Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6 - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-18, 14:41   #2161
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6

Cytat:
Napisane przez kkobietka21 Pokaż wiadomość
ja to wszystko wiem... ale jakos tak mimo tego sie boje... jak czytam ze kobiety maja plamienia w ciazy i wogole... cuda rozne sie zdarzaja... popadam w panike... a co do antykoncepcji... bede uzywac plastrow evra czekam tylko na okres... i dalej sie boje... nie balabym sie ale zostawil mie tamten chlopak z ktorym bylam 3 lata.. dziecko nie byloby problemem gdyby nie to ze sie wszystko rozsypalo... dziekuje za odpowiedz
Moga sie zdarzac plamienia, ale lekarz na pewno zauwazylby ciaze na tym etapie Nic sie nie martw.
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 15:06   #2162
clado
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez tutaj Pokaż wiadomość
dzięki
co do Twojej sytuacji to myślę, że ciaża jest wykluczona a te obecne bóle brzucha to może być równie dobrze owulacja jak i bóle jelit czy żoładka (ja czasami tak mam, że nie potrafię ocenić co mnie boli) spowodowane antybiotykiem. Poczekaj jeszcze troszkę, a jeśli nie przejdą idź do lekarza pierwszego kontaktu, on na pewno coś poradzi.

no i niestety poczekalam i zaistniala pewna sytuacja, po 2 tygodniach od ostatniej m-cz dostalam kolejna, albo jednak cos sie dzieje albo niestety tak jak przypuszczalam bylam w ciazy
clado jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 15:44   #2163
Gotusia
Raczkowanie

Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopdonieństwo. Zbiorczy, cz.6

Mój niepokój polega na tym, iż dostałam miesiączkę z opóznieniem. Ostatnią miałam 9 stycznia , a teraz dostałam 16 lutego . Zawsze dostawałam okres między 28-32 dniem cyklu. Spóznienie tłumaczyłam sobie tym,że miałam stydniówkę, wiec stres, itp, oraz przechodziłam chyba grypę żołądkową, gdyż pojawiła się ostra biegunka i całodzienne wymioty. Przypuszczam ,że to to , bo wszyscy z rodziny chłopaka, nawet on ostatnio na to chorowali, więc pewnie wirus przedostał się na mnie.
Tydzień przed końcem stycznia ostatni raz kochałam się ze swoim chłopakiem, gdzie doszło do pewnej 'zabawy' . Mój Kochany by się podniecić wszedł we mnie na chwilkę by się po prostu podniecić. Nie miał sciągniętej nawet skóry ( Boże jak głupio pisać o czymś takim ) .
Bardzo bałam się gdy spózniał mi się okres. Zrobiłam dwa testy. Jeden 12 lutego, drugi 15 lutego. Oba wyszły negatywne. Upłyneło więcej niż 10 dni od ostatniego stosunku, dlatego wydaję mi się wiarygodne.
Okres dostałam tak jak pisałam 16 ( wtorek) . Na początku był on skąpy, teraz mi się ' rozhulał ' ale nie schodzą mi skrzepy jak zawsze ani nic, i odczuwam kłucie w podbrzuszu, jak w jajnikach, czasem bardzo silne. Wczoraj bolał mnie prawy jajnik. Nie bolą mnie piersi, ani podbrzusze tak jak ZAWSZE przed i na początku miesiączki.
Stąd też moje pytanie : Czy mogę być w ciąży ?
Czy testy mogły mnie ' okłamać ' ?
Wkręcam sobie wszystko

Dziękuję za radę
Stary 2010-02-18, 16:24   #2164
clado
Przyczajenie

zrob na wszelki jeszcze jedne test jesli nei chcesz isc do lekarza, ale sadze ze nic sie nie stalo z tego co opisujesz
clado jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 19:58   #2165
ulinkaaa
Zakorzenienie

Dot.: Zaczynam się martwić - pomóżcie :((

Jesli prezerwatywa nie pekla to nie masz sie co martwic, szanse na ciaze sa zerowe. Nie stresuj sie.
w nicości za oknem, gdy budzą się mgły...
ulinkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 22:02   #2166
ojejka89
Zadomowienie

Gotusia, nie jestes w ciazy. ta 'sytuacja' miala miejsce tydzien przed koncem stycznia, tak? a wiec ostatni test robilas 3 tygodnie pozniej, na pewno cos by wykazal. poza tym nie doszlo przeciez do niczego. okres pewnie spoznil sie od choroby.
ojejka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 01:44   #2167
CytrynowaPannica
Zadomowienie

Nie Ty jedna masz takie schizy. Też to przechodziłam. Czytałam wtedy różne statystyki i wyczytałam, że 90% kobiet po pierwszym stosunku boi się, że mogło zajść w ciążę.

Myślę, że możesz być spokojna.
Dobrze, że wybierasz się po tabletki.
CytrynowaPannica jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-19, 08:06   #2168
Sarrai
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Joslyn Pokaż wiadomość
Dziękuję Wam dziewczyny
karolynka90 - Staram to sobie tłumaczyć, że wszystko było ok, ale mimo wszystko wciąż nachodzą mnie myśli, że jednak coś przeoczyliśmy, albo miałam po prostu wyjątkowego pecha i zabezpieczenie okazało się niewystarczające... Sama nie wiem dlaczego mam takie schizy, może dlatego, że dopiero zaczynam współżycie , a znając mojego pecha nie zdziwiłabym się, gdyby jednak coś poszło nie tak...
miałam podobne schizy, ale przeszly mi je odkąd biore tabletki. naprawdę szczerze polecam, na twoim miejscu jzu bym sobie kombinowala pierwsze opakowanie
Sarrai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 08:27   #2169
Joslyn
Raczkowanie

Dziękuję Wam dziewczyny za odzew i wsparcie Myślałam, że jestem całkiem gotowa na rozpoczęcie współżycia, ale okazało się, że chyba jeszcze nie do końca Troszkę mnie jednak uspokoiłyście, chociaż do pełnego komfortu psychicznego potrzebuję jeszcze tylko okresu
Seks powinien być przyjemnością a nie jednym wielkim stresem, więc postanowiłam nie zwlekać z tabletkami i już wczoraj po południu wybrałam się do mojej lekarki, która przepisała mi od razu Yaz. Zacznę go brać jak tylko dostanę okres (oby do tego doszło :P)
Na razie staram się nie stresować i powtarzam sobie, że wszystko jest ok

Mam jeszcze jedno pytanie, które również mnie nurtuje. Mianowicie podczas wytrysku partnera poczułam ciepło. Czy wy również macie czasem podobne odczucia?
No i znowu zaczęłam się denerwować, używaliśmy durex elite i teraz bardzo się boję...

Edytowane przez Joslyn
Czas edycji: 2010-02-19 o 09:00
Joslyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 09:07   #2170
visionAM
Zakorzenienie

przesadzasz.
Poczytaj sobie jak działa prezerwatywa i przestań biadolić, śmieszne że 21 letnia dziewczyna tak się stresuje...
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 09:20   #2171
Joslyn
Raczkowanie

Może i śmieszne, ale to moje pierwsze doświadczenia z seksem i wolę zapytać bardziej doświadczone kobiety, m. in. o to, czy któraś miała podobne odczucia, bo jest to dla mnie stresujące i tyle.
Stary 2010-02-19, 12:11   #2172
visionAM
Zakorzenienie

Ok, ale nie popadaj w paranoje. Byłaś zabezpieczona, nic się nie zsunęło i nie pękło, prawdopodobieństwo że sperma dostała się do pochwy jest na prawdę niewielkie. Sama napisałaś, że seks powinien być przyjemnością więc wyluzuj i daj się unieść tej przyjemności Okres niebawem się pojawi, dodatkowo fajnie że zdecydowałaś się na tabletki anty. mam nadzieję, ze dzięki temu się uspokoisz i następny raz będzie już bez stresu :P
Stary 2010-02-19, 12:22   #2173
Joslyn
Raczkowanie

Fakt, sama czuję, że popadam w przesadę, i czuję się, jakbym miała lat 15, a nie 21, ale ciężko czasem nad sobą zapanować... Ale już się ogarniam, nie martwię, czekam na okres i będę przepisowo wcinać tabletki Przynajmniej nie będzie już więcej schiz tego typu...
Stary 2010-02-19, 12:46   #2174
NIKOLA87
Przyczajenie

Dot.: Czy mogę być w ciąży???

hej mam problem bo mialam okres tydzien temu a nadal mam plamienia.a no i zaczelam brac tabletki anty. boli mnie ciagle brzuch i nieiwem co mam robic .a do gin nie mam jak isc bo jestem w anglii.prosze o pomoc !!
NIKOLA87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 12:57   #2175
visionAM
Zakorzenienie

A jak chłopak reaguje?
Bo u mnie zawsze było tak, że to mój TŻ panikował
Stary 2010-02-19, 13:03   #2176
Joslyn
Raczkowanie

On jest całkowicie spokojny i najzwyczajniej w świecie pewny, że wszystko było w porządku. Zazdroszczę mu stalowych nerwów, ale z drugiej strony tylko dla mnie był to pierwszy raz, on ma już to dawno za sobą
Stary 2010-02-19, 13:04   #2177
Gotusia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ojejka89 Pokaż wiadomość
Gotusia, nie jestes w ciazy. ta 'sytuacja' miala miejsce tydzien przed koncem stycznia, tak? a wiec ostatni test robilas 3 tygodnie pozniej, na pewno cos by wykazal. poza tym nie doszlo przeciez do niczego. okres pewnie spoznil sie od choroby.
Pocieszyłaś mnie i uspokoiłaś. Fakt, robiłam test pózno po tym zdarzeniu.
Ale jak czytam,że testy nie wykrywają nawet do 8 tyg ciąże to aż mi się słabo robi...
Stary 2010-02-19, 13:15   #2178
memorize
Zadomowienie

Nie ma co sie martwic i wszystko bedzie dobrze
tylko pamietaj zeby dac znac ze wszystko ok
i kiedy powinnas dostac miesiaczke?

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

Juz wiem 24 wiec jeszcze troche czasu
memorize jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 15:55   #2179
brownayes
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kkobietka21 Pokaż wiadomość
pooomocy...
Zastanawiam sie czy moge byc w ciazy. To bylby juz 3 miesiac chyba ... Mialam juz 3 miesiaczki moze troche skape ale trwaly normalnie czyli 4-5 dni. Niedawno robilam test płytkowy jakos kolo poludnia i wynik negatywny... Bylam tez u ginekologa. Badal mnie i pobieral wymaz na cytologie. Czy jest mozlwosc ze nie zauwazyl by ciazy? Moja niepewnosc wynika z faktu ze mam ostatnio jakis duzy brzuch... Prosze pomóżcie mi... Czy mimo wszystko moge byc w ciazy ?

chyba mam podobną sytuację. Na początku listopada kochałam się z chłopakiem. To było jakoś tydzień przed okresem. Byliśmy zabezpieczeni prezerwatywą i nie skończył we mnie . Potem 13 listopada dostałam okres. Cykle miałam 30 dniowe. Potem też normalnie miałam okres grudzień, styczeń, luty. Ale ostatnio jakoś dziwnie boli mnie brzuch i czuje jakby coś się w nim działo. Nie miałam żadnych innych obajawów poza ślinotokiem i pieczeniem w przełyku. Ostatnio jestem strasznie senna. Dziewczyny ja fiksuje... Nie jesteśmy już razem z tym chłopakiem, a tyle już się naczytałam, o różnych dziwnych przypadkach. Sądzicie, że to jest możliwe ??
brownayes jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-19, 16:17   #2180
edytkaa177
Raczkowanie

na pewno dostaniesz okres, nie masz się czym martwić Ja ostatnio też miałam podobne schizy

Ale głowa do góry, nie ma powodu do paniki
edytkaa177 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 16:48   #2181
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brownayes Pokaż wiadomość
chyba mam podobną sytuację. Na początku listopada kochałam się z chłopakiem. To było jakoś tydzień przed okresem. Byliśmy zabezpieczeni prezerwatywą i nie skończył we mnie . Potem 13 listopada dostałam okres. Cykle miałam 30 dniowe. Potem też normalnie miałam okres grudzień, styczeń, luty. Ale ostatnio jakoś dziwnie boli mnie brzuch i czuje jakby coś się w nim działo. Nie miałam żadnych innych obajawów poza ślinotokiem i pieczeniem w przełyku. Ostatnio jestem strasznie senna. Dziewczyny ja fiksuje... Nie jesteśmy już razem z tym chłopakiem, a tyle już się naczytałam, o różnych dziwnych przypadkach. Sądzicie, że to jest możliwe ??
Oczywiście, że nie. To może być ciąża, ale urojona - radzę się uspokoić bo to nic dobrego.

wdowa_po_leninie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 19:22   #2182
elane
Rozeznanie

urojona ciaza? chyba jestes panikara. zastanow sie! myslisz, ze bys nie zauwazyla ze konczy Ci sie 1szy trymestr ciazy?;p

Every day I love U more!

Per aspera ad astra
elane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 19:38   #2183
brownayes
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez elane Pokaż wiadomość
urojona ciaza? chyba jestes panikara. zastanow sie! myslisz, ze bys nie zauwazyla ze konczy Ci sie 1szy trymestr ciazy?;p
Wiecie co jak o tym myślę to też wydaje mi się to komiczne i w ogóle wcześniej nie brałam tego pod uwagę. Jednak istnieją przypadki, że kobieta dowiaduje się dajmy na to 6 miesiacu, że jest w ciąży. Macie rację jestem panikarą. Sama nie wiem skąd te myśli nagle sie wzięły.
brownayes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 19:47   #2184
Martinixxx
Zadomowienie

Owszem przypadki takie istnieją, ale gdy stosunek był przerywany z kapturkiem po czym wystąpiła normalna miesiączka 3 razy z rzędu to sorry - jest to niemożliwe

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 22:28   #2185
Funiak
Rozeznanie

troche dziwnie sie czuje to piszac, ale juz naprawde nie wiem co mam o tym wszystkim myslec..

szczegolnie pisze do dziewczyn ktore wczesniej czytaly o mojej "przygodzie" i wiedza o co chodzi.

okres mialam dostac tydzien temu w sobote i dalej nic. czuje ze piersi mnie dalej bola, cos mi burczy co jakis czas w brzuchu i czuje sie tak jak zawsze przed okresem z tym ze dalej nic wczoraj nawet mnie troche mocniej bolalo nawet co chwile latalam do lazienki bo bylam pewna ze to juz..

dzisiaj rozmawialam z moim TZem i doszlismy do wniosku ze to niemozliwe zebysmy wpadli. ostatnia miesiaczke mialam 15 stycznia, potem kochalismy sie 29 stycznia ale z prezerwatywa, bez zadnych niespodzianek itd. potem on wyjechal. wrocil 8 lutego kilka razy pokocykowalismy ale tez z zabezpieczeniem itd. no i 12 lutego czyli w dzien kiedy spodziewalam sie okresu przytrafila nam sie ta wpadka.

doszlismy do wniosku ze to przeciez niemozliwe zebysmy wpadli no bo jak? nie uwieze w to ze nie dostalam okresu tylko dlatego ze tego dnia co mialam dostac przytrafila sie nam ta "wpadka"

czy fakt ze w styczniu schudlam 3kg i zaczelam codziennie sie rozciagac i robic brzuszki po dlugim okresie "zastoju fizycznego" moze miec na to jakis wplyw? bo ja to juz naprawde nie wiem jak to tlumaczyc, wizyte u ginekologa mam dopiero na 3 marca a do tego czasu to ja chyba zwariuje

50-49-48-47-46,5()-46-45 kg
Funiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 09:49   #2186
elane
Rozeznanie

a test zrobilas?

Every day I love U more!

Per aspera ad astra
elane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 15:12   #2187
Funiak
Rozeznanie

jeszcze nie poniewaz od tego zdarzenia nie minely 2 tyg. ale chyba dla spokoju kupie 2 i jeden zrobie jakos na dniach a ten drugi po 2 tyg.

martwi mnie tylko to ze sie spoznia az tak bardzo, bo troche mi sie nie chce wierzyc w to ze te cwiczenia i spadek wagi o 3kg mogly tak wplynac na moj cykl i caly czas czuje bolace piersi i te ruchy w moim brzuchu a w to ze to pierwsze objawy ciazy to napewno nie uwieze, bo to o wiele za wczesnie by bylo

50-49-48-47-46,5()-46-45 kg
Funiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 15:41   #2188
NIKOLA87
Przyczajenie

hej dziewczyny widze ze rozne tematy tu sa, ja mam problem bo biore tabletki pierwsze opakowanie i boli mnie brzuch i mam plamienia juz ponad tydzien.... co mam robic??? czy moglam byc w ciazy skoro test mi pokazuje ze niejestem.... niewiem pomozcie plisss piszcie
NIKOLA87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 15:53   #2189
MotywBuntu
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Funiak Pokaż wiadomość
jeszcze nie poniewaz od tego zdarzenia nie minely 2 tyg. ale chyba dla spokoju kupie 2 i jeden zrobie jakos na dniach a ten drugi po 2 tyg.

martwi mnie tylko to ze sie spoznia az tak bardzo, bo troche mi sie nie chce wierzyc w to ze te cwiczenia i spadek wagi o 3kg mogly tak wplynac na moj cykl i caly czas czuje bolace piersi i te ruchy w moim brzuchu a w to ze to pierwsze objawy ciazy to napewno nie uwieze, bo to o wiele za wczesnie by bylo

a czy masz regularny okres? wydaję mi się że stres dał we znaki.. poczekaj jeszcze do tych 2 tygodni i wykonaj test.. tylko on zapewni Ci czy jesteś w ciąży czy też nie, jednak dieta, zmiana stylu życia być może zmiana nawyków żywieniowych mogła wpłynąć na okres, na dzień dzisiejszy głowa do góry, myśl pozytywnie i nie stresuj się!

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

Cytat:
Napisane przez NIKOLA87 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny widze ze rozne tematy tu sa, ja mam problem bo biore tabletki pierwsze opakowanie i boli mnie brzuch i mam plamienia juz ponad tydzien.... co mam robic??? czy moglam byc w ciazy skoro test mi pokazuje ze niejestem.... niewiem pomozcie plisss piszcie

pytanie zacznijmy od tego czy tak naprawdę masz podstawy do myślenia, że jesteś w ciąży? czy tabletki użyłaś zgodnie z ulotką w opakowaniu? wg trudno cokolwiek wywnioskować z Twojej wypowiedzi proponuje zgłoszenie się do ginekologa...

Edytowane przez MotywBuntu
Czas edycji: 2010-02-20 o 15:51 Powód: błąd
MotywBuntu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 16:33   #2190
EmIsIa20050526
Przyczajenie

Chciałabym się dowiedzieć jakie jest prawdopodobieństwo ciąży jeżeli: dnia 8.02.br zaczęłam opakowanie tabletek anty dnia 10.02 zapomniałam zażyć tabletki zorientowałam się dopiero następnego dnia(po24h) i wzięłam ją razem z właściwą z dnia 11.02 później sytuacja się powtórzyła 14.02 tabletka przyjęta po 24h 15.02 przed rozpoczęciem opakowania doszło do stosunku, w czasie jego zażywania w nocy z 12.02 na 13.02 i 13.02 na 14.02 też był stosunek. Chciałam wiedzieć jak duże jest prawdopodobieństwo, wiem że przez pierwszych 7 dni powinno dodatkowo sie zabezpieczać i tak dalej. Test robiłam nic mi nie wykazał ale to jeszcze za wcześnie opakowanie kończe w dniu 1.03 wiec dopiero wtedy okres mam dostać, nie wiem czy zaprzestać brać tabletki, czy nie. Boje się że może to zaszkodzić dziecku jeżeli ono jest
EmIsIa20050526 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości