.
|
||
|
|
|
#2118 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak czy inaczej bede sama na porod,wrrr. Cytat:
Ja nie ogarniam skladow :-P ale nawet jakby tormentiol mial idealny to bym nie uzywala,dla mnie najwiekszy koszmar mojego dziecinstwa,fuj.
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
||
|
|
|
#2119 |
|
Zakorzenienie
|
Mojakaren, nie chciałby Twój TŻ mi też takiego śniadania machnąć?
![]() Jestem już w domu, ale szczerze mówiąc po tym szpitalnym żarciu na myśl o jedzeniu mi niedobrze ![]() Zrobię na obiad pulpeciki z indyka z marchewką i cukinią - na parze, do tego makaron razowy i buraczki, może jakoś wejdzie ![]() Zazdroszczę Ci tego braku nerwów i opanowania! Ja niestety przeklinam i denerwuję się tak, jak wcześniej, tylko krócej, bo jak długo mam jakieś nerwy, to zaraz mnie głowa boli, więc się opanowuję.Magda, a było to przejście? ![]() Co do czytania, to można już teraz czytać, bo dzieć już słyszy ![]() Mój lubi, jak mu puszczam 4 pory roku Vivaldiego, bo słucham tego od początku ciąży ![]() Nie śpiewam, nie chcę żeby miał traumę Jezuuuu, w końcu wypiłam kawę |
|
|
|
#2120 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie czytam bo nie mam polskich ksiazek,ale Wlasnie wczoraj kupilam sluchawki z takimi duzymi nausznikami i mam je na brzuchu teraz :-D
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#2121 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zresztą pół metra wcześniej jest drugie przejście W upie ją mam. Już jedną akcje z parkowaniem miałam, Tż zwalił wszystko na mnie. Drugi raz by mi nie odpuścili ![]() Czytanie bajek jest ok nawet teraz w brzuchu bo dzieć się do głosu przyzwyczaja. Jak jest małe to do spania się powinno czytać, ale później dziecko chce brać udział w czytaniu zabiera książkę itd więc wtedy się mija z celem Jako że literaturę dla dzieci miałam to mogę wam powiedzieć że baśnie nie są dobrym pomysłem dla takich małych bobasów - mają często ukryte drugie dno, wiele postaci, wiele charakterów złych i dobrych. Dla takich małych dzieci to za dużo, one nie rozróżniają, że bohater robi źle i tak nie wolno. Wg literatury proponują dla małych bobasów wierszyki rymowane, piosenki. Na temat literatury polecam książkę - Grażyna Lewandowicz-Nosal “Książka dla najmłodszych. Od zera do trzech. Poradnik” Kobieta wie o czym pisze i naprawdę wiele ciekawych pozycji proponuje Tu moja mała ściąga z tej książki: |
|
|
|
|
#2122 |
|
Zakorzenienie
|
Baby, nie powinno się przykładać słuchawek do brzucha
A czytać możesz z neta, ja czytam wierszyki Brzechwy itp. z internetu
|
|
|
|
#2123 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę, to my słuchamy whitesnake, iron maiden i red hot chilli peppers. Jak leciało 'the adventures od rain dance maggie' to kopał ino szum, tylko że to piosenka bardzo dla dorosłych, czyżbym chowala już patola?
Kurczę, to aż mi głupio. Bo w sumie jakoś tak ciężko mi gadać czy czytać do brzucha
|
|
#2124 |
|
Wtajemniczenie
|
Muzyke ja tez puszczam maluszkowi. Najczesciej jakies skladanki z muzyka Mozarta. I to juz spory spory spory czas. Ale tak jak juz kiedys tu pisalam lubie taka muzyke takze i ja sie relaksuje. Tez myslalam o czytaniu bajek. Tylko narazie nie mam pomyslu jakie by to mogly byc
|
#2125 |
|
Zakorzenienie
|
Ja muzyki słucham z radia
Nie puszczam mu specjalnego mozarta albo coś, bajki czytam Olce. Kołysanek nie śpiewam teraz Oli to i dzieć nie słucha Ale gadam do brzucha i pukam
|
|
|
|
#2126 |
|
Zakorzenienie
|
Ja lubię śpiewać, więc nasza mała ma to na co dzień
![]() Mozart ma fajne coś ala kołysanki
|
|
|
|
#2128 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Med, podaje Ci reke bo u mnie podobne klimaty ;-) dochodzu jeszcze metallica i inne takie :P no trudno, nasze dzieci beda wyjatkowe ![]() ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Cytat:
Moje dziecie straciloby sluch gdybym zaczela spiewac :P |
||
|
|
|
#2129 |
|
Zakorzenienie
|
Heh, kiedyś nieźle szło mi śpiewanie aż do 3 zapalen krtani pod rząd. Mama była w chórze, tata jest utalentowany muzycznie, bo zagra na wszystkim, co mu wpadnie w ręce ze słuchu, a mi został się jedynie słuch wylapujacy poszczególne instrumenty i fałszowanie. Więc nie mogę śpiewać bo własny głos niećwiczony jest dla mnie nie do zniesienia.
CASA najwyżej będziemy razem wysyłać na jakiś Woodstock
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:57.

ale przy ustalaniu egzaminu każda chce coś powiedzieć i gorzej niż na targu hahaha
i dzięki temu naprawdę jak mnie TŻ zdenerwuje to po prostu odwracam się i idę się wyciszyć, a nie wybucham, luuuubię to! 

No i anemia po szpitalu... Hmm ciekawe dlaczego