|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lejdiski- najwspanialsze babeczki pod słońcem cz. 3
Cytat:
dziękuję |
|
|
|
|
#2162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo to byl koniec sezonu i wchodzila wszedzie letnia odziez i jeszcze akurat w ten dzien bylo tak strasznie slonecznie.... tak sie akurat udalo .... jeden nosi juz od kilku tygodni bo sie zimno zrobilo a drugi jeszcze z metka w folii lezy .... ech ten moj chlop..... a co do tortu to obiecalam mu za rok na 30 urodzinki bedziemy wspolne robic bo ja 33 bedzie na pewno tort..... chcialabym zeby jeszcze dzidzia byla juz za rok na swieta...
|
|
|
#2163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ogólnie to jest ciężki przypadek![]() Jak pewnie zauważyłyście mam w wypowiedzie większośc ogonków.... co znaczy że jestem w domu.... tak tak jeste mw domu zbierało mnie i zbierało i w końcu stwierdziłam idę do domu.... mam temperaturę i strrrrasznie palą mnie policzki mam nadzieję że to nie grypa.... no i brzuch już boli na @ więc pewie wszystko na raz....... No teraz jak mam czasi swodobnie mogę pisa to Was wszystkie wcieło..... NO NIE!!! Gdzie wy jestescie !!
Edytowane przez Mischoko Czas edycji: 2009-11-05 o 14:36 |
|
|
|
|
#2165 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Misia masc cynkowa to chyba powinno dac sie kupic Cytat:
myjac zeby .Fajnie ze wychodzisz ze szpitala Ja robie golabki, ehh nie moge sie z garow wygrzebac
|
|
#2167 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wlasnie zezarlam cala czekolade
|
|
#2168 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
jak myc naczynia w takim, kiedys sa dwa krany i korek, w jednym lodowata woda a w drugim wrzatek...A jak u Ciebie Syla okres połogu, zakonczony?mozesz juz ten teges???
|
|||
|
|
|
#2170 | |
|
Wtajemniczenie
|
Moge juz ten teges i juz nawet bylo cosik
. No i jestem mile rozczarowana bo nic nie bolalo, a tak sie balam![]() Cytat:
Malo romantyczna jestem![]() Ala gdzie zdjatka z Rzymu ![]() Misia no i gdzie jestes??? Jak samopoczucie? Odpoczywasz?
|
|
#2171 |
|
Zadomowienie
|
Syla ja też robię gołąbki, zalewajkę i gzikę
tzn mam do 20 czas, bo wtedy Paw kończy pracę.Domi, tak się cieszę. To już zaraz wychodzisz. My mamy gaz ziemny Jest o niebo lepszy niż butli. Raz dwa wszystko się gotuje. Aż czasem jestem w szoku![]() A z rachunków to mamy: - czynsz ( w tym woda, gaz, śmieci, ogrzewanie, kanaliza) 332, 54zł - rata kredytu 360 zł - rata za tv 189zł - za tel 50zł - za kablówkę i neta nie chcę kłamać ale góra60zł - za wynajem sali wykładowej 240zł Czyli stalych opłat co miesiąc około 1240zł ![]() No a w tym miesiacu mamy jeszcze: - 2 rata za ubezpieczenie samochodu 850zł - opłata za roczny wynajem terenu, pod plac manewrowy 360zł Co daje razem 1210zł ![]() I żeby bylo jeszcze śmieszniej to normalnie byśmy jeszcze w tym mies. mieli KRUS do zapłacenia. Ja 300zł a Paw 600zł. Na szczęście mieli jakąś zmianę w systemie i mamy czas do końca roku, i nie 900zł a 700 coś tam. Więc już się nie martwię co będziemy jeść. Ale jakby nie patrząc w tym miesiącu mamy do wydania około 2500zl. Jezus Maria tragedia normalnie. A zarobek nasz to różnie bywa A tak wogóle dziewczyny, to orientujecie się ile prawko u Was kosztuje? Bo np. my mamy po 1200zł, ewentualnie rabat 50zł. Jak po znajomości czy z polecenia. Mamy zezwolenie na pracę w 2 powiatach. I w jednym ceny są tak od 1300- 1500zł. A w drugim to słyszeliśmy, że od 1800zł ![]() ![]() Normalnie szok jak ździerają. A jeszcze kursanci muszą sobie u nich sami kupować materiały, płacić za egzamin wewnętrzny. Byłabym wdzięczna za jakiekolwiek info. Acha, jakby któraś z Was chciała iść na prawko, to radzę zapisywać się juz teraz. Bo od przyszłego roku wchodzimy w Vat. No i będzie drożej. Tylko nie wiem czy o 7% czy o 22%. Księgowa
|
|
|
|
#2172 |
|
Zakorzenienie
|
tadzieusz
z tego co wiem to prawko gdzies w okolicach 1100-1200 zl kosztuje...... Faktycznie, duzo macie tych wydatkow
|
|
|
|
#2173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja to chyba do porodu nie bede mogla a po porodzie 6 tyg,chore to dla mnie![]() Tadzia u mnie prawko tak, jak u Ciebie |
|
|
|
|
#2174 |
|
Wtajemniczenie
|
Tadzieusz z tym prawem jazdy to jakis koszmar
. Moj brat probuje zdac i nie udaje mu sieNikogo nie obwinia bo bledy robi sam ale to ze trzeba powtarzac testy jak sie nie wyrobi w ciagu pol roku z praktycznym to juz jakas paranoja . Problem w tym ze nie maja terminow i ustalaja egzamin co 1,5-2 miesiace wiec sa 2-3 podejscia i od nowa testy. Moj brat lata z Norwegii wiec mozesz sobie wyobrazic jakie to koszta![]() Sie wk****wilam
|
#2175 |
|
Zadomowienie
|
U nas terminy dle tych co jeszcze nie zdali to około 2 tygodni, a dla tych co dopiero pierwszy raz to miesiąc.
Rata za 8tys kredytu, dlatego taka mała mamusia nam wzięła, na dokończenie remontu a i tak brakło |
|
|
|
#2176 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja dziś robię pitę z kurczakiem i warzywami + sos tzatzykowy
![]() Już nie mogę na plecy wytrzymać Uciekam, bo siedzieć nie mogę.Domi ćwiczę na piłce i tak na podłodze - nic nie pomaga
|
#2177 |
|
Zakorzenienie
|
Tadzia mamusia to gitez majonez babka
![]() a ja bym zjadla hamburegra albo kebaba ![]() Vcelko wspoczuje Ci tych boli a masz w planie jakas wizyte u specjalisty innego?
|
|
|
|
#2178 |
|
Zakorzenienie
|
My też mamy dużo wydatków
czynsz ok 450zł gaz UWAGA 450zł prąd 300zł kom moja 100-120zł paliwo Tż do auta 500zł parking 150zł raty 200zł internet 60zł kablówka 59zł rachunki gaz, prąd, mieszkanie na pól z rodzicami płacimy. a co do prawka nie wiem ile w Poznaniu kosztuje ja mam ale rzadko jeżdżę.Jak pójdę do pracy to kupię sobie auto ale kiedy to nastąpi tego nie wie nikt.nie wiem ile mały Nas kosztuje ale min 350zł pampersy ok 100zł, chusteczki 35zł, mleko 150zł, kaszki, obiadki, jakiś kosmetyk, ciuch, co 6 tyg szczepienia.Pewnie więcej wyjdzie niż 350zł. I sianko się rozchodzi nie wiadomo gdzie.Staramy się trochę na wakacje odkładać
Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2009-11-05 o 15:44 |
|
|
|
#2179 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
) no i potem to po połogu...Syla - gratuluję udanego drugiego pierwszego razu
|
||||
|
|
|
#2180 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
)) cos na szybko wcale byc nie musi masz czas do 22 zeby to zrobic/.. moze cos malego ale naprawde fajnego jakis kurczak z warzywkami jestem jestem film sobie ogladma na kompie w domu zawsze czuej sie lepiejCytat:
|
|
|
#2181 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się na temat rachunków nie wypowiadam....TŻ zarabia ok.1300 zł + 500 zł renta i wynajmujemy mieszkanie...samochód trza utrzymać...mąż dojeżdża PKP do pracy....dziecko, kredyt itd...nie będę liczyć..po co się dołować
ale jakoś sobie radzimy bo nie mamy wyjścia.Głodem nie przymieramy... Kuba tym bardziej...na wszystko są sposoby
|
|
|
|
#2182 |
|
Zakorzenienie
|
No to u mnie to wychodzi:
czynsz z odstepnym- 500 zł gaz (raz na dwa miechy, taki abonament)- ok. 60 zł prad (raz na dwa miechy- ok. 110 zł komorka Tz- 45 zł internet i kablowka razem- 70 zł no i mam zamiar ekonomicznie karmic piersia ![]() Ala to ile u Ciebie takiej przerwy bylo?ponad 4 mies, dobrze licze? i jak teraz jest ochotka?
|
|
|
|
#2183 |
|
Zakorzenienie
|
w Poznaniu becikowe załatwiłam w urzędzie jak załatwiałam akt urodzenia.Szło ok 2 tyg.Ja dostałam 1000zł ale nie wiem może by się Nam ten drugi tysiąc należał?
jakie trzeba wymogi spełnić.Ponoć jeszcze jest jakieś rodzinne 40zł.
|
|
|
|
#2184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas becikowe to się składa w MOPR... Jeżeli drugie becikowe jest od UM to nie ma wymagań bo należy się każdemu obywatelowi miasta. Jest też "trzecie" becikowe" ale to trzeba mieć właśnie prawo do zasiłku rodzinnego (obecnie 48 zł a od listopada chyba 63 zł) ale, żeby mieć do niego prawo to przedstawiasz zaświadczenia o zarobkach za ZESZŁY ROK i nie można przekroczyć 504 zł na osobę w rodzinie (liczy się 3 osoby)...góra 504+48 czyli 552 zł to jest górna granica. |
|
|
|
|
#2185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba do18 roku zycia albo 26 jesli sie wciaz uczyc.... jakos tak, Aliszcze bedzie wiedziec lepiej.No ja nie bede mowic ile ja place za mieszkanie nawet nie przeliczac na zlotowki to duzo
|
|
|
#2186 |
|
Zakorzenienie
|
Misia ja pamietam ile placilas za mieszkanie
u nas w sumie na dwie osoby wychodzio 60 funtow za tydzien, to tez nie tak malo ![]() Ala, Syla, Zanka i z ta skora nic sie nie da juz zrobic??a jak to jest jak sie urodzi, od razu tak brzuch opada jak Dzidzia wyjdzie?
|
|
|
|
#2187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty jesteś smoczyca ![]() a co ja mam powiedzieć ?? skóra mi wisi |
|
|
|
|
#2189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2190 |
|
BAN stały
|
Jak czytam ile płacicie za rachunki to masakra jakaś
ja póki co z rodzicami mieszkam to tego nie odczuwam... zarabiam malutko... że rozchodzi mi się w mig... a ani ciuchów nie kupuje, ani kosmetyków, no na urlop wydałam 1500zł.. to fakt poszło troche kasy ale tak to kurde... załamać się można ![]() kończy mi się 30 listopada staż i co potem może na przygotowanie zawodowe się gdzieś załapię... a jak nie to może w jakimś sklepie odzieżowym... ale to znowu dojazd 40km więc ile ja wydam kasy na dojazd musiałabym zarabiać 1500zł minimum żeby się opłacało dojeżdżać. Cholera...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:00.

dziękuję 

bedzie na pewno tort..... chcialabym zeby jeszcze dzidzia byla juz za rok na swieta... 
myjac zeby

u nas normalnie rachunek z licznika przychodzi co 2 miesiące. A ja myślałam, że Wy gaz na butlę też macie 

a co ja mam powiedzieć ?? skóra mi wisi