|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzystki 2010 cz. III - w oczekiwaniu na cud mobilizacji
<foch>
![]() Cytat:
----------- I znowu wpadłam na chwilę, bo potrzbowałam info, ale już nie do szkoły xD
|
|
|
#2162 |
|
Zakorzenienie
|
Beata, fosio z przytupaskiem
|
#2163 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny tak się zastawiam jeszcze nad kierunkami studów na które mogłabym pujść i naszło mnie pytanie
na jakie wy chciałybyście iść? Jeżeli zdajecie matematykę i geografię dodatkowo na rozszerzonym??Mam nadzieję że są tu takie ![]() ??
|
#2164 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, mam
AKurat od mojego rocznika wszedł w moim LO Klasa wolała francuski (który też miał być do wyboru) ale się nagle okazało że tylko włoski lub niemiecki. ;/Idę odrobić ten włoski. I matmę - ale to łatwizia - potęgi
|
|
#2165 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
o właśnie! generalnie macie juz jakies plany na studia? co chciałybyscie robic? ![]() wogole, to naprawde sie juz uczycie do tej matury? ja wiem, ze to juz malo czasu, ale za nic nie moge sie za to wziasc... ale powiem wam, ze jak czytam wasze posty , ze idziecie sie uczyc itp to mnie w jakis sposob mobilizuje do nauki-bo kurde ja tez powinnam zaczas swoja "edukacje maturalną"
|
|
#2166 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() --- Pouczyłam się, teraz odpoczywam Ale nie zdążyłam obejrzeć meczu koszykarzy ![]() W ogóle to cały dzień jestem dzisiaj głodna, mogłabym ciągle jeść
|
|
#2167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To wbijaj do mnie na zapiekankę ![]() ------------- Nie uczę się dziś bio Tak czy inaczej całości do środy nie ogarnę (na powtórzenie), a na piątek już się nauczę Ale jutro to mnie tu naprawdę nie będzie dłużej niż pół godziny xD
|
|
|
#2168 | |||
|
Konto usunięte
|
aha nie no to fajnie, bo ja już miałam 3
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2169 |
|
Rozeznanie
|
|
#2170 |
|
żona
|
Melduje sie jako maturzystka 2010
![]() i szukam motywacji do nauki |
|
|
|
#2171 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej wszystkim
![]() Ja myslalam o biotechnologi i o geodezji ale przezylam szok ciezki jak zobaczylam ze na geodezje trzeba zdawac fizyke rozszezona mi to sie kojarzylo z matma i geografia a o geo na tym kierunku cicho sza nic nie ma... myslalam tez o architekturze krajobrazu lub wnetrza ale histori sztuki znowu z kosmosu sobie nie wytrzasne hehe ahh takie nasze zycie maturzystek 2010
|
|
|
|
#2172 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć, dziewczyny
![]() Mamy nadzieję, że zostaniecie na dłużej ![]() ------------ Tymczasem idę się przynajmniej trochę tej bio pouczę i spać ![]() Dobranoc ;*
|
|
#2173 |
|
Zadomowienie
|
Hmmmm...
A może ktoś mi wytłumaczy np. dlaczego jest tak,że w jednej szkole trzeba zdecydować o temacie na ustny polski do 30 września (mimo,że te tematy uczniowie dostali już w czerwcu Może ja potrzebuję więcej czasu na zastanowienie! Ej no! ![]() Albo jest jeszcze jedna spr. Nauczycielka powiedziała,że tematy oczywiście w kl.mogą się powielać,ale lepiej żeby tak nie było,bo jeśli podzielą nas na gr. i np. jednego dnia 3os.bedą miały ten sam temat to mogą uznać to za jakieś ściemnianie,że to umawiane itp. i nie dopuścić nas do matury Przepraszam bardzo, ale dla mnie to dość chore. Bo jak widzę nawet na forum, że parę os.wybrało motyw miłości (fajny,przystępny temat) to pewnie i parę os.w kl. też. I co, mam od ich decyzji uzależniać swoją? Bez sens według mnie.Wiem,że wcale się tak nie musi wydarzyć,ale mam dziwną szkołę więc wszystko jest możliwe
Kiedyś, w czasie rozmowy o osiągnięciach współczesnej techniki, George Bernard Shaw powiedział: - Teraz, gdy już nauczyliśmy się latać w powietrzu jak ptaki, pływać pod wodą jak ryby, brakuje nam tylko jednego: nauczyć się żyć na ziemi jak ludzie... ![]() |
|
|
|
#2174 |
|
Zakorzenienie
|
Można??
Właśnie przeżywam horror związany z planowaniem przyszłości..Przgarnieta? ?
|
|
#2175 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
W ogóle polonistka nie pozwoliła nam kserowac tematów maturalnych, bo będą one wywieszone w gablotce (taaa już to widzę jak będzie można sie przecisnąć) i na stronie szkoły (która nota bene ciągle nie działa) |
|
|
|
|
#2176 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
muszę spytać a wy dziewczyny z podstawa w klasie, macie w podreczniku albo mialyscie kombinatorykę ?Ale wiesz co robi przyzwyczajenie ![]() a obawiam się, że na prawdę nigdzie nie znajdę szkoły, która ma 6-biegowe, skoro to dopiero wchodzi ![]() Cytat:
Cytat:
mydło mamy, JEDEN zbiornik na jakiś 6 zlewów :p Ale lustra przy kazdym ![]() no właśnie xDhehe ![]() już nie smutam, to pierwsza reakcja taka była, a potem doszłam do wniosku, że w tym nie może być nic trudnego, trochę boję się, że to po prostu coś NOWEGO i INNEGO, a strachu przed egzaminem i tak już niemało. dziś go odczułam, jak pojechałam do WORDu, zapisałam się pani mi zaproponowała 10.09 (może ktoś zrezygnował...?) jednak to za szybko, nie wzięłabym dodatkowych jazd, i testów nie wiem czy bym się nauczyla, a z drugiej strony, na pewno ta skrzynia... wziełam więc... 29.09, godz. 17. egz. łączony.Cytat:
zdaje matme i geo R okres ? bo ja z tego właśnie powodu tak mam ![]() Ola, wiem że dam radę, musiałam pomarudzić to taki pierwszy strach...Cytat:
zawsze zostanie Ci ta biotechnologia ![]() i tak samo hist sztuki też wszędzie potrzebna? |
|||||
|
|
|
#2177 |
|
Rozeznanie
|
Nie tylko wy macie takie problemu u mnie to samo tematów jeszcze nie ma pewnie będą za 2 tygodnie a do końca września trzeba powiedzieć co się wybrało. Mi tematy przesłała parę dni temu któraś z forumowiczek (Bardzo dziękuje
|
#2178 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej, my na razie motywacją nie zarażamy
ale planujemy ![]() Cytat:
a u mnie powiedziala ze tematy moga sie powtarzac ale ma byc inna bibliografia. no ciekawe. tylko ze moj konspekt moze byc inny i myślę, że na pewno nie bedziecie uzalezniac swojej decyzji od tego ze ktos w klasie juz TO ZAKLEPAŁ. i tez nie bedzie tak ze kogos do matury nie dopuszczą, no błagam i co jeszcze?czego oni tak przeżywają to? kazda prezentacja będzie INNA! nawet na ten sam temat. wiadomo, podobna, ale nie taka sama. Cytat:
Beata też jutro zamierzam się uczyć biologii, marze o tym.i podoba mi sie pomysl z wykorzystaniem homoseksualizmu w Twoim temacie. to byloby cos nowego. cos co komisje zaskoczy. |
||
|
|
|
#2179 |
|
Rozeznanie
|
No właśnie nie, dlatego tym bardziej się dziwię
![]() --- Idę Żbiki, do jutra
|
#2180 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też chciałam iść na stomatologię, ale wybierając profil do LO nie myślałam o przyszłości. Żałuję, że od razu nie poszłam na profil bio-chem. Teraz to już nie dam rady nadrobić materiału. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() mi się też tak wydaje i w dodatku jest dość łatwy. Chociaż jeszcze nie jestem pewna co do niego. Cytat:
no nam prof. mówiła, że można mieć ta same tematy, ale muszą być inne tematy. Ona ogólnie odradzała, bo potem maturzyści się stresują. Była u mnie w szkole syt. ,że dwie dziew. z tym samym tematem zdawały w jednym dniu i w dodatku jedna po drugiej. Wiadomo komisja porównywała obie prace. Ale żeby nie dopuścić to nie słyszałam o takim czymś. ![]() pouczyłam się trochę o Młodej Polsce. I ogólnie to nie chce mi się iść do szkoły. W ogóle dzisiaj zaobserwowałam śmieszną syt. Stała grupka pierwszaków przed klasą i czekali na panią prof. No i przychodzi pani a tam jedna z dziewczyn do niej "Dzień dobry" i banan ta twarzy, o taki-> i tak się uśmiechała aż ta weszła do klasy. Na następnej przerwie siedzę sobie na ławeczce i ta sama dziewczyna, w tłumie na korytarzu mówi do księdza "Niech będzie pochwalony..itd. z tym samym uśmiechem -> , aż ten nie wszedł do pokoju nauczycielskiego. Jakaś szurnięta. idę się spakować.
Dzieciństwo kończy się wtedy, gdy bezpowrotnie przestajemy pytać dlaczego. Edytowane przez effciaa16 Czas edycji: 2009-09-07 o 22:29 |
||||
|
|
|
#2181 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() idę, boli mnie dalej głowa |
|
|
|
|
#2182 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
hahaha achhh te pierwszaczki |
|
|
|
|
#2183 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja się trochę pomarudzi to jest lepiej ![]() Cytat:
idę spać dobranoc |
|||
|
|
|
#2184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam jako 2 język znienawidzony niemiecki ![]() Wolałabym mieć w szkole angielski i hiszpański/włoski niż niemca ![]() zazdroszczę
|
|
#2185 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
U nas dziś psorka wpadła i mówi, że dzieci ze wsi mają za free angielski/niemiecki/hiszpański-.- I materiały do nauki za darmo + oddają im kasę za dojazd. Najlepsze jest to, że 5/7 z tych osób mieszka w niczego sobie domkach jednorodzinnych... Niech żyje sprawiedliwość! |
||
|
|
|
#2186 |
|
żona
|
szkoda
bo mi by sie przydalo poki co to nic nie robie w tym kierunku![]() __________________ U nas polonistka tez powiedziala ze gora 2 osoby moga miec ten sam temat.. Wiec ja sobie juz moj zaklepalam i brzmi on "Tęsknota za szczęściem rodzinnym - przedstaw odwieczny motyw literacki funkcjonujacy do dzis w roznych utworach" nooo i mam z glowy, mimo iz wszystkich nawet nie przeczytalam
|
|
|
|
#2187 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() geodezja i kartografia gospodarka przestrzenna (i rozważam) skandynawistykę (jednak) Cytat:
Cytat:
hejka ![]() Cytat:
ja tam mam zawsze swoje chusteczki ![]() to dobrze, że nie smutasz ;*** Cytat:
|
|
#2188 |
|
Raczkowanie
|
Napisane przez ewelina*
Hej dziewczyny tak się zastawiam jeszcze nad kierunkami studów na które mogłabym pujść i naszło mnie pytanie na jakie wy chciałybyście iść? Jeżeli zdajecie matematykę i geografię dodatkowo na rozszerzonym??Mam nadzieję że są tu takie ![]() ??ja zdaje, ale bardziej kierunki ekonomiczne mnie interesuja |
|
|
|
#2189 |
|
Raczkowanie
|
nam dali już tematy, ale nic wiecej nie mówili... w sumie to bez sensu rezygnowac ze swojego tematu, jeżeli ktoś juz niby wczesniej sobie taki wybral. ale to też fakt, że jak tematy sie powtarzaja to na pewno są porównywane i nie którzy moga na tym stracić...
mtynai mnie też zaintrygowała gospodarka przestrzenna. tylko z moją matma nie jest najlepiej, a podobno jej dość sporo na gp. pod uwagę biore też międzynarodowe stosunki gospodarcze, europeistykę, czy zarządzanie usługami turystyczno hotelarskimi . no i tu też jest problem, bo wymieniony ostatni kierunek najbardziej mi pasuje jednak u mnie w mieście jest na b.słabym poziomie-uczelnia państwowa jednak o słabej opinii. no ale zobaczymy jak to będzie z tą durną maturą i jak mi pójdzie (albo nie pójdzie )
|
#2190 |
|
Zakorzenienie
|
echh :P
nie dość, że brakuje mi motywacji do nauki to jeszcze odechciało mi się posty pisać ;P ale napiszę, żeby nie było, że słuch o mnie zaginął :P no, jak już wspominałam, nic mi się nie chce.. muszę się gdzieś wybrać i poszukać czegoś do ubrania na 18nastkę kumpeli.. nie wspominając, że trzeba prezentu dla niej poszukać -.-' i ta nauka ;] muszę jutro zdecydowanie przysiąść do biologii i w końcu ruszyć tematy na usntą z polskiego... a od przyszłego tyg chcę zacząć korki z chemi ;] no, jeszcze muszę przeczytać coś na polski i lecę w kimę ![]() branoc
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:34.

Na ługiej przerwie kolejka, jak za kumuny.
na jakie wy chciałybyście iść? Jeżeli zdajecie matematykę i geografię dodatkowo na rozszerzonym??
??

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

BOŻE 

muszę spytać