![]() |
#2161 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Oczekujące Panny Młode 2011! ;)
Isabele obie są bardzo ładne, ale złota jest prześliczna
![]() alfea witaj ![]()
T. 16.1.12 ![]() Z. 30.6.14 ![]() A. 7.2.17 ![]() G. 9.1O.18 ![]() Edytowane przez bambusiek Czas edycji: 2009-07-30 o 12:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#2162 |
Zakorzenienie
|
Alfea - witaj
![]() Stysik - No to co, że spod Rybnika. Fajnie, że jest tutaj osoba z tak bliska ![]() ![]() ![]() Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2009-07-30 o 12:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#2163 |
Zakorzenienie
|
Hecate współczuję takiej teściowej. Moja na szczęście ma do mnie 100 km :Jezyk:
JennyAniołek pomysł z lampionami ciekawy, ale ja wolę raczej inne atrakcje. Zresztą fajerwerki bardziej kojarzą mi się z Sylwestrem niż slubem. A te lampiony świetnie wygladają w większej ilości. Ale na spróbę mozesz zamówić kilka i zobaczyć jak to działa i wygląda ![]() Alfea witamy ![]() Edytowane przez ivona84 Czas edycji: 2009-07-30 o 12:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#2164 |
Zakorzenienie
|
ivona84 - właśnie mam taki zamiar, kupić kilka na próbę i zobaczyć co z tego wyjdzie, jak się uda to porobię fotki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2165 |
Przyczajenie
|
Isabele, momo, że jestem tu nowa, pozwolę sobie skomantować
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Kochane dziewczyny, muszę się przyznać, że nigdy nie uczesniczyłam w żadnym forum. Zdecydowałam się na dołączenie do waszego, bo ustaliliśmy, jak wspominałam datę ślubu, ale obecnie jestem z moim narzeczonym na 2 letnim kontrakcie w Niemczech (dopiero przyjechaliśmy), rodzice jeszcze nic nie wiedzą ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2166 |
Zakorzenienie
|
No takie bardziej weselne - wolę bardziej zainwestować w dekoracje na przykład, choć to do atrakcji się nie zalicza
![]() Ale jak kupisz te lampiony i przetestujesz je to załaczysz zdjęcia? Proszę - moze przełamę wtedy rodzinną tradycję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2167 |
Przyczajenie
|
Alfea witamy
![]() Tak,na piątek, bardzo chciałam mieć ślub 21 czerwca, ale w 2011 to wtorek i mi nie pasuje więc chcę 24 bo to jest piątek po Bożym Ciele więc zazwyczaj ludzie mają wtedy wolne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2168 |
Raczkowanie
|
Alfea witaj
![]() ![]() Isabele nie bede oryginalna ..złota o wiele ładniejsza ![]() Jenny bardzo ładne te lampiony. Mysle ze to fajnie by wygladalo. ![]()
#2169 |
Zakorzenienie
|
alfea witaj
![]() ![]() JennyAniolek a arkadia jest na ile osób? bo na zdjęciach jest przecudna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2170 |
Przyczajenie
|
hecate5 nie pracuję z moim narzeczonym, po prostu przyjechaliśmy tu razem, bo nie chcemy zwiazku na odleglość, a tak sie zlozylo ze moglam bez zawalania czegokolwiek sobie tu zamieszkać
![]() ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Stysik dostałam właśnie wiadomość od jednej z sal i mają wolne teminy, ale to jest moja wymarzona sala. Mam nadzieję, że jakos pójdzie to całe załatwianie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2171 |
Zakorzenienie
|
alfea Dobrze zrobiliście, że razem wyjechaliście
![]() ![]() A TŻ to Towarzysz Życia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2172 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na dzień dzisiejszy mamy 39osób pewnych (w tym 5: zespół, foto i kierowca) oraz 33osoby niepewne. Sale, o których wcześniej pisałam czyli Sawana i Rojanka są do 100os. (w Sawanie byliśmy w maju na weselu). I niestety jesteśmy w kropce co robić ![]() Alfea - TŻ czyli Towarzysz Życia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2173 |
Przyczajenie
|
Stysik przepraszam, pomyliłam się, to NIE jest moja wymarzona sala. Ogłądanie i tak rozpocznie się dopiero w sierpniu, bo przyjedziemy na urlop do Polski, więc na razie net mi pozostał, ale o dziwo, da sie tu coś znaleźć
![]() ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Dziękuję za wyjaśnienie mi skrótu. Nie wpadłabym na to:-D |
![]() ![]() |
![]() |
#2174 |
Rozeznanie
|
hecate5 no dokładnie ta sama sytuacja jeśli chodzi o koleżankę. Kazła zadzwonić wczoraj ale nie odbierala cały dzień więc dzwonię dziś i było zajęte to dzwonie za 5 min i nie odbiera, dzownie następny raz i to samo. Ale dostałam smsa że w sobotę mam ją odebrać ale miała jeszcze zrobić inną rzecz tzn. popracować nad marszczeniem sukienki
![]() Ale uznałam że chyba pojadę na targ w niedzielę i tam kupię sukienkę. Wezmę TŻ żeby jemu też wszytsko pasowało i nie trzeba było niczego poprawiać ![]() ![]() A co do starosty to dokładnie ten sam przypadek miałam u siebie w grupie ![]() JennyAniolek Mamy salę, kamerzystę, fotografa, zespół i na dodatek zmieściliśmy się w planowanym budżecie i nawet zaoszczędziliśmy 200 zł ![]() ![]() ![]() A co do fajerwerków i lampionów to ja wolałabym też zainwestować w coś innego. Np - prezenty dla rodziców ![]() Stysik U mnie też jest taka tradycja. Jeśli są to sąsiedzi to zawsze jakiś ładny bukiet Ci dadzą ale jak ktoś z ulicy to najlepiej bym mu nic nie dała a tym spod sklepu to też i mam nadzieje że tak nie będzie chociaż na drodze do kościoła jest monopol ale bądzmy dobrej myśli ![]() isabele piękna jest złota, tylko też zależy czy jesteś opalona żebyś nie zlała się z sukienką. Ja tez zgadzam się co do dodatków z jedną wizażanką czyli żeby były czarne, Czarne buty, i biżuteria. Jak dla mnie pięknie byś wtakim zestawie wyglądała. No i zazdroszczę tego że masz sukienkę ![]() alfea Witaj A co do tradycji to chyba już wspominałam że u mnie zwyczajem jest że za parą młodą i świadkami przez całą mszę stoja druhny i dróżbowie. Każdy z nich powiniem być stanu wolnego. A jeszze jedno - kto Was wprowadza do kościoła tata czy z TŻ? U mnie że z narzeczonym a przed nami ksiądz idzie. Chociaż na jednym to tata wprowadzał panne młodą a narzeczony stał przyołtarzu - ale to dla mnie jak z filmów amerykańskich, chociaż ja na tradycjach się nie znam ![]() Byłam też dziś w realu i kupiłam jak zwykle chrupkie pieczywo a w środku płytka na szczupłe uda ![]() ![]()
#2175 |
Zakorzenienie
|
JennyAniołek czyli szykuje Ci się jak dobrze pójdzie 65 osób. No wiesz - sala jest śliczna, ale chyba jak przyjdzie 50 osób to poginą na tej sali
![]() Nicola u nas przeważnie idzie ksiadz, a za nimi Młodzi i świadkowie, ale mi się tak marzy,zeby tata poprowadził mnie do ołtarza - zostałby wyróżniony i to tak, że tata oddaje mnie w ręce TŻ ![]() I zastrzeliłabym Twoja koleżankę za takie olewanie ![]() Edytowane przez ivona84 Czas edycji: 2009-07-30 o 13:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#2176 |
Przyczajenie
|
nicolaaa widzę, że jesteśmy z sąsiednich miast
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2177 |
Zakorzenienie
|
JennyAniołek poszukaj innych sal, czy znajdą się jakieś ładne na mniej osób, jeśli tak to rezerwuj, a jeśli nie to myślę że można jakoś tak to w arkadii poustawiać, żeby wszyscy blisko siedzieli i było trochę miejsca na tańce
![]() nicolaaa my też raczej samochód z rodziny wypożyczymy ![]() ![]() scenki na bramkach weselnych są super, ale tym spod sklepu bym najchętniej pokazała tabliczkę "nietrzeźwym alkoholu nie dajemy", bo ja uważam za szczyt bezczelności, że jacyś obiboki liczą na darmową wódkę ![]() Ja pójdę z TŻ do ołtarza... u mnie też kiedyś druhny i drużbowie stali, ale już się to rzadko spotyka ![]() ![]() alfea to zmienia postać rzeczy ![]() ![]() Edytowane przez Stysik Czas edycji: 2009-07-30 o 13:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#2178 |
Zakorzenienie
|
Kiedyś na ślubie znajomych TŻ staliśmy jako drużby i myślałam, ze padne
![]() ![]() I z tymi bramkami nie chciałabym dawać wódki tym pijaczkom spod sklepu, ale u mnie to raczej niuniknione, bo mieszkam koło sklepu ![]() Edytowane przez ivona84 Czas edycji: 2009-07-30 o 13:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#2179 |
Rozeznanie
|
ivona84 Dlatego też jadę w niedzielę na targ z TŻ żeby to on mi doradził bo jak z nim ja kupie to nie będzie miał prawa powiedzieć że coś krzywo na mnie lezy
![]() A koleżanka miała tylko ramiączka zrobić ![]() alfea No ja właśnie w Dąbrowie Górniczej mam salę, kamrzystę i fotografa a zespół z Sosnowca ![]() Na ile osób szukasz sali bo my będziemy prosić jakies 150 ale liczymy na 120 bo wiemy że niektórzy na 100% nie przyjadą bo to będzie dopiero dziecko kilkumiesięczne, bo to gospodarstwem trzeba się zająć, bo niektórzy siedzą za granicą i nie przyjeżdzają na wesela. Na 2011 mają praktycznie wszędzie wolne terminy więc nie masz się czym martwić ![]() Stysik No my w rodzinie az tak wypasionego autka nie mamy ale wydaje mi się że akurat samochód rodziców TŻ będzie idaleny. Jest w kolorzę srebrnym więc popracują nad jego wyglądem, wypolerują i będzie BEATIFULL ![]() Dlatego właśnie musimy patrzeć na koszty bo bardzo dużo osób mamy na weselu i połowie jeszcze noclegi załatwiamy więc nie będziemy pieniędzy wydawać na coś co mamy ![]() Ja to jak napisałam będę siedzieć by wszytsko zgrało się z zaproszeniami a te żeby zgarały się z wystrojem sali ![]() ![]()
#2180 |
Przyczajenie
|
Stysik u mnie niestety te "obiboki" tez zawsze liczą na darmową wódkę, kupią, albo zerwią z ogródka komuś jakiegoś wiechcia i wielce składają życzenia Młodej Parze
---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- nicolaaa ja myślałam o wyporzyczeniu jakiegoś samochodu z epoki ![]() Dziewczyny doradźcie co trzeba załatwiać, w jakiej kolejności i w ogóle, bo jak tak czytam wasze wypowiedzi to pomału ogarnia mnie panika!!! ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- nocolaaa ooo to fajnie, że w DG masz salę, a możesz podać namiar na nią?? Listy gości jeszcze nie ustaliliśmy, a tak w ogóle to jestem rozdarta, bo nie wiem, czy chcę mieć wesele, czy tylko przyjęcie po ślubie. Przyczyna jest taka, że no ślub się bierze raz w życiu, więc wesele by się przydało, tylko, że ja nie lubię ani mojej ani TŻ rodziny i te rodziny nawzajem też się nie lubią, więc się zastanawiam, czy nie zaprosić tylko najbliższych na wystawny obiad, ale tak bym chciała wesele jak z bajki. Boję sie tylko zgrzytów miedzy rodzinami.
#2181 |
Zakorzenienie
|
Alfea najpierw znajdź salę, a potem zespół, foto i kamerzysta i jeszcze kucharka jak wynajmujesz samą salę i na dzień dzisiiejszy wystarczy.
W następnym roku trzeba załatwić kosciół, a potem można rozglądać się za dekoracjami, zaproszeniami, suknia, bukietami i innym drobiazgami. |
![]() ![]() |
![]() |
#2182 |
Przyczajenie
|
ivona 84 dziekuję, już jakoś sobie to musze poukładać w głowie
![]()
#2183 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a mnie znowu czeka dzisiaj dentysta. choć ząb nie boli tak jak wczoraj... ciekawe co z nim |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2184 |
Przyczajenie
|
Ja się niestety na chwile obecną zmywam
![]() ![]()
#2185 |
Zakorzenienie
|
do napisania
![]() ja zaraz też uciekam do dentysty |
![]() ![]() |
![]() |
#2186 |
Zakorzenienie
|
Niunia trzymam kciuki, żeby nie bylo nic groźnego z zębem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2187 |
Raczkowanie
|
niunia32 ty to bidulka jestes z tym zębem
![]() alfea aha no to cie nie zrozumiałam ![]() ![]() Dziewczyny własnie gadałam z kolezanka i się uśmiałam. ta kolezanka niedługo bierze ślub i poszli z narzeczonym do księdza do swojej parafii. A ta koleżanka to zawsze sie lubi pokłócic z ksiedzem i lubi robić sobie jaja. No i ksiadz poprosił ich zeby wchodzili osobno i najpierw weszła ona. ksiadz pyta sie jej czy mieszka z narzeczonym a ona na to ze "nie". Nastepnie pyta czy współzyją ona na to ze "nie" ![]() ![]() ![]()
#2188 | |
Lena
|
Cytat:
![]() ![]() Witaj Alfea! nie przejmuj się, początki zawsze są bardzo pogmatwane i nigdy człek nie wie od czego sie zabrać. ale jak już wpadniesz (wpadniecie) w wir przygotowań.... ![]() Isabelle- złotą wybierz! ![]() no własnie- odwieczny problem z goścmi. trochę się tego boję; bo nigdy tak do końca nie ma się pewności czy aby wszyscy będą. 3 lata temu byłam na weselu u psiapsiółki, gdzie z 90 osób przyszło tylko 40. z młodych ludzi byłam tylko ja, jej brat i jakiś przybląkany kolega! masakra. Ale była wkurzona. Bo nawet nikt nie raczył wczesniej ich powiadomić. i wyszło tak że do wesela dopłacili, niż się zwróciło. A atmosfera też była trochę kichowata, że wesele skończyło się zaraz po 12. na szczęście w życiu małżeńskim wiedzie się im rewelka- już nawet 3 dziecko w drodze!
![]() ![]() |
![]() |
#2189 |
Raczkowanie
|
Tak długo mnie tu nie było, że aż wstyd...
![]() ![]() Ale powiem Wam, że u Nas dużo zmian... Tak więc... Sala zarezerwowana, zespół zarezerwowany, tylko data przesunięta... O CAŁY tydzień później... ![]() ![]() A co do zmian to od 2 tygodni jestem na stażu w Sądzie ![]() ![]() ![]() aaaaaaaaaaaa, zapomniałabym - zamówiłam sobie firany - panele ![]() ![]() No, to tyle na dziś... ![]() Miłego wieczoru ![]() Załączam Wam jeszcze zdjęcia Naszej sali (dwa różne przystrojenia)
10.08.2003 - Dzień, w którym wszystko się zaczęło... 27.09.2008 - Nowy etap w Naszym związku - Narzeczeństwo ![]() 07.05.2011 - Dzień Naszego Ślubu... TAK! TAK! TAK! Edytowane przez AinaN Czas edycji: 2009-07-30 o 18:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#2190 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak czy inaczej wierzę, że oba te dni będą piękne. A w sumie cały tydzień mógłby taki być, bo zamierzamy dzień po slubie jechać w góry ![]() ![]() Napisz proszę gdzie jest ta sala, bo jakoś znajomo wygląda ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:07.