|
|
#2161 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Styczniówki 2018 - część II
hej dziewczyny, gratuluje wizyt, duże już te nasze dzieciaczki w brzuchach.
ja właśnie po kąpieli i jest to już dla mnie wyczyn. dobrze, że nie mam żadnych butów na jesień i zimę ze sznurówkami bo było by ciężko... ![]() co do krwi pępowinowej ja także jestem na nie. co do prania to ja już wszystko wyprałam jak była ładna pogoda. jeszcze zostanie pare rzeczy jak rodzice mi z PL przywiozą, prześcieradło, kombinezon do wózka, a i wózek przydało by się jakoś wyprać i fotelik hmm... drugi raz nic nie piorę wszystko już poukładane w szafkach i szufladach czeka na właściciela już się nie mogę doczekać a 2.10 zaczynam 3 trymestr
|
|
|
|
#2162 |
|
Zadomowienie
|
Jest jeszcze jeden dosc fajny bujaczek rozkladany na plasko, ostatnio na niego wpadlam. Kinderkraft Unimo, kosztuje ok. 300 zl, ma budke i mozliwosc zlozenia ale to tyle z plusow. Podobno ciezko sie go czysci, trzeba to robic recznie bo jest jakas tektura, no i nie ma wibracji. Tak sobie analizowalam plusy i minusy obu i sama juz nie wiem, ale chyba mimo wszystko wygrywa tiny love.
Ta sama firma ma tez dostawke w cenie przyjemniejszej niz chicco ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i pewnie dużo ciężej sprzedać niż tiny love czy chicco...mam nadzieję, że posprzedaje w końcu ciuchy po młodej i zacznę coś działać zakupowo bo póki co tylko dumam ale to jeszcze poczekać muszę bo na aukcjach powystawiałam ![]() swoją drogą dziewczyny które wyprzedają rzeczy po starszakach gdzie wystawiacie prócz allegro i olx? bo wystawiłam w sumie na obu ale mało co wyświetleń w ogóle jest a cena śmiesznie niska i się zastanawiam w czym tkwi 'problem'
|
|
#2164 |
|
Zadomowienie
|
Lovvi23 super
wizyta udana ![]() agaciaaas kciuki za jutrzejszą wizytę ![]() M e g a r a wiem jak ciężko samej w domu siedzieć, jutro będzie lepiej agaciaaas widziałam ten Kinderkraft Unimo na żywo i nie przypadł mi do gustu, dużo niższy jest niż Tiny love. Odwiedziłam dziś koleżankę, która urodziła 3 tygodnie temu. Już zapomniałam jakie to dziecię to maleństwo ---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- Ja też się z chęcią dowiem. Szukałam stron na fb, ale albo nie umiem szukać albo nic tam takiego nie ma. |
|
|
|
#2165 |
|
Zadomowienie
|
Moze i ciezej bedzie sprzedac bo mniej popularny, wydaje mi sie ze to dosc nowy produkt. Mi sie bardzo spodobalo ze jest budka i moskitiera, mam kawaleczek ogrodka wiec moglabym uzywac go tez na zewnatrz. No i skladanie super sprawa, jadac do rodzicow np. latwo mozna wrzucic do samochodu, w tiny love niestety nie ma takiej mozliwosci.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2166 | ||
|
Zadomowienie
|
powodzenia jutro i daj znać ile ma dzieć
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kupiłam wczoraj wreszcie ciążowy płaszczyk przejściowy. Jeszcze poluję na ciepłą kurtkę. A w domu znów zapach suszonych grzybków ![]() Dzisiaj mój nienarodzony dostał życzenia imieninowe od cioć heh
|
||
|
|
|
#2167 |
|
Raczkowanie
|
wibracje w tiny love polecam. fajnie usypiają i pomagaja w robieniu kupy
![]() ja widze, że u nas schodzą rzeczy na grupach sprzedazowych na fb, ale tak lokalnie. sama nie zdecydowalabym sie kupic przez fb ubrania z wysylką, ale jak można podejsc i pomacac, to juz co innego. |
|
|
|
#2168 |
|
Zadomowienie
|
A mojego te wibracje w tiny love denerwowaly. Za to uwielbial slimaka i sloneczko 😀
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2169 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ciuszki to dostane po synku szwagierki więc raczej nic kupowac nie bede (oprócz typowo zimowych kombinezonków spiworkow itp. z wiekszymi rzeczami - rozeznanie robie, pewnie wybiore wstepnie ale kupimy jak juz odmalujemy pokoje w mieskznaiu (co mam nadzieje M. zrobi w pazdzierniku ;p) sto lat dla córeczki ![]() ja ważyłam się dwa dni temu i mam 3,5 kg na plusie... jakos mocno skoczyło w ciągu ostatnich 3 tygodni... naczytałam się nawiązałam do czego jeszcze był sens (w sensie że temat się nie przedawnił) i nie wiem co więcej napisac ;p dobranoc
|
|||
|
|
|
#2170 |
|
Zadomowienie
|
Zori dzieki za info, wymiarow nie porownywalam, ale skoro mowisz ze jest nizszy to ma kolejnego minusa.
Little u mnie tez lokalnie na grupach fb sie takie rzeczy sprzedaje. Dzieki za kciuki, trzymajcie jutro tuz przed poludniem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2171 |
|
Zadomowienie
|
Hej :róża:
Wstalam dzisiaj po 3 siku i wiercilam sie od tego czasu w łóżku jak glupia i usnąć nie mogłam, sie zaczyna ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2172 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny! Co do sprzedaży ubranek to na instagramie tez dziewczyny sprzedają
tam nie kupowałam ale jakoś to działa. Miłego dnia!
|
|
|
|
#2173 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
LittleBeetle ja kupuje część ubranek przez olx i na lokalnych grupach na FB. Tam też pewnie będę je sprzedawać Cytat:
Ja do 2:40 nie spałam... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2174 |
|
Zadomowienie
|
Bry
![]() LittleBettle ja kupuję/ sprzedaję przez lokalną grupę mam z mojego miasta/ grupę HM/Zara/ i inne takie na facebooku.
|
#2175 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Cytat:
![]() Ja dziewczyny też fatalnie śpię, najgorszy jest ból który mi nie daje spać. Kręgosłup i miednica. A przekręcenie się na bok w nocy to dosłownie dramat, miednica mnie boli jakbym spadła ze schodów. Dzisiaj w nocy obudził mnie taki koszmar, że szkoda gadać. Ale teraz za oknem przepiękna pogoda i czuję że to będzie miły dzień ![]() Dzisiaj dzień chłopaka, więc mam w planach upieczenie murzynka dla męża, to jego ulubione ciasto
|
|
|
|
|
#2176 |
|
Zadomowienie
|
Hurra właśnie wracamy ze sklepu! Weszliśmy zobaczyć na żywo łóżeczko i się okazało ze wszystko jest 10 % taniej i je kupiliśmy od razu! Taka radość 😍
|
|
|
|
#2177 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My dzisiaj zamierzamy zakończyć coreczki pokoj, pokaze pozniej efekty koncowe trzymajcie kciukiWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2178 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry 😊
Właśnie wróciliśmy z sesji brzuszkowej. Pogoda wymarzona, piękne światło, było cudnie. Teraz czekamy na efekty. Toja, ale fajnie, że udało się kupić i to w niższej cenie 😊 mam nadzieję, że jak już złożycie to się nam pochwalisz. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2179 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Ja po wizycie wszystko jest w porządku Pessar pięknie trzyma, szyjka dzięki niemu wydłużyła się i ma aż 4 cm Dodatkowo wewnętrzne wejście całkowicie się zamknęło. Ale pomimo mojego zachwytu, lekarz zalecił leżący tryb Bo to jednak jest sztuczne podtrzymywanie szyjki. Jak chce poczuć świeże powietrze to mogę sobie okno otworzyć Po 30 tygodniu mogę rozpocząć krótkie spacery. Ja wszystko rozumiem, ale przy małym dziecku niestety leżenie i niewychodzenie z domu nie wchodzi w grę.Po drodze wstąpiliśmy do Ikei, chłopaki z okazji dzisiejszego dnia zafundowali sobie kolejkę Dokupiliśmy 2 szuflady do szafy, nie będziemy kupować komody, bo w sypialni nie mamy jak jej zmieścić. I wzięłam jeszcze prześcieradła, ciekawe jak się sprawdzą.---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- nikopoia pochwal się płaszczykiem ![]() agaciaaas powiem Ci, że ja jak oglądałam go w internecie to też stwierdziłam, że będzie lepszy, ale potem jak go zobaczyłam w Auchan to mój zachwyt minął. _toja Gratulacje, że udało się trochę taniej kupić pochwal się łóżeczkiem.cooos_ik To czekamy na zdjęcia pokoiku ![]() amparo27 to i my czekamy na efekty
|
|
|
|
#2180 |
|
Zadomowienie
|
Zori gratulacje
ja tez po wizycie, maly ma niecale 800g ogolnie wszystko w porzadku. Kolejna wizyta to juz bedzie usg trzeciego trymestru, alez leci ten czas ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2181 |
|
Wtajemniczenie
|
amparo, pochwalisz się potem zdjęciami?
zori, gratulacje ![]() My póki co leniuchujemy, a wieczorem idziemy na imprezę urodzinową. Nie wiem, czy myślałyście już/macie upatrzony termometr, ale jakby co, to na stronie blizejciebie.pl mają niezłe ceny elektroniki + darmowa dostawa od 49zł. Ja właśnie kliknęłam termometr
Edytowane przez Cay Czas edycji: 2017-11-09 o 15:45 |
|
|
|
#2182 | |
|
EDUkator
|
Cytat:
|
|
#2183 |
|
Raczkowanie
|
Brawa za wizyty, dzieciaki rosną super
Ja dzisiaj trochę ogarnełam mieszkanie, wróciliśmy z zakupów, przypadkiem kupiłam starszemu synowi buty na zimę. Także sobota zaliczona Przed nami długi weekend, dopiero w środę do przedszkola.
|
|
|
|
#2184 |
|
Zadomowienie
|
zori, agacias gratuluję udanych wizyt, super wieści!
![]() Oki wrzucę fotkę płaszczyka przy okazji ![]() Ja mam prześcieradło z Ikei, bardzo dobrze się sprawdza. Dziewczyny pochwalcie się tym łóżeczkiem i pokoikiem ![]() amparo pochwal się efektami sesji! Cay ja raczej stawiam na termometr elektroniczny. Włożę bobasowi przy karmieniu. Te bezdotykowe lubią zmyślać, takie mam z nimi doświadczenia ![]() Ale dzisiaj miły dzień, piękne słoneczko, zapach murzynka w domu, ahh to jest to! I okna mąż pomył
|
|
|
|
#2185 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam dobry, jeszcze mnie nie oszukał. Jak chcesz to sprawdzę nazwę bo nie pamiętam.
Ale jak córa mocno gorączkowała i przyszedł lekarz to jego termometr pokazał tyle samo ![]() Dzień dobry, Byłam w Lidlu, masa ciuchów pozostawała dla dzieciaków ale ostatecznie nic nie wzięłam. Jakoś te wzory nieszczególnie do mnie przemawiały
|
#2186 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i kazał mierzyć swoim elektronicznym. Ale w szpitalu mierzyli tylko raz, ważne są też różnice z mierzenia na mierzenie czy pokazuje zmianę.Myślę, że pozostanę przy swoim, chociaż bezdotykowy przy maluszku na pewno jest najlepszy jeśli pokazuje dobrze |
|
|
|
|
#2187 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2188 |
|
Wtajemniczenie
|
Bo bezdotykowym trzeba mierzyć w odpowiednim miejscu, a nie gdziekolwiek
![]() Ja kupiłam microlife nc 150. |
|
|
|
#2189 |
|
Raczkowanie
|
Hej, hej, witam się po całym dniu
Dziś córka miała drugie urodziny Udany dzień, aczkolwiek z okazji drugich urodzin drzemki brak, więc zaraz mąż spróbuje ją uśpić. Zobaczymy jak mu pójdzie Ja trochę lepiej, staram się długo nie siedzieć, raczej chodzę albo leżę, bo widzę, że to mi pomaga. Do spania podkładam pod pupę i nogi poduchy, żeby były wyżej niż serce. Robię okłady z kory dębu i jest lepiej. tzn czuje te żylaki pod palcami jak np długo postoję,a le ból i pieczenie jest jakby mniejsze. We wtorek mam wizytę, więc ginka powie czy to naprawdę te żylaki i co z tym robić. Ja mam bezdotykowy microlife, elektryczny i stary dobry rtęciowy, ale jednak przy dziecku bezdotykowy jest najwygodniejszy, mimo że być może nie super dokładny... Nawet na śpiocha można zmierzyć, żeby sprawdzić czy temperatura spada po podaniu leku. |
|
|
|
#2190 |
|
Wtajemniczenie
|
Chyba mi się rozstępy na piersiach zrobiły
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:11.

już się nie mogę doczekać 

no i pewnie dużo ciężej sprzedać niż tiny love czy chicco...
ale to jeszcze poczekać muszę bo na aukcjach powystawiałam 

ostatnio zauważyłem, że 1 dzień przerwy oznacza dłuuuugie nadrabianie
Ja z takimi duzymi gabarytowo rzeczami, a w sumie z reszta drobnych czekam jak juz bede po remoncie i z dodatkowa szafka, bo nie mam gdzie to wszystko trzymac.

Bo to jednak jest sztuczne podtrzymywanie szyjki. Jak chce poczuć świeże powietrze to mogę sobie okno otworzyć