|
|
#2131 | ||
|
dead & alive
|
Dot.: Hejsterskie filolożki
Cytat:
Cytat:
Domyślam się, że na każdej uczelni może być inaczej, pytałam, żeby wiedzieć mniej więcej na czym stoję.Doradzicie mi jakie słowniki warto mieć? Mam duży słownik polsko- niemiecki i niemiecko- niemiecki. Czy słownik synonimów będzie dobrym wyborem? Na razie jeszcze nie był mi potrzebny, ale myślałam, żeby tym razem na święta poprosić o jakiś słownik
|
||
|
|
|
|
#2132 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2133 | |
|
dead & alive
|
Cytat:
Ściągnęłam właśnie w pdfie i to jest zdecydowanie to co chcę mieć. Ja chcę mieć wydanie papierowe, bo lubię czytać słownik ( ), a poza tym jak sprawdzam znaczenie to zawsze rzucę okiem na hasło obok i coś zostaje mi w pamięci, z internetowych słowników korzystam jak mam długi tekst i nie mam czasu szukać w słownikach książkowych
|
|
|
|
|
|
#2134 |
|
Raczkowanie
|
DUDEN Stilwoerterbuch jest fajny. Ma dużo haseł i mnóstwo kolokacji. Jest niezawodny, jeśli chcesz poprawnie układać zdania pod względem słownictwa i ich połączeń.
|
|
|
|
|
#2135 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Kojarzycie jakiś kurs, testy, które pomogą usystematyzować wiedzę o przecinkach? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Nowe wątki na forum Studia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:55.

Mam duży słownik polsko- niemiecki i niemiecko- niemiecki. Czy słownik synonimów będzie dobrym wyborem? Na razie jeszcze nie był mi potrzebny, ale myślałam, żeby tym razem na święta poprosić o jakiś słownik