![]() |
#2161 |
Zadomowienie
|
Dot.: CZARNA LISTA oraz JAK SIĘ USTRZEC PRZED OSZUSTAMI
dobrze ze ja sie z TROPICALPUCH nie wymienialm bo tez mi proponowala.
![]() |
#2162 |
niecnotliwa dziewica
Przekupka: 76 pkt / 100% pozyt.
|
Dot.: Czarna Lista- "luźna" dyskusja
Dziewczyny, jak traktować sytuację, w której osoba, po ustaleniu szczegółów wymiany, po dwóch dniach informuje mnie na PW, ze kosmetyk właśnie sprzedała na Allegro? Nie chcę od razu podawać nicka i wpisywać jej na "czarną listę" ale uważam, ze to niepoważne odejście i nie ukrywam, że jestem zirytowana
![]()
![]() |
#2163 | |
Zakorzenienie
Przekupka: 130 pkt / 100% pozyt.
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#2164 | |
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
Moze się myle, ale dla mnie jest oczywiste, ze jeśli się ustala transakcję w jednym miejscu (np. na naszym Targowisku) to z innych miejsc (Allegro, gazetowy straganik) się dany przedmiot automatycznie wycofuje. A tak to co - kto da więcej?
![]() |
![]() |
#2165 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2166 |
niecnotliwa dziewica
|
Robię to z przykrością, ale chciałam ostrzec przed wymianami z Wizażanką RapCandy. Po ustaleniu szczegółów wymiany otrzymałam od niej PW z informacją, ze kosmetyk został 2 tygodnie temu sprzedany na Allegro, a ze przelew wpłynął dopiero wczoraj, jest zmuszona go sprzedać osobie kupującej na Allegro
![]() Nie wiem, jak Wy, ale ja uważam, ze jeśli się oferuje kosmetyk w jednym miejscu, należy go wycofać z innych. Swojej przesyłki na szczęście, nie zdążyłam jeszcze nadać, ale czuję sięzniesmaczona sytuacją ![]()
![]() |
#2167 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale wymieniać się czymś co jeszcze jest w trakcie sprzedaży ![]() Niepoważne zachowanie...
![]() |
![]() |
#2168 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przykro mi,że trafiło na właśnie Ciebie, a jakby nie na Ciebie, to ..chyba ja bym była teraz w tej sytuacji ![]() Ręce opadają, chyba nalezy się negatyw. Pozdrawiam Ciebie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2169 | |
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
![]() W zwiazku z czym rozpocznę poszukiwania, czym by tu Ciebie skusić za ten Bone ![]() Również serdecznie pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
#2170 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2171 | |
Zakorzenienie
|
Margot45 wizażance należy się negatyw. Zupełnie nie dociera do mnie tłumaczenie o przelewie - przecież, skoro czekała na przelew, to kosmetyk został zalicytowany=sprzedany:co nfused:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2172 |
Zakorzenienie
|
ja tylko potwierdze - negatyw.
rozumiem, ze rzeczy moga byc na targowisku i na allegro. i nie widze w tym nic zlego. ale jak sie cos sprzeda na all to z targowiska z automatu powinno byc usuniete. i tyle. a jesli cos jest na aukcji, a nie wiadomo jeszcze czy dana rzecz sie sprzeda czy nie, to do momentu konca aukcji nie powinno sie tej rzeczy proponowac do wymiany. tak to widze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2173 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najdziwniejsze jest to że kika dni wcześniej gdy wizażanka robiła fotki na życzenie, z podkładem wszystko było w najlepszym porządku ![]() ![]() Następnym razem autorke bajek o podkładach prosze o opuszczenie tego zbędnego początku, zdecydowanie wystarczy: Przepraszam ale rozmyśliłam się. Nie chce nikogo obrazić ale widze że ta sama wizażanka nie tylko ze mna postąpiła w ten sposób, więc taka mała przestroga i apel o odwage z wycofania się z umowy, o! Jeśli post jest nie na miejscu Moderatora prosze o jego usunięcie. Udanych wymianek ![]() Edytowane przez thelila Czas edycji: 2009-03-01 o 17:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2174 |
Zadomowienie
|
11 punkt Regulaminu http://www.wizaz.pl/forum/announcement.php?f=17&a=13
"11. Nie zamieszczamy na forum publicznym, ani na BO prywatnej korespondencji bez zgody autora. Chyba, że dotyczy to wyzwisk, rasistowskich odzywek, pogróżek, spamu, czy wyraźnego łamania prawa;" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2175 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez thelila Czas edycji: 2009-03-01 o 17:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2176 |
Zakorzenienie
|
Jak sie tak zagłębić w historię podkładu EL oferowanego przez RapCandy to może się zakręcić w głowie.
Domyślam się , ze to o tę osobę chodzi po reakcji na post thelila. Wczesniej jeszcze Margot45 też opisywała jakieś przejscia z wymianą na podkład EL.
![]() |
#2178 |
Zakorzenienie
|
W takim razie sorry
![]()
![]() |
#2179 |
DobraRada-NieGłaszczGada.
Przekupka: 258 pkt / 100% pozyt.
|
No dobra, to ja zadam pytanie, które mnie gnębi już od dłuższego czasu. Nie bardzo wiedziałam gdzie poruszyć ten problem, ale może tu,a jeśli był już gdzieś poruszany i omawiany to bardzo proszę pokierować mnie linkiem we właściwe miejsce
![]() Chodzi mi o sytuacje gdy przesyłka do wizażanki ( do której wysyłamy kosmetyki) zwyczajnie do niej nie dociera. Po prostu poczta "gubi" hmmm..... przesyłkę i my otrzymujemy od wizażanki kosmetyki, natomiast ona naszej przesyłki..... nie...... Oczywistym jest chyba , że powinnyśmy odłożyć otrzymane kosmetyki i ich nie używać do czasu wyjaśnienia sprawy z Pocztą.... Dochodzi oczywiscie do wszczęcia na poczcie procedury reklamacyjnej, do której mamy prawo według przepisów dopiero po 14 dniach ( spokojnie można to zrobić już w dniu 14 od daty wysłania reklamowanej przesyłki), wypełnienia specjalnego druczku i podania kwoty na jaką wyceniliśmy naszą przesyłkę...itd. Pechowa wizażanka otrzymuje oczywiście z Poczty pismo reklamacyjne z prośbą o potwierdzenie, że nigdy nie otrzymała przesyłki nr ,.,..... itd... Idąc dalej - okazuje się, że po jakichś następnych 14-21 przepisowych dniach otrzymujemy z BOK Poczty Polskiej pisemko, ze oni nas bardzo przepraszają za zaistniałą sytuację, itd... ale nasza przesyłka zaginęła....gdzieś tam do jakiejś placówki pośredniej dotarła, ale już z niej nie wyszła....itd...i otrzymamy odszkodowanie za zaginioną przesyłkę w wysokości... ( musiałabym spojrzeć do regulaminu PP w pracy, bo codziennie wysyłam korespondencję z Urzędu poprzez PP, ale teraz nie pamiętam, chyba nie więcej niż 50 krotność przesyłki poleconej+ kwota opłaty poniesionej w momencie nadania itd...). Według mnie oczywistym powinno być zapytanie naszej wizażanki czy chce swoje kosmetyki z powrotem, ponieważ no niestety.... nie z naszej winy, ale nasza przesyłka nigdy do niej nie dotrze ![]() Przypuśćmy, że wizażanka mówi, że nie chce swoich kosmetyków z powrotem, tylko chce odszkodowanie. I otrzymujemy odszkodowanie.... Co teraz? Jeśli nie chce swoich kosmetyków, to kto wie w jakiej kwocie mamy jej to zrekompensować? Stratę ponieślimy my, ponieważ wysyłaliśmy coś co nie dotarło z winy Poczty. Stratę też ponosi ona, gdyż wysłała kosmetyki, których nie chce z powrotem, ale my z kolei nie wiemy jaką kwotę wysłać wizażance przelewem... Ktoś wie? Jeśli nie ma tej sprawy w regulaminie ( a może jest, tylko ja nie wiem, to proszę o kierunek ![]() Co Wy na to? Pzdr ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2180 |
Zakorzenienie
|
bardzo mnie też intryguje ta kwestia bo własnie jestem w takiej sytuacji. Nie dostalam paczki wysłanej przez wizażankę, a jej wartość przekraczała kwotę ubezpieczenia
![]() mam też inne pytanie. Często wymieniamy się na odlewki. Ja niedawno tak zrobiłam a w zamian dostałam produkt, który nie spełniał moich oczekiwań. Naturalnym jest odmiana, no i tak zrobiłyśmy, tyle, że ja teraz zostałam z odlewką perfum.NIe wepcham i spowrotem do flakonu ![]()
![]() |
#2181 | |
|
Cytat:
![]() Co do odlewki - oczywiście zależy jaka to mililitrowo odlewka.... a nie da się zaznaczyć w wątku, że masz odlewke, która pochodzi z nieudanej wymianki z inną wizażanką.... ? Albo np zaproponować taką odlewkę jako większą próbkę czy cuś.... bo faktycznie, odpsikać się da, ale to działa w jedną stronę....
![]() |
![]() |
#2182 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- wiem...może dobrze by było ustalić, ze jeśli jedna strona robi odlewkę z psikacza to wysyła jako druga (dopiero jak odbierze przesyłkę) , żeby uniknąć ewentualnych strat?
![]() |
![]() |
#2183 |
Zadomowienie
|
Itaka
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2184 | ||
|
Cytat:
![]() Być może potrzeba punktu, który będzie wyznacznikiem do postępowania w takich sytuacjach.... ![]() Raz ktoś trafi na osobę wyrozumiałą i się dogada, a raz... niestety może być z tym różnie, bo nikt tak naprawdę nie wie jak do takich sytuacji podejść w związku z wymiankami na wizażu... Nie każdy będzie miał szczęście wymieniać się np.z Kamisio... ![]() ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2185 |
Zadomowienie
|
Ja myślę, że w momencie zaginięcia przesyłki - strony, a zwłaszcza ta, która przesyłkę odebrała - powinny sie "odmienić" - zwrócić kosmetyki, jak przy zwykłej odmiance... a odszkodowanie bierze osoba która wysłała paczkę... no tak na logike chyba
![]() ![]()
![]() |
#2186 |
Zakorzenienie
Przekupka: 48 pkt / 98% pozyt.
|
Ja sie zgadzam z Dagwoj. Jezeli wymianka nie doszla do skutku okazujemy sobie dowody ze paczka byla wyslana, i to my jestesmy poszkodowane, bo to nasze kosmetyki zaginely. Wizazance odsylamy jej kosmetyki, ona ma spokoj i wtedy my sie zmagamy zeby zalatwic wszystkie sprawy, odszkodowania, my placimy za odeslanie jej kosmetykow i wydaje mi sie ze za to nalezy sie odszkodowanie nam
![]()
![]() |
#2187 | |
bzzzzzzz bzyczy prądzik w jej obwodach
|
Cytat:
![]() Pierwsze słysze zeby oddawac komus odszkodowanie skoro nasze kosmetyki zgineły ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2188 |
Zakorzenienie
|
Ja mialam kiedys taka sytuacje i umowilam sie z wizazanka, ze odda mi odszkodowanie, bo ona chciala kosmetyki, ja ich nie chcialam wiec proste. Tyle ze to odszkodowanie mniej wiecej zgadzalo sie z wartoscia kosmetykow.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2189 |
Zadomowienie
|
Przykro mi to pisać, bo nie lubie tak... ale jestem zniesmaczona wymianką z lalesią. Nie odpowiada mi na moje maile, choć poprosiłam o dowód nadania tłumacząc po przyjacielsku, że zostałam już - pomimo krótkiego stażu oszukana dwa razy - i żeby nie miała mi za złe, że podejrzewam ją o najgorsze... nie odpowiedziała, mimo tego że logowała się kilka razy od tamtej prośby... dostałam zdawkowego maila dotyczącego otrzymania Prady i informującego że wysłała.... tylko do mnie nic nie dosżło, a wszystkie inne kosmetyki z wymianek późniejszych juz dawno odebrałam. Obawiam się, że albo nie wysłała wtedy - kiedy obiecała, albo wysłała wczoraj.... a może i wcale i straciłam kolejny kosmetyk w postaci Prady (prawie 80 ml)... bo już nie wierzę i nie ufam... a miało być tak pięknie.... ponad 30 pozytywnych przekupek to nie byle co. O!
![]() |
#2190 | |
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:07.