|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2161 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2162 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
no i niestety poczekalam i zaistniala pewna sytuacja, po 2 tygodniach od ostatniej m-cz dostalam kolejna, albo jednak cos sie dzieje albo niestety tak jak przypuszczalam bylam w ciazy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2163 |
Raczkowanie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopdonieństwo. Zbiorczy, cz.6
Mój niepokój polega na tym, iż dostałam miesiączkę z opóznieniem. Ostatnią miałam 9 stycznia , a teraz dostałam 16 lutego . Zawsze dostawałam okres między 28-32 dniem cyklu. Spóznienie tłumaczyłam sobie tym,że miałam stydniówkę, wiec stres, itp, oraz przechodziłam chyba grypę żołądkową, gdyż pojawiła się ostra biegunka i całodzienne wymioty. Przypuszczam ,że to to , bo wszyscy z rodziny chłopaka, nawet on ostatnio na to chorowali, więc pewnie wirus przedostał się na mnie.
Tydzień przed końcem stycznia ostatni raz kochałam się ze swoim chłopakiem, gdzie doszło do pewnej 'zabawy' . Mój Kochany by się podniecić wszedł we mnie na chwilkę by się po prostu podniecić. Nie miał sciągniętej nawet skóry ( Boże jak głupio pisać o czymś takim ![]() Bardzo bałam się gdy spózniał mi się okres. Zrobiłam dwa testy. Jeden 12 lutego, drugi 15 lutego. Oba wyszły negatywne. Upłyneło więcej niż 10 dni od ostatniego stosunku, dlatego wydaję mi się wiarygodne. Okres dostałam tak jak pisałam 16 ( wtorek) . Na początku był on skąpy, teraz mi się ' rozhulał ' ale nie schodzą mi skrzepy jak zawsze ani nic, i odczuwam kłucie w podbrzuszu, jak w jajnikach, czasem bardzo silne. Wczoraj bolał mnie prawy jajnik. Nie bolą mnie piersi, ani podbrzusze tak jak ZAWSZE przed i na początku miesiączki. Stąd też moje pytanie : Czy mogę być w ciąży ? ![]() Czy testy mogły mnie ' okłamać ' ? Wkręcam sobie wszystko ![]() Dziękuję za radę ![]()
#2164 |
Przyczajenie
|
zrob na wszelki jeszcze jedne test jesli nei chcesz isc do lekarza, ale sadze ze nic sie nie stalo z tego co opisujesz
|
![]() ![]() |
![]() |
#2165 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaczynam się martwić - pomóżcie :((
Jesli prezerwatywa nie pekla to nie masz sie co martwic, szanse na ciaze sa zerowe. Nie stresuj sie.
![]()
![]() |
#2166 |
Zadomowienie
|
Gotusia, nie jestes w ciazy. ta 'sytuacja' miala miejsce tydzien przed koncem stycznia, tak? a wiec ostatni test robilas 3 tygodnie pozniej, na pewno cos by wykazal. poza tym nie doszlo przeciez do niczego. okres pewnie spoznil sie od choroby.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2167 |
Zadomowienie
|
Nie Ty jedna masz takie schizy.
![]() ![]() Myślę, że możesz być spokojna. ![]() Dobrze, że wybierasz się po tabletki. ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2168 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2169 |
Raczkowanie
|
Dziękuję Wam dziewczyny za odzew i wsparcie
![]() ![]() ![]() Seks powinien być przyjemnością a nie jednym wielkim stresem, więc postanowiłam nie zwlekać z tabletkami i już wczoraj po południu wybrałam się do mojej lekarki, która przepisała mi od razu Yaz. Zacznę go brać jak tylko dostanę okres (oby do tego doszło :P) Na razie staram się nie stresować i powtarzam sobie, że wszystko jest ok ![]() Mam jeszcze jedno pytanie, które również mnie nurtuje. Mianowicie podczas wytrysku partnera poczułam ciepło. Czy wy również macie czasem podobne odczucia? No i znowu zaczęłam się denerwować, używaliśmy durex elite i teraz bardzo się boję... Edytowane przez Joslyn Czas edycji: 2010-02-19 o 09:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#2170 |
Zakorzenienie
|
przesadzasz.
Poczytaj sobie jak działa prezerwatywa i przestań biadolić, śmieszne że 21 letnia dziewczyna tak się stresuje... |
![]() ![]() |
![]() |
#2171 |
Raczkowanie
|
Może i śmieszne, ale to moje pierwsze doświadczenia z seksem i wolę zapytać bardziej doświadczone kobiety, m. in. o to, czy któraś miała podobne odczucia, bo jest to dla mnie stresujące i tyle.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2172 |
Zakorzenienie
|
Ok, ale nie popadaj w paranoje. Byłaś zabezpieczona, nic się nie zsunęło i nie pękło, prawdopodobieństwo że sperma dostała się do pochwy jest na prawdę niewielkie. Sama napisałaś, że seks powinien być przyjemnością więc wyluzuj i daj się unieść tej przyjemności
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2173 |
Raczkowanie
|
Fakt, sama czuję, że popadam w przesadę, i czuję się, jakbym miała lat 15, a nie 21, ale ciężko czasem nad sobą zapanować...
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2174 |
Przyczajenie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży???
hej mam problem bo mialam okres tydzien temu a nadal mam plamienia.a no i zaczelam brac tabletki anty. boli mnie ciagle brzuch i nieiwem co mam robic .a do gin nie mam jak isc bo jestem w anglii.prosze o pomoc !!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2175 |
Zakorzenienie
|
A jak chłopak reaguje?
Bo u mnie zawsze było tak, że to mój TŻ panikował ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2176 |
Raczkowanie
|
On jest całkowicie spokojny i najzwyczajniej w świecie pewny, że wszystko było w porządku.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2177 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale jak czytam,że testy nie wykrywają nawet do 8 tyg ciąże to aż mi się słabo robi...
![]() |
#2178 |
Zadomowienie
|
Nie ma co sie martwic i wszystko bedzie dobrze
![]() tylko pamietaj zeby dac znac ze wszystko ok ![]() i kiedy powinnas dostac miesiaczke? ![]() ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Juz wiem 24 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2179 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
chyba mam podobną sytuację. Na początku listopada kochałam się z chłopakiem. To było jakoś tydzień przed okresem. Byliśmy zabezpieczeni prezerwatywą i nie skończył we mnie . Potem 13 listopada dostałam okres. Cykle miałam 30 dniowe. Potem też normalnie miałam okres grudzień, styczeń, luty. Ale ostatnio jakoś dziwnie boli mnie brzuch i czuje jakby coś się w nim działo. Nie miałam żadnych innych obajawów poza ślinotokiem i pieczeniem w przełyku. Ostatnio jestem strasznie senna. Dziewczyny ja fiksuje... Nie jesteśmy już razem z tym chłopakiem, a tyle już się naczytałam, o różnych dziwnych przypadkach. Sądzicie, że to jest możliwe ?? |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2180 |
Raczkowanie
|
na pewno dostaniesz okres, nie masz się czym martwić
![]() ![]() Ale głowa do góry, nie ma powodu do paniki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2181 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2182 |
Rozeznanie
|
urojona ciaza? chyba jestes panikara. zastanow sie! myslisz, ze bys nie zauwazyla ze konczy Ci sie 1szy trymestr ciazy?;p
![]() |
#2183 |
Raczkowanie
|
Wiecie co jak o tym myślę to też wydaje mi się to komiczne i w ogóle wcześniej nie brałam tego pod uwagę. Jednak istnieją przypadki, że kobieta dowiaduje się dajmy na to 6 miesiacu, że jest w ciąży. Macie rację jestem panikarą. Sama nie wiem skąd te myśli nagle sie wzięły.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2184 |
Zadomowienie
|
Owszem przypadki takie istnieją, ale gdy stosunek był przerywany z kapturkiem po czym wystąpiła normalna miesiączka 3 razy z rzędu to sorry - jest to niemożliwe
|
![]() ![]() |
![]() |
#2185 |
Rozeznanie
|
troche dziwnie sie czuje to piszac, ale juz naprawde nie wiem co mam o tym wszystkim myslec..
szczegolnie pisze do dziewczyn ktore wczesniej czytaly o mojej "przygodzie" i wiedza o co chodzi. okres mialam dostac tydzien temu w sobote i dalej nic. czuje ze piersi mnie dalej bola, cos mi burczy co jakis czas w brzuchu i czuje sie tak jak zawsze przed okresem z tym ze dalej nic ![]() dzisiaj rozmawialam z moim TZem i doszlismy do wniosku ze to niemozliwe zebysmy wpadli. ostatnia miesiaczke mialam 15 stycznia, potem kochalismy sie 29 stycznia ale z prezerwatywa, bez zadnych niespodzianek itd. potem on wyjechal. wrocil 8 lutego kilka razy pokocykowalismy ale tez z zabezpieczeniem itd. no i 12 lutego czyli w dzien kiedy spodziewalam sie okresu przytrafila nam sie ta wpadka. doszlismy do wniosku ze to przeciez niemozliwe zebysmy wpadli no bo jak? nie uwieze w to ze nie dostalam okresu tylko dlatego ze tego dnia co mialam dostac przytrafila sie nam ta "wpadka" ![]() czy fakt ze w styczniu schudlam 3kg i zaczelam codziennie sie rozciagac i robic brzuszki po dlugim okresie "zastoju fizycznego" moze miec na to jakis wplyw? bo ja to juz naprawde nie wiem jak to tlumaczyc, wizyte u ginekologa mam dopiero na 3 marca a do tego czasu to ja chyba zwariuje ![]()
![]() |
#2186 |
Rozeznanie
|
a test zrobilas?
![]() |
#2187 |
Rozeznanie
|
jeszcze nie poniewaz od tego zdarzenia nie minely 2 tyg. ale chyba dla spokoju kupie 2 i jeden zrobie jakos na dniach a ten drugi po 2 tyg.
martwi mnie tylko to ze sie spoznia az tak bardzo, bo troche mi sie nie chce wierzyc w to ze te cwiczenia i spadek wagi o 3kg mogly tak wplynac na moj cykl ![]() ![]()
![]() |
#2188 |
Przyczajenie
|
hej dziewczyny widze ze rozne tematy tu sa, ja mam problem bo biore tabletki pierwsze opakowanie i boli mnie brzuch i mam plamienia juz ponad tydzien.... co mam robic??? czy moglam byc w ciazy skoro test mi pokazuje ze niejestem.... niewiem pomozcie plisss piszcie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2189 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
a czy masz regularny okres? wydaję mi się że stres dał we znaki ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- Cytat:
pytanie zacznijmy od tego czy tak naprawdę masz podstawy do myślenia, że jesteś w ciąży? czy tabletki użyłaś zgodnie z ulotką w opakowaniu? wg trudno cokolwiek wywnioskować z Twojej wypowiedzi ![]() Edytowane przez MotywBuntu Czas edycji: 2010-02-20 o 15:51 Powód: błąd |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2190 |
Przyczajenie
|
Chciałabym się dowiedzieć jakie jest prawdopodobieństwo ciąży jeżeli: dnia 8.02.br zaczęłam opakowanie tabletek anty dnia 10.02 zapomniałam zażyć tabletki zorientowałam się dopiero następnego dnia(po24h) i wzięłam ją razem z właściwą z dnia 11.02 później sytuacja się powtórzyła 14.02 tabletka przyjęta po 24h 15.02 przed rozpoczęciem opakowania doszło do stosunku, w czasie jego zażywania w nocy z 12.02 na 13.02 i 13.02 na 14.02 też był stosunek. Chciałam wiedzieć jak duże jest prawdopodobieństwo, wiem że przez pierwszych 7 dni powinno dodatkowo sie zabezpieczać i tak dalej. Test robiłam nic mi nie wykazał ale to jeszcze za wcześnie opakowanie kończe w dniu 1.03 wiec dopiero wtedy okres mam dostać, nie wiem czy zaprzestać brać tabletki, czy nie. Boje się że może to zaszkodzić dziecku jeżeli ono jest
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:02.