![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Majowo-czerwcowe Mamusie 2008 - część II
to ciąg dalszy wątku Majowo-czerwcowe Mamusie 2008 - bo my gaduły jesteśmy
![]() tu znajduje się część I: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=206735&page=169 meldujcie się, słoniki!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe Mamusie 2008 - część II
sprawdzić dane!
kto wie czy chłopczyk czy dziewczynka a są dwa imiona - pisac na PW!! ----------------------- Wizażowe mamuśki majowo-czerwcowe nick/imię/miejscowość/wiek/t.p./imię pociechy/waga (przed/obecnie) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() suziaa/Zuza/Trzebnica/24 lat/2 maj/Miłoszek lub Milenka/72/94 kg jelonka/Ilona/Kalisz/31 lat/6 maja/Mateusz lub Jagoda /63/69 kg Ejva/28 lat/8 maja ![]() FuGaMamuska/Agnieszka/Poznań/23 lat/9 maja/Alicja lub Piotrek/78/82 kg ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ola241 /Ola/Poznań/26 lat/19 maja/59/65 kg ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kasiamyszka/Kasia/Gorzyce/23 lata/28 maja/50/58 kg Mrowkasz/Dorota/24 lat/28 maja/Jaś lub Adrianek/56/58 kg ![]() ![]() aguskaaa/Aga/Koszalin/23 lat/4 czerwca/63/68 kg ![]() ![]() sicienka/Karolina/Bydgoszcz/30 lat/9 czerwca/58/62 kg ![]() ![]() gothika/Arleta/Szczytno/26 lat/10 czerwca/Alan/więcej o 10 kg ![]() ![]() moniska22/Monika/Inowrocław/23 lat/15 czerwca/69-71kg Funieczka/Ewa/Radom/28 lat/ok. 17 czerwca/Maja lub Andrzej/68/70 kg ![]() karolcia061/Karolina/Cieszyn/19 lat/16-20 czerwca/Maksymilian lub Natalia/52/64 kg viviandarkbloom/Karolina/Nowy Jork/26 lat/19 czerwca ![]() ![]() ![]() w_isienka/Śląsk/33 lata/27 czerwca/56/58 kg ![]() Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2008-03-23 o 11:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
melduje sie
![]()
#4 |
Zakorzenienie
|
#5 |
Zadomowienie
|
melduje się
![]()
#6 |
Rozeznanie
|
Ja również
![]()
#7 |
Zakorzenienie
|
grzeczne
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Monia a która by się odwazyła
![]()
#9 |
Zakorzenienie
|
I ja się zgłaszam
![]() Ponawiam pytanie Macie jakiś przepis na pyyyszne ciasto może być jakieś z masą albo z owocami. Takie które zawsze wam wychodzi a niekoniecznie wymaga mnóstwa pracy. Na świeta chciałam być tradycjonalistką i upiec mazurek ale nie specjalnie za nim przepadamy i chce upiec coś innego. Mój mąż uwielbia ciasta z galaretką ale jakoś średnio mi one wychodzą ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Ja jestem już po spotkaniu z położną
![]() Pobrała mi krew na różne dziwne rzeczy w tym żelazo, zmierzyła brzuszek - centymetrem ![]() Od ostatniej wizyty w styczniu przytyłam kilogram więc proszę monia o zmianę wagi, bo już dawno nie zmieniana na 56 kg Ciśnienie mam w normie 120/60 mała też sobie spokojnie oddycha. Położna mówi, że wszystko ok ![]() Mam się więcej oszczędzać, żeby mi się brzuch nie spinał ![]() A co do szyjki macicy to mi powiedziała, że przez takie właśnie zaglądanie tam do pochwy co miesiąc to ona też się skraca i dlatego oni nie praktykują takich metod ![]() A jakby się skróciła bardzo to prawdopodobnie dostanę skurczów przedporodowych i wtedy telefon do niej a później na szpital - takie tu mają metody- no niestety pozostaje mi tylko wierzyć, że z moją szyjką jest wszystko ok ![]() A to moje dzisiejsze zakupki. Wydałam tylko jakieś 13 zł ![]()
#11 |
Zadomowienie
|
Sybillla ja w sprawie ciasta nie pomoge ,bo nie pieke
![]() Agulan super że wszystko w porządku ![]() Jutro wybieram się do gin jezeli uda mi sie wyrwac z pracy,zobaczymy co powie ,bo musze przyznac że czuje sie coraz gorzej ,też tak macie?
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
ja tez sie melduje
![]() agulan to na podstawie miary centymetrowej polozna okreslila wielkosc dziecka???? |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
Ja rowniez melduje sie na nowym watku!!!!
Sybilla tez Ci nie pomoge w sprawie wypiekow bo od kilku lat juz nie pieke, kiedys pieklam, ale to bylo dawno i nie pamietam. Agulan a ile mialas centymetrow w brzuszku , bo ja mialam ostatnio 25, i tez jestem ciekawa jak obliczyla wage dziecka. Agusia pokoik rewelacja. |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Agusia - śliczny pokoik, te motylki fajne - musze sama pochodzić po takich tanich sklepach - nie wpadłabym na to
![]() ja jeszcze jestem w powijakach przy was - nic jeszcze nie mam w pokoiku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
ja również się melduję
Agusia śliczny pokoik, nawet zauważyłam, że nasze córcie mają te same misiaczki wyszyte z okazji narodzin ![]()
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Przepis na śmietanowiec
Zrób (lub kup) biszkopt Biszkopt w sumie nie zawsze się udaje, ale jak chcesz to piecz 6 jaj 30 dag mąki ortowej 25 dag cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Żółtka oddzielić od białek, białka ubić. Żółtka ubić z cukrem. Do masy z żółtek dodać mąkę tortową, proszek do pieczenia oraz białka. Piec 10 minut w temperaturze 150° i 30 minut w temperaturze 180°. Zrób 1 galaretkę, ale użyj 1/2 ilości wody. Jak będzie zimna zmiksuj ją z śmietaną kremówką (najwięcej %), az będzie puszysta. to wrzuć na ciasto już upieczone i zimne. jak się zżeluje, na wierzch najlepiej poukladać brzoskwinie z puszki lu jakieś ładne inne owoce (gruszki, truskawki), a następnie zalać zimną galaretką (2 paczki), w zależności jaki kolor owoców - taki kolor galaretki. Voila! |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczynki
![]() ![]() ![]()
#18 |
Zadomowienie
|
Ja również się melduję
![]() Agusia rewelacyjny pokoik ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
no nie moze zabraknac tez i mnie
![]() Agulan poszukam czegos w przepisach i napisze pozniej jak pozniej wstane, bo teraz to tylko na przerwe ![]() Mnie tez zastanawia jak tym centymetrem mierza wielkosc dziecka, to chodzi jakos na ze dno macicy jakos mierza i stad, heh brzmi to troche jak znachorstwo
#20 |
Zakorzenienie
|
nam ołożna mówiła, że w czasach przed usg to mierzono wagę dziecka macając paluchami po brzuchu. położne były w tym tak dobre że myliły się maksymalnie o 100 g!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
Co do mierzenia brzucha
![]() ![]() Ten pomiar nanosi na wcześniej wydrukowany z moimi danymi wagowymi i wzrostowymi z przed ciąży danymi i widać czy dziecko rośnie w normie poza nią czy poniżej, są specjalne linie. No i mi wyszło, że niunia nasza jest w normie ma 1400 gr około Kiedyś, któraś z Was załączyła zdjęcie takiego grafiku ale nie mogę tego teraz znaleźć żebyście zobaczyły jak to wygląda ![]() Malgo miałam dzisiaj 28 cm
#22 |
Zakorzenienie
|
ja nie wiem ile mialam ostatnio, ale lekarka cos mowila ze duzy, hmmm moze spytam nastepnym razem o co tu biega
#23 |
Zadomowienie
|
Jestem i JA
Dzieki za informacje dziewczyny - o tych wynikach Glukozy - jutro ma wizytę to sie okaze co i jak - najbardziej sie boje zeby maluszkowi się nic nie stało no i czywiscie szpitala - mam chyba jakąs fobie. Jutro sie okaże co dalej mam robic - w każdym razie musze zrezygnowac z lodów Kasia ZG - Ja wybrałabym Martynkę - tak miała miec na imię nasza córcia Agusia_pa2 bardzo ładny kącik dla maluszka Już niedługo ja sie pochwale swoim. sybillla mam przepis na ciasto z mandarynkami - jeśli chcesz to ci prześlę - nazywa sie Adam i Ewa - i nie ma opcji zeby ci nie wyszło __________________ MÓJ HUBERCIK - http://dzidziusiowo.pl/php/img-29062008001.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Hej, ja też się melduje w nowym wątku i jak zwykle mam problem. Wty normalnie jesteście jak moje źródło wiedzy.
Wczoraj miałam ciężki dzień i nie czuje dzisiaj dzidziusia, w ogóle nie bryka nawet jak go "zaczepiam" .... Trochę mnie to martwi. Czytałam, że jak się zaczyna 30 tydzień to one są mniej odczuwalne i sama nie wiem Czy któraś z Was była może w szpitalu na takim "nagłym" badaniu KTG. Czy mają mi obowiązek zrobić bez przyjmowania na oddział??? Bardzo proszę o odpowiedź
#25 |
Zakorzenienie
|
KJANE pewnie dawaj przepis na mandarynkowiec
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
CZOłEM! Melduje sie i ja na drugiej czesci naszego watku.
Niedawno wrocilam od okulisty i po naprawde dokladnym zbadaniu i obejrzeniu moich oczek stwierdzil ze mimo znacznej wady wzroku nie widzi przeciwwskazan do porodu silami natury ![]() Kasia ZG-ja tez jestem za Martynka, tak ma na imie moja chrzesnica, przecudne dziecko i slodko mozna zdrabniac np. Martysia, Tysia ![]() Mrowkasz, nie mam pojecia czy tak poprostu zrobia Ci KTG, ale moja rada-poczekaj do jutra, uspokoisz sie, wszystko sie unormuje wiec i dzidzia powinna znow dac o sobie znac. Tez tak mialam jakis czas temu, a jak zaczela wierzgac to ze zdwojona sila ![]() Co do porzadkow swiatecznych to ja ... jestem w lesie i chyba w tym roku omine ten zwyczaj. Na poczatku marca zabralismy sie za maly remont, a przy okazji wyszly inne rzecy do poprawienia wiec nie ma szans zebysmy sie wyrobili do Swiat, ale pozniej wszystko posprzatam i jak juz mala sie urodzi to bede miec spokoj z porzadkami na jakis czas. Co do wypiekow swiatecznych to moge jutro podrzucic latwiutki przepis na ekspresowa, tradycyjna babke Wielkanocna, zawsze wychodzi i jest dosc "mokra", ze spokojnie polezy pare dni. |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
ja rózwnież sie melduje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zaliczyłam dzisiaj następną szkołę rodzenia....powiedzcie jak to u was tłumaczyła połozna co do karmienia... a konkretnie piersi...nam mówiła ze absolutnie nie masować i nie odciągać pokarmu jak jest nawał w 2-3 dobie, jedynie odciągnąc jak by baaaardzo dokuczały ale tylko do ulgi a nie całe mleczko..... A nie masować dlatego ze poprzez masowanie bąbelki ze sie tak wyraże które są w nich wypełnione mleczkiem po takim masazu mogą popękać i wtedy organizm działa obronnie i powstaje stan zapalny... Miałyście też tak to tłumaczone?? I do 2 tygodni powinno się wszystko unormować z ilością pokarmu bo piersi sobie będa wiedziały juz ile maluch wypija i ile maja doprodukować.... i w tym momencie odciąganie jest dla nich znakiem ze maly wiecej wypija i wiecej produkują i mozna wtedy sobie dopiero problemu narobić.... Myśle ze ma rację co do tego...a wy???
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Agusia pisz jak najwiecej takich informacji, bo ja nie mialam o tym zielonego pojecia, wogole o karmieniu mam jakis niedosyt wiedzy, naprawde malo wiem, sa tutaj kolo mnie jakies zajecia o karmieniu co tydzien jakos tak, moze sie wybiore, tylko kaza przyjsc z lalka, wiecie cos wielkosci jak dziecko, a skad ja im lalke wezme, przeciez nie bede kupowac, w koncu mam miec chlopca
![]()
#30 |
Raczkowanie
|
Melduję się w II części naszego wątku
![]() Ja od kilku dni jestem mam doła ![]() Martwi mnie to bo się naczytałam na necie horrorów na temat tego paciorkowca. Boję się o maluszka ![]() Wkleję wam tu linka na temat tego paciorkowca: http://www.infekcje.com.pl/linkowanie.php?gdzie=pato5 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:39.