|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2131 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2132 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
Cytat:
![]()
![]() |
#2133 |
Zadomowienie
|
To był bardziej referat, bo potrzebny mi był na zajęcia o wierzeniach ludowych...no taki śmieszny kierunek studiów miałam
![]() Jejku, już po 11, a ja ciągle w proszku jestem...muszę się zebrać w sobie i jakiś obiad na dziś wymącić...a popołudniu może na te świąteczne zakupy pojedziemy...jutro pewnie będą tłumy, a ja wolę tego uniknąć. |
![]() ![]() |
![]() |
#2134 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2135 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2136 |
Zakorzenienie
|
a ja tak sobie myślę, czy aby nie zrobić samodzielnie ozdób na choinkę, tylko nie potrafię niczego znaleźć na necie...........
jakby któraś wpadła na coś takiego to bardzo się uśmiecham o linka lub coś podobnego ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2137 |
Zakorzenienie
|
z tego co mówią wszyscy to dobrym jestem kierowcą, daleko mi do baby za kierownicą, umiem wychodzić z poślizgów i takie tam. A jak jadę po lodzi i skręcam, a widzę, że ktoś też i na zakręcie, na tym lodzie wrzuca hamulec to prawko bym zabierała.
![]() |
#2138 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() No i chcą przy mnie dyżurować, jak małż będzie na nocki miał. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cieszę się na te szczepionki bez rtęci, ale i tak pewne obawy mam... A co z tą Jusis, bo nie mam pojęcia? Cytat:
Nic, tylko się tam przeprowadzić. ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2139 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2140 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() wrzuce ci za chile fotki tych gwiazdek jak je znajde. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2141 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2142 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() mój dziadek ma prawo jazdy, jest dobrym kierowcą, ale od kilku ładnych lat nie jeździ. Sam to powiedział, bo ma źle złożoną nogę po złamaniu (25 lat temu) i wg niego nie jest tak sprawna, jak kiedyś. Tak więc dziewczyny, mamy o jednego niedzielnego kierowcę mniej ![]() ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- a mi się podobają kolorowe choinki, a nie jednotematyczne.......... kojarzą mi się ze sklepami, firmami itd. Oczywiście, każdy ma swoją koncepcję na choinkę ![]() e_rosa będę wdzięczna, proszę jeszcze o jakiś przepis na masę solną sprawdzoną, bo oczywiście nie mam ![]() ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- zdecydowanie odpada........w Siemianowicach nie możesz mieć ani na stopach i o ile mnie pamięć nie zawodzi to co najmniej 2 palce u rąk bez lakieru |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W tym szpitalu jest terror laktacyjny;-) karm kar karm naturalnie. Co dla mnie jest problemem, bo nie mam zamiar i jak pomyślę to płakać zaczynam. Dla mnie to jest tak niefajne. Nie przekona mnie żaden argument. Dla mnie bariera nie do przeskoczenia. Siostra, która chciała karmić a nie miała czym mówiła, że położne pomagają, tłumaczą, bdb poradnia laktacyjna. Jesli więc chcesz karmić nie ma problemu. Możesz tez poprosić, żeby np odwieźć na chwilę na noworodkowy dziecko jak jest b zmęczona albo coś. Uważam, że to nie powinno być żadnycm problemem. To są pierwsze dni po ogromnym wysiłku i stresie, w cc w znieczuleniu , bólu, zresztą po SN też bólu. A w domu zawsze na początku masz pomoc.
![]() ![]() |
![]() |
#2144 |
Zadomowienie
|
No pewnie, że tak! A jako, że ja z Torunia, to i Radio Maryja codziennie słucha
![]() ![]() Dziewczyny z tymi paznokciami to jest tak, że każą zmywać lakier na stopach i dłoniach, żeby móc widzieć, czy podczas porodu paznokcie nie sinieją. To akurat jest prawda - u nas na porodówce przyjaciółka prawie zdrapywać sobie musiała lakier, bo zapomniała zmywacza i dostała niezły opr od położnej, oczywiście zmyli jej ten lakier w końcu. No u nas w każdym bądź razie tak jest...ja już nie maluję sobie paznokci, bo wcześniej non stop pomalowane miałam i na razie płytki jeszcze nie doszły do "normalnego" koloru ![]() No i obrączki i pierścionki też trzeba zdjąć, na wypadek, gdyby miała nam się trafić jednak cesarka - no to wtedy trzeba się jak do każdej operacji przygotować. |
![]() ![]() |
![]() |
#2145 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja bede miała sztuczną choinke ale kupuje do wazonu kilka gałązek choinki i wieszam właśnie plasterki pomarańczy i serduszka materiałowe ![]() Edytowane przez agape Czas edycji: 2010-12-16 o 10:23 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2146 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój wujek ma aparat słuchowy, który źle działa- bo szkoda kasy na nowy, a dodam, że kasy ma duuużo, nie włącza nawiewu jak są szyby zaparowane i jedzie 30 km na godz. Dodam, że ma xsarę sedana, więc auto klasy średniej, nie pierdzik. Ciotka nie umie go przekonać, że jeździć już nie może, bo jest zagrożeniem dla innych.
![]() ![]() |
![]() |
#2147 |
Zadomowienie
|
Witam mamusie. Wczoraj nie zaglądałam do was, bo nie miałam internetu.I widzę na naszej liście zmiany. Achaia urodziła córeczkę.Moje najszczersze gratulacje
![]() ![]() Wczoraj zaczęłyśmy 31 tydzień a co za tym idzie 8 miesiąc!! ![]() Jak ten czas leci, jeszcze tylko 2 miesiące. Jak mężowi oznajmiam jak to juz blisko, że zaczęłam 8 miesiąc to on.."ale fajnie" on już nie moze sie doczekac kiedy zobaczy naszą córeczkę. Fajnie ja tez ale to nie on cwaniak musi ja urodzić ![]() Ostatnio zaobserwowałam u siebie chyba skurcze. Raz na jakiś czas twardnieje mi brzuch ( dokladnie tak jak po orgaźmie) i sie zastanawiam czy to malutka tak się układa, czy to skurcze.I (moze mi się wydaje) ale zauwazylam, że chyba mi się brzuch obnizył..ale nie wiem czy sobie nie ubzdurałam. W każdym bądź razie jest ogromny. W ogóle ostyatnio miewam takie przeczucie , że urodze szybciej niz mam termin. Niewiem może to jest spowodowane tym, ze coraz wiecej tych mamuś rozpakowanych. Nawet dzis mi sie sniło, ze czuam ze urodze szybciej, ze mam błednie wyliczony termin i wszystkim to w śnie mówiłam. Dopadaja mnie od czasu do czasu tez taki uderzenia gorąca, mam andzieje, że to normalne , ze to nic niepokojącego. Dzis mimo, że biore aspargin skurcze łydek ![]() Wkurzaja mnie testy ludzi ktorych widze, kazdy tylko kiedy rodzisz/?A jak mówie ze za 2 miesiace to wywalają oczy...wielki szok.,"O Boże a myślałam, że juz niedługo"..tak wiem taka wielka jestem jakbym miala za moment rodzic ale co ja na to poradze...porzez te uwagi...wogole nie chce mi sie wychodzic do ludzi a jak ktos mi cos takiego powie to robie sie czerwona zawstydzam sie .Dobra dosyć smęcenia. I tak jestem piękna ![]() ![]() ![]() My juz z mężulkiem zaczleismy świateczne zakuoy, juz kupiliśmy pierwsze prezenty w weekend kolejna seria, uwielbiam to...to biore sie za nadrabianie , pewnie sporo tego. Dziewczyny oceńcie same. Jak myślicie?Obnizył mi się brzuszek??? Dziś już 116 cm w brzuszku ![]() 1. zdjecie z 02.12. 2. zdjecie z dziś tj. 16.12. albo mi odbija albo ja widze różnice.
Nasze marzenie się spełniło ![]() ![]() ![]() 24.02.2011 r. dzień narodzin naszej córeczki ![]() Nadia: http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png Edytowane przez Justine1988 Czas edycji: 2010-12-16 o 10:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#2148 |
Raczkowanie
|
U mnie odpada i na stopach i na dłoniach. Nawet bezbarwny ma "ponoc" tez wpływ na kolor płytki jak zaczyna siniec ale to nie wiem czy jest do końca prawda ale właśnie położna tak mówiła podczas mojego pierwszego porodu. Dla mnie to straszne bo przez cały rok muszę miec ładnie zrobione stopy i paznokcie, niektórzy mówia że to szkodliwe by płytka była cały czas pod lakierem ale ja sobie inaczej nie wyobrażam, tylko n apobyt w szpitalu zrezygnuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2149 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2150 |
Raczkowanie
|
Przepis na masę solną:
400 mąki tortowej, 400 soli 200 ziemniaczanej 250 wody wyrobić dobrze, rozwałkowac i ja wykrawałam foremkami do pierniczków, najpierw gwiadka duża a w to gwiazdka mała. Miałam te wiazdki tez na sznureczkach w oknie pozawieszne, barzo fajnie to wyglądało. Wrzuciłam jeszcze fotki zeszłorocznych choinek - rożek z tekrury owinięty rafią i podolepiane ozdóbki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2151 | |
Zakorzenienie
|
taka niby głupota a poprawia myślenie o swoim wyglądzie;-)
---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2152 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A tymi tekstami znajomych się nie przejmuj - kto powiedział, że każda kobieta w ciąży ma mieć tak samo duży brzuch ![]() ![]() ![]() A właśnie się rano zastanawiałam, czy u Ciebie w porządku, rzadko się odzywałaś ostatnio. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2153 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2154 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2155 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2156 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A z tym łóżeczkiem to dobry pomysł żeby położyć małą na samym dole tylko jak ja ją po cc wyciągnę... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2157 |
Raczkowanie
|
I Justine ostatnio rzadko bywa a i havei nie ma od dłuższego czasu by ona gdzies po drodze się nie rozpakowała. Bo termin na luty ma.
Aha teraz misię przypomniałao że jej mąż wrócil do PL dlatego może jej nie ma nadrabia stracony na rozłące czas ![]() Lilijko jeśli dla Ciebie to nnie problem to termin mi zmień na pierwszej stronie na 14 lutego i zamiast Michaliny wpisz córka bo obrady nadal trwają i najprawdopodobniej będzie Liwia. Dziękuję ![]() Edytowane przez szizuho Czas edycji: 2010-12-16 o 10:41 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2158 |
Zadomowienie
|
Odnośnie łożyska, rodzi się je tak jak dziecko....nie wiem jak Wam to wytłumaczyć.
Nie boli w ogóle bo nie ma takich gabarytów ![]() Tutaj jest zdjęcie łożyska, jeśli chcecie zobaczyć i Was to nie przerazi ![]() I faktycznie łożysko wygląda trochę jak wątróbka, zresztą w medycznej nazwie jeśli mówi się o jego budowie, operuje się pojęciem, że zbudowane jest ze......zrazików ![]() Nie wiem jak u Was w szpitalach, ale u mnie gdzie rodziłam, jak Maluszek się urodzi, na sali jest tzw. bocian (ohaio) i tam go kładą, wycierają i się mały grzeje ![]() Później jak już wiozą na zszycie na zabiegowy to tata zostaje z maluszkiem w tej sali. Mój mąż tego fajnie nie wspomina, bo mówi, że został sam z Sarą wśród tych wszystkich zakrwawionych sprzętów. I zastawiał się co ma robić ![]() Pytał się potem mnie czy może miał posprzątać ![]() ![]() Nacięcie krocza nie boli, ja nie czułam. Zszywali mnie też w narkozie więc nic nie pamiętam. Za to teraz odczuwam jeszcze ranę ![]() Szwy mam usunięte, ale trochę mi obrzękło i muszę robić sobie przymoczki z szałwii ![]() ![]() I jeszcze a propo pomalowanych paznokci. Opieprzają jeśli są pomalowane bo podczas znieczulenia sprawdzają na płytce paznokcia czy nie jest sina....Dla mnie to głupota, w dzisiejszych czasach żeby sprawdzać stan pacjenta patrząc na paznokcie. U nas jeśli ma się tipsy to trudno, nikt nie każe ściągać. I bardziej chodzi o palce u rąk a nie nóg. Zabobony.....przestańcie wierzyć w te wszystkie głupoty ![]() W ogóle nie słuchałam ![]() Ale i tak najlepsza koleżanka z pracy, młoda kobitka 34 lata a zachowuje się jak babcia ![]() ![]() ![]() Kiedyś zapytałam tylko jej, jak ona magisterkę z położnictwa zrobiła, bo bądź co bądź ale wg mnie człowiek z wyższym wykształceniem już powinien nieco inaczej patrzeć na takie sprawy. Nie chcę nikogo urazić tutaj, ale mi się wydaje......ze do czegoś to obliguje. A i tak najlepsze jak opowiedziała swojemu dziecku skąd się wzięło....4-letnie prawie... Ja rozumiem, że się nie opowiada o seksie.....ale żeby mówić, że ona tak jak wilk z czerwonego kapturka miał babcię w brzuchu tak ona dziecko.... ![]() ![]() ![]()
#2159 |
Raczkowanie
|
Cytrynka - dzięki, ja uwielbiam robić takie rzeczy, przed Bożym Narodzeniem mam zawsze tyle zabawy, jak dziecko. W tym roku pewo tak nie ozdobie domu, bo siły nie będę miała, chyba że rozłoże sobi jakoś t w czasie.
"To mnie mamo zjadałaś i potem mnie uratowali?" ![]() Edytowane przez e_rosa Czas edycji: 2010-12-16 o 10:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#2160 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:07.