![]() |
#2131 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 3
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2132 |
Raczkowanie
|
Krótko i na temat: z chorób wyszliśmy. Dziecko na cycuś się odbraziło. Mm raz pije raz nie. Najwięcej do tej pory wypil 90 ml, ale to rzadkość. Byłam u szwagierki na noc. Dziś wróciłam, siedziałyśmy do 2 w nocy i cóż raz na jakiś czas można
![]() ![]()
#2133 | ||
Zakorzenienie
|
Moje dzieckp padło o 21:30
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Zdrowia i psychicznego dla Ciebie ![]() Cytat:
![]() ![]() Kolorowych snów mamusie ![]()
![]() |
#2134 |
Zakorzenienie
|
Ogarnęłam chatę z grubsza, umyłam butle, mogę usiąść do wizażu.
Przed snem palę, tzn. tfu, wróć, piję zioło ![]() Bardzo się cieszę, że lubicie czytać moje wpisy. Majkela współczuję anginy, oby antybiotyk zadziałał. Nieźle, że marzysz o czwartym dziecku. Przepis na jaglankę jest prosty(tu podaję z dwóch porcji, bo tak mi się łatwiej robi): Składniki: szklanka suchej kaszy jaglanej, puszka mleka kokosowego, półtorej szklanki wody, 2 płaskie łyżki cukru, łyżeczka aromatu waniliowego (daję cukier lub wanilię), 1/4 łyżeczki mielonego kardamonu (daję więcej), 1/4 łyżeczki soli. Wg gazety połowa z tego wystarczy na 2 osoby, porcja to 320 kcal (jeśli Cię to interesuje ![]() Kaszę przelać wrzątkiem na sicie, wrzucić do garnka i prażyć przez 3 minuty. Dodać płyny i przyprawy, gotować na małym ogniu pod przykryciem 25 minut. Podawać z ananasem i mango, posypane wiórkami białej czekolady i udekorowane miętą. Ja z reguły idę na łatwiznę i podaję z ananasem i brzoskwinią z puszki. Oczywiście dzieciakom robiłam bez soli i cukru (żeby nie było, że taka wyrodna ze mnie matka). Ostatnio natknęłam się na fajnego wegańskiego bloga i przepis na budyń jaglany kawowy klik i piernikowy klik. Myślę, że fajna opcja na przemycenie jaglanki starszym dzieciom. No i nie samym alaantkowym żyje człowiek, lubię szukać inspiracji na wegańskich blogach ze względu na moje alergie. ![]() Justynan ja akurat uważam, że notatki dla tżta to fajny pomysł. ja np. widzę u moich rozkład dnia, który się czasem waha, ale generalnie jest w miarę stabilny. Australia moja Dorcia wczoraj pobiła rekord aktywności od 7:00 do 14:30, ale to nie było normalne, bo strasznie marudziła i dzisiaj się na szczęście nie powtórzyło. Ania z tego co mi się wydaje to ładnie Maja waży, a były takie obawy, że drobna. Cierpliwość najpierw też miałam sobie wydrukować tabelkę z rozszerzaniem, która tu była wklejana, ale później jak doczytałam, że zasady nie są już tak sztywne to poszłam na żywioł. ![]() Madzia maści, o których piszesz to ta antybiotyk i sterydowa? Dobrze kojarzę, a co było przyczyną, ślina? Może rzeczywiście warto powalczyć czymś innym, bo po sterydzie temat lubi nawracać niestety. Caryca ciężki temat, nie wiadomo co doradzić w takiej sytuacji, trzymaj się ciepło. Śliweczka patent z kartonem przedni. Ja bym musiała mieć albo wielki karton albo siedzieć okrakiem. I to, że Ignaś śmieje się do zdjęć starszych dzieci niezłe, że tak kojarzy osobę na zdjęciu z osobą na żywo. Jakoś kiedyś nie zdawałam sobie sprawy, że tak małe dzieci są tak kumate, myślałam, że tak do roku to tylko faza ziarno kupa jak w tym starym skeczu Paranienormalnych o gołębiach. Miszka nie wiem do tej pory o jakiego Henia z apteki chodziło moim laskom. Falafel polecam, kotleciki z ciecierzycy, nie wiem jak u Was, ale u nas można go kupić w kebabach jako wersja dla wegetarian. Jeszcze w temacie fizjoterapii - pewnie też bym schizowała z wieloma rzeczami, gdyby nie fakt, że sama za szybko zaczęłam chodzić (mając 10 miesięcy, zapatrzyłam się na o rok starszego brata) i później miałam problemy z kolanami i kręgosłupem. Tak przynajmniej twierdzili lekarze. W temacie rozszerzania diety u mnie dziś pesto awokado z alaantkowego. Ostatnio nic nie mogę spokojnie zjeść, bo jest wyścig do mojego talerza, a jem z reguły siedząc na skraju łóżka i je pilnując. Jadłam bułkę polaną olejem z suszonych pomidorów i z wędliną. Dałam im tą bułkę z tym olejem i był hit, nie mogłam spokojnie zjeść, bo niczym pisklaki z otwartymi dzióbkami czekały na nową porcję. Dodawałam troszkę miąższu z tych pomidorów dla smaczku i wchodziło jak ta lala. Kinia nawet gadała " a mniam mniam". Dorcia gada mniej, ale leciały powtórki "Wspaniałego stulecia" (wkręciłam się jak byłam w ciąży) i w pewnym momencie Dorcia powiedziała coś co brzmiało jak "dupek". Podniosłam oczy na ekran, bo akurat coś sprzątałam, a tam był Yahya bey, który akurat raczej dupkiem nie był, ale albo Dorcia miała na ten temat inne zdanie albo miała kogoś innego na myśli. Któraś też dzisiaj, chyba Kinia, "powiedziała" "o jeny". Rozpisałam się, bo lecę z laptopa, łatwiej niż z tableta (tam głównie czytam). Uciekam spać, dobrej nocy.
Edytowane przez MariaFrancesca Czas edycji: 2017-02-09 o 21:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#2135 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Oba bez recepty. 2) Maść nagietkowa i linomag. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2136 |
Zakorzenienie
|
To typowo poznański sklep, który tu z resztą powstał, więc nie spodziewałam się, że poszli z ekspansją i dotarli do Wro.
![]() |
#2137 |
Raczkowanie
|
nadal nie spi.aktualnie
w chuście....dochodzi 23...
#2138 |
Konto usunięte
|
majkela, dzieciowa. W temacie kaszek idę całkiem na łatwiznę.
Maria w Bielsku-Białej też jest Piotr i Paweł, a nie jest to jakieś duże miasto. Uwielbiam ten sklep, bo jest w nim wszystko. Szkoda że ceny takie wysokie ![]() "Dupek" ![]() Nie wiem czy Ignaś kojarzy osobę ze zdjęć z osobą na żywo ale się śmieje ![]() PikPik coż to Beni wyczynia że nie śpi jeszcze? Idę już spać, dobrej nocki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2139 | ||||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Fiazo zdrówka ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Fajnie, że u Was wszystko ok, a po kim Esia ruda ![]() Oj ja też kocham wąchanie, ale tylko gdy pampers czysty ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie zacytowało mi ostatniego Twojego posta, super pomysł z notatkami dla tż może łatwiej mu będzie okiełznać Gabrysia ![]() Mojemu tż-towi też by się takie przydały, bo nie bardzo wie co powinien junior robić w danym czasie, a jego zdaniem każdy płacz to o zgrozo płacz o cycka , taaa ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2140 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas też dwie drzemki od jakiegoś czasu, w tym jedna na spacerze, więc w domu za dużo nie zrobię z takim upierdliwcem na rękach ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2141 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() https://www.youtube.com/watch?v=M6wRnouGZFQ Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ---------- Dziękujemy za życzenia, o dziwo starszak szybko wraca do zdrowia, chyba za szybko bo aż go nosi po chałupie ![]() ![]() ![]() Dobrej nocy ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2142 |
Zakorzenienie
|
Cierpliwość dziękuję za ciepłe słowa
![]() ![]() Piesek ma się rewelacyjnie! Wyszedł cały z polowania na kość spod osiedlowego śmietnika ![]() ![]() ![]() Hania ma rehabilitację x2 w tygodniu. Metoda Bobehta plus ćwiczeniania na podpor rąk. Zgadakam się właśnie z Kiara, że u Nas jest podobny problem jak u Felusia ![]() Ja nie patrzę na tabelki przy rozszerzaniu diety. Robię wszystko wg intuicji ![]() U Nas też jest Piotr i Paweł. To chyba firma z,częściowo rosyjskim kapitałem ![]() Sliweczko lubię czytać o Twoich starszakach, naprawdę! Fiazo co z Tomusiem jak wrócisz do pracy? Na cały etat od razu wracasz? Justyna jak Gabryś? Caryca strasznie Wam współczuję pobytu w szpitalu ![]() Australia płatki migdałów są w Biedrze ![]() ![]() Lena TZ,pewnie bardziej upierdliwy niż Franek ![]() Maria mamy maść Fuccidin i Afloderm. Teraz juze leżę w sypialni nie mam na wyciągnięcie rekir ulotki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2143 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ruda po tatusiu tzn. mój tż łysy,a mówi się nigdy nie ufaj rudym i łysym(tym drugim, bo mogli być rudzi;S), jest też taki kawał.... i też by się u nas zgadzało ![]() A z tym wąchaniem to pewnka, że pampers musi być czysty. Ostatnio sobie wypominałam, ze narzekałam na śmierdzące, wypływające kupki, bo od kiedy je coś poza mlekiem....no normalnie broń biologiczna, odpady radioaktywne -bez maski nie podchodź.
![]() ![]() |
![]() |
#2144 |
Zakorzenienie
|
Madzia no właśnie w mojej Biedrze nie ma
![]() ![]() Tulę polecam zamówić na ekomaluch.pl - po zapisaniu się do newslettera dostajesz kod na 10% zniżki. Przy tulowych cenach to sporo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2145 |
Rozeznanie
|
Witam, nie odniose się do tego co pisaliście bo przeczytałam i chyba średnio dotarło, przepraszam.
Poszłam do pracy i cały czas się martwiłam, mąż jakoś dawał radę ale ciężko było. Wróciłam i w sumie od 17:30 Gabryś ciągle na rękach, ani uśpić ani, położyć ani bawić, ani jeść, ani pić. Ciągle beka i pierdzi i to mu przeszkadza, gorączka była, ale sama spadła ale już miałam dość jego jęków i dałam mu paracetamol, a wcześniej espunisan. Śpi mi na rękach, trzy razy próbowałam położyć się z nim ale zaraz ryk był. Za chwilę znowu spróbuję. Męża wyginilam do drugiego pokoju żeby trochę pospal bo dziś idzie na 13 h do pracy. Padł jak kawka. Jeśli do rana Gabiemu się nie polepszy idę do lekarza bo piątek a w weekend to już tylko szpital.
#2146 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Długo się dziecko montuje w tule? Cytat:
Daj znać jak Gabi, oby to była tylko tzw 3dniowka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2147 |
Rozeznanie
|
Śliweczka Spoczko, może ja gdzieś się źle wyraziłam, nie napisałam wszystkiego. Tego obniżonego napięcia to same nie stwierdzimy, ale rodzic powinien się zaniepokoić, gdy dZiecko nie lubi leżeć na brzuchu, nie unosi się na wyprostowanych rękach lub tylko na chwilę, jest w tyle do rówieśników wtedy lepiej sprawdzić, bo to nie jest tak, że jest leniwe, tylko ma słabsze określone partie mięśni i szybko się męczy, np. Na brzuchu.
Honcia Byliśmy i mamy odroczenie do skońcZenia 12 miesiąca życia. Pani doktor powiedziała, że w żadnym wypadku nie powinniśmy go szczepić póki co, wiec potwierdziła to co czuliśmy. Po skońcZeniu 9 miesięcy kolejna kontrola u neurologa i mamy skierowanie do pani doktor zajmującej się szczepieniem dzieci u których wystąpiły problemy. Na tą chwilę mamy spokój, a później zobaczymy jak to się potoczy... Jak Marcelinka? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2148 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzień dobry! Cholerka, wczoraj chyba za późno dałam kolację, bo Marysia stękała i puszczała bączki od godz. 2 przez dobrą godzinę ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2149 |
Zakorzenienie
|
Majkela może i jestem trochę szalona z tym rozszerzaniem, ale nie aż tak żeby dawac im owoce z puszki
![]() To nie wiedziałam o takiej ekspansji Piotra i Pawła ani o kapitale rosyjskim, muszę o tym poczytać. Madzia z tego co widzę to Afloderm to steryd, a Fucidin antybiotyk.
![]() |
#2150 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Madzia dziecko w Tulę zapina się mega szybko ![]() ogólnie Tula jest suuuper ![]() ![]() Cytat:
![]() Jakoś tak ostatnio mało mam czasu na wszystko, na wizażu chyba z tydzień mnie nie było, nie dałam rady nadrobić ![]() ![]() Co do rozszerzania diety to u nas raz lepiej raz gorzej - ostatnio mi zjadał już całą porcję kaszki a dziś nie chcial w ogóle. Ogólnie to daję mu zarówno papki jak i kawałki. Kaszkę rano hippa z owocami łyżeczką, na obiad słoiczka albo warzywa/pulpeciki do rączki. Nawet jak dostaje słoika to staram się, żeby przynajmniej jedna rzecz dziennie do rączki była. Kusi mnie założenie blw, że dzieci szybciej jedzą samodzielnie, ale jednocześnie tez chcę, żeby umiał być karmiony, więc próbuję łączyc te metody ![]() Edytowane przez Paulinagm Czas edycji: 2017-02-10 o 08:57 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2151 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Pocytowałam wczoraj i zaczęłam odpisywać, ale mi się starsze dziecko obudziło (nie ma czasem pełni??) i nie umiało zasnąć, z nią leżeć. Może uda się do tego wrócić wieczorem Madzia do tuli bardzo szybko, szczególnie jak nosi głównie jedna osoba, bo masz wtedy wszystkie paski poprzyciągane pod siebie, wiec tylko wrzucasz dziecko, zapinasz i gotowe ![]() A jak to jest z tymi nosidłami, nie musi dziecko samo siadać?
![]() |
#2152 |
Zadomowienie
|
powinno samo siadać
![]() ja to mam luksus bo jakos tak jest, że Tula wyregulowana pasuje na mnie i na TŻ... dziewne trochę, bo ja mam d szeroką a on wąską, możliwe, że on nakłada niżej a ja sobie wpasowuje w takie miejsce między talią a biodrami ze akurat pasuje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2153 |
Zakorzenienie
|
Szczerze mówiąc, to ja już mam w nosie czy można do nosidła czy nie można
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2154 | ||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() ![]() A Marcelinka, dziękuję, dobrze ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() O jak ja bym do jakiejś prawdziwej galerii poszła! Wieki nie byłam... Ale teraz to chyba tylko się zdenerwować bo przecież na mój bufet normalnych rzeczy nie ma ![]() ![]()
![]() |
#2155 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To super macie, że obojgu pasuje, u nas niestety całkiem inny rozstaw. Nosidlo jest super na spacery w deszczu i jazdę komunikacją miejską ![]() A po co Krzysiowi umiejetnosc bycia karmionym? Chodzi o żłobek? I drzemka trwa, idę sprzątać, ale w głowie tysiąc myśli, bo Esiulka płakała i musiałam ją usypiać, boję się żeby znowu zapalenia ucha nie miała ![]()
nikt nikomu nie byłby potrzebny." [ks. J.Twardowski] Edytowane przez Cierpliwosc Czas edycji: 2017-02-10 o 09:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2156 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A u nas w menu owocowym pomarańcza ![]() IMG_20170210_105746_439.jpg
![]() |
#2157 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Nw tygodniu w tuli ja głównie będę nosila. Tz jak coś w weekndy ![]() Cytat:
![]() To co mamusia ja już trochę spinek na alli express kliknelam (pyt o to zresztą) Ty też musisz bo grzywa do oczu wejdzie ![]() Hania pomarańcza do łapki dostaję. Ssie sok i czasem część miąższu zjada ![]() Mam dziś wychodne. Idę z koleżanka na późniejszy obiad ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2158 |
Rozeznanie
|
Honcia możesz jeszcze raz podać jaki aspirator kupiłaś? Nie mogę odnaleźć chętnie bym kupiła jeśli nadal jesteś z niego zadowolona, bo te gluty mnie wykończe żeby samemu odciągać
#2159 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Marysia waży prawie 10 kg, także tego... ![]() ![]() Udanego popołudnia! ![]() Mnie mężu wczoraj zaskoczył, bo zaproponował, że jak przyjadą moi rodzice, to żeby zostawić im Marysię i gdzieś wyjść we dwójkę... Oczywiście dwa razy nie trzeba mi mówić - plan będzie zrealizowany ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2160 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Spineczki już jakieś nawet mamy ale włoski na razie śliskie i nic się nie trzyma ![]() ![]() Cytat:
http://allegro.pl/aspirator-do-nosa-...,1&bi_c=254030 Super się sprawdza przy wodnistym katarze. Budyniowe gluty trzeba najpierw rozpyścić wodą morską ale też daje radę ![]() ![]() Cytat:
![]() Oczy po mamusi ![]() ![]() Brawo dla męża, że zaproponował ![]() Udanego wypadu we dwoje ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:49.