W kółko i w kółko, bez żadnych efektów... - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-02-04, 15:38   #2161
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2
Konto usunięte

Dot.: W kółko i w kółko, bez żadnych efektów...

Cytat:
Napisane przez intransitive Pokaż wiadomość
IR1988 - moim marzeniem zawsze było zejść poniżej 50. Dziś się ważyłam, bo wreszcie waga naprawiona i ważę 53,5 |(zaczynałam od 56) więc coraz bliżej celu. Generalnie waga mnie tak bardzo nie obchodzi co talia, w której bym chciała mieć 60 cm ...
Już jestem po sesji ale wyników wciąż brak
Moim teraz też jest poniżej 50, bo schudłam już 5 kilo i jakoś efektów nie widzę więc tą granicę trzeba będzie przekroczyć

To masz fajnie, u mnie jeszcze 1 egzamin
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-04, 15:54   #2162
intransitive
Wtajemniczenie

[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;10819978]Moim teraz też jest poniżej 50, bo schudłam już 5 kilo i jakoś efektów nie widzę więc tą granicę trzeba będzie przekroczyć

To masz fajnie, u mnie jeszcze 1 egzamin[/quote]

wow no to gratuluje, 5 kg to bardzo dużo!! no a te drugie 5 to już będzie pestka. najtrudniej jest zacząć.
Stary 2009-02-04, 16:32   #2163
Ewlyn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andziuchna Pokaż wiadomość
Ewlyn zazdroszcze silnej woli!!
Dzieki
Ale kurcze lekko nie jest. Pachjną mi te czekoladki... pierogi z serkiem... pyzy... ciasteczka maślane...
Jedyny sposób to wyjść z kuchni i nie wchodzić aż do pory kolejnego posiłku. Potem to wiem co mam zjeść i znowu wychodze.

Cytat:

a i zapomnialam dopisac- 3majcie za mnie kciuki- mam wizyte u lekarza, musze porobic badania bo cos ze mna nie tak- mam nadzieje ze dostane odpowiednie skierowanie
Trzymam kciuki! Napisz co i jak

A znowu dzisiaj ja ciągle głodna chodzę. Jem normalnie ale ciągle mam jeszcze na coś ochotę. Najchtniej juz bym poszła spać i obudziła sie na omlecika
Stary 2009-02-04, 16:47   #2164
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez intransitive Pokaż wiadomość
wow no to gratuluje, 5 kg to bardzo dużo!! no a te drugie 5 to już będzie pestka. najtrudniej jest zacząć.
No właśnie, wcześniej była jakaś tam duża motywacja, a teraz raz jest, a raz nie ma
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-04, 17:37   #2165
topcia06
Rozeznanie

GG do topcia06

Andziuchna, a co Ci jest, że musiałaś iść do lekarza?
nie choruj...

A mi się dzisiaj zaczął @ i pewnie już od jutra przejdzie mi ta moja okropna ochota na jedzenie wszystkiego W ogóle to dzisiaj rano stanęłam na wagę... Chyba niepotrzebnie, bo ona nadal wskazuje 70 kg... Ale może jeśli dzisiaj jest pierwszy dzień @, to w ogóle ważę przynajmniej 1 kg mniej...
Stary 2009-02-04, 19:55   #2166
Corny
Rozeznanie

dzisiaj poszłam się zważyć do pielęgniarki. i... nic. ważę tyle samo co wcześniej i nieważne, że w ubraniu i przed @ - u mnie takie rzeczy się nie sprawdzają. jestem okropnie zła, bo myślę sobie, że mogłam jeść, co bym chciała i i tak nic by to nie zmieniło. już naprawdę nie wiem, co robić w dalszym ciągu w kółko chce mi się jeść teraz i chyba 'wrócę' na I fazę, bo przez brak efektów dzisiaj w zasadzie żadnej diety nie stosowałam i boję się, że jak nie będę miała ścisłych, odgrónie ustalonych zasad to będzie tak codziennie. w tej chwili mój poziom motywacji wynosi dużo poniżej 0
Stary 2009-02-04, 20:07   #2167
Ewlyn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Corny Pokaż wiadomość
dzisiaj poszłam się zważyć do pielęgniarki. i... nic. ważę tyle samo co wcześniej i nieważne, że w ubraniu i przed @ - u mnie takie rzeczy się nie sprawdzają. jestem okropnie zła, bo myślę sobie, że mogłam jeść, co bym chciała i i tak nic by to nie zmieniło. już naprawdę nie wiem, co robić w dalszym ciągu w kółko chce mi się jeść teraz i chyba 'wrócę' na I fazę, bo przez brak efektów dzisiaj w zasadzie żadnej diety nie stosowałam i boję się, że jak nie będę miała ścisłych, odgrónie ustalonych zasad to będzie tak codziennie. w tej chwili mój poziom motywacji wynosi dużo poniżej 0

Oj...

Są 3 wyjścia:
1. Albo robisz coś źle i coś jest nie tak z jadłospisem... W każdym posiłki na I fazie mowinny być warzywa i białko. Może spisuj sobie w jakims notesiku co i o której jesz, tak łatwij będzie to kontrolować i potem, np na koniec tygodnia sprawdzić czy gdzies ominełas posiłek, albo była za długa przerwa, albo nie wiem co...
2. Ciągnij II fazę przez parę tygodni. Są przypadki, że dziewczyny na I nic nie schudly a dopiero na II im się waga ruszyła. To jak organizm reaguje to sprawa indywidualna. Ja schydłam troche ponad 3 kilo przez 2 tygodnie na I. Moja siostra przez ten sam czas schudła 1,5kg a koleżanka po 10 dniach ma już 5 kilo mniej.
3. Przybyło Ci mięśni na miejsce tłuszczyku . Wiadomo mięśnie są cięższe niż tłuszczyk. O tym trzeba pamiętać będąc na diecie i ćwicząc.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-02-04, 20:21   #2168
Marzeniatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez topcia06 Pokaż wiadomość
nie choruj...

A mi się dzisiaj zaczął @ i pewnie już od jutra przejdzie mi ta moja okropna ochota na jedzenie wszystkiego W ogóle to dzisiaj rano stanęłam na wagę... Chyba niepotrzebnie, bo ona nadal wskazuje 70 kg... Ale może jeśli dzisiaj jest pierwszy dzień @, to w ogóle ważę przynajmniej 1 kg mniej...
Słoneczko podczas okresu waga kica to przodu o 2,3 kg =) także nie ma się czym stresować

Corny prześlij mi na pw parę swoich jadłospisów,może coś nie tak z komponwaniem posiłków? A poza tym się nie martw Ja kiedyś miałam 2,5 m-czny zastój wagi

B L O G

Marzeniatko wystarczy Marzena

Edytowane przez Marzeniatko
Czas edycji: 2009-02-04 o 20:23
Marzeniatko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-04, 21:03   #2169
topcia06
Rozeznanie

GG do topcia06

Cytat:
Kochana... No ja też mam bardzo często, tak jak Ty... Ale najważniejsze, to się nie poddawać. Nie poddawaj się To dobrze, że spędziłaś te dwa tygodnie na diecie, nawet jeśli nie schudłaś. SB to dość zdrowa dieta, więc to wszystko wyszło na dobre Twojemu organizmowi.

Cytat:
Napisane przez Marzeniatko Pokaż wiadomość
Słoneczko podczas okresu waga kica to przodu o 2,3 kg =) także nie ma się czym stresować
Uff... Mam nadzieję, że w moim przypadku też tak jest chociaż trochę w to wątpię... Ale trzeba być dobrej myśli.

Marzenko, a Ty ile teraz właściwie ważysz?
Stary 2009-02-04, 21:47   #2170
Marzeniatko
Zakorzenienie

Topciu szczerze mówiąc nie mam pojęcia - dzisiaj waga wskazywała 67kg a mam okres, więc ni wiadomo. Ja tak naprawdę to patrzę na wymiary, byleby one mi odpowiadały.

B L O G

Stary 2009-02-04, 21:51   #2171
andziuchna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewlyn Pokaż wiadomość
Dzieki
Ale kurcze lekko nie jest. Pachjną mi te czekoladki... pierogi z serkiem... pyzy... ciasteczka maślane...
Jedyny sposób to wyjść z kuchni i nie wchodzić aż do pory kolejnego posiłku. Potem to wiem co mam zjeść i znowu wychodze.

Trzymam kciuki! Napisz co i jak

A znowu dzisiaj ja ciągle głodna chodzę. Jem normalnie ale ciągle mam jeszcze na coś ochotę. Najchtniej juz bym poszła spać i obudziła sie na omlecika
yhy- no akurat to, ze nie jest latwo to sie domyslam zawsze mialam problem z powstrzymaniem sie- szczegolnie jak ktos czestuje

Cytat:
nie choruj...

do lekarza musialam isc bo sie ostatnio fatalnie czuje- jakas wkur**** jestem i w ogole ciagle mi slabo i spac sie chce :/
zbadalam dzis cukier i cholesterol- wszystko w normie; jutro ide na ekg a pojutrze reszta badan
prawdopodobnie mam winowajce- arcy niskie cisnienie
jak mi zmierzyla lekarka to powiedziala, ze sie nie dziwi, ze spie caly czas
wypisala jakies kropelki, kazala brac magnez i czekac na wszystkie wyniki...

Cytat:

najwazniejsze to zebys sie nie zalamywala i nie poddawala- wiem, ze latwo mowic bo sie wkurzasz niepotrzebnie, ale najwazniejsze to pamietac, ze czy zgubimy te swoje kg czy nie i tak jestesmy najfajniejszymi laskami na swiecie

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post61735726
andziuchna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-04, 21:51   #2172
Konto usunięte

Cytat:
Uff... Mam nadzieję, że w moim przypadku też tak jest chociaż trochę w to wątpię... Ale trzeba być dobrej myśli.
Na pewno, na pewno zważysz się później i zobaczysz różnicę. Aaa i nie ważysz się już codziennie prawda?
Stary 2009-02-05, 11:18   #2173
Navien
Wtajemniczenie

Hello laseczki
wybaczcie za nieobecność, ale miałam fatalny miesiąc. Sesja nie dawała mi spać po nocy, ale na szczęście wszystko zaliczone i zero poprawek w marcu!!

A kiedy ja zacznę się odchudzać, co? Jakoś nie mogę się za to zabrać... Czekam aż zrobi się cieplej, bo wtedy będę miała na to więcej siły i mobilizacji ;] A co u Was?
Stary 2009-02-05, 11:23   #2174
intransitive
Wtajemniczenie

Navien - gratuluje zakmniętej sesji!!

Chciałam się pochwalić , że mam 65 cm w talii!! czyli jednak lecą centymetry w dół. Jeszcze tylko 5 cm i będę baaardzo zadowolona
Stary 2009-02-05, 11:29   #2175
Ewlyn
Zakorzenienie

Witaj Navien . Z tobą też nie miałam okazjii się przywitać .

Co mnie podkusiło dzisiaj na wadze stawać? No co??
Od poniedziałku, kiedy to tak ładnie sobie waga laciała w dół dzisiaj jest + 0,5. Ja wiem, że to nie dużo i że to to może być Ch**** wie co :p... ale mimo wszystko. Powinno być kolejne -0,5!

A jutro lece na urop i nie będzie mnie 3 tygodnie! Postaram się zaglądać
Trzymajcie kciuki za II fazę, żeby mi się tam udało.
Stary 2009-02-05, 11:42   #2176
andziuchna
Zakorzenienie

Cytat:
Witaj Navien . Z tobą też nie miałam okazjii się przywitać .

Co mnie podkusiło dzisiaj na wadze stawać? No co??
Od poniedziałku, kiedy to tak ładnie sobie waga laciała w dół dzisiaj jest + 0,5. Ja wiem, że to nie dużo i że to to może być Ch**** wie co :p... ale mimo wszystko. Powinno być kolejne -0,5!

A jutro lece na urop i nie będzie mnie 3 tygodnie! Postaram się zaglądać
Trzymajcie kciuki za II fazę, żeby mi się tam udało.
oj nie martw sie malymi wahaniami..
a gdzie lecisz?

ja wlasnie wcinam algide smietankowa- mniiaaaaam

Stary 2009-02-05, 11:48   #2177
Ewlyn
Zakorzenienie

Cytat:
oj nie martw sie malymi wahaniami..
a gdzie lecisz?

ja wlasnie wcinam algide smietankowa- mniiaaaaam
Śmietankową algide? Nie kuś!
Uwielbiam wszelkie smietankowe rzeczy i wasniliowe i jogurtowe

Lece do Portugalii .
A z doświadczenia wiem, że tamtejsze jedzenie nie ma nic w spólnego z SB i rodzina TŻ'ta tak łatwo nie da się przekonać, że nie chcę zjeść musu czekoladowego czy innych słodkości o 10 w nocy.
Tradycyjnie jedzą małe śniadania (jakies ciastka czy coś), potem ogromny lunch jak u nas obiad a potem długo nic i bardzo późno kolacja która też przypomina nasz obiad. Wszędzie chleby, dania z chlebem, ziemniakami, ryże, tłuste mięsą itp.... Jedynie dobrze rzecz to dużo rybek Po powrocie będę miała rybowstręt chyba.
Mamo.. juz się boję

Edytowane przez Ewlyn
Czas edycji: 2009-02-05 o 11:50
Ewlyn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-05, 12:12   #2178
Navien
Wtajemniczenie

Ewlyn witaj

Jak myślicie, kiedy zacznie się robić bardziej wiosennie? ;] ja chcę słoneczko, ciepełko i odchudzanie
Stary 2009-02-05, 12:19   #2179
Ewlyn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Navien Pokaż wiadomość
Ewlyn witaj

Jak myślicie, kiedy zacznie się robić bardziej wiosennie? ;] ja chcę słoneczko, ciepełko i odchudzanie

Ja słyszałam, że zimy już nie będzie czyli ma być coraz cieplej...
Ale czy to prawda to nie wiem

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-05, 12:20   #2180
andziuchna
Zakorzenienie

Cytat:
Śmietankową algide? Nie kuś!
Uwielbiam wszelkie smietankowe rzeczy i wasniliowe i jogurtowe

Lece do Portugalii .
A z doświadczenia wiem, że tamtejsze jedzenie nie ma nic w spólnego z SB i rodzina TŻ'ta tak łatwo nie da się przekonać, że nie chcę zjeść musu czekoladowego czy innych słodkości o 10 w nocy.
Tradycyjnie jedzą małe śniadania (jakies ciastka czy coś), potem ogromny lunch jak u nas obiad a potem długo nic i bardzo późno kolacja która też przypomina nasz obiad. Wszędzie chleby, dania z chlebem, ziemniakami, ryże, tłuste mięsą itp.... Jedynie dobrze rzecz to dużo rybek Po powrocie będę miała rybowstręt chyba.
Mamo.. juz się boję
juz nie kusze bo zostal tylko patyczek

mhm portugalia- jeszcze nie mialam przyjemnosci, ale mozesz spakowac mnie w walizke co prawda nie wiem czy sie zmieszcze, ale moze jak wciagne brzuch...?
no i na pewno nie bedzie Ci latwo odmawiac, ale moze na czas urlopu traktuj sb z przymrozeniem oka- nie mowie zebys jadla ile wlezie bo nie o to chodzi, ale mozesz sobie pozwalac na smakolyki- w koncu urlop ma byc przyjemnoscia a nie pasmem wyrzeczen

Cytat:
Ewlyn witaj

hej navien
gratuluje zaliczonej sesji

wiosna bedzie juz niedlugo ()
a tak serio to tez tesknie za slonkiem i spacerkami (teraz nie sa zbyt przyjemne)

Stary 2009-02-05, 12:28   #2181
Ewlyn
Zakorzenienie

Cytat:

mhm portugalia- jeszcze nie mialam przyjemnosci, ale mozesz spakowac mnie w walizke co prawda nie wiem czy sie zmieszcze, ale moze jak wciagne brzuch...?
no i na pewno nie bedzie Ci latwo odmawiac, ale moze na czas urlopu traktuj sb z przymrozeniem oka- nie mowie zebys jadla ile wlezie bo nie o to chodzi, ale mozesz sobie pozwalac na smakolyki- w koncu urlop ma byc przyjemnoscia a nie pasmem wyrzeczen
Portugalia jest piękna . Ale latem brakuje mi tam zieleni.... sucho jak na pustyni
Wskakuj w bagaż podręczny
A z jedzeniem to będę sie starała trzymać jak najlepiej, bo mi bardzo na tym zalezy. Ale wiem, że nie ze wszystkim mi się uda, więc to będą te grzeszki - jakby przymusowe a nie z mojego wyboru. Napewno nie mają tam chudych serków wiejskich więc będzie normalny ser... no itp..
Stary 2009-02-05, 13:28   #2182
andziuchna
Zakorzenienie

Cytat:
Portugalia jest piękna . Ale latem brakuje mi tam zieleni.... sucho jak na pustyni
Wskakuj w bagaż podręczny
A z jedzeniem to będę sie starała trzymać jak najlepiej, bo mi bardzo na tym zalezy. Ale wiem, że nie ze wszystkim mi się uda, więc to będą te grzeszki - jakby przymusowe a nie z mojego wyboru. Napewno nie mają tam chudych serków wiejskich więc będzie normalny ser... no itp..
bedzie dobrze- wazne zebys wypoczela
ok to wskocze w podreczny- mam nadzieje, ze cwiczylas ostatnio rece hyhy

Stary 2009-02-05, 14:53   #2183
Corny
Rozeznanie

hej Dziewczyny
dzisiaj już się zebrałam w sobie i postanowiłam zobaczyć, co mi ta II faza przyniesie. trochę analizowałam te moje posiłki z I i stwierdziłam, że albo przyczyną może być to, że jadłam sporo nabiału albo to, że jadłam za mało tłuszczów (oczywiście pomijając możliwość, że na mnie nie działa) - bo np. nie smażyłam na żadnej oliwie itp, tylko po prostu bez niczego. Przynajmniej w końcu od ponad roku udało mi się utrzymać na jakiejś diecie
w ogóle mam świetny humor, bo mówili wyniki z matematycznego i mam 34pkt wiem, że nie wydaje się dużo, ale większość osób ma około tego wynik - i to ludzie, co na semestr mieli 4, a nie zagrożenia Poza tym mam max z geografii haha jako jedna z 3 osób w klasie rany, ale jestem z siebie dumna jutro będą wyniki z humanistycznego

co do zimy, to ja słyszałam, że mrozy mają wrócić jak dla mnie w tej chwili jest dobrze, gdyby nie ten zimny wiatr brr!

Ewlyn jakoś dasz radę na pewno w sumie nawet nie wiedziałam, że kuchnia portugalska jest taka węglowa. a kiedy wyjeżdżasz?

Marzeniątko jadłospisy wstawiałam na wątek o SB, ale prześlę Ci też, może coś poradzisz...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-02-05, 17:59   #2184
Ewlyn
Zakorzenienie

Cytat:
bedzie dobrze- wazne zebys wypoczela
ok to wskocze w podreczny- mam nadzieje, ze cwiczylas ostatnio rece hyhy
No postaram się

Wskakujcie wszyscy w moją torebunię będzie wesoło!

Cytat:

Ewlyn jakoś dasz radę na pewno w sumie nawet nie wiedziałam, że kuchnia portugalska jest taka węglowa. a kiedy wyjeżdżasz?
Jutro lecę. Raniutko do Wrocławia i potem fruuuuuu
No ichnia kuchnia jest może smaczna i pewnie jak się wybierze te zdrowsze rzeczy to byłoby ok, ale albo ja mam pecha i same jakies takie potrawy na mnie trafiają tłuste i baaardzo niezdrowe, albo nie wiem co.
W sumie ryby, oliwa i czerwone wino są ok, ale te bardzo tradycyjne to bleeee... takie odpowiedniki naszej golonki, tłustego bigosu (nie jego chudszych i mniej kalorycznych wersji), klusek itp...
No i chleb. mają np dania składające się z chleba i dodatków typu czosnek, zioła i oliwa i to jedzą z jakims tłustym mięchem...
http://www.sktb3000.net/blog/imagenes/migas.jpg
Coś jakos tak wygląda . Mięsko tłuste i kaloryczne. To pod spodem to chlebek jakos dziwnie podpieczony na patelni. Nie wiem jak to robią....

Dobra... czas sie spakować
Stary 2009-02-05, 18:09   #2185
Konto usunięte

Cytat:

Witaj ponownie mam nadzieję, że już niedługo będzie wiosennie, bo zimna to już mam po uszy
Stary 2009-02-05, 19:51   #2186
Corny
Rozeznanie

Cytat:
No postaram się

Wskakujcie wszyscy w moją torebunię będzie wesoło!
Jutro lecę. Raniutko do Wrocławia i potem fruuuuuu
No ichnia kuchnia jest może smaczna i pewnie jak się wybierze te zdrowsze rzeczy to byłoby ok, ale albo ja mam pecha i same jakies takie potrawy na mnie trafiają tłuste i baaardzo niezdrowe, albo nie wiem co.
W sumie ryby, oliwa i czerwone wino są ok, ale te bardzo tradycyjne to bleeee... takie odpowiedniki naszej golonki, tłustego bigosu (nie jego chudszych i mniej kalorycznych wersji), klusek itp...
No i chleb. mają np dania składające się z chleba i dodatków typu czosnek, zioła i oliwa i to jedzą z jakims tłustym mięchem...
http://www.sktb3000.net/blog/imagenes/migas.jpg
Coś jakos tak wygląda . Mięsko tłuste i kaloryczne. To pod spodem to chlebek jakos dziwnie podpieczony na patelni. Nie wiem jak to robią....

Dobra... czas sie spakować

nie wiem, myślę, że jak chlebka będziesz odmawiać to się nic nie stanie, nie? a w sumie to jest chyba największy grzech na SB zresztą po powrocie możesz wrócić na I fazę, jeśli przytyjesz, a przecież dobrze Ci idzie, więc nie powinnaś mieć z tym problemów. ale pewnie da się jakoś obejść tę tłustą kuchnię, zwłaszcza, jeśli na oliwie smażą, a to dobrze chociaż ja to bym pewnie zrezygnowała z diety, bo aż taki uparciuch to nie jestem

to na tym zdjęciu przypomina mi... jądra byka ahaha (zawsze w jakichś programach typu big brother to jedzą)

miłej podróży i żebyś cudownie wypoczęła! będziesz miała przynajmniej trochę cieplej niż tutaj
Stary 2009-02-05, 20:03   #2187
aleksandra83
Przyczajenie

Hej dziewczyny,

Właśnie się zarejestrowałam na tym forum i odrazu piszę do Was. Mam nadzieje ze mi pomozecie zrzucic pare kilo i moze podpowiecie co robie zle.

A wiec od poczatku,

mam 25 lat, 162 cm wzrostu, i 64 kilo wagi
w ciagu ostatnich 6 miesiecy przytylam 10 kilo(masakra jakas)
od ponad miesiaca staram sie to zrzucic sila wlasnej woli, ale chyba nie dam rady.
Nie jem słodyczy, zadnych fast foodow, pije 3 kubki czerwonej herbaty dziennie, łykam chrom, 3-4 razy w tygodniu jeżdze na rowerze stacjonarnym(30 minut), jem 4-5 posiłkow dziennie z czego ostatni przed 19 i nie mam zadnych efektow. Schulam tylko 1,5 kilo. Powiedzcie mi co ja robie zle?
aleksandra83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-05, 20:06   #2188
Marzeniatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aleksandra83 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny,

Właśnie się zarejestrowałam na tym forum i odrazu piszę do Was. Mam nadzieje ze mi pomozecie zrzucic pare kilo i moze podpowiecie co robie zle.

A wiec od poczatku,

mam 25 lat, 162 cm wzrostu, i 64 kilo wagi
w ciagu ostatnich 6 miesiecy przytylam 10 kilo(masakra jakas)
od ponad miesiaca staram sie to zrzucic sila wlasnej woli, ale chyba nie dam rady.
Nie jem słodyczy, zadnych fast foodow, pije 3 kubki czerwonej herbaty dziennie, łykam chrom, 3-4 razy w tygodniu jeżdze na rowerze stacjonarnym(30 minut), jem 4-5 posiłkow dziennie z czego ostatni przed 19 i nie mam zadnych efektow. Schulam tylko 1,5 kilo. Powiedzcie mi co ja robie zle?
A o której kładziesz się spać? Kolację powinno się jadać 2-3 godziny przed snem, a nie o konkretnej godzinie np. o 19 - to może też spowalniać przemianę materii.
Co więcej - jak wygląda Twój jadłospis? Ile białka jadasz dziennie? Ile węglowodanów?

B L O G

Stary 2009-02-05, 20:33   #2189
aleksandra83
Przyczajenie

Przewaznie chodze spac okolo polnocy.

a co do ilosci zjadanych bialek czy weglowodanow to nie umiem tego okreslic w gramach.
ale dla przykladu napisze co zjadlam dzisiaj

sniadanie- 2 kromki razowego chleba(bez masla), 2 plasterki szynki i jeden ogorek konserwowy, do tego czerona herbata

II sniadanie- jabłko, mandarynka, i kawa z 1,5% mlekiem(bez cukru)

obiad- 2 ziemniaki, kotlet z piersi kurczaka(bez panierki), jarzynka z burakow

kolacja-400g kefiru 0% tłuszczu
aleksandra83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-05, 20:45   #2190
Marzeniatko
Zakorzenienie

Jeżeli chodzisz spać o 0.00 to jedzenie do 19 jest totalnym absurdem. Jadamy 2-3 godz przed snem jak już pisałam, bo inaczej spowalnia się przemianę materii. Także jadaj kolację w godz 20-21.
Kolejna rzecz - dużo węgli w jadłospisie, mało białka. Powinno być odwrotnie - dużo białka, mało węgli. Wegle jadamy od rana, od obiadu staramy się jeśc posiłki pełnobiałkowe. Większe śniadania, bo one mają rozkręcić naszą uśpioną przemianę materii. Owoc to nie posiłek, także to II śniadanie jest niewybaczalne - owoc może być przekąską, a nie posiłkiem. Mały obiad, nie wiem czy się nim najadłaś w ogóle? Brak podwieczorka, kolacja powinna być PEŁNOBIAŁKOWA (rybka, twaróg chudy, serek wiejski, jajka etc.) Praktycznie w każdym posiłku powinno być jakieś warzywo. Co więcej brak nnkt, które są niezbędne do chudnięcia.

Odsyłam do tych linków - poczytaj o odżywianiu i komponowaniu posiłków, bo robisz dużo błędów (przez które nie możesz schudnąć):
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=199694 10 przykazań żywieniowych
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=195668 dietetyczne faq
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=196020 zapotrzebowania, tabele etc.
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=194945 zbiór wątków o dietach, odżywianiu, produktach, suplementach

B L O G

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości