|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2161 |
Rozeznanie
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy III
iwka- karmie 1 raz w dzień i w nocy jak sie przebudzi i czasami do uśniecia potrzebny jest cyc
My dzisiaj sami w domku bo Tż w pracy, a potem mamy gosci, przychodzą do nas chrześni Kubusia.Dzisiaj wieczorkiem przyjeżdza do nas siostra cioteczna i zostanie do środy, więc nie będziemy sie nudzić, bedziemy razem chodzic na spacerki, ale sie ciesze. |
![]() ![]() |
![]() |
#2162 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Klaudia usnęła pół godz. temu to korzystam i powoli szykuję obiad. Właśnie duszą sie mi pieczarki. U nas duszno, ze wytrzymać się nie daje. Podobno ma być burza.
![]() ![]() |
![]() |
#2163 |
Zakorzenienie
|
Moj Alanek tez spi od jakiejs pol godzinki,ja ide rozwiesic pranie na dwor,wypije 2 kawe i tez biore sie za obiad...jeszcze nie jestem pewna co bede dzis robila a strasznie sie nudze jak maluszek spi bo wszystko mam juz prawie porobione a w TV same powtorki leca
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2164 |
Wtajemniczenie
|
anula a do tych pieczarek to co masz?
![]()
#2165 |
Zadomowienie
|
magsch, zazdroszczę ci bardzo, że Alanek tak ładnie śpi w nocy
![]() ![]() Powiem wam tak w ogóle, że ja to lubię się nudzić ![]() ![]() anula, nie dziękuję, żeby nie zapeszyć ![]() Ja wczoraj dałam Matiemu naszą pomidorową z ryżem. Wciągał aż mu się uszy trzęsły, jakby z tydzień nic nie jadł ![]() Idę dalej sprzątać...
#2166 |
Zakorzenienie
|
Zaczal mi tak przesypiac noce od 6 miesiaca!gotujecie waszym dzieciaczkom czy kupujecie gotowe obiadki???ja od 5 miesiaca daje gotowe i jak teraz ugotuje jakas zupe albo mieso z sosem to Alanek nie chce tego jesc-robi odruch wymiotny
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2167 |
Zakorzenienie
|
Niewiele
![]() magsch moja Klaudia zjada naleśniki, pulpeciki ale nie chce jeść zup. Więc idę na łatwiznę i kupuję słoiczki. Teraz to juz te duże po 12 miesiącu. dyta widzę Cię! Odezwij się |
![]() ![]() |
![]() |
#2168 |
Zakorzenienie
|
nalesniki????musze sprobowac!!!kiedys dalam mu golabka z tych sloikow dla doroslych ale bez kapusty i zjadl z apetytem...ja tez kupuje te duze sloiczki i takim duzym na obied to sie najada.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2170 |
Zakorzenienie
|
Sliczna dziewczynka!!!
Moj synus sie obudzil i idzie teraz na obiadek....buziaki od Alanka |
![]() ![]() |
![]() |
#2171 |
Wtajemniczenie
|
Barwa: polecam Lacidofil ale ten dla dorosłych (nie Lacidobaby - ma zbyt dużo dodatków jak na mój gust) w saszetkach - możesz dodawać do jedzenia albo mleka byle nie było gorące.
witam nową mamę ![]() Iwka: kurczę, u nas to dzień dziecka + 1. urodziny - my to dopiero mamy zagwostkę ![]() ![]()
#2172 |
Zadomowienie
|
ja tylko na sekundkę wklejam zdjątka bo TŻ w domu i cały czas znajduje mi jakieś zajęcie
![]() JOANNA Wikusia słodziutka jest!! Edytowane przez karolinqa23 Czas edycji: 2008-05-17 o 19:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#2173 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() My byłyśmy dziś w Gdyni, odwiedziłyśmy dwie ciotki i byłyśmy w restauracji Barrakuda na bulwarze. Ala zjadła ze mną na spółkę doradę z folii w ziołach + ziemniaczki + brokuły ![]() ![]() ![]() ![]() Pogoda była wspaniała, robiłam też zdjęcia, wkleję później, teraz idę posprzątać trochę ![]()
![]() |
#2174 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
JOANNA- Wiki rewelacja
![]() |
#2175 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dzieciaczki słodkie
![]() byłam u dziadka. Rzeczywiście jest bardzo źle. To nowotwór i są przerzuty. Nie je, nie ma siły na nic ![]() Ale dowiedziałam się też czegoś dobrego. Mój kuzyn z żoną starali się parę lat o dziecko i nic nie wychodziło. W końcu ona poddała się zapłodnieniu in vitro. No i się udało ![]() ![]() Też dziś narobiłam trochę fotek Klaudii w piaskownicy ale wkleję jutro ![]() Zmykam nadrobić z mężem zaległości w przytulaniu Miłej nocki
![]() |
#2176 |
Rozeznanie
|
Joanna Wiki słodka mała dama
![]() Magsch ale masz super, jejku ja marzę tylko żeby Oliwcia wstawała choć o 7 rano bo ostatnio to o 5 zaczyna wariować a za chwilę marudzi bo jest śpiąca ![]() Karo śliczne foteczki i bardzo ładny kapelusik ![]() Anula ![]() Juleczko no to ciiiiiiiiiiii............ . ![]() ![]() Kochane mam pytanie czy któraś używa fotelika Ramatti ![]() My mieliśmy super dzień, najpierw poszliśmy na miasto na spacer i zaliczyliśmy obiadek, pyszne kebaby ![]() ![]() ![]() ![]()
#2177 |
Zakorzenienie
|
![]() Wiekie, ogromne buziaki i przytulanki dla wszystkich dzieci, które ostatnio świętowały ![]() Z przyczyn niezależnych od siebie nie mam kiedy się udzielać na wątku, przez co cierpię ogromnie, bo tak się już przyzwyczaiłam, że każdego dnia do Was piszę, że teraz jestem jak na odwyku jakimś ![]() Poczytałam ile mogłam, zdjęcia obejrzałam wszystkie. Jakie dzieci już duże i śliczne! Witam też nową mamusię i jej Alanka ![]() A ja nadal chora ![]() Poza problemami zdrowotnymi i brakiem czasu, to jest zupełnie w porządku. Wrzucam fotki:
#2178 |
Wtajemniczenie
|
ewa - z tego co widać na zdjęciu to jest bardzo ok, buziaki
![]()
#2179 |
Zakorzenienie
|
Dzięki
![]() ![]() Anula - bardzo mi przykro z powodu Twojego dziadka ![]() I gratuluję powiększenia rodziny. Magsch - rzadko gotuję dla Mikołaja. Niestety nie mam kiedy. Moja mama lub babcia czasem mu coś zrobią. Ale poza słoiczkowymi obiadkami, nie pogardzi także takim z naszego talerza. Większe cząstki je już bez problemu, ale na początku też miał odruch wymiotny.
![]() |
#2180 |
Zakorzenienie
|
Ja też chciałam go kupić, ale nigdzie nie znalazłam tych testów o których piszesz. W tej chwili sprawdziłam testy ADAC w Niemczech, o których piszą i tych wyników tam nadal nie ma. Poza tym ostatnie testy były robione w 2005 roku, według Ramatti. Jeśli w ogóle. Dlatego kupiłam Maxi Cosi Priori.
#2181 |
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() Melduję się po pracy, zaraz jem kolacyjkę przyżądzoną przez męża i potem też przytulanki ![]() ajanna no to musi byc wielka impreza z okazji tylu okazji 1 czerwca ![]() Anula przykro mi z powodu dziadka ![]() I gratulacje dla kuzyna ![]() ewa zdrówka życzę i udanej zabawy na weselichu ![]() Kurczę no i zapomniałam o czym miałam pisać ![]() No nic - idę już sobie - dobranoc ![]()
#2182 |
Zakorzenienie
|
Anulka
![]() a co do bliźniaków to podobno przy in vitro bardzo częste ![]() ![]() ewa Mikołaj to wygląda na 5 letnie dziecko ![]() eve miłej zabawy na weselichu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2183 |
Rozeznanie
|
cześć dziewczyny, wpadam tylko by zyczyć Wam udanej dziedzieli i pędzę gonić Tymka, bo wyciąga mi płyty cd z półek....
Kancia, Ewa, Joanna, Karoliqa - śliczne zdjęcia Ewa - szybkiego powrotu do zdrowia Anula - wyrazy współczucia Ajanna - dzięki za info w sprawie probiotyków. Powiedz mi jeszcze, te nosidła ergonomiczne można kupić w Polsce? i do ilu kg można w nich nosić dzieci? dla Tymka miałam chustę, ale strasznie bolał mnie kręgosłup od noszenia i teraz na rączce po porstu go noszę, ale nadgarski, szkoda gadać
#2184 |
Zakorzenienie
|
Witam!
Ja tylko na chwilkę bo wybieram się do babci. Wczoraj narzekała,że czuje się bardzo samotna. A mąż dziś i tak w pracy więc ja też bym siedziała sama. Zmykam. Miłej niedzieli ![]()
![]() |
#2185 | |
Zakorzenienie
|
znalazłam tekst apropos butków
![]() Cytat:
a tutaj link z innym artykulem http://www.edziecko.pl/zakupy/1,79392,4376783.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2186 |
Rozeznanie
|
Heloł
![]() Xantia no faktycznie jak poszperałam bardziej to te testy są wykonywane przez Ramatti ![]() ![]() Kanciu ale na wesele to Ewa idzie ![]() ![]() ![]() Ewa zdrówka ![]() ![]() Minisiu noo w tym wieku skleroza ![]() Pogoda troszkę się nam popsuła, pochmurno ![]() ![]()
#2187 |
Rozeznanie
|
Ponieważ cisza na wątku to wrzucę fotki z wczorajszych wojaży
![]()
#2188 |
Zakorzenienie
|
eve to przez to, ze rano czytałam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2189 |
Zakorzenienie
|
Heja
![]() Ewe no jak jest tyle do czytania to potem już nie wiem co komu miałam napisać ![]() U mnie cieplutko, ale coś zachodzi słoneczko ![]() ![]() Dostałam fajny kawał na maila - wkleje wam na dobry humor z rana ![]() Pewnego dnia pewna starsza dama przyszła doDeutsche Bank z torbą pełna pieniędzy.Podeszła do stanowiska i poprosiła o prywatną rozmowę z prezesem banku, gdyż chciałaotworzyć konto, a "proszę zrozumieć, chodzi owielka sumę pieniędzy"...Po długotrwałych dyskusjach pozwolonostarszej pani spotkać się z prezesem,bo w końcu nasz klient - nasz pan. Prezes spytał o kwotę, jaką starszapani zamierzała wpłacić. Ona zaś odpowiedziała, że chodzi o 50milionów EURO.Po czym otworzyła torbę, żeby goprzekonac, iz tak jest w rzeczywistości.. Naturalnie zaciekawiony prezes pyta opochodzenie tych pieniędzy. "Szanowna pani, jestem zaskoczonyilością pieniędzy, jaką ma pani przy sobie!Jak pani tego dokonała?" Klientka na to: "Calkiem prosto. Zakładam się". "Zakłada się pani? - pyta prezes - Ale o co?". Starsza pani odpowiada: Cóz, o wszystkoco możliwe.Na przykład mogę się z panem zalozyc o25.000 EUR, że pańskie jaja są kwadratowe! "Prezes zaśmiał się głośno i powiedział: "Przecież to smieszne! W ten sposób niemogłaby pani nigdy tak dużo zarobić." "Cóż, przecież powiedzialam, ze w tensposób zarobiłam moje pieniądze.Byłby pan gotowy zalozyc sie ze mna?" "Ależ oczywiście - odpowiedział prezes(w końcu szło o mnóstwo pieniędzy). Zakładam sie, o 25000 EUR, ze mojejaja nie są kwadratowe" Starsza pani odpowiada: "Zaklad stoi,ale ponieważ stawką są duże pieniądze,czy mogę przyjść jutro o 10.00 razemz moim prawnikiem, żeby sprawdzićnaocznie i przy świadku?" "Jasne", prezes wykazał zrozumienie. Całą noc prezes był niesamowicie nerwowyi spędził wiele godzin na sprawdzeniu,czy jego jaja znajdują się w swojejdotychczasowej formie. Z jednej i drugiejstrony. W końcu przy pomocy głupiegotestu osiągnął 100- procentowa pewnosc.Wygra ten zaklad ! Nastepnego ranka o 10.00 przyszlastarsza dama ze swoim prawnikiem do banku. Przedstawila sobie obu panów i powtórzyla,iż chodzi o zaklad, którego stawka jest 25.000 EUR. Prezes zaakceptowal zaklad, iż jego jaja nie sa kwadratowe. W celu przekonania sie o tym fakcie, poprosilago dama o opuszczenie spodni. Prezes opuscil spodnie. Starsza pani nachylilasie, spojrzała uwaznie i spytala ostroznie,czy moze dotknąć jaj. "No dobrze - odpowiedzial prezes. -25.000 EUR sa tego warte i mogę zrozumiec,ze chce sie pani do konca przekonac." Starsza pani ponownie sie nachylila iwziela "pileczki" w swoje dlonie. Wtedy prezes zauważył, ze prawnikzaczyna uderzac glowa w sciane. Prezes pyta wiec kobiete: "Co sie stalo z tym paniprawnikiem?" Na to ona: "Nic, zalozylam sie z nim tylko o 100.000EURO, ze dzisiaj o godz. 10.00 bede trzymala wdloniach jaja prezesa Deutsche Bank". ![]() ![]() ![]()
#2190 |
Wtajemniczenie
|
witajcie,
pochmurnie u nas, ale ciepło. eve- fajne zdjęcia w plenerze kanciu- werka też wczoraj wafelka wciągnęła, buziaki dla przystojnego Apusia ![]() anula- udanej niedzieli z babcią ![]() no i pozdrawiam wszystkie mamusie
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:42.