![]() |
#2101 |
Zakorzenienie
|
Koko Koko EURO spoko – 28 Irenowy DancenTancenGol!
Dzien dobry!
U mnie słoneczko i zapowiada sie piekny dzien ![]() Magu jak samopoczucie po wczorajszym? Faktycznie Gwiazdka ma racje! Ja tez wole walizki na 4 kolkach takich obrotowych ale niestety minusem jest to ze one najszybciej sie psują (te koła)podczas transportu i niestety żadna gwarancja ich nie obejmuje. Gosia moze Cie cos ugryzło? Ale tez chyba posmarowalabym czyms na ukąszenia albo na alergie. Jasia No ja ciagle mam nadzieje ze C&J zawsze wrócą. I jasne, znacznie łatwiej byłoby ich zapiać na smycz bo wtedy miałabym mniej stresu, Joy nie wracałabym do domu wytarzana w zapachach. C nie jadłby ochydnych rzeczy i nie wymiotował. Ale... Jednak uwazam ze to byłoby nie fair w stosunku do nich. Mysle ze każde zwierze potrzebuje troche swobody ![]() Jedyne co mnie pociesza to to ze kiedy biegną za zającem to po kilkudziesięciu metrach dają za wygrana albo jak sie im chowam to zawsze mnie wywesza. A co mnie martwi to gdyby lis zaatakował... J egzamin z pyz zdał ![]() Czeka mnie dzis prasowanie ![]() Edytowane przez KarolinaK Czas edycji: 2016-07-29 o 11:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#2102 |
Irenosława Pierwsza
|
Dot.: Koko Koko EURO spoko – 28 Irenowy DancenTancenGol!
Średni dzień...
R pojechał z kumplami na wycieczkę, cieszę się - on potrzebuje relaxu, ja płaczu w bezpiecznych murach mojego mieszkania. Zmieniliśmy coś w mercedesie, ale i tak nie jest dobrze... Wszystko nie tak ![]() Czytam Gosia ten esej o depresji, wspaniała, mądra i okrutna mała książeczka. Autor nie dość, ze pisze o chorobie, to nawiązuje tez do znanych i wybitnych pisarzy min. Camus, Ramaina. Jak Gogha czy Woolf, Plath, którzy mieli piękne umysły, a byli pewnie za wrażliwi do życia, do tego co im zostało dane, albo niezgodności stanu wyobraźni/ marzeń ich życia do stanu faktycznego ![]() Pewnie ludzie, którzy mocno stąpają po ziemi, walczą, dają sobie we wszystkim radę - myślą o takich "słabeusze", ale ja już dziś wiem, ze tak nie jest. Sama już nie wiem skąd brać siły? Od Boga czy jakiś tam sił już ich chyba nie dostanę, więc pozostaje mi radzić sobie sama i liczyć, ze ludzie w okół mnie nie przejdą obojętnie. Tak zwyczajnie jest mi źle ![]() Karola, jak oko? A psy, no właśnie uciekną daleko za lisami?, one są bardzo mądre i posłuszne, więc chyba nie powinnaś się martwić, ze zwieją na dłużej? Gwiazdka tylko czy u mnie są takie ziemniaki? Poszukam. Zapowiada wam się z B fantastyczny weekend. Bawcie się dobrze i cieszcie się sobą ![]() Gosia a wy pojedziecie na tą piękną wycieczkę, co kiedyś zdjęcia pokazywałaś? Pal licho deszcz, jakby nawet był? Tymi krostami się nie przejmuj, posmaruj czymś wysuszającym: rivanol, nawet tonikiem na syfki, albo posmaruj jakimś kremem z cynkiem - sudocrem, krem bambino. Hania, no atrakcje masz pierwsza klasa, no ale co zrobić, jeszcze tylko weekend i będzie spokój. Szkoda, ze nie pomyślano, o jakiś przepustkach dla osób które pracują w te dni. Jasiu, Brzudi A wy jakie plany macie weekendowe? Evelka, dalej masz bejbika? do kiedy? Kasia, jak tam po tych ulewach, miasto wraca do normalności? Ze spraw przyjemnych, będzie dziś knedlik ![]() Sosik zrobię jakiś z tego co mam. Pół knedlika dałam mojej mamie, a jednego całego zamroziłam na zaś...
#2103 | |
O Ireno! ;-)
|
Cytat:
![]() na 1 dniowe wyjazdy + spotkania u klientów tez bedzie super. Jakos musze targac próbki i laptopa np. a to cieżkie no i na wertepy czy bruk- 4 kółka to koszmar niestety - zwłaszcza jak mam wyładowany bagaz ![]() to widze, ze plany obszerne macie ![]() ![]() musi to u Ciebie fajnie wyglądac ![]()
„Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, kiedy nasze skrzydła zapominają jak latać.” Antoine de Saint-Exupéry Edytowane przez yyahyoo Czas edycji: 2016-07-29 o 11:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2104 |
Gang Iren
|
Mag
![]() ![]() ![]()
#2105 | |
Irenosława Pierwsza
|
Cytat:
![]() Esej jest króciutki, skończę i dalej będę czytać Fraulein Angielkę ![]()
![]() |
#2106 | |
O Ireno! ;-)
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a jak sie czujesz?? bardzo obolała?? cos sie popsuło w mercedesie czy poprostu robiliscie modyfikacje, zeby było stabilniej?
![]() |
#2107 | |
Gang Iren
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2108 | |
Irenosława Pierwsza
|
I koniecznie muszę przeczytać jakąś powieść Styrona.
Może Wybór Zofii? http://lubimyczytac.pl/ksiazka/218612/wybor-zofii ![]() ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
Bardzo obolała nie jestem, ale czuje się jakbym dostała łopatą po plecach i karku ![]()
![]() |
#2109 |
Gang Iren
|
"Wybór Zofii" widziałam film. Ciężki.
#2110 |
Irenosława Pierwsza
|
Ja nie oglądałam, nawet nie wiedziałam o jego istnieniu dopóki książki nie odkryłam.
Słuchajcie Irenki, czy macie takie poduszki: http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?act...etail&id=67362 Chyba Karola ty na takiej spisz i Evelka dla P kupowała? Jest sens, warto? Ogólnie mam strasznie rozklapcianą poduchę, w sumie musiałabym sobie w ogóle już jakieś nowe kupić, zastanawiałam się nad taka profilowaną, może to zdrowsze od takiej zwykłej, co o tym sądzicie. Ostatnio była w L za 60 zł, ta jest za 40, to nawet przyzwoita cena. ![]() ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- ![]() ![]()
#2111 | ||
O Ireno! ;-)
|
Cytat:
![]() a tuning mercedesa - oby skuteczny!! ![]() ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Cytat:
![]() |
#2112 |
Gang Iren
|
Mag, bo zapomniałam napisać, a pytałaś. Tak, chcemy jechać w te cudowne miejsca, co pokazywałam foty. Ale to raczej bez deszczu musi być.
Jak nie przyszły tydzień, to cały sierpień dzieciaki mają wolne, to kiedyś pewnie wstrzelimy się z pogodą. W ogóle jeszcze kilka miejsc za mną chodzi, ale zobaczymy jak będzie.
#2113 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Przytulam mocno ![]() Jadę na policję złożyć zeznania. Ale myślę, że to tylko strata czasu. Edytowane przez d76b7b62abc76003533437ba9b2c050aff719167_6124288bc3b3b Czas edycji: 2016-07-29 o 12:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2114 |
Gang Iren
|
Zgadzam się z Hanią.
To, że ktoś wygląda na silnego, nie znaczy, że taki jest ![]()
#2115 |
Irenosława Pierwsza
|
Zgadzam się, że nie ma ludzi całkowicie samowystarczalnych, ale większości tych "silnych" z własnego wyboru nie chce pomocy innych ludzi i często mają to szczęście, ze są w stanie sobie sami poradzić w wielu sytuacjach życiowych. Ale raz, że to temat rzeka... i dwa, - to tez stety/ niestety zależy od punktu widzenia i siedzenia.
Ja taka kiedyś byłam, zawsze wszystko chciałam sama i większość spraw sama mogłam sobie załatwić, nawet ciężkie rzeczy dzwigałam, bo chciałam sama, i się cieszyłam i byłam dumna z tego, ze wszystko robie sama i nie potrzebuje niczyjej pomocy... sama, sama, super wszystko sama ![]() ![]() ![]()
/Jestem pianą, która opływa i zapełnia bielą najdalsze krawędzie skał; jestem także dziewczyną, tutaj, w tym pokoju./ Fale - Virginia Woolf Edytowane przez magnolia79 Czas edycji: 2016-07-29 o 14:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#2116 |
na drugie mam Irena
|
[1=d76b7b62abc76003533437b a9b2c050aff719167_6124288 bc3b3b;63577916]To jest niestety mylne myślenie. Często otoczeniu wydaje się, że Ci "silni" zawsze sobie poradzą. A Ci "silni" nie chcą obarczać problemami otoczenia i wierzą też, że są na tyle silni, że sami sobie ze wszystkim poradzą. Ale niestety nie ma ludzi samowystarczalnych. Choćbyśmy bardzo tego chcieli.
Przytulam mocno ![]() Jadę na policję złożyć zeznania. Ale myślę, że to tylko strata czasu.[/QUOTE] A zeznania w jakiej sprawie ? Wzięłam sie za malowanie, niby małe pomieszczenie ale tyle zakamarków, jestem już wykończona ![]() ![]() A co najgorsze, nikt za mnie obiadu nie zrobił. ![]() A od bejbika mam chwilowo wolne, tatuś niespodziewanie wrócił. W przyszłym tygodniu pewnie będę ją miała. Deszcz trawkę mi podlal, słoneczko sie przebija , pięknie jest. ---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Co do poduszki to ja mam taka. ![]() Ona nie jest profilowana, tylko taka jak gąbka, nie zmienia swojego kształtu. W środku ma coś takiego plastycznego ze dopasowuje sie do kształtu głowy i karku. Teraz ja na niej śpię, bo P. sie denerwował ze tu mu sie dobrze śpi a jak jedzie do N. to złe. Musiałby mieć takie dwie ![]()
#2117 |
Gang Iren
|
Dzisiejsza aura pogodowa
![]() ![]()
#2118 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Magus przytulam mocno ![]() ![]() No I jest knedlik! ![]() Ziemniaki u nas sa w kazdym sklepie, wiec Tesco powinno w PL miec. Cytat:
No to faktycznie walizka u ciebie wazna sprawa. Na szczescie wybor jest duzy wiec napewno cos znajdziesz. Uuuu a co to za tajemnicza Irena? Chyba wiem.... Czyzby Pani K? ![]() [1=d76b7b62abc76003533437b a9b2c050aff719167_6124288 bc3b3b;63577916] Jadę na policję złożyć zeznania. Ale myślę, że to tylko strata czasu.[/QUOTE] Ale chociaz bedziesz wiedziala sama dla swojej satysfakcji, ze zrobilas wszystko co moglas ze swojej strony. Powodzenia. Cytat:
Imigranci to mogliby Ci pomalowac!! Albo chociaz obiad ugotowac ![]() Dokoncz szybko a potem jakas kawka I ciasteczko dla relaksu.
![]() ![]() |
![]() |
#2119 | ||
O Ireno! ;-)
|
Cytat:
![]() musisz córy do kucharzenia zapędzic - albo malują albo gotują ![]() że tak powiem..... nastrojowo ![]() zgadłas! ![]() juz sie nie mogę doczekac wizyty w "tajemniczym ogrodzie" - miliona ploteczek, kawki z ciasteczkiem ![]() ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- Cytat:
![]()
„Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, kiedy nasze skrzydła zapominają jak latać.” Antoine de Saint-Exupéry Edytowane przez yyahyoo Czas edycji: 2016-07-29 o 13:59 |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2120 | |
na drugie mam Irena
|
Cytat:
Myśle sobie co ty mi tu o imigrantach piszesz ![]() ![]() Widocznie mój słownik nie wie co to unigrunt. Zapędziłam sie i póki mi schnie machnę jeszcze mały korytarzyk.
![]() |
#2121 |
Irenosława Pierwsza
|
Witaj w klubie. U mnie właśnie grzmi i leje
![]()
#2122 |
Konto usunięte
|
Ewelka podrzuć do Kraka tego imigranta to nim przedpokój pomaluję
![]() Gosia ja spałam przez kilka nocy na takiej poduszce u mojej przyjaciółki, ale dla mnie ona jest niewygodna. Chyba dlatego, że głownie śpię na brzuchu ![]() Mag ja to tak pisałam trochę ogólnie i trochę o sobie z tym byciem silnym. Sama mam problem z dzieleniem się swoimi problemami (masło maślane), ale absolutnie nie porównuję tego do Twojej sytuacji. Gwiazdka masz rację, mam teraz poczucie ze ja ze swojej strony zrobiłam wszystko co mogłam ![]() A przepraszam, jeszcze zostały mi drzwi do wymienienia, żeby się już sytuacja nie powtórzyła, ale już niedługo. Drzwi zamówione, umowa z firmą montującą podpisana, także jeszcze tylko 10 dni i będą piękne nowe drzwi, a przede wszystkim bezpieczne... i chyba w końcu poczuję się trochę bezpieczniej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2123 | |
Irenosława Pierwsza
|
Cytat:
![]() ![]() Wiem, ze w życiu różne rzeczy się zdarzają, różnym ludziom... Ostatnio nasi znajomi jechali z dzieckiem, mieli tak koszmarny wypadek, nie ze swoje winy, cud, cud, cud, ze żyją!!! i cud, że wyszli z tego o własnych siłach. Dla mnie to jest mój prywatny upadek, zniszczone moje życie, nie takie jak chciałam, jakie planowałam... mnóstwo niezrealizowanych planów, bo możliwości brak, złudnych nadziei, ale to bez sensu, nie czas i miejsce na takie dyskusje... jest jak jest i nic nie zmienię ![]() Ucałuj Kasię od Królewskiej mości i pamiętajcie ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2124 |
Gang Iren
|
Jak patrzę na to niebo, to myślę sobie, że horror by się nadał do poczytania
![]()
#2125 | |
Irenosława Pierwsza
|
[1=d76b7b62abc76003533437b a9b2c050aff719167_6124288 bc3b3b;63581896]
A przepraszam, jeszcze zostały mi drzwi do wymienienia, żeby się już sytuacja nie powtórzyła, ale już niedługo. Drzwi zamówione, umowa z firmą montującą podpisana, także jeszcze tylko 10 dni i będą piękne nowe drzwi, a przede wszystkim bezpieczne... i chyba w końcu poczuję się trochę bezpieczniej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] R mi mówił, ze jest cos takiego, taka aplikacja, ze jak ktos sie włamuje do mieszkania, to dostajesz powiadomienie na telefon... tylko nie wiem jak to urządzenie sie nazywa. U ciebie na pewno tez to mają, spytaj z ciekawości. Albo może kamerke zainstalować, zeby sie włączała jak ktos wchodzi? ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2126 |
Gang Iren
|
#2127 | |
Konto usunięte
|
Koko Koko EURO spoko – 28 Irenowy DancenTancenGol!
Cytat:
Jest, jest, juz mam nawet sprzęt wybrany, ale drzwi to podstawa, następnie ubezpieczenie, a potem będę się zaopatrywać w gadżety ![]() Ale oberwanie chmury nade mną ![]() Musiałam się zatrzymać na parkingu na chwilę wracając z Komendy. Nie jestem w stanie jechać, bo nic nie widzę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2128 |
Irenosława Pierwsza
|
Aaa... horror. To Link ich nie piesze
![]() ---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- Takie burze chyba sa w calym kraju co chwilę. R jest w trasie i też gdzieś tam właśnie lało.
#2129 |
Zakorzenienie
|
Nie jest to ekscytujaca aura ale za to foteczka jest super ![]() [1=d76b7b62abc76003533437b a9b2c050aff719167_6124288 bc3b3b;63581896]Ewelka podrzuć do Kraka tego imigranta to nim przedpokój pomaluję ![]() Gosia ja spałam przez kilka nocy na takiej poduszce u mojej przyjaciółki, ale dla mnie ona jest niewygodna. Chyba dlatego, że głownie śpię na brzuchu ![]() Mag ja to tak pisałam trochę ogólnie i trochę o sobie z tym byciem silnym. Sama mam problem z dzieleniem się swoimi problemami (masło maślane), ale absolutnie nie porównuję tego do Twojej sytuacji. Gwiazdka masz rację, mam teraz poczucie ze ja ze swojej strony zrobiłam wszystko co mogłam ![]() A przepraszam, jeszcze zostały mi drzwi do wymienienia, żeby się już sytuacja nie powtórzyła, ale już niedługo. Drzwi zamówione, umowa z firmą montującą podpisana, także jeszcze tylko 10 dni i będą piękne nowe drzwi, a przede wszystkim bezpieczne... i chyba w końcu poczuję się trochę bezpieczniej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] To chyba teraz najlepsza opcja, zamknac drzwi za ta sprawa I wrocic do normalnosci. Oby nowe drzwi daly wam wieksze poczucie bezpieczenstwa. Alez sie nudze!!!!
![]() |
#2130 |
Zakorzenienie
|
Magu przytulam
![]() ![]() ![]() Emigranci unigruntem ![]() Magu co do poduszki to ja mam taka i uwielbiam ta poduszkę. Ale nie moze byc taka zwyczajna z gąbki (taka miała mija siostra i to był koszmar spac na niej) tylko musi miec takie wypustki. Jak na zdjeciu. Wtedy ona dostosowuje sie do twojego karku kiedy na niej leżysz. Jedyne co mi w niej przeszkadzało to ze jest za krotka. Jak odwrócisz głowę na jedna stronę to juz ci brakuje poduszki. Teraz mamy nowe co kupiliśmy do nowego lozka. Dłuższe, inne, piankowe ale ciezko mi idzie dostosowanie sie do niej. Gdyby ta stara była dłuższa to z pewnością bym na niej nadal spała. U mnie przy tej profilowanie przystosowanie zajęło około tygodnia. Na tej piankowej śpię juz od marca a nadal cos mi nie pasuje. Także sprawdź czy ma takie wypustki. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:15.