|
|
#2161 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odchudzanie czas zacząć, Marzec.
huhu teraz ciężko będzie z tymi lodami :d ale ja na razie się wstrzymuję do po świąt z nimi, bo i tak teraz trzeba pościć, potem święta.
a w ogóle upiekłam dziś biszkopt pod placka z brzoskwiniami, masą i galaretką. oraz piernik na drożdżach. będzie jeszcze krówka, sernik i jakiś z brzoskwiniami, ciastem kruchym i pianą z białek. od samych zapachów czuję, że tyję :X jak myślicie, który z nich jest najmniej a który najbardziej kaloryczny ? xD (z wyjątkiem krówki, bo za nią nie przepadam;P) śniadanie: graham z twarogiem, pomidorem i plastrem goudy, jabłko 2. śniadanie: jogurt naturalny (150g, 1% tłuszczu) z łyżką otrąb pszennych i małym jabłkiem obiad: zupa ogórkowa podwieczorek: pomarańcza kolacja: chudy ser biały z kiszonym
|
#2162 |
|
Zakorzenienie
|
Mi dietetyk zapisał przepis żebym miała coś na święta to sernik na zimno
|
#2163 |
|
Zadomowienie
|
ten sernik co u mnie będzie to z rosą. jest przepyszny
oho znalazłam, że w porcji 126g ma on 301 kcal :X jeny strasznie dużo
Edytowane przez CandyF Czas edycji: 2010-04-01 o 17:05 |
|
|
|
#2164 |
|
Wtajemniczenie
|
Chwała, że u mnie prawie w ogóle nie ma ciast. Ewentualnie babka piaskowa:p
|
#2165 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam jakiś przepis co ma 160 kal
|
#2166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ah te ciasta.. przekichane.. mnie mama zleciła do pieczenia jutro muffinki bananowe z biała czekolada i wiśniami.. uwielbiam je i boje się, że się mogę nie powstrzymać i nie poprzestać na jednej czy dwóch godzinka roweru i jakaś lżejsza się czuje hihi ;-) jeszcze 3 dni i ważenie..
Rozsunąć suwak, by Zdjąć skafander ciała Zapomnieć Wejść w nowe życie W zwiewnej sukience Edytowane przez Phynn Czas edycji: 2010-04-01 o 18:49 |
|
|
|
|
#2167 |
|
Zakorzenienie
|
Pije ciemne kakao na chudym mleku ze słodzikiem.
|
|
|
|
#2168 |
|
Wtajemniczenie
|
kochane chudzinki, żegnam się z Wami na ten czas świąteczny, życze Wam ciepłych, zdrowych, rodzinnych a przede wszystkim spokojnych Świąt Wielkanocnych, oczywiście uważajcie żeby nie złamać swojej diety, ale też nie przesadzajcie, każdemu jakiś kawałek ciasta, bądź łyżka sałatki wysoko kalorycznej się należy
pozdrawiam Was
|
#2169 |
|
Rozeznanie
|
Ja dzisiaj jadłam jakoś dziwnie bo byłam przymierzyć i zamówić suknię slubną
ahhh jaka ona piękna...śn 4 sonko z serkiem twarogowy, 2 śn ćwiartka słodkiej bułki 3 śn banan obiad drożdżówka podwieczorek mały jogurt jogobella light +mała paczuszka musli kolacja hmmm jakas rybka
|
#2170 |
|
Zakorzenienie
|
oranzadkawproszku
![]() ![]() A ja się rzuciłam na żarcie. Wiedziałam, ze nie wytrzymam. Dobrze, ze choć ćwiczeń sobie nie odpuściłam i nie odpuszczę. Zgodnie z planem wieczorem poćwiczę na stepperze. Ale i tak mi zle.
|
|
|
|
#2171 |
|
Zakorzenienie
|
oranżadko wzajemnie , trzymaj sie mocno ! i lekko ;-))
midless, co takiego zjadłaś ? może nie ma się czym dolowac ..
|
|
#2172 |
|
Raczkowanie
|
agusia_264 zdjęcie, zdjęcie! Pokaż, pochwal się
![]() mindless aż tak źle? co zjadłaś? oranzadkawproszku nawzajem! Dzisiaj odbębniłam siłownie. Coś mi się ze stopą stało boliii. Śródstopie nawala jak chodzę i kuśtykam strasznie |
|
|
|
#2173 |
|
Zakorzenienie
|
Phynn, beatrishka Głownie to słodycze, ale jakoś tak za dużo i w ogóle.
Teraz już nic nie zrobię stało się. Nie będę się dołować.
|
|
|
|
#2175 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i dodatkami
|
|
#2176 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
bo od dłuższego czasu zamierzam upiec muffiny, ale w necie jest tyle przepisów, że głowa boli![]() Co do placków to te które pieczemy będą kaloryczne. Jedne mniej, drugie bardziej, ale jedzone z umiarem po kawałku przecież nie zaszkodzą bo chyba nikomu sie nie chce piec placków dietetycznie
|
|
|
|
|
#2177 |
|
Wtajemniczenie
|
oranżadka -
![]() mindless - ![]() Ja się dziś obżarłam tym obiadem no i po co?! i jutro będzie więcej na wadze bu!
|
#2178 |
|
Zadomowienie
|
ja już sobie postanowilam, że na święta nie będę liczyć kalorii. tzn w sensie takim, że nie tak skrupulatnie, co do 1 kcal, bo oczywiście będę uważać na to co jem
kiedy będę brać kawałek placka to jak najmniejszego, ale nie w przekonaniu by sobie zostawic miejsce na jeszcze jednego, a w takim żeby zjeść jak najmniej. tak samo nie wolno mi brac sobie dużego kawałka w przekonaniu, że na nim się skończy, bo tego przewidzieć nie można... nie no ja już wariuje przez te święta, ciągle myśle o tym, że nie będę potrafiła się oprzeć pokusie na słodkie i sałatki ale z drugiej strony sobie mysle, że takie jednorazowe spożycie większej ilości kalorii nie powinno się zbytnio odbić na mojej wadze. co roku są święta i do tej pory jadłam normalnie i nie urosłam od tego w górę tłuszczu, tym bardziej teraz gdy po świętach nadal będę stosować się do diety... ehh mam problemy nie ma co :xagusia pochwal się suknią ![]() mindless jutro weźmiesz się za porządki i wszystkie grzeszki z dzisiaj pójdą w zapomnienie ![]() oranżadka wesołych ![]() ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- [1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;18294560]A mogłabyś się podzielić tym przepisem? bo od dłuższego czasu zamierzam upiec muffiny, ale w necie jest tyle przepisów, że głowa boli![]() Co do placków to te które pieczemy będą kaloryczne. Jedne mniej, drugie bardziej, ale jedzone z umiarem po kawałku przecież nie zaszkodzą bo chyba nikomu sie nie chce piec placków dietetycznie [/QUOTE]dietetyczne placki to chyba tylko we śnie
|
#2179 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;18294560]A mogłabyś się podzielić tym przepisem?
bo od dłuższego czasu zamierzam upiec muffiny, ale w necie jest tyle przepisów, że głowa boli![]() Co do placków to te które pieczemy będą kaloryczne. Jedne mniej, drugie bardziej, ale jedzone z umiarem po kawałku przecież nie zaszkodzą bo chyba nikomu sie nie chce piec placków dietetycznie [/QUOTE]http://smaczny.wizaz.pl/przepis_widok.php?id=1695 stąd mam ten przepis.. probowalam sobie liczyc ile mniej więcej mialaby jedna muffinka i wychodzi , ze ponad 300 kcal ![]() ale jak myslicie takie suche skladniki nie traca nic na kalorycznosci podczas pieczenia ? ;x ![]() Cytat:
CandyF Twoje problemy są calkiem mocno umotywowane. Mam te same dylematy i cholernie się boję , że nie będę sie mogla oprzec.. zwłaszcza slodkosciom bo z salatek to wiem, ze miedzy innymi bedzie grecka wiec nia sie zadowole a kaloryczna jakos bardzo nie jest.. najgorzej z tymi cholernymi ciastami ![]()
Rozsunąć suwak, by Zdjąć skafander ciała Zapomnieć Wejść w nowe życie W zwiewnej sukience Edytowane przez Phynn Czas edycji: 2010-04-01 o 21:05 |
|
|
|
|
#2180 |
|
Rozeznanie
|
CandyF obiecuję że się pochwalę jak tylko krawcowa ją uszyje
![]()
|
#2181 |
|
Konto usunięte
|
troche opuscilam, ale jak juz sie przywitalam, to moze napisze cos tam o sobie, ja mam z 15kg do zrzucenia
chce isc do dietetyka wiec narazie nie pisze moze co za dieta itd. bo ja oglnie niewiele jem ale biore tabletki i to od tego :/ mysle ze dietetyk pomoze mi diete tak skomponowac zeby te zbedne kilogramy ktore nabralam spadly Moja waga prawidlowa, no taka z przymrozeniem oka to 55 bo wazylam i mniej, teraz na wadze 70 kg jeszcze nigdy az tyle nie wazylam, tak to jest :/ przylaczam sie dziewczyny , juz sie witalam, ale nie szukalam nawet bo troche stron przybylo...
|
|
|
|
#2182 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja nie mam już siły ile razy jeszcze napiszesz, że tyjesz? 0,1 to jest utycie? wystarczy ze wiecej wypijesz, nie pójdzie tego wysikać, wysr ... i te inne ![]() to jest efekt codziennego ważenia, a jak mowimy ze waż sie raz w tygodniu to nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee ![]() odstaw ta wage bo na dupe nalejemy ![]() ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Cytat:
owsiane są dobre? w takim razie prosze o konkretny przepis bo sorry ale ostatnio zrobilam na wodzie to jakbym jadła papier toaletowy bez smaku fuj .... polowe wyrzuciłam
|
|
#2183 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=256 tutaj przykładowo placek drożdżowy, składniki zamienione w miarę na bardziej dietetyczne ![]() Cytat:
możesz napisać jeśli chcesz jak wygląda Twój normalny dzien, posiłki. Wspólnie coś wykombinujemy, czasem starczy mała zmiana nawyków bo na tabletkach to się nie znam
|
||
|
|
|
#2184 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;18297715]Dziękuje
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=256 tutaj przykładowo placek drożdżowy, składniki zamienione w miarę na bardziej dietetyczne ![]() W takim razie powodzenia możesz napisać jeśli chcesz jak wygląda Twój normalny dzien, posiłki. Wspólnie coś wykombinujemy, czasem starczy mała zmiana nawyków bo na tabletkach to się nie znam[/QUOTE]chodzi o antykoncepcyjne?
|
#2185 |
|
Zakorzenienie
|
beatrishka Z tym, ze to nie ja kupiłam.
Jest ok.OneSweetTaste Bedzie, bedzie. Widać organizm potrzebował. ![]() CandyF Ja już o tym zapomniałam. Nie stresuj się tak tymi świętami. Jeżeli nie planujesz ścisłej diety na te dni to zrób tak, ze skosztujesz wszystkiego tylko, ze w odpowiednich ilościach, np 1 kawałek ciasta, 1 łyżka sałatki itd. Bedzie ok. Ja tak właśnie zrobię.
|
|
|
|
#2186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja gotowałam na wodzie aż wyparowała, później dolałam mleka- tyle żeby wsiąknęło w płatki, dosypałam ciut cynamonu troszkę otręb i voila dobre też z wiórkami kokosowymi mnie smakuje, ale to rzecz gustu ![]() [1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;18297715]Dziękuje [/QUOTE]no te muffiny są bogate dość w porównaniu z innymi.. ale uwierz- prze - pysz - ne ! ![]() ale zjem jedną - obiecuje sobie i Wam !
Rozsunąć suwak, by Zdjąć skafander ciała Zapomnieć Wejść w nowe życie W zwiewnej sukience Edytowane przez Phynn Czas edycji: 2010-04-01 o 22:57 |
|
|
|
|
#2187 |
|
Konto usunięte
|
Domyślam się, że tak i pewnie zastój wody w organizmie
Edytowane przez d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2 Czas edycji: 2010-04-01 o 22:54 |
|
|
|
#2188 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja za miesiąc nie moge mieć okresu, pierwszy raz w życiu nie mogę go mieć, poszłam do Pani ginekolog i powiedziała, że jak już muszę żebym go zatrzymała tabletkami, muszę wziąć półtora opakowania
mam nadzieję, że od tego nie przytyje, od tej ilości co? Zreszta Pani ginekolog powiedziała, mi, że od samych tabletek się nie tyje, tylko hormony mogą wzmagać apetyt. A najsmieszniejesze jest to ze ja 2 lata brałam tabsy i przytyłam te 20 kg w tym czasie i właśnie nie wiem czy to przez tabsy czy z wyniku obżarstwa. Mam nadzieję, że jak bede stosowała dietę i ćwiczyła ładnie to nic mi nie będzie
|
#2189 |
|
Raczkowanie
|
dirtyy ja teraz zaczełam brać tabletki anty. Zaraz przed początkiem mojej diety. Wszyscy mnie straszyli utyjesz! Będziesz wiecznie głodna. I to dokładnie po tych, które aktualnie biorę. I co? i nic. Może waga spada wolniej niż gdybym nic nie brała ale nie wiem nie mam porównania. Chudnę bo jestem na diecie i się jej trzymam i ćwiczę często. Więc wg mnie to nie ma się co martwić. Tabletki nic Ci nie zrobią jeśli będziesz się trzymała tego sposobu odżywiania jak dotychczas. Jeśli masz motywację to nie bój nic. Od samych tabletek się nie tyje. Tylko od twojego zachowania po nich.
|
|
|
|
#2190 | |
|
Zadomowienie
|
dobra juz sie nauczylam , skapnelam sie ze mi waga podskakuje 3 dni w górę po 0,1kg a potem spada 0,5 kg np. i trzyma sie 3 dni i tak ciągle
Cytat:
jeden kawałek w niedzielę , drugi w poniedziałek zjem i tyle ze mnie mama i tak prawie nic nie robi na święta, nie mam zamiaru poddać się w święta ps. dziś schudłam 0,5 kg !
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:41.

boliii. Śródstopie nawala jak chodzę i kuśtykam strasznie
72
60
i dodatkami
bo od dłuższego czasu zamierzam upiec muffiny, ale w necie jest tyle przepisów, że głowa boli
no i po co?! i jutro będzie więcej na wadze

Jeżeli nie planujesz ścisłej diety na te dni to zrób tak, ze skosztujesz wszystkiego tylko, ze w odpowiednich ilościach, np 1 kawałek ciasta, 1 łyżka sałatki itd. Bedzie ok. Ja tak właśnie zrobię.
mnie smakuje, ale to rzecz gustu