|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Schudnę- mam cel. Wspólne odchudzanie dlaa załamanych swoją wagą.
ja nie przepadam za pączkami.
amfa, też mi się wydaje, że nie powinno ci być zimno powiedziałabym, że raczej za ciepło.też się zastanawiałam nad jakimiś tabletkami, ale 1) na zahamowanie apetytu nie potrzebuję, bo ja potrafię nie jeść. i w sumie przez zbyt rzadkie i małe posiłki przybrałam na wadze. 2) therm line i innych termotabletek wolę nie brać, bo mam podwyższone ciśnienie i mnie czasami serducho kłuje. 3) dawno temu używałam CLA i nic mi nie dało tak więc pozostanę przy niczym. biorę only witaminki i tran
|
|
|
|
#2162 |
|
Rozeznanie
|
ja rozglądam się za czymś takim jak buciakal (chyba dobrze nazwę zapamiętałam) ale 80 złotych kosztuje buteleczka tego ;|
|
|
#2163 |
|
Raczkowanie
|
Zjadłam maluśkiego :P
|
#2164 |
|
Zadomowienie
|
Ja dopiero na forum zorientowałam się że jest tłusty czwartek bo tu we Francji tego nie ma.Jest tzw mardi gras ( czyli tłusty wtorek )
Tak więc nie ma pokusy zjedzenia pączka Dziś śniadanko owsianka z otrębami Drugie śniadanko 150 g serka zero procent Lunch : pierś z kurczaka plus jabłuszko Podwieczorek : jogurt naturalny A na wieczór nie mam pomysłu Jade dziś na salę ćwiczyć i pewnie znowu zalicze sobie saunę i jacuzzi a co mi tam ![]() Przed walentynkami chcę się troche wypieknić ![]() Buziaki dziewczyny Aha nikt mi nie odpowiedział na pyt czy w PL macie jeszcze soldy ? |
|
|
|
#2165 | ||
|
Zakorzenienie
|
SharMea te drogie specyfiki nie są skuteczne! Wiem cos o tym bo moja kumpela pracuje w sklepie z takimi odżywkami i nic nie poleca.. ewentaulnie poleca własnie Linee, Thermo Line forte, Bio CLA, aqua slim.. wszystko to co ja bralam
a ktore z osobna jak skuteczne to trudno stwierdzic, bo ja ogolnie schudłam ![]() ale kazda z tych rzeczy mi pomagala na swoj sposob... po slimie mi sie jesc nie chcialo, po TLforte mialam sile i bylam pobudzona, po bio cla nie mam cellulitu a Linea- biore ja teraz na utrzymaniu tak o - bo dostalam w prezencie i jak widac ciagle chudne.. ale biore tylko jak jem duzo wegli - np do owsianki itd. ![]() lece do pracy Buzka milego popołudnia ![]() ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- maddalena chodzi ci o SALE? wyprzedaże? obniżki? czy co?? ![]() wyprzedaże sa zawsze
|
|
|
#2166 |
|
Rozeznanie
|
ja przeczytalam tak w necie o TLII :
"Z therm line jest tak, że owszem tabletki działają, tylko trzeba się wczytać jak to robią. Po pierwsze w pierwszym tygodniu zwykle nie zauwaza sie dzialania zadnego, bo organizm dopiero przyswaja to co mu dajesz, w drugim tygodniu pojawia się odczucie zimna a nie gorąca-jesli ktos ma uczucie goraca nie powinien stosowac tego srodka bo rozwali sobie cisnienie, ktore pewnie i tak jest wysokie. wiec -uczucie zimna - jesli bedzie sie brac regularnie to generalnie ono nie ustepuje-wiem co mowie bo biore kolejne opakowanie. i to jest efekt na pierwszy rzut-cialo potrzebujac ciepla pod wplywem tabletek zaczyna szybciej spalac, a w zwiazku z tym ze jesz mniej (a musisz ograniczyc jedzenie-zwlaszcza prostych cukrow) zaczyna brac energie z tluszczu w twoim ciele-stad trzesawka." ![]() Dzis na obiad - warzywka na patelnie i rybka
|
|
#2167 |
|
Rozeznanie
|
Ja TLII brałam już pare razy i nie zgodziłabym się z tym, co przeczytałaś ;D.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2168 |
|
Zadomowienie
|
moja waga dzisiaj rano pokazała -0,7 ... a ważyłam się ostatnio w sobotę chyba [to i tak mało bo mamuśka w sobotę robiła pączki i no jadłam w sumie kiedy chciałam ale coś tam spadło to i dobrze ]... zjadłam pączka takiego z lidla... jeszcze promocje dali :O 0,69.... dobry był takie leciutkie i miękkie są w lidlu ;> hm.. dzisiaj wieczorem wybieram się na czwartek studencki będzie pewnie piwo... ale postaram się więcej tańczyć niż pić piwo.. może pozwolę sobie na 2 hm...wczoraj pojeżdziłam na rowerku 30 minut ![]() no i teraz już nic nie jem tak do 16.. poczekam na mojego.. film.. a no i o 14 powtórka miłości i będę pedałować na rowerku trzeba choć troszkę spalić tego pączusia
|
|
|
|
#2169 |
|
Raczkowanie
|
Co do wczorajszego dnia,to prawie udalo mi sie dotrzymac planu.Poza planem zjadlam tyliko pol kromki bialego pieczywa z wedlinka zostawionego przez synka(nie lubie wurzucac jedzenia).
Mini82 nie bardzo rozumiem,ze owoce to nie posilek.Czy to znaczy,ze moge je jesc dowoli(mam na mysli kiwi,a nie np. banany )czy raczej laczyc je z czyms innym??foltynka ile gram cukru w 100 g zawiera Diat? No wlasnie,mam pytanko,bo nigdzie nie moge znalezc odpowiedzi.Ile gram cukru jest przyzwoita dawka w 100 gramach czegokolwiek?Jogurtu,serk ow homo czy podobnych produktow. sniadanie-owsianka na mleku z owocami suszonymi sniadanie 2-omlet z 4 malych jaj z cebulka,papryka czerwona,zielona i zolta,szynka i pomidorem przekaska-4 szt,kiwi(malutkie ),i jogurt z 2 lyzeczkami owsianki obiad-skrzydelka pieczone+ze dwa ziemniaczki+warzywa na parze dalej planu brak,bo serek wiejski sie skonczyl moze jakas jajeczniczke zjem.Troszke duzo jak na dzisiaj,szczegolnie rano,ale jakas taka glodna dzis chodze,ze non stop o jedzeniu mysle. Spadam,bo synek mi plakac zaczyna.
|
#2170 |
|
Rozeznanie
|
cos cichutko dzis na forum ;>
Dzisiejszy dzien - rozciagania, interwaly, sniadanko (troche salatki greckiej, pare gryzow paczka, pare gryzow jablka), ok 12 jogurt, pol bulki, obiad warzywka na patelnie, ryba, kolacja 100g serka wiejskiego, brzuszki
|
|
#2171 |
|
Raczkowanie
|
A ja dziś nie mam nic ciekawego do napisania. Siedzę cały dzień w książkach i na egzaminie byłam i mam @ i facet mi wyjechał po alpach jeździć a ja sama z tym wszystkim i mam powoli dość. Na szczęście jutro ostatnie zaliczenie i może odetchnę, @ się skończy i coś ze sobą zrobię, bo normalnie szału macicy można dostać od nauki i siedzenia na krześle.
Pozdrowionka dla wszystkich szczuplejących.
|
#2172 |
|
Zakorzenienie
|
Tina - chodzi o to ze na R owoców sie nie uwaza za posilek. Posilek na R powienien sie skladac z glownie z bialka. Owocow na R niestety jak najmniej. Sama nad tym ubolewam.
zreszta poczytaj, sama dzis te art czytalam http://www.super-sylwetka.pl/forum/viewtopic.php?t=57 http://www.sfd.pl/%5BArt%5D_Diabelsk...a-t434974.html wiec owoce ok, ale np do owsiany rano czy np do serka na II sniadanie. Ehh .. mam nadzieje ze moja R skonczy sie zanim truskawy beda
|
#2173 | ||
|
Zakorzenienie
|
Tina26
jogurcik DIAT ma 250 gr- a w nich 150 kcal ja dodaje jeszcze zawsze otreby pszenne i zarodki do niego ![]() A ja jem i jadlam owoce na redukcji, o godz 18 w pracy duze jabłko i 2 kiwi, a pozniej jeszcze po 21 serek wiejski, a spać ok 24-1 w nocy i jakoś nic mi nie jest po tych owocach ![]() ale teraz poczytam te artykuły do ktorych Mini wstawiła linki ![]() ---------- Dopisano o 00:28 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:37 ---------- menu piątkowe ![]() godz 9;00 płatki fitella cynamonowe + otreby pszenne + zarodki + rodzynki + płatki owsiane na ciepłym mleku 0,5% godz 12:30 ryż brązowy, gotowana rybka, brokuły, kapusta kiszona, zielona fasolka, seler godz 15:30 jogurt naturalny + orzechy nerkowca i migdały godz 18:00 sałatka warzywna godz 21:00 serek wiejski z rzodkiewkami a teraz DOBRANOC kochane słodkich snów
|
|
|
#2174 |
|
Zadomowienie
|
Dzisiejszy dzień rozpoczęłam jak zawsze od owsianki
![]() W pracy już czekają na mnie przygotowane w pudełkach posiłki : kasza gryczana , biały serek zero procent i jabłuszko Wszyscy żartują sobie ze mnie jak widzą moje pudełka że też Ci się chce szykować to wszystko itd ... ale ja to lubię.Przynajmniej zawsze mogę sobie zaplanować menu ![]() Wczoraj wieczorkiem ćwiczonka na siłowni i sauna +basen . Dziś będę ćwiczyć pośladki ze stali z Tamilee :P Już zaczynają się pierwsze komenty że straciłam na wadze.Czyli jest dobrze. Wieczorkiem wybieram się na wernisaż trzeba uszykowac jakiś wyjściowy ciuch Foltynka a jakie masz wymiary przy swojej wadze ? |
|
|
|
#2175 |
|
Raczkowanie
|
Przez sesję małam przerwę z odchudzaniem. Nie w głowie mi było gubienie kilogramów. Ale od wczoraj właściwie znów zaczynam rygor.
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2176 |
|
Zadomowienie
|
Hej laseczki
![]() ja wczoraj w sumie sporo zjadłam i dużo piw było też.. ale potaćzyłam także.... dużo aj.. jeszcze bym wyskoczyła i dzisiaj ale na te balety nie wyrobię ;D w niedzielę gdzieś się wyskoczy )dzisiaj już grzecznie jutro się zważę ![]() i zobaczymy co przez tydzień zgubiłam wtedy też się rano ważyłam ![]() zamierzam dzisiaj zjeść: płatki fitella orzechowe + miseczka mleka 0,5% ![]() jabłko ;D marchewkę sobie pochrupię ;D moje miszu maszu: chude mięsko papryka marchewka jogurt diat-z jabłkami i gruszkami i ja go nigdy nie mogę zjeść całego tylko zostaje mi na dwa razy mój mówi ja nie mogę patrzeć jak ty to jesz... no i jeszcze mam serka homo niewiadomo no i dzisiaj chyba dzień na serkach i wogóle ak widzę bo to zostało w mojej lodówce mam jeszcze w lodówce serek wiejski jak się do niego przekonam to zamiast homo go zjem bo jakoś nie lubię go... ble.. ;/ wiem że najlepiej go jeść na kolację ... ale nie lubię go ;;Da iprzez cały dzień zjem całą cytrynę + wody troszkę piję dzisiaj postaram się więcej bo jak zimno w domciu to jakoś musiałam się zmuszać.. i lecę sprzątać buziaki ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
#2177 | ||
|
Zakorzenienie
|
bylam w tesco na zakupach i szukalam czegos nowego by wprowadzic do jadłopisu ale nic nie wybrałam
z ryb nic mi nie podeszło, wiec standardowo wzięłam pangę Maddalena jesli chodzi o moje wymiary to: tali 67 cm pupa 85 cm biodra 85 cm udo w najgrubszym miejscu 50 cm w getrach sie mierzylam,bo mi zimno i sie nie rozbieram ![]() ogólnie to ostatni dzien i weekend A w niedziele walentynki i bedzie deser lodowy lub owocowy albo jakies ciacho
|
|
|
#2178 |
|
Raczkowanie
|
Wlasnie sobie troszke poczytalam i doszlam do wniosku,ze moja waga wolno spada,bo zjadam za duzo wegli.Tluszcz mam ograniczony mocno,ale to nie wystarczy.Teraz pojawia sie dla mnie problem,bo nie wiem,co robic.
Za duzo cukru do kawy?2 lyzeczki.Z jednej moge zrezygnowac.ale narazie nie umiem pic kawy bez cukru,a slodzik mi nie smakuje,sama chemia. Jogurt moj ma duzo kalorii,musze czegos mniej kalorycznego poszukac.No i najlepiej jesc wiecej bialka chyba.No nic,trzeba zainwestowac w piersi,tunczyka,serki wiejskie,jaja.Co jeszcze??? Teraz mam problem ze spodniami.Opinaja sie jeszcze troszke na udach,ale w pasie juz mi wszystko spada.ech..na nowe szkoda kasy poki co.
|
#2179 |
|
Zakorzenienie
|
Tina - homo to same ww i tluszcz, warto go wyrzucic na rzecz wiejskiego ktory ma duzo bialka wolno schlaniajacego sie
![]() Sama do tego dojrzalam i cale moje zapasy dostala babcia
|
|
#2180 | ||
|
Zakorzenienie
|
Tina ja używam słodzika, nie slodze cukrem od 5 miesiący, a słodziłam 2-3 łyzeczki - dziennie to wychdoziło z 15-20 łyżeczek kiedyś
![]() Wiecej białka! Gotowany drób, ryby, tuńczyk, serek wiejski, twaróg chudy, orzechy Buziaki kochana powodzenia
|
|
|
#2181 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny bez cukru też się można przyzwyczaić ja kiedyś słodziłam kawe 3in1 2 łyżeczki teraz jak ją pije to bez cukru jest taka zamulająca ;D o tak jak wczoraj wypiłam piwo z sokiem.. i nie mogłam go skończyć... bo za słodkie koleżanka soku nie żałowała teraz piję wodę z cytryną... mamuśka mówi żebym nie przesadzała bo mi się okres poprzestawia.. ale czy ja wiem??! :O
|
|
|
|
#2182 | ||
|
Zakorzenienie
|
okres poprzestawia..? moze całkowicie zaniknąć nawet
![]() ale to przy srastycznej diecie... ja mam ciagle okres, bo jadam tłuszcze glownie orzechy itp. a brak tłuszczu to brak okresu..a mówia mi,ze ja sie drastycznie odchudziłam ![]() lece do pracy i weekend milego popo kochane
|
|
|
#2183 |
|
Rozeznanie
|
Tina26 tez tak mam w tali, pasie, udach luzy masakryczne na spodniach, a jak kupie sobie dobre spodnie w tali, to na udach prawie "pekaja" ;P
Orzechow niestety nie jem ;/ za drogie... ehh ;/ a herbatki i kawy nie slodze herbate zawsze ,alutko slodzilam i nie moglam patrzec jak ktos 2 lyzki wsypuje, bo mnie mdlilo uwielbialam ja wtedy a teraz prawie wogole nie pije, bo czarnej nie lubie ale jak jestem u babci, czy cioci, to pije bez niczego i tez mi smakuje ![]() Waga srednio pokazuje 56,5, ale w cm roznicy nie ma ;/ a moj dzisiejszy dzien tak wyglada rozciaganie, taniec, 9:00 platki z mlekiem(kompozycja taka jak zawsze , 12:00troszke pomidorowki z ok 3 lyzkami makaronu, 15:00 rybka, potem bedzie spacerek, serek wiejski, a na wieczor cwiczenia na uda i talie osy ![]() na zjazd jedzonko juz przygotowane
|
|
#2184 | ||
|
Zakorzenienie
|
co tak ciucho...?
mam weeeeeeeeekend
|
|
|
#2185 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez Folti, jeden jedyny w miesiacu dlatemu taki wazny
|
#2186 |
|
Rozeznanie
|
Dorwałam w końcu syrop klonowy ;].
więc dzisiaj będzie zmodyfikowana dieta Bey ;D. Śniadanie: jabłko. Obiad: brokuł. kolacja: jajecznica ;D. w między czasie magiczną miksturę będę popijala. Zobaczymy czy to coś da .D i taki jest plan na 3 dni, później stopniowo wprowadzam większe posiłki ;D. bo bez przesady, żeby w te 3 pierwsze dni nic nie jeść ;D.
|
|
#2187 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
![]() ![]() u mnie waga po tygodniu -0,9 czyli 80,6.... wolno leci no ale idelanie nie było ważne że prawie 1kg.. poszło ![]() i nie na głodzeniu się itd... to efektu jojo już nie będzie z czego jestem znana ![]() zaraz jakieś śniadanko chyba płatki z mlekiem
|
|
|
|
#2188 |
|
Raczkowanie
|
witam;* eech.. ja też od dzisiaj zaczynam się odchudzać. mam niecałe 160cm i ważę pewnie z 80kg;/ mam trochę trudniej ponieważ miesiąc temu złamałam nogę i mam strasznie mało ruchu ponieważ do końca kwietnia mam zakaz jej obciążania.. mialam operacje, mam wstawione druty, sruby oraz blaszki .;/ nie za ciekawie to wyglada do tego mam usztywnienie. więc mam troche trudniej, ale dam radę
dzisiaj zrobilam 1050 brzuszków . jak wyzdrowieje to idę spowrotem na body space. w tamtym roku byłam na tym urządzeniu tylko 6 razy i straciłam 11 cm bez żadnych diet. naprawde polecam. niestety teraz dl amnie to niemożliwe , ale od maja zaczynam![]() pozdrawiam;* |
|
|
|
#2189 |
|
Zadomowienie
|
Hej Tala17 ;*
![]() to waga prawie jak ja ja już się odchudzałam i nio nicioo nie wyszło byłam na diecie dukana i zaniedbałam było już 78... ale jojo egzaminy i obżarstwo doprowadziło do 84 i teraz chcę powoli do celu nieee tam na jakiś drastycznych dietach a czytam ten wątek i to mi pomaga... szczególnie folti mega motywacja... no i wiem co jeść już na kolację a czego się wystrzegać itd.... ;D .... a ogólnie to nie planuję więcej mojego jadłospisu bo źle mi to wychodzi ;/ jaakoś... ;/ |
|
|
|
#2190 |
|
Zakorzenienie
|
Witam po przerwie
dietka idzie tak sobie, bo przyjechałam na ferie do domku rodzinnego.. i wiadomo jak to jest słodyczy nie jem, tylko kusi mnie na pożądne obiady itd. Jutro postaram się mało zjeść (choć to Walentynki i moje urodzinki ) a od poniedziałku będzie już bardziej restrykcyjna dietka
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:14.

powiedziałabym, że raczej za ciepło.

a ktore z osobna jak skuteczne to trudno stwierdzic, bo ja ogolnie schudłam
Buzka milego popołudnia 

]... zjadłam pączka takiego z lidla... jeszcze promocje dali :O 0,69.... dobry był
hm...wczoraj pojeżdziłam na rowerku 30 minut 

ja dodaje jeszcze zawsze otreby pszenne i zarodki do niego
wtedy też się rano ważyłam