|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..
hej
jestem wlasnie w pierwszej fazie i tak sie zastanawiam czy kaszka mleczna w proszku firmy bobovita jest dobrym pomyslem na sniadanie? strasznie mi smakuje, ale nie wiem czy pasuje do diety
|
|
|
|
#2162 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
moge powiedziec tylko ze dobrze trafilas. Te dziewczyny sa po prostu swietne hehe!!! Zadne forum na ktorym bylam nie zyje tak jak to ! Witamy ! Ja zaczynam znow jedynke, ale od jutra. Stwierdzilam ze nie ma co czekac do poniedzialku.
|
|
#2163 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2164 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak tak dieta jest bardzo ważna zwłaszcza kiedy na około nas lecą reklamy mcdonaldsa i kfc. Bardzo trzeba się nabiegać żeby znaleźć coś zdrowego. A przy tym i cena. Uważam że za dużo jest dostępnych nie zdrowych przekąsek a zbyt mało tych ok. Nawet jogurty (wystarczy przeczytać skład). A przy dzisiejszym zabieganym trybie życia każdy sięgnie po snickersa zamiast po sałatkę.
|
|
|
#2165 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak doczytalam sie wreszcie jaki wplyw maja niektore skladniki na nasz organizm, to poprostu zapalila mi sie lampka nad glowa z wielkim znakiem STOP ( dla niezdrowej zywnosci rzecz jasna) . Mam nadzieje ze nie popadne z skrajnosci w skrajosc i nie stane sie EKO-pojadaczem W weekend sobie pofolgowalam, bylam z moim lubym w Mcdrive.. ale jak zaznacza doktór - zdjelam gorna bulke. A od dzisiaj rana jestm juz na jedynce. Poranne pozdrowienia
|
|
#2166 |
|
Raczkowanie
|
Elfik333 spojrzałam na Twoj podpis... zaczynalysmy od tej samej wagi, co prawda ja na 2 bylam 3 tygodnie , ale waga spadla mi tylko na moment potem znow wrocila. Powiedz jak Ty to robisz
ja postanowilam wrocic do fazy pierwszej. Sprobuje byc na niej tydzien. Wracam na jedyke poniewaz zle zaczelam dwojke i mialam dylematczy dzisiejszy dzien potraktowac jako pierwszy dzien 2 fazy i spowrotem uczciwie i wg zasad Agatstona na niej byc , czy wrocic do korzeni Podjelam decyzje o powrocie, poniewaz musze .. uwaga .. oczysic krew by znow zaczac dwojeczke. Chetnie poczytam jaka jest historia Twojej dwojki . Pozdrawiam
|
#2167 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry,
no to przyszłam napisać jak totalnie wczoraj zawaliłam dietę TŻ się o to doskonale postarał i nie mam nawet żadnych wyrzutów sumienia. Przedłuże sobie potem I Fazę i 1/3 dni. A dzień zaczął się od czekoladek , potem TŻ przygotował pyszne spagetii i to spore o i duużo lodów algidy na kolacje![]() ![]() i żadnych wyrzutów sumienia.... ale dzisiaj już dietowo, narazie na śniadanie wieśniak z orzeszkami i kawa. miłego dnia dziewczyny!!!!
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2168 |
|
Zakorzenienie
|
to był bardzo, bardzo happy valentines day
![]()
|
|
|
|
#2169 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A od jutra znowu się zaczyna semestr, sprawdzałam plan i jestem wściekła! Niby dzienne studia, a prawie codziennie od 8 do 17:30!! o 5 muszę wstać i godzinę jechać i wracać. Eh.. i jak ja mam sie trzymać diety? No jak?? ![]() ![]()
|
|
|
#2170 |
|
Zakorzenienie
|
WITOJCIE!!!
![]() wróciliśmy cali, zdrowi i w jednym kawałku... po 11 godzinnej podróży, takiego tempa to ja nigdy nie miałam ![]() natomiast Wasze mnie powaliło - 15 stron w niecały tydzień, ciekawe kiedy ja to przeczytam ![]() Carmela, congratulations, czy to to o czym myślę ![]() u nas, mimo że dieta poszła na urlop wzrostów nie zanotowano, a nawet cm jakby mniej dobra, wracam do rozpakowywania manatek... |
|
|
|
#2171 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2172 |
|
Zakorzenienie
|
Carmela gratuluję
|
#2173 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a potem te wszystkie "cudowne" mleczka w proszku i kaszki naładowane cukrem i innymi pożytecznymi rzeczamimoje dzieci zgodnie powiedziały nie Cytat:
a w drodze powrotnej...![]() Cytat:
![]() staram się odżywiać dzieciaki zdrowo, mam świadomość, że kiedyś i tak sięgną po te wszystkie sztuczne rzeczy ale łudzę się, że jednak domowe jedzonko w końcu zwycięży ![]()
|
|||
|
|
|
#2174 | |
|
Raczkowanie
|
carmela GRATULACJE !!!!
Cytat:
Powiem Ci, że jeśli chodzi o dietę w domu z mamą to moja sytuacja wygląda podobnie albo nawet nie wiem czy nie gorzej. Przeważnie sama sobie gotuje ale są takie dni kiedy przychodze o 18 do domu po całym dniu na zajęciach, mama wcześniej powiedziała, że coś przyrządzi tylko żebym jej powiedziała co moge a co nie, no to mówie. No i przychodze i widze zamiast kurczaka z grila i ugotowanych brokuł widze kurczaka w jakimś sosie serowym i duszone warzywa takie jak marchew, ziemniaki, brokuł (czyli prawie nic zjeść nie moge a wybrać się nie da) i ma mama jeszcze pretensje do mnie że tego nie jem a wiem, że się starała. Często jak jestem na diecie to widze, że w domu pojawia się więcej moich ulubionych rzeczy w domu np sery pleśniowe i słodycze, jakby na pokuszenie bo ona sama wszystkich nie zje a mieszkamy we dwie...czyli to raczej dla nas![]() albo ostatni proceder, bardzo mnie wkurzył robiłam sobie jajecznice na oliwie z oliwek, tam już wszystko zalałam jajkami i wyszłam na chwile z kuchni i gdy weszłam zobaczyłam jak mama wrzuca mi tam masło ... bo stwierdziła, że tak lepiej smakuje (wiedząc, że masła jeść nie moge), nie wiem co chce takimi rzeczami osiągnąć...!!Także ja sobie sama musze wszysko kupić, zrobić i szybko jeść ![]() Co do planu zajęć, ehhh, też niby dzienne a siedze 3 dni w tygodniu do 19.30 od 8 rano z jednym okienkiem 2 godzinnym.Ciężko jesn na I fazie wytrwać na zajęciach bo mało jest fajnych rzeczy które mozna wziąć ze sobą. Lepiej będzie na II bo jabłko się weżmie albo kanapkę jakąś
|
|
|
#2175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2009-02-15 o 12:31 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2176 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Pysiamn a cóż, to za przystojny mężczyzna na walentynce?Twój synek? ![]() Camela piękny pierścień.Czyżby zaręczyny?
|
|
|
|
#2177 |
|
Zadomowienie
|
u mnie zawsze do jedzenia sa rzeczy kaloryczne, poniewaz mam 2 starszych braci, a oni jedza bardzo duzo. zawsze sa chipsy, batoniki, nutella.moja silna wola glowine polega na tym, ze zagladajac do lodowki musze omijac czekoladowe desery, kebaby do odgrzania itp.
a to jest straszne, gdy tak po ciezkim dniu w szkole musze patrzec na te pysznosci mama oczywiscie nie moze robic mi oddzielnych obiadow, wiec sama musze sobie cos ugotowac. kiedys zrobila dietetyczny obiad, ale nikt poza mna tego nie zjadl. |
|
|
|
#2178 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W sumie masz racje ale ja już dziś zjadłam na pewno nie dozwoloną sałatkę więc od jutra ostro zaczynam. Dziewczyny jak Wasze wyniki, te które przeszły już 1 fazę? brzuszki bardziej płaskie? bo to mój największy problem
|
|
#2179 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2180 |
|
Zadomowienie
|
carmela gratuluje
![]() ja jestem na fazie 1 jakies... 4 dni(?) schudlam ok 0.5 kg. nie jestem dobrym przykladem, bo zajadalam sie wczoraj smarzonym kurczakiem |
|
|
|
#2181 |
|
Rozeznanie
|
Carmela gratulejszon!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!
![]() jesuuuu a ja dzisiaj zadnego pomyslu na obiad a na pewno aby cokolwiek zrobic musze wyjsc do sklepu... abuuuuuu
|
|
|
|
#2182 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ona to naprawde robi celowo, tylko nie wiem po co, bo z tymi wszystkim jestem sama, nikt mnie nie wspiera ... ale nie będe się użalać nad sobą szkoda tylko, że osoby które powinny mi pomóc niejednokrotnie powodują, że nic z tego nie wychodzi...Cytat:
ale po prostu czasem brak czasu i wtedy jest ... problem
|
|
|
#2183 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny plissss
potrzebuje przepisu na chlebek razowy... ktos kiedys wklejal linka wiem ze tez byl tam chlebek maslankowy... nie jestem w stanie tego odnalesc ![]() edit. odwoluje juz znalazlam
Edytowane przez Agee79 Czas edycji: 2009-02-15 o 13:18 |
|
|
|
#2184 |
|
Raczkowanie
|
Carmella moje gratulacje!!!!
|
#2185 |
|
Zakorzenienie
|
Papraczku dziękuje za miłe słowa, ja też tęsknie za Wami
Camela Gratulacje p.s Ja też od męża dostałam pierścioneczek, wprawdzie tylko walentynkowy, ale śliczny
|
#2186 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gratulacje ![]() ja też chcę...ale pewnie się nie doczekam ![]() a z książką SB poczekam aż w sklepach będzie ta nowa- chyba od 24 w księgarniach |
|
|
|
|
#2187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
życzę Ci powodzenia i wytrwałości! a ja żałuję,że nie kupiłam dwóch zestawów tych silikonowych foremek do muffinek w lidlu...bo 12 sztuk to dla nas za mało...wczoraj upiekłam,a dziś już zjedzone ![]() pozdrawiam
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2009-02-15 o 17:45 |
|
|
|
|
#2188 |
|
Raczkowanie
|
kobiety drogie czy spotkalyscie sie moze z galaretka bez cukru w naszym pieknym kraju ? Oetker juz podobno nei produkuje, a mnie by sie tak przydala na te 14 dni pierwszej fazy ..... chociaz powiem szczerze ze w ksiazce nei natknelam sie na taki posilek ...
|
#2189 |
|
Rozeznanie
|
niestety nie, ale gdzies widzialam przepis na domowej roboty galaretke
![]() ugotowac owoce poslodzic fruktoza, po ugotowaniu odcedzic i wymieszac z zelatyna ![]() to tak w skrucie proporcje to wg uznania ![]() ja upieklam chlebek mmmm... pychotka no i nie moglam sie opanowac i sobie tak zapodalam kilka kromeczek czyli na kolacje wegle brrrrrr....no to nic... cichutko dzisiaj, wiec i ja uciekam ![]() do jutra babeczki
|
|
|
|
#2190 |
|
Zadomowienie
|
poszukam przepisu na chlebek i moze jutro sobie zrobie
mowiecie, ze taki dobry...przyda mi sie jakas odmiana w jadlospisie, bo jem caly czas to samo. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:35.

Teraz to juz nie ma wyjscia i patelnie zastapil garnek do gotowania na parze. Ale oby dalej dbali o siebie to moze nie bedzie zle
Jak doczytalam sie wreszcie jaki wplyw maja niektore skladniki na nasz organizm, to poprostu zapalila mi sie lampka nad glowa z wielkim znakiem STOP ( dla niezdrowej zywnosci rzecz jasna) . Mam nadzieje ze nie popadne z skrajnosci w skrajosc i nie stane sie EKO-pojadaczem
ja postanowilam wrocic do fazy pierwszej. Sprobuje byc na niej tydzien. Wracam na jedyke poniewaz zle zaczelam dwojke i mialam dylematczy dzisiejszy dzien potraktowac jako pierwszy dzien 2 fazy i spowrotem uczciwie i wg zasad Agatstona na niej byc , czy wrocic do korzeni
, potem TŻ przygotował pyszne spagetii i to spore o i duużo lodów algidy na kolacje
70->69->68->67->66->65->64->

a potem te wszystkie "cudowne" mleczka w proszku i kaszki naładowane cukrem i innymi pożytecznymi rzeczami