Mamy sierpniowe 2018 cz.III - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-05-22, 15:35   #2161
MalaGosia88
Zakorzenienie

Dot.: Mamy sierpniowe 2018 cz.III

Berenika gratuluję zakupu wózka, ale super Wam się udało co do zakupów na allegro, to wszelkie wybrane wzory piszesz dopiero w wiadomości do sprzedającego przy podsumowaniu całego zamówienia

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2018-05-22, 15:54   #2162
aga_89_4
Raczkowanie

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;83729136]Witam się w bardzo męczącym dla mnie dniu... W nocy obudziłam się i przez ponad trzy godziny nie mogłam zasnąć, mały też urządzał sobie w moim brzuchu imprezę Rano zawiozłam chłopaków do przedszkola, potem zjadłam śniadanie i poszłąm do siostry na kawę. Potem zaczęłam się źle czuć, zrobiło mi się słabo, zaczęło mnie mulić spanie.. I tak słabo czuje się w sumie do tej pory. No ale na 11 byłam u gina w związku z tym zastrzykiem z immunoglobuliny. Dostałam zlecenie i dostałam zastrzyk, także jestem już po Ale zanim weszłam do tego gabinetu to się wyczekałam prawie dwie godziny.. Ale nie ma tego złego... W trakcie tego czekania przyszła jakaś pani po zaświadczenie do becikowego. Przyszła ze swoim maluszkiem, który jechał w wózku - Cybex Balios S. Miałam okazję dokladnie sobie go oblukać. Prawdę mówiąc, jak oglądałam zdjęcia na necie, to zupełnie mi się nie podobał i nie brałam go w ogóle pod uwagę. Na żywo za to bardzo mi się spodobał. Znalazłam go na necie i wysłałam mężowi. A ten poszukał u siebie w jakimś niemieckim sklepie online, był w promocji, wychodził sporo taniej niż w polsce. I tak nam się spodobał, że go zamówiliśmy! Będzie dopiero na początku lipca, ale dla mnie w sam raz Teraz jeszcze trzeba dokupić fotelik i folię przeciwdeszczową, ale to już tutaj w sklepie stacjonarnym kupię. Także Stella zmień mi na pierwszej stronie wózek na Cybex Balios S

Dziewczyny powiedzcie mi, wchodzę na allegro z zamiarem zamówienia pieluch wielorazowych u użytkownika HubiWorld. Wchodzę np w pieluchy tetrowe, są zdjęcia różnych wzorków, ale jak ja mam te wzorki tam wybrać? Albo się nie da, albo ja nie widzę...[/QUOTE]

Gratuluję zakupów i witam w klubie ja też się zakochałam w Baliosie S
aga_89_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-22, 16:11   #2163
sylwia1906
Zadomowienie

Odebrałam tą oliwkę z babydream (zamiast olejku). Pani nie była pewna, czy się uda, ale po prostu wbiła na kasę oliwkę, moją kartę i się zrabatowało

sylwia1906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-22, 16:16   #2164
Nicole03
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sylwia1906 Pokaż wiadomość
Odebrałam tą oliwkę z babydream (zamiast olejku). Pani nie była pewna, czy się uda, ale po prostu wbiła na kasę oliwkę, moją kartę i się zrabatowało

Super , muszę spróbować przy okazji czy przejdzie bo jak bylam ostatnio to Pani kategorycznie powiedziała ze to nie to samo i nie ma opcji

Nicole03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-22, 16:19   #2165
bambi1980
Zadomowienie

Trudno mi sie wbic w dyskusje bo tak tylko ukradkiem zerkam co piszecie.
Ja jesli chodzi o spanko zrobilam tak: mam dostawke next 2 me, pozyczona i uzywana. Osobno kupujemy lozeczko. To next2me rzeczywiscie moze starczyc na krotko ale jest wygodne nawet na poczatek, dodatkowo gdy mama do nas przyjedzie i bedzie spac w pokoju dziecka, mozemy zabrac malutka do nas bez przenoszenia bambetli.
Wczoraj bylam na szkole rodzenia, dalej jestem srednio zadowolona. Dowiedzialam sie jednak jednej istotnej rzeczy o epiduralu. A mianowicie, ze musze miec zaswiadczenie od anestezjologa wazne w dniu porodu (waznosc 2 miesiace), aby moc miec to znieczulenie. Troche bedzie biegania za tym, chocicaz kolezanka z pracy ma mame anestezjologa wiec moze przyjmie mnie prywatnie jak bedzie trzeba. Jestem ciekawa jak to w Polsce wyglada.
Acha, bede chyba kupowac kosmetyki Mustela dla dzieciatka. Slyszalam I czytalam dobre opinie na ich temat.
bambi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-22, 16:34   #2166
ania9o
Zakorzenienie

Berenika, gratuluję wózka!

Bambi, w Polsce z tym znieczuleniem to różnie. Niektóre szpitale wcale go nie dają, np ten w którym ja rodziłam. Tylko gaz mają w "ofercie" ale są szpitale w których dają znieczulenie i właśnie wcześniej trzeba mieć kwalifikacje od anestezjologa.

Wysłane z mojego P8 lite przy użyciu Tapatalka
ania9o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-22, 16:52   #2167
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez aga_89_4 Pokaż wiadomość
Gratuluję zakupów i witam w klubie ja też się zakochałam w Baliosie S
A ja czytam teraz na fb niezbyt pochelbne opinie...

Cytat:
Napisane przez ania9o Pokaż wiadomość
Berenika, gratuluję wózka!

Bambi, w Polsce z tym znieczuleniem to różnie. Niektóre szpitale wcale go nie dają, np ten w którym ja rodziłam. Tylko gaz mają w "ofercie" ale są szpitale w których dają znieczulenie i właśnie wcześniej trzeba mieć kwalifikacje od anestezjologa.

No np w moim szpitalu nie dają wcale tego znieczulenia. Tylko ten gaz, którego nigdy wiecej mie chcę

7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-22, 17:00   #2168
Aisza21
Wtajemniczenie

U mnie w szpitalu teoretycznie jest możliwość znieczulenia, ale w praktyce dostać je to jak wygrać los na loterii - w końcu anestezjolog musi być przy tym obecny, a oni się nie kwapią do tego. Zresztą ja nie chce żadnego znieczulenia.

Berenika, miałaś gaz? Czemu nigdy więcej nie chcesz?
Aisza21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-22, 17:03   #2169
party_girl7
Zakorzenienie

Bambi u mnie 2 lata temu był dostępny tylko gaz rozweselajacy, teraz podobno jest znieczulenie dostępne całą dobę. Ale praktycznie dowiem się podczas akcji porodowej może uda mi się znowu urodzić bez wspomagaczy.

Gaz dostałam ale kompletnie nic nie dawał, tylko mnie denerwowalo to wdychanie na siłę.

Edytowane przez party_girl7
Czas edycji: 2018-05-22 o 17:20
party_girl7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-22, 17:17   #2170
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Aisza21 Pokaż wiadomość
Miałam, nie chcę, bo bardzo kręciło mi się w głowie, do tsgo stopnia, że musiałam do końca już leżeć, przez co cała akcja porodowa się wydluzyla. A do tego było mi tak niedobrze, że wymiotowałam.

7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-22, 17:21   #2171
krolewna1986
Wtajemniczenie

Chyba co szpital to jakieś inne obyczaje. Pisałyście ostatnio, że u Was nie praktykuje się lewatywy..pierwszy raz o czymś takim słyszę w ogóle muszę dopytać mojej gin, ale wątpię żeby położnym byłam na rękę "ewentualna niespodzianka"

Juliś 

Aniołek[*]30tc
krolewna1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-22, 17:25   #2172
sylwia1906
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nicole03 Pokaż wiadomość
Super , muszę spróbować przy okazji czy przejdzie bo jak bylam ostatnio to Pani kategorycznie powiedziała ze to nie to samo i nie ma opcji

Mnie od razu powiedziała, że to jest zamiennik olejku i nie jest pewna, czy wejdzie, ale bez problemu sprawdzi, czy wejdzie. Także kwestia chęci Pani w sklepie
Myślę, że już przy kasie ona nic nie ma do gadania, bo po prostu system sam to nabija
Stary 2018-05-22, 17:27   #2173
Nicole03
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez krolewna1986 Pokaż wiadomość
Chyba co szpital to jakieś inne obyczaje. Pisałyście ostatnio, że u Was nie praktykuje się lewatywy..pierwszy raz o czymś takim słyszę w ogóle muszę dopytać mojej gin, ale wątpię żeby położnym byłam na rękę "ewentualna niespodzianka"

Z tego co mi wiadomo to na prośbę pacjentki sie robi lewatywe, nie jest jzu obowiązkowa ale mogę sie mylić.

Stary 2018-05-22, 17:30   #2174
Stella275
Nawiedzona PeMa

Cytat:
Napisane przez ania9o Pokaż wiadomość
Mam złe wiadomości. Nie mogę mieć pessara, zostaje w szpitalu nie mogę się na razie pozbierać... napiszę Wam w klubie co i jak ale później.

Aniu trzymam za was mocno kciuki, jesteś bardzo silna pamiętaj o tym

Cytat:
Napisane przez angelajnaaa Pokaż wiadomość
No prawdę mówiąc wolalabym już być przy tych wisienkach a nie na początku brudnej roboty i to na takim etapie ciąży :/

Stella - wozek kupiłaś nowy czy używany ???? bo masz bebetto torino prawda ? to chyba jeden którego gondola mi sie podoba :O A przynajmniej zawsze mi sie podoba jak go widze:P

Nowy, mi zależało żeby gondola nie była wizualnie duża i tu jest w sam raz i w ogóle taki zwrotny się wydaje mimo że mamy białe ramy

Cytat:
Napisane przez Chloestic Pokaż wiadomość
Ja kupuje dzis lozeczko, czy mozecie mi pomoc w doborze materaca? Piankowo-kokosowy, czy piankowo-kokosowo-gryczany?

Lateksowy 3-komorowy

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
Nie, nie da się go prac dlatego trzeba pilnować żeby się nie zabrudzil. U mnie spisał się ten podkład nieprzemakalny na materac. No dostawka to super rozwiązanie, tylko nie wiem własnie jak z materacem w tych typowych dostawkach, bo takiej cienkiej pianki bym nie chciała.

Możesz polecić z jakiej firmy ten podkład i gdzie kupywany?

Bambi akurat wczoraj na szkole rodzenia była położna z bloku porodowego gdzie chcę rodzić i ponoć nie ma problemu z dostępnością anestezjologa. Okaże się w sierpniu I z tego co wiem to musi być parę warunków spełnionych żeby podali znieczulenie i przeciwskazaniem jest za mała liczba płytek krwi- poniżej 120 tys.

U mnie się dzisiaj dzień wcześnie zaczął bo najpierw zaliczyłam analitykę przed jutrzejszą wizytą, a później weterynarza z futrzakiem b sobie przebił łapę. Biedaczek tak piszczał i się wyrywał przy oczyszczaniu rany że mąż go ledwo utrzymał i przez jego nerki mamy ograniczone możliwości jeśli chodzi o leki no ale może się wyliże.

19/2017
7/2018

Stella275 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-22, 17:35   #2175
yoona
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie w szpitalu teoretycznie jest możliwość znieczulenia, ale w praktyce dostać je to jak wygrać los na loterii - w końcu anestezjolog musi być przy tym obecny, a oni się nie kwapią do tego. Zresztą ja nie chce żadnego znieczulenia.

Ja też nie chce,za dużo złego,dzieci rodzą się naćpane itp..

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

Cytat:

Położne raczej nie zwracają na to uwagi

Blogowy świat

yoona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-22, 17:36   #2176
party_girl7
Zakorzenienie

Stella oj kupowałam to 3 lata temu. Na pewno na allegro ale jaka firma nie wiem, zobaczę czy jest metka. Od spodu jest podgumowane, od góry frotte i na rogach ma gumki do zaczepiania.

Stary 2018-05-22, 17:40   #2177
Bitamina
Raczkowanie

Cześć dziewczyny

@Stella - widzę, że super książkę teraz czytasz
W sprawie Rossmana - potwierdzam, kasjerki nie kumają, ale system odlicza, więc to na pewno to.
Mnie ten tamat lewatywy i kup ostatnio nurtuje, sorry że poruszam ten temat, ale niby gdzie mam? Już parę mam mi powiedziało, żebym brała w szpitalu lewatywę, bo to bardzo nieprzyjemnie być całą w kupie, a jednak przy takim wysiłku i parciu więcej niż prawdopodobne, że to się może zdarzyć. Ja w ogóle nie kumam o co chodzi z lewatywą, nie wiem na ile "przed" wypada prosić, czy to ktoś Ci robi, czy dają sprzęt i samemu... Czy potem można dobiec do toalety. A jeśli się późno przyjedzie do szpitala, to przecież już w ogóle pewnie nikt sobie tym nie zawraca głowy...

Aha, ja też zaczęłam szkołę rodzenia, póki co nic super ważnego się nie dowiedziałam, jedna ciekawostka, że podobno w międzyleskim szpitalu akceptują skierowanie na cesarkę, jeśli lekarz jako powód poda "lęk przed bólem", co sama ta położna przyjmuje dość sceptycznie, ale mówi, że personel musi uszanować takie wskazanie, bo nie mają gwarancji "jak kobieta się zachowa" w trakcie porodu...

Edytowane przez Bitamina
Czas edycji: 2018-05-22 o 17:43
Bitamina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-22, 17:40   #2178
sylwia1906
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bambi1980 Pokaż wiadomość
Wczoraj bylam na szkole rodzenia, dalej jestem srednio zadowolona. Dowiedzialam sie jednak jednej istotnej rzeczy o epiduralu. A mianowicie, ze musze miec zaswiadczenie od anestezjologa wazne w dniu porodu (waznosc 2 miesiace), aby moc miec to znieczulenie. Troche bedzie biegania za tym, chocicaz kolezanka z pracy ma mame anestezjologa wiec moze przyjmie mnie prywatnie jak bedzie trzeba. Jestem ciekawa jak to w Polsce wyglada.
Acha, bede chyba kupowac kosmetyki Mustela dla dzieciatka. Slyszalam I czytalam dobre opinie na ich temat.

U nas jest info na stronie szpitala, że stosują różne procedury uśmierzania bólu (gaz i znieczulenie) i dla tych, które zamierzają skorzystać ze znieczulenia odpowiednia "instrukcja" (wizyta u anestezjologa miesiąc przed planowanym tp itp.). Nie wiem natomiast jak to wygląda w praktyce
Stary 2018-05-22, 17:41   #2179
aga_89_4
Raczkowanie

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;83730566]A ja czytam teraz na fb niezbyt pochelbne opinie...

No np w moim szpitalu nie dają wcale tego znieczulenia. Tylko ten gaz, którego nigdy wiecej mie chcę

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]
Berenika w przypadku każdego wózka znajdzie się ktoś kto napisze negatywną opinię. Ja za to czytałam dużo opinii, że to wózek idealny Myślę, że musimy polegać przede wszystkim na własnej intuicji i własnych przeczuciach Każdy szuka czego innego w wózkach.
aga_89_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-22, 17:42   #2180
Nicole03
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez yoona Pokaż wiadomość
Ja też nie chce,za dużo złego,dzieci rodzą się naćpane itp..

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

Przyzwyczajone są do takich niespodzianek ale ja ostatnio na jakies grupie na fb czytalam post i komentarze , myslalam ze umrę ze śmiechu. Babka pisała ze rodziła i mówi położnej że czuje parcie i położna do niej to przyj po chwili dziewczyna pyta czemu nie placze a ona na to "to kupa" przyj dalej..... Matko droga..... Tu o komfort rodzącej bardzie chodzi ta swiadomosc ze nic Ci nie poleci że się tak wyrażę.

Stary 2018-05-22, 17:48   #2181
Stella275
Nawiedzona PeMa

Cytat:
Napisane przez Bitamina Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

@Stella - widzę, że super książkę teraz czytasz
W sprawie Rossmana - potwierdzam, kasjerki nie kumają, ale system odlicza, więc to na pewno to.
Mnie ten tamat lewatywy i kup ostatnio nurtuje, sorry że poruszam ten temat, ale niby gdzie mam? Już parę mam mi powiedziało, żebym brała w szpitalu lewatywę, bo to bardzo nieprzyjemnie być całą w kupie, a jednak przy takim wysiłku i parciu więcej niż prawdopodobne, że to się może zdarzyć. Ja w ogóle nie kumam o co chodzi z lewatywą, nie wiem na ile "przed" wypada prosić, czy to ktoś Ci robi, czy dają sprzęt i samemu... Czy potem można dobiec do toalety. A jeśli się późno przyjedzie do szpitala, to przecież już w ogóle pewnie nikt sobie tym nie zawraca głowy...

Aha, ja też zaczęłam szkołę rodzenia, póki co nic super ważnego się nie dowiedziałam, jedna ciekawostka, że podobno w międzyleskim szpitalu akceptują skierowanie na cesarkę, jeśli lekarz jako powód poda "lęk przed bólem", co sama ta położna przyjmuje dość sceptycznie, ale mówi, że personel musi uszanować takie wskazanie, bo nie mają gwarancji "jak kobieta się zachowa" w trakcie porodu...

Czasem trzeba

Mi się wydaje że położne już tyle widziały że nie będzie to dla nich zaskoczenie

19/2017
7/2018

Stella275 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-22, 17:55   #2182
NoBoTak
Rozeznanie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Nicole03 Pokaż wiadomość
Przyzwyczajone są do takich niespodzianek ale ja ostatnio na jakies grupie na fb czytalam post i komentarze , myslalam ze umrę ze śmiechu. Babka pisała ze rodziła i mówi położnej że czuje parcie i położna do niej to przyj po chwili dziewczyna pyta czemu nie placze a ona na to "to kupa" przyj dalej..... Matko droga..... Tu o komfort rodzącej bardzie chodzi ta swiadomosc ze nic Ci nie poleci że się tak wyrażę.

Jak rodzilam syna to położna pytala czy chce lewatywe, powiedzialam że tak. Kladziesz sie na boku, polozna Ci "wszczykuje" plyn, nie minie 5 minut jak sie zaczyna parcie dziecka jest podobne w odczuciu do robienia kupy (przepraszam za dosadnosc), więc można sie pomylic - zwłaszcza przy pierwszym porodzie
NoBoTak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-22, 17:59   #2183
Nicole03
Rozeznanie

Z tego co mi wiadomo to tez sa zestawy do samodzielnej lewatywy. Moze jak w domu odejdą wody itp to mozna sobie samemu zrobić komfortowo w domu , muszę poczytać o tym

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-05-22, 18:03   #2184
NoBoTak
Rozeznanie

A ja wszystkim życzę tak szybkiej akcji, zeby na lewatywe juz nie bylo czasu
NoBoTak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-22, 18:06   #2185
Nicole03
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez NoBoTak Pokaż wiadomość
A ja wszystkim życzę tak szybkiej akcji, zeby na lewatywe juz nie bylo czasu
I tego sie trzymajmy

Stary 2018-05-22, 18:24   #2186
alingles
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
Stella oj kupowałam to 3 lata temu. Na pewno na allegro ale jaka firma nie wiem, zobaczę czy jest metka. Od spodu jest podgumowane, od góry frotte i na rogach ma gumki do zaczepiania.

Kupiłam taki dla nas przed pierwszym porodem w razie jakby wody w nocy odeszły.
Spaliśmy na nim 3 dni. Tragedia. Budzilismy się spoceni jak z gorączką.
Muszę do krawcowej zanieść zrobi mi podklady na przewijak z tego...

25.10.2014

Tomcio Lipiec 2014

Fasola czekamy
alingles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-22, 18:29   #2187
party_girl7
Zakorzenienie

Ja mam inne wrażenia, też na takim spałam na początku, jak mały z nami spał, mi to w ogóle nie przeszkadzało i nie czułam tego nie wiem czy są różne technologie produkcji czy co ale ja jak dmucham przez to to przepuszcza powietrze, to nie jest 100% guma, piore normalnie itd

Stary 2018-05-22, 19:04   #2188
MalaGosia88
Zakorzenienie

Cytat:

U mnie też... głównym środkiem łagodzenia bólu jest piłka, możliwość prysznicu, worek do bujania:P
Cytat:

Ja za każdym razem przy uzupełnianiu planu porodu przy przyjęciu miałam pytanie czy chcę lewatywę . Może o to chodzi, że to nie wymóg tylko życzenie pacjentki? Bo jakby to był wymóg to nikt by się nie pytał tylko robił, ewentualnie kazał podpisać świstek, że nie wyrażam zgody na..

Stary 2018-05-22, 19:19   #2189
angelajnaaa
Rozeznanie

Skoro juz Bambi poruszyła temat znieczulenia to powiedzcie proszę jak to wyglada w praktyce ? Słyszałam ze moze sie zdarzyć tak że później ciężko jest przeć, ciotka tż mówiła mi że jak rodzila pierwsza córkę to właśnie przez znieczulenie musieli użyć proznociagu :O
Faktycznie to taka ulgę przynosi... ? Nie zastanawiałam się jeszcze nad znieczuleniem.

Stella - w ogóle ta gondola jest taka zgrabna:P wlansie mi sie podoba ten na białych ramach kupiłaś stacjonarnie czy przez internet ??

A co do lewatywy i kup to chyba bardziej bym się krępowała przed tż niz przed położna niby to normalne ale jednak wolalabym tego uniknąć, więc jeśli sam organizm mi sie nie oczyści to napewno poproszę o lewatywe. Na planie porodu z mojego jest ten punkt mozna zaznaczyć, łącznie ze znieczuleniem podczas ewentualnego szycia nacięcia i samego nacięcia
Gdzieś widziałam że można użyć w domu na własną rękę czopkow? no ale w sumie skąd wiadomo kiedy
angelajnaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-22, 20:14   #2190
ronja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AndziaHa Pokaż wiadomość
Położne jak położne, ale tż...
ronja jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości