![]() |
#2071 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część VI
O boże jaki wstyd. !!!!!!!!!
Wsiadam do tramwaju, jestem po lekarzu i dodreptalam do tramwaju, sapie i zdycham bo kawałek trzeba bylo przejść w dwie strony i widze po wejściu miejsce siedzące, kieruje sie tam a dziewczyna jakas usiadła. Pomyślałam no trudno postoje. I ta dziewczyna na mnie spojrzała i poprosila bym usiadła. No to patrzę w okno, oddycham głęboko i powstrzymuje łzy. A tu nagle ta dziewczyna pyta mnie jak sie czuje i który miesiąc. Wydukalam tylko ostatni i po prostu się rozpłakałam ...... Pelno ludzi a ja siedzę i placze. Pani panika czy cos się stało a mi sie ledwo udalo powiedziec ze to przez hormony i to cholerne wzruszenie Potem się miejsce na przeciwko mnie zwolnili i Pani, a gdzie w sumie Pani, mloda dziewczyna, usiadła i zagadala mnie i tak z nią przez lzy rozmawialam i sie smialam. Pyta mnie czy pierwsza ciąża, ja mowie ze tak i ze mam kurde nadzieje ze w następnej nie bede tak plakac. Boże jak mi głupio bylo. Achhhh
![]() |
#2072 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Przepraszam ale sie uśmiałam czytając ;-) oby tylko Sara płaczkiem nie była po tych Twoich wzruszeniach :-P
![]() |
#2073 | |
Zakorzenienie
|
Mamusie kwietniowe 2016 - część VI
Cytat:
![]() Zamówiłam sobie dresowke ecru w czarne krzyżyki, w butelki, kropelki i material na poduchy dla Kuby. Zaraz fotki wstawię ![]() Poli ![]() Tak-nie moge sie doczekac wizyty bo sie Okaże kiedy jest cc. W tym tygodniu czy w przyszłym... To materiały ImageUploadedByWizaz Forum1458028354.571184.jpg ImageUploadedByWizaz Forum1458028363.799748.jpg ImageUploadedByWizaz Forum1458028373.618438.jpg ImageUploadedByWizaz Forum1458028384.419018.jpg ImageUploadedByWizaz Forum1458028392.318737.jpg ImageUploadedByWizaz Forum1458028401.388693.jpg Edytowane przez gosiaczek071 Czas edycji: 2016-03-15 o 07:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2074 |
Zadomowienie
|
Witam. I mi się dzisiaj byly snil :co jest:
![]() ![]() Cos czuje, ze w tym tygodniu podczas wizyt sie wiele wyjaśni i co nieco rozwiąże ![]()
#2075 |
Rozeznanie
|
I u mnie śnieg
![]() ![]() Strasznie mi wczoraj wieczorem nogi napuchły, nie wiem czy to od tego sprzątania czy co, ale pierwszy raz aż tak bardzo... Ja wizytę mam w czwartek, zobaczymy co tam się dzieje ![]() Poli dobra jesteś ![]()
#2076 |
Winter is coming
|
hah Poli ja też leżę i kwiczę
![]() w ogóle dzisiaj 15.03 już, a tu tylko jedno dziecię i to lutowe ![]() Ja się wczoraj cieszyłam, że mnie nic nie boli, a dzisiaj od nowa grrr, dobrze, że mam przegląd podwozia to się dowiem co tam się wyprawia
#2077 |
Zakorzenienie
|
Tabaska dobre
![]() Gosia haha nie dziwie sie Ja w ogóle siebie nie ogarniam, kiedys bylam dumna z siebie bo nigdy nie płakałam, choćby nie wiem co nie płakałam. A teraz to dla mnie jakiś kosmos. Boże wole tego nie pamiętać heh :P mam nadzieje ze nikt tam w tramwaju nie byl kto mnie kojarzy z pracy ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2078 |
Zadomowienie
|
Poli jaka ty placzka jestes, ale ja mam podobnie, ostatnio w kościele stoje w kolejce do konfesjonalu obok mnie sasiadka i ona do mnie z tekstem "meczysz sie juz Natalia co, juz niedługo" a ja w ryk...
---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Velika ten nasz watek taki jakiś mocno szczęśliwy ![]()
#2079 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To co piszesz to miód na moje serce, bo tak mi głupio ze nie potrafię nad tym zapanować :O 💖 Cos czuje ze ta moja córeczka to wrażliwiec będzie. Bo jak to kurka wyjaśnić:O
![]() ![]() |
![]() |
#2080 |
Zadomowienie
|
Dziewczynce to chociaz pasuje byc wrazliwcem.. Ale mój chłopiec.. Oby ciapką nie byl
![]()
#2081 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kurcze pasowałoby mi iść do spowiedzi... W kościele nie byłam strasznie dawno ale tak przed porodem może się wybiorę ![]() wysłane przez tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2082 |
Zadomowienie
|
Jest jeszcze jedna sytuacja podczas której zawsze w prawym oku lezka poleci, jak mi ksiądz brzuszek blogoslawi gdy idę do komunii, normalnie tego nie da sie powstrzymać!
#2083 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
O rany, do kościoła nie chodzę ale jakbym byla w takiej sytuacji to byl plakala na 10000000 % ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2084 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Poli ![]() ![]() ![]() Witam sie z rana, u mnie żadnego śniegu i nie chce nawet myślec żeby miał być... Szykuje sie do położnej... No jestem ciekawa co tam ktg wykryje ![]() Miłego startu dnia ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2085 |
Zadomowienie
|
U mnie w ten wlasnie sposób sie hormony odzywaja, poza tym ze jeszcze mi wciąż gorąco. Wczoraj mąż mówil ze jak wstal do pracy i lezalam na wierzchu to mnie przykryl, za chwile wszedł do sypialni a ja znowu odkryta z brzuchem na zewnątrz
![]() ![]() Dzisiejszy dzien zaczelam od wizyty w toalecie.. Wczoraj bylam 5 razy.. I jak tu nie myśleć ze cos sie zmienia.. I to juz bardzo blisko?
#2086 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, płaczcie, lepiej w tę stronę niż powstrzymywać i zajadać wzruszenia. Zwłaszcza, że nie wynikają one z tych negatywnych emocji ale ze wzruszeń.
Ja wczoraj ryczałam pół godziny, bo moja dwulatka mnie bije. Ciężko mi jest do tego się przyznać, bo miałam nadzieje, że mnie to ominie,ale potrafi mnie spoliczkować, ciągnie za włosy, pomimo upomnień, próśb by tego nie robiła. Za takie zachowanie zazwyczaj jest wyprowadzana do pokoju obok i po 2-5 min do Niej się idzie i rozmawia, ale mam wrażenie, że to woda na młyn. Wczoraj już z tego wszystkiego się poryczałam. Poza tym niestety moje dziecko zaczyna krzyczeć, piszczeć choć ja mówię ściszonym głosem by tym bardziej Jej uświadomić, że nie trzeba krzyczeć, można powiedzieć. Już sama nie wiem co mam robić, a wiecie w pracy radzę sobie z gorszymi sytuacjami, z 30 dzieciaków, a tu z jednym własnym przegrywam wojny. Ech.... Ja zaczynam chyba nadrabiać spanie, bo mówiłam Wam że był czas, że spałam 3-4 godziny, a teraz już się tak często nie budzę, na szczęście jeszcze nie załączył mi się proces koszmarów przed porodem. I jeszcze nie mam spakowanej torby do szpitala, czekam jeszcze na dwóch kurierów, mam nadzieje, że do weekendu mi się uda to wszystko zrobić. Wczoraj mówiłyście o słońcu, oczywiście, że było, ja już się cieszyłam, że idzie wiosna, że właśnie moja starsza będzie korzystała z dobrodziejstw dworu na placach zabaw, ale o godz. 17;30 jak zaczęło sypać tak dzisiaj za oknem mam śnieżny, zimowy krajobraz. DRAMAT!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2087 |
Wtajemniczenie
|
Karbiela- to chyba taki etap dzieci mają. Moja tez potrafila uderzyc wprawdzie zdarzylo sie to kilka razy i juz dawno minelo. Teraz etap na piszczenie
![]() Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2088 |
Zakorzenienie
|
Bry dzien
![]() Ja sie zaraz do lekarza bede zbierac... ciekawe co mi powie.. Chcialam spisac pytania do niej ale pustka w glowie
#2089 |
Wtajemniczenie
|
Kabriela ja też byłam bijącym dzieckiem. Jedynie straszenie na mnie działało- policja albo pogotowie
![]() Polinezyjka no wymiatasz! Nie boisz się z domu wychodzić? ![]() Gosiaczek a wiesz że ja też się codziennie budzę o tej godzinie co Ty ![]() ![]() ![]() ![]() U mnie też dziś beznadziejna pogoda. Śniegu nie ma, ale w nocy padał deszcz. Nigdzie dziś nie wychodzę! No prócz obiadu u mamy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Mikołaj <3 01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3 Edytowane przez kejka90 Czas edycji: 2016-03-15 o 08:40 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2090 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dwulatki to są strasznie sfrustrowane istotki...już tyle chciałyby powiedzieć i zrobić a jeszcze nie końca potrafią, a jeszcze mama zabrania ciekawych rzeczy... ja zawsze starałam sie złapać podniesioną rączkę, dość mocno złapać i wtedy mówiłam, że nie bijemy nikogo bo to boli, bo jest mamie smutno. wiadomo, nic nie działa od razu, zwłaszcza na dwulatkę. Histerie z krzykiem miała rzadko, najczęściej w sklepie. Ale jak ją kilka razy wyniosłam to już potem wystarczyło powiedzieć przed sklepem "jak zrobisz histerię to od razu wychodzimy" i jakoś panowała nad sobą ![]() Uczyłam ją, ze jak się złości to może tupać, walić w poduszkę, rzucić poduszką o ziemię - wiecie, ze działa ![]() teraz ma 4,5 roku i jak się wścieknie to idzie na kanapę i wywala poduszki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2091 |
Zadomowienie
|
Moja też niestety piszczy, ale też krzyczy. Niby mnie nie bije codziennie ale mam wrażenie, że ostatnio Jej się nasila. Ja oczywiście tłumaczę tym, że zęby Jej idą, tym, że jest zestresowana, bo Ona też odczuwa, że za chwilę siostra się pojawi na świecie.
Zwłaszcza, że raz mówi, że jest małą dzidzią, raz, że jest sama...i tak w kółko. Jednak sam fakt, że wczoraj po dwukrotnym uderzeniu mnie w twarz ja już nie dałam rady, zwłaszcza, że serio nie jestem za tym by uczyć dzieci klapsami, że pewnych zachowań nie toleruje się choćby nie wiem co się działo. Mój mąż wczoraj stwierdził, że Ona inaczej się nie nauczy, jak sama nie poczuje, że boli ale ja nie chce na to przystać. A teraz uciekam, bo muszę wniosek złożyć do przedszkola państwowego, żeby sprawdzić jakie są w ogóle szanse na to, by moje dziecko miało zapewnione przedszkole. |
![]() ![]() |
![]() |
#2092 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a my też rzadko do lekarza chodzimy ale się trochę bałam, że to jakaś taka angina bez gorączki, bo jeszcze nigdy młoda tyle dni nie narzekała na gardło...ale na szczęście nie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2093 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Przepraszam, ale ja tez sie usmialam ![]() ![]() ![]() Karbiela tez mysle, ze to przejściowe. Moja bratanica tez miała takie fazy, teraz jest ok, ale taki kłamczuch jakich malo! No patrzy w oczy i kłamie bez mrugnięcia nawet ![]() Ktg Dziewczyny ile czasu leżycie popiete pod to ustrojstwo? Mam w piatek pierwszy raz i nie wiem czego sie spodziewac ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2094 | |||
Zadomowienie
|
Dzień dobry.
My wyspani, dziś wolne od praktyk. W nocy bolało podbrzusze i krzyże. Trochę to kiepskie, ale muszę wam napisać. Siedzę rano na tronie i normalnie czuję jak moja córka rusza mi się w :dupa: ![]() ![]() ![]() madziara super że w końcu macie wózek!!! ![]() Polinezyjka mnie zawsze rozczulaja twoje sytuacje z udziałem hormonów. Nie wstydź się ![]() Cytat:
Cytat:
Groszek jesteś w liście zaginionych bo dawno się nie odzywałaś ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Aaa i zapomniałam napisać że po wczorajszym pięknym słońcu u mnie dziś też śnieg.... ![]() Edytowane przez patulinka94 Czas edycji: 2016-03-15 o 09:02 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2095 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny to co piszecie o 2latkach to bardzo cenne rady, ciezko zachować zimna krew np. Jak dziecko w sklepie wpada w histerie a wszyscy dookoła patrzą na matkę z wyrazem oburzenia, co ona z tym biednym dzieckiem robi... A nie zastanowią sie ile ta matkę nerwów i energii kosztuje wychowanie. Podziwiam Was ze dajecie rade jeszcze w naszym stanie
![]() Smake mam na gotowane jajko mniam ![]()
#2096 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja też jest bardziej niegrzeczna niż zwykle, czują konkurencję ![]() a macie w przedszkolu tylko jedną grupę 5-cio latków? u mnie tak jest i będzie tylko 6 wolnych miejsc dla nowych dzieci - bo tylko sześcioro idzie do szkoły. Kicha straszna bo trzylatki w tym roku nie mają szans się dostać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2097 |
Zadomowienie
|
Też Jej tłumaczę, najgorsze jest to, że czujesz, że pewne rzeczy się wymykają, że przecież z obcymi dziećmi taki sposób oddziaływania zadziała raz dwa trzy a przy swoim dziecku nie ma takiej opcji.
Też się staram do Niej mówić, że rozumiem, że jest zła, że Jej smutno itp. że może spróbujemy rozwiązać ten problem w taki sposób...tylko, że mam wrażenie, że czasami to grochem o ścianę. A później wiesz, ja nadal się męczę z emocjami a moje dziecko chce się przytulać, bawić i zachowuje się tak jakby zdarzenie nie miało miejsca. Ech.... Piękny okres dwulatka!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2098 |
Zadomowienie
|
Kopycio mnie pod ktg trzyma tak 30-40 minut
#2099 |
Rozeznanie
|
Mamusie kwietniowe 2016 - część VI
Tabaska dzieki
![]() u mnie rano królowały jaja na twardo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2100 |
Zakorzenienie
|
ja tak 20-30 minut jestem pod ktg, nuuuuuda
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:54.