![]() |
#2161 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Egzamin na prawo jazdy - pytania, relacje, trzymanie kciuków;) cz. IV
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#2162 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() P.S. (12/16/08) Prawo Jazdy:: Przyjęto wniosek - trwa postępowanie administracyjne. ![]()
Edytowane przez bajeczka000 Czas edycji: 2008-12-16 o 15:41 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2163 |
Rozeznanie
|
Panie i Panowie!
Ogłaszam wszem i wobec, że dzisiaj (dosłownie przed chwilą) odebrałam prawo jazdy! Mam ten magiczny plastik o który było tyle zachodu. Można już z pełną świadomością powiedzieć, że jestem kierowcą! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No to teraz zacznie się prawdziwa nauka jazdy...
![]() |
#2164 |
Zakorzenienie
|
To ja opowiem jedną historię, zarazem śmieszną ale też przestrogę dla tych, którzy boją się jeździć, a robią prawko bo większość tak robi. Bo do wszystkiego trzeba dojrzeć...
Córka mojego Tata kolegi zdała prawko za pierwszym razem, pojechała z siostrą do jednego miasta. Tak z 10km od mojej miejscowości jest solidny, duży most....dziewczyna zatrzymała samochód niedaleko mostu i stwierdziła, ze jest tam wąsko i nie pojedzie ![]() Do tej pory nie jeździ. Jej siostra zdała prawko za 3 razem ale nadal jest "za kółkiem" I tak sobie myślę, jaka ironia losu, ludzie którzy nie boją się jeździć, mają dobre wyczucie, potrafią zaradnie poruszać się w komunkiacji miejskiej; starają się o prawko po kilka razy a taka osoba swoją szansę zmarnowała. Ten most wcale nie jest wąski, normalny szeroki, sama przez niego jechałam gdy wracałam z instruktorem ![]() A wracając do prawka to ja nadal się staram, kolejne podejście 16 stycznia. 5grudnia zaczęłam egzamin gdy było już ciemno tak ok16-tej. ŚWIETNIE SIĘ JEŹDZIŁO ![]() ![]() Facet wydał się na fajnego, gdyby nie to to bym zdała, jeździłam ponad 30min. Na koniec powiedział, że jest pani bardzo skupiona, trzeba się wyluzować i uwierzyć w swoje umiejętności, heh ![]() Edytowane przez Deborah100 Czas edycji: 2008-12-16 o 16:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#2165 |
Zakorzenienie
|
dostałam cynk, że moje prawko było już dziś do odbioru, ale pojechać po nie mogę dopiero w czwartek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2166 |
Raczkowanie
|
No i dziewczynki przyszedł czas na relacje. Musiałam ochłonąć przez weekend, uwierzyć, że to już za mną i oczywiście "ochrzcić" moje prawko.
Zdawałam w KRAKOWIE. Jestem dumna, że w chwili zwątpienia nie przeniosłam się do Tarnowa. Zapisana byłam na 14. Byłam w MORD-zie 14.02. Myślę, spokojnie, nie śpiesz się zdążysz powtórzyć światła, to, co pod maską. W końcu ostatnio czekałam 3,5 h aż mnie wylosuje komputer. Wlazłam do poczekalni, wypatrzyłam wolne krzesełko.. Chcę posadzić tyłek, a tu mnie egzaminator wyczytuje! Czekałam dokładnie 2 minuty!! Szok.. nie wierzyłam, że chodzi o mnie. Mam dość popularne nazwisko, więc musiałam się upewnić czy o mnie chodzi. Ale jednak. Egzaminator mówi, że widocznie komputer mnie lubi. I tu miejsce dla pochwały egzaminatora. Pan sympatyczny, zabawny, bardzo szybko wprowadził przyjazną atmosferę. Pytał na czym się uczyłam jeździć, mówię, że na aveo. On na to: "a jak to Pani wychodziło? Bo wie Pani my tu mamy takie słupki. Tylko ich nie wolno przewracać!" ![]() ![]() Wyjeżdżam na miasto. Pod MORDem znak STOP. Dałam radę, wyjechałam... a on do mnie "To o czym Pani zapomniała?" Ja już blada.. Myślę niemożliwe, żebym oblała w 3 minuty! A się okazało, że nie włączyłam kierunkowskazu. Debil... Ale nic to, raz mi wolno. Jeździłam prawie non stop po rondach. Parkowałam 2 razy w różnych miejscach i 2 razy zawracałam na 3 też w zupełnie różnych miejscach. Nie wiem czemu, wydawało mi się, że zrobiłam to dobrze już za pierwszym... Na szczęście nie zagłębił się ze mną w Hutę, bo tam łatwo na czymś oblać. Wróciłam do ośrodka dokładnie po 40 minutach czyli po minimalnym czasie jazdy. Powiedział, że liczy na mój rozsądek i że będę pamiętała o kierunkowskazie! ![]() Chciałam przy okazji pozdrowić Pana z ASTRY, który mi wyjechał nagle z zakrętu z prędkością ok 130 km/h w momencie kiedy ja już połową auta byłam na głównej, którą on jechał. Widział chyba mój MORD w oczach, bo nie dość, że miał strasznie przepraszającą minę to jeszcze potem grzecznie jechał za mną 40 km/h (takie było ograniczenie) i nie wyprzedził ani razu. Pozdrawiam też wszystkich kierowców, którzy w godzinach szczytu wpuszczali mnie przed siebie wiedząc, że przecież więcej niż 50tką nie pojadę. I temu panu, który włączał i wyłączał przede mną kierunkowskaz, żeby zauważyła, że ja nie mam ![]()
#2167 | ||
Zakorzenienie
|
sysecka - Twoja relacja mnie rozbawiła. Zwłaszcza podziękowania ... lol
Cytat:
![]() Cytat:
Zobaczysz jakie piękne uczucie będzie Ci towarzyszyło, jak dotkniesz swojego prawka.... ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2168 |
BAN stały
|
12.12 godzina 13:15 Wynik egzaminu-pozytywny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2169 |
Zakorzenienie
|
gratulacje
![]()
#2170 |
BAN stały
|
Dziękuję
![]() od początku się nastawiłam na to, że nie zdam. Na placyku noga tak mi drżała, ze sprzęgło chodziło jak oszalałe... A jak wyjechałam na miasto ciągle się zastanawiałam na czym mnie usadzi. Nagle zajeżdzamy do ośrodka i słyszę-"Gratuluje wynik egzaminu-pozytywny" ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2172 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny
![]() Jestem na tym wątku po raz pierwszy ![]() Szczere GRATULACJE dla Wizażanek, które mają juz prawko w kieszeni ![]() Ja pierwsze podejście miałam dzisiaj. Czekałam równą godzinę na swoją kolej ;/ . usłyszałam swoje nazwisko, wzięłam głęboki oddech i poszłam. Patrze, a przed "moim" autem stoi jakiś starszy Pan- nie wyglądający zbyt sympatycznie. No i zonk, dopadł mnie straszny stres. Podchodzę do pana egzaminatora, widze na jego buzi uśmiech od ucha do ucha i słyszę- dzień dobry Pani Agato, no to może się przejedziemy ![]() ![]() Plac zrobiony bezbłędnie. Jedziemy na miasto. Kilka manewrów, zawracanie na 3, ok. 20 minuty jazdy i słyszę: na tym skrzyżowaniu proszę zawrócić. No to zawracam. Pan egz. nic nie mówi i prosi żebym wykonała ponownie ten manewr, bo zrobiłam coś nie tak ;p No to sie zestresowalam i nie wiedzialam co mam zrobic no i pojechalam tak samo. Okazalo sie, ze zrobilam za maly łuk przy zawracaniu, a ze ulica byla 2-kierunkowa,to "delikatnie" mowiac-przez chwile jechalam nie swoim pasem ;p no i koniec. Pan egz. zrobil smutna mine i mowi, ze jest mu przykro i ze niestety musimy sie zamienic miejscami ![]() ![]() ![]() Mimo negatywnego wyniku, egzamin wspominam naprawde pozytywnie. O egzaminatorach z Gdyni kraza mrożące krew w żyłach legendy, wiec nie szlam tam z pozytywnym nastawieniem. Na szczescie okazalo sie, ze jest inaczej i na 2- gi termin mam zamiar isc z usmiechem i pozytywnym nastawieniem ![]() Jedyne co mnie bardzo zdenerwowalo to termin nastepnego egz- pierwszy wolny termin byl dopiero na 4 Lutego ![]() ![]() ![]() Trzymam kciuki za nas wszystkie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2173 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2174 | |
Wtajemniczenie
|
Gratulacje
![]() AgatkA_01 następnym razem się uda, a faktycznie egzaminator bardzo miły. sysecka leżę po prostu ![]() ![]() panna kinia gratuluję, teraz się dopiero szkoła jazdy zacznie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2175 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2176 |
Zakorzenienie
|
gratuluję bardzo
![]() panna kicia, to teraz ziuuu do własnego auta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2177 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() margo 80 -> zdaj koniecznie relacje po odebraniu prawka, toż to wiekopomna chwila w życiu każdego kursanta jest ! :P Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2178 |
Raczkowanie
|
I z czego by się MORD utrzymywał
![]()
#2179 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2180 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a w piątek muszę postawić szampana w pracy, bo już mnie ścigają wszyscy. obiecałam, że postawię jak już będę miała prawko w garści. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2181 |
Zakorzenienie
|
no może aż tak to nie... ale gburów na nieszczęście jest dużo za dużo. Ja nie lubię siedzieć obok gościa i ani słówka nie podzielić, więc pod koniec egzaminu opowiedziałam mu kawał o pingwinie... nic, zero reakcji z jego strony, nawet się nie uśmiechnął, to zapytałam, czy daleko jeszcze ten korek przede mną (oj wpakował mnie gość w pół godziny stania i podjeżdżania tak, że bałam się gaśnięcia, ale na pół sprzęgiełku nie było na to szans. I taką mi odpowiedzią zasunął, że skąd on ma wiedzieć w taki sposób, że kuuuurcze... co za gburek... i już się nie odzywałam. Tylko pomyślałam sobie tak: oj poczekaj, kiedyś Cię jeszcze błotkiem z kałuży ochlapię z mojej rav4!
|
![]() ![]() |
![]() |
#2182 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2183 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() p.s. u nas w PORD-zie zaszaleli i wymienili ostatnio wszystkie egzaminacyjne Punciaki, poniewaz poprzednie byly w roznych kolorach. Teraz wszystkie są srebrne ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2184 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pozdrowienia i podziękowania mnie rozbroiły ![]() ![]() ![]() ALE!!! Ja chyba wiem z kim Ty zdawałaś!!! ![]() Ja na obu egzaminach widziałam takiego gostka, który każdemu na wejściu zadawał pytanie "a pan/pani na czym się uczył/a jeździć?" ![]() Wszyscy w poczekalni z niego brechtali ![]() Taki starszy, chyba siwy, dość niski i krępej budowy ciała??? Cytat:
![]() Od razu przepraszam, że nie wiem, kto zdał, kto nie, ale przyznam, że nie nadrobiłam jeszcze zaległości, bo na razie nie mam kiedy ![]()
![]() |
#2185 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Tak się zastanawiam, czy Ci egzaminatorzy, z tych gburowatych, w zyciu prywatnym też są tacy nieteges. Toż to idzie się załamać z taki TŻ-em u boku ![]() Słyszałam taką historię, od znajomej, przyszła na egzamin, mówi Panu dzieńdobry, a on jej na to- ja tu nie jestem od dzieńdobry! proszę wsiąść do auta ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2186 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2187 |
Rozeznanie
|
gratulacje ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2188 |
BAN stały
|
nie, nie z Ciechanowa
![]() gratuluję rownież ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2189 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() GRATULUJĘ ![]() Cytat:
![]()
"Hard to find how I feel, especially when your smothering me. Hard to find how I feel, please someone help me. Hard to find how I feel, controlling me every step of the way." 13.09.2008r. --> Jestem posiadaczką prawa jazdy
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2190 |
Raczkowanie
|
Witam wszytskich kierowców oraz te osoby,które już niedługo będą miały plasticzek
![]() Chciałabym dołączyć do waszego wątku ![]() 27.01.2009 pierwsze podejście :/ Mam nadzieje, że w Waszym wsparciem uda mi sie przeżyć jakoś te 1,5 miesiąca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:38.