Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw! cz. IV - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-11, 21:47   #2131
tekila901
Zakorzenienie

Dot.: Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw! cz. IV

Cytat:
Napisane przez Wenress Pokaż wiadomość
Hej Wiecie czy da się jakoś 'wyciąć' fragment treningu w Endomondo? Zgubił mi sygnał i dodał dodatkowy kilometr w prawie zerowy czasie, potem znowu jest ok - chciałabym usunąć tylko ten kawałeczek bo mi mocno zawyża statystyki i denerwuje... da się?
a nie możesz edytować?
Stary 2014-03-11, 21:58   #2132
katia84
Zakorzenienie

GG do katia84

Cytat:
Hej Wiecie czy da się jakoś 'wyciąć' fragment treningu w Endomondo? Zgubił mi sygnał i dodał dodatkowy kilometr w prawie zerowy czasie, potem znowu jest ok - chciałabym usunąć tylko ten kawałeczek bo mi mocno zawyża statystyki i denerwuje... da się?
wg mnie nie da się edytować/usunąć pojedynczego km, jeśli źle piszę nich ktoś mnie poprawi. Możesz usunąć trening i nanieść trasę na nowo, ale wtedy nie będzie widać międzyczasów.
katia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 22:06   #2133
jus93tyna
Rozeznanie

Cytat:
gdy rozwiniesz opcje po prawej stronie w szczegółach treningu, to tam masz opcję edytuj, klikasz i wyskoczy Ci okienko gdzie możesz edytować parametry
też mam często ten problem, że nie zawsze mam sygnał
jus93tyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 22:20   #2134
Wenress
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tekila901 Pokaż wiadomość
a nie możesz edytować?

Cytat:
Napisane przez jus93tyna Pokaż wiadomość
gdy rozwiniesz opcje po prawej stronie w szczegółach treningu, to tam masz opcję edytuj, klikasz i wyskoczy Ci okienko gdzie możesz edytować parametry
też mam często ten problem, że nie zawsze mam sygnał
Dziękuję
U mnie zawsze działało super, a teraz to był drugi raz, obydwa w tym miesiącu a korzystam z Endo ponad rok

Cytat:
Napisane przez katia84 Pokaż wiadomość
wg mnie nie da się edytować/usunąć pojedynczego km, jeśli źle piszę nich ktoś mnie poprawi. Możesz usunąć trening i nanieść trasę na nowo, ale wtedy nie będzie widać międzyczasów.
Szkoda, to już wolę edytowany bo mniej roboty ... mogliby dodać opcję zaznaczenia i usunięcia fragmentu...

Ćwiczę!

Edytowane przez Wenress
Czas edycji: 2014-03-11 o 22:25
Wenress jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 08:17   #2135
LadyWhisper
Zakorzenienie

ewentualnie można wrzucić trasę na garmin connect i tam wyedytować, z tymże to trochę roboty jest

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 12:12   #2136
mamomi
Przyczajenie

Witam. Również przyłączam się do wątku. Zaczęłam biegać od dzisiaj i mam ogromną motywacje bo do lata jeszcze 4 miesiące więc da się wiele ze sobą zrobić. Po rozstaniu z facetem się podłamałam więc to jest coś co mnie podnosi ku górze. 45 minutowy trening za mną, w tym 15 minut ciągłego truchtu. Pozdrawiam w ten piękny słoneczny dzień
mamomi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 20:42   #2137
megie
Zadomowienie

To i ja się dołączam, mam nadzieję, że uda mi się namówić TŻ do wspólnego biegania ale póki co to jest bardzo ciężko..
Stary 2014-03-13, 11:34   #2138
bordowa
Wtajemniczenie

Witajcie
Zaczynam przygodę z bieganiem Nie jest to łatwe, bo mam 2 prace w bardzo nieregularnych godzinach i do tego 3letnią córeczkę. Tż pracuje na 2-3 etaty też w bardzo różnych godzinach, tak więc mam problem zaplanowaniem treningów, ale mam zamiar wykorzystać każdą chwilę. Planuję zacząć od planu 6cio tygodniowego, treningi do konca marca już rozpisałam Zaczynam niestety dopiero od środy.
bordowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 11:43   #2139
Losza
Raczkowanie

Także się dołączam. Co prawda przez 5 lat trenowałam biegi średnie 800, 1000, 1500, miałam intensywne treningi 6x w tygodniu ale to było dobre 5 lat temu Dlatego wracam do formy, trzy treningi już za mną, dzisiaj prawdopodobnie kolejny, ale zaczynam bardzo powoli. I proponuje to wszystkim, kontuzje nie należą do stanów pożądanych
I RUN BECAUSE I REALLY LIKE FOOD, ostatnio znalazłam koszulki z takim napisem, całkiem mnie to rozbawiło
Stary 2014-03-13, 11:54   #2140
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Losza Pokaż wiadomość
I RUN BECAUSE I REALLY LIKE FOOD, ostatnio znalazłam koszulki z takim napisem, całkiem mnie to rozbawiło
swiete slowa ja wlasnie biegam, zeby moc porzadnie jesc
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 17:15   #2141
mamomi
Przyczajenie

Witam Ja dzisiaj po drugim treningu o 5 minut więcej czyli dzisiaj 20 minut ciągłego biegu, było ciężko, ale dało rade Tak jak wczoraj nie czułam mięśni tak dzisiaj czuję je na całym ciele i to samopoczucie po treningu bezcenne Ja biegam rano na stadionie bo dysponuję dużą ilością czasu. Pozdrawiam biegających i trzymam za was kciuki
mamomi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 19:29   #2142
megie
Zadomowienie

biegałam dzisiaj - 3km, ale jak na sam początek to i tak się cieszę
Stary 2014-03-13, 21:13   #2143
Losza
Raczkowanie

3 km na początek to bardzo dobry wynik
Ja dzisiaj niestety tylko rower, na którym przemieszczałam się do celów, ok 8km. Niestety czasu nie starczyło. Plus wieczorem objadłam się waniliowym serkiem homogenizowanym, rybą i kanapkami... No cóż, jutro mocny trening
Stary 2014-03-13, 23:38   #2144
cacajuate
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
Witajcie
Zaczynam przygodę z bieganiem Nie jest to łatwe, bo mam 2 prace w bardzo nieregularnych godzinach i do tego 3letnią córeczkę. Tż pracuje na 2-3 etaty też w bardzo różnych godzinach, tak więc mam problem zaplanowaniem treningów, ale mam zamiar wykorzystać każdą chwilę. Planuję zacząć od planu 6cio tygodniowego, treningi do konca marca już rozpisałam Zaczynam niestety dopiero od środy.
Kup sobie plecak do biegania, jak ja, na blogu nawet ostatnio pisalam jak mam 'fajnie' jesli chodzi o czas na bieganie.

Meksyk i bieganie na fejsie TUTAJ
cacajuate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 07:14   #2145
dorot_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cacajuate Pokaż wiadomość
Kup sobie plecak do biegania, jak ja, na blogu nawet ostatnio pisalam jak mam 'fajnie' jesli chodzi o czas na bieganie.
A podalabys linka? Moze masz w podpisie, ale nie widzę na telefonie

razem 31.12.2007
zaręczeni 12.08.2014
ślub 19.09.2015

2015
książki 17
filmy 54

2016
książki 8
filmy 63
dorot_qa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 07:28   #2146
CLARA_F
Wtajemniczenie

5 zaliczona
Stary 2014-03-14, 07:47   #2147
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Ja wolę pas z bidonami. Plecaki bardziej zasadne przy biegach górskich. U mnie koledzy z klubu co biegają górskie to mówią że plecak obowiązkowo.
Ja mam pas z dwoma bidionikami po 170ml w jednym mam izoton w drugim wodę. W czasie długiego biegu biorę niewielkie lyczki, przy dobrym nawodnieniu przed i po biegu tyle mi starcza.

Na jutro zaplanowalam długie wybieganie,a tu okres ciekawe jak mi pójdzie. Niestety ale na 99% tez mi na maratonie to samo będzie.

Niezłe wyniki jak na pierwsze bieganie 3km, ja zaczynalam od niecałych 2km gdzie polowa to marsz

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 08:04   #2148
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Ja wolę pas z bidonami. Plecaki bardziej zasadne przy biegach górskich. U mnie koledzy z klubu co biegają górskie to mówią że plecak obowiązkowo.
Ja mam pas z dwoma bidionikami po 170ml w jednym mam izoton w drugim wodę. W czasie długiego biegu biorę niewielkie lyczki, przy dobrym nawodnieniu przed i po biegu tyle mi starcza.

Na jutro zaplanowalam długie wybieganie,a tu okres ciekawe jak mi pójdzie. Niestety ale na 99% tez mi na maratonie to samo będzie.

Niezłe wyniki jak na pierwsze bieganie 3km, ja zaczynalam od niecałych 2km gdzie polowa to marsz
Dostałam taki pas z bidonikami w prezencie licze, że kiedys wykorzystam.

Współczuję @. Nie bierzesz przypadkiem tabletek anty? Można by wtedy @ na czas maratonu przesunąć

Wczoraj bylam na pierwszych zajęciach nordic walking z instruktorem. No wieć teraz przerzucam się na kijki, ale będę tutaj zaglądać.
Tym bardziej, że za jakiś czas wrócę do biegania

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Edytowane przez Mandragorrka
Czas edycji: 2014-03-14 o 08:06
Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 08:12   #2149
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Niestety tabsów nie mogę

Stary 2014-03-14, 09:26   #2150
kalija
Zadomowienie

Cytat:
Co masz na myśli pisząc długiego? Dla mnie długi (a zarazem mój cel) to obecnie 5 km

Cytat:
Prawda

U mnie w mieście jest organizowany co sobotę "ParkRun" czyli biegi na 5 km przez park/las. To jest mój pierwszy cel - przebiec te 5 km najlepiej w czasie poniżej 30 min Wydrukowałam sobie 12 tygodniowy plan ze str. bieganie.pl , bo zauważyłam, że z planem idzie mi zdecydowanie łatwiej (a początki wiadomo trudne). Zaopatrzyłam się już w termobluzkę, dobre buty, teraz już nie ma odwrotu!
Tż by jeszcze badziej mnie zmotywować obiecał, że po biegu na 5 km w czasie poniżej 30 min zakupi mi bluzkę biegową z nike, którą niedawno wypatrzyłam , po 10-tce nowe buty a po ... maratonie (!!!) kolczyki z brylantami nie ma to jak dobra motywacja
Stary 2014-03-14, 09:41   #2151
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez kalija Pokaż wiadomość
Co masz na myśli pisząc długiego? Dla mnie długi (a zarazem mój cel) to obecnie 5 km
Na początku jak biegałam góra 10 km to z wodą, bo miałam wrażenie że umrę jakbym biegała po pustyni. Tylko można to wyćwiczyć, jak nie ma upału to picie zabieram na biegi powyżej 25km, w upały to na biegi powyżej 15 km.
Wcześniej jak biegłam jakieś kółeczka w parku przy domu to zabierałam butelkę 0,5l wody i wrzucałam w jakiś krzak, to w potrzebie robiłam przystanek. Na bieganie niedalekiej bliskości sklepów zabierałam 2 zł w kieszonkę i jak miałam potrzebę picia to kupowałam(w razie przeliczenia się z moimi siłami jak zabierałam 5 zł to w razie W starczyłoby i na wodę i na autobus powrotny, ale się nie zdarzyło )

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

Kalija szkoda że mój mąż mnie tak nie motywuje
Mój jak zaczęłam biegać zawody już takie po 10 km przestał ze mną jeździć bo powiedział że nudzi mu się to czekanie.
No niestety jako posiadacze dość nieokrzesanych synów takie czekanie z nimi na mecie jest bardzo uciążliwe Teraz od 2 mc i on biega więc wszystkie biegi co będą do 22 km będzie biegał ze mną
Ale zazdroszczę Tobie bardzo

Edytowane przez pl_madzia
Czas edycji: 2014-03-14 o 09:42
Stary 2014-03-14, 10:06   #2152
kalija
Zadomowienie

Cytat:
Na początku jak biegałam góra 10 km to z wodą, bo miałam wrażenie że umrę jakbym biegała po pustyni. Tylko można to wyćwiczyć, jak nie ma upału to picie zabieram na biegi powyżej 25km, w upały to na biegi powyżej 15 km.
Wcześniej jak biegłam jakieś kółeczka w parku przy domu to zabierałam butelkę 0,5l wody i wrzucałam w jakiś krzak, to w potrzebie robiłam przystanek. Na bieganie niedalekiej bliskości sklepów zabierałam 2 zł w kieszonkę i jak miałam potrzebę picia to kupowałam(w razie przeliczenia się z moimi siłami jak zabierałam 5 zł to w razie W starczyłoby i na wodę i na autobus powrotny, ale się nie zdarzyło )
Właśnie jestem na tym etapie co wrzuca się wodę w krzaki, przy mikro biegach

Cytat:
Kalija szkoda że mój mąż mnie tak nie motywuje
Mój jak zaczęłam biegać zawody już takie po 10 km przestał ze mną jeździć bo powiedział że nudzi mu się to czekanie.
No niestety jako posiadacze dość nieokrzesanych synów takie czekanie z nimi na mecie jest bardzo uciążliwe Teraz od 2 mc i on biega więc wszystkie biegi co będą do 22 km będzie biegał ze mną
Ale zazdroszczę Tobie bardzo
Fajnie, że biegasz z mężem. Ogólnie starsznie podoba mi się taki model aktywnej rodziny, mam nadzieję, że moja taka będzie Ja zawsze lubiłam przerzucać żelastwo czy na siłowni czy w domu, ale zauważyłam, że bieganie bardziej mnie odpręża. Co ciekawe kiedyś ćwiczyłam, by schudnąć, teraz ćwiczę, by ćwiczyć. To przychodzi chyba z wiekiem

Co do motywacji... tż wie, że pewnie i tak nie przebiegnę maratonu, więc wiesz co nie zmienia faktu, że to było strasznie miłe, co powiedział

Edytowane przez kalija
Czas edycji: 2014-03-14 o 10:59
kalija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 10:29   #2153
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

u nas niestety bieganie razem jest góra raz w tyg, bo jak się człowiek w dzieci wpakuje to musi się liczyć z tym że nie ma ich z kim zostawić, a dziadkowie są w stanie "wytrzymać" dziadkowanie raz w tyg

Apetyt rośnie w miarę ...
Ja to jak widzę w tv finiszujących ludzi w maratonie to siedzę i ryczę
Jak zaczynałam biegać to u nas w mieście był półmaraton i był w tv pokazany starszy pan co linie mety na czworaka przekroczył, a jak inni chcieli mu pomóc to ich odtrącił bo chciał sam Na samej końcówce zasłabł. Dla mnie ktoś taki jest bohaterem

Stary 2014-03-14, 11:27   #2154
Mandragorrka
Zakorzenienie

Mnie malz nie motywuje, dla mnie największą motywacja jest dążenie do celu dla samej siebie jak zaczynalam biegać to też od niewielkich dystansów. Zresztą tak zaczyna większość (od wielu osób słyszę że oni nie będą biegać bo im wstyd że sa wstanie przebiec np. 200 m, a obok inni bezproblemowo biegają)
I a propos wspomnień jak wystartowałam w pierwszym biegu - na 5 km, na mecie radość była przeogromna. Jak bym conajmniej przebiegla maraton. Wszystko przede mną.

Pl_Madzia ale jakoś godzicie dwójkę dzieci i bieganie?

Stary 2014-03-14, 13:53   #2155
cacajuate
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dorot_qa Pokaż wiadomość
A podalabys linka? Moze masz w podpisie, ale nie widzę na telefonie
http://runtequila.com/ Tu jest caly blog, pisalam ostatnio na jakim fajnym grafiku w pracy biegam :/

Cytat:
Ja biegam z plecakiem bez wody, worek nawadniajacy wyciagniety mam. Biegam, bo biegam z domu do pracy lub odwrotnie i nosze tam ciuchy i recznik. Chociaz sie okazalo, ze akurat ten maraton w piramidach, co to go mam robic, jest gorski. Lepiej sie pozno dowiedziec, niz na starcie :P

Cytat:
Ja robilam 25km kilka tyg temu na okresie. W upale. Masakrrra

Cytat:
Apetyt rośnie w miarę ...
Ja to jak widzę w tv finiszujących ludzi w maratonie to siedzę i ryczę
Jak zaczynałam biegać to u nas w mieście był półmaraton i był w tv pokazany starszy pan co linie mety na czworaka przekroczył, a jak inni chcieli mu pomóc to ich odtrącił bo chciał sam Na samej końcówce zasłabł. Dla mnie ktoś taki jest bohaterem
Ja akurat, jam no mowia, zadeszczuje na te parade podziwu. Osobiscie nie uwazam, zeby bieganie bylo jakims bohaterstwem i mega wyczynem. Jest to zajecie wybitnie egocentryczne i egoistyczne, czesto (wiadomo, to akurat nie zawsze) dyktowane checia posiadania zgrabnego tylka. Bohaterowie dnia codzienniego to raczej dla mnie Lekarze Bez Granic itd, z reszta dlatego na ich cele sprzedaje medale z maratonow. Poza biegaczem bieganie nie wnosi raczej nic dobrego dla nikogo, co wg mnie klasyfukuje te czynnosc poza ranga "wyczynow" bohaterskich. Z reszta wystarczy popatrzec na sportowcow. Dobre wyniki sportowe nikogo dobrym czlowiekiem nie czynia, akurat Pistorius jest na procesie....

Stary 2014-03-14, 14:32   #2156
LadyWhisper
Zakorzenienie

w tym tyg mam zaliczone szalone 6km dobijcie mnie błagam, wyżynające się zęby mojego miszczunia mnie zabijają, przez cały tydzień spałam może łącznie 10godz nie mogę się zmobilizować kompletnie, małż przychodzi oddaję mu pałeczkę (dziecia) i idę spać.

a taka przepiękna pogoda.....

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 14:46   #2157
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez cacajuate Pokaż wiadomość
Ja akurat, jam no mowia, zadeszczuje na te parade podziwu. Osobiscie nie uwazam, zeby bieganie bylo jakims bohaterstwem i mega wyczynem. Jest to zajecie wybitnie egocentryczne i egoistyczne, czesto (wiadomo, to akurat nie zawsze) dyktowane checia posiadania zgrabnego tylka. Bohaterowie dnia codzienniego to raczej dla mnie Lekarze Bez Granic itd, z reszta dlatego na ich cele sprzedaje medale z maratonow. Poza biegaczem bieganie nie wnosi raczej nic dobrego dla nikogo, co wg mnie klasyfukuje te czynnosc poza ranga "wyczynow" bohaterskich. Z reszta wystarczy popatrzec na sportowcow. Dobre wyniki sportowe nikogo dobrym czlowiekiem nie czynia, akurat Pistorius jest na procesie....
Ja podziwiam takiego dziadka, bo widać było po nim że nie był biegaczem całe życie tylko od niedawna, a znalazł dla siebie jakiś cel w życiu do którego ostatkiem sił dążył.
Co do egoizmu w bieganiu, to zawsze jesteśmy egoistami, a już największymi to w sexie

LadyWhisper ja do dzieci wstawałam tylko jak cycem karmione, a tak to u mnie bardzo skutecznie działa udawanie że śpię, a jak tz nie słyszy że młody się drze to z łokcia i śpię dalej Kiedyś tz tłumaczyłam że nie mogę wstawać do dziecka w nocy bo mi się w głowie kręci jak za szybko wstanę i mam spokój mam nadzieję że tego nie przeczyta

Stary 2014-03-14, 17:02   #2158
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
LadyWhisper ja do dzieci wstawałam tylko jak cycem karmione, a tak to u mnie bardzo skutecznie działa udawanie że śpię, a jak tz nie słyszy że młody się drze to z łokcia i śpię dalej Kiedyś tz tłumaczyłam że nie mogę wstawać do dziecka w nocy bo mi się w głowie kręci jak za szybko wstanę i mam spokój mam nadzieję że tego nie przeczyta

robię tak samo. Niezwykle rzadko zdarza się aby nasze dziecko budziło się w nocy ale jak już się zdarzy to ja śpię
Nie ma szans abym wstała

Mam nadzieję, że wybaczycie off topa

Stary 2014-03-14, 17:31   #2159
cacajuate
Zadomowienie

Ja wybaczam, zwlaszcza, ze dzieci mam w planie, poza tym z nimi pracuje

Stary 2014-03-14, 18:52   #2160
tekila901
Zakorzenienie

Cytat:
Ja podziwiam takiego dziadka, bo widać było po nim że nie był biegaczem całe życie tylko od niedawna, a znalazł dla siebie jakiś cel w życiu do którego ostatkiem sił dążył.
Co do egoizmu w bieganiu, to zawsze jesteśmy egoistami, a już największymi to w sexie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
robię tak samo. Niezwykle rzadko zdarza się aby nasze dziecko budziło się w nocy ale jak już się zdarzy to ja śpię
Nie ma szans abym wstała

Mam nadzieję, że wybaczycie off topa

hahaha, zapamiętam i wykorzystam w przyszłości

ja melduję, że poszłam za radą cacajuate i biegam po 5km. powoli zwiększam tempo. na razie całkiem dobrze idzie

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości