Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy III - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-16, 07:22   #2131
Xantia
Zakorzenienie

GG do Xantia
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy III

Cytat:
Napisane przez iwka2002 Pokaż wiadomość

MAks buziaki, uściski, cukierki!!!!!

No nie tak wcześnie jestem i dopiero czwarta
Buziaki z rana.

xantia-
ja przez problem czy zaprosić czy nie ciężko przechodziłam przy naszym weselu i chrzcinach Małej i obiecałam sobie, że od tej pory robię po swojemu. A taka imprezka restauracyjna jak mówisz / w ogródku/ to faktycznie fajna może być, bo niektórzy to robią wiesz z kelnerami, sztucznymi ogniami i Bóg wie z czym jeszcze - no ale każdy ma tak jak mu się podoba.

Co do kremów to medycznie potwierdziłam informację ajanny,że przy wysokich filtrach zachwiana zostaje naturalna produkcja wit. d, więc trzeba nadal syntetyczną podawać.

Zapowiada się ładny dzień. Muszę kupić trochę jedzonka dla Werki, bo apetycik ostatnio dopisuje. Uwielbia bułeczkę z samym masłem i dość duże kawałki wcina. A dajecie już skórkę przy pieczywie, bo ja odkrawam.
Również buziaki dla Maksymilianka przesyłamy!!

No iwka, orkiestry, szampana ani fanfar nie mam w planach zamawiać .

Właśnie - mamy drugi dowód na to, że bardzo wysokie filtry SPV to po prostu chwyt marketingowy.

Szefowa wydziału ds. niemożliwych
Xantia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-16, 07:43   #2132
Kancia
Zakorzenienie

macie racje co do kemów ALE moje dziecko się megaszybko opala duzo chodzimy więc ja musiałam taki kremik kupic. Dłonie ma czarne buzkę tez, takze dla mnie to było wazne, zeby go to słonko az tak nie łapało. Zreszta czytałam, ze takie kremy i taka działaja do 4 godzin
Stary 2008-05-16, 07:55   #2133
Anula123
Zakorzenienie

GG do Anula123

Cytat:
Napisane przez magsch Pokaż wiadomość
Witam wszystkie Szczesliwe Mamusie!!!czytam sobie ten watek od dluzszego czau i zastanawiam sie czy mogla bym sie do Was przylaczyc...
Witamy, witamy. Synek śliczny

Cytat:
Napisane przez juleczka1980 Pokaż wiadomość
Acha, dziewczyny, właśnie znalazłam nianię . Jeszcze jej nie poznałam, ale to jest ponoć jakaś dalsza rodzina nasza . Teraz mogę szukać pracy . Ale się cieszę, w końcu do ludzi pójdę .
Gratulacje

Cytat:
Napisane przez evemamaoliwki Pokaż wiadomość

Pokaże Wam jak nas Oliwcia dzisiaj zaskoczyła
super, brawo dla Oliwki

Cytat:
Napisane przez Xantia Pokaż wiadomość
Nie wiem, czy powinnam zaprosić dziadków - rodziców tatusia oraz jego siostrę . Dziadek widział Alę w zeszłym roku dwa razy, a babcia i ciocia wcale. Mimo, że bywają ok. 50-60 km od nas. Ala nigdy nic od nich nie dostała, nie pytają o nią ani w ogóle się nie interesują, no ogólnie totalna olewka. Z jednej strony to chyba raczej jestem za tym, żeby im zaproszenie wysłać na zasadzie "znajcie moje chamskie serce, ale nie traktujcie tego jak zaproszenie do bliższych kontaktów", a z drugiej strony... w końcu tatuś też jest i to on powinien też dbać o kontakty dziadków i cioci z Alusią. No nie wiem, jestem w rozterce, pomóżcie
Ja mam taki charakter, że raczej bym nie zapraszała. Jeżeli się nie interesują, nie odwiedzają to po co? Moja mama nie interesuje się swoimi wnuczkami, ojciec także więc nie zapraszam ich na urodziny Sylwii ani teraz Klaudii.

Klaudia wycałowana w bródkę i nawet dziś już lepiej wygląda. Wczoraj byłam w Warszawie i nawet odwiedziłam swoją mamę ale rozmowa się nie kleiła i zmyłam się szybko.
Stary 2008-05-16, 08:13   #2134
evemamaoliwki
Rozeznanie

GG do evemamaoliwki

MAKSYMILIANKU STO LAT

Dziękujemy za oklaski

Xantia ja wysłałabym zaproszenie, takie oficjalne w kontekście jaki podałaś

Ja smaruję Oliwcię Nivea Baby faktor 30, jest ok ale mam podobne zdanie jak Xantia
Stary 2008-05-16, 08:20   #2135
Anula123
Zakorzenienie

GG do Anula123

NAJLEPSZE ŻYCZENIA DLA MAKSA
Stary 2008-05-16, 08:28   #2136
Xantia
Zakorzenienie

GG do Xantia

Cytat:
Napisane przez Kancia Pokaż wiadomość
macie racje co do kemów ALE moje dziecko się megaszybko opala duzo chodzimy więc ja musiałam taki kremik kupic. Dłonie ma czarne buzkę tez, takze dla mnie to było wazne, zeby go to słonko az tak nie łapało. Zreszta czytałam, ze takie kremy i taka działaja do 4 godzin
Nie wiem, ja czytałam znów że np. 50 polega na tym, że z tym kremem 50 godzin = 1 godzina. Czyli będąc 50 godzin na słońcu posmarowana tym kremem opalisz się tak, jakbyś bez kremu była 1 godzinę. Ważna jest ochrona UV ile ma %, a to z reguły jest napisane małymi literami, bo marketingowcy wypromowali SPV

Szefowa wydziału ds. niemożliwych
Xantia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-16, 09:05   #2137
minisia
Zakorzenienie

Dla Maksa buziaczki przesyła teściowa i narzeczona

Ja kupiłam Hani krem z filtrem 30

I NAJSZCZĘŚLIWSZA MAMA
http://suwaczki.maluchy.pl/li-19141.png
minisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-16, 09:07   #2138
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

magsch witaj w naszym gronie, buziole na przywitanie dla Ciebie i Alanka.
Śliczne oczęta ma Twój synek!!

Brawo, brawo dla Olivii!!! eve, uściskaj zdolniachę.

xantia, twój pomysł dobry, zaproszenia wyślij, a co oni z tym zrobią to ich sprawa.
Ja roczek zorganizuje w domu, mam osobna jadalnie, w której jest tylko stół i krzesła, więc miejsca dużo. A do tego czasu będe mieć zrobiony taras, więc część imprezy w domu własnie- kawa, ciastko, itp. a reszta na tarasie, grill, sałatki, itp.

iwka, Joanna, przecież juz jest tak ciepło.... .. może nie dzisiaj, ale ogólnie.
Wczoraj tez było średnio, dwa razy miałam już wychodzic do Kamili, a wtedy grzmoty i oberwanie chmury. ... dziś tak sobie, nawet słonko nie świeci.

Wczoraj popołudniu była chrzestna Maksa, jak tylko weszła, to Maks do mnie na ręce, wtulił się przylepiec mały i nie chciał nawet na ziemi zostać wśród zabawek... ... on chyba myslał, że ja gdzies pójdę...

Kanciu, w czerwcowym numerze "Mamo to ja" jest na temat kremów, i pisza tam, że na nasz klimat dla małego dziecka są odpowiednie kremy z filtrem 25-30, wyższe to tzn, blokery, dobre na wyprawy do krajów ciepłych. I piszą też, że lepsze są te kremy, które zostawiają białą warstwę, to ma coś wspólnego ze składem tych kremów, i lepsze dla dziecka sa te bielące.
Ja stosuję Ziajkę 30.

Dzięujeky za życzonka. to juz 9 miesięcy minęło.

Życze Wam pogodnego dnia, bo u nas niespecjalnie.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-16, 09:35   #2139
magsch
Zakorzenienie

Nie wiem sama co z tymi kremami!!ale chyba kupie ten Vichy bo z ziajka i eris mam problem (nie dostane polskich kosmetykow)...no i maluszek wypoczety od 4 godzin na nogach,po sniadaniu no i teraz sie bawi a ja mam chwilke zeby popisac...ale jeszcze troche i czeka go 3 godzinn drzemka!pozniej pojdziemy na spacerek...no i mam dylemacik jak go ubrac? bo w sumie niby cieplo ale slonca nie widac i wieje lekki wiatr.

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1276479
magsch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-16, 10:08   #2140
Patrilla
Zakorzenienie

Talking Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy III

magsch trzy godziny drzemka o ja ale fajnie zazdroszczę ale Pola pospała dziś rana 1,5h to rekord !
Maks sto lat
Stary 2008-05-16, 11:26   #2141
joannah
Rozeznanie

GG do joannah

Cześć dziewczynki !!!

Witam nową mamusie.

Buziaki dla Apusia i dla Maksa

Postaram sie dzisiaj wysłać fotki do albumiku. A jeśli ktos by miał ochote obejrzeć nasze najnowsze fotki to zapraszam www.joannaprzyborows.gron o.net .Bo niestety tutaj nie moge wklejać naszych fotek, bo nie umiem ich zmniejszać.
joannah jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-05-16, 11:39   #2142
juleczka1980
Zadomowienie

GG do juleczka1980

Cześć Mamuśki!

MAKSYMILIANKU DUżO ZDRóWKA, SAMYCH RADOśCI, SPEłNIENIA MARZEń NA Tą MIESIęCZNICę

Latam dzisiaj od rana i wszędzie zostawiam oferty pracy . Strasznie się podjarałam tym, że będę pracować . U nas na razie piękne słońce, aż się zgrzałam, ale zapowiadali, że ma padać i czasem chmurki zajdą .

Ja Matiego smaruję Linomagiem 30 i on właśnie zostawia taką białą powłokę na skórze. I nie zauważyłam żadnej opalenizny u Matiego, cerę ma jasną po mamusi . A chciałabym żeby się troszkę opalił...

eve, super niespodzianka , buziaki dla Olivci
juleczka1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-16, 11:59   #2143
Kancia
Zakorzenienie

lea z tego co czytałam to własnie biała maska jest przez filtry mineralne ( nie wiem czy tak dokładnie nie jestem filtromaniaczka) i niektore kremy strasznie robia białe w sumie to nie wiem czy to dobrze. Takie kremy to dla maleńkich dzieci oczywiscie nasze tez moga byc tym smarowane Ja chciałam zeby dobrze sie rozsmarowywało, wchłaniało i chroniło. Eris spełnia te warunki

znów byłam na łowach mnie sie powinno zamknąc w domu i nie wypuszczac
kupiłam sobie fajna zółta tunikę z atmosphere za niecałe 13 zł
no i ofc dla Apusia 2 pary krótkich spodenek i 2 pary rampersów jedne do spania bo rózowe z mini mouse
Stary 2008-05-16, 14:42   #2144
barwa
Rozeznanie

Hej dziewczyny!

Mag witam serdecznie, śliczny synuś!!!

Tymek zdrowieje, gorączki nie ma, ale jeszcze siedzimy w domu, bo u nas nie bałdzo pogoda... poza tym ciągle antybiotyk ciągniemy. polećcie dobry piobiotyk, bo kupiłam lakcit i dobijają mnie te szklane pojemniczki.

co do kremów - nie używamy na razie, ale może z la roche possay przyszaleję? lub z eris, lubię tę markę zaróno ja jak i Tymke mamy opalone dłonie, śmiesznie wyglądamy

Ogromnie sie cieszę, że stóki Matiego zdrowe, trzymaliśmy kciuki!!

a i jeszcze jedno - Tymek nadrabia zaległości z czasu choroby - i w jedzeniu i w rozwoju, zaczął na całego raczkować, no i wstawać, zresztą zobaczcie same:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1160879.JPG (26,3 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1160881.JPG (35,4 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1160884.JPG (34,5 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1160889.JPG (38,5 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1160896.JPG (29,2 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 01.jpg (30,9 KB, 12 załadowań)
Stary 2008-05-16, 15:46   #2145
evemamaoliwki
Rozeznanie

GG do evemamaoliwki

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;7571921]

Brawo, brawo dla Olivii!!! eve, uściskaj zdolniachę. [/quote]

dziękujemy wyściskana że hej

Cytat:
Napisane przez juleczka1980 Pokaż wiadomość

eve, super niespodzianka , buziaki dla Olivci
Dziękujemy
Juleczko
super, że tak się cieszysz bo ja jak myślę o powrocie od stycznia to cierpię bo nie chcę

Kanciu ja to nie wiem jak ty to robisz, ja nigdy nie mogę nic na siebie znaleźć chyba zwyczajna gapa ze mnie i tyle

Patrilla super, oby tak Poli zostało

Brawo Tymek

Moje dziecko zaczęło jeść znowu zupy, ale mi ulżyło
No i w końcu chyba jednak do Zakopca, bo znajomi się napalili jak szczerbaty na suchary ale przynajmniej objem się oscypków
Stary 2008-05-16, 19:31   #2146
iwka2002
Wtajemniczenie

GG do iwka2002

wieczorny meldunek

Werka śpi od pół godziny, a ja mam zamira wymoczyć się porządnie w wannie- coś zmęczona jestem. Dzisiaj zalatany dzień zakupy ,spacer, wielkie sprzątanie, korki, obiad itp.

barwa- Tymek idzie jak burza, moja Werona to się bardzo rozgadała ostatnio, podnosi mocno dupkę i tak bokiem na jednej ręce wstaje- nie wiem do czego to zmierza

anula
- a co Ty taka małomówna ostatnio

kancia- gratuluję udanego zakupu, Ty to zawsze coś fajnego wyhaczysz

Kobitki jakie prezenty robicie na Dzień Dziecka swoim maluchom i ... chrześniakom??? Mój ma 5 lat a drugi /TŻeta/ 9. Wolę nie pytać co by chcieli dostać, bo raz jak zapytałam to majątek musiałam wydać na marzenie .

Werci od moich Rodziców kupiłam takie pianinko wielofunkcyje, a od nas nie wiem

.
iwka2002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-16, 20:01   #2147
Kancia
Zakorzenienie

Iwka eve nie jest łatwo bo duza jestem ale czasem sie trafi jakas perelka jak sie wystroję to wkleje fote

TZ na kręglach a ja ide lulu, dobranoc
Stary 2008-05-16, 20:23   #2148
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

czesc dziewczyny..

wczoraj sie wkurzylam bo wypisalam takiego slicznego dlugiego posta wieczorem i nie zapisalo go

dzis skladamy slodkie zyczenia dla naszego kochanego Maksa, aby byl zdrowy i zawsze taki usmiechniety i kochaniuski

u mnie dzis w pracy spokojnie choc musialam zostac dluzej 15 minut kleilam ksiazki comialy luzne strony no i spoznilam sie na program ewy drzyzgi: faceci mieli opowiadac o swoch malych a ja chcialam zobaczyc jak opowiadaja o czyms takim za marne 100zl

Kanciu moj tz i twoj by sie w takim razie dogadali bo P. bardzo dobrze gra w kregle i uwielbia to robic a niestety wsrod naszych znajomych malo kto to robi

kurcze tyle napisalyscie ze zapomnialam co mialam powiedziec..

acha do Xantii ze ja bym wyslala zaproszenie ale nawet nie w formie karnetu a raczej smsa bedzie mniej zobowiazujaco no i pogadalabym z tata Ali jak on to widzi..

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-16, 20:28   #2149
magsch
Zakorzenienie

Kupilam krem Garniera z SPF 30.mam nadzieje ze bedzie dobryAlanek spi juz od godziny,polozylam go troche pozniej bo od 2( waszej3)bylam na spacerze a pozniej siedzialam na podworku i tak jakos zeszlomam nadzieje ze jutro obudzi sie troche pozniej!!!!no a teraz mam troche czasu dla siebie...zycze wam milego wieczorku

Stary 2008-05-16, 21:03   #2150
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

Kanciu moj tez czasem bez czapki jest.. wlasnie jak nie ma slonca i wiaterek jest cieply

kurcze jutro spotkam sie z kuzynka przyjezdza do nas z lublina ale sie ciesze bo ja bardzo lubie

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-16, 22:18   #2151
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

barwa, Tymek jest słodki, a jaka zadowolona minka, jak na czterech drepcze.

od godziny próbuje cos napisac i nic mi nie wychodzi, bo net mi mulił straszliwie, a teraz jestem zmęcozna i straciłam natchnienie.

Więc będzie krótko.
-jutro wizyta u dentysty z samego rana a potem jadę do lumpka, bo dzis była dostawa.
Może wreszcie, jak Kancia, będe mieć szczęście i na siebie cos kupię.

-gotujecie zupki z rybą? poproszę jakieś przepisy sprawdzone.
ja dziś nagotowałam, ale nie wiem, czy będzie Maksowi smakować. Zrobiłam filet z dorsza z marchewką, pietruszką, ziemniakami i porem. Pachnie ładnie...

dziękujemy wszystkim ciotkom za miesięcznicowe życzenia.

A z tymi kremami to ja tez wolałabym , kanciu, żeby się lepiej rozprowadzał niz ten z ziaji, no ale mówi się trudno.
Dobranoc.

EDIT:
jeszcze fotki, Maks pomaga tatusiowi przy pracy.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-17, 07:28   #2152
joannah
Rozeznanie

GG do joannah

Cześć dziewczynki!!!

Chciałam sie przywitaać z samego rana.

Wczoraj wysłałam zaległe fotki do albumiku.
joannah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-17, 07:39   #2153
Patrilla
Zakorzenienie

U nas słabe wieści czeka nas jak najszybsza wizyta u gastrologa Polcia waży 9,7009przez dwa miesiące przybrała tylko 300 gr bo ciągle jest w ruchu) i jest super zdrowa pod każdym względem oprócz brzuszka stąd mogą być te ciągle płacze + totalnie nie trawi jedzenia
ale i tak dzis piękny dzień w Toruniu - życzę WAm też udanej soboty
Stary 2008-05-17, 07:46   #2154
iwka2002
Wtajemniczenie

GG do iwka2002

I ja witam sobotnio /choć pochmurnie/.

Wreka po kaszce, ogląda Dzień Dobry TVn. JA przy kawce. Nie mam pomysłu na dzisiejszy dzień, na 11.00 kroki, a potem no idea. Jeśli nie będzie padało to spacer, może zaproszę koleżankę. TŻ cały dzień w pracy, więc będziemy same.

magosch- a ie pamiętam, Alanek przesypia całe nocki? Kładziesz go ok. 20 i do której śpi?

lea- twardzielka z Ciebie z tym dentystą, no i udanych łowów

joannah- a jak często jeszcze karmisz piersią?

i patrilla- jak tam odstawianie od piersi? a czytałaś na forum gw, że jak się za wcześnie /dla dziecka, niezależnie od jego wieku/ wprowadzi nowości to dziecko przestaje przybierać? Ja to już się boję moją ważyć, też słabo przybiera, choć tak jak piszesz wesoła pogodna, ale kupka w każdej pieluszce niby przetrawione, ale..

.
Stary 2008-05-17, 08:20   #2155
katia21
Rozeznanie

GG do katia21 Send a message via Skype™ to katia21

Witajcie z rana !!

Ja tylko na chwilę bo dzisiaj muszę iść do pracy.

Wszystkim dzieciaczkom obchodzącym w ostatnim tygodniu swoje miesięcznice składam życzenia:
Dużo słońca i słodyczy tego wam ciocia katia życzy

magsch - witam Cię w naszym gronie mamuś letnich. Ale z Alana przystojniacha.

Xantia - ja bym mimo wszytsko wysłała zaproszenie, ale ja jestem za dobra dla ludzi i potem się na mnie "spuszczają" !!

iwka - nie zgodzę się z Tobą. Kacpi od początku dostaje szybciej jedzonko tzn zaczął jeść deserki jak miał 3,5 m-ca te po 4 m-cu i przybiera bardzo dobrze. Obiadki też mu daję szybciej. Te po 9 m-cu jadł już jak miał ok 8 m-cy.

Co do kremów to ja kupiłam babci krem z Lirene z filtrem 69 bo ona jest z Kacprem na tym największym słońcu czasami na dworze, a ja mam w domu z Linomagu z filtrem mineralnym 30 i on zostawia taką białą powłokę.
katia21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-17, 08:33   #2156
evemamaoliwki
Rozeznanie

GG do evemamaoliwki

Heloł w ten śliczny poranek
U nas cudne błękitne niebo, ach aż chce żyć

Kropka, super ale się nagadasz

Lea w taki razie powodzenia w zakupach i pochwal się potem
Lea a od kiedy zaczęłaś podawać zupkę z rybą i nie wiesz czy są jakieś przeciwwskazania np alergie bo też myślałam o wprowadzeniu...

Kanciu no oczywista oczywistość że masz się pochwalić

Patrilla

Moja córa o 20 padła po zjedzeniu mleka, a o północy zjadła jeszcze 180, oczywiście o 5 rano znowu 180 ja nie wiem to moje dziecko chyba ma lokatora tfu tfu
Dzisiaj rano moja sąsiadka zadzwoniła do mnie żebym na chwilkę przyszła, jej niunia która ma półtora roczku przewróciła się wczoraj i uderzyła się w wargę, jejku ale ma napuchnięte i rozcięte, dzisiaj jadą na pogotowie i będzie sajgon bo mała nie daje się nawet zbliżyć do buźki
Stary 2008-05-17, 08:46   #2157
Anula123
Zakorzenienie

GG do Anula123

Cytat:
Napisane przez barwa Pokaż wiadomość
a i jeszcze jedno - Tymek nadrabia zaległości z czasu choroby - i w jedzeniu i w rozwoju, zaczął na całego raczkować, no i wstawać, zresztą zobaczcie same:

Cytat:
anula- a co Ty taka małomówna ostatnio
Bo doba za któtka. Do godz 19 jesteśmy cały czas na dworzu. Jak wracamy do domu to nadrabiam zaległości w sprzątaniu, o 20 dzieciaki się kąpią, kolacja, zanim zasną to robi się 21. I już mi się nic nie chce.

Cytat:
Napisane przez Patrilla Pokaż wiadomość
U nas słabe wieści czeka nas jak najszybsza wizyta u gastrologa Polcia waży 9,7009przez dwa miesiące przybrała tylko 300 gr bo ciągle jest w ruchu) i jest super zdrowa pod każdym względem oprócz brzuszka stąd mogą być te ciągle płacze + totalnie nie trawi jedzenia
ale i tak dzis piękny dzień w Toruniu - życzę WAm też udanej soboty
Mam nadzieję, że to minie i nie będzie się maleńka tak męczyć

Cytat:
Nie mam pomysłu na dzisiejszy dzień
Ja też nie Mąż do 16 w pracy, ja zaraz pojadę po zakupy a co potem to nie wiem. Po południu to chyba zajrzę do dziadka do szpitala. Coraz gorzej z nim.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-05-17, 08:47   #2158
iwka2002
Wtajemniczenie

GG do iwka2002

Cytat:
Napisane przez katia21 Pokaż wiadomość
Witajcie z rana !!

iwka - nie zgodzę się z Tobą. Kacpi od początku dostaje szybciej jedzonko tzn zaczął jeść deserki jak miał 3,5 m-ca te po 4 m-cu i przybiera bardzo dobrze. Obiadki też mu daję szybciej. Te po 9 m-cu jadł już jak miał ok 8 m-cy.

katia
, ale ja nie piszę,że to jest obligatoryjne u wszystkich dzieci, są jednak takie przypadki/ szczególnie udzieci dłużej karmionych piersią/,że układ pokarmowy niemowlęcia nie jest przystosowany do trawienia nowości /mimo ,że książkowo powinien/ i trawienie oraz przyswajanie wartości odżywczych jest zachwiane. Fajnie,że Kacperek wszystko ładnie je i super przybiera.

.
Stary 2008-05-17, 08:58   #2159
juleczka1980
Zadomowienie

GG do juleczka1980

Cześć Mamuśki!

U nas pogoda taka sobie, ale już mamy 18 stopni ...

Ja zaraz biorę się za sprzątanie a potem mamy w planach odwiedzić szwagierkę i malutką Patrycję . Bidulka malutka, zaczęły się u niej kolki .

Barwa, brawo dla Tymusia jakie duże postępy zrobił

Katia, ja używam tego samego Linomagu

iwka, ja zgadzam się z Katią co do wprowadzania jedzonka wcześnie, ja Matiemu zaczęłam wprowadzać nowości jak miał 3,5 m-ca i przybierał ładnie

anula, zdrówka dla dziadka i zaglądaj częściej

eve, no Olivcia apetycik ma niezły

Kanciu, Lea, oczywiście proszę się pochwalić zakupami

Patrilko, buziaczki dla Polci, żeby jej brzuszek nie dokuczał

kropeczko, ja oglądałam kawałek tego programu, ale sami starzy faceci byli jak ja oglądałam , a skąd wiesz że oni to robią za 100zł??

Acha, zapomniałabym wam o tym napisać ... Mati 3 nockę z rzędu przespał calutką od 22:30 . Oby już tak zostało . Ale ciii.
juleczka1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-17, 09:00   #2160
magsch
Zakorzenienie

witam!!!!alanek szaleje w chodziku a ja spijam kawe przed komp.Myslam ze dzis pospimy troche dluzej ale niestety.Maz nastawil sobie budzik na 5.30 a Alanek slyszac dzwiek juz od tej godziny nie spi....Na nic sie zadalo pozniejsze kladxzenie do lozka
IWKA2002-normalnie klade Alanka o 6 albo kilka min po 6(w Pl jest 7)no i przesypia mi cale 12 h bez pobudki na jedzenie i z tego bardzo sie ciesze bo nie zarywam juz nocy

Tez nie mam dzisiaj pomyslu na dzien...za oknem troche pochmurno,ale pwenie jak zwylke na spacer ,pa zakupy i na podworko-przynajmniej Alanek lepiej spino to lece juz Do synusia bo dobija sie do kuchni a drzwi zamkniete

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości