|
|
#2161 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze Skarby-styczeń/luty 2008
Hej Mamuski
Majeczko i ja dolaczam sie do zyczen dla pol rocznego Kubusia! Wszystkiego najlepszego i wielki buziak Ivulek dzis byl bardzo marudny, chyba zabki mu zaczely doskwierac. Ma klopoty z zasypianiem a jak nie zasnie to wtedy zmeczenie sie nawarstwia i robi sie jeszcze bardziej marudny. Ivuś ma nową zabawę. Sprezynuje ale nie stojąc tylko leząc na mnie w poprzek. Jego klatka piersiowa jest na moim brzuchu a stopami odpycha sie od oparcia kanapy. Co za frajda!
|
|
|
|
#2162 | |
|
szeryfcio
|
Cytat:
na podłogę.Majeczko, mi też sie wydaje, że Kubuś ma coś z Ciebie
|
|
#2163 |
|
Zakorzenienie
|
Ledwie usiadłam do komputerka a mała już się zaczyan wiercić
![]() Kasiu, Pappaya, Sheryl, Elsi, Majeczka duuuuże buxki za kciukask Rozmowa poszła tak sobie, ale to dlatego, ze jak babka na wstepie powiedziała mi jakie będa moje zadanie, to zrobiłam wielkie oczy i zaczęłam się zastanawiać Co ja tutaj robię Piękne ogłoszenia dają, a jak się okazuje, to jeleni szukają![]() Ale ja się nie przejmuję i właśnie nastukałam kolejny LM Jutro wyślę, bo musze poszukac płytki z fotką![]() Dziekuje tez za miłe słowe w związku z fotkami I im dłużej z nim walczę, tym wydaje się jeszcze wiekszy![]() Jejka, jak szkoda, że nie mogę obejrzeć Waszych filmików Nie dosyc, że mój komputerek strasznie wolno chodzi, choć podobno mamy nie taki wolny internet to jeszcze głosniki sie popsuły![]() Majeczka, moc uscisków dla Kubusia Co do szatki, to u nas kupuje ją chrzestna, chrzestny zaś świecę
|
|
#2164 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czekam na zdjatka ![]() Kociulku, mam nadzieje ze znajdziesz prace która spełnia Twoje oczekiwania ![]() No i uwierz w siebie bo na prawdę jesteś ładna i zgrabna dziewczyna
|
|
|
|
|
#2165 |
|
BAN stały
|
Kociulku szkoda ze nienejlepiej poszla Ci rozmowa o prace ale skoro piszesz ze nie odpowiadaly Ci warunki to 3mam kciuki abys niedlugo znalazla cos lepszego.
A teraz obiecane fotki z wczorajszego basenu: |
|
|
|
#2166 |
|
BAN stały
|
No jeszcze kilka
|
|
|
|
#2167 |
|
BAN stały
|
No jeszcze *FILMIK - MILI WSTAJE* W LOZECZKU -TROSZKE NIEPORADNIE ALE JUZ CORAZ LEPIEJ
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2168 |
|
Zadomowienie
|
Aga, śliczne zdjęcia Milenki
Ale miałyście fajnie w tym basenieMilenka nieporadnie wstaje? Ale gdzie tam, ona ślicznie się podnosi!
|
|
|
|
#2169 |
|
Zadomowienie
|
Hej Kobiety
Nie było mnie tu ponad miesiąc, nie wiem czy zdołam nadrobić zaległości Witam "nowe" mamusie i ich Skarby, które pojawiły się na wątku podczas naszej nieobecności Wreszcie jesteśmy po remoncie, wprowadziliśmy się w poniedziałek, ale mieliśmy spięcia z "fachowcami" - musieliśmy ich pogonić, bo narobili więcej szkód niż pożytku Marunio strasznie rozregulował mi się przez ten czas, w dzień zdzrzało się, że prawie wcale nie spał a w nocy budził się i nadal budzi co 2h. Najgorsze jest to, że nie ma mowy aby wypił cokolwiek z butli, a słoiczki też nie wszystkie toleruje. Najlepszy jest cycuś mamusi. Martwi mnie to strasznie, poniewaz od września muszę wrócić do pracy ![]() Maruś od początku lipca ma aparaciki słuchowe, na razie wypożyczone i pani doktor powiedziała, ze pod koniec umowy użyczenia znów nam ją przedłuży ( być może nie będzie sensu abyśmy kupowali własne aparaciki), poniewaz Maruś dobrze rokuje Poza tym za namową małża poszliśmy z Mareczkiem do neurologa (wcześniej byliśmy u jednego, który stwierdził, ze Maruś jest bardzo długi na swój wiek i należy dać mu więcej czasu na siadanie itp). Tym razem usłyszeliśmy, że to poważna sprawa i musimy czym prędzej rehabilitować synka Było to na dzień przed naszym wyjazdem do moich rodziców. Pani doktor stwiedziła, że nie ma mowy o wyjedździe, a co za tym idzie powinniśmy odłożyc remont Postanowiłam zatem, że na rehabilitację będe z Maruniem dojeżdżać (250 km w jedną stronę) - tu bowiem jest naprawdę świetny ośrodek rehabilitacyjny. Przyjechaliśmy raz, pani rehabilitantka uznała, że Maruś jest bardzo dobrze rozwijającym się szkrabem i umówiłam się na kolejne spotkanie jak już wrócimy po remoncie. Następnego dnia po pierwszej wizycie na rehabilitacji Marek zaczął podciągać się do siadu ![]() Teraz chodzimy rozluźniać Marka na basen - jacuzzi, ponieważ Marusiowi zdarza się zesztywnieć ![]() Pozdrawiamy wszystkie mamusie i ich Pociechy EDIT: Poza tym Markowych zębów jeszcze nie widać, za to Maruś czasami wydaje mi sie nazbyt ruchliwy... Mam nadzieję, ze pozostałe objawy ADHD nie dotkną mojego szkraba Edytowane przez joasiunial Czas edycji: 2008-08-17 o 12:20 |
|
|
|
#2170 |
|
szeryfcio
|
Joasiu, witaj kochana
![]() Mam nadzieję, że będziesz często pisać (tak jak kiedyś), bo u nas dużo dziewczyn Marunio bardzo się zmienił przez ten miesiąc. A z lekarzami tak bywa. Mi neurolog też zaleciła rehabilitację, a rehabilitantka stwierdziła, że dziecko bardzo dobrze się rozwija i nie kwalifikuje się do rehabilitacji. Napisz co tam więcej u Mareczka. Pozdrawiam.
|
#2171 |
|
Zadomowienie
|
Joasia, witaj
Mareczek ogromnie się zmienił przez ten czas i ze będzie chętniej jadł.A jak ten remont? Piszesz ze ''fachowcy'' nabroili czyli nie udał się? Buziaki dla Was Dziewczyny, my jutro idziemy na szczepienie wiec mam nadzieje ze Ivus będzie dzielny jak zawsze Ivulo nie chce jeść mięska ![]() . Miałam mu już mięska nie dawac po pierwszym razie ale tym razem wymieszalam troszke z jego ulubiona dynia i ziemniaczkami no i mimo wszystko mu sie cofalo. Teraz juz nie dam mu ani grama. Nie ma co biednego dziecka zmuszac |
|
|
|
#2172 |
|
Zakorzenienie
|
Joasia wróciła
Myślę, że nie musisz się martwić ADHD. Wszystkie nasze dzieci są teraz tak ruchliwe i trudne do opanowania, że mogą być potencjalne podejrzewane o niego. Trzymam kciuki za słuch Mareczka. ![]() I tyle sobie popisałam. Musze znikać, bo Tatuś donosi ze spaceru, ze Młodzież wyje
|
|
|
|
#2173 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2174 | |
|
szeryfcio
|
Cytat:
Nie wiem co tu doradzić, ale może odstawić i zaproponować za jakiś czas? Tyle tylko, że jest to źrodło żelaza.
|
|
#2175 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Joasiu, super, że już jesteś Marunio oczywiście rozkoszny Cytat:
Liczę na obiecane fotki po remoncieCytat:
Moje mleczko też nie jest u niej numerem jedenCytat:
Cytat:
Z nowości: mała wczoraj powiedziała mama I od wczoraj nam pełza, tzn czołga się, bo pupa jeszcze za ciężka![]() Uciekam, bo koniec leżakowania
|
|
|
#2176 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale fajnie mus wygladac to Ivulkowe sprezynowanie! Mam nadzieje,ze masz racje, bo mi na razie wydaje sie, ze po mnie ma tymczasowo tylko niebieskie oczy ![]() [quote=kociulek;8608934] Kasiu, Pappaya, Sheryl, Elsi, Majeczka duuuuże buxki za kciukask i i kopniaki Rozmowa poszła tak sobie, ale to dlatego, ze jak babka na wstepie powiedziała mi jakie będa moje zadanie, to zrobiłam wielkie oczy i zaczęłam się zastanawiać Co ja tutaj robię Piękne ogłoszenia dają, a jak się okazuje, to jeleni szukają Ale ja się nie przejmuję i właśnie nastukałam kolejny LM Jutro wyślę, bo musze poszukac płytki z fotką Dziekuje tez za miłe słowe w związku z fotkami Ale kobietki, żadna ze mnie laska Wprawdzie udało mi sie wrócic do wagi z przed pierwszej ciazy, ale brzuchol wisi aż wstyd I im dłużej z nim walczę, tym wydaje się jeszcze wiekszy ![]() Majeczka, moc uscisków dla Kubusia quote] Kociulku,szkoda, ze rozmowa i praca to nie bylo to czego sie spodziewalas Z drugiej strony jednak bedziesz mogla dluzej posiedziec z dziecmi w domku ![]() A jesli chodzi o brzuchol i wage to ze wstydem przyznaje, ze mi jeszcze pozostalo do zrzucenia 5kg! ( kajam sie i wstydze!) Ale przyznaje bez bicia , ze po okresie ciazy kiedy bylam na nieustannej diecie z powodu cukrzycy i skrecalo mnie wiecznie z powodu zachcianek, popuscilam sobie pasa no i mam efekty:/ Tak wiec kiedy widze takie szczupaczki jak Ty na zdjeciach ( nie wspominajac o pozostalych Mamusiach wizazowych) to mnie z zazdrosci skreca ![]() A Kubus dziekuje za usciski od Cioci ![]() Cytat:
![]() Fotki swietne! ![]() Teraz to jzu nie moge doczekac sie ro zpoczecia naszych zajec na basenie:/ Cytat:
Na pozostale reaguje tak samo - odruche wymiotnym. Ale i te , ktore laskawie jada - je bez rewelacji. Tak po pol sloiczka, rzaaadko 3/4 ![]() Mamy za to nowy hicior! Przepada za daniami gerbera z twarozkiem i jogurtem po 6 miesiacu ![]() Tak szybciutko i zachlannie jadl, ze nie nadazalam podawac mu lyzeczki i jak tylko bylo male opoznienie zaczynal sie placz Cytat:
![]() Joasiu Strasznie dlugo Cie nie bylo! Fajnie, ze juz do nas dolaczylas! Mareczek przez ten czas zmienil sie niesamowicie! Piekne wyrosl ![]() Sliczny chlopiec ![]() A u mnie jedna nowosc: Kubus sam odstawil sie od piersi ![]() W zwiazku z tym, ze jutro wracam do pracy:/ mialam zamiar ograniczyc karmienie piersia,ale okazalo sie , ze nici z moich planow, bo Kuba calkowicie odmowil wspolpracy! Kiedy chcialam podac mu mleko ( i z piersi i sciagniete z butelki ) kategorycznie odmawial jedzeniaMyslalam,ze nie jest glodny wiec czekalam , ale nic z tego.Wolal plakac z glodu niz pic moje mleko. Wreszcie kied dostal mieszanke wciagnal ja i dziecko spowrotem zrobilo sie radosne i usmiechniete.Myslalam ,ze to akcja jednorazowa, ale tak jest od tygodnia.Tylko mleko modyfikowane jest dobre ![]() No coz.Dziecko samo wybralo. A! Mamusie kochane, Mam pytanie: czy ciuszki dzieciece nadal pierzecie w proszkach dla dzieci ? Pare razy jakis bodziak zablakal mi sie do "doroslego"prania i Kubus nie mial zadnych sensacji skornych. Planuje wiec wykonczyc opakowania proszkow dzieciecych jakie mam i przerzucic sie na proszki jakie uzywam do naszych ciuszkow ![]() Uff, to sie napisalam ![]() Trzymajcie kciuki,zeby jutrzejszy pierwszy dzien po 9-miesiecznej przerwie w pracy uplynal szybko i lekko ![]() Mnie juz serce na sama mysl o wyjsciu z domu i zostawieniu Bubcia boli
|
||||
|
|
|
#2177 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
super foteczki ![]() Cytat:
Cytat:
I operacja z odstawieniem cyca w dzien sie powiodła w koncu to juz 8 miesieczna pannica!Majeczko trzymam kciuki za jutrzejszy dzien ,żebys jakos dała rade , domyslam się co czujesz zostawiajac Kubusia ,ale jestes silna kobitka i dasz rade Poza tym byłysmy wczoraj znowu na basenie ,ale Majulka jest zdecydowanie na Nie więc nie będe dziecka stresowac i musimy pomyslec nad jakims innym sposobem rekreacji ,bo cały pobyt w basenie przeplakała. Na chwilke zajeła się pileczka ,ale jak jej sie przypomnialo gdzie jest to ryk ,zdjec nie mam bo u nas nie wolno fotografować nie wiem czemu Pogoda ,niezbyt tak jakoś szaro buro brzydko ,a tatuś ma 2 tygodnie urlopu więc się Majunka toche zajmie i wreszcie będe mogla isc na aerobik i silownie ,ktora mam doslownie 3 minutki od domu ,bo przytylam juz 2 kg odkad jestem znow w irl...
|
|
#2178 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas mięsko dobre i bez mięska też dobrze. Tylko kaszki, nawet wymieszane z mnóstwem pysznych owoców wchodzą tak sobie ![]() Cytat:
![]() i gratulacje dla małej gadułki i niech Jej pupa lekką będzie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Rozumiem Twój smutek, bo pamiętam jeszcze, jak mnie serducho bolało, gdy Emilka nie chciała pić mojego mleczka przy okazji Jej okołosmoczkowych problemów. Pomyśl jednak o plusach. Ominął Was oboje poważny stres odstawiania piersi.Cytat:
Cytat:
Dużo kciuków ![]() Hmmm... Moja Emilka urodziła się miesiąc i dzień po Twojej Mai i wydaje mi się, że ma dopiero 6 miesięcy. Zawsze uważałam, że jestem dobra z matematyki, a tu jakoś nie mogę się doszukać miesiąca ![]() Cytat:
Też by mi się przydała jakaś rozrywka. W sumie to dla mnie właśnie macierzyństwo było rozrywką w porównaniu z dotychczasowym zabieganym i zapracowanym życiem, ale powoli mam ochotę coś zmienić. Ciągle tylko dom, dziecko, te same trasy spacerowe. Dziś dopadł mnie prawdziwy baby blues. Pewnie to pokłosie ostatniego skoku rozwojowego, ząbków i przygotowań do odwiedzin gości. Małżowi się nawet dostało (mojemu wspaniałemu Małżowi! - stąd ten Jego samotny spacer z Młodzieżą ).I tu pytanko do Was. Też Was czasem jeszcze dopada baby blues? Macie czasem ochotę rzucić mamine zobowiązania, wrócić do pracy, wyskoczyć na niegrzeczną, całonocną imprezę z kumpelami/kumplami, czy też pojechać na 3 tygodnie gdzieś w dzikie góry? Moja Emilka, jak widzicie, nie jest specjalnie trudna w opiece, a jednak czasem bywam bardzo zmęczona i zniechęcona...Acha, robiłam wczoraj słoiczki dla Emilki. Wyszło ponad 1,5 litra warzywek! I potwierdzam - zakrętki z firmowych słoiczków nie nadają się do pasteryzacji (zrobiłam test). Jak tylko odwracałam słoiczek po wyjęciu z wrzątku, momentalnie zakrętka puszczała ![]() Życzę udanego tygodnia! Dobranoc! |
||||||||
|
|
|
#2179 | |||
|
szeryfcio
|
Gratulacje
![]() Kociulku, a to już takie świadome mama? Cytat:
A u nas w takiej sytuacji Staś sam się częstuje obiadkiem Dzisiaj karmiąc go oglądałam równocześnie film i zagapiłam się, a on po cichutku sam łapkę do miski wpakował i się obsługuje ![]() Cytat:
Cytat:
... a tak było fajnie.
|
|
#2180 | |||
|
Zadomowienie
|
Kociulku, to wspaniale ze Karolinka powiedziala mama
Ivus kilka dni temu tez powiedzial ma-ma ale to jeszcze nie bylo swiadome tylko przypadek. Ale nie moge sie doeczekac kiedy zacznie swiadomie wolac mama i tata![]() Cytat:
i oby rozstanie z Kubusiem nie bylo dla Was tak straszne.Ciuszki Ivusia piore nadal w proszku dzieciecym, albo przepieram w szarym mydle. Cytat:
) jeżdżę na stacjonarnym rowerku.Cytat:
Ale to tylko przez chwile, bo kiedy spojrze na ta slodka mordeczke to od razu sie wybudzam i wstepuje we mnie inny duchSheryl, fajnie musi wyglądać jak Stas wkłada raczki do jedzonka Ivo tez lubi sie paplac najczesciej w tym co my jemy
Edytowane przez pappaya Czas edycji: 2008-08-18 o 11:29 |
|||
|
|
|
#2181 | |||
|
Zadomowienie
|
witam
![]() Joasiu, Kociulku milo Was widziec bo dawno Was tu nie bylo ![]() Kociulku, powiodzenia w szukaniu zadowalajacej pracy no i gratuluje "mama"![]() Elsi ciesze sie ze udalo sie znalezc chrzestna oby wszystko sie udalo spotkanie w Krakowie byloby super pomyslem....moze nastepnym razem?![]() gratuluje Emilce zabka, oby poszlo bezbolesnie, czego zycze wszystkim naszym Maluszkom ![]() wszystkie Maluszki na zdjeciach i filmach sa slodziutkie az milo popatrzec jak Dawidek pozwoli to i ja cos zaraz wrzuce![]() u nas Dawidek nauczyl sie wolac "mamma" i "mama" i ciagle tak wola przy jedzeniu slychac przeslodkie "am" ![]() budzi sie dwa razy w nocy nie narzekam bo bywało gorzej![]() Cytat:
![]() je w zasadzie wszystko co damy ale miesko jest na pierwszym miejscu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() raczej nie, ale zdarza sie ze z wielka checia oddaje Go w tatusine raczki
|
|
#2182 |
|
Zadomowienie
|
no to obiecanych kilka zdjec
|
#2183 |
|
Zadomowienie
|
i jeszcze kilka
|
#2184 |
|
Zadomowienie
|
hmmm...cos mi sie zepsulo bo te juz byly....
no nic sprobuje jeszcze raz
|
#2185 |
|
Zadomowienie
|
no moze teraz przejdzie
|
#2186 |
|
Zadomowienie
|
wychodzi na to ze misja zakonczona sukcesem
milego ogladania zatem
|
#2187 |
|
Zadomowienie
|
Midey, a Wy juz wróciliście? Jak było?
Oglądając fotki (śliczne ) nasunęły mi sie dwa pytania.1. widze ze Dawidek wcina ciacho. Czy on sie nie krztusi? My tez dalismy Ivusiowi biskuta (od 6 miesiecy) i kiedy odlamal sobie kawalek to zaczal sie nam krztusic mimo ze ten kawalek byl juz rozmoczony przez jego sline. Od tej pory boje sie mu dawac takie ciastka i rozmaczam je i dodaje do deserku. 2. Na zdjeciu z ciasteczkiem zauwazylam zielony spioszek, kupowaliscie go w C&A? bo wydaje mi sie podobny do tego co my mamy ![]() Aha Twoj małżonek ma fajna piżamkę no i ślicznie wyglądacie na tym rodzinnym zdjęciu!
|
|
|
|
#2188 |
|
Zadomowienie
|
gratuluje wytrwałosci :P mi się w domu nie chce ,za słaba wola
![]() Elsi wybacz skonczyla 7 miesiecy więc mowie ,że ma 8 ,ale jeśli Cie to razi moge napisac 7 miesieczna panna po prostu wcieło mi wyraz "prawie". midey ale Dawidek wydoroslał gratulacje z powodu "mama" i "am" moje malenstwo dzis caly dzien za to woła "baba". Ale Ty strasznie młodo wyglądasz gratuluje ![]() papaya Moja Majka też na poczatku nie tolerowala w ustach niczego twardszego ,ale pare prob i teraz "rąbie" ostro te miśkopty itp po prostu moze podczas jedzenia trzymaj mu to ciasteczko ,ja tak robiłam
|
#2189 | |
|
szeryfcio
|
Pappaya, wszystkiego najlepszego dla Ivusia z okazji pół roczku!!!
![]() Cytat:
A w temacie przetworów; wzięłam się za zamrażanie
|
|
#2190 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bylo fajnie, choc pogoda nam niestety nie dopisala.....ale troszke polazilismy po ukochanych gorach no i chyba udalo nam sie zaszczepic w Dawidku milosc do Tatr byl niesamowicie grzeczny, wesoly, usmiechniety, rozgadany![]() odpowiadajac na Twoje pytania: Dawidek wcina ciacho ale staram sie je co chwile wymieniac na swieze coraz lepiej wychodzi Mu ich konsumpcja bo nawet po odgryzieniu kawalka gryzie i gryzie, robi pzy tym smieszne miny ale w koncu lyka![]() jesli chodzi o spioszki z zaba to nie wiem gdzie byly kupowane bo to pezent od cioci ale jak wyschna to zrobie zdjecie i wkleje pewnie Ocrushek nie bedzie zadowolony ze wkleilam zdjecie jak jest w pizamce ale licze ze po urlopie ma mase spraw do nadrobienia i nie bedzie mial czasu do nas zajrzec dziekujemy za komplement![]() wszystjkiego najlepszego i duzo buziakow dla Ivusia ![]() Cytat:
milo ze tak uwazasz Kasiu
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:35.

Wszystkiego najlepszego i wielki buziak

na podłogę.
i zaczęłam się zastanawiać Co ja tutaj robię
Piękne ogłoszenia dają, a jak się okazuje, to jeleni szukają
Nie dosyc, że mój komputerek strasznie wolno chodzi, choć podobno mamy nie taki wolny internet
to jeszcze głosniki sie popsuły

Postanowiłam zatem, że na rehabilitację będe z Maruniem dojeżdżać (250 km w jedną stronę) - tu bowiem jest naprawdę świetny ośrodek rehabilitacyjny. Przyjechaliśmy raz, pani rehabilitantka uznała, że Maruś jest bardzo dobrze rozwijającym się szkrabem i umówiłam się na kolejne spotkanie jak już wrócimy po remoncie. Następnego dnia po pierwszej wizycie na rehabilitacji Marek zaczął podciągać się do siadu

i gratulacje dla małej gadułki i niech Jej pupa lekką będzie
Dużo kciuków