Panny Młode Kielce - część V :D - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-24, 12:42   #2161
margaret82
Zadomowienie

Dot.: Panny Młode Kielce - część V :D

Cytat:
Napisane przez srubka87 Pokaż wiadomość
\
margaret-Tż robi bloga
Mam nadzieję, że się sprawdzi

Co do poduszeczki na obrączki to u Nas nie będzie bo wolimy na tacce.

Natomiast jeśli chodzi o dziewczynki sypiące kwiaty w kościele to ja się nie dziwię, że księża się nie chcę godzić na to bo jeśli danego dnia jest kilka ślubów to ktoś musiałby szybko sprzątać kościół przed następnym. Bo chyba żadna z Nas nie chciałaby żeby na jej ślubie leżały przywiędnięte płatki przez środek kościoła.
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
margaret82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 12:56   #2162
milam
Raczkowanie

cześć dziewczynki!!! dawno mnie tutaj nie było ale już wszystko nadrobiłam ja oczywiście na 3 miesiące przed ślubem jestem z przygotowaniami w lesie ostatnio tylko udało nam się kupić wódkę nawet jeszcze nie mamy zaproszeń
srubka a wolno u Ciebie w Kościele sypać ryżem? bo u mnie np ksiądz zabrania ale ja i tak chcę płatkami z kwiatków (tego nie zabrania)
co do dzieci noszących poduszeczki... hmmm.. mnie to akurat nie bardzo się podoba, obrączki będzie trzymał nasz starszy i jak będzie trzeba to poda księdzu, ja byłam na ślubie gdzie dziecko niosło obrączki tylko raz i cały czas chłopczyk (5 latek) odwracał się do tyłu i zatrzymywał strasznie to śmiesznie wyglądało ale mnie się wydaje że jednak lepiej jeśli już coś taką funkcję powierzyć starszemu dziecku
Stary 2010-03-24, 13:01   #2163
Ifcia513
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez milam Pokaż wiadomość
ja byłam na ślubie gdzie dziecko niosło obrączki tylko raz i cały czas chłopczyk (5 latek) odwracał się do tyłu i zatrzymywał strasznie to śmiesznie wyglądało ale mnie się wydaje że jednak lepiej jeśli już coś taką funkcję powierzyć starszemu dziecku
też się tego obawiam że może jest troszkę zbyt młody ale nie mam starszych dzieci w rodzinie z 7 maluchów ten jest najstarszy a później długo długo nikt i dopiero 16latka a to znów moim zdaniem za dużo

Ifcia513 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 13:12   #2164
margaret82
Zadomowienie

Dziewczyny nie wiem która pisała o tym, że wysyłała do Pracowni "Anna" zdjęcia sukni z prośbą o wycenę, mogłabym prosić adres mailowy
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
margaret82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 13:38   #2165
mysiaedysia
Raczkowanie

Milam mi ksiadz wytlumaczyl, dlaczego nie powinno sie sypac ryzem. Powod jest bardzo prosty, az dziw, ze sama nie wpadlam na niego - ryz to przeciez jedzenie. Wielu ludzi umiera z glodu, a tutaj nie dosc, ze rzuca sie jedzeniem, to jeszcze potem ludzie po tym chodza...
mysiaedysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 13:45   #2166
Ifcia513
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez margaret82 Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie wiem która pisała o tym, że wysyłała do Pracowni "Anna" zdjęcia sukni z prośbą o wycenę, mogłabym prosić adres mailowy
proszę bardzo: ni25ka@o2.pl

Stary 2010-03-24, 18:36   #2167
Alice the Bride
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mysiaedysia Pokaż wiadomość
Milam mi ksiadz wytlumaczyl, dlaczego nie powinno sie sypac ryzem. Powod jest bardzo prosty, az dziw, ze sama nie wpadlam na niego - ryz to przeciez jedzenie. Wielu ludzi umiera z glodu, a tutaj nie dosc, ze rzuca sie jedzeniem, to jeszcze potem ludzie po tym chodza...
A drugi prozaiczny powod to taki, ze ryz jest pozywieniem pewnych glupawych ptaszkow zwanych golebiami. Chyba zadna z nas by nie chciala wchodzic do kosciola przed wejsciem do ktorejgo jest duzo.... no wiecie czego
Oświadczył się 1.1.2009 o godz 0:00
Nasz ślub 22.05.2010

Alice the Bride jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-03-24, 18:51   #2168
Meana1
Rozeznanie

U mnie poduszeczkę będzie nieść mojego brata córka- ma 9 lat. Chciałam żeby niósł mojej siostry syn który ma 5 lat, ale z nim jest ryzyko, że mi nie odda poduszeczki
A poza tym moja bratanica bardzo chciała nieść welon lub tren a że tego nie przewiduję bo chcę żeby się ciągnęło po podłodze to wymyśliłam dla niej poduszeczkę. Ona własnie chce mieć jakąś funkcję. Już przeżywa wesele, sukienkę kupła wcześniej niż ja, bo to taka mała strojnisia
A poduszeczkę mam do kompletu z zaproszeniami, winietkami i zawieszkami na alkohol.
Meana1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 18:53   #2169
oliffka2
Raczkowanie

Dziewczyny nie wiem zupelnie kiedy uda mi sie wszystko nadrobic ale sie postaram co do kursu na Karczowce - tak tak jak pisalyscie ostatnia sobota 8:45 z tym, ze nie mozna zalatwic poradni. Dzwonilam tam w ubieglym tygodniu i okazyje sie, ze pani, ktora sie tym zajmowala juz tego nie robi. Sama robilam ten kurs w lipcu i wtedy tez jej nie bylo. Ale na pocieszenie - wtedy ojciec mowil, ze od par, ktore biora slub na Karczowce nie bedzie wymagal zadnej poradni szczesciary
Stary 2010-03-25, 06:35   #2170
olga 23
Przyczajenie

Cześć dziewczyny,
jestem nowa na tym forum mam pytanie czy któraś ma lub miała wesele w Eliocie w Morawicy i czy ta właścicielka jest faktycznie taka straszna bo ja jej na oczy nie widziałam, tylko moi rodzice jak wpłacali zaliczę i się zaczynam bać bo nie czytałam fajnych opinii o niej
olga 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 11:00   #2171
beaciunia
Raczkowanie

GG do beaciunia

Meana1 - Śliczne masz to wszystko Takie eleganckie. Jestem pod wrażeniem

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-25, 11:00   #2172
srubka87
Zadomowienie

Witam Panie Ale mamy ładną pogodę...Jutro wraca mój Tż Zakupiłam dzisiaj sobie cynk i będę łykać, mam nadzieję, że za jakiś miesiąc zobaczę pierwsze efekty

Milam-nie dowiadywałam się czy wolno sypać ryżem, bo mi na nim specjalnie nie zalezy, chyba wolę kolorowe płatki kwiatów, ale do tego jeszcze daleko...także w połowie maja jak pójdziemy z dokumentami to zapytam o wszystko.

Wiecie ostatnio jestem strasznie podekscytowana naszym ślubem, normalnie nie mogę się doczekać. Hmmm może dlatego, że znów mam motylki w brzuchu
Stary 2010-03-25, 12:58   #2173
madziastanczyk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez olga 23 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,
jestem nowa na tym forum mam pytanie czy któraś ma lub miała wesele w Eliocie w Morawicy i czy ta właścicielka jest faktycznie taka straszna bo ja jej na oczy nie widziałam, tylko moi rodzice jak wpłacali zaliczę i się zaczynam bać bo nie czytałam fajnych opinii o niej

Jeśli mam byc szczera to nie słyszałam niczego dobrego nie tylko na temat właścicielki ale i samego lokalu...
co nam zabrała sen
...
madziastanczyk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 13:01   #2174
sjoanna
Zakorzenienie

Dziewczyny! Wy się zastanawiacie kto poda wam obrączki i czy na tacce czy na poduszce a ja jeszcze ani nie mam obrączek ani zaproszeń ani wódki ani foto i jeszcze chora jestem właśnie teraz kiedy się tak pięknie, ciepło zrobiło
Ale po świętach to się muszę zagonić twardo do roboty
No i do proboszcza muszę iść i dowiedzieć się o wszystkie dokumenty dla mojego TŻ Italiano jakie będzie wymagał

Koniec historyjki obrazkowej

P.S. Tylko 121 dni do ...

“Your dresses should be tight enough to show you're a woman
and loose enough to show you're
a LADY.”

Edith Head

Edytowane przez sjoanna
Czas edycji: 2010-03-25 o 13:03
sjoanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 13:26   #2175
Ifcia513
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sjoanna Pokaż wiadomość
Dziewczyny! Wy się zastanawiacie kto poda wam obrączki i czy na tacce czy na poduszce a ja jeszcze ani nie mam obrączek ani zaproszeń ani wódki ani foto i jeszcze chora jestem właśnie teraz kiedy się tak pięknie, ciepło zrobiło
Ale po świętach to się muszę zagonić twardo do roboty
No i do proboszcza muszę iść i dowiedzieć się o wszystkie dokumenty dla mojego TŻ Italiano jakie będzie wymagał

Koniec historyjki obrazkowej

P.S. Tylko 121 dni do ...
spokojnie, masz jeszcze czas

ja mam tylko 86dni i nie mam:
-obrączek,
-alkoholu,
-kwiatów,
-butów (choć na 30 muszę je jakoś zdobyć na przymiarkę ale nie wiem gdzie już po nie iść),
-zaproszenia niby są ale nie mam jak rozdawać bo koperty jeszcze mi nie doszły,
- TŻ nie ma ubrania ani butów,
i nie wiem czego jeszcze bo pewnie o wielu rzeczach nie pomyślałam, że trzeba załatwić nie wiem jak ja się z tym wszystkim wyrobię ale chyba nie mam wyboru i jakoś muszę

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-25, 13:37   #2176
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Dziewczyny nie stresujcie sie będzie ok. Ciekawe czy za rok też tak będę mówić

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 13:52   #2177
sjoanna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ifcia513 Pokaż wiadomość
spokojnie, masz jeszcze czas

ja mam tylko 86dni i nie mam:
-obrączek,
-alkoholu,
-kwiatów,
-butów (choć na 30 muszę je jakoś zdobyć na przymiarkę ale nie wiem gdzie już po nie iść),
-zaproszenia niby są ale nie mam jak rozdawać bo koperty jeszcze mi nie doszły,
- TŻ nie ma ubrania ani butów,
i nie wiem czego jeszcze bo pewnie o wielu rzeczach nie pomyślałam, że trzeba załatwić nie wiem jak ja się z tym wszystkim wyrobię ale chyba nie mam wyboru i jakoś muszę
A masz jakieś specjalne wymagania co do butów?
Bo jak cię czas goni to może w salonach ślubnych w Jędrzejowie znajdziesz jakieś?
Dla mnie szukanie butów w salonach było ostatecznością bo wiadomo że tam najdrożej.
Ale na szczęście nie musiałam tego robić i kupiłam buty w Ryłce po mega ofercie - połowa ceny!
Byłaś na plantach? Tam dosyć dużo mieli.
Widziałam że dziewczyny na różnych forach pokazywały buty kupione w zwykłych sklepach i sklepach dla tancerzy ewentualnie - internetowych - ceny koło 100 zł.
Poszukaj a znajdziesz.
Mam nadzieję!

a LADY.”

Edith Head
Stary 2010-03-25, 14:05   #2178
ewelkafly
Raczkowanie

Cytat:
Cześć dziewczyny,
Mieszkam niedaleko Eliotu - właściciel może faktycznie nie do końca miły ale wesela robi bardzo fajne. Nie raz tam się bawiłam i zawsze wszystko było ok - dużo jedzonka, smacznie i ładnie. Nie masz się czym stresować no i witamy na forum
ewelkafly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 14:19   #2179
Ifcia513
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sjoanna Pokaż wiadomość
A masz jakieś specjalne wymagania co do butów?
Bo jak cię czas goni to może w salonach ślubnych w Jędrzejowie znajdziesz jakieś?
Dla mnie szukanie butów w salonach było ostatecznością bo wiadomo że tam najdrożej.
Ale na szczęście nie musiałam tego robić i kupiłam buty w Ryłce po mega ofercie - połowa ceny!
Byłaś na plantach? Tam dosyć dużo mieli.
Widziałam że dziewczyny na różnych forach pokazywały buty kupione w zwykłych sklepach i sklepach dla tancerzy ewentualnie - internetowych - ceny koło 100 zł.
Poszukaj a znajdziesz.
Mam nadzieję!
chciałabym skórkowe na obcasie max 5cm, zapinane na kostce i tyle z moich wymagań
byłam w tym sklepiku na Małej który polecałyście i tam były jedne które mi się podobały ale z beżową podeszwą i obcasem w paski beżowo brązowe. jak zapytałam pana czy mógłby mi takie zamówić tylko z białym spodem to dostałam odp.: A po co pani biały spód? teraz już nikt takich nie kupuje.
a Wy jakie kupujecie? z białą podeszwą czy beżową? bo już sama nie wiem...

co do sklepów dla tancerzy w inetrnecie to znalazłam jedne ładne ale za 263zł a to dla mnie trochę dużo żeby kupić tak bez przymierzenia

na plantach patrzyłam tylko tam są raczej satynowe albo na dużym obcasie...

gdzie jest ten sklep Ryłki w którym kupiłaś? może tam się przejdę a jak nie to może faktycznie się do Jędrzejowa wybiorę. tam pewnie będzie taniej niż w salonach w Kielcach

Edytowane przez Ifcia513
Czas edycji: 2010-03-25 o 14:23 Powód: dopisek

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-25, 14:41   #2180
Emir1994
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez srubka87 Pokaż wiadomość
Witam Panie Ale mamy ładną pogodę...Jutro wraca mój Tż Zakupiłam dzisiaj sobie cynk i będę łykać, mam nadzieję, że za jakiś miesiąc zobaczę pierwsze efekty

Milam-nie dowiadywałam się czy wolno sypać ryżem, bo mi na nim specjalnie nie zalezy, chyba wolę kolorowe płatki kwiatów, ale do tego jeszcze daleko...także w połowie maja jak pójdziemy z dokumentami to zapytam o wszystko.

Wiecie ostatnio jestem strasznie podekscytowana naszym ślubem, normalnie nie mogę się doczekać. Hmmm może dlatego, że znów mam motylki w brzuchu
Zdecydowanie płatki kwiatów super to wygląda a na zdjęciach wychodzi bajecznie
Emir1994 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 14:44   #2181
sjoanna
Zakorzenienie

Cytat:
chciałabym skórkowe na obcasie max 5cm, zapinane na kostce i tyle z moich wymagań
byłam w tym sklepiku na Małej który polecałyście i tam były jedne które mi się podobały ale z beżową podeszwą i obcasem w paski beżowo brązowe. jak zapytałam pana czy mógłby mi takie zamówić tylko z białym spodem to dostałam odp.: A po co pani biały spód? teraz już nikt takich nie kupuje.
Ja mam na beżowej podeszwie zobacz sama https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1128

a są typowo ślubne.

Cytat:
co do sklepów dla tancerzy w inetrnecie to znalazłam jedne ładne ale za 263zł a to dla mnie trochę dużo żeby kupić tak bez przymierzenia
Podobno jest taki sklep w Krakowie. Poszperaj na wątkach bo ktoś dawał stronkę internetową.

Cytat:
Fakt. Ja też tam nie kupiłam, choć jak byłam wcześniej to wydawało mi się że duży wybór. Ale jak przyszło do przymierzania to nic mi nie pasowało ale ja też miałam takie wymagania jak ty - i jeszcze żeby czuba nie miały

Cytat:
gdzie jest ten sklep Ryłki w którym kupiłaś? może tam się przejdę a jak nie to może faktycznie się do Jędrzejowa wybiorę. tam pewnie będzie taniej niż w salonach w Kielcach
Salon jest na Sienkiewce. Ponad teatrem, ale po drugiej stronie pod Małą czy Dużą - zawsze mi się mylą ale ja ostatnią parę upolowałam

a LADY.”

Edith Head
Stary 2010-03-25, 14:52   #2182
alamig
Zakorzenienie

Cytat:

Szczerze, to nie widziałam butów z białą podeszwą (albo nie zwróciłam na to uwagi ) Zanim dojdziesz do Kościoła to ona już biała nie będzie. Poza tym kto Ci będzie oglądał podeszwę? Obcasa też niewiele widać spod długiej sukni, więc spokojnie może być beżowy.

Edytowane przez alamig
Czas edycji: 2010-03-25 o 14:54
alamig jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 15:51   #2183
wiewi
Raczkowanie

Cytat:
Cześć dziewczyny,
Hej ja mam tam wesele w lipcu wiec będziesz miała relację z mojego wesela z tego co wiem to każda sala ma swoje zalety i wady, więc nie przejmuj się niczym. Jakby człowiek miał tak wszystkich słuchać to by zwariował. Ile ludzi tam się bawiło, tyle będziesz słyszeć różnych opinii.
Powiedz mi ile sobie liczy za osobę no i najważniejsze kiedy masz ślub?
Stary 2010-03-25, 16:52   #2184
olga 23
Przyczajenie

wiewi

Licze, ze bedzie ok 80 osob to powiedziala 140, ale ponizej 70 to po 150. Do mnie nalezy tylko alkohol i tort.
Wesele 14 sierpnia 2010.
Stary 2010-03-25, 17:51   #2185
oliffka2
Raczkowanie

Cytat:
c
Co do sklepow tanecznych - buty robione sa na miare, dopasowane do Twojej stopy i to za to musisz tyle zaplacic ;/ podajesz dlugosc stopy, tegosc, obwod kostki itd, mozesz wybrac podeszwe (typowo taneczna - skorzana czy taka "do chodzenia" - poligumowa czy jakas taka), srodek skorzany, wkladka antyposlizgowa, roznego rodzaju klamerki i ozdobki sama komponujesz posiadam takie butki i jestem bardzo zadowolona, ale fakt faktem nie wiem czy sie zdecyduje zby zamawiac slubne, ktore zaloze byc moze raz za taka kase namiary na sklep, w ktorym zamawialam moge podac na priv

Edytowane przez oliffka2
Czas edycji: 2010-03-25 o 17:54
oliffka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 18:14   #2186
agulack
Raczkowanie

Kurcze ale się wkręciłam z tymi fotografami. Szukałam dla koleżanki fotografa i sama przez to już teraz chce wybrać kogoś na mój plener poślubny. Z terminami nie ma problemu bo to nie weekend ale nie mogę się zdecydować. Pomóżcie: Bieniek, Zimmer czy Styczniowe? Aaa i jeszcze Dwie wieże. Straszny mam mętlik w głowie po obejrzeniu zdjęć. Podobają mi się wszystkie

agulack jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 19:19   #2187
aaaneczkaaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agulack Pokaż wiadomość
Kurcze ale się wkręciłam z tymi fotografami. Szukałam dla koleżanki fotografa i sama przez to już teraz chce wybrać kogoś na mój plener poślubny. Z terminami nie ma problemu bo to nie weekend ale nie mogę się zdecydować. Pomóżcie: Bieniek, Zimmer czy Styczniowe? Aaa i jeszcze Dwie wieże. Straszny mam mętlik w głowie po obejrzeniu zdjęć. Podobają mi się wszystkie

Agulack
a powiedz jak się kształtuje cena tych fotografów??zainteresowan a jestem zwłaszcza Styczniami??
aaaneczkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 19:44   #2188
agulack
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aaaneczkaaa Pokaż wiadomość

Agulack
a powiedz jak się kształtuje cena tych fotografów??zainteresowan a jestem zwłaszcza Styczniami??
Na razie odpisał mi tylko Zimmer 1100 zł za sesję poślubną. Z facetem z Dwóch Wież rozmawiałam przez tel i powiedział 900 zł. Jak odpiszą Styczniowie to dam znać. Chyba Zimmer i Styczniowie są na tą chwilę moimi faworytami. A wy jak sądzicie? Ponawiam pytanie

agulack jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 19:51   #2189
aaaneczkaaa
Rozeznanie

a za sesję ślubną i poślubną??w sensie przygotowania, ślub, wesele i kiedyś tam plener, ktoś się orientuje jakie mogą być ceny??
aaaneczkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 20:09   #2190
beaciunia
Raczkowanie

GG do beaciunia

Cytat:
Napisane przez aaaneczkaaa Pokaż wiadomość
a za sesję ślubną i poślubną??w sensie przygotowania, ślub, wesele i kiedyś tam plener, ktoś się orientuje jakie mogą być ceny??
Ja się mogę wypowiedzieć co do Styczniów, bo ich mamy- 2200 za cały reportaż.

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości