|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2161 |
Rozeznanie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VI ::..
Czesc Dziewczynki,
widze ze zrobilo nam sie swiatecznie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a po moim grzesznym weekendzie, wypasionym jedzonku u tesciowej i glodowce niedzielnej moja waga...poszla w dol, dzisiaj pokazala 67,9...wchodzilam az 3 razy bo myslalam ze sie popsula ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sniadanko zaczelam od wiesniaka z pomidorem i bazylia pluz bułka owsianka z pasta z lososia a na obiad chyba zrobie salatke, ktora wkleila PYSIAM, te jej zdjecia wygladaja zawsze tak apetycznie ![]()
#2162 |
Rozeznanie
|
czeeeeeeeeeeeeeeść
![]() nie wiem czy ktos mnie pamięta jueszcze, byłam na SB z Wami jakis czas temu ![]() ale zniknęłam... nie byłam na żadnej diecie bo miałam spore przejściowe problemy zdrowotne, musiałam dobrać hormonów sporo... dziewczynki waże po tym... 77 kg ![]() ale... jest w związku z tym cos wspaniałego! Od pięciu dni nie biore żadnych hormonów, wyniki wyszły super i wogóle koniec leczenia, tylko co trzymiesięczne kontrole ![]() miałam robione badanie wody - mam trzykrotność tego co normalnie powinnam mieć ![]() i od dzis zaczynam SB I faza ![]() ![]() zjadłam dzis juz salatke z pomidorami fetą i bazylią o 7 rano, teraz właśnie skonczyłam serek wiejski i poł papryki czerwonej, mam nadzieje ze przyjmiecie mnie spowrotem z otwartymi ramionami ![]() ![]()
#2163 |
Zadomowienie
|
Oj widze ze wszystkich tu na narzekanie na swieta zebralo... ja narazie o tym nie mysle bo prawie 2 miesiace stresu to stanowczo za duzo nawet jak na mnie... :|
Ale podobnie jak wiekszosc... marza mi sie swieta z dala od rodziny, w przyjemnej towarzyskiej atmosferze i najchetniej nie u siebie (i nikogo znajomego/rodziny) w domu (tylko np. w wynajetej chacie w gorach).... ale to tylko takie marzenia... Az mnie brzuch rozbolal na mysl o swietach. ZAPOMINAM !! juz!! Mnie to nawet Wszystkich Swietych o mdlosci doprawia choc strasznie lubie to swieto. W tym roku na przyklad wszyscy pojechali do rodzinnego miasta taty, groby dziadkow i pradziadkow... a potem byla rodzinna imprezka u wuja... a ja musialam zostac z babcia i nigdzie nie pojechalam. A prawie o 23 zadzwonila mama w szampanskim humorku powiedziec ze szczesliwie wrocili i opowiedziec jak super bylo i bardzo zdziwiona ze ja splawiam(powiedzialam ze juz z 1 fazy snu mnie wyrwala i ze zmeczona jestem). Dobrze ze nie pytala czym taka zmeczona jestem bo nie wiem co bym sciemnila. Ale moi rodzice najprostszych aluzji nie kumaja, a ja nie mam odwagi no i wychowanie mi nie pozwala zeby im pewne rzeczy w prost powiedziec ![]() Niewazne. Sie nam zrobilo offtopowo. Japrzez weekend staram sie nie pochlaniac "niewlasciwiych" produktow i mi sie to nawet udalo, ale jadlam za malo niestety. Wczoraj mielismy kontynuacje rodzinnej imprezki ze soboty, tylko u moich rodzicow, wiec bylam, na szczescie ominelo mnei stanie przy garach(pierwszy raz w zyciu!). Jedzonko bylo pyszne, malo zdrowe, a ja bylam silna i zjadlam tylko po troszke ![]() za to w weekend doznalam ogromnego SZOKU ![]() ![]() pijac sobie kawke na pudelku z mlekiem zobaczylam takie smieszne cus i domyslilam sie ze to sa wartosci odzywcze - taka moda teraz ze na opakowaniach pisza jaki to zdrowy produkt iw ogole... wiec w ramach relaksu siegnelam po to opakowanie i czytam... a tu nagle taaaaaaaki szok ![]() Dziewczyny M L E K O ----MILBONA--- z LIDLA jest SLODZONE C U K R E M !!!!!! ![]() 0,5% 12g/250ml - w szklance kostka cukru ![]() a chyba 1,5% 12g/100ml!! czyli 54g/250ml - w szklance 2,5 kostki cukru ![]() Po prostu szok ![]() Edytowane przez Djana Czas edycji: 2008-11-03 o 10:17 Powód: podaje nazwe mleka zeby nie wprowadac w blad |
![]() ![]() |
![]() |
#2164 |
Rozeznanie
|
Djanka, z jakiej firmy to mleko masz? ja wlasnie mam przed soba 0,5 % z pilosa, z lidla, ale nie znalazlam tam nic o cukrze?
#2165 |
Zadomowienie
|
no walsnie u mnei w LIDLU od wakacji juz niema mleka z Pilosa tylko chyba z Milbony , pudelko z niebieskimi(w zaleznosci od % to jasny lub ciemny niebieski) dodatkami(u gory i na dole), logo to taki czewony owal z bialymi literami i jest zakrecane czerwona zakretka tak jak kartony z Tymbaka
Edytowane przez Djana Czas edycji: 2008-11-03 o 10:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#2166 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
a wlasnie dziewczynki, a co z tymi sokami owocowymi ktore teras sie pojawiaja, bez cukru?bo ja zakupilam jablkowy z Toma i pomaranczowy z Tymbarka, jak bez cukru to chyba mozemy sobie popijac?? ![]()
![]() |
#2167 |
Wtajemniczenie
|
no jak bez dodatku cukru to można. Tyle tylko, żeby nie przesadzać z ilością (podobnie jak z ilością owoców). A co to za soki, bo ja ich chyba nie widziałam- zwykłe w kartonie czy te, które w sklepach stoją w lodówce- 1-czy 3-dniowe ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2168 | |
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2169 |
Zakorzenienie
|
Natalpo ja Cię pamiętam ;> Nawet ostatnio o Tobie myślałam.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2170 |
Rozeznanie
|
![]() oj to sie ciesze ![]() a co takiego myślałaś? ![]() jeju jak ja sie ciesze ze na SB wracam i ze juz nie bede brac hormonów i ze schudne, no bo schudne no nie? muuuusze ![]()
#2171 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Natalaplo jak ostanio przeglądałam slim listę, to tak się zatrzymałam na Tobie i myślałam, gdzie Ty się podziewasz. ![]() Aha, tak patrzę ale po hormonach to masz tak z +10kg, nie? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2172 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() było plus 13 kg ![]() ważyłam tydzien temu 80 kg ![]() jednak większość z tego to jest woda zatrzymana w organiźmie, jak przestałam braci pigułki i te dodatkowe hormony mocne to woda spadła w moment i leci dalej... mam nadzieje ze te z 8 kg to mi spadnie z wodą, reszte mam zamiar zwalczyc z SB ![]()
![]() |
#2173 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() KALLISTE ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2174 |
Rozeznanie
|
Marzeniatko, wlasnie apropos tej Slim listy, co mam zrobis zeby byc do niej dopisana?
#2175 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A tak w ogole to jak to sie stało, ze jam się do Slim listy nigdy nie zapisała ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2176 |
Zakorzenienie
|
Cykada nie wiem co zrobiłaś, że się nie zapisałaś do slim listy.
![]() Bambi wysłać mi na pw wymiary ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2177 |
Rozeznanie
|
A ja nie chce tam uatualniać mojej wagi w slim liście... poczekam jeszcze ze dwa-trzy tygodnie aż woda "odpłynie" i wtedy bedzie widać ile dokładnie przybrałam
![]() musze dzis isc na SB-owe zakupy ![]() tylko nie moge mrozić, bo jakos za dwa tyg sie przeprowadzam (w międzyczasie kupiliśmy z TŻtem drugie mieszkanko 3-pokojowe ![]() ![]() ![]() ![]() Musze sobie przypomniec wszystkie przepisy, juz odkryłam wątek przepisy SB ![]()
#2178 |
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj mam zamiar wykombinowac cos z kurczaka, mozarelli i pomidorka... mysle,ze po prostu to podsmaze i potem zapieke
o 12 jadlam 35 pistacji a wcześniej jadłam hmmm nie pamiętam, ale dziura w mózgu masakra ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2179 | ||||
Rozeznanie
|
Uwaga uwaga dzisiaj II faza
![]() dzięki za ocenę ![]() ![]() a jeśli chodzi o białko i nnkt to zabawna sprawa, bo caly wieczór mężowi marudziłam, żeby poszedł po jajka (bo zjadł 3 ostatnie ), ale strasznie nam się już nie chciało, więc wykończylam jogurt, a nnkt? - to zdrowe tłuszcze tak? zazwyczaj jak jem salate to dodaje oliwy z oliwek, wczoraj rzeczywiscie tego nie zrobilam, wiec bede teraz pamietac ![]() a orzeszki? co sobie kupię paczuszkę to mi mężuś wciąga - ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() a mój przechudy mężuś (181cm/64kg) dostal nowe leki na ciśnienie - wlasnie odwadniajace i taki żylasty chudzielec w tydzien 4 kg stracił - generalnie pracujemy nad tym , żeby go upaść, ale się nie daje- on mi zazdrości, a ja jemu ![]() no a wracając do mnie ![]() Więc z rana, po toalecie, na czczo wskoczyłam na wagę i się pomierzyłam... a o to rezultaty, ku przestrodze ![]() waga: było 71,2kg jest 68,3 kg czyli - 2,9 kg pożegnałam ... może nie jest to powalający rezultat, w porównaniu z Waszymi, tymbardziej , że nie grzeszyłam ![]() a teraz wymiary: Edytowane przez asiol Czas edycji: 2008-11-03 o 12:32 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2180 |
Rozeznanie
|
#2181 |
Rozeznanie
|
a teraz wymiary: było/ jest (-cm)
biust : było 102cm/jest 97 cm ![]() ![]() pod biustem: 82/80 (-2cm) talia: 78/75 (-3cm) brzuch (najgrubsze miejsce) :96/92 (-4cm) biodra (tam gdzie kości): 96/93 (-3cm) pupa (najszerzej): 104/101 (-3cm) udo l/p (różnią się o 0.5cm) ~ 62/60 (-2cm x2 = -4cm) razem straciłam 2,9 kg i ... 24 cm ![]() ![]() wiem, że w części to woda i super dokładnie nie da się zmierzyć samemu, bo centymetr się zsuwa , ale wynik jest porażający - szczególnie w biuście ![]() cóż ...sama chciałam.... niestety u mnie to początek pierwsze 2 tygodnie a mój cel jest baaaardzo odległy, ale małymi kroczkami, dojdę to celu, tak jak z moim bieganiem ![]() tak samo z chudnięciem- nigdzie mi się nie spieszy, mam zamiar być szczupła i ZDROWA, przez całe życie ![]() tym optymistycznym akcentem, kończę już wpis dietowy humor znacznie mi się poprawił, natomiast ogólny nastrój niestety nie ![]() paskudna pogoda bleeeeeeeeeeee Edytowane przez asiol Czas edycji: 2008-11-03 o 12:31 Powód: pokićkało się :) |
![]() ![]() |
![]() |
#2182 |
Zakorzenienie
|
cześć
![]() ja dzisiaj na śniadanie -jejecznica z 2 dużych jejek, plaster polędwicy, serek hohland śmietankowy, pomidor cał herbata zielona? chyba dużo? -2 śniadanie zupa cebulowa z serkiem żółtym i cebulą ![]()
#2183 |
Raczkowanie
|
asiol gratulacje
![]() mysle podobnie jak Ty i niegdzie mi sie nie spieszy z odchudzaniem.idzie bardzo wolno ale jakos sie tym nie przejmuje.nawet lepiej bo nie chce sie nowych rozstepow nabawic(o ile jeszcze jest wolne miejsce ![]() mi na I fazie ubylo ok.2kg.moze nawet mniej...tez "trudna"jestem ![]() ja dzis na sniadanie wciagnelam 3(!)kromki ciemnego chleba(niestety z karmelem-obiecuje,ze go wiecej nie kupie ![]() dalej planuje: 2sn:salatka z tunczyka,groszku,papryki i ororka kiszonego,majonezu z jog.nat. o:zupa krem-zmiksowane brokuly,kalafior.brukselk a i szparagi z odrobina oliwki z oliwek i sera(dla smaku)do tego pieczone udko z kuraka(bez skory oczywiscie) p:jog.nat.z pistacjami k:salatka z jajek,pomidora i szynki.moze dorzuce salate... moze byc??? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2184 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bambi sałatke polecam , naprawdę pycha ![]() ps Jeszcze wszystkiego nie przeczytałam ![]() Edit:Zapomniałam napisać, że po tygodniu mam zaledwie 1,5kg mniej ![]() Moj mały Kubuś poszedł spać...ja zrobiłam sobie pyszną kawusię z mlekiem i przyszłam do was ![]()
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2008-11-03 o 13:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2185 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() co do wagi-jaka ona nie jest nie masz sie czego wstydzic. a tak na marginesie to ja bym i nawet 20kg wziela w zamian za rozstepy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2186 | ||
Zakorzenienie
|
Topka:
Cytat:
Na obiadek zamiast udko z kurczaka, lepsza byłaby pierś z kurczaka. A 2 śn. i kolacja dobra. ![]() Kasiu: Cytat:
![]() Asiol gratulacje! ![]() Pysiamn może wcale nie schudłaś 1,5kg. Jeżeli masz okres, to waga mogła pójść w górę nawet o 3 kg! Zważ się po okresie, wtedy będzie to waga prawidłowa. ![]() A kawka superowa ![]() ![]() Edytowane przez Marzeniatko Czas edycji: 2008-11-03 o 13:57 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2187 |
Zakorzenienie
|
myślałam, że dostanę pochwałę bo zjadłam więcej niż zawsze
![]()
#2188 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2189 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a ja zaraz będę robić obiad-pierś z kuraka zawinięta z pieczarkami i kalafior do tego ![]() ![]()
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2008-11-03 o 14:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2190 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Słuchajcie mam ebook Michała Tombaka - "Jak żyć długo i zdrowo?". chętnie się podzielę, więc jak któraś chce, to niech mi email wyśle na pw ![]() Edytowane przez Marzeniatko Czas edycji: 2008-11-03 o 14:17 Powód: przekręcenie nazwy ;> |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:09.