![]() |
#2131 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy majowe 2017 cz.V
Cytat:
![]() jak osiem lat temu kupowałam pampersy dla synka to na początku oryginalne, potem zaczęłam eksperymentować. Dady były wtedy bardzo grube i sztywne i przeciekały, teraz widzę po próbkach jakie dostałam, że zmieniły się na lepsze. A te z Lidla dla nas to była rewelka, miękkie i nie przeciekały. Teraz oryginalnych pampersów w ogóle nie będę kupować, szkoda przepłacać. będziemy sobie testować Lidlowe, Biedronkowe, Rosmanowe ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2132 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W życiu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do pampersów to po prostu wydaje mi się, że jest mniej opinii na temat lidlowskich pieluch bo patrząc bo ilości biedronek a lidla w moim mieście jest to spora różnica. Lidlów jest chyba 5 a biedronek 25 więc wiadomo że większości jest bliżej do biedry jednak. A mnie jakoś podkusiło wziąć te bella, chyba głównie ze względu na to wycięcie. A ogólnie nastawiam się na stosowanie dady bo mam pod domem i hebe i biedronkę.
![]() |
#2134 |
Wtajemniczenie
ski
|
Mohnka, może to nie laysy ale czestuj się ☺ 1489760714092.jpg
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2135 |
Zadomowienie
|
U nas tez byla babka z banku krwi pepowinowej na sr, my sie nie zdecydujemy, raz ze kasa, dwa powody o ktorych pisala Inez, w ogóle zirytowalo mnie to ze kobieta mowila tylko o plusach i z jej wypowiedzi wynikalo ze to sie tak czesto przydaje i ze kazdy powinien bankowac, nie lubie takiego czegos
![]() Co do pieluch z lidla spotkalam sie z opinia, ze czesto uczulaja ![]() ![]() Vikunia ja juz nie zapraszam gosci, nie mam na to sily, co innego jak ktos mnie zaprasza, chetnie nawet zrobie cos do jedzenia i zabiore ze soba ale nie musze wokol niego latac i moge wyjsc o ktorej chce ![]() ![]() ![]()
#2136 |
Zakorzenienie
|
Kalafior. Zamówiłam zamiast M to L koszule do karmienia z allegro i przyszła ogromną. Trudno. Będę wyglądała jak w worku.
Nie mam ochoty dzisiaj rozmawiać z tz. Denerwuje mnie strasznie tym, że po prostu jest. Moje hormony oszalały. To chyba przez słaba noc i jestem zmęczona, że ciągle jest niewygodnie, albo coś boli. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2137 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, co do wkladu do wanienki to u nas byly to meza rece, te plastikowe w ogole do mnie nie przemawiaja, moja siostra uzywala gabki z tym ze z nia jest troche roboty wlasnie przez bakterie, ona po kazdym myciu ja suszyla na kaloryferze, czesto prala, a przed kapiela sparzala wrzatkiem.
Mohnka, super wiadomosci, 3 mam kciuki za wyjscie ![]() Kasiunialusia, ja mam chyba z 5 przescieradel, bo tez po corci, zmieniam w razie potrzeby, ale ja podkladalam corci i teraz tez bede flanelowa pieluszke i ja w pierwszych tygodniach zmienialam codziennie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2138 |
Zadomowienie
|
Aa zapomniałam wam napisać, że mdłości na tym etapie ciąży mogą się pojawiać, związane to jest z wieksza produkcja hormonow- wyczytałam w aplikacji ciążowej.
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
#2139 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- Ja jestem jakaś rozdrażniona od paru dni.. Nie wiem..czy to wina hormonów..czy co. Może ta baba na sali? Ale gryzę się po języku ciągle jak rozmawiam z bliskimi przez telefon .. 😜 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2140 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2141 |
Rozeznanie
|
Wrr wyslalo mi zanim wszystko nadrobilam..
Kasiunialusia, ja mam pampersa, a potem w domu juz wielorazowki. Bunnybe, milego wyjscia z przyjaciolkami ![]() Bambi, to akurat jak Wasza dzidzia podrosnie to bedzie sie bawic na nowiutkim ![]() Mohnka, jesli tz uzna dziecko to tez sie wlicza. Felicity, my mielismy taka sytuacje, tylko, ze maz pracowal w Polsce, mielismy za duzy dochod i nie dostawalismy 500+, a potem maz utracil dochod (zwolnil sie z pracy, bo pracodawca przestal placic) zlozylismy wniosek i przyznali nam 500+ po pierwszym pelnym miesiacu. Mohnka, rodze bez biustonosza, przy ostatnim porodzie bylam w samej koszuli, co chwila wanna, prysznic, po porodzie polozne podciagnely mi koszule i odrazu polozyly malutka przy piersi. Talusiax, pisalam juz kiedys o pieluchach, my wielo stosujemy, ale zdarzalo sie na wyjscia kupic rozne jednorazkwku, moja corcia miala raz w zyciu odparzenie, wlasnie w babydream, sa mega sztywne. Reszte rzeczy z tej firmy typu kosmetyki bardzo lubie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2142 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale krępuje mnie to, że po porodzie wszyscy muszą mnie widzieć nago... Nie chciałabym wszystkim pokazywać biustu. 😧 ehh Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2143 |
Wtajemniczenie
ski
|
Ja jak na razie kupiłam złote jak i zielone pampersy 1 i 2. Ale mam zamiar też kupić inne na sprobowanie. Zobaczymy najpierw jaką skórę będzie miała córka. Jak po mnie to raczej mamy przewalone
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2144 |
Zakorzenienie
|
Mi sie dzisiaj snilo, ze rodzilam i polozna zaczela mnie masowac po sutkach, zeby pobudzic porod
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2145 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziewczyny kupujecie elektroniczne nianie? Ktoś coś poleci? Ja potrzebuje chyba kupić. Kuchnia, toaleta na dole a pokoje u góry.. Nie będę biegać z dzieckiem na rękach ciągle.. 😓 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2146 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2147 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2148 |
Konto usunięte
|
Miałam wziąć sie za prasowanie ciuszków ale lozko mnie pokonało
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2149 |
Raczkowanie
|
Mohnka a Ty chcesz z kamerą?
Ceny są zaporowe, moi znajomi kupili firmy konig, ok 450 zł i jak z nimi rozmawiałam na początku roku to mowili że ta była najtańsza z takich co im odpowiadało. I powiem Ci że jak uciułam to pewnie też tą kupię. Widziałam ją w akcji i wydawała mi się bardzo fajna, i tak drogawa nieco, ale jak są podobne jakościowo za 600 czy 700 stów to wolę tą ;-) Oni zostawiają małą w sypialni i w ogródku byli i normalnie zasięg jest, w nocy normalnie też widać dzieciątko, mikrofon czuły. Z tego pilota krecisz kamerką. Mówił mi wprost znajomy że nie wierzy w tą odległość 350m ale wyjście na ogród nie powinno stanowić problemu, nawet jak dziecko było by na górze. http://www.delis-sklep.pl/mobile/pl/...G-KN-BM80/2476 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2150 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() jeśli chodzi o pieluchy to ja 7 lat temu używałam tylko pampersów bo były takie mięciutkie i nie uczulały Lenki, dada kupowałam tylko przy biegunce jak trzeba było co chwilę małą przebierać - wtedy były sztywne, takie foliowe ![]() co do imprez ostatnio robiliśmy urodziny Leny dla rodziny i goście siedzieli do 22:30 ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2151 |
Zakorzenienie
|
Osiągnęłam dzisiaj szczyt swojej chwiejności emocjonalnej w ciąży. Pojechaliśmy sprawdzić, co z samochodem. Jeszcze nie jest zrobiony, a na dodatek zauważyli, że kopci się z rury wydechowej jakiś czarny dym. Już mi się chciało płakać i rzucałam wiązanki jedna za drugą. Pojechałam potem do apteki, bo gościu miał mi Mama DHA zamówić, a mają tam dobrą cenę. Okazało się, że nie przywieźli mu. Zaproponował mi tylko sporo droższą Mamę DHA Premium. A co ja zrobiłam? Prawie się popłakałam w aptece
![]() ![]() Edytowane przez decorail Czas edycji: 2017-03-17 o 16:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#2152 |
Zadomowienie
|
My tez kupujemy monitor oddechu z angelcare a one sa w komplecie z niania wiec taki zestaw nabędziemy
![]() ![]()
#2153 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2154 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2155 |
Zadomowienie
|
Inezz - no jasne, dla nich to niezły biznes wiadomo 😀 kasę robią na tym konkretną. Jest gdzieś rozpiska ile osób z tego skorzystało i na jaką chorobę. Tak jak mówisz, też myślę że za kilka, kilkanaście lat będzie to bardziej popularne i bardziej użyteczne.
No a jeśli chodzi o pampersy to dla każdego dzidzia pasują inne, myślę że też wypróbuje różnych i wtedy podejmę decyzję jakich będę używać. Właśnie na początek kupiłam te pampersa premium ![]() Melka - ojej taka zaawansowana cukrzyca jest bardzo ciężka.. ma insuline czy jakaś specjalna aparaturę czy jak? Całe życie trzeba się pilnować.. ale chyba kwestia przyzwyczajenia, prawda? ![]() MamaSmerfuni - o dziękuję za opinie ![]() ![]() W rosmannie jest teraz promocja na Pregne DHA z kartą rossne, kosztuje 19 zł a normalnie 29 ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2156 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2157 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak się cieszyłam, że może wyjdę i zaczęłam mówić bliskim, Tz powiedział teściowej.. To nie była zadowolona. Tz musiał jej tłumaczyć, że to lekarze decydują... Że na podstawie badań, że nie ma takiego zagrożenia, bo nie mam już tych skurczy itp... To dopiero trochę się uspokoiła. Moja mama też w pierwszej kolejności, że fajnie, ale że lepiej żebym została pod opieką.. Jeśli teraz zacznę rodzić to po prostu urodze, tak samo tu jak i w domu. Nic więcej nie zrobią. Leki powstrzymujące poród podaje się do 34 tygodnia a ja go w niedzielę skończę.. Dziecko ma ponad 2kg, a ja szyjkę 1.3cm. Nie ma takiej tragedi.. Przecież ordynator wie co robi i mówi. Płakać mi się chce... Chyba bym wolała zostać w szpitalu i na nikogo nie patrzeć. 😢😩 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2158 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, wybaczcie moje dzisiejsze czarnowidztwo i negatywizm. Mam jakis gorszy dzien.
Bunny, a z goscmi wyszlo tak, ze TZ gadal z kumplem przez telefon i to kumpel sie bardziej "wprosil" ze swoja zona, bo sie przeprowadzilismy, a TZ po prostu nie odmowil. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2159 |
Raczkowanie
|
Bunnyby wydaje mi sie ze to ta niania jest
http://www.angelcare.pl/ac401-opis.htm Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2160 |
Zakorzenienie
|
Mohnka - no bez przesady, lekarze wiedzą, co robią i uważam, że powrót do domu na tym etapie to bardzo dobra decyzja
![]() Vikunia - luz blues - u mnie też czarne chmury... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:51.