|
|
#2161 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe Mamusie 2008 - część II
a i przydalaby sie nowa lista... z podziallem na te ktore urodzily i te co czekaja...jak na innych watkach...
|
|
|
|
#2162 |
|
Zadomowienie
|
Pisiula ogromne gratulacje dla Ciebie i córeczki
Gothika ja tez nie mam nic do wózeczka bo mam ten fotelik play i jeszcze nie wiem jak to wszystko rozwiaze ale chyba jakis kocyk ![]() Czy ktoraś wie co u Jelonki ,bo powinna być rozdwojona
|
#2163 | |
|
Zakorzenienie
|
to może i ja sobie daruję tą pościel, tym bardziej że na alegro widzę komplety składające się z kołderki i podusi, a poduszki to napewno nie chcę (zreszta mam jedną gratisową)
Cytat:
Braxa - przegapiłaś, bo Jelonka juz jest mamusią przecież
|
|
|
|
|
#2164 |
|
Rozeznanie
|
Poszlam tylko na mala dzemusie a tu nastepny dzidzius. Dziewczyny mam pytanie, jak wygladaja te skurcze przepowiadajace i wogule jakie to uczucie. Czy boli caly brzuch jak na okres, czy tylko na dole??? :confuse d:A moze jeszcze inaczej?Bo mnie wczoraj bolal caly brzuch tak jak na okres, i w nocy tez mnie dopadlo. dzis na dzemce znowu ten bol i brzuch jak z kamienia. |
|
|
|
#2165 |
|
Zakorzenienie
|
następne bobaski
GRATULACJE dla mamuś ciekawe czy ktoś ze mną tu zostanie do połowy czerwca?A mnie właśnie przyszło rozliczenie za prąd i mam prawie 400 zł dopłaty a tu trzeba łożeczko kupić i wózek nie wiem jak teraz sobie poradzimy
|
|
|
|
#2166 |
|
Raczkowanie
|
malgo421 ja mam takie bóle jak na okres i gin mi mówił że to przepowiadające, bo jedne kobiety je odczuwają bardziej inne mniej.
sybilla ja pewnie zostanę z Tobą, bo jak wszyscy mi wróżą: jejku Ty to już urodzisz, a tu człowiek czeka czeka i nic. Pewnie się okaże że pierwszy termin na 1.06 był prawdziwy
|
#2167 |
|
Rozeznanie
|
Reem ja znów z pytaniem do Ciebie Czy w szpitalu miałaś swój kocyk, rożek czy używałaś tego szpitalnego, bo właśnie pakuję torbę i nie wiem czy brać czy nie, czy tylko na wyjście mężowi naszykować żeby przywiózł Cosik mało zaradna się zrobiłam, dziwne to, normalnie nie funkcjonuję normalnie... hmmm Cóż ta ciąża robi z kobietą...
|
#2168 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja włśnie zaczełam troszkę krwawić, nie podoba mi się to
Żadnych skurczy nie mam, maluszek się wierci więc przynajmniej o niego jestem spokojna ale i tak jedziemy zaraz do szpitala. Ciekawe czy wrócimy już z małym? Mam nadzieję że tak.
|
|
|
|
#2169 |
|
Zadomowienie
|
Gothika ,przgapiłam .
zagladnełam na odchowalnie i sobie przypomnialam przecież to nasza pierwsza dziewczynka wiec to moja skleroza daje sie we znaki![]() Raczej wszystko czytam cos mi sie myli pod koniec tej ciąży ![]() Ciekawe co u Kmat Sonia daj znać co z Toba ,jezeli to już to trzymam kciuki i zycze powodzenia
|
#2170 |
|
Zakorzenienie
|
Tez juz sie gubie, ktora to juz ktora niedlugo a ktora poczeka ze mna jeszcze troche
![]() Niech zyja nam Pusiula i jej Marysia A ja dostalam wczoraj care card co znaczy sie jestem ubezpieczona, teraz moge isc juz spokojnie rodzic, oczywiscie gdyby nie chmastwo systemu i ludzi moglabym miec to wczesniej, ale juz nic nie chce mowic, jest DOBRZE i oby tak dalej
|
#2171 |
|
Zakorzenienie
|
malgo - ja nie wiem co to te bóle przepowiadajace bo w sumie nie wiem czy je miałam czy nie. tak z 2 tygodnie to bolł mnie brzuch w stylu mocnego twardnienia dna macicy. nic poza tym. myslalam ze to normalne, a spytac gina już nie zdążyłam bo urodziłam. więc może to właśnie przepowiadające.
sonia - mi sie tez od krwawienia zaczęło... tyle że tak rwawiłam że w ciągu 2h ilka podpasek zużyam i pojawiy się skurcze któraś mówiła że wolałaby by wody odeszły to napewn bedzie wiadziałą że to poród - ja wam mówię, będziecie dokładnie wiedziałay że to właśnie te bóle to porodowe, bo są za częste i za bardzo zauważalne. mi wody odeszły dopiero po przebiciu pęcherza, 12 minut przed urodzeniem dziecka!! |
|
|
|
#2172 |
|
Raczkowanie
|
Agusia i Psiula - serdeczne gratulacje, wracajcie do nas szybko i wklejajcie zdjecia
Dziewczyny skurczy porodowych nie pomylicie bo sa wlasnie bardzo regularne. A wody to tez mi juz na porodowce przebili. Sonia - te krwawienie to moze byc czop, jedz do szpitala i sprawdz. Catrin - gratuluje ubezpieczenie, teraz juz mozesz myslec o rozdwajaniu. Gothika - ja nie mam poscieli do wozka, bede kocykow uzywac. Agulan - w szpitalu zawineli synka w takie cos w stylu pieluszki flanelowej a na to kocyk z dziurkami, wiec brac nie musisz. Mi potem tz doniosl z domu bo na ten szpitalny patrzec nie moglam ( bylam tam 5 dni). Ale mysle, ze starczy jak ci tz przyniesie kocyk na wyjscie. Co do herbatki z lisci malin ja wlasnie kupilam w tym sklepie Holland and Barrett, ale widzialam ja tez w innych sklepach ze zdrowa zywnoscia. A pamietam jak rozmawialysmy o braniu wody do szpitala, mysle ze w Anglii nie musicie brac, mi polozna co i rusz donosila dzbanek wody z lodem i tak przez caly pobyt w szpitalu. |
|
|
|
#2173 |
|
Zadomowienie
|
no no no widzę, ze rozdwajanie idzie na maxa
a ciekawe jak tam ma się Kmat... Pasiula gratuluję córci Gothika ja tak jak Reem nie kupuje pościeli, podusi i tak na początku nie będę używać, a do przykrycia kocyki Caterin17 bardzo się cieszę, ze ci w końcu przyznali to ubezpieczenie , przynajmniej końcówka już nie bedzie dla Ciebie taka nerwowa, teraz tylko spokojnie rodzić...
|
|
|
|
#2174 |
|
Zadomowienie
|
Caterin17 mnie sie nie spieszy
do czerwca daleko jak urodzimy to obecne mamusie beda juz wprawione ze hej bedzie mial kto doradzac![]() Wrocilam niedawno od internisty- zmierzyl mi cisnienie, osluchal i podpil karte ciazy- wszystko gra. Cisnienie mam wyzsze od m-ca niz dotychczas, ale poniewaz do tej pory bylo za niskie, teraz mam ksiazkowe Pytalam w przychodni o polozna- dala mi nr tel- mam zadzwonic i sie umowic jak bede juz z dzieckiem w domu a do pediatry zapisze dziecko mąż po porodzie (trzeba bedzie pewnie wypelnic deklaracje, wraz z pediatra wybiera sie tez pielegniarke srodowiskowa)w tej przychodni jestem od niedawna, a rodze jeszcze w innym miescie i troche sie motam, ale dzis juz nieco rozjasnilo mi sie co i jak....
|
|
|
|
#2175 |
|
Zakorzenienie
|
zaraz wychodzę do szkoły rodzenia - dziś o karmieniu - oczywiście teraz pytań nie mam, a napewno bym miała jakbym pomyślała
- może wy macie pytania co do karmienia![]() Juz kiedys pisałam o tym że mnie ciągnie po lewej stronie a raczej kłuje po jedzeniu - ostatnio to się zamieniło w ciągnięcie i bardziej na brzuchu a nie tak całkiem po lewej stronie - to takie ciągnięcie pod skórą, nie wiem co to jest (nie skurcze)- a jak dotknę tam ręką i lekko ucisnę to boli , a w innym miejscu jak ucisnę to nie tylko w tym jednym. Nie mam pojęcia co to. Chyba się w końcu spytam lekarza o to, choć pewnie powie że to normalne
|
|
|
|
#2176 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Na stronie 70 jest dotychczasowa lista a zaraz umieszczę uaktualnioną ![]() Dzisiaj na allegro - wygrałam aukcje z ksiazką Vademecum " Matka i dziecko " Chyba sie przyda Autorka: Elizabeth Fenwick Jak dostane to Wam napiszę czy było warto
|
|
|
|
|
#2177 |
|
Zadomowienie
|
Sprawdzić dane Mamusie Majowo - Czerwcowe ! ! !
----------------------- Wizażowe mamuśki majowo-czerwcowe nick/imię/miejscowość/wiek/t.p./imię pociechy/waga (przed/obecnie) - chłopczyk, - dziewczynka Harcerka/Aleksandra/Gliwice/29 lat/5 maja/Klara/70/78 kgEjva/28 lat/8 maja FuGaMamuska/Agnieszka/Poznań/23 lat/9 maja/Alicja lub Piotrek/78/82 kg Madziejka*/Magda/Kraków/27 lat/9 maj/Hania/więcej o 8 kg kmat/Kasia/Poznań/27 lat/14 maja/Antoni/ 81 kg Sonia11/Lublin/26 lat/14 maja/chłopczyk tenten/Halle/27 lat/17 maja/Gustaw/54/61 kg ona1981/Ada/Szczecin/26lat/18 maja/Michał/53/68 kg ola241/Ola/Poznań/26 lat/19 maja/59/65 kg St_ella/29 lat/20 maja/Stefcia/68 kg coco latte/Agnieszka/Lublin/21 lat/21-24 maja/Lilia/54/72 kg Pomponik84/24 lat/21-24 maj/Jakub/54/55 kg mala_stopka/Magda/Poznań/26 lat/22 maja/Iga/56/63 kg Fata_Morgana83/Morgana/Bolonia/24 lat/24 maja/David/70/75 kg agulan82/Doncaster UK/26 lat/28 maja/Julia/50/57 kg kasiamyszka/Kasia/Gorzyce/23 lata/28 maja/dziewczynka/50/66 kg Mrowkasz/Dorota/25 lat/28 maja/Adrianek/67 kg Braxa/Kasia/Bielsko-Biała/33 lata/30 maja/Chłopak/65/74 kg beatryczka/Beata/Warszawa/28 lat/1 czerwca/chłopak/54/60 kgaguskaaa/Aga/Koszalin/23 lat/4 czerwca/63/68 kg ...Asia.../Asia/Konin/29 lat/5 czerwiec/Kalina/57,5/66 kg Beatka1984/Beatka/Tczew/24 lata/9 czerwca/Bartuś/więcej o 11 kgsicienka/Karolina/Bydgoszcz/30 lat/9 czerwca/58/62 kg malgo421/Malgosia/Blackpool/25 lat/9 czerwca/Amelia /57/64 kg Martucca/Marta/Aarhus-Dania/27 lat/9 czerwca/chłopiec/ 55/ 71,5 kg gothika/Arleta/Szczytno/26 lat/10 czerwca/Ramona/więcej o 15,5 kg StruśPędziwiatr/Ewa/Sosnowiec/25 lat/12 czerwiec/Mateuszek /63/66 kg niezalezna25/Brzesko/28 lat/13 czerwca/Maja lub Kingamoniska22/Monika/Inowrocław/23 lat/15 czerwca/69-71kg Funieczka/Ewa/Radom/28 lat/17 czerwca/Andrzej/68/85 kg alusia*/Ala/Łęczna k.Lublina/24 lat/18 czerwiec/Patryk, Kubuś, Marcel/54/62 kgkarolcia061/Karolina/Cieszyn/19 lat/16-20 czerwca/Maksymilian lub Natalia/52/64 kg viviandarkbloom/Karolina/Nowy Jork/26 lat/19 czerwca karolakep/Karolina/Lublin/27 lat/22 czerwca/Natalka/52/64,5 kg kasiulekm1/kasia/Chojnów/ 24 lat/22 czerwca/Karol/ 55/64 kg Caterin17/Kasia/Kelowna/27 lat/22 czerwca/Sebastian/77kg sybillla/Magdalena/Jaworzno/26 lat/23 czerwca/Julia/92 kgksawia/Magdalena/Monachium/28 lat/24 czerwiec/Xavier/ 52/58 kg w_isienka/Śląsk/33 lata/27 czerwca/56/58 kg Kjane/Kasia/Kutno/25 lat/29 czerwca/Hubert/więcej o 14 kgaguskaaa/Agnieszka/Koszalin/23 lat/04 czerwca/chłopczyk/68 kg Zmiany pisać tylko na PW
|
|
|
|
#2178 |
|
Wtajemniczenie
|
PASIULA MOJE GRATULACJE!!!
GOTHIKA ja kupiłam tylko pościel do łózeczka wraz z ochraniaczami.Z tego co słyszałam pościeli uzywa sie jak dziecko ma pół roku.Do wózka wydaje mi sie zbedna.Będę kładła w rożku a póżniej w upały przykrywała pielucha flanelową.Zakupiłam jest super mieciutka i kolorowa. CATERIN mamy blisko soebie termin,nie bedziesz sama na forum
|
|
|
|
#2179 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki wszystkim za wypowiedzenie się zo do pościeli
![]() jaka tu cisza - juz sporo z nas urodziła - czyżby jeszcze parę osóbek rodziło? ja po szkole - to już ostanie spotkanie, nawet dostaliśmy dyplom . Tżet spytał się położnej czy można przyjść czy lepiej przyjechać do szpitala jak wody odejdą (bo my mamy bardzo blisko - ze 100m), powiedziała że lepiej przyjechać, bo czasem bywa tak że jezeli wody chlusną (czyli mocno) to może razem z nimi wejść do kanału pępowina a główka będzie ją nadal w środku uciaskać, i może być niebezpiecznie.I pokazała mniej wiecej jak odciągac pokarm - dziś wypróbowałam - chyba umiem , i zauważyłam że kiedyś to leciało mi coś przezroczystego a teraz to już siara![]() Ciekawa stronka o zbliżającym się porodzie:link |
|
|
|
#2180 |
|
Raczkowanie
|
Witam was z tej strony Rafał mąż Beatki. Żonka za bardzo zestresowana żeby pisać.
Od godz 1:00 odchodzą jej wody płodowe a skurcze jak do tej pory nieregularne co 5 do 8 min jakby co to dam znac co dalej będzie sie działo. Pozdrawiam |
|
|
|
#2181 |
|
Zadomowienie
|
Zobaczcie która godzinka - a ja spac nie mogę
![]() Od godziny 2.30 nie moge zasnąć - znudziło mi się już przewracanie na łóżku wiec wstałam. Tylko co tu teraz robić ![]() Na dworze już prawie widno. O 7 i tak miałam wstawać wiec jeszcze tylko 2,5 godzinki Może jakoś zasnę - pierwszy raz mi się to zdarza ze spac nie mogę, bo ja śpiochem jestem ![]() POZDRAWIAM |
|
|
|
#2182 |
|
Zadomowienie
|
O nie tylko ja nie śpię
Beatka1984 trzymam kciuki - Twój maluszek najwyraźniej chce już na świat ![]() Trzymajcie sie dzielnie- będzie dobrze - Rafał daj znać co u Was
|
|
|
|
#2183 |
|
Zadomowienie
|
Beatka1984 powodzenia!!!!!!!!!!!!!!! !!!! ![]() Kjane ja tez o tej godz juz nie spalam Wczoraj dostalam paczke z allegro- zamowilam jeszcze troche tetry- tym razem wzielam super gruuuube- okazaly sie byc takie same, jak zamawialam wczesniej (jak te tansze i nie super grube)Ale ludzi robia w bambuko wzielam tez wkladki do tetry, ktore rzekomo daja poczucie suchej pieluchy i zmniejszaja zabrudzenie pieluch bawelnianych (trzeba bedzie wyprobowac)Z jakimi rzeczami prałyscie kocyki?Ja mam dwa i nie mam pojecia z czym je wrzucic- z tetra chyba nie bardzo, zreszta juz za pozno, z ubrankami? a moze wypiore z wlasna posciela.. nie wiem co z tymi kocami zrobic jakas oglupiala ostatnio jestem![]() Pozdrawiam milego dnia wszystkim p.s. czy ja dobrze widze- Beatka jest w 35/36 tygodniu ciazy i juz jej wody odchodza?!! - szok
|
|
|
|
#2184 |
|
Zadomowienie
|
Beatko trzymam kciuki
![]() Witam ,ja już w pracy ,jutro wolny dzień hurra ![]() Pewnie jak zaglądne w poniedziałek to bedą kolejne maluszki ![]() Karola ja kocyków nie piore
|
#2185 |
|
Zakorzenienie
|
Beatka no wlasnie cos to za wczesnie...
ja jutro jade na weekend i mam nadzieje ze po drodze nic sie nie zdarzy. A ja dzis kupilam w sklepie taki fajny zestawik, byl reczniczek,8 malych reczniczkow-myjek,taka smieszna myjka i to wszystko w koszyczku wiklinowym,fajne i tylko 10$ tylko jak wrocilam do domu to sie okazalo,ze pani nie zdjela mi wiecie tego plastikowego z alarmem bezpieczenstwa co przyczepiaja do ubran, do sklepu nie chcialo mi sie wracac, wiec meczylam sie z tym w domu, hehe rozebralismy z TZ na czesci pierwsze Kupilam tez pare ubranek na 1 urodziny coreczki kolezanki i tak potem w domu pokazuje TZtowi sukieneczke a on sie tak na mnie spojrzal...powiedzialam zeby sie nie martwil nie bede ubierac w sukienki Sebastianka
|
#2186 |
|
Zadomowienie
|
Braxa ja nie wiem skad Ty masz sile na ta robote jeszcze
mocna z Ciebie kobitka podziwiam naprawde![]() Caterin17 Beatka jest dowodem na to ze wcale nie jest powiedziane ze my bedziemy musialy do polowy czerwca czekac roznie to jeszcze moze byc trzeba dbac o siebie i zwolnic tempo... ja to juz tak przeginam ze szok w ostatnim czasie, malo co leze.. Nie wiem co mi sie stalo, ale mam ostatnio takiego powera, tyle energii, czuje sie lepiej niz przez cala dotychczasowa ciaze (pomijam zgage, bol nog i plecow)chodzi mi o ogolne samopoczucie, psychike... odkad przyszla na dobre wiosna, nastał maj, mam motorek w czterech literach
|
|
|
|
#2187 |
|
Zakorzenienie
|
I co tam u Beatki? Nam mówi połozna by jak wody odejda to nie czekać na skurcze tylko odrazu iść do szpitala.
|
|
|
|
#2188 |
|
Zadomowienie
|
Karola przy pierwszym tez do dnia porodu pracowałam ,tylko musze przyznać że lżej mi było ,no od pierwszego porodu mineło 11 lat ,to kupa czasu
![]() Kocyków jak pisałam nie piore przecież dziecko bedzie ubrane ,a pozatym nie mozna wszystkiego tak sterylizowac bo dopiero wtedy dzieci maja alergie ![]() Jak urodzimy to zobaczysz wielu rzeczy nie bedziesz robiła ,ktore w czasie przgotowań zrobiłas
|
#2189 |
|
Zadomowienie
|
Braxa pewnie masz racje, skonczy sie pranie w dzieciecym proszku a czasem nawet pominie sie prasowanie
|
|
|
|
#2190 |
|
Rozeznanie
|
Czesc dziewczyny!!!
Ja tez mam klopoty ze spaniem, strasznie brzuch mnie boli i podbrzusze . Betatka ma ten sam termin porodu co ja . Teraz to juz nic nie wiadomo. Moze byc to kazda z nas!!!!Beatko trzymam kciuki i czekamy na wiesci. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:19.

:confuse d:A moze jeszcze inaczej?
ciekawe czy ktoś ze mną tu zostanie do połowy czerwca?
a tu trzeba łożeczko kupić i wózek
Cosik mało zaradna się zrobiłam, dziwne to, normalnie nie funkcjonuję normalnie... hmmm

- dziewczynka
Beatka1984 powodzenia!!!!!!!!!!!!!!! !!!!