|
|
#2161 |
|
4 pory roku i ja piąta
|
Dot.: Wirtualna przyjaźń 5
Dziękuję Wam bardzo
Widzę światełko u Lenifi Od rana świeci słońce, jest -2. Rośnie... Mają być słoneczne dni i coraz cieplej, ale maksymalnie widzę tak do 16 stopni za kilka dni. A jak z pogodą u Was? ![]() ---------- Dopisano o 06:45 ---------- Poprzedni post napisano o 06:20 ---------- Na zawodowym ,,okręcie" pojawiła się lista przyjętych dzieci do oddziałów zerówkowych. Zaczynają ruszać listy przydziałów dla n-li na ,,obstawianie" matur. Na razie mam chyba 6, zobaczymy jak będzie dalej ---------- Dopisano o 06:53 ---------- Poprzedni post napisano o 06:45 ---------- Annorl Co tam z głową się dzieje? Może elektrolitów brakuje po jakimś stresie?Adi Na zakupach była...Cyferka Świetne to zdjęcie. Nigdy nie jadłam tak naleśników.---------- Dopisano o 07:00 ---------- Poprzedni post napisano o 06:53 ---------- Byłam u fryzjera. Skrócenie włosów o 1 cm, jakieś tam wycieniowanie, trwało to około 30 minut i 90 zł . Mam wrażenie, że za każdym razem jest coraz drożej. Muszę chyba zmienić usługę. Jakie są u Was ceny?
|
|
|
|
|
#2162 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Emmi Dobrze mają Ci, którzy pracę zostawiają w pracy. ------- Lekki mróz, słońce świeci ,będzie pięknie. O 10,01 astronomiczna wiosna się zaczyna
|
|
|
|
|
#2163 |
|
Zakorzenienie
|
Emmi ja calkiem niedawno. Chyba koniec lutego poczatek marca byłam u fryzjera. Przycięcie na rowno jakis 1 cm i kurcze kilka ruchow, dosłownie! szczotką co miało sie nazywac modelowanie. 70 zł. Nawet pół godz nie byłam. na oko jakies 15 min. Wróciłam do domu a mąż mnie pyta. Zamkniete było?
|
|
|
|
|
#2164 |
|
Zakorzenienie
|
Trochę rozkręca się nam biznesik
![]() Sporo klientów od rana. ------------- Adusia, jakie fajne zakupy Super, żemiałyście jeszcze ochotę i siłę na sklepy. |
|
|
|
|
#2165 |
|
Zakorzenienie
|
Lenifko
![]() Ale się uśmiałam. No właśnie, usługi fryzjerskie są bardzo drogie. Za podcięcie, balejaż z dwóch kolorów 170 zł |
|
|
|
|
#2166 |
|
Zakorzenienie
|
Cyferko może to jakaś nowa forma strajku? Chirurdzy nie moga zdjąc gipsu przez 3 miesiace, a fryzjerki udają że czeszą. Pomyslowośc ludzka nie ma ograniczeń.
|
|
|
|
|
#2167 |
|
Zakorzenienie
|
U nas chirurg nie zdejmuje gipsu, jest specjalny pan sanitariusz.
Lenifko może jakbyś spróbowała gdzieś w okolicach, w mniejszej miejscowości, to zdjęli by bez kolejki. Do NFZ bym zadzwoniła w celu wyjaśnienia tego , jak to nazwać? bezprawia! ---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ---------- Nr. telefonu 800 190 590 Przedwczoraj dzwoniłam, miły konsultant może podpowiedzieć, gdzie jest najbliższa placówka. Byłam 12 w kolejce oczekiwań, poszło błyskawicznie, nawet minuty nie czekałam. Płacisz ubezpieczenie, należy Ci się na NFZ |
|
|
|
|
#2168 |
|
Zakorzenienie
|
Jak ide prywatnie to wszystkim zajmuje się lekarz z wyjatkiem zdjęcia, ktore ma za moment przeslane na komp. Nie chodzi o samo zdjecie gipsu, ale sprawdzenie czy wszystko w porzadku. Co prawda memerytka niby nie musi isc do pracy w zwiazku z tym... no comment. W kazdym razie w gipsie mam prawa ręke. Lewa mam kiepska, co sobie nie zdawalam sprawy. Ona tez po gipsie kilka lat temu
)) Już nie mowiąc ze obie nogi zaliczylam. Noż bije rekordy. 5 zlamanie w życiu. Tylko w dawnych siermiężnych czasach nie mialam problemu dostac się do lekarza.pozwolę sobie na komentarz. Mialam "przyjemność" korzystać z pogotowia w 3 krajach. W każdym jest inaczej. Na pewno dużo zależy od ludzi. I w Polsce są różne miejsca. Najbardziej fachowo bylo w Niemcach. Najbardziej przyjaznie w Anglii. No ale i Niemcy i Anglia to byly jednorazowe akcje. Wiec nie ma co uogólniać. Edytowane przez lenifa Czas edycji: 2025-03-20 o 08:26 |
|
|
|
|
#2169 |
|
Zakorzenienie
|
Oczywiście, że wizyta lekarska, prześwietlenie i ewentualne zdjęcie gipsu.
W każdym razie Lenifko, trzymam kciuki, żeby kostki się zrosły. A do poradni ortopedycznej i tak warto się zapisać. |
|
|
|
|
#2170 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, nie bede sie zapisywac. Nie ma co zajmowac kolejki innym biedym ludziom. Co prawda dla mnie wizyta prywatna to jest 1/4 memerytury. Wiec trzeba będzie cos ograniczyć. No ale moze z pozytkiem dla ten teges mojej linii
|
|
|
|
|
#2171 |
|
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Witajcie !!
Babeczki, moja pogoda wygląda tak. |
|
|
|
|
#2172 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Adusia
![]() Pogodowo u mnie tak samo ![]() Muszę wyjść do sklepu. Jeszcze wpadnę
|
|
|
|
|
#2173 |
|
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Za oknem słońce przepiękne. Czuje się tę nadchodzącą wiosnę. Bratki i starzec już na balkon wyniosłam.
A teraz kawka, kaweczka, kawuśka... i czytanko... Edytowane przez Adazina Czas edycji: 2025-03-20 o 09:12 |
|
|
|
|
#2174 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie, piękna pogoda!
![]() ![]() Mam wolne, dom pusty to wybiorę się w góry. Zaraz wychodzę. Jest sloneczko i jak będą ładne widoki to podeślę wam fotkę! Miłego dnia Wysłane z mojego SM-A536B przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2175 |
|
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Aktualnych cen fryzjerskich nie podam, bo w tym roku jeszcze nie byłam. Planuję jakoś tak w pierwszej połowie kwietnia.
===== Milka, miłych chwil i zapierajacych dech widoków. A my czekamy na zdjęcia. |
|
|
|
|
#2176 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Milka
![]() Ale Ci fajnie Mieszkasz w górach?---------- Adusia moje bratki cały czas na podwórku, nie zmarzły, a kilka nocy był mróz. |
|
|
|
|
#2177 |
|
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferciu,
pani ogrodniczka, od której kupowałam, też mówiła mi, że bratki przystosowane do niskich temperatur. Ale ja, tak na wszelki wypadek, zabieram do domu. Są piękne, w moim ukochanym żółtym kolorze. Gdyby padły, to chyba bym się zapłakała. |
|
|
|
|
#2178 |
|
Zakorzenienie
|
Adusia mi nie po drodze, żeby wnosić i wynosić
![]() Ale super, że Ty o swoje zadbałaś. ------------ Wczoraj ugotowałam kapuśniak, do tego ziemniaki ze smażoną cebulą i boczkiem. Dzisiaj powtórka Ależ to dobre było.A jutro znowu piątek, a w przyszłym tygodniu zmieniamy czas na letni. Szkoda, że nic się nie zmienia w tej sprawie. |
|
|
|
|
#2179 |
|
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
|
|
|
|
|
#2180 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#2181 |
|
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Zderzenie czołowe, bardzo miłe.
|
|
|
|
|
#2182 |
|
Zakorzenienie
|
Edytowane przez Cyferkaa Czas edycji: 2025-03-20 o 10:21 |
|
|
|
|
#2183 |
|
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyfereńko,
pewnie tak... bo Ania coś o czwartku wspominała. Kochana, czekamy na wieści! ===== Jutro i ja mam wizytę u mojej pani doktor, u tej przyjmującej w DM. Oczywiście czeka mnie jazda pociągiem, a później jeszcze tramwajem. Umówiona jestem na 15:30, tak więc poranek i przedpołudnie razem z Wami spędzę. |
|
|
|
|
#2184 |
|
Wtajemniczenie
|
Adi, dziękuję
![]() Cyferko, tak, w Beskidach Wysłane z mojego SM-A536B przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2185 |
|
Zakorzenienie
|
Witam ❤
Lenifa, ja nie wiem po co Ci ta wiedza o zdrowi jak nie dbasz o swoje. Jak to nie umowisz sie do ortopedy po zdjeciu gipsu? Na moje juz dawno powinnas sie unowic . Zaraz jak wrocilas do polski z gipsem powinnas juz sobie kolejke "zajac". Bo te sa czasem dlugie to w koncu reka. Do tego prawa. Tak kochane moje Sasiadeczki. Ja juz pod gabinetem czekam. Ale widzialam wyniki na portalu pacjenta i sa dobre. Wiec trzeba sie cieszyc , ze dobre. Ale cholera! Vo mi jest? Skad te bole w takim razie? Jestem nastepna w kolejce wiec niebawem sie dowiem co dalej. Ale trace juz nadzieje na diagnoze 😔 U nas cieplo. Ale w WM Rzeszow mimo slonka zimno. A ja tylko sweterek i kamizelka. Dovrze ze dluga i dobrze ze w blusie mam kaptur 😉 bo mrozny wiatr wieje. Cyferko, to dobrze ze dzisiaj ruch w interesie. Idzie wiosna. Wiec bedzie coraz wiekszy ruch 😁 Adusia, mowisz ze obawiasz sie jednak o kwiatki i je chowasz? W sumie z balkonu do domu to nie daleko zeby je schowac 😉 Emmi, czyli matury znowu Cie nie omijaja. 😉 ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Milka, pieknej pogody i bezpiecznej drogi na wyprawie ❤ czrkamy na zdjecia. |
|
|
|
|
#2186 |
|
Zakorzenienie
|
Alez ja jestem umowiona od tygodnia. Wlasnie wychodze za pol godziny na wizytę. Może nie doczytalas
Tylko dlaczego z taka niechęcia do mnie? Zrobilam ci cos? Termin na lipiec jezeli chodzi o termin niormalnej wizyty. Nie skorzystam. Bo to jeszcze 4 miesiace w gipsie
|
|
|
|
|
#2187 |
|
Zakorzenienie
|
Lenifko
![]() A do ortopedy, bo może jakaś rehabilitacja będzie potrzebna? Dlatego warto było mieć termin. Daj znać proszę jak dzisiejsza wizyta. I trzymam kciuki ![]() ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Ania dobrze, że wyniki ok. Może coś doktor wymyśli. |
|
|
|
|
#2188 |
|
Zakorzenienie
|
Lenifa, Cyferka napisala ze moze warto zapisac sie do poradni ortopedycznej. Na co skopiuje Twoja wypowiedz.
"Nie, nie bede sie zapisywac. Nie ma co zajmowac kolejki innym biedym ludziom. Co prawda dla mnie wizyta prywatna to jest 1/4 memerytury. Wiec trzeba będzie cos ograniczyć. No ale moze z pozytkiem dla ten teges mojej linii" Wiec sama napisalas ze nie zapiszesz sie do lekarza. Zdjecie gipsu to jedno. ale wizyta po zdjciu gipsu to drugasprawa. Przeciez tak jak pisze zmCyferka, moze bedzie potrzebna rehabilitacja? Prywatnie Ci moze zalecic, ale to bedziesz miala orywatnie. a na NFZ jak zaleci, to cwiczenia masz za darmo. Owszem... Czeka sie. Niestety, wszedzie sie czeka. Ale chyba lepiej poczekac i pojsc. Niz w ogole nie pojsc? |
|
|
|
|
#2189 |
|
Zakorzenienie
|
Za miesiąc święta
![]() Milka w cudnym miejscu mieszkasz. Edytowane przez Cyferkaa Czas edycji: 2025-03-20 o 11:11 |
|
|
|
|
#2190 |
|
Zakorzenienie
|
An i tu się mylisz. bo to tylko zdjecie gipsu ale i kontrola lekarska, z przeswietleniami i badz czym. Tak se zdjac to dalabym radę sama. Nie narzucam wam korzystania z mojej wiedzy a nawet się ograniczam. Naprawde się ograniczam, z pisaniem o tym. Bo każdy ma prawo do robienia jak uważa. Zrobilo mi się przykro. Zwyczajnie przykro. I jako taki głupek ani słowa więcej nie napiszę o kwestiach zdrowotności. Tak że macie z głowy babuszkę na zagrodzie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:58.

. Mam wrażenie, że za każdym razem jest coraz drożej. Muszę chyba zmienić usługę. Jakie są u Was ceny?

)) Już nie mowiąc ze obie nogi zaliczylam. Noż bije rekordy. 5 zlamanie w życiu. Tylko w dawnych siermiężnych czasach nie mialam problemu dostac się do lekarza.