|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2161 | |
Konto usunięte
|
Dot.: W kółko i w kółko, bez żadnych efektów...
Cytat:
![]() To masz fajnie, u mnie jeszcze 1 egzamin ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2162 |
Wtajemniczenie
|
[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;10819978]Moim teraz też jest poniżej 50, bo schudłam już 5 kilo i jakoś efektów nie widzę więc tą granicę trzeba będzie przekroczyć
![]() To masz fajnie, u mnie jeszcze 1 egzamin ![]() wow no to gratuluje, 5 kg to bardzo dużo!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2163 | |
Zakorzenienie
|
Dzieki
![]() Ale kurcze lekko nie jest. Pachjną mi te czekoladki... pierogi z serkiem... pyzy... ciasteczka maślane... ![]() Jedyny sposób to wyjść z kuchni i nie wchodzić aż do pory kolejnego posiłku. Potem to wiem co mam zjeść i znowu wychodze. Cytat:
![]() A znowu dzisiaj ja ciągle głodna chodzę. Jem normalnie ale ciągle mam jeszcze na coś ochotę. Najchtniej juz bym poszła spać i obudziła sie na omlecika ![]()
![]() |
![]() |
#2164 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2165 |
Rozeznanie
|
Andziuchna, a co Ci jest, że musiałaś iść do lekarza?
![]() A mi się dzisiaj zaczął @ i pewnie już od jutra przejdzie mi ta moja okropna ochota na jedzenie wszystkiego ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2166 |
Rozeznanie
|
dzisiaj poszłam się zważyć do pielęgniarki. i... nic. ważę tyle samo co wcześniej
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2167 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj... ![]() Są 3 wyjścia: 1. Albo robisz coś źle i coś jest nie tak z jadłospisem... W każdym posiłki na I fazie mowinny być warzywa i białko. Może spisuj sobie w jakims notesiku co i o której jesz, tak łatwij będzie to kontrolować i potem, np na koniec tygodnia sprawdzić czy gdzies ominełas posiłek, albo była za długa przerwa, albo nie wiem co... 2. Ciągnij II fazę przez parę tygodni. Są przypadki, że dziewczyny na I nic nie schudly a dopiero na II im się waga ruszyła. To jak organizm reaguje to sprawa indywidualna. Ja schydłam troche ponad 3 kilo przez 2 tygodnie na I. Moja siostra przez ten sam czas schudła 1,5kg a koleżanka po 10 dniach ma już 5 kilo mniej. 3. Przybyło Ci mięśni na miejsce tłuszczyku ![]()
![]() |
![]() |
#2168 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Corny prześlij mi na pw parę swoich jadłospisów,może coś nie tak z komponwaniem posiłków? A poza tym się nie martw ![]() ![]() Edytowane przez Marzeniatko Czas edycji: 2009-02-04 o 20:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2169 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Marzenko, a Ty ile teraz właściwie ważysz? ![]()
![]() |
![]() |
#2170 |
Zakorzenienie
|
Topciu szczerze mówiąc nie mam pojęcia - dzisiaj waga wskazywała 67kg a mam okres, więc ni wiadomo.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2171 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
zbadalam dzis cukier i cholesterol- wszystko w normie; jutro ide na ekg a pojutrze reszta badan prawdopodobnie mam winowajce- arcy niskie cisnienie jak mi zmierzyla lekarka to powiedziala, ze sie nie dziwi, ze spie caly czas wypisala jakies kropelki, kazala brac magnez i czekac na wszystkie wyniki... Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2172 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2173 |
Wtajemniczenie
|
Hello laseczki
![]() wybaczcie za nieobecność, ale miałam fatalny miesiąc. Sesja nie dawała mi spać po nocy, ale na szczęście wszystko zaliczone i zero poprawek w marcu!! ![]() A kiedy ja zacznę się odchudzać, co? Jakoś nie mogę się za to zabrać... Czekam aż zrobi się cieplej, bo wtedy będę miała na to więcej siły i mobilizacji ;] A co u Was? ![]()
![]() |
![]() |
#2174 |
Wtajemniczenie
|
Navien - gratuluje zakmniętej sesji!!
Chciałam się pochwalić , że mam 65 cm w talii!! czyli jednak lecą centymetry w dół. Jeszcze tylko 5 cm i będę baaardzo zadowolona ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2175 |
Zakorzenienie
|
Witaj Navien . Z tobą też nie miałam okazjii się przywitać
![]() Co mnie podkusiło dzisiaj na wadze stawać? No co?? ![]() Od poniedziałku, kiedy to tak ładnie sobie waga laciała w dół dzisiaj jest + 0,5. Ja wiem, że to nie dużo i że to to może być Ch**** wie co :p... ale mimo wszystko. Powinno być kolejne -0,5! A jutro lece na urop i nie będzie mnie 3 tygodnie! Postaram się zaglądać ![]() Trzymajcie kciuki za II fazę, żeby mi się tam udało.
![]() |
#2176 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a gdzie lecisz? ![]() ja wlasnie wcinam algide smietankowa- mniiaaaaam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2177 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Uwielbiam wszelkie smietankowe rzeczy i wasniliowe i jogurtowe ![]() Lece do Portugalii ![]() A z doświadczenia wiem, że tamtejsze jedzenie nie ma nic w spólnego z SB ![]() Tradycyjnie jedzą małe śniadania (jakies ciastka czy coś), potem ogromny lunch jak u nas obiad a potem długo nic i bardzo późno kolacja która też przypomina nasz obiad. Wszędzie chleby, dania z chlebem, ziemniakami, ryże, tłuste mięsą itp.... Jedynie dobrze rzecz to dużo rybek ![]() Mamo.. juz się boję ![]()
Storczyki ![]() Edytowane przez Ewlyn Czas edycji: 2009-02-05 o 11:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2178 |
Wtajemniczenie
|
Ewlyn
![]() ![]() Jak myślicie, kiedy zacznie się robić bardziej wiosennie? ;] ja chcę słoneczko, ciepełko i odchudzanie ![]()
![]() |
![]() |
#2179 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja słyszałam, że zimy już nie będzie ![]() Ale czy to prawda to nie wiem ![]()
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2180 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mhm portugalia- jeszcze nie mialam przyjemnosci, ale mozesz spakowac mnie w walizke ![]() ![]() no i na pewno nie bedzie Ci latwo odmawiac, ale moze na czas urlopu traktuj sb z przymrozeniem oka- nie mowie zebys jadla ile wlezie bo nie o to chodzi, ale mozesz sobie pozwalac na smakolyki- w koncu urlop ma byc przyjemnoscia a nie pasmem wyrzeczen ![]() Cytat:
![]() gratuluje zaliczonej sesji ![]() wiosna bedzie juz niedlugo ( ![]() a tak serio to tez tesknie za slonkiem i spacerkami (teraz nie sa zbyt przyjemne) |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2181 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wskakuj w bagaż podręczny ![]() A z jedzeniem to będę sie starała trzymać jak najlepiej, bo mi bardzo na tym zalezy. Ale wiem, że nie ze wszystkim mi się uda, więc to będą te grzeszki - jakby przymusowe a nie z mojego wyboru. Napewno nie mają tam chudych serków wiejskich ![]()
![]() |
![]() |
#2182 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ok to wskocze w podreczny- mam nadzieje, ze cwiczylas ostatnio rece hyhy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2183 |
Rozeznanie
|
hej Dziewczyny
![]() dzisiaj już się zebrałam w sobie i postanowiłam zobaczyć, co mi ta II faza przyniesie. trochę analizowałam te moje posiłki z I i stwierdziłam, że albo przyczyną może być to, że jadłam sporo nabiału albo to, że jadłam za mało tłuszczów (oczywiście pomijając możliwość, że na mnie nie działa) - bo np. nie smażyłam na żadnej oliwie itp, tylko po prostu bez niczego. Przynajmniej w końcu od ponad roku udało mi się utrzymać na jakiejś diecie ![]() w ogóle mam świetny humor, bo mówili wyniki z matematycznego i mam 34pkt ![]() ![]() ![]() ![]() co do zimy, to ja słyszałam, że mrozy mają wrócić ![]() Ewlyn jakoś dasz radę na pewno ![]() Marzeniątko jadłospisy wstawiałam na wątek o SB, ale prześlę Ci też, może coś poradzisz...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2184 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wskakujcie wszyscy w moją torebunię ![]() Cytat:
![]() ![]() No ichnia kuchnia jest może smaczna i pewnie jak się wybierze te zdrowsze rzeczy to byłoby ok, ale albo ja mam pecha i same jakies takie potrawy na mnie trafiają tłuste i baaardzo niezdrowe, albo nie wiem co. W sumie ryby, oliwa i czerwone wino są ok, ale te bardzo tradycyjne to bleeee... takie odpowiedniki naszej golonki, tłustego bigosu (nie jego chudszych i mniej kalorycznych wersji), klusek itp... No i chleb. mają np dania składające się z chleba i dodatków typu czosnek, zioła i oliwa i to jedzą z jakims tłustym mięchem... http://www.sktb3000.net/blog/imagenes/migas.jpg Coś jakos tak wygląda ![]() Dobra... czas sie spakować ![]()
![]() |
![]() |
#2185 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2186 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
nie wiem, myślę, że jak chlebka będziesz odmawiać to się nic nie stanie, nie? a w sumie to jest chyba największy grzech na SB ![]() ![]() ![]() to na tym zdjęciu przypomina mi... jądra byka ahaha (zawsze w jakichś programach typu big brother to jedzą) ![]() miłej podróży i żebyś cudownie wypoczęła! będziesz miała przynajmniej trochę cieplej niż tutaj ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2187 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny,
Właśnie się zarejestrowałam na tym forum i odrazu piszę do Was. Mam nadzieje ze mi pomozecie zrzucic pare kilo i moze podpowiecie co robie zle. A wiec od poczatku, mam 25 lat, 162 cm wzrostu, i 64 kilo wagi w ciagu ostatnich 6 miesiecy przytylam 10 kilo(masakra jakas) od ponad miesiaca staram sie to zrzucic sila wlasnej woli, ale chyba nie dam rady. Nie jem słodyczy, zadnych fast foodow, pije 3 kubki czerwonej herbaty dziennie, łykam chrom, 3-4 razy w tygodniu jeżdze na rowerze stacjonarnym(30 minut), jem 4-5 posiłkow dziennie z czego ostatni przed 19 i nie mam zadnych efektow. Schulam tylko 1,5 kilo. Powiedzcie mi co ja robie zle? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2188 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co więcej - jak wygląda Twój jadłospis? Ile białka jadasz dziennie? Ile węglowodanów? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2189 |
Przyczajenie
|
Przewaznie chodze spac okolo polnocy.
a co do ilosci zjadanych bialek czy weglowodanow to nie umiem tego okreslic w gramach. ale dla przykladu napisze co zjadlam dzisiaj sniadanie- 2 kromki razowego chleba(bez masla), 2 plasterki szynki i jeden ogorek konserwowy, do tego czerona herbata II sniadanie- jabłko, mandarynka, i kawa z 1,5% mlekiem(bez cukru) obiad- 2 ziemniaki, kotlet z piersi kurczaka(bez panierki), jarzynka z burakow kolacja-400g kefiru 0% tłuszczu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2190 |
Zakorzenienie
|
Jeżeli chodzisz spać o 0.00 to jedzenie do 19 jest totalnym absurdem.
![]() Kolejna rzecz - dużo węgli w jadłospisie, mało białka. Powinno być odwrotnie - dużo białka, mało węgli. Wegle jadamy od rana, od obiadu staramy się jeśc posiłki pełnobiałkowe. Większe śniadania, bo one mają rozkręcić naszą uśpioną przemianę materii. ![]() ![]() ![]() Odsyłam do tych linków - poczytaj o odżywianiu i komponowaniu posiłków, bo robisz dużo błędów (przez które nie możesz schudnąć): https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=199694 10 przykazań żywieniowych https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=195668 dietetyczne faq https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=196020 zapotrzebowania, tabele etc. https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=194945 zbiór wątków o dietach, odżywianiu, produktach, suplementach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:21.