..::Dieta Plaż Południowych - część trzecia ::.. - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-03-19, 23:08   #2161
asiol
Rozeznanie

Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część trzecia ::..

Cytat:
Napisane przez PriVativ Pokaż wiadomość
Jeju jesteście kochane Dziekuje Wam za te wsparcie i ze we mnie wierzyłyście Nie zawiodłam Was ZDAŁAM jestem taka sczzesliwa ze masakra

Ale mozecie mi dac kopa bo zgrzeszyłąm dzis. Zjadłąm 2 kajzerki ale suche bo byly ciepltkie. BYam taka glodna ze szok. No ale za te zdane prawko to same suche bulki itak nie ejst zle Dzis chlopak moj z moim tatem oijaja a ja zielona herbata bo ja alkoholu nie pije wcale Wiec z tym problemu niemam
moje serdeczne gratulacje kazjerki przemilczę

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
A czemu asiolku Kochany przesilenie czy @?
ooo @, przesilenie i mnóstwo stresów takich duchowych - ale pracuje nad nimi slabo idzie - bo ja słaba psychicznie jestem
Cytat:
Napisane przez k_asiaczek Pokaż wiadomość
siostry ale się najadłam koktajlem owocowym
przyszły mi stroje kąpielowe więc idę je przymierzyć o ile się w ogóle w nie zmieszczę
o tez chcialam je zobaczyc ale jak doszlam do konca to zobaczylam - mniam - nie pamietam kiedy mialam 2 czesciowy kostium na sobie

Cytat:
dziewczyny co tu tak cicho
o wlasnie wlasnie
kiedys nie nadazalam z czytaniem a teraz...
Cytat:
Napisane przez faraula Pokaż wiadomość

dzem montignaca to /wogole wszystkie produkty montignaca dostapne na www.naturalia.pl/ sa bez dodatku cukru. dieta montignaca byla podstawa SB tylko troche mniej marketingowa i dlatego pewnie sb jest bardziej popularne. ale tez opiera sie na IG i jeszcze zaleca w I fazie rozdzielenie posilkow tluszczowych od weglowodanowych, ale zakazane sa te same rzeczy. warto tez sie zaznajomic. ja biore czesto przepisy bo tez sa fajne i zdrowe. no i tez sie nauczylam wiele o zywieniu z jego ksiazek. no i o tych jogurtach co sa w sklepach ze tam zawsze dosypuja cukier a jak nie to dosypuja go do wsadow owocowych... polecam dzemy montignaca bo sa super smaczne i takie naturlane. czuc to serio aha monti radzi nie uzywac slodzika bo jest niezdorwy za to na II fazie mozna spokojnie do deserow uzywac fruktozy ktora ma IG 20
faraula dzieki za info mam organi market w okolicy wiec jak mnie przycisnie z tym dżemem to tam skocze
w ogole musze sie zebrac i tam podleciec bo blonndee tak poleca

(ps mamy wiele wspolnego - prawie ten sam wzrost, tez sie uzeram z mgr -i jestesmy prawie w tym samym wieku tylko dziecia nie mam )

Cytat:
Napisane przez kaszellek Pokaż wiadomość
blondee przepisy zupkowe chętnie przygarnę Pora uwielbiam, pyszny i zdrowy ejst
uu tez chce przepis na zupke z pora
Cytat:
hm ja padam na twarz, dopiero wróciłam z teatru Hahaha jeszcze z tydzień w pracy i będę "Upiora..." znała na pamięć ale dzień bezgrzeszny
i nakupowałam "malowideł" essence za grosze, a takie fajne... więc się cieszę i piję pokrzywkę i idę spaciu

so... dobranoc
kaszellek a czym sie zajmujesz - bo ciekawie to brzmi a ja ciekawa jestem

no dziewczyny
ja najblizsze dni mam pelne stresu przez to malo jem i mam dlugie przerwy (np obiado kolacja o 21 ) wiec jadlospisu nie pisze bo mnie zlinczujecie
dobranoc
asiol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-19, 23:18   #2162
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paseczkowa Pokaż wiadomość
do pieczenia chleba z mąki razowej itp. trzeba użyć więcej drożdży niż do chleba z normalnej pszennej
Fajny avatarek, lubię Mikę
Cytat:
Jeju jesteście kochane Dziekuje Wam za te wsparcie i ze we mnie wierzyłyście Nie zawiodłam Was ZDAŁAM jestem taka sczzesliwa ze masakra

Ale mozecie mi dac kopa bo zgrzeszyłąm dzis. Zjadłąm 2 kajzerki ale suche bo byly ciepltkie. BYam taka glodna ze szok. No ale za te zdane prawko to same suche bulki itak nie ejst zle Dzis chlopak moj z moim tatem oijaja a ja zielona herbata bo ja alkoholu nie pije wcale Wiec z tym problemu niemam
GRATULACJE
Cytat:
gratzy dla Priv

witamy drajwera
malinowamamba (ładny nick) witamy
dziękuje za miłe słówka asiol, blonde, Ahcak, już czuje sie mniejszym wyrzutkiem
Dziś taki szalony dzień w pracy że dopiero teraz mam czas napisać...

Laseczki kiedy coś gotujecie i jaki jest waszplanowany zbiór grzechów?
Ja zjem
-schab w galarecie (w miare SB'skie danie)
-biała kiełbaska chyba anty SB
-jajka nadziewene pastą twarogowo-łososiową
-sernik na zimno z chudego twarożku-bardzo SB
-w końcu zjem sernik teściowej który prześladuje mnie od początku diety już chyba 5 razy sie oparlam, w świeta poddaje się
wiecej grzechów nie planuję...ale jak mi ślinka bedzie ściekać(do podłogi) na widok czegoś to zjem
No wreszcie jestes Tesknilam
Cytat:
no właśnie nie wiem co się dzieje, ale pewnie wieczorem będą pisać posty tak, że będziemy je czytały 2 godz
wydaje mi się, że dziewczynki (a przynajmniej niektóre) są w drodze do domków na święta i mam nadzieję, że wieczorkiem się odezwą

wcisnęłam się w moje stroje chociaż troszkę boczków wychodzi ale mój Tż powiedział, że nie dużo i ładnie wyglądam ale do lata jeszcze zdążę w nich super wyglądać
Hehe, ja bylam jedna z tych, które jechały :P Ale juz jestem

Cytat:
Napisane przez tiara Pokaż wiadomość
Siostra Tiara sie melduje lekko chora, ale zywa

Obym jutro czula sie lepiej bo od rana pracuje...
Dzis klientka jak mnie zobazyla powiedziala: Alez pani schudla! - strasznie sie zdziwilam, bo myslalam ze tych 2 kg na 174 cm wzrostu nie bardzo widac To bylo bardzo mile Ale fakt od naszego ostatniego spotkania moglam wiecej schudnac, ale nie mialam wagi to nie wiem...
No widzisz, Ty nie widzisz a inni widza :P
Cytat:
Napisane przez mcdulka Pokaż wiadomość
gratulacje Privativ

tez juz planuje grzeszenie
dzisiaj juz upieklam mazurka, a raczej rich millionaire's shortbread na kruchym ciescie z cukrem brazowym, na to masa tofii z orzeszkami ziemnymi i na to ogromna ilosć czekolady 75%= PYSZNOSCI! i nic przy robieniu nie pokosztowalam!
przede mną jeszcze babka, makowiec, new york style cheesecake oraz stefanka i mam zamiar WSZYSTKIEGO skosztować. a oprocz tych slodkosci jedzonko SB.

dzisiaj zjadlam:
IŚ: twarozek domowy z biala rzodkiewka
IIŚ: serek homo z makiem i aromatem pomaranczowym-pycha, 2lyzeczki masla orzechowego, 4 morele (strasznie duzo do poludnia jem )
O: soja w pomidorach+ fasolka szparagowa podsmazana z czabrem i czosnkiem
K: wiesniak z papryką
Ja grzeszę już od dzisiaj. Do dietki wracam po świętach. Nie ma sensu tlumaczyć wszystkim co i jak. Chociaż "teściowa" pytala sie na czym polega SB :P

A oto moj zakup sprzed chwili, mam w nich wyglądać sexi i już!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 427382d10875d6df.jpg (41,2 KB, 16 załadowań)
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-19, 23:30   #2163
kaszellek
Zadomowienie

GG do kaszellek

carmelova ołaa... niezłe butki obcas mają świetny, niby wysoki, a wygląda na stabilny arghhh miałam iść spać podobno

asiowa jakby to nie zabrzmiało :P (bo ostatnio na seminarium zacna pani dr i moja promotorka wyśmiewała się pod nosem z tej profesji, chociaż nie wiedziała, że ma jedną z przedstawicielek jej przed nosem ) pracuję na obsłudze widowni w teatrze, ha więc jestem bileterką A, że aktualny spektakl jest grany (z przerwą w sierpniu chyba) do grudnia.... to jak wychodzę wieczorem z pracy dudni mi w głowie "To on, to Upiór tej Operrrrryyyyyyyyy!!!" już po tygodniu łapiemy głupawę ze znajomymi

kurczę teraz na serio dobranoc!!
kaszellek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-19, 23:50   #2164
201803260919
BAN stały

ehhh malo mam czasu ostatnio zeby z Wami tu siedziec bo do domku wrocilam i tu az czasu brakuje na wszystkoo.... ale po swietach wracam znowu, bo mam beznadziejne zycie w krk, zero przyjaciol i fajnych ludzi na widoku, wiec spedzam tam mase czasu wolnego przed monitorkiem mam nadzieje ze nie zapomnicie o mnie tak zupelnie, i przygarniecie znowu
bo ja juz za Wami tesknie.. mimo tego ze jeszcze nie nadrobilam kilku stron

a co do dietki to w miare ok tylko ze piwo :/ :/ :/ ale co drugi dzien, na przemian z winem czerwonym wytrawnym haha - wiem... alkoholizm wrrrr ( oczywiscie ja juz zapisuje sie do listy cor marnotrawnych ktore beda wracac na SB 1 faze po Swietach hihi )

dzisiaj pierwszy raz sobie zrobilam chili con carne! mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm mmm poezja!!!!! to bedzie moja ulubiona potrawa, mimo tego, ze nie bardzo mi sie sklad podobal! bo fasoli tak nie bardzo, a juz zupelnie nie wyobrazalam sobie tego, jak sie bedzie komponowala z niedobrymi pomidorami z puszki no ale sie zakochalam, i będę to żreć chyba przez calutkie świeta
wiec bedzie SB - smacznie bardzo

a jak schudne, tak bardzo bardzo, to sobie zrobie te fioletowe wlosy i juz bo sciecie juz mam identyczne jak z tym zdj ktore wyslalam wczesniej, i tak sobie postanowilam, ze to bedzie nagroda... czyli tak akurat na cieple letnie dni sZAlooooNE

buziaki ogromne dla Was na dobranoc!!! mam nadzieje ze przed Świętami jeszcze sie odezwe tu
201803260919 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-20, 05:45   #2165
tiara
Zadomowienie

GG do tiara

carmelova fajowe butki

kaszellek praca fajna Mozna sobie sztuk posluchac

Obudzilam sie z migrena , a w nocy spac nie moglam, wiec od 3 nad ranem bidowalam w lozku krecac sie z boku na bok. Ale teraz juz pelna gotowosc , bo 7 30 zaczynam robote.

Jutro mierzenie i wizyta u fryzjera- na farbowanko. Nie farbowalam wlosow ze 6 lat normalnie i tak mnie naszlo- ale zmiana nie bedzie drastyczna, bo w obrebie mojego odcienia

Co do Swiat... wlasnie sie zastanawiam jak przez nie przebrnac... Czy trzymac sie sztywno SB i zadnych grzechow? Czy zalozyc sobie 1 grzeszek dziennie? Mama wie, ze sie odchudzam, to moze sie zlituje i nie bedzie namawiac.... Pozostanie tylko w tej kwestii walka z tesciowa

1 etap 6 -5 - 4 - 3- 2 - 1

Winners do what losers don't want to do
tiara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-20, 06:11   #2166
wikkii1
Przyczajenie

Mam pytanie czy dozwolona jest żurawina bez cukru?
wikkii1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-20, 06:27   #2167
cukiereczeQ
Rozeznanie

Cytat:
dzisiaj juz upieklam mazurka, a raczej rich millionaire's shortbread na kruchym ciescie z cukrem brazowym, na to masa tofii z orzeszkami ziemnymi i na to ogromna ilosć czekolady 75%= PYSZNOSCI! i nic przy robieniu nie pokosztowalam!
ja tez mam zamiar zrobic krcuhe ciasto milionera na swieta juz dawno bylam na nie napalona i teraz bede miala okazje je zrobic mam nadzieje ze mi wyjdzie bo tak na dobra sprawe od niedawna zaczelam gotowac- jak narazie wszystkim smakuja moje wypieki he he

Mam do zgubienia niecaly kilogram !!!!!!!

dzis waga pokazala 51,9kg do swiat na pewno bedzie ponizej 51.5 kg lub w tej granicy i bede musiala ta wage utrzymac a to bedzie trudne bo tyle pysznosci ale dam rade

dzis zaplanowalam,
S:
omlet z szynka i serkiem topionym
II S : jogurt+ orzechy
O: ----- narazie brak pomyslow
K: wiesniak z kakaem i slodzikiem

hmmmm co by tu zjesc na obiad
a wy cio kochane dzis jecie na obiadek ? moze mnie natchniecie

buziaki

"Jeśli chcesz znajdziesz sposób, jeśli nie znajdziesz powód"

cukiereczeQ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-03-20, 07:02   #2168
Ahcak
Rozeznanie

GG do Ahcak

Hejo!
Jak wstałam dziś to sobie pomyslalam jedno : "biedne bociany "
Za oknem białoooooooooo

Cytat:
Napisane przez faraula Pokaż wiadomość
aha: prosze o rady jak przejsc na II faze? bo mam leki ze jak zaczne jesc weglowodany to jakos juz nie schudne. wsparcie mile widziane, no i wasze doswiadczenia... bo to powili wprowadzac prawda? owocow i slodyczy nie lubie zbytnio ale jak sobie mylse o makaronie to mi sie cieplo na sercu robi...
Moja druga faza od razu zaczęła się owsianką i owocami, na początku jadłam jedno z nich w ciągu dnia: jak owsiankę to nie jabłko, i na odwrót, a teraz to już normalnie, przeważnie jedno i drugie a czasami i trzecie Niczego narazie mi nie brakuje, ale po świętach jak zrobię kilka dni I fazy hahaha bo na pewno będzie potrzebna na odcukrzenie mojej krwi ^^ to kupie make i zacznę z niej coś robić tez, np pizzę

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
A oto moj zakup sprzed chwili, mam w nich wyglądać sexi i już!
Cuuudoooo i tez na allegro kupione, czy znajdzie się w jakimś butiku?

Cytat:
Napisane przez wikkii1 Pokaż wiadomość
Mam pytanie czy dozwolona jest żurawina bez cukru?
Na I fazie żurawiny niet, a potem bardzo ograniczać

Cytat:
Napisane przez cukiereczeQ Pokaż wiadomość
Mam do zgubienia niecaly kilogram !!!!!!

dzis waga pokazala 51,9kg do swiat na pewno bedzie ponizej 51.5 kg lub w tej granicy i bede musiala ta wage utrzymac a to bedzie trudne bo tyle pysznosci ale dam rade

dzis zaplanowalam,
S:

buziaki
Fajosko... gratulacje
Szybko Ci poszlo

Ja planuję:
Ś: owsianka cynamonowa (zjedzona);
II ś: wieśniak ze słonecznikiem;
P: jabłko;
O: sałatka grecka;
K: omlet na słodko lub w wersji pikantnej, zobaczy się jeszcze

Miłego dnia, ide walczyć z poczuciem, że jestem <Anaruk, chłopiec z Grenlandii>, toż to przesada, żeby taka pogoda była, a w ogóle całe święta takie mają być ehhh trzeba się grubo ubrać i nie będzie lansowania w nowej mniejszej skórze po ulicy w kolorowych wiosennych ubrankach

mam kota na gorącym dachu mojej głowy . . .
Ahcak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-20, 07:14   #2169
kaszellek
Zadomowienie

GG do kaszellek

Cytat:
Napisane przez tiara Pokaż wiadomość
carmelova fajowe butki

kaszellek praca fajna Mozna sobie sztuk posluchac

Obudzilam sie z migrena , a w nocy spac nie moglam, wiec od 3 nad ranem bidowalam w lozku krecac sie z boku na bok. Ale teraz juz pelna gotowosc , bo 7 30 zaczynam robote.

Jutro mierzenie i wizyta u fryzjera- na farbowanko. Nie farbowalam wlosow ze 6 lat normalnie i tak mnie naszlo- ale zmiana nie bedzie drastyczna, bo w obrebie mojego odcienia

Co do Swiat... wlasnie sie zastanawiam jak przez nie przebrnac... Czy trzymac sie sztywno SB i zadnych grzechow? Czy zalozyc sobie 1 grzeszek dziennie? Mama wie, ze sie odchudzam, to moze sie zlituje i nie bedzie namawiac.... Pozostanie tylko w tej kwestii walka z tesciowa
hm też już myślę o świętach mimo że zajęcia do 17.00 i to z taką neurotyczną panią
a co myślicie o domowym pasztecie?? moja mama tam wrzuca różne mięsa i do środka jajo na twardo, ale nie używa tłuszczu.. mięsa są raczej chude, ugotowane, zmielone i zapieczone.. i tak sobie myślę, że to może być pomysł świątecznie pyszny i w miarę SB

Cytat:
Napisane przez agaaata Pokaż wiadomość
a jak schudne, tak bardzo bardzo, to sobie zrobie te fioletowe wlosy i juz bo sciecie juz mam identyczne jak z tym zdj ktore wyslalam wczesniej, i tak sobie postanowilam, ze to bedzie nagroda... czyli tak akurat na cieple letnie dni sZAlooooNE
też uwielbiam wymyślać nagrody na czas "jak już schudnę"

Cytat:
ja tez mam zamiar zrobic krcuhe ciasto milionera na swieta juz dawno bylam na nie napalona i teraz bede miala okazje je zrobic mam nadzieje ze mi wyjdzie bo tak na dobra sprawe od niedawna zaczelam gotowac- jak narazie wszystkim smakuja moje wypieki he he

Mam do zgubienia niecaly kilogram !!!!!!!

dzis zaplanowalam,
S:

buziaki
brawo, że już tak malutko Ci zostało

ja na obiad, a raczej obiado kolację zjem uduszone warzywa, albo włoskie z cukinią i oliwkami, albo chińskie z kiełkami i jakimiś grzybolami... nie wiem jeszcze... na razie zapchałam sie omletem zatęskniłam dziś rano do muesli... no, ale stanęło na omlecie
Stary 2008-03-20, 08:00   #2170
PriVativ
Zadomowienie

heloł
wstałam właśnie szczesliwa bo obudzilo mnie mega słońce... wygladam za okno a tam mrozno i biało

JA dzis planuje zkesc:
ś-omlet na słodko
p-jogurt naturalny ,jabłko
o-chili con carne (zrobie wiecej i na jutro zostawie)
k-serek wiejski,pomidorki koktajlowe

kupiłam wczoraj zielona herbate pachnie morelowo mmm nawet niewiecie jaki to intensywny piekny zapach az chce sie ja pic

zmykuniam sie ogarnąć dziś mam duzo latania mam zamiar zaliczyc solarium i zapisac sie jesczze na sobote i chce kupic fioletowa obcisla bluzeczke jakas i kolczyki. wiec dzien zapowiada sie calkiem mily-zakupki
Stary 2008-03-20, 08:35   #2171
Wiolka525
Rozeznanie

Witajcie powoli wraca mi apetyt, wczoraj w ciagu dnia było tylko jako i pomidor dziś chyba będzie lepiej. Jestem po śniadanku, owsianka była pyszna. Miłego dnia wszystkim.
Cytat:
na mnie nerwy w drugą strone działają - jem jak odkurzacz
Mam podobnie chociaż ostatnio bardziej kontroluje ten napady jedzenia .

Cytat:
wcisnęłam się w moje stroje chociaż troszkę boczków wychodzi ale mój Tż powiedział, że nie dużo i ładnie wyglądam ale do lata jeszcze zdążę w nich super wyglądać
Przepiękne stroje. No cudo!!!

Cytat:
Napisane przez blonndee Pokaż wiadomość

mi za jakies 15 minut kurier przywiezie jeansy diesel'a!! uh, az sie boje......

a w ramach sprezenia sie wydalam ponad 3stowy na ujedrniajace kosmetyki kupilam zel do biustu matis [babeczka w sklepie mnie namowila poplotkowalysmy z 20min, zakupilam, i jeszcze mi super zestaw probek dala kocham sie zaprzyjazniac z tak wszechmogacymi osobkami, hihi] i skusilam sie na ta terapie drenujaco-modelujaca lancome sculpturale [to co zmniejsza temperature ciala do 32 stopni]
no, jak mi przyjdzie zgreszyc to pomysle o tym ile kasy w to swoje odchudzanie wkladam i juz mi przejdzie
Jak jeansy? Ale superanckie zakupy kosmetyczne. Mi pozostało czekać na przypływ gotówki.
Cytat:
tez juz planuje grzeszenie
przede mną jeszcze babka, makowiec, new york style cheesecake oraz stefanka i mam zamiar WSZYSTKIEGO skosztować. a oprocz tych slodkosci jedzonko SB.
Z jakiego przepisu robisz stefanke? Z góry dzieki za info.

Cytat:
przepyszny jest tez dzem porzeczkowy z lidla slodzony fruktoza (dla diabetykow)- jak dla mnie rewelacja
To dzem z czarnej czy czerwonej porzeczki?

Cytat:
Napisane przez malinowamambaa Pokaż wiadomość
ja chcę jakoś 6kg ^^ ale też chyba zacznę po świętach tak na dobre. teraz tylko nie jem wieczorami, nie jem słodyczy i chleba ;p szkoda, że nie można się odchudzić z mięśni ;/

dziewczyny, czy macie tak jak ja (albo jesteście tak nierozsądne jak ja), że kupujecie rzeczy, w których narazie wyglądacie źle, ale jesteście przekonane, że schudniecie i będziecie w nich wyglądać super? i macie taką wizję, że idziecie w tym po ulicy i czujecie się naprawdę świetnie? xD hahah. ja tak mam. obecnie w mojej szafie 'czekają na mnie' 2 pary dżinsów-rurek, 3 bluzki na ramiączkach i szorty. to troche motywuje.. bo jak chcę sięgnąć po coś słodkiego, to myślę sobie: 'nie mogę! no bo przecież muszę wbić się w te spodnie, na które wydałam tyle kasy"... proszę, powiedzcie, że nie tylko ja jestem taka chora !
Oj w mojej szafie czeka na mnie sporo rzeczy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-03-20, 09:28   #2172
Paseczkowa
Zakorzenienie

Cytat:

buziaki
ze mnie lepiej przykładu nie brać- naleśniki z mąką owsianą z chudym twarogiem i dżemem niskosłodzonym
Paseczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-20, 09:38   #2173
kaszellek
Zadomowienie

GG do kaszellek

Cytat:
z jakiego przepisu robiłaś? bo jak patrzyłam w necie to różne są.. oczywiście wiem, że to nie SB .. ALE ... ciekawość

i jeszcze pytanie.. jako, że jestem z tych, co bez słodyczy dnia nie przeżyją to powiedzcie, jak robicie sobie deserki, to jakie serki homo dajecie jako bazę? jogurt mam już swój sprawdzony, ale szukam serka kiedyś to była figura 5% ale teraz jakiś słony mi się wydaje..
Stary 2008-03-20, 10:00   #2174
mcdulka
Zadomowienie

GG do mcdulka

http://mojewypieki.blox.pl/2007/07/K...hortbread.html z tego przepisu robilam, tyle, ze ja do masy dodaje pokrojone orzeszki ziemne.
i cukier brazowy musi byc obowiazkowo w ciescie- duzo lepszy smak.

Carmelova gdzie kupilas te butki? sa OBLEDNE!!!!!!! zakochalam sie w nich!!!!! a w tym miesiacu jeszcze zadnych nie kupilam;(

happiness is on the way.
mcdulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-20, 10:07   #2175
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Witam bużki moję śliczne
Carmelova ale cudne buty!!!!!!!!!P.S dziękuję że tęskniłaś
Cytat:
Napisane przez Wiolka525 Pokaż wiadomość
Witajcie powoli wraca mi apetyt, wczoraj w ciagu dnia było tylko jako i pomidor dziś chyba będzie lepiej. Jestem po śniadanku, owsianka była pyszna. Miłego dnia wszystkim.

No cieszę sie bardzo że sie polepszyło

Cytat:
Napisane przez Ahcak Pokaż wiadomość
Hejo!
Jak wstałam dziś to sobie pomyslalam jedno : "biedne bociany "
Za oknem białoooooooooo

Moja druga faza od razu zaczęła się owsianką i owocami, na początku jadłam jedno z nich w ciągu dnia: jak owsiankę to nie jabłko, i na odwrót, a teraz to już normalnie, przeważnie jedno i drugie a czasami i trzecie Niczego narazie mi nie brakuje, ale po świętach jak zrobię kilka dni I fazy hahaha bo na pewno będzie potrzebna na odcukrzenie mojej krwi ^^ to kupie make i zacznę z niej coś robić tez, np pizzę

Mhhh owsianka, chyba nie potrafie o niej nie myśleć jak przejde na III fazę to bede i tak ją często jadła mmmm a owocki suszone to zaczełam wrzucać do owsianki obłędne

Cytat:
ehhh malo mam czasu ostatnio zeby z Wami tu siedziec bo do domku wrocilam i tu az czasu brakuje na wszystkoo.... mam nadzieje ze nie zapomnicie o mnie tak zupelnie, i przygarniecie znowu
nieeeee zapomnieć o agatce to grzech

wczoraj ubrałam nowe ubranka(M) bo te stare to jak worki i teście mówia że chudziolek ze mnie . Ale o dziwo przyznam że boczki mi za bardzo schudły, a takie sexi dla mnie były, lepiej brzuch powinnien mi schudnać... musze przeprogramować cwiczenia ...

wczoraj byłam na basenie a potem w saune i wyszłyśmy z koleżanką na dwór ... w strojach. ale to było cudowne uczucie mmmhhh. Ale wszystko byłoby fajnie gdybyśmy do staniki sobie śniegu nie powkładały (w celu super ujędrnienia)

a i był dziś u mnie ten Pan z wedzarni i mam dużo rybek na świeta w tym szynkę z łososia... jest cudna, ale nie mam pojecia co jest w jej składzie

uciekam popracować
Wysyłam moc buziolków
Stary 2008-03-20, 10:17   #2176
styska
Rozeznanie

Cytat:

I jak omlecik z mikrofalówki? Pojemniczek zdał egzamin?
A zdał egzamin, co prawda zrobiłam na słodko i wsypałam za dużo cynamonu bo wyszedl brazowy. Jeszcze musze przetestowac pojermnik do jajek sadzonych.
styska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-20, 10:40   #2177
malinowamambaa
Raczkowanie

GG do malinowamambaa

Cytat:
z jakiego przepisu robiłaś? bo jak patrzyłam w necie to różne są.. oczywiście wiem, że to nie SB .. ALE ... ciekawość

i jeszcze pytanie.. jako, że jestem z tych, co bez słodyczy dnia nie przeżyją to powiedzcie, jak robicie sobie deserki, to jakie serki homo dajecie jako bazę? jogurt mam już swój sprawdzony, ale szukam serka kiedyś to była figura 5% ale teraz jakiś słony mi się wydaje..
a jaki to jogurt?
malinowamambaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-20, 10:54   #2178
malinowamambaa
Raczkowanie

GG do malinowamambaa

a jakie jecie orzechy? ;>

carmelova: butki naprawdę ładne co prawda nie w moim stylu, ale podobają mi się

na I fazie nie mogę pić jogurtów truskawkowych, prawda? w ogóle owocowych, tak?
malinowamambaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-20, 11:12   #2179
blonndee
Wtajemniczenie

Cytat:
blondee przepisy zupkowe chętnie przygarnę Pora uwielbiam, pyszny i zdrowy ejst
moja zupka porowo cebulowa [wg przepisu mojego taty, ale lekko odchudzona przeze mnie]. bierzesz jednego pora i cebulke, kroisz na cienkie krazki [tzn pora to tylko ta jasna czesc] a potem szklisz na patelni z oliwa z oliwek [tak na oko jej, zeby sie warzywka nie podpalily]. w garnku zagotowujesz bulion [ja przewaznie niecaly litr robie, zeby nie bylo zbyt wodniste] i dodajesz lekko przestudzne zeszklone krazki. gotujesz z 5min i dodajesz 4trojkaciki serka topionego smietankowego [albo fit hochlanda albo bakomy, tez sa chude]. gotujesz na sporym ogniu z 10min czesto mieszajac [zeby te serki sie rozpuscily!], dodajesz lyzke masla i gotujesz tez do rozpuszczenia, czyli jakas chwilke. doprawiasz wg uznania. ja ja uwielbiam bo sycaca i smaczna jest
Cytat:
no wiem wiem ale ja to nawet jak schudnę to będę mieć dużą pupę (po mamusi) i duży brzuch poniżej pępka ale Kochana, pomyśl sobie jak cudnie będziesz wyglądać w takim kostiumie jak schudniesz
ja tez mam problem z ta dolna oponka...
Cytat:
Napisane przez asiol Pokaż wiadomość
faraula dzieki za info mam organi market w okolicy wiec jak mnie przycisnie z tym dżemem to tam skocze
w ogole musze sie zebrac i tam podleciec bo blonndee tak poleca
uu tez chce przepis na zupke z pora
no dziewczyny
ja najblizsze dni mam pelne stresu przez to malo jem i mam dlugie przerwy (np obiado kolacja o 21 ) wiec jadlospisu nie pisze bo mnie zlinczujecie
dobranoc
a polecam, tylko uwazaj na polke z maslami orzechowymi bo sa obledne i taaaaki wybor
zupke podalam wyzej
no, to sie nie przyznawaj bo beda baciki, oj beda...
Cytat:
ehhh malo mam czasu ostatnio zeby z Wami tu siedziec bo do domku wrocilam i tu az czasu brakuje na wszystkoo.... ale po swietach wracam znowu, bo mam beznadziejne zycie w krk, zero przyjaciol i fajnych ludzi na widoku, wiec spedzam tam mase czasu wolnego przed monitorkiem mam nadzieje ze nie zapomnicie o mnie tak zupelnie, i przygarniecie znowu

a co do dietki to w miare ok tylko ze piwo :/ :/ :/ ale co drugi dzien, na przemian z winem czerwonym wytrawnym haha - wiem... alkoholizm wrrrr ( oczywiscie ja juz zapisuje sie do listy cor marnotrawnych ktore beda wracac na SB 1 faze po Swietach hihi )
ale mi ciebie brakuje 'gdzies ty sie podzial, czarny baranie, czarny baranie...' o, a to gdzie ty mieszkasz tak rodzinnie? no to pamietaj, ze na samotne wieczory my najlepsze
ja tu czekam na twoj powrot, ty pamietaj!
Cytat:
heloł
zmykuniam sie ogarnąć dziś mam duzo latania mam zamiar zaliczyc solarium i zapisac sie jesczze na sobote i chce kupic fioletowa obcisla bluzeczke jakas i kolczyki. wiec dzien zapowiada sie calkiem mily-zakupki
oj to piekny dzien, owszem... szalej, szalej, za prawko ci sie nalezy
Cytat:
Jak jeansy? Ale superanckie zakupy kosmetyczne. Mi pozostało czekać na przypływ gotówki.
a dobrze. chociaz jak to w moim przypadku normalne, nogawki w udzie i pupcia luzne a pas taki lekko obcisly eh... normalka no, ale rozmiar 28/32 wiec nie lapie, myslalam, ze bedzie obcislej w nogach...
Cytat:
ze mnie lepiej przykładu nie brać- naleśniki z mąką owsianą z chudym twarogiem i dżemem niskosłodzonym
oj a ja bym wziela... ale nie, nie wolno! czyli zaczynasz od nowa po swietach?
btw, boski avek
Cytat:
http://mojewypieki.blox.pl/2007/07/K...hortbread.html z tego przepisu robilam, tyle, ze ja do masy dodaje pokrojone orzeszki ziemne.
oj juz wiem co zrobie rodzince na swieta... tylko czy bede umiala sie oprzec?
Cytat:
wczoraj ubrałam nowe ubranka(M) bo te stare to jak worki i teście mówia że chudziolek ze mnie . Ale o dziwo przyznam że boczki mi za bardzo schudły, a takie sexi dla mnie były, lepiej brzuch powinnien mi schudnać... musze przeprogramować cwiczenia ...

wczoraj byłam na basenie a potem w saune i wyszłyśmy z koleżanką na dwór ... w strojach. ale to było cudowne uczucie mmmhhh. Ale wszystko byłoby fajnie gdybyśmy do staniki sobie śniegu nie powkładały (w celu super ujędrnienia)

a i był dziś u mnie ten Pan z wedzarni i mam dużo rybek na świeta w tym szynkę z łososia... jest cudna, ale nie mam pojecia co jest w jej składzie

uciekam popracować
Wysyłam moc buziolków
ja chce schudnac z boczkow!!
no to piekny pomysl z tym PO basenie bawicie sie w morsy? odpornosc lepsza niz po actimelu eh, lepiej mnie nie zachecaj do glupich pomyslow ze stanikiem i sniegiem, bo ja na te cycki to taka cieta jestem, ze tez to uskutecznie
zazdroszcze ci pana z wedzarni...

hej kobitki
ja dzis mialam pycha i mega sycace sniadanie [co prawda pozne, bo o 11, no ale... wyspalam sie chociaz!]
omlet z jednej strony posmarowany cieniutko pesto z bazylii i oblozony plastrami fety light i suszonymi pomidorkami a na drugiej polowie z hummusem po zlozeniu na pol byl mega mix, ale jaki pyycha...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-03-20, 11:18   #2180
amelka99
Raczkowanie

Dziewczyny, jestem załamana. Ja z takim podejściem to nigdy nie schudnę jestem na sb 3 dni, a 4 przechodzę załamanie. I źle komponuję sobie chyba posiłki. Bo nie wiem ile mi można, nie wiem kiedy powiedzieć dość... Mam nadzieję, że nie bedzie wam przeszkadzać, jak będę kopiować wasze jadłospisy chciałam schudnąć jak najszybciej, a teraz to się zastanawiam czy ja do lata zdążę.

P.S. Privativ - bardzo gratuluję siostrzyczko
poszerzam horyzonty

'And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music.'
F. Nietzsche
amelka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-20, 11:36   #2181
k_asiaczek
Zadomowienie

Cytat:

Carmelova gdzie kupilas te butki? sa OBLEDNE!!!!!!! zakochalam sie w nich!!!!! a w tym miesiacu jeszcze zadnych nie kupilam;(
ja w tym miesiącu też nie kupiłam żadnych butków bo Tż mi zabronił, powiedział, że w przyszłym mogę więc zapowiedziałam mu że to będą co najmniej 4 pary

Cytat:

krejzolka ja dziś byłam na saunie

Cytat:
Napisane przez amelka99 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jestem załamana. Ja z takim podejściem to nigdy nie schudnę jestem na sb 3 dni, a 4 przechodzę załamanie. I źle komponuję sobie chyba posiłki. Bo nie wiem ile mi można, nie wiem kiedy powiedzieć dość... Mam nadzieję, że nie bedzie wam przeszkadzać, jak będę kopiować wasze jadłospisy chciałam schudnąć jak najszybciej, a teraz to się zastanawiam czy ja do lata zdążę.

P.S. Privativ - bardzo gratuluję siostrzyczko
Kochana po to tu piszemy nasze jadłospisy żeby kto inny mógł z nich korzystać więc się nie krępuj na pewno Ci się uda do lata, nic się nie bój z nami nie masz innej możliwości jak tylko schudnąć

a ja już dziś po fitnessie i saunie ale było bosko i w moim nowym stroju ładnie wyglądałam jutro chyba skoczę na jakuzzi
a tak się właśnie miałam Was pytać co sądzicie o saunie?
bo wiecie zdania są podzielone-że się robią żylaki i cellulit ale robią dobrze na cerę no i się pozbywamy w pewien sposób toksyn z organizmu i ja właśnie nie wiem czy chodzić czy nie

lecę zjeść omleta bo przed treningiem zjadłam tylko wieśniaka żeby głodna nie być ale teraz żołądek się dopomina o jedzonko

Ahcak Kochana śniło mi się dziś że się spotkałyśmy

k_asiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-20, 11:36   #2182
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:

dzisiaj pierwszy raz sobie zrobilam chili con carne! mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm mmm poezja!!!!! to bedzie moja ulubiona potrawa, mimo tego, ze nie bardzo mi sie sklad podobal! bo fasoli tak nie bardzo, a juz zupelnie nie wyobrazalam sobie tego, jak sie bedzie komponowala z niedobrymi pomidorami z puszki no ale sie zakochalam, i będę to żreć chyba przez calutkie świeta
wiec bedzie SB - smacznie bardzo

buziaki ogromne dla Was na dobranoc!!! mam nadzieje ze przed Świętami jeszcze sie odezwe tu
Agfata a ja i kasiaczek to co ? My już planujemy spotkanie. Może byś do nas dołączyła ? Fajnie by bylo. Taki mini zlot
Stary 2008-03-20, 11:39   #2183
k_asiaczek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Agfata a ja i kasiaczek to co ? My już planujemy spotkanie. Może byś do nas dołączyła ? Fajnie by bylo. Taki mini zlot
zlot czarownic
Kochana to co z tym bieganiem bo mi nie napisałaś
przecież nie będę biegała z torebką w ręce

k_asiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-03-20, 11:48   #2184
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
zlot czarownic
Kochana to co z tym bieganiem bo mi nie napisałaś
przecież nie będę biegała z torebką w ręce

No to zostawisz torebke u mnie w mieszkaniu ten widok na park byl z mojego balkonu 4 pietro, bez windy, wyzioniemy ducha

Wlasciwie to nie wiem, czy powinnam pisac na tym watku, bo moja dieta na swieta jest zawieszona. Tylko ruch pozostaje. pozniej napisze wiecej, musze rozpakowac prezenty od taty

I dziekuje za komplementy nt. bucikow. Pewnie mnie obetrą strasznie, bo z allegro.
Stary 2008-03-20, 11:51   #2185
Paseczkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blonndee Pokaż wiadomość
oj a ja bym wziela... ale nie, nie wolno! czyli zaczynasz od nowa po swietach?
btw, boski avek
taak. jem teraz tak w miarę noramalnie, ale mniej, i np. na obiad mama smaży naleśniki z mąki pszennej, z tłustym twarogiem, a ja sobie zrobię z mąki owsianej i zamiast twarogu tłustego wezmę chudy a po świętach wracam na plażę

dziękuję
Paseczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-20, 11:53   #2186
Ahcak
Rozeznanie

GG do Ahcak

Cytat:
Zdążysz zdążysz... A masz jeść 5-6 posiłków dziennie, co 2-3 godziny, 4 maxymalnie, najlepiej żeby wszędzie było jakieś białko, a na kolację 3 godz przed snem ma przeważać białko, a jak jesz 1 godzinę przed, to sama białkowa kolacja Jesz ile chcesz, nie liczysz kalorii, nie ważysz porcji, ale jednak uważaj, żeby nie jeść mniej niż 1000 kcal bo możesz sobie rozwalić metabolizm a tego nie chcemy. Na 1 fazie full warzyw, przynajmniej w trzech posiłkach duuuużżżżooooo bo wtedy nie będziesz miała problemów z zaparciami no i szybciej i ładniej schudniesz, a przy tym będziesz zdrowsza i mniej głodna. Co ja piszę... na SB nie można być głodnym, jak poczujesz głód, a minęła nawet godzina to szamnij coś najlepiej białkowego lub orzeszki Powodzenia, pisz jadłospisy jak coś to będziemy korygować

Ale na SB nie ma jak najszybciej, tylko racjonalnie... tylko w 1 fazie szybko leci, potem już wolno i cierpliwość potrzebna

Cytat:
Ahcak Kochana śniło mi się dziś że się spotkałyśmy
Może to sen proroczy

Cytat:
taak. jem teraz tak w miarę noramalnie, ale mniej, i np. na obiad mama smaży naleśniki z mąki pszennej, z tłustym twarogiem, a ja sobie zrobię z mąki owsianej i zamiast twarogu tłustego wezmę chudy a po świętach wracam na plażę

dziękuję
No to w sumie jak 2 faza.. nadal jednak dietowo
Trudno jest chyba tak maxymalnie sie dociąć, coś zawsze zostanie, np. ta mąka albo ser chudy ^^

mam kota na gorącym dachu mojej głowy . . .
Ahcak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-20, 12:01   #2187
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym Ci proponowała codziennie pisac swoje jadlospisy a my Ci bedziemy mowic czy jest ok. Tak bedzie najbezpieczniej dla Twojego dietkowania.

ja juz po sniadanku, zjadlam 3 jajeczka sadzone ze smazonymi pieczarkami i kilka oliwek, potem wypilam kawe z mlekiem, a nie dlugo zjem zielone jabluszko. na obiad robie sos z pomidorow w puszce, pieczarek, cebulki, papryki zielonej, czerwonej i zoltej, i dodam tez kilka ziaren kukurydzy - tak dla smaku. i ja do swojego sosu dodam jeszcze chudy bekon, a facetom gptuje ryz i do tego maja po 2 plastry jakiegos pieczonego miecha, ale nie wiem co

buziaki Kochane

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-03-20, 12:18   #2188
blonndee
Wtajemniczenie

Cytat:
ja w tym miesiącu też nie kupiłam żadnych butków bo Tż mi zabronił, powiedział, że w przyszłym mogę więc zapowiedziałam mu że to będą co najmniej 4 pary
a ja już dziś po fitnessie i saunie ale było bosko i w moim nowym stroju ładnie wyglądałam jutro chyba skoczę na jakuzzi
a tak się właśnie miałam Was pytać co sądzicie o saunie?
bo wiecie zdania są podzielone-że się robią żylaki i cellulit ale robią dobrze na cerę no i się pozbywamy w pewien sposób toksyn z organizmu i ja właśnie nie wiem czy chodzić czy nie
ja juz ostrze pazury na conajmniej 4
kochana, dzis byla chyba twoja kolej, co? ktos sie nam obija no dobra, moze zawieszamy to do konca swiat bo ja mam juz wolne i spie do 11
a co do sauny to sie nie wypowiadam bo ja ze wzgledu na choroby astmatyczne chodzic nie moge, jedynie do suchej i to rzadko, ale nie kozystalam jeszcze
Cytat:

dziękuję
no to czekamy po swietachto badz dalej grzeczniutka
Stary 2008-03-20, 12:19   #2189
amelka99
Raczkowanie

Cytat:
Kochana po to tu piszemy nasze jadłospisy żeby kto inny mógł z nich korzystać więc się nie krępuj na pewno Ci się uda do lata, nic się nie bój z nami nie masz innej możliwości jak tylko schudnąć

Cytat:
Napisane przez Ahcak Pokaż wiadomość
Zdążysz zdążysz... A masz jeść 5-6 posiłków dziennie, co 2-3 godziny, 4 maxymalnie, najlepiej żeby wszędzie było jakieś białko, a na kolację 3 godz przed snem ma przeważać białko, a jak jesz 1 godzinę przed, to sama białkowa kolacja Jesz ile chcesz, nie liczysz kalorii, nie ważysz porcji, ale jednak uważaj, żeby nie jeść mniej niż 1000 kcal bo możesz sobie rozwalić metabolizm a tego nie chcemy. Na 1 fazie full warzyw, przynajmniej w trzech posiłkach duuuużżżżooooo bo wtedy nie będziesz miała problemów z zaparciami no i szybciej i ładniej schudniesz, a przy tym będziesz zdrowsza i mniej głodna. Co ja piszę... na SB nie można być głodnym, jak poczujesz głód, a minęła nawet godzina to szamnij coś najlepiej białkowego lub orzeszki Powodzenia, pisz jadłospisy jak coś to będziemy korygować

Ale na SB nie ma jak najszybciej, tylko racjonalnie... tylko w 1 fazie szybko leci, potem już wolno i cierpliwość potrzebna

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
Ja bym Ci proponowała codziennie pisac swoje jadlospisy a my Ci bedziemy mowic czy jest ok. Tak bedzie najbezpieczniej dla Twojego dietkowania.
Siostry moje,dziękuję wam bardzo za wszystko zawsze jak przytyję to zaczynam się dołować i już planuję: "a może się pogłodzę, bla bla bla". Ale jak wejdę tu do was to lepiej mi zawsze zacznę jadłospisiki pisać od jutra, bo dzisiejszym wyskokiem nie mam się co chwalić a teraz idę spalać to co pochłonęłam
poszerzam horyzonty

'And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music.'
F. Nietzsche
amelka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-20, 12:28   #2190
blonndee
Wtajemniczenie

amelko, a ten brzus w avku to twoj? bo bardzo mi sie podoba
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości