![]() |
#2101 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część VI
Cytat:
![]() ![]() Dzień deobry jak dla mnie NIE dobry kiepską noc miałam głowa mnie boała od popołudnia a do tego pobudki w nocy no tragedia alee mam nadzieje ze odeśpie w nocy. w nocy nawaliło śniegu -jednak chyba moja przepowiednia świecenia jajeczek w zimie sie sprawdzi ![]() Poli koszule i szlafroczek super tylko ta granatowa mi sie nie podoba no ale kwestia gustu porady slubne myśle że jak wszystkie rady damy co było hitem a co kitem naszej świeżo upieczonej nażeczonej to będzie czad ![]() beth no nieźle z ta akcją brzuszka ale dzi3ci są szczere do bólu ![]() WQRWIAJĄCE teksty Oczywiście mąż powiedział teściowej że w szpitalu jestem że malutka pcha się za bardzo na świat i za szybko i oczywiście jej pier dolony tekst że ona to wszystko robiła w ciąży do końca do pracy chodziła że dzieci 2 miała że jak to teraz leżeć i nie dotrzymaście ciąży. jak ona mnie w q rwia. Oczywiscie juz w sobote wiedziała że w szpitallu jestem ale nie raczyła mnie odwiedzić w niedziele no coments
![]() |
#2102 |
Rozeznanie
|
Kabriela-- to normalne, Amerykanie określają ten stan "terrible two" czyli nasz bunt dwulatka... Dobrze dziewczyny radzą, tez sobie porady Wasze zachowam w pamięci
![]() Ktg--- zaraz jadę, położna mówiła ze 30 minut ![]()
![]() |
#2103 |
Zakorzenienie
|
Ja w sobotę w szpitalu miałam 40minut. Masakra
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2104 |
Zakorzenienie
|
KTG
Ok. 30 min trwa u mnie. Ale ja lubię to badanie ![]()
#2105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2106 |
Rozeznanie
|
No to musze zaopatrzyć sie w gazete, bo takie leżenie w moim przypadku to tylko podczas snu
![]() GGI Na teściowa nie ma rady, nie bierz tego do siebie, niech sobie gada. Ty zadbaj o siebie i nie denerwuj głupimi tekstami ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2107 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
no niestety, ja nie pamiętam żebym całą noc przespała. Cytat:
Kurde każdy organizm jest inny, nie każdy będzie przechodził ciąże jak ona. Olej ją i nie przejmuj się :-*
![]() |
#2108 |
Matka Smoka
|
gosiaczek - super te materiały, napiszesz skąd? takie wzory ciuchów są na alliex - zamówiłam sobie komplet, gdzie są spodenki w krzyżyki, ale na odwrót kolory. Ale coś czuję, że tamto to nie dres tylko bawełenka cienka.
Wczoraj na sr omawiała położna poród i posługuje się prawie wyłącznie słownictwem/metodami z książki Ireny Chołuj - no brzmi to wszystko super. Mam nadzieję, że naprawdę wszystkie położne tam stosują się do tych założeń i będzie tak naturalnie i miło. I miała fantom macicy i takie szmaciane dziecko i je przepychała przez kanał - prawie prosto to wyglądało ![]() A po sr zarobiłam już drugie pouczenie od straży miejskiej za parkowanie w niedozwolonym miejscu. I to jest drugi raz w ciąży i wybłagane pouczenie zamiast mandatu ze względu na ciążę - nie wiem czy naprawdę z tego względu się zgadzali czy raczej dają pouczenia? Tak czy tak, mąż mnie postraszył że jeszcze raz i przyjdzie mandat bo jestem w bazie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też jestem zamknięta, szyjka dłuuga ![]() Poli żaden wstyd. Jestes niemożliwa ![]() Kopycio mnie bardzo długo trzymają pod KTG bo zwyczajnie nie pilnują. Mało ludzi się przewija, i lezę czasem godzinę. Ostatnio mało się nie zesikałam, prosiłam taką dziewczynę by zawołała położną ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2110 |
Rozeznanie
|
Kurczę albo się mam martwić albo nie martwić. Poszłam do łazienki zrobiłam co miałam zrobić i nagle ból w dół brzucha położyłam się i przez 15 minut twardy jak skała od razu nospa i magnez i czekam czekam i dalej to samo. Ok przeszło poszłam i razu umyć się i okolic bozene bo już czas najwyższy. Wracam i znowu to samo i tak leżę od 40minut i 2 razy takie 5 minutowe ywardnienie brzucha. To ostatnie trwa cały czas.To są skurcze czy co? Mały się rusza ale ja nie bardzo nie dotykam brzucha ani nic. Nawet nic nie zjadłam bo się wystraszylam ze to coś się zaczyna.
#2111 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2112 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeżu, wykończyłabym się wstawając tak często. Cytat:
Poli jesteś niemożliwa z tymi wzruszeniami ![]() Ostatnio mój chrześniak (6lat) mnie rozczulił. Jego siostra chciała się pobujać i szukała kogoś do pomocy, a ten od razu jej powiedział, że ciocia na pewno nie może, bo ma dzidziusia w brzuszku, szybko się męczy i to jej trzeba pomagać ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2113 |
Raczkowanie
|
Witam i ja. Od paru dni mam jakis spadek formy ale to chyba od pogody.. Bo jak jest słoneczko to mam duzo energii i ciagle zajęcia sobie wynajduje a jak pochmurno i deszczowo (jak dzis) to mogłabym cały dzień z lozka nie wychodzić
![]() Smaka mi tymi galaretkami narobilyscie, ze z rana musiałam zrobić zeby po południu była gotowa ![]() Skurczy przepowiadających do tej pory tez żadnych nie mialam, albo nie umiem ich rozpoznać. Czasami mam tak bardzo ponapinany brzuch ale nie cały wiec wydaje mi sie, ze to mała dupke i nogi wypina i dlatego tak sie napina wszystko. Tak czy inaczej na skurcze mam jeszcze czas wiec sie nie przejmuje ich brakiem ![]() Poli jestes niesamowita z tymi Twoimi wzruszeniami ![]() Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące i tak jak Velika jestem pod wrażeniem ze juz połowa marca a my sie dzielnie trzymamy z naszymi maluszkami! Oby tak dalej! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2114 |
Zadomowienie
|
u mnie w nocy było biało, a teraz juz prawie nie ma śladu po śniegu, nawet słoneczko się nieśmiało przebija
wczoraj wieczorem miałam takie dość mocne kłucia na dole, więc chyba coś z szyjką zaczyna się dziać w poniedziałek ide do luxmedu do gina, pobrać gbs, mam nadzieje ze pobierze i nie bedzie marudził, ze prowadzę ciążę poza, ale średnio uśmiecha mi sie płacić jakieś 50 zł w labie skoro mam to w pakiecie przy okazji dowiem sie jak szyjka jutro ide po skierowanie na morfologię, mocz i hbs, Wy też nie powtarzacie już toxo i reszty, bo przyznam ze sie zdziwiałam jak gin kazał zrobić tylko to GGI nie przejmuj się teściową ![]() Poli jesteś moim mistrzem ![]() ![]() Gosiaczek fajne materiały, wariatka jesteś z tymi zakupami o 2 w nocy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2115 |
Rozeznanie
|
Poli ty wrażliwcu<love>
Mnie tez ciazowe hormony dopadają bo czytając twój wpis mi łezka poleciała:p Tak samo dzisiaj jak ogladalam dzień dobry TVN i był odcinek "słodki ciężar" o rozwoju dzidziusia w 31tygodniu ciąży:p Jeszcze dwa tygodnie i koncze prace... Wczesniej nie chciało mi się pracować a jak zbliża się koniec to tak jakoś tęskno mi będzie...lubię Tych moich uczniów ![]() Torba dalej nie spakowana...czekam aż w czwartek mama mi ciuszki przywiezie, wypiore je i w następnym tygodniu się spakuje:p ale tak juz porządnie:p z listą, fotami i może jakimiś etykietami hahaha
#2116 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#2117 |
Rozeznanie
|
Będę leżeć jak kłoda nogi zacisne i niech maly jeszcze siedzi. Już raz cyrk robił w szpitalu i chciał wychodzić. Ja rozumiem że już wszystko może być ale niech siedzi jeszcze chociaż do świąt ten babel i niech mnie nie straszy.
Jestem głodna idę coś zjeść bo burczy mi niesamowicie. Oj co ma być to będzie.
#2118 |
Zakorzenienie
|
U mnie tez jest śnieg, ale ja się go spodziewałam
![]() Mi GBS pobierze w poniedziałek, i wtedy dowiem się jak i kiedy rodzę. Ale znowu trzeba będzie zapłacić ech ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2119 |
Rozeznanie
|
Kabriela rozumiem Cię
![]() ![]() ![]() ![]() Ehh to sobie porzekałam na niego, kochany jest (najbardziej jak śpi ![]() ![]()
![]() |
#2120 |
Zadomowienie
|
madziara889 gratuluję wózka!
Wzruszenia Wczoraj ryczałam oglądając porody na YouTube, a w niedzielę na programie Nasz nowy dom. ![]() Nocne wstawanie u mnie nic się nie zmieniło, czyli regularnie co 1,5-2h muszę odwiedzić toaletę. O wyspaniu się nie ma mowy ![]()
#2121 |
Rozeznanie
|
Pracuje:p max 3 lekcje dziennie w domu:p ale tylko do świat
![]()
#2122 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Wiem,że z hormonami nie wygrasz. Powiem tylko,że moja siostra płakała niemal cały czas, o wszystko, szczególnie na początku ciąży. Niestety emocje udzieliły sie jej córce i też wyła cały czas. Masakra, współczułam jej bardzo, aż raz zdarzyło mi się pomyśleć,że jak tak to ma wyglądać to ja nie chcę dziecib ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dzieciaki histeryzując i rzucając się na ziemię potrzebują widowni, jak jej nie mają to z reguły przestają ( wyjątkiem była moja siostrzenica, ona nie przestawała nawet w nocy ![]() Nie ma co dyskutować, póki sie nie uspokoi, ale trzeba samemu też się trzymać. A wiem,że widok płaczącego dziecka niejednego rodzica łamie.. Cytat:
![]() Unas wiosna. Pełne słoneczko i 14 stopni ![]() ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2123 |
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio ryczałam po przeczytaniu tego :
Wasze dziecko pewnego dnia wyrośnie z pieluch. Obiecuję. Pewnego dnia będzie już za duże na wasze kolana. Pewnego dnia nie będziecie musieli go wyciągać rano z łóżka. Pewnego dnia wejdziecie do jego pustego pokoju i będzie skłonni oddać wszystko, aby TEN dzień wrócił. TEN dzisiejszy dzień – z całym jego zmęczeniem, chaosem i śmiechem. Odpuszczajcie więc małe rzeczy. Przytulajcie wasze dziecko. Zostańcie z nim i pobawcie się trochę dłużej. Budujcie więź. Twórzcie wspomnienia. Piękne wspomnienia. Wspomnienia, do których będziecie wracać, gdy te małe rączki, które dziś trzymacie, odejdą.” |
![]() ![]() |
![]() |
#2124 |
Zadomowienie
|
ależ pracuś z Ciebie, fajnie, ze masz możliwość pracy w domu
![]() Ide dziś do fryzjera, przynajmniej końcówki ogarnąć, bo póki po porodzie się zbiorę będą w opłakanym stanie ![]() Moze też henne na włosy nałożę, bo mam już dość swojego nijakiego koloru. Coraz bardziej słoneczko wychodzi, moze jednak będzie wiosna. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2125 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja włosy już podcięłam, teraz myslę nad farbowaniem, i nie wiem czy zdążę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2126 |
Raczkowanie
|
Oj spieszą się na ten świat te dzieciaczki... A z tymi skurczami to widzę, że nie tylko ja mam wątpliwości. Też mi się wydaje, że albo ich nie ma albo nie czuję. Zazwyczaj jak brzuch zrobi się twardy, to po dotknięciu zaczyna się wiercić, więc to dzieć raczej a nie skurcz. No i sama nie wiem. Mam nadzieję, że jak już przyjdzie co do czego to objawi się to jasno i wyraźnie
![]() Mam ambitny plan przejrzeć dzieciowe ubranka i akcesoria. Tż wczoraj przytargał mi wszystkie upchnięte dotąd po kątach skrzynie i reklamówki pełne darów. Psióły przytargały mi chyba wszystko co miały. Zajęło to pół pokoju i jest tam wszystko. Od ubranek do roku (wymieszane rozmiary), poprzez ręczniki i pościele aż po laktator. Nie mam pojęcia, jak się do tego zabrać ![]()
#2127 | ||||
Mama Land
|
Poli: Trochę się rozczarowałam, jak przecztałam, że "taaaaaki wstyd", a Ty po prostu znów płakałaś :P: Spodziewałam się raczej jakiegoś publicznego puszczenia plamy (czyt. zsikania się), albo wywrotki
![]() ![]() Groszek: Dzięki za PW - dopisałam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No może tylko na pocztę i do Biedry, więc dwie godziny nie moje ![]() Ah! I urodziny Dwulatki ![]() No to jednak wychodzę ![]() Cytat:
Co do pogrubionego - chyba już kiedyś pisałam, ale jak byliśmy z bratem mali (on dwa lata młodszy ode mnie jest), to strasznie gryzł mnie po plecach. Bez powodu. Tłumaczenie, kary, klapsy - nic nie pomagało. Ostatecznie Mama postanowiła go ugryźć i gdy sam poczuł, jak to boli problem zniknął. Cytat:
W ogóle mam problem z rozkminieniem, jak wyglądają moje wnętrzności ![]() ![]() I gdzie są moje jajniki?? Też poszły do góry? Zniknęły? Zostały na dole?? ![]() Ślub: U nas było przyjęcie weselne na 20 osób. Polecam! Można wtedy poszaleć z knajpą, bo budżet nie jest aż tak ciasny. Rada jaką mogę się podzielić to: rozsądnie i długo kupuj suknię ślubną. Ja się dałam przegadać i ostatecznie nie byłam zadowolona. No i potrzeba też mieć zapas czasu rano, przed uroczystością. Na ewentualną zmianę makijażu/fryzury. Moje włosy w ogóle nie pasowały do niczego, a ja byłam i tak spóźniona. Mój Mąż przechodzi ostatnio ekstremalną metamorfozę i znów jest mega słodziakiem ![]() ![]() ![]() A rano zauważył, że za tydzień wchodzimy w 9 miesiąc ![]() ![]() A ja na to, że musi poczekać do 10 miesiąca, bo pewnie będę się tyle kulać ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2128 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Niestety taka jest prawda że w pędzie dzisiejszego świata często zapominamy o tym co ważne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2129 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dopiero jak przymierzylam te nowe buty, ciasno związane to zauważyłam, ze jednak puchną mi nogi. Tak od 2-3 dni gdzieś, chociaż do tego, co miałam poprzednio to naprawde daleko. ![]() Boziuniu mam dość leżenia. Wstawiłam pranie, zrobiłam koktajl (mleko, banan, pomarańcza i spirulina) i zasapalam sie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2130 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
i ja się poryczałam... eh. witam się dziś i ja ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:14.