|
Notka |
|
Kosmetyki mineralne Lubisz kosmetyki mineralne? Chcesz pogłębić swoją wiedzę? Wiemy wszystko o kosmetykach mineralnych. Zapraszamy do dyskusji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2161 |
Zadomowienie
|
Dot.: Naturalna pielęgnacja skóry dla fanek minerałów i nie tylko...
A proszę!
![]() ![]() ![]() ![]() a buff fajny tyle, że ja nie lubię być tak ściśle (chyba0 owinięta, lubię mieć dużo wokół niczym poducha. A buff to się nie brudzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2162 | |
biegam dla Zabawy
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2163 |
Zadomowienie
|
a i alkaxy to mistrzyni jest!!!! Przepraszam Cię, kochana, zapomniałam o Tobie i Twej wiedzy i cennych wskazówkach, bo to dawno juz było... wybacz
|
![]() ![]() |
![]() |
#2164 |
Raczkowanie
|
A co to za cudo ten buffwear?
Wczoraj doszło moje pierwsze zamówienie z BU. Od razu zrobiłam sobie pilling enzymatyczny, wypsikałam oczarem i wysmarowałam kwasem hialuronowym ![]() W ogóle wczoraj był jakiś urodzaj, bo doszły też próbki z silk naturals. Kiedy ja to wszystko przetestuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2165 |
Zakorzenienie
|
Chciałabym się Was poradzić odnośnie kwasów
![]() Mam grudki i zaskórniki na twarzy, chciałabym się ich pozbyć. Naturalną pielęgnację stosuję już jakiś czas i widzę poprawę, ale tych grudek nie mogę się pozbyć. Zastanawiam się nad kwasem migdałowym. Stosowałam już tonik PHA z BU, BHA10% z BU, ale nie pomogło ![]() ![]() Czy może w ogóle lepiej iść do kosmetyczki na peeling migdałowy? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2166 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2167 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Anka Franka wirus opryszczki uaktywnia sie podczas tego typu peelingow. rowniez jesli idziesz na mikro i inne zabiegi typu roll cit itd zalecane jest aby kilka dni przed i po zazywac np Aciclovir. Chociaz nie musi, u mnie np uaktywnia sie po mikro ale po kwasach jest ok. na wszelki wypadek dobrze o tym wiedziec. Szkoda ze o tym sie nie mowi w gabinetach i nie pisze przy opisie zabiegow. Co do zastosowania serow zobaczysz, jesli bedzie mocno podrazniona to serum z vit c bedzie cie nieziemsko szczypac i dodatkowo podrazni. A tak a propo jakie stezenie stosowalas wczesniej przy migdale ? Czy to dziewiczy raz? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2168 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Tonik stosowany regularnie spowoduje minimalne łuszczenie się skóry, jeśli będzie dobrze nawilżana i chroniona to za kilka dni, tygodni zaprocentuje gładkim i jasnym buziakiem. Ja osobiście jakoś nie mogę się przełamać do peelingu migdałowego, za bardzo odstrasza mnie wizja widocznego lnienia. A tonik jest przyjemny w użyciu, łatwy w wykonaniu i ogólnie wychodzi bardzo korzystnie cenowo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2169 |
Zakorzenienie
|
Ah, sama nie wiem.
Zamówiłam hydrolaty: używam głogowego i oczarowego. Na to żel HA a potem puder bambusowy. Jednak świecę się po nim jak bombka choinkowa ![]() odstawiłam puder, teraz jade na samym hydrolacie i żelu i jest to samo. Odstawiłam żel, stosuję sam hydrolat i dalej... błysk sylwestrowy. Co mam zrobić?
#2170 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2171 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() peeling zrobiłam pierwszy raz w życiu, wcześniej przez dwa miesiące stosowałam tonik - najpierw 6%, później 7,5%, a później co kilka dni zamieniałam tonik migdałowy na salicylowo-mlekowy (2%salicyla, i 8%mlekowca) no i wreszcie stwierdziłam, że nadejszła wiekopomna chwila na mocniejsze wrażenia ... ![]() ![]() ale widzę, że jest już coraz lepiej ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Cytat:
przy czym toniki, nawet te "gotowce", trzeba sprawdzać papierkami mierzącymi ph, bo z przyczyn, które kiedyś wyjaśniała Lorri ![]() ![]() i chyba lepiej najpierw spróbować z tonikiem, a peeling później, żeby zobaczyć reakcję skóry i ją przyzwyczaic, ale z drugiej strony są też teorie, że lepiej nie rozdrabniać się na tonikowanie i od razu trzasnąć obdzieranie ![]() ![]() Edytowane przez AnkaFranka Czas edycji: 2009-12-08 o 20:59 |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2172 |
Wtajemniczenie
|
Przetestowałyśmy dziś z Mariolą ten sławetny japoński peeling (w gabinecie kosztuje 130 zeta). Zmroziło mnie, jak przeczytałam, że ma w składzie isopropyl alkohol... Ale po pierwszym teście podoba mi się. Buzia naprawdę wygładzona, ciekawe, jak będzie później. Dostałam też próbki "delikatnej esencji" - konsystencja wodnista, efekt na buzi milutki, zapach niczym serum z wit. C z ZSK, ale składu nie uświadczę, bo na saszetce same japońskie robaczki
![]() Co do zabiegów zdzierających: póki co odstawiłam Locacid, bo pod koniec grudnia śmigam w słońce, ale PHA przywróciłam do użytku (co drugi-trzeci dzień zamierzam stosować). A może lepiej dać spokój? Na pewno w styczniu muszę salipega wreszcie wypróbować, tylko nie mam pomysłu, jak to z Locacidem pogodzić ![]()
![]() |
#2173 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2174 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2175 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
mówiąc o tonikach z kwasami zazwyczaj ma się na myśli z kwasem salicylowym (bo tonik aspirynowy to tonik aspirynowy) , a więc tonik aspirynowy, który stosowałaś był pewnie słabszy od tych robionych według przepisów z mazideł troche dziwnie, ze nie zadziałał na Ciebie AHA/BHA10% z BU, bo teoretycznie on jest właśnie z 2% salicyla i 8% mlekowego (ale może coś nie tak było z ph - jeśli jest za wysokie to tonik zaczyna gubić właściwości keratolityczne, a zaczyna być bardziej nawilżający) polecam lekturę Laboratorium Urody, np. tu KLIK , ale warto prześledzić wszystkie ich fora o kwasach ![]() ![]() ![]() i, na miłość boską, nie robić takich eksperymentów na pierwszy ogień jak tam opisane! ![]() z konkretów to polecam jednak mazidła i ich przepisy, albo zróbsobiekrem ![]() ![]() no i pamiętać o sprawdzeniu ph ![]() więcej grzechów nie pamiętam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2176 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kusi mnie, by sprobować... ![]()
![]() |
#2177 |
Zadomowienie
|
ja próbowałam
w zasadzie kupiłam je tylko do prania ale testowałam jako szampon generalnie na szampon nie polecam, wiadomo - nic sie nie pieni więc dziwnie się "myje", miałam jakoś wrażenie, że nie umyłam tych włosów ALE op wysuszeniu są miękkie i czyste natomiast jako środek piorący do rzeczy ciemnych zdecydowanie polecam - rzeczy doprane (nawet dżinsy, dokładnie przy nogawkach na dole co czasami ciężko doprać), mięciutkie i pachnące świeżością nie piorę rzeczy jasnych/białych bo niestety szarzeją |
![]() ![]() |
![]() |
#2178 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2179 |
Zakorzenienie
|
no ja akurat z praniem nie mam problemów - używam tylko i wyłącznie żeli a nie proszków [w ilości przepisanej czyli naprawdę niewiele] i porządnie płuczę, wszystko podopierane i bez smug
|
![]() ![]() |
![]() |
#2180 |
Zadomowienie
|
bardzo fajnie się swetry w tym pierze
![]() milusie są później |
![]() ![]() |
![]() |
#2181 | ||
biegam dla Zabawy
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A i mlekowiec przy naczynkach nie jest polecany. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2182 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
i co się stało? bo rozumiem, że po jakimś czasie minęło? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2183 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Najlepsze "bazy" pod minerały i dlaczego- ulubione kremy, sera, filtry itp.
Jestem (i rozwielitkowy, bo się nawinął) po 1. peelingu kwasowym- 15% salicylu. Najpierw klasyka, byliśmy mega czerwoni i wszystko piekło (mężczyzźni są mniej wrażliwi na ból chyba...a dla piękna trzeba cierpieć!) a rano naprawdę wow! Skóra jest gładka i milusia, chociaż bardzo wrażliwa i ledwo przetarłam ją wacikiem z hydrolatem. najlepsze jest to, ze rozwielitkowemu wyraźnie obkurczyły się pory.
Oczywiście filtr obowiązkowo i czekamy na łuszczenie. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2184 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Najlepsze "bazy" pod minerały i dlaczego- ulubione kremy, sera, filtry itp.
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2185 | |
Organizatorka
|
Cytat:
![]() ![]() Ja obecnie mlekowym się zaczęłam katować, ale nie wiem, jak długo dam radę, bo mam tak wrażliwą po nim skórę, że przetarcie skóry wacikiem z hydrolatem albo wklepanie kremu to męczarnia.. I to przy toniku 8%... A namordowałam się przy nim, bo musiałam zastosowań inny hydrolat niż różany i wyregulować pH. Hydrolat różany to jedyny, który robi mojej skórze taką krzywdę - wypala żywym ogniem dosłownie. Twarz po nim wygląda jak poparzona i przez kilka długich godzin jest ogromnie wrażliwa. Chyba wrócę do migdała i koniec z eksperymentami, bo moja cera zamiast wyglądać lepiej, to coraz gorzej znosi to wszystko.. EDIT- to chyba na wątek o naturalnej pielęgnacji... ![]() Edytowane przez cathy Czas edycji: 2009-12-09 o 13:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2186 |
Raczkowanie
|
marioladabr - ja mam orzechy na wymiankę
![]() Jest tam przepis dołączony na szampon i uniwersalny płyn do mycia ![]() Ja prałam jedynie rzeczy małej, ale teraz mam zapas jepa i wolę go do pieluch, bo są bardziej chłonne po proszku. Jestem zachwycona kosmetykami z BU.Od rana testowałam serum flavo-c i mleczko jedwabne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2187 |
Raczkowanie
|
a gdzie można kupić ten cudowny peeling japoński?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2189 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To ja też muszę! Wiem, że sprawdzają się jeszcze jako płyn do mycia. Cytat:
![]() Możesz zdradzic jak robiłaś szampon? Cytat:
![]() ![]() No i zero jakichś podraznień skóry! Prałam jasne rzeczy, w tym białą pościel i nie zauważyłam zażółcenia. Czytałam, że o dluższym czasie moga rzeczy żóknąć, ale to ponoć nie od orzechów tylko z braku wybielaczy optycznych. I jak się doda sody, to białe jest wybielane nią. Mariola, jak chcesz potestować orzechy, to moge Ci dać jakoś przy okazji zamówienia biochemicznego.
Czytadła na wakacje szukają nowych domków! Edytowane przez Plurabellle Czas edycji: 2009-12-09 o 20:59 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2190 |
skacze bryka i wiruje ...
|
Ja chciałam tylko pochwalić Eco Spa, bo kontakt świetny (odpisywali mi na mejle o 22.00
![]() ![]() ![]() Cathy a czemu piszesz na szaro? Przecież to nie OT ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:34.