![]() |
#2101 |
Zadomowienie
|
Dot.: Piękne, młode i szalone, czyli 30+ 40+ c.d.
Dzień dobry
![]() Piję kawę i w końcu znalazłam czas na nadrobienie. Caffe, dzięki za linka, tak, właśnie o to mi chodziło ![]() Miszuś, no w końcu jesteś ![]() ![]() ![]() ja używam O'Herbal. ale cudów nie zauważyłam ![]() Miszka, Wy jedziecie w końcu gdzieś do ciepłych krajów w tym roku ? Miłego dnia Dziewczyny P.S. Caffe, ja mam syna, ale także poczułam się zniesmaczona malowaniem paznokci u trzylatki. Ja byłam zaskoczona, jak pięcioletnia córka koleżanki często chadzała/chadza z pomalowanymi paznokciami. W szoku też byłam, jak jeszcze przed dobrą zmianą (bo teraz już nie oglądam tvp2) w pytaniu na śniadanie panie pokazywały jak powinna się malować dwunastolatka na co dzień. I malowały takie dwunastoletnie dziecię. Masakra.
![]() |
#2102 |
Gang Iren
|
A mnie pomalowane paznokcie u małej dziewczynki nie drażnią. Tzn. nie do przedszkola, ale w dni wolne. To bardziej zabawa jest, niż "malowanie".
---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ---------- Że 12-latka pomalowana też mnie nie rusza. Jeśli delikatnie, tak prawie wcale. Kiedyś 14latki dzieci rodziły ![]()
#2103 |
Zakorzenienie
|
Ależ ten tydzień pędzi. Już środa, wyjazd w sobotę skoro świt a ja jeszcze nie zajrzałam do odłożonych kupek rzeczy- pakowanie
![]() Dobrze, że wczoraj doszła kupiona na ostatnia chwilę torebka na wyjazd a dzisiaj przyjdą buty. Ufff ![]() Remont łazienkowo- prysznicowy przeciąga mi się na okres po urlopie ![]() ![]() Miszka- miło słyszeć, że u ciebie wszystko ok ![]() Kamlisa- wiem o czym mówisz...u nas też spore remontowe wydatki a efektów póki co nie widać wcale Gosia- do mnie tez doszedł krem BB Miszy w zeszłym tygodniu. Odstawiłam go na jesień. Teraz słońce i jeszcze raz słońce ![]() Beata- i jak domyłaś włosy? dobrze jest mieć w domu szampon oczyszczający. U mnie zawsze się sprawdza. Nastaw się pozytywnie, że nowe baleriny będą nawet piękniejsze i wygodniejsze ![]() ---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- U młodego w szkole jest zakaz makijażu i używania żelu do włosów dla dzieci ze szkoły podstawowej. Niestety już w klasie 5 zaczęły się problemy- pomalowane włosy, pasemka itd, makijaż ... Ja uważam, że to stanowczo za wcześnie i popieram zakaz oraz konsekwencję nauczycieli w odsyłaniu uczennic do zmycia makijażu. Dostępne są 2 opcje- zmycie makijażu w pokoju nauczycielskim mleczkiem i przy użyciu wacików lub skorzystanie z łazienek i wody w kranie i mydła. Chyba nie muszę pisać która z opcji była bardziej oblegana ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2104 |
Zakorzenienie
|
Miszka ten szampon garniera z glinką to mój ulubiony
![]() Zamówiłam dwie sukienki na to wspominane przyjęcie weselne. Stwierdziłam, że buty mam, torebka to drobny wydatek, do fryzjera nie muszę iść czyli jednym słowem - oszczędność i tym samym kupiłam dwie kiecki. Najwyżej sprzedam lub oddam jak wąż w kieszeni odezwie się przy odbiorze przesyłki ![]() Co do dzieciaków i makijażach .... koleżanka moja ma dzieci mulatki. W przedszkolu wzbudzają ciekawość: warkoczyki kolorowe do pasa, kolor skóry, po prostu inność. Mama uwielbia podkreślać ich urodę i na wyjścia maluje te dziewczyny np czarną szminką, o paznokciach złotych czy srebrnych nie wspomnę. I wiecie, że mnie to nie razi. Przyzwyczaiłam się chyba. A co do szkoły. W mojej szkole średniej byłam tępiona przez polonistkę za to, że w środku zimy byłam opalona. Dzień w dzień nauczycielka kazała mi zmyć puder. Tylko ja nie byłam wypudrowana i dzień w dzień jej to oznajmiałam ![]() Inna epoka to wprawdzie była, nauczycielka myła zapewne się szarym mydłem i w życiu nie użyła dezodorantu, ale uraz mi pozostał. Jednak popieram zakaz makijażu w szkole ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do pomalowanych paznokci u 3 latki - gdybym miała córę, to mogłabym jej pomalować, gdyby bardzo chciała, nie razi mnie to, ale podobnie jak Caffeine uważam, że takie decyzje i inicjatywy należy zostawić rodzicom - tu mamie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2106 |
Zakorzenienie
|
Wiecie, że kupiłam dla siebie męskie perfumy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2107 |
Zakorzenienie
|
Anyżkowa - szalejesz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2108 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2109 |
Zakorzenienie
|
O ! Dziękuję za uznanie, jest mi lepiej,że nie jestem dziwna jak zaczęto mi sugerować
![]() Kupiłam ten zapach: http://www.sephora.pl/Zapachy/Zapach...aletowa/P73544 ale zakochałam się w tym: http://www.sephora.pl/Zapachy/Zapach...etowa/P1873003 i jego też mieć będę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2110 |
Konto usunięte
|
Pełen sukces, domyłam włosy rano...
![]() Oczyszczającego szamponu nie mam, nigdy nie używałam/nie potrzebowałam, zapisuję, żeby kupić. Umyłam nowym, przyszła wczoraj przesyłka z tołpy, szampon i odżywka wydają się przyjemne... Te ampułki do są świetne, co prawda nie mam bardzo zniszczonych wlosow, ale jakoś po ostatnim farbowaniu troche ich za duzo wypada. A mam już dosyć picia tej cholernej skrzypokrzywy...I tak jak smieję się czytając, że komuś po jednym użyciu kremu na przebarwienia, przebarwienia się rozjaśniły, to tu - naprawdę - po tych 5 ampulkach widzę zauważalną różnicę... |
![]() ![]() |
![]() |
#2111 |
Konto usunięte
|
Ten Guerlain ma prześliczną flaszkę
![]() Uzywalam jeden zapach męski, Dior, chyba go juz nie produkują, podebrałam tż, na nim źle leżał, piękny byl... |
![]() ![]() |
![]() |
#2112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio kupiłam Tżetowi Armani Cedre z myślą, że będę podbierać, ale niestety na mojej skorze nie pachnie już tak jak na jego - a na jego rzuca mnie na kolana, żeby nie powiedzieć dosadniej ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2113 |
Konto usunięte
|
Soso, ten?
http://www.empik.com/masaki-matsushi...5079,perfumy-p Bo chcialam go kupić tz, ale nie ma szans powąchać...Wiec kupilam lagerfelda, nie jest zly, ale.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2115 |
Konto usunięte
|
Poziom polskiej polityki, kolejny przykład. Dziennikarz pyta wdowę smoleńską, Gosiewska niejaką, sorry, została posłanką nie za własne zasługi,ale za nazwisko, czy u nas jest możliwe to, co w Dallas, ze obok siebie stanęli Obama i Bush, prezydenci z "wrogich" obozów politycznych...
A idiotka, że ona pamięta wyścig samochodow 10 kwietnia i Tuska obściskującego się z Putinem ![]() ![]() Mówię wam, dojdzie do tego,ze dzieci w szkołach będą musialy znać pełną listę. I recytowac obudzone w środku nocy. W sumie, nie rozumiem, dlaczego jeszcze tego nie zadekretowano ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2116 |
Gang Iren
|
Anyzek, ja też ich używałam! Kupiłam dla tż, ale jemu nie bardzo odpowiadały, więc wzięłam sobie
![]()
#2117 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry bardzo
![]() U mnie szaro i buro. Pogoda nie nastraja pozytywnie. Ja też bardzo lubię niektóre męskie zapachy, między innymi ten https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...homme-edt.html Znacie jakieś ciekawe nowości zapachowe dla kobiet? Odnośnie szamponów oczyszczających to trzeba uważać, bo wypłukują kolor z farbowanych włosów. Beata, mam nadzieję, że nie doczekamy takich czasów z recytowaniem listy. Paranoja. |
![]() ![]() |
![]() |
#2118 |
Konto usunięte
|
U mnie temperatura niezbyt wysoka, slońce, parno.
Wiec niezbyt przyjemnie. Złote baleriny dają po oczach ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Z nowosciami zapachowymi nie pomogę, m@skotka, bo rzadko coś nowego mnie urzeka. Od lat używam tych samych..... A, jedynie mydlane z marksa i engelsa, to mam nowe, śliczny zapach,ale trwalość skandaliczna, szkoda , ze reklamować nie można... Edytowane przez 201608151053 Czas edycji: 2016-07-13 o 11:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#2119 |
Raczkowanie
|
Beata, kusisz tymi balerinkami
![]() Możesz podrzucić linka? A czego używasz od lat? |
![]() ![]() |
![]() |
#2120 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Chanel, niemal wszystko, teraz chance eau tendre, sunflowers arden, anais cacharel. arden spiced green tea, ale chyba juz go nie produkują. White linen estee i beautiful estee lauder czasami. Sisley, jak mam przypływ gotowki, bo on ceną powala ![]() W zasadzie tyle. Przez sentyment kupilam ostatnio Yves rocher Nature. Ma moc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2121 |
Zakorzenienie
|
wycięłam to co napisałam
![]() zacznę raz jeszcze Beata flaszka to nic w porównaniu do zawartości ![]() Soso sprawdzę polecane przez Ciebie zapachy,aż jestem ich ciekawa. Ładna pogoda dziś u mnie, a nie zapowiadało się z rana. Aussi turystów jest masa. Staram się nie odwiedzać nadmorskich miasteczek od końca czerwca do końca sierpnia. Spacer jest koszmarem. I ta wylewająca się tandeta zewsząd ![]() Staram się, ale ostatnio byłam i mam mandacik do zapłaty z takiej przejażdżki. Nie miałam gdzie zaparkować i prezent otrzymałam. Najbardziej dziwie się znajomym, którzy z marnego pensjonatu z sezonu na czysto zarabiają 50-70 tyś pln i płaczą, że sezon słaby. Co roku słaby i na inwestycje nie mają. Tu zaskakują turyści, że korzystają z takich usług. Pościel poplamiona, prycze jak z ośrodków za komuny, wystrój pokoi to zbieranina śmieci dosłownie. Lepiej wynająć apartamentowiec. Wolałabym skrócić o 2 doby wymarzony wypoczynek, ale w dobrych warunkach. Koszty naprawdę są porównywalne. |
![]() ![]() |
![]() |
#2122 |
Raczkowanie
|
Beata, dziękuję za link
![]() Spora ta Twoja zapachowa lista ![]() Anyżkowa, niektórzy ludzie potrafią tylko narzekać. Z tego co piszesz warunki beznadziejne. Zazdroszczę Ci ładnej pogody. Podeślij do mnie trochę słoneczka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2123 |
Konto usunięte
|
Zawsze, latem i zimą, ludzie, zajmujący sie turystyką jeczą.
Mnie wpieniają górale najbardziej, wiecznie marudzący na brak dutków. Bo za dużo ludzi i depczą góry. Za mało ludzi i bieda aż piszczy i sezon slaby. za zimno. Za ciepło. I takie tam. Słyszy się z radia i tiwi, tak naprawdę co roku t same materiały mogliby puszczać, jęki są niezmienne... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2124 |
Zakorzenienie
|
O tak, górale są pazerni. Tam za uprzejmość należy się 5 pln.
Jęczenie jednak takie samo jak tych co kasują nad morzem. Wierzcie mi. Może robią to ciszej i w wąskim gronie, ale jęczą. Obracam się z tymi ludźmi i tak to wygląda. Znajomy ma budę z jedzeniem, wyzysk młodych maksymalny, jeździ dobrym autem, to jedyne jego źródło utrzymania. Co roku zamyka bo się nie opłaca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2125 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2126 |
Konto usunięte
|
W lokalnych wiadomościach o nowej modzie - kolekcjonerskich lalkach przypominające niemowlęta. W Oleśnicy zjazd był nawet takich kolekcjonerów.... Ponoć mogą kosztować nawet kilka tysięcy złotych
![]() ![]() ![]() Dziwna ta moda, ale mnie ominęła fala barbie, stara jestem, to nie rozumiem fascynacji. A, można sie nabrać na taką lalke, w telewizji przynajmniej prawie jak prawdziwe niemowlę wyglądała. To pewnie dzięki tym namalowanym wybroczynkom ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2127 |
Zakorzenienie
|
Anyz, kiedyś używałam meska klasyczną Lacoste i pachniała bardzo fajnie. Kobieta zawsze inaczej będzie pachniec, niż facet
![]() Co używam...? aktualnie wode pomaranczowa z loccitane chyba . i malinowa z TBS. a co mam - to nie starczyłoby tu miejsca...Toaletka - 2 części w szafkach zapchane na maksa. Zuzywam, ale powoli, wtedy coś wyciągam. Niekoniecznie to, co chciałam, bo nie chce mi się przekopywać ![]() Odgracanie trwa, ide przez szafki. nie cwicze, nie mam siły po ilus kursach po schodach ![]() Jutro ma wejść pan, chociaż na trochę. zmywanie starej farby i takie tam...Z opcji jeden pokój do remontu- zrobił się 1 pokój+ jeden korytarz +odswiezenie pralni i kotłowni...A potem góra, skoro idziemy za ciosem... ![]() A, Beti, zrobiłam ciasto wiśniowe ![]() ![]() Edytowane przez Kamlisa Czas edycji: 2016-07-13 o 18:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#2128 |
Zadomowienie
|
U mnie dzisiaj ładna pogoda, wlasnie wróciłam z lodów
![]() Anyżku, wcale się nie dziwię zakupowi męskich perfum. Też zdarzało mi się podbierać coś tż. Które sukienki wzięłaś ? W tej czarnej bez pleców, która pokazywałaś się normalnie zakochałam. Uwielbiam sukienki bez pleców ![]() ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Edit: pomyliło mi się, to Aussie pokazała tę bez pleców ![]()
![]() |
#2129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Im dalej na północ tym ciekawiej, inny kąt padania światła - kolory nieprawdopodobne, intensywne błękity i lazury - gdzie nie spojrzeć kiczowata pocztówka ![]() Miałaś filtr UV? Bardzo dobra jakość zdjęć zważywszy ile kilometrów obejmuje jeden kadr. ---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- Anyż - nabrałam ochoty na przetestowanie tych męskich perfum - bardzo mnie zaintrygowałaś ![]() ...może szukam zapachów w nieodpowiednim dziale - 99% perfum jest dla mnie po prostu nie do zniesienia. Co ze mą jest nie tak? Ostatnio odkryłam że Korres ma również wody toaletowe. ---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ---------- Jednym z moich ulubionych jest Casmir Chopard https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2012,casmir-edp.html Zastanawia mnie ta cena 79pln??? Ja swoje kupiłam dosyć dawno - były bardzo drogie... Jednocześnie wiele osób pisze negatywne recenzje, zupełnie jakby to był inny zapach... Czy to możliwe, że na rynku ponawiły się podróbki? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2130 |
Gang Iren
|
Przeczytałam i ryczę ze śmiechu
![]() https://www.babyboom.pl/forum/temat/...8750/page-1259
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:47.