..::Dieta Plaż Południowych - część VI ::.. - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-03, 09:40   #2161
bambi1311
Rozeznanie

Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VI ::..

Czesc Dziewczynki,
widze ze zrobilo nam sie swiatecznietylk o nastroj nie takipomyslmy, ze z drugiej strony, moze spadnie sniezek, przyjada znajomi z dalekich stron, ktorych dawno nie widzielismy, wszedzie kolorowe lampki i moze mikolaj przyniesie nam wymarzony prezent, i zwierzeta beda moze z nami gadaca przeciez wiele z nas ma pociechyi po tych obzarstwach bedzie mozna spalic wszystko na snowboardzie heheh, Swieta beda u nas wszystkich SUPER

a po moim grzesznym weekendzie, wypasionym jedzonku u tesciowej i glodowce niedzielnej moja waga...poszla w dol, dzisiaj pokazala 67,9...wchodzilam az 3 razy bo myslalam ze sie popsula musze teraz sie pilnowac zeby utrzymac 67 jak najdluzej , az mi sie znudzi i zapragne 66, heheheh
sniadanko zaczelam od wiesniaka z pomidorem i bazylia pluz bułka owsianka z pasta z lososia a na obiad chyba zrobie salatke, ktora wkleila PYSIAM, te jej zdjecia wygladaja zawsze tak apetycznie

67 .....77 .....65,8 ...... ?
74 masakra
bambi1311 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-03, 09:44   #2162
natalaplo
Rozeznanie

czeeeeeeeeeeeeeeść
nie wiem czy ktos mnie pamięta jueszcze, byłam na SB z Wami jakis czas temu

ale zniknęłam...
nie byłam na żadnej diecie bo miałam spore przejściowe problemy zdrowotne, musiałam dobrać hormonów sporo... dziewczynki waże po tym... 77 kg

ale...
jest w związku z tym cos wspaniałego!
Od pięciu dni nie biore żadnych hormonów, wyniki wyszły super i wogóle koniec leczenia, tylko co trzymiesięczne kontrole

miałam robione badanie wody - mam trzykrotność tego co normalnie powinnam mieć

i od dzis zaczynam SB I faza choć lekarz mi powiedział ze samo spadnie szybko - ja tam wole temu pomóc

zjadłam dzis juz salatke z pomidorami fetą i bazylią o 7 rano, teraz właśnie skonczyłam serek wiejski i poł papryki czerwonej, mam nadzieje ze przyjmiecie mnie spowrotem z otwartymi ramionami nie mierzyłam sie bo sie boje wiec nie podam swoich wymiarów

wracam do Dukana
64 - 62 - 60 - 58

cel ostateczny - 55 kg
58 - 57 - 56 - 55
natalaplo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-03, 09:48   #2163
Djana
Zadomowienie

GG do Djana

Oj widze ze wszystkich tu na narzekanie na swieta zebralo... ja narazie o tym nie mysle bo prawie 2 miesiace stresu to stanowczo za duzo nawet jak na mnie... :|
Ale podobnie jak wiekszosc... marza mi sie swieta z dala od rodziny, w przyjemnej towarzyskiej atmosferze i najchetniej nie u siebie (i nikogo znajomego/rodziny) w domu (tylko np. w wynajetej chacie w gorach).... ale to tylko takie marzenia... Az mnie brzuch rozbolal na mysl o swietach. ZAPOMINAM !! juz!! Mnie to nawet Wszystkich Swietych o mdlosci doprawia choc strasznie lubie to swieto. W tym roku na przyklad wszyscy pojechali do rodzinnego miasta taty, groby dziadkow i pradziadkow... a potem byla rodzinna imprezka u wuja... a ja musialam zostac z babcia i nigdzie nie pojechalam. A prawie o 23 zadzwonila mama w szampanskim humorku powiedziec ze szczesliwie wrocili i opowiedziec jak super bylo i bardzo zdziwiona ze ja splawiam(powiedzialam ze juz z 1 fazy snu mnie wyrwala i ze zmeczona jestem). Dobrze ze nie pytala czym taka zmeczona jestem bo nie wiem co bym sciemnila. Ale moi rodzice najprostszych aluzji nie kumaja, a ja nie mam odwagi no i wychowanie mi nie pozwala zeby im pewne rzeczy w prost powiedziec
Niewazne.

Sie nam zrobilo offtopowo.

Japrzez weekend staram sie nie pochlaniac "niewlasciwiych" produktow i mi sie to nawet udalo, ale jadlam za malo niestety. Wczoraj mielismy kontynuacje rodzinnej imprezki ze soboty, tylko u moich rodzicow, wiec bylam, na szczescie ominelo mnei stanie przy garach(pierwszy raz w zyciu!). Jedzonko bylo pyszne, malo zdrowe, a ja bylam silna i zjadlam tylko po troszke

za to w weekend doznalam ogromnego SZOKU : i nie moge wyjsc z tej TRAUMY!!!!
pijac sobie kawke na pudelku z mlekiem zobaczylam takie smieszne cus i domyslilam sie ze to sa wartosci odzywcze - taka moda teraz ze na opakowaniach pisza jaki to zdrowy produkt iw ogole... wiec w ramach relaksu siegnelam po to opakowanie i czytam... a tu nagle taaaaaaaki szok

Dziewczyny M L E K O ----MILBONA--- z LIDLA jest SLODZONE C U K R E M !!!!!!
0,5% 12g/250ml - w szklance kostka cukru
a chyba 1,5% 12g/100ml!! czyli 54g/250ml - w szklance 2,5 kostki cukru

Po prostu szok

Edytowane przez Djana
Czas edycji: 2008-11-03 o 10:17 Powód: podaje nazwe mleka zeby nie wprowadac w blad
Djana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-03, 09:54   #2164
bambi1311
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Djana Pokaż wiadomość
Dziewczyny M L E K O z LIDLA jest SLODZONE C U K R E M !!!!!!
0,5% 12g/250ml - w szklance kostka cukru
a chyba 1,5% 12g/100ml!! czyli 54g/250ml - w szklance 2,5 kostki cukru

Po prostu szok
Djanka, z jakiej firmy to mleko masz? ja wlasnie mam przed soba 0,5 % z pilosa, z lidla, ale nie znalazlam tam nic o cukrze?

74 masakra
Stary 2008-11-03, 09:58   #2165
Djana
Zadomowienie

GG do Djana

no walsnie u mnei w LIDLU od wakacji juz niema mleka z Pilosa tylko chyba z Milbony , pudelko z niebieskimi(w zaleznosci od % to jasny lub ciemny niebieski) dodatkami(u gory i na dole), logo to taki czewony owal z bialymi literami i jest zakrecane czerwona zakretka tak jak kartony z Tymbaka

Edytowane przez Djana
Czas edycji: 2008-11-03 o 10:10
Djana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-03, 10:09   #2166
bambi1311
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Djana Pokaż wiadomość
no walsnie u mnei w LIDLU od wakacji juz niema mleka z Pilosa tylko chyba z Milbony czy cos takiego, takie biale pudelko z niebieskimi(w zaleznosci od % to jasny lub ciemny niebieski) dodatkami(takie falbanki u gory i na dole) i zakrecane czerwona zakretka tak jak kartony z Tymbaka
TO FAKTYCZNIE szok z tym cukrem, na tym Pilosie nie ma wzmianki o cukrze
a wlasnie dziewczynki, a co z tymi sokami owocowymi ktore teras sie pojawiaja, bez cukru?bo ja zakupilam jablkowy z Toma i pomaranczowy z Tymbarka, jak bez cukru to chyba mozemy sobie popijac??

74 masakra
Stary 2008-11-03, 10:21   #2167
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bambi1311 Pokaż wiadomość
TO FAKTYCZNIE szok z tym cukrem, na tym Pilosie nie ma wzmianki o cukrze
a wlasnie dziewczynki, a co z tymi sokami owocowymi ktore teras sie pojawiaja, bez cukru?bo ja zakupilam jablkowy z Toma i pomaranczowy z Tymbarka, jak bez cukru to chyba mozemy sobie popijac??
no jak bez dodatku cukru to można. Tyle tylko, żeby nie przesadzać z ilością (podobnie jak z ilością owoców). A co to za soki, bo ja ich chyba nie widziałam- zwykłe w kartonie czy te, które w sklepach stoją w lodówce- 1-czy 3-dniowe ?
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-11-03, 10:33   #2168
bambi1311
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
no jak bez dodatku cukru to można. Tyle tylko, żeby nie przesadzać z ilością (podobnie jak z ilością owoców). A co to za soki, bo ja ich chyba nie widziałam- zwykłe w kartonie czy te, które w sklepach stoją w lodówce- 1-czy 3-dniowe ?
to takie z zwyklych kartonach, teraz ostatnio producenic sie dopaowujana pewno juz wprowadzila Frotuna w kilku smakach, Tymbark pomaranczowy i Toma, pomarancz i jabłko

74 masakra
Stary 2008-11-03, 10:37   #2169
Marzeniatko
Zakorzenienie

Natalpo ja Cię pamiętam ;> Nawet ostatnio o Tobie myślałam.

B L O G

Marzeniatko wystarczy Marzena
Marzeniatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-03, 10:41   #2170
natalaplo
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Marzeniatko Pokaż wiadomość
Natalpo ja Cię pamiętam ;> Nawet ostatnio o Tobie myślałam.

oj to sie ciesze
a co takiego myślałaś?
jeju jak ja sie ciesze ze na SB wracam i ze juz nie bede brac hormonów i ze schudne, no bo schudne no nie? muuuusze

wracam do Dukana
64 - 62 - 60 - 58

cel ostateczny - 55 kg
58 - 57 - 56 - 55
Stary 2008-11-03, 10:42   #2171
Marzeniatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natalaplo Pokaż wiadomość

oj to sie ciesze
a co takiego myślałaś?
jeju jak ja sie ciesze ze na SB wracam i ze juz nie bede brac hormonów i ze schudne, no bo schudne no nie? muuuusze
Pewnie, że tak!
Natalaplo jak ostanio przeglądałam slim listę, to tak się zatrzymałam na Tobie i myślałam, gdzie Ty się podziewasz.
Aha, tak patrzę ale po hormonach to masz tak z +10kg, nie?

B L O G

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-03, 10:47   #2172
natalaplo
Rozeznanie

Cytat:
Pewnie, że tak!
Natalaplo jak ostanio przeglądałam slim listę, to tak się zatrzymałam na Tobie i myślałam, gdzie Ty się podziewasz.
Aha, tak patrzę ale po hormonach to masz tak z +10kg, nie?
nie
było plus 13 kg
ważyłam tydzien temu 80 kg
jednak większość z tego to jest woda zatrzymana w organiźmie, jak przestałam braci pigułki i te dodatkowe hormony mocne to woda spadła w moment i leci dalej... mam nadzieje ze te z 8 kg to mi spadnie z wodą, reszte mam zamiar zwalczyc z SB

wracam do Dukana
64 - 62 - 60 - 58

cel ostateczny - 55 kg
58 - 57 - 56 - 55
Stary 2008-11-03, 10:53   #2173
Marzeniatko
Zakorzenienie

Cytat:
nie
było plus 13 kg
ważyłam tydzien temu 80 kg
jednak większość z tego to jest woda zatrzymana w organiźmie, jak przestałam braci pigułki i te dodatkowe hormony mocne to woda spadła w moment i leci dalej... mam nadzieje ze te z 8 kg to mi spadnie z wodą, reszte mam zamiar zwalczyc z SB
To trzymam kciuki z całego serduszka!

KALLISTE napisz coś

B L O G

Stary 2008-11-03, 10:53   #2174
bambi1311
Rozeznanie

Marzeniatko, wlasnie apropos tej Slim listy, co mam zrobis zeby byc do niej dopisana?

74 masakra
Stary 2008-11-03, 11:04   #2175
1111c4b9c157e15532fa9e27a07e9b9b22376b0b_65935273b71bb
Konto usunięte

Cytat:
Cykada jakie śniaaadanieee..

A ja się źle wczoraj czułam, miałam temperaturę i dzisiaj też nie najlepiej, to poszłam do lekarza i okazało się, że mam okropną infekcję w gardle. Do 10 listopada zwolnienie na antybiotykach.
Porządne śniadanie to podstawa Takie spagetti szybko się robi, makaron (oczywiscie Combino Lidlowy ) gotuje zawsze wieczorem i tylko przelewam rano wrzątkiem reszta składników czeka w lodówce Nie umiem tylko dodać do słodkiego śniadania warzyw jakos tak szkoda mi psuć tą błogość

Cytat:
Napisane przez Elfik333 Pokaż wiadomość
No czasem trzeba podjąć odpowiednia decyzję i tak właśnie zrobiłaś tym razem.
Ja zawsze spędzam święta z moją dziesięcioosobową rodzinką a w zeszłym roku było nas piętnastu. Masakra a w drugi dzień zawsze mama ciągnie nas do mojej siostrzyczki, z którą mi się nie układa albo jedziemy do Tż. Najchętniej zamknęłabym się w naszej części domu i zabarykadowała drzwi! U nas święta zawsze wyglądają tak samo. Aż mi się niedobrze robi. Zawsze ktoś coś mi narzuca a mama czepia się o byle co. Marzę o świętach przy moim stole w wyremontowanej jadalni i tylko ja i Tż i cisza i spokój. A tu zawsze coś trzeba bo jak to tak można żeby nie...
Święta kojarzą mi się tylko z tym co trzeba a nie z miłą atmosferą ciszy i pojednania. Bo jak inaczej skoro my się zajeżdżamy przy kuchni a reszta przychodzi na gotowe i zostawia wszystko jak przysłowiowa kotka gow..o. I jeszcze trzeba po nich posprzątać cały ten bajzel a i tak jestem najgorsza a Anusia i jej rodzina the best.
A myslałam ze tylko ja jestem "inna"

Cytat:
Napisane przez fruity Pokaż wiadomość
Marzenko napewno jakos sie uloza.
Choc co tu duzo do ukladania..Wigilia najpierw z babcia i mama, do taty rodziny moze pojde, a moze nie (Tz pewnie nie bardzo bedzie mial ochote..zobaczymy), z samego rana wyjezdzamy i Tz idzie do pracy, a ja bede sama z piesiami.
Ale przynajmniej w nowym mieszkanku.
Zapomnialam Wam powiedziec, ze sie przeprowadzamy. W tym miesiacu troche to mieszkanie wyremontujemy i najpozniej od 1.12 zamieszkamy w nim.
Proszę się pochwałić mieszkaniem i to już Psiaki będą miały teraz gdzie szaleć??

Cytat:
czeeeeeeeeeeeeeeść
nie wiem czy ktos mnie pamięta jueszcze, byłam na SB z Wami jakis czas temu
Pamiętam Trzymam kciuki za powrót

A tak w ogole to jak to sie stało, ze jam się do Slim listy nigdy nie zapisała
1111c4b9c157e15532fa9e27a07e9b9b22376b0b_65935273b71bb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-03, 11:07   #2176
Marzeniatko
Zakorzenienie

Cykada nie wiem co zrobiłaś, że się nie zapisałaś do slim listy.

Bambi wysłać mi na pw wymiary

B L O G

Stary 2008-11-03, 11:31   #2177
natalaplo
Rozeznanie

A ja nie chce tam uatualniać mojej wagi w slim liście... poczekam jeszcze ze dwa-trzy tygodnie aż woda "odpłynie" i wtedy bedzie widać ile dokładnie przybrałam

musze dzis isc na SB-owe zakupy
tylko nie moge mrozić, bo jakos za dwa tyg sie przeprowadzam (w międzyczasie kupiliśmy z TŻtem drugie mieszkanko 3-pokojowe , a to nasze bedziemy komuś wynajmować ) dlatego nie moge robic zapasów w zamrażalniku teraz sie remontuje

Musze sobie przypomniec wszystkie przepisy, juz odkryłam wątek przepisy SB

wracam do Dukana
64 - 62 - 60 - 58

cel ostateczny - 55 kg
58 - 57 - 56 - 55
Stary 2008-11-03, 11:42   #2178
bassienkaw
Zakorzenienie

Ja dzisiaj mam zamiar wykombinowac cos z kurczaka, mozarelli i pomidorka... mysle,ze po prostu to podsmaze i potem zapieke
o 12 jadlam 35 pistacji
a wcześniej jadłam hmmm nie pamiętam, ale dziura w mózgu masakra

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-03, 12:16   #2179
asiol
Rozeznanie

Uwaga uwaga dzisiaj II faza
Cytat:
proszę jedz więcej białka i nnkt
dzięki za ocenę wklejałam swój jadłospis do wątku "nasze jadłospisy" i nikt nie miał ochoty ocenić, a tutaj proszę
a jeśli chodzi o białko i nnkt to zabawna sprawa, bo caly wieczór mężowi marudziłam, żeby poszedł po jajka (bo zjadł 3 ostatnie ), ale strasznie nam się już nie chciało, więc wykończylam jogurt,
a nnkt? - to zdrowe tłuszcze tak? zazwyczaj jak jem salate to dodaje oliwy z oliwek, wczoraj rzeczywiscie tego nie zrobilam, wiec bede teraz pamietac
a orzeszki? co sobie kupię paczuszkę to mi mężuś wciąga - - on jest strasznie chudy i ma same mięśnie- taki chudy i żylasty, zjada najpierw swoje batony i ciasteczka , a potem się bierze za moje wszystko co wg. niego zjadliwe- a orzeszki to on lubi

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
witam
dzis TZ przeszedł na 2 fazę. a po pierwszej schudł 4,5 kg i baaardzo to widac, z czego sie ciesze.
moje gratulacje!! Madzialenka, a ty tylko swojego tzta odchudzasz, czy z nim dietujesz? bo mi jakos umknęło?
Cytat:
Napisane przez fruity Pokaż wiadomość
Marzenko napewno jakos sie uloza.
Choc co tu duzo do ukladania..Wigilia najpierw z babcia i mama, do taty rodziny moze pojde, a moze nie (Tz pewnie nie bardzo bedzie mial ochote..zobaczymy), z samego rana wyjezdzamy i Tz idzie do pracy, a ja bede sama z piesiami.
Ale przynajmniej w nowym mieszkanku.
Zapomnialam Wam powiedziec, ze sie przeprowadzamy. W tym miesiacu troche to mieszkanie wyremontujemy i najpozniej od 1.12 zamieszkamy w nim.
fruity na pewno się jakoś ułoży, czasami tak bywa, że trzeba podjąć trudne decyzje, przynajmniej w wigilię będziesz z mamą i babcią

Cytat:
Napisane przez paooolka23 Pokaż wiadomość
niemoge się doczekać II f. bo wreszcie zjem moja ulubiona owsianke hmmm z orzechami
no dobra ja jestem owsiankowy laik, zdradź mi proszę jak robisz taką owsiankę?

Cytat:
miałam robione badanie wody - mam trzykrotność tego co normalnie powinnam mieć
i od dzis zaczynam SB I faza choć lekarz mi powiedział ze samo spadnie szybko - ja tam wole temu pomóc
oo nie przejmuj się skoro to woda , ja akurat problem znam od drugiej strony, ale mój tata miał problemy z krążeniem i dostał kiedyś leki na odwodnienie w szpitalu to w tydzień stracił 20 kg (wazyl 130kg)
a mój przechudy mężuś (181cm/64kg) dostal nowe leki na ciśnienie - wlasnie odwadniajace i taki żylasty chudzielec w tydzien 4 kg stracił - generalnie pracujemy nad tym , żeby go upaść, ale się nie daje- on mi zazdrości, a ja jemu "skłonności" że się tak wyrażę

no a wracając do mnie , to dzisiaj oficjalnie wkraczam w II fazę
Więc z rana, po toalecie, na czczo wskoczyłam na wagę i się pomierzyłam...
a o to rezultaty, ku przestrodze

waga: było 71,2kg jest 68,3 kg czyli - 2,9 kg pożegnałam ... może nie jest to powalający rezultat, w porównaniu z Waszymi, tymbardziej , że nie grzeszyłam
, ale ja jestem "trudna", poza tym mam mniejsze wymiary, niż kiedyś przy tej wadze a to jest "+", bo to oznacza , że moje ćwiczonka, pomagają

a teraz wymiary:

Edytowane przez asiol
Czas edycji: 2008-11-03 o 12:32
asiol jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-03, 12:28   #2180
natalaplo
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez asiol Pokaż wiadomość

waga: było 71,2kg jest 68,3 kg czyli - 2,9 kg pożegnałam ...
gartuluje

wracam do Dukana
64 - 62 - 60 - 58

cel ostateczny - 55 kg
58 - 57 - 56 - 55
Stary 2008-11-03, 12:30   #2181
asiol
Rozeznanie

a teraz wymiary: było/ jest (-cm)

biust : było 102cm/jest 97 cm (-5cm)
pod biustem: 82/80 (-2cm)
talia: 78/75 (-3cm)
brzuch (najgrubsze miejsce) :96/92 (-4cm)
biodra (tam gdzie kości): 96/93 (-3cm)
pupa (najszerzej): 104/101 (-3cm)
udo l/p (różnią się o 0.5cm) ~ 62/60 (-2cm x2 = -4cm)

razem straciłam 2,9 kg i ... 24 cm
wiem, że w części to woda i super dokładnie nie da się zmierzyć samemu, bo centymetr się zsuwa , ale wynik jest porażający - szczególnie w biuście
cóż ...sama chciałam....
niestety u mnie to początek pierwsze 2 tygodnie a mój cel jest baaaardzo odległy, ale małymi kroczkami, dojdę to celu, tak jak z moim bieganiem (parafrazująć Skarżyńskiego), nigdzie mi się nie spieszy, mam przecież zamiar biegać całe życie... (to o moich marszobiegach)
tak samo z chudnięciem- nigdzie mi się nie spieszy, mam zamiar być szczupła i ZDROWA, przez całe życie
tym optymistycznym akcentem, kończę już wpis
dietowy humor znacznie mi się poprawił, natomiast ogólny nastrój niestety nie
paskudna pogoda bleeeeeeeeeeee

Edytowane przez asiol
Czas edycji: 2008-11-03 o 12:31 Powód: pokićkało się :)
asiol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-03, 12:34   #2182
kaska87
Zakorzenienie

cześć
ja dzisiaj na śniadanie
-jejecznica z 2 dużych jejek, plaster polędwicy, serek hohland śmietankowy, pomidor cał herbata zielona? chyba dużo?
-2 śniadanie zupa cebulowa z serkiem żółtym i cebulą

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-03, 12:44   #2183
topka
Raczkowanie

asiol gratulacje
mysle podobnie jak Ty i niegdzie mi sie nie spieszy z odchudzaniem.idzie bardzo wolno ale jakos sie tym nie przejmuje.nawet lepiej bo nie chce sie nowych rozstepow nabawic(o ile jeszcze jest wolne miejsce).
mi na I fazie ubylo ok.2kg.moze nawet mniej...tez "trudna"jestem

ja dzis na sniadanie wciagnelam 3(!)kromki ciemnego chleba(niestety z karmelem-obiecuje,ze go wiecej nie kupie)zapieczone z chuda szynka,chudym serkiem,pomidorem,pieczar kami i oregano do tego ogorek kiszony.
dalej planuje:
2sn:salatka z tunczyka,groszku,papryki i ororka kiszonego,majonezu z jog.nat.
o:zupa krem-zmiksowane brokuly,kalafior.brukselk a i szparagi z odrobina oliwki z oliwek i sera(dla smaku)do tego pieczone udko z kuraka(bez skory oczywiscie)
p:jog.nat.z pistacjami
k:salatka z jajek,pomidora i szynki.moze dorzuce salate...
moze byc???
topka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-11-03, 13:06   #2184
pysiamn
Zakorzenienie

Cytat:
A ja się źle wczoraj czułam, miałam temperaturę i dzisiaj też nie najlepiej, to poszłam do lekarza i okazało się, że mam okropną infekcję w gardle. Do 10 listopada zwolnienie na antybiotykach.
Zdrowiej nam

Bambi sałatke polecam , naprawdę pycha

ps Jeszcze wszystkiego nie przeczytałam

Edit:Zapomniałam napisać, że po tygodniu mam zaledwie 1,5kg mniej wczoraj dostałam okres...mam nadzieję że w tym tygodniu będzie lepiej...coś opornir mi idzie....a co do slim listy to je chętnie bym się dopisała, ale nie podając swojej wagi, bo strasznie się wstydzę waze dużo dużo więcej niż wyyyyyyyyyyy

Moj mały Kubuś poszedł spać...ja zrobiłam sobie pyszną kawusię z mlekiem i przyszłam do was

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kawa z mlekiem.jpg (34,8 KB, 50 załadowań)

*** -12,5kg***

Edytowane przez pysiamn
Czas edycji: 2008-11-03 o 13:13
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-03, 13:37   #2185
topka
Raczkowanie

ehmmmmm pysiamn kobito jak Ty to robisz,ze kawka tak smakowicie wyglada?????????????

co do wagi-jaka ona nie jest nie masz sie czego wstydzic.
a tak na marginesie to ja bym i nawet 20kg wziela w zamian za rozstepyzgadzasz sie???????????????????
topka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-03, 13:49   #2186
Marzeniatko
Zakorzenienie

Topka:
Cytat:
ja dzis na sniadanie wciagnelam 3(!)kromki ciemnego chleba(niestety z karmelem-obiecuje,ze go wiecej nie kupie)zapieczone z chuda szynka,chudym serkiem,pomidorem,pieczar kami i oregano do tego ogorek kiszony.
dalej planuje:
2sn:salatka z tunczyka,groszku,papryki i ororka kiszonego,majonezu z jog.nat.
o:zupa krem-zmiksowane brokuly,kalafior.brukselk a i szparagi z odrobina oliwki z oliwek i sera(dla smaku)do tego pieczone udko z kuraka(bez skory oczywiscie)
p:jog.nat.z pistacjami
k:salatka z jajek,pomidora i szynki.moze dorzuce salate...
moze byc???
Jeżeli by nie chleb karmelowy, to 3 kawałki chleba na śniadanie to nie grzech.
Na obiadek zamiast udko z kurczaka, lepsza byłaby pierś z kurczaka. A 2 śn. i kolacja dobra.

Kasiu:
Cytat:
ja dzisiaj na śniadanie
-jejecznica z 2 dużych jejek, plaster polędwicy, serek hohland śmietankowy, pomidor cał herbata zielona? chyba dużo?
-2 śniadanie zupa cebulowa z serkiem żółtym i cebulą
Tak, uważaj bo piękniesz po takim śniadaniu.

Asiol gratulacje!
Pysiamn może wcale nie schudłaś 1,5kg. Jeżeli masz okres, to waga mogła pójść w górę nawet o 3 kg! Zważ się po okresie, wtedy będzie to waga prawidłowa.
A kawka superowa - jaki masz ekspres do kawy?

B L O G

Edytowane przez Marzeniatko
Czas edycji: 2008-11-03 o 13:57
Stary 2008-11-03, 13:52   #2187
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Kasiu:
Tak, uważaj bo piękniesz po takim śniadanie.
myślałam, że dostanę pochwałę bo zjadłam więcej niż zawsze jutro może zrobię sałatkę grecką i jajecznice na śniadanie?

Stary 2008-11-03, 13:56   #2188
Marzeniatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
myślałam, że dostanę pochwałę bo zjadłam więcej niż zawsze jutro może zrobię sałatkę grecką i jajecznice na śniadanie?
No tak, zjadłaś więcej i to mnie cieszy, ale niepotrzebny był komentarz "chyba za dużo?" bo wcale nie jest za dużo. Jak jadłaś serek wiejski na śniadanie, to teraz jest super. Tak trzymaj, ale nie popadaj w jakąś obsesję. Nie jesz za dużo.

B L O G

Stary 2008-11-03, 13:58   #2189
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
No tak, zjadłaś więcej i to mnie cieszy, ale niepotrzebny był komentarz "chyba za dużo?" bo wcale nie jest za dużo. Jak jadłaś serek wiejski na śniadanie, to teraz jest super. Tak trzymaj, ale nie popadaj w jakąś obsesję. Nie jesz za dużo.
no to się ciesz, ze w końcu jem dobrze

a ja zaraz będę robić obiad-pierś z kuraka zawinięta z pieczarkami i kalafior do tego chyba, że coś jeszcze proponujecie

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2008-11-03 o 14:02
Stary 2008-11-03, 14:03   #2190
Marzeniatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
no to się ciesz, ze w końcu jem dobrze

a ja zaraz będę robić obiad-pierś z kuraka zawinięta z pieczarkami i kalafior do tego chyba, że coś jeszcze proponujecie
No cieszę.

Słuchajcie mam ebook Michała Tombaka - "Jak żyć długo i zdrowo?". chętnie się podzielę, więc jak któraś chce, to niech mi email wyśle na pw Jest tam parę fajnych wiadomości i o ciele i o odchudzaniu ;>

B L O G

Edytowane przez Marzeniatko
Czas edycji: 2008-11-03 o 14:17 Powód: przekręcenie nazwy ;>
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości