![]() |
#2161 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mikołajkowe dzieciaczki 2007
Yoolia-no to super,że dzisiaj już oki
![]() no właśnie-o taki delikatne rozmasowanie chyba wszystkim chodziło,ale dobrze wiedzieć,żeby nie przesadzić-zresztą przy tak bolącym cycku to chyba sado macho jest w stanie sobie coś takiego robić ![]() Zuza zazwyczaj nie ulewa,jak była mniejsza to w ogóle ![]() teraz-jeśli nie odbije porządnie albo za szybko ją odłoże do zabawy,bo ona teraz jest mega ruchliwa,ręce ,nogi wszystko fruwa ![]() ![]() czasem ulewa po jakimś czasie dopiero-serkiem ![]() a może też i z przejedzenia czasem ![]() ![]() wczoraj dzień bez kupy zobaczymy jak dzisij |
![]() ![]() |
![]() |
#2162 |
Rozeznanie
|
Celko mój mlody też je krótko, ale bardzo łapczywie. Dosłownie 5 minut i najedzony. Aż musiałam przeprosić się z kremem do brodawek rosmana, tak mocno mnie ciągnie. Ulewa też dosyć sporo, często strawiony taki serek właśnie. Ale czuję, że przybiera, więc się nie martwię tym zbytnio. A na basen też bym poszla. Karnet mam i aż wstyd nie chodzić, może w tym tyg się zbiorę
![]() Yoolia ja też mam nawał pokarmu i juz sie boję, bo poprzednie dwa razy jak miałam taki nawał to było tuż przed kryzysem laktacyjnym ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2163 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Wieki mnie już tu nie było ![]() Teraz udało mi sie go ululać i am nadzieję, że na dłużej niż pól godziny ![]() Może uda mi sie nadrobić wizażowe zaległości ![]() afiliks całuski dla Kasi - moajej imienniczki ![]() ![]() ![]()
#2164 |
Zakorzenienie
|
o koletynko - widze ze szosteczka Wiedera pelna para idzie
![]() ![]() sto lat sto lat dla Kasi!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2165 |
Zadomowienie
|
Dziękujemy za rady w sprawach kupkpwych
![]() Może to rzeczywiście jest nietolerancja laktozy bo ja codziennie jem jogurt. Tylko robię tak już od dawien dawna, a te kupki dopiero teraz takie, i to z zasady co drugi dzień. Nie wiem ![]() Za to ulewanie towarzyszy nam od dwóch dni i to takie porządne niestety. Koletynce i wszystkim które kiedyś przerobiły tą szóstkę weidera wyrazy uznania i szacunku!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!! Dziś jest mój czwarty dzień... Dopiero............... O ja leniwiec wielki pospolity i jeszcze na dodatek obolały!!! Celko ja też sobie dietę wzbogaciłam ostatnio, ale stracha miałam jak nie wiem. Zjadam pierś z kurczaka ale podsmażoną na patelni ![]() ![]() I nic, wszystko gra, mały zadowolony.
#2166 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ja juz sie nie wypowiadam ani na temty ulewania, ani kupkowe, ani w kwestiach problemow skornych. Bo wszystko wszedzie mnie ostatnio zawodzi. Za to odwazylam sie uzyc szamponu i efekty sa powalajace ![]() Zdjeica przed i po szamponowe ![]()
#2167 |
Zadomowienie
|
szperrr na tym pierwszym zdjęciu Hania sama siedzi ?
![]() Ps. Ależ ona jest śliczna ![]()
#2168 |
Zakorzenienie
|
martka - ale alergia na bialko mleka krowiego (np. jogurt itp) to co innego niz alergia na laktoze. Jak dziecko ma alergie na bialko to wystarczy nie jesc nabialu i chyba wieprzowiny lub cos takiego. A jak ma na laktoze to juz bardziej przerabana sprawa - bo laktoza sie wydziela w mleku matki zawsze, a glownie na poczatku karmienia (w mleku I fazy). Tyle teorii ode mnie. Ja sie na tym za bardzo nie znam. Ale moj maly mial swego czasu pieniste kupki i nie wiem czemu. Teraz juz ok. Steka moj maly stekacz jak zawsze, ale kupki sa raczej ladne i obfite. Dzis juz 4 poszla
![]() szperr - Hania to ma zabujczy fryz ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2169 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() To ja już nic nie rozumiem. A Hanulek cudeńko małe, i jaka bujna czuprynka ![]() Czy te szkrabulce tak szybko siadają????
![]() |
#2170 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziekujemy ![]() ![]() Mo wlasnie.. "evil unleashed" po tym szamponie ![]() A siedzi, poniewaz ma takie fazy, ze jak jej nie pozwole siedziec to jest totalny ryk. Ja juz o tym pisalam, konsultowalam sie z kilkoma poloznymi, pielegniarkami srodowiskowymi, lekarzami - jest na tyle sztywna i stabilna, ze czasem moze spokojnie posiedziec, oby nie za dlugo. Edit: Martka, w zasadzie jeszcze nie powinny siadac, moze to byc niebezpieczne. Wg lekarza Hania pod tym wzgledem zachowuje sie jak duzo starsze dziecko i w granicach rozsadku mam jej pozwalac siedziec. Dziekujemy za komplement ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez szperrr Czas edycji: 2008-02-18 o 14:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2171 |
Konto usunięte
|
Hania zabojcza
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2172 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tak jak pisała Celka, jeszcze raz: Są dwie rzeczy z którymi układowi trawiennemu dziecka może mieć problem w uporaniu się i wtedy reaguje alergicznie. 1. Laktoza, która znajduje się w mleku matki. Najwięcej jest jej w I fazie mleka, a więc żeby jej się pozbyć, trzeba pierwszą fazę odciągać (około 20 - 30ml). 2. Druga sprawa to alergia na białko mleka krowiego. I tutaj jest o wiele prościej wyeliminować problem, nie jeść nabiału. Martko spróbuj odstawić nabiał na kilka dni do tygodnia i zobaczysz, czy będą zmiany. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2173 |
Zakorzenienie
|
dzis znowu 30 basenow zrobione
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2174 |
Zadomowienie
|
celka2000 podziwiam. Mnie TŻ ciągnie cały czas na basen, teraz jak będziemy w PL chce mnie zabrać do Mikołajek(kompleks basenów),ale ja się wstydzę tych rozstępów
![]() A jaki masz strój? ![]() Ps. Forma widzę bardzo dobra ![]()
#2175 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2176 |
Rozeznanie
|
boszszszsz... Hanulek
![]() Rezerwuje ją na synową. Chyba już ktoś to wcześniej zrobił... no niech sie przyzna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2177 |
Joanna Małgorzata
|
witajcie dziewzynki
ucałujcie ode mnie swoje dzieciaczki ![]() u mnie w domku ferie i zabrałam dzieci do babci ale niestety to tylko 20 km od domku i też nad morzem hihi ale zawsze to gdzies byliśmy no nie? Miku rośnie jak na drozdżach będąc w domu znalazłyśmy z mamą zdjęcia mnie jako bobasa Ale Miku jest do nie podobny ![]() Leży sobie teraz w naszym łóżku i chichra się nie wiadomo do czego ale wygląda to slodko Pozdrawiam was serdecznie miłego dzionka życzę ![]()
#2178 |
Zakorzenienie
|
właśnie jestem po przebojach z pięciodniową kupą, którą mój syn postanowił produkować w czasie przewijania trafiło się ubranku, przewijakowi, podłodze a nawet psu
![]() ![]() Szperr Hania wygląda obłędnie ![]() Inko daleko nie pojechaliście ale zawsze to gdzie indziej niż w domu. celko zazdroszczę formy ![]() Marta nie chcę Cię straszyć, ale nietolerancja laktozy jest o wiele poważniejsza niż skaza. Chrześniak męża (3-letni) od urodzenia ma też nietolerancję laktozy i sacharozy przy czym zostało to stwierdzone dopiero jakiś czas temu bo wcześniej sami nie wiedzieli lekarze czego właściwie ma nietolerancję i musi uważać na wszystko co dostaje do jedzenia bo w wielu produktach takich nawet po ktorych się czlowiek nie spodziewa jest w składniku laktoza.
#2179 |
Zakorzenienie
|
A to kilka zdjęć mojego łobuza
![]() 1. dobrze jak nie chcesz dać butli to zjem śliniak 2. mamusiu ale o co chodzi? 3. gwiżdże na to, że to Wasze łóżko 4. mam grzechotkę i nie oddam 5. no dobra oddam ale tylko jakiejś dziewczynie 6. jak mnie mama chwilę ponosi w czapce to nawet dam założyć kombinezon bez krzyku coś te zdjęcia chyba nie działają tylko czemu??
![]() |
#2180 |
Zakorzenienie
|
Hania dziekuje wszystkim za komplementy..
![]() ![]() ![]() ![]() Misiu, moze znowu nasi lekarze okazuja sie nadgorliwi? Mam nadzieje, ze badania wykaza, ze wszystko jest w porzadku! ![]() A zdjecie Twego przystojniaka w misiowej czapce jest obledne!! ![]() Ineczko, to super, pewnie zmiana otoczenia na chwile wszystkim Wam dobrze zrobila ![]() Ewcia, moj TZ straszy, ze na potencjalnych nazeczonych bedzie czekal z baseball'em ![]() ![]() Celko, gratuluje formy ![]() Moj pisklak domaga sie uwagi.. milego dnia ![]()
#2181 |
Zakorzenienie
|
trzymamy kciuki za Mateuszka, zeby byl zdrowy jak rybka!
A tak w ogole to Przystojniak, ze ho ho. Bedzie sie musial od dziewczyn opedzac ![]() ![]() Edit: moj Adas to mial wczoraj chyba normalnie kolke Marudzil i ryczal, nawet na rekach. Nawet telewizji juz nie chcial ogladac ![]() ![]() ![]() ![]() Sie caly czas zastanawiam czy to juz dziasla go swedza?? Bo sie slini, wklada paluchy caly czas do buzi, wszystko co pod reka tez, i jak mu gryzakiem troche masowalam dziasla to byl przez chwile spokojny. hmm To jesli to juz zankowanie sie zaczelo - to ja uciekam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2182 |
Zakorzenienie
|
![]() U nas tez to jest czesty wyznacznik "poziomu marudnosci" ![]() ![]() I u nas tez jedyny cichy m,oment wczoraj to byla kapiel (wrecz z marudzenia i placzow na chwile przeszla w smichy-chichy, co uratowalo wieczor, bo juz bylo ciezko...) bb-m, co tam u naszych blizniakow?? ![]()
#2183 |
Zadomowienie
|
Ja tak czytam co te wasze dzieciaczki porabiają to stwierdzam, że na Jasia to nie mam co narzekać
![]() No, a teraz jak go pochwaliłam, to pewnie się zacznie ![]()
#2184 |
Zakorzenienie
|
Kuseczko, to przyjezdzaj i mi moja marude jakos "wychowaj"
![]() ![]() ![]()
#2185 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2186 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Byliśmy troszkę na spacerku mimo wilgotoności w powietrzu no cóż sunia chciała siku ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2187 |
Zakorzenienie
|
Celko moja Gosia ostatnio kilka razy miała bunt cyckowy a wczoraj nawet butelkowy
![]() *misia* trzymam ![]() ![]() Po macierzyńskim wezmę jeszcze 2 m-ce zaległego urlopu i od czerwca wracam do pracy. Gosią zajmie się moja mama. |
![]() ![]() |
![]() |
#2188 |
Zadomowienie
|
Oj to mnie teraz nastraszyłyście tymi kupkami.
Pytałam lekarki czy taka piankowa kupa to coś złego a ona mówiła że taka jednorazowa to nie. A Marcelek funduje mi taką co drugi dzień, dokładnie. Wolałabym żeby to nie było z powodu laktozy ![]() Misiu Mati też nie cierpi kombinezonów? Przechodzę to samo codziennie przed spacerem. Czapeczka jak najbardziej ale kombinezon to już tragedia ![]() Tak poza tym to niezły przystojniaczek z niego. Kuseczko ja na małego też nie mogę narzekać. Już ostatnio tak sobie myślałam że fajne te nasze szkrabulce, wszystkie takie grzeczne i tylko czasami jak mają gorszy dzień to trochę dają w kość. Ale raz nie zawsze. I każdy ma prawo do gorszego dnia ![]()
#2189 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() aniołku jaki Kubuś "dorosły" się zrobił ![]() ![]() szperrr Hania po szamponie ma super fryzurkę ![]() *misia* Mateuszek ![]() ![]() ![]() InKo nie ważne, że tak blisko - ważne, że gdzieś byliście... My (ja i siostra) zawsze jeździłyśmy na ferie na wieś do rodziny... Ach to zjeżdżanie na workach z sianem ![]() ![]() martka u nas syrena już włącza się przy czapce ![]() ![]() ![]() u nas mąż i tatuś na szkoleniu ![]() ![]() Od niedzieli była u nas moja mama - dzisiaj pojechała... W sumie było fajnie, ale do babci nie dociera, że dziecko leżąc na macie czy w wózku potrafi się samo trochę zabawić ![]() Kasi się poprzestawiało i robi teraz kupy co dwa dni ![]() ![]() Ja mam macierzyński do 23 marca, potem chcę wykorzystać trochę zaległego urlopu z 2007 i na początku kwietnie - witaj praco... Może mąż sobie weźmie trochę zaległego urlopu, a potem będziemy uskuteczniać kombinacje z opieką nad Kasią. W sumie to tego się najbardziej boję - że cały misternie poukładany plan opieki nad Kasią nie wypali i trzeba będzie jednak poszukać niani... miłego popołudnia ![]() edit: celko i koletynko gratuluję osiągnieć ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2190 |
Zakorzenienie
|
całuski dla Matiego
![]() dzisiaj troszkę Zuzke ponagrywałam-choć poluję na inny słowotok ![]() ale i tak wrzucę gdzieś to linkę zarzucę dzisiaj szczepienie i ważenie-5kg ale przy Waszych kluskach to słabe osiągnięcie ![]() no i kupala dzisiaj była ![]() ![]() ja jem wszystko-oprócz fasolowo-groszkowych ![]() ![]() no i cebuli czy czosnku staram się w minimalnych ilościach a najczęściej obywam się bez Zuza strasznie się od kilku dni gimnastykuje ![]() to niesamowite jak nagle z dnia na dzień przeskakuje dalej aaaa...bo zapomniałam-Hania mogłaby być funfelą Zuzka ![]() czadowo wygląda ja Zu myję głowę szamponem Hippa wg potrzeb-teraz co 3dni |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:49.