|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka z CELLULITEM w miesiąc
powiem ze chyba jedynym skutecznym sposobem na cell jest dieta,cwiczenia i pielegnacja jednoczesnie.jak chodzilam na aerobik (5h/tyg) i smarowalam sie kremami to efekty byly duzo gorsze niz teraz, jak z cwiczeniami i pielegnacja połączylam diete.biore tabletki anty i rzeczywiscie widze ze przez nie dostalam wiekszego cellu. ale teraz jak robie tak jak opisalam wyzej, to jest widoczna poprawa. z kremów to dla mnie najlepsza była tołpa i teraz eveline bialo-zielone.czerwone tez mialam,ale dostalam po nim wysypki i nie znosilam tego efektu grzania.obecnie jesczze mysle czy nie kupic na biochemii urody oleku na cell. : http://www.biochemiaurody.com/sklep/...icellulit.html
|
#2162 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2163 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, mam do Was pytanie. Mam 16 lat, ruchu mi raczej nie brakuje, ale mam cellulit
jest to w dużej mierze efekt moich genów: mama ma cellulit, babcia miała również... Czy w moim przypadku da się go pokonać??? Czy to raczej niemożliwe??
|
#2164 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
poczytaj troche watku i zapoznaj sie z doscwiadczeniami dziewczyn... |
|
|
|
|
#2165 | |||
|
Rozeznanie
Lokalizacja: -"Tam, gdzie..." Cholera. "Tam, gdzie..." - ''Dobranoc'' - powiedział Diabeł.
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
boję się tego strasznie, tym bardziej, że teraz widzę poprawę. No nic, będę się pilnować i nie przestanę robić tego, co robię. Mam nadzieję, że wtedy nie będzie aż tak tragicznie... Pocieszam się tym, że w ciągu tego miesiąca jaki mi został do rozpoczęcia 1 opakowania zniweluję cell do minimum i troszkę schudnę, to i tak będzie lepiej niż gdybym teraz nie robiła nic. Słyszałam, że kilka miesięcy po odstawieniu tabletek cell znika, praktycznie sam z siebie. No ale pewnie to kwestia indywidualna.
|
|
#2166 |
|
Zakorzenienie
|
Ja także biore tabletki anty i jakos mi pan C przez to się nie powiększył, teraz istnieją takie tabletki po których nie ma prawa się tyć(tabletki nowej generacji)o tym trzeba pogadać ze swoim lekarzem, pan C może się powiększać przez tabletki jeżeli one mają duże stężenie hormonów więc tabletki o jak najniższym stężeniu są korzystniejsze dla naszego organizmu, a zabezpieczają tak samo dobrze jak i te starszej generacji z dużą ilością hormonów.
|
|
|
|
#2167 |
|
Raczkowanie
|
bojestemtegowarta, a jak tam ten slynny inneov, widzisz jakies rezultaty?
|
|
|
|
#2168 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny. Kiedyś udzielałam się w tym wątku dosyć często i właśnie z nadchodzącym latem postanowiłam znów walczyć z panem C.
Nie czytałam wszystkiego, co zdąrzyłyście przez ten czas napisać, ale z tego co widzę, to same nowe dziewczyny się pojawiły ![]() Zaraz wskoczę pod prysznic i rozpocznę moją - zakładam - 3miesięczną walkę o jędrny tyłek i uda spotkaniem z Syrenką. Pozdrawiam Was i mam nadzieję, że mogę się przyłączyć
|
#2169 |
|
Raczkowanie
|
Widzę, że nie jestem sama z problemem tego okrepieństwa- Cellulitu...
Muszę wreszcie coś z tym zrobić, bo już 3 lata nie byłam na basenie- ze wstydu ;(( C.nabawiłąm się dzięki braniu tabletek anty...ehhh gdyby chociaż jakaś przyjemność z tego była a ja je brałam tylko ze względu na uregulowanie okresu...Od początku tego roku postanowiłam się zabrać do walki! I tak: -używam kremów-kilka rodzajów Eveline (ten czerwony jest fajny, lubię to nagrzewanie), Ziaja- ten czarny. - masuję się rękawicą sizelową (została po mojej walce z C. z tamtego roku, którą jedank szybko przerwałam, zniechęcona) - masuję się szczotką z takimi gumowymi wypustkami -używam gąbki Syrena- tyle, że na sucho, a nie podczas prysznica. Dla mnie nie jest taka ostra, chociaż mam delikatną skórę, chyba jestem masochistką ![]() -nie słodziłam- teraz od tygodnia jednak znów słodzę -ograniczyłam jedzenie- a słone przekąski prawie porzuciłam- jednak jak na razie schudłam tylko trochę, głownie z piersi, które i tak nie są zbyt pokaźne ;( I mówiąc szczerze nie wiem, czy dalsze ograniczenia w jedzeniu mają sens, bo nie chcę za bardzo chudnąć, tylko pozbyć się tego okropieństwa cellulitu! Jakieś 2 tyg temu zauważyłam poprawę, jednak wczoraj przeraziłam się- cellulit znów jest taki jaki był! Mam coraz mniej zapału... Myślę, czy nie kupić sobie czegoś w stylu odchudzająca maska profesjonalna na ciało, np. borowinowa na allegro. Stosował ktoś? Bo nie wiem, czy cokolwiek to da ;( |
|
|
|
#2170 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2171 |
|
Raczkowanie
|
Ja staram się zrzucić kg bez wspomagaczy typu "tabletki odchudzające" bo to wszystko niezdrowe jest...Moja znajoma po jakichś tabletkach miała zawroty głowy i wymiotowała... Ponoć można mieć też kołatania serca...Ja wolę już sport i dietę...
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2172 |
|
Raczkowanie
|
Mówisz, że wraca? Spokojnie, ja dzień-dwa przed okresem się przeraziłam, że mój się pogorszył, a przecież już w połowie ustąpił. Bardziej zauważalny jest też jak np. cały dzień chodziłam w obcisłych rurkach, albo siedziałam przez kilka godzin.
Ja zaczynałam walkę bez nadziei na spektakularne efekty. A prysznicy z syrenką JUŻ nie traktuję jako przymus, stały się dla mnie nawykiem, czymś tak oczywistym jak mycie zębów. Są efekty, co mnie cieszy... a jeśli na tydzień cellu przestanie maleć, to się nie przejmuję. Nie rezygnujcie szybko, im cellu jest bardziej 'zastany' tym dłużej trzeba czekać, żeby się coś 'ruszyło'. Potem z górki. Poza tym warto kontynuować pielęgnację chociażby po to, żeby stan naszej pupy się nie... pogorszył : /
|
#2173 |
|
Zakorzenienie
|
A ja się zastanawiam czy jeżeli balsam evelinie rozgrzewający mi się skończy i kupię np. daxa to czy coś to da, czy żeby osiągnąc efekty w walce z C. to muszę cały czas używać jednego balsamu ?
|
|
|
|
#2174 |
|
Rozeznanie
|
podpinam sie pod pytanie, bo uzywalam eveline i postanowilam przezucic sie na perfecte
|
|
|
|
#2175 |
|
Raczkowanie
|
ja uzywalam roznych ale najlepsze efekty dawał eveline bialy lub ziaja pomaranczowa
a reszta nie wiem teraz mialam czerwone eveline i takie nawet nawet a teraz ide zazyc troche powietrza przy bieganiu
|
#2176 |
|
Raczkowanie
|
wg mnie najlepiej to: masaz bankami chinskimi(oczywiscie na wczesniej naoliwkowane cialo, bo inaczej to mozna oszalec ;/) + prysznic z zimna woda na pupe
|
|
|
|
#2177 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Heheh my dzisiaj z kwiatuszkiem troche sie nachodziłysmy. Ja zmeczona po pracy postanowiłam jednak zrobic sobie maraton po centrach handlowych (wszedzie na nogach ) w poszukiwaniu przecen i wyprzedaży i takim cudem zrobilam dzisiaj dwie pożyteczne rzeczy kupilam sobie mobilizator (czytajcie kruciutkie szorciki na lato) śliczna spódniczke w croppie do której tez trzeba mieć piekne uda i bluzeczke, a pozatym straciłam troche kalori, no ale cóż chyba wyszłam na zero bo jak gonilysmy pociag który nam itak uciekł w czasie godziny zcekania na nastepny pochłonełysmy pizze, no ale cóż jutro odpokutuje za ten czyn, mam wolne i chce poćwiczyć Hip Hop abs learn dance, ze "chwaścik" do mnie przyjdzie to razem bedziemy pokutowac;pdzisiaj padam jak narazie na twarz nie mam siły cwiczyc
|
|
|
#2178 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie mam teraz eveline czerwony, ale na KWC dax ma niezłe recenzję ( ten chłodzący) i tańszy jest i myślałam żeby wypróbować.
|
|
|
|
#2179 |
|
Zadomowienie
|
chodzi ci o daxa tego czerwonego do szybkiej redukcji pana C? bo aj go używam i jest dobry, tylko jak sie folią owine to mam epoke lodowcową
20 min najwiecej wysiedziałam
|
|
#2180 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2181 |
|
DAMAYANTI TROLLING INC.
|
ehh,macie aż tyle szacunku do cellulitu że mówicie per "pan"? litoooości!
hehe
|
|
|
|
#2182 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja owijam się czasem folią przy czerwonym Eveline...nieźle grzeje, ale to nawet fajne uczucie, z tym chłodzacym to sobie nie wyobrażam..choć czego się nie robi dla urody ![]() ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Cytat:
Ja dostałam po braniu anty cellulitu i rozstępów (kilka kg więcej też się pojawiło) a wcale więcej nie jadłam... Ginekolog mówiła mi, że te tabletki nie powodują tycia itd. ale jednak stało się inaczej ;( |
||
|
|
|
#2183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ci dam chwaścik:P fakt faktem bieganie za pociągiem było dobre:P, no masz racje jutro trzeba odpokutować tą naszą pizze ścisła dieta, cwiczenia, masażyki itp:P |
|
|
|
|
#2184 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wszędzie, gdzie są jakieś rady w walce z cellulitem występuje dieta, ograniczenie alkocholu i kawy oraz noszenia obcisłych spodni. Wydaje mi się, jakby osoby to piszące myślały, że C. może dopaść tylko osoby z nadwagą... A ja nie piję od zawsze ani alkocholu (baaardzo okazjonalnie) ani kawy, nie noszę obcisłych ubrań. Nie objadam się też fast-foodami, słodyczami, nie jem tłustych mięs- w sumie to jestem prawie-wegetarianką, wolę ryby i soję. Więc już nie wiem jaką niby dietę mam stosować w walce z c...bo w sumie mało kiedy można spotkać produkt, który nie zawiera jakichś sztucznych dodatków itd. Chyba bym musiała jeść tylko kiełki i popijać wodą niegazowaną ;( A ćwiczenia? Mogą ujędrnić skórę, ale ja chcę się pozbyć tych okropnych poduszeczek pod skórą! Myślałam nad bańkami chińskimi, w sumie jestem zdecydowana na kupno. Ale co ile można je stosować? |
|
|
|
|
#2185 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
|
|
#2186 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
co do chinskich baniek to dziewczyny czesto stosuja co drugi dzien jednak osobiscie uwazam ze odstep min. 3 dni jest mile wskazany... z reszta na wizazu w podforum masaze jest caly watek poswiecony bankom chinskim
|
|
|
|
|
#2187 |
|
Zakorzenienie
|
oj tego czerwonego eveline folią to bym chyba nie mogła owinąć, spaliło by mnie
|
|
|
|
#2188 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
DIETA bez soli, z dobrym białkiem. ZAKAZ SMAŻONEGO, Ja wole zrobić sos z naturalnego jogurtu i w sosie dusić miesko czy Rybe niż smażyc (ogladaliscie Komedie Romantyczną? cos w tym jest że jej z tyłka jak tłuszczyk oddsysali to na butli pisało majonez, ale ogólnie nie zdajecie sobie sprawy jaki niezdrowy i niebezpieczny jest np smazony kotlecik, a do tego czesto trochę zweglaną ma panierke, by dobrze był usmazony. DLATEGO GOTOWAĆ I DUSIĆ Warzywa ŚWIEŻE Biały chleb zmienić na ciemny! Pic chcerbatki ziołowe, głównie zielona, biała, czerwona, z ta ostatnia nie radzie przesadzać. I zastanować sie z jakiego powodu w Twoim organizmie jest dużo toksyn? Ja odpowiedz znam, pale i biore tabletki anty. Prócz diety DUŻO ruchy, jestes w pracy ruszaj sie jak tylko czesto jest to mozliwe, zamiast jeździć samochodem idz pieszo, spacerek z obciążeniem jest bardzo efektowny. Duże odleglosci pokonaj rowerem albo rolkami. Co wieczór masaże, peelingi, balsamy. Balsamy najlepiej rano i wieczorem, ja rano nigdy nie mam czasu wiec smaruje sie tylko wieczorem. Cytat:
|
|
|
#2189 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Może napisałam niezrozumiale- ograniczenie noszenia obcisłych spodni, czyli czytałam właśnie, aby ich nie nosić. Ale ja i tak takich nie noszę, i już daaaaawno nie nosiłam, więc do tego się nieświadomie stosuję. A z tym siedzeniem noga na nogę to będzie trudno, ja czasem muszę tak siedzieć bo inaczej odczuwam duże drętwienie nóg. Cheba jem mało, zwykłego białego nie lubię, ale za czarnym też nie przepadam. Jak jem pieczywo to jakąś bułeczkę taką coś pod razową ale nie całkiem ciemną, z jakimiś ziarenkami itd. Kotletów nie jem wcale. No, chyba, że czasem z soji ale to bez panierki. Nie palę i nigdy nie paliłam, tabletek nie biorę już prawie 2 lata. Chcę się po prostu pozbyć tego, co zgromadziło się na moich udach i pośladkach podczas brania tabletek... Najgorszy problem mam z ruchem, bo w sumie prawie cały dzień spędzam na uczelni, a jak wracam to lewdo znajduję czas i siłę na masaże i wcieranie kremu... W sumie zostaje tylko weekend. Ale teraz staram się więcej chodzić no i robi się ciepło więc można wskoczyć na rowerek ![]() Właśnie dziewczyny mam pytanie, czy stosując się do tych wszystkich lub prawie wszystkich zasad widzicie efekty? Czy cellulit rzeczywiście się redukuje czy tylko staje się mniej widoczny? I po jakim czasie? Bo nie wiem na jak długą walkę się nastawiać... |
|
|
|
|
#2190 |
|
Zadomowienie
|
to ja Ci odpowiem od końca im bardziej zastygniety cellulit tym dłuższa walka, ja zauwazylam spadek wagii mi wylazł na wierzch ten celulit bo ja bankami sie masuje ale jest go mniej tzn jest bardziej robity, nie mam rzadkich dużych grudek a jedynie ryż pod surą tak bym to porównała czyli zaczyna sie ruszac z nim.
a co do dretwienia nóg to skoro nie jesz miesa to mam nadzieję, ze zajadasz takie warzywa które posiadaja sładniki odrzywcze porównywalne do tych z miesa bo podejrzewam ze masz brak potsau, magnezu czy żelaza. IDZ ZRÓB BADANIA, dretwienie nóg przy normalnym siedzeniu nie powinnio występować, no chyba ze jeszcze masz cos z kregosłupem, przesuniety krag ktory uciska na nerwy i dlatego dretwieją nogi, jesli zaś skurcze wystepują i dretwienie czesto to brak magenzu, same dretwienia i/lub uczucie ciezkości nóg i/lub "wode opuchniecia nóg" brak potasu, a magnez głownie wyplukiwany jest przez kawe wiec moze tez być niedobór. spróbuj kupic vigor, centrum czy coś i zobaczyć jaks ie bedziesz czuła, lub te trzy pierwiastki są bez recepty, mam nadzieje ze pomorze. Pozdrawiam
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:49.

jest to w dużej mierze efekt moich genów: mama ma cellulit, babcia miała również... Czy w moim przypadku da się go pokonać??? Czy to raczej niemożliwe??