|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2161 |
Zadomowienie
|
Dot.: FAZA III diety proteinowey dr Pierre'a Dukana
Witam
![]() ja po wczorajszym niepohamowanym obzarstywie wafelkowo orzeszkowym....jestem na zero...doslownie waga stoi w miejscu jak zaczarowana -waga pokazala 49kg...domyslam sie ze skutki tych slodyczy moga sie pojawic za dwa dni ale na razie jestem szczesliwa ze nie ma tego wzrostu ....dzis bede sie pilnowac ![]() jestem juz po sniadaniu skladajacym sie z kanapek z chlebka razowego z wedlina serkiem salata pomidorem ketchupem do tego troche salatki( seler, kurczak, cebula, jogurt, majonez, przyprawa curry ) i po kawce na obiad planuje zrobic faszerowana cukinie miesem mielonym z kus kusem ![]() niby jestem ju7z na IV fazie ale wciaz lubie tutaj zagladac i spowiadac sie z tego co zjadlam...to forum tryzma mnie w ryzach ![]()
20.IV.2010 rozpoczecie I FAZY -2kg 25.IV.2010 rozpoczęcie 2 fazy - 4 kg 12.VI.2010 Rozpoczęcie III FAZY 52!!!! I cel I cel osiagniety II cel 50 kg Moj kulinarny blog: http://pomaranczowakuchnia.blogspot.com |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2162 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry Kochane.
Mam zapytanko. Czy przyjmiecie zbłąkanego Moose'a do siebie na wątek?? Jeszcze, co prawda, nie rozpocząłem trzeciej fazy, ale wolałbym już być tutaj z Wami ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2163 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2164 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2165 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrze, że wróciłeś z zabłąkania. Niekróre z dziewczyn wciąż gdzieś zabłąkane trafić na forum nie mogą. Mam nadzieję, że dukają wszystkie na ile im sił wystarcza. A co u mnie? Utrwala mi się właśnie 11 kilogram, waga stoi grzecznie tak gdzie powinna (czyli w łazience ![]() Spokojnego stabilizowanka, bez stresów i wzrostów Wam życzę... ![]()
![]() |
![]() |
#2166 |
Zakorzenienie
|
zakupiłam dziś chleb graham i co na nim czytam
![]() mąka żytnia,pszenna ,graham,drożdże ,zaciemniacz a podobno miał być na zakwasie ![]()
![]() |
#2167 |
Zakorzenienie
|
Eliza moze kup te "mokre suchary" - nie wiem jak sie nazywa taki rodzaj chleba - dlugoterminowy taki
one maja dobry sklad
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2168 |
Zakorzenienie
|
W tygodniu kupiłam chleb żytni na zakwasie ,a zachciało mi się grahamka.Opieprze ich w sklepie bo mi ciemnote wcisnęli.Zostanę przy tym żytnim.
Matko jak mnie głowa boli ![]()
![]() |
#2169 |
Zadomowienie
|
Mam pytanko mój jadłospis dzisiejszy - dzień bez skrobii:
ś: twaróg z tuńczykiem i kawałkami sera ołomunieckiego i cebuli II ś: brzoskwinia obiad: polędwiczki z dorsza w sosie wieśniakowym + ogórek w plasterkach z jogurtem podwieczorek: placki owsiane z powidłami z rabarbaru kolacja: 2 kromki chleba i 2 plasterki sera żółtego 17% z 1 kabanosem z łososia +garść rzodkiewek po kolacji: 300g wieśniaka ze słodzikiem Dużo, mało? Czy dobrze to sobie wymyśliłam? ![]() Czy jecie chleb i ser 6 dni w tygodniu? ![]() Na jutrzejszą ucztę zaplanowałam sobie talerz kopytek własnej roboty z podsmażaną cebulką a na deser kawałek makowca. Zastanawiam się nad jakimś trunkiem, ale nie chcę przegiąć w tę pierwszą ucztę ![]()
![]() |
#2170 |
Zakorzenienie
|
Maricken ja bym zamieniła kolację ze śniadaniem,Chleb lepiej jeść od rana.
![]() |
#2171 |
Zadomowienie
|
weglowodany typu chlep czy slodycze najlepiej jesc do poludnia :P owoce tez najlepiej przed obiadem
![]() ![]() ![]()
20.IV.2010 rozpoczecie I FAZY -2kg 25.IV.2010 rozpoczęcie 2 fazy - 4 kg 12.VI.2010 Rozpoczęcie III FAZY 52!!!! I cel I cel osiagniety II cel 50 kg Moj kulinarny blog: http://pomaranczowakuchnia.blogspot.com |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2172 | |||||
Rozeznanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2173 |
Raczkowanie
|
Witam, ja należe do tych zbłąkanych owieczek
![]() ![]()
06.05.2010 67 kg 05.06.2010 60.9 kg 30 dni -6.1 kg 14.07.2010 57 kg 70 dni -10kg 15 dni zastój! 11.08.2010 55 kg 100 dni -12 kg 23.01.2011 III Faza 62 ![]() pas 92/72 -20 cm, biust 93/83 -10 cm, pod biustem 80/73 -7 cm, udo 60/54 -6 cm |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2174 |
Zadomowienie
|
Wczoraj strasznie mnie ssało, ale nie zjadłam nic poza tym co napisałam
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2175 |
Zakorzenienie
|
Melduję się po powrocie z wyjazdu
![]() 2 dni hotelowego jedzenia na szczęście nie odbiły się na wadze ![]() ![]() A dziś rano -0,3kg (wczoraj było bez ważenia, więc to pomiar w stosunku do piątku rano) ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2176 |
Zakorzenienie
|
Sonia musisz się opamiętać
![]()
![]() |
#2177 |
Zadomowienie
|
Witam
melduje wzrost o pol kilo...mam swoje wafelki i ciasteczka ale wciaz bez tragedii waga 49,5 ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2178 | |
szamanka
|
Dziękuję
![]() ![]() Oczywiście po spadku prawie 1,5kg w 2 dni, dzisiaj waga ze zmian, ale grunt, że nie ma wzrostu ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2179 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dlaczego nie masz @?? bierzesz coś na to?? ja w sumie podobny przypadek ale nie mam już ponad 90 dni i obawiam się, że to wina podwyższonego poziomu prolaktyny ale nie byłam ani u gina ani u zwykłego lekarza ale w tym tygodniu już idę na badania
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2180 |
Raczkowanie
|
A u mnie wzrost o 400 g no cóż, nie będę płakać na rozlanym mlekiem- chrupki z TŻ poprostu dzisiaj grzcznie dukam na III-czce jak mi spadnie do 60kg to wpedy wskakuje na II fazę spowrotem i wtedy do 55 i znów na III fazę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2181 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam,
Po wczorajszym spadku dzisiaj 0,3 na plusie i strasznie sie obzarłam. Mam brzuch jak balon, a oto co wciągnęłam: śniadanie: owsianka II śniadanie: kanapki z wędliną, serem i pomidorem III śniadanie: jajecznica obiad: uczta, czyli kotlet z kurczaka z dzikim ryżem i sałatką (duuzo warzyw), duża jogobella i kawałek tortu podwieczorek: pół makreli serkiem wiejskim i pomidorem kolacja: 4 paszteciki z kapustą (chodzily za mna od wczoraj az poległam ![]() Ostatni posiłek zjadłam przed 18, powinnam zakonczyc dzien czyms bialkowym, jak to zazwyczaj robie, ale juz nic wiecej w siebie nie zmieszcze. Wypiłam tez bardzo duzo, w tym 3 kubki pokrzywy. Strasznie sie czuje teraz. A jutro rano bedzie jeszcze gorzej... Co mnie napadlo? Dziewczyny też tak macie? Coś tu cichutko dzisiaj... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2182 |
Zadomowienie
|
tez tak mamy
![]() o to moj dzisiejszy jadlospis: Sniadanie: rozpustne placki z salata, wedlina, serem zoltym, pomidorem, kawa z mlekiem , ciutke salatki z selera i kurczaka II śniadanie: kawałek arbuza Obiad: Kotlet schabowy w panierce, ziemniaki dwa male, i duza ilosc zasmazanej kapusty z pieczarka( najgorsze jest to ze tesciu oczywiscie musial dodac do kapusty i masla i oleju o czym sie dowiedzialam jak juz zjadlam a zjadlam jej naprawde duzo) Podwieczorek: jedno ciaskto francuskie z jablkiem---> takie malutkie --> tesciu robil iby bez cukru Podwieczorek II : drugi kawalek arbuza Jestem na IV fazie staram sie jesc zdrowo ale idac na obiad do tesciow to sie nie da bo oni wszystko smaza na tluszczu! i w dodatku zawsze robia jakies ciacho i takie tam .Po ich obiedzie mam takie wiatry ze hohoh najgorzej! Kolacji juz nie mam zamiaru jesc bo jestem objedzona ![]() ![]()
20.IV.2010 rozpoczecie I FAZY -2kg 25.IV.2010 rozpoczęcie 2 fazy - 4 kg 12.VI.2010 Rozpoczęcie III FAZY 52!!!! I cel I cel osiagniety II cel 50 kg Moj kulinarny blog: http://pomaranczowakuchnia.blogspot.com Edytowane przez Achika Czas edycji: 2010-09-12 o 18:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2183 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dokładnie przestudiowałam twój podpis i czegoś tu nie rozumiem. Obecna waga to 64 kg. Cel to 53? To co ty robisz na III?? III jest do stabilizacji a nie odchudzania. Czasami się na III coś się tam zgubi, ale to przez przypadek. Sugeruję wrócić w te pędy na II, spokojnie zrzucić tę 11 i wrócić tu na prawdziwą stabilizację.
Na Dukanie od 25.05.2010 ( -3,1kg) II faza od 01.06.2010 ![]() III faza od 19.07 (-4,8 kg) Tu dziergam a tu moje hobby nr 2 Edytowane przez kasia_1011 Czas edycji: 2010-09-12 o 19:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2184 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
06.05.2010 67 kg 05.06.2010 60.9 kg 30 dni -6.1 kg 14.07.2010 57 kg 70 dni -10kg 15 dni zastój! 11.08.2010 55 kg 100 dni -12 kg 23.01.2011 III Faza 62 ![]() pas 92/72 -20 cm, biust 93/83 -10 cm, pod biustem 80/73 -7 cm, udo 60/54 -6 cm |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2185 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() sonia od początku trzymałam za Ciebie kciuki!!!!!!!!!!! nie daj się pokusom!!!!! Cytat:
![]() ![]() IV faza jest boska ![]() ![]() ![]() ja więc jestem zadowolona ![]() miłego dnia i silnej woli dziewczynki i rodzynku ![]()
![]() |
![]() |
#2186 |
Zakorzenienie
|
Hej, jestem po tygodniowym urlopie w Turcji i nie dało się tam utrzymać wagi, mam 3 kg na plusie.
Sama nie wiem co robić, wracać na II fazę? Czy któraś z Was wracała na II? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2187 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kolejne baciki ![]() swoją droga - 3kg w tydzień to imponujacy wynik ![]() spróbuj zost na III fazie, ale takiej książkowej - bez grzeszków i z restrykcyjnym protodniem - powinno spać; niestety nie tak szybko jak przybyło, ale spadnie ![]()
![]() |
![]() |
#2188 |
Zadomowienie
|
Witam wszystkich. Niniejszym oficjalnie wbijam się na III fazę oraz na Wasz wątek. Mam nadzieję, że mogę...? Pewnie w podpisie widzicie, że nie osiągnęłam swojej zaplanowanej wagi, co jest prawdą, jednak po wczorajszej uczcie, którą sobie wraz z moim współdukającym TŻ-tem zafundowaliśmy (goście w domu byli i wszyscy przynieśli jakieś szałowe potrawy), musieliśmy przeanalizować sytuację na nowo. Oto nasze wnioski: Niestety, nastąpiło zmęczenie materiału. Miesiąc temu nie było opcji żebyśmy - oboje - sięgnęli po nie dietetyczne dania. Nie mieliśmy z tym najmniejszej trudności. Teraz okazuje się to coraz trudniejsze. TŻ popija czasem piwo wieczorem. Od powrotu z wakacji też już nie umie sobie tak łatwo odmówić jak wcześniej, kiedy to nie umoczył paszczy w kuflu przez dwa bite miesiące i nie płakał... Moje morale też zdecydowanie osłabione... Przestraszyliśmy się, że w taki sposób, niepostrzeżenie, zaprzepaszcimy to, co z trudem osiągnęliśmy w tym czasie (ja schudła 10 kilo, a on 12). Nie chcemy też katować się nadmiernie i doprowadzić do tego, że będziemy rzygać dukanem i jego potrawami - czytałam o takich zjawiskach na Waszym wątku, że protoczwartek jest katorgą. Zastanawiałam się dlaczego. Może to właśnie przemęczenie dietą... też tego nie chcę, bo chcę, żeby protoczwartek był dla mnie symbolem oczyszczania się mojego ciała, a nie czymś ochydnym i trudnym do przejścia... Tak więc pogadaliśmy o tym i postanowiliśmy, że wczorajszy dzień zaliczamy jako ucztę i idziemy na III. Zwłaszcza, że jedni z gości zostawili ponad pół gara zarąbistego spaghetti i wychodzi, że dziś będzie dzień skrobiowy ![]() Myślę o tym jeszcze żeby na początek, w celu ułatwienia ciałku pozbycia się jeszcze tej resztki sadełka, robić dwa dni proto w tygodniu zamiast jednego. I w tym miejscu proszę Was o opinię czy dobrze kombinuję, czy może to błąd. W sumie moja obecna figura jest dla mnie już satysfakcjonująca. Czepiam się jedynie brzucha, gdzie jeszcze pozostaje trochę sadełka. Ale dziś od trzeciej osoby usłyszałam żebym się już więcej nie odchudzała, bo za chwilę zrobię się za sucha. Ja oczywiście tak tego nie widzę, bo oglądam się w lustrze w bieliźnie i widzę, co jeszcze nie gra do końca, ale skoro słyszę takie opinie to znaczy, że wyglądam szczupło. Resztą zajmiemy się już na III oraz na lekcjach tańca latino woman styling ![]() Przepraszam za rozpisanie się nadmierne (mam taką małą przypadłość ![]() Bez lasek na II-fazowym wątku nie udałoby mi się dojść do tego, co mam teraz, liczę na to, że z Wami uda mi się te 100 dni prztrwać na III ![]() Aha, i z góry przepraszam za ewentualne głupie pytania. Czytam Was na bieżąco już od dłuższego czasu, ale na pewno nie wiem jeszcze wszystkiego... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2189 |
Raczkowanie
|
Ja na III zrzuciłam 3 kg. Teraz ważę upragnione 55,3
![]() Jeśli będziesz rygorystycznie stosować III to spadną ci te kiloski które zostały. Ucztuj z głową ![]()
![]() |
#2190 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:44.