![]() |
#2161 |
Zakorzenienie
|
Dot.: sześćdziesiątki z plusem
Ee, Sabbath, odzierasz syna tak od razu z marzeń i planów...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2162 | |
Wiedźma
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2163 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Fuuj,to sie ma nijak do propozycji matrymonialnych Twojego Synka,zauwaz,ze dobre dziecko masz,bedzie sie opiekowal zgrzybialym Ojcem,a moglby oddac do domu starcow... ![]() Dzieckai to maja pomysly... Jezeli uwazacie,ze moja papuga zabawna,to musialybyscie ta cala akcje widziec!(i slyszec,jak narzeka-O Gott,O gott(Boze,Boze),ja szoruje zawziecie az sie klatka trzesie,ta wlazla na drzewko bo wodowstret ma-dziwny ptak,nie lubi sie kapac,ucieka od wody, a jak ja w lecie spryskuje ,to rozcapierza sie jak Batman.A jak robie pilates to siedzi na lozku obok mnie i sapie(bo ja licze wdechy i wydechy),i ma radoche,ze staruszka lezy i fika. Fakt,rybki tak nie marudza,ale mialam kiedys akwaruim i miedzy innymi parke pielegnic zeberek,i za kazdym razem,jak skrobalam szybe z glonow,to facecik atakowal mi reke.Nic nie bolalo,co on tam mial mi zrobic,w koncu (na szczescie) pirania to nie byla,ale przeszkadzal,ale mial mores przed siatka do wylawiania,bo kiedys tak rozrabial,ze musialam go wylowic,zeby spokojnie posprzatac,wiec jak za bardzo podskakiwal,to jak mu przez szybe to sitko pokazywalam,dostawal paniki i chowal sie za kamienie i roslinki,obserwujac,co robie.Takie niby glupie rybki,a wcale nie takie glupie.lubilam je obserwowac,bo kazda miala swoje cechy charakteru,i bardzo byly ciekawe i zabawne.Oprocz gupikow,ktore naprawde sa glupie i mieczykow,ktore regularnie popelnialy samobojstwo wyskakujac z akwarium,az musialam kupic szybke,ktora kladlam na zbiornik,a te glupole zawziecie sie o nia grzmocily.Ot zwierzyna.
![]() |
#2164 |
Wiedźma
|
Babygia, nie przypuszczałam, że o rybkach można tak ciekawie...
![]() ![]() Prawdę mówiąc, to jedyne chyba zwierzątka, któtych nigdy nie chciałam mieć. Miałam za to kota, który sądził, że żwirek w kuwecie jest jednorazowego użytku. Kiedy zrobił siusiu dreptał po mamę i demonstrował jej wyraźnie, że nasiusiał i nalezy posprzatać. Jeżeli odmawiała natychmiastowego czyszczenia kuwety, najpierw ją ofuknął (serio - prychał na nią), a potem ostentacyjnie walił kupsko obok, na kafelki... Ech... Jego kariera u nas w domu skończyła się, kiedy napaskudził rodzicom do łóżka. ![]()
#2165 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Karmilam ja siekanym sercem wolowym z witaminami dla niemowlat(bobovi,czy jaos tam,i to z palcow tylko brala,bardzo delikatnie.Czy taka ryba ma jakie s uczucia?Nie wiem,ale kiedy wyjezdzalam do Niemiec,i musialam ja oddac,zaraz umarla.Boje sie przyznac sama w sobie,tak i ryba ma uczucia,napewno miala.A ja mam do dzis wyrzuty.nazywala sie Lady Oscar. A Kotke kocham miloscia wielka,z wzajemnoscia,jest na szczescie czysciutka i lagodna jak baranek,papuga spojrzy sie na nia krzywo i ona ucieka gdzie pieprz rosnie.Tylko swinka morrska o imieniu Chomik jest normalna,wcina,spi i czasem pokwikuje.Poza tym wszystkow tym domu jest postrzelone,nawet rosliny.
![]() |
#2166 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2167 |
Wtajemniczenie
|
A co z tymi roślinkami jest nie tak? strasznie jestem ciekawa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2168 |
Zadomowienie
|
No dobra,mam filodendron o imieniu Fridolin,ktory strasznie sie wkurza,jak go postawic ta,gdzie mu sie nie podoba,zaraz zolknie ze zlosci,postaw go 5 cm w inna strone,to zielenieje.Tak go suwalam po calej chacie.malo wybredny,tylko lubi swoje miejsca.Moja corka go chce na swoje nowe mieszkanie,sprobujemy,jak sie zacznie wkurzac,musze go zabrac z powrotem.
mam cos takiego wielkiego pnacego sie,upielam to przed oknem w kuchni,a toto probuje caly czas przepeznac przez pol kuchni do innego okna,ja to podpina,za jakis czas ta durna salatka robi znowu podchody.I tak w kolo macieju
#2169 |
Zakorzenienie
|
nie, nie są postrzelone, tylko mają wyraziste osobowości
|
![]() ![]() |
![]() |
#2170 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2171 |
Zadomowienie
|
Sabbath,ale ładny avatarek
|
![]() ![]() |
![]() |
#2172 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak byłam kiedyś w takiej totalnej depresji, to godzinami pztrzyłam na rybki, to były wtedy moje najpiękniejsze chwile w życiu całe szczęście mi to przeszło (depresja oczywiście), bo na rybki dalej lubię popatrzeć, ostatnio zaprojektowałam akwarium o długości 2,40m, jest imponujące, morskie, pełno kolororowych rybek i dużo zieleni, raf koralowych..... wakacje a rybki mojej córki w trochę mniejszym akwarium też się świetnie czują pozdrawiam Was |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2173 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak, teraz to zrozumiałam tak, chociaż to nie takie oczywiste u rośliny tak, ale o tym już chyba pisałam Strarsza Pani, odezwij się ![]() ![]() ![]() napisałam przed chwilą Straszna Pani, uważajce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2174 | ||
Zakorzenienie
|
Znikam od was. Zniknelam na wczoraj i znikam na dzisiaj.
Mam The Sims 2 ze wszystkimi możliwymi dodatkami (no, poza 4 pory roku)... W koncu wylecze uzaleznienie od wizazu ![]()
![]() |
#2175 |
Wtajemniczenie
|
Zajrzałam , żeby się przywitać a tu wszystkie znikają
![]() To ja też znikam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2176 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Phi.. ![]()
![]() |
#2177 | ||
Zadomowienie
|
Nie będę teraz ,dopóki mi nie przejdzie,zawracać Wam głowy moimi czrnymi myślami.Proszę ,piszcie jednak tak jak dotychczas o wszystkim ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Johanna po jutrze wszystkie jesteśmy z Tobą .Operacja na pewno się uda.Masz świetnego lekarza .A poza tym jesteś tak potrzebna starszym ludziom,że Pan Bóg nie może opuścić w potrzebie swego pomocnika. ![]() Kochane na razie przycupnę w swoim smutnym kąciku.Jak tylko mi przejdzie odzywam sie natychmiast.Ale czytam Was codziennie-jak będę miała co.Bo może okażecie się wyjątkowo wredne ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2178 |
Zadomowienie
|
Dzien dobry wszystkim,sloneczne pozdrowienia sle wszystkim tutaj zagladajacym
![]() Pojawilam sie,a teraz za Malinowka znikam......... starsza pani dopiero teraz przeczytalam twoj post....dziekuje za pamiec,wiem ze bedziecie o mnie myslec w tym dniu i to mnie troche mobilizuje,nie bede sama.....z rodzina...z wami..... Obudzilam sie dzisiaj...i mam taki wewnetrzny niepokoj...strach...to juz pojutrze....z godziny na godzine coraz to blizej i coraz wiekszy strach....boje sie..... Ale bedzie dobrze.......Wiem.... Dziekuje,ze jestescie ze mna......na mnie tez mozecie zawsze liczyc.... starsza pani caluje cie mocno... Edytowane przez sr.johanna Czas edycji: 2007-04-17 o 10:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#2180 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Posluchaj,HCV to nie bal przebierancow,ale tez i nie wyrok,nawet dla osob starszych.Kolezanki z pracy Mama wyleczyla sie majac ponad 70 lat,przez wiele dziesiat lat zniszczona watrobe,dawali jej przy duzym szczesciu -najwyzej rok zycia.Kobieta sie uparla,rok terapii miala,i dzis jest zdrowa i bezwirusowa,watroba sie regeneruje expressowo,wyglada super.Danusia,jezeli to wirus,pozbedziesz sie go,bo sa moliwosci,i zobaczysz,bedzie ok. No dobra,slysze,slysze.Rozmo we z ordynatorem mam 1.06,bo przesunelo sie o 2 tg..bo facet musial na jakies sympozjum,nie szkodzi,nie jestem chora.Dam zaraz znac,co powiedzial.nie wiem,czy terapie zaczna zaraz,czy moze beda chcieli czekac i obserwowac,zielonego pojecia nie mam,co oni beda ze mna wyprawiali.Dowiem sie po tej rozmowie. nawet jakbys miala wirusa,to zoltaczka to nie HIV ,jest uleczalna,fakt,terapia taka to nie bulka z maslem,ale inni wytrzymali,czyli da sie zniesc.Glowa do gory. Widzisz,wzrok moze Ci sie nie poprawi,ale tez go nie stracisz,od czego sa okulary,kupisz sobie jakies odjazdowe oprawki i bedziesz szpanowala,a co! Sciskam Cie mocno,i mysle o Tobie zawsze! ![]() A ze pre do przodu?A co mi pomoze,jak sie poloze i bede plakala?Juz sie w zyciu naplakalam,wystarczy,nic to nie dalo,wrecz przyciwnie.Wybieram wiec inna opcje,i zobaczymy,co to da!
![]() |
#2181 |
Rozeznanie
|
Danusiu -ja myslę ,ze Ty w zyciu tez już dosyć wypłakałaś się .Czasem z chwilą usłyszenia niepomyslnych wiesci wszystko widzimy w zbyt ciemnych kolorach .Nie zamykaj sie prosze w sobie -to tylko pogarsza samopoczucie . Ja nadal jestem dobrej mysli ,że wszystko skończy sie ambulatoryjnym leczeniem i odzyskasz zdrowie . Nie pisz prosze o starości -doskonale wiesz ,ze jestes tu jedną z nielicznych osób o młodzienczym podejściu do zycia , motywujesz nas do działania i pokonywania przeszkód -spróbuj prosze autoterapii .Nie biczuj sie myslami, nie popadaj w depresje ,ale bądz dla siebie najlepszym przyjacielem .
#2182 | |
Rozeznanie
|
Kotku,
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2183 | ||
Zakorzenienie
|
Starsza Pani, jak ja sie nie poddaje i juz nie rycze w kącie, to Ty też tego nie rób. Proszę.
Prosze mi tutaj bez czarnych myśli, ale to już! A jak nie to będę szantażować! *tupie nogą w czarnym glanie*
![]() |
#2184 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mimo tupania pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2185 | |
Wiedźma
|
Cytat:
![]() Też się nie poddaję, też nie ryczę, też tupię i też w czarnym glanie. Miłego, tupiącego dnia życzę. ![]() Koto (Kotku chyba się nie godzi?!) - buciki na wysokim koturnie, z paskiem wokół kostki? Mmmmm.... ![]()
![]() |
#2186 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Najgorsze są noce bo wtedy czarne myśli stają sie tak mroczne,że człowiek nie może dostrzec żadnego światełka nadziei,ale po nocy przychodzi dzień i wiara ,że wszystko dobrze się ułoży. Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2187 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Czarny but na wysokim koturnie z paskiem wokół kostki-to jest to co tygrysy lubią najbardziej. Oj chciałabym taki mieć. Wogóle buty to mój słaby punkt.Całuje ![]() ![]() Johanno,wiem jak dzisiaj sie denerwujesz.Ale pomyśl,ze jeszcze tylko jeden dzień i już po wszystkim.A uda się na pewno bo to nie jest aż taka ciężka operacja. ![]()
![]() |
#2188 |
Zakorzenienie
|
proszę bardzo, wedle życzenia, zdjęcie butów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2189 | ||
Zakorzenienie
|
Sabbath, bo czarne glany rządzą ;P
Starsza Pani, są gorsze rzeczy od znieczulenia w oko. Naprawde. Bardziej 'obrzydliwe' i bardziej nieprzyjemne. Ale chyba nie chcesz o nich słuchać. Kota, ja czegos takiego nie moglabym zalozyc... Podziwiam.
![]() |
#2190 | |
Wiedźma
|
Kota - słodziutkie te buciki. Naprawdę.
Spodziewałam się czegoś bardziej... agresywnego. Tylko czarne glany są naprawdę funny. Znasz "Kozę", oczywiście? Cytat:
![]() Dlaczego??
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:04.